PDA

Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκάρια


Celda
05-09-05, 21:56
Καλησπέρα

Ξέρετε κάποιο είδος σαλιγκαριού που να μπορεί να καθαρίζει το ενυδρείο από υπολλείματα τροφών, ισως και νεκρές αρτεμιες και να μην πειράζει τα φυτά; Αν έχετε και φωτογραφίες θα βοηθούσατε περισσότερο! :) :)

george hmmy
05-09-05, 22:43
Δες εδώ (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/enydreia/schnecke.htm) ώστε να μάθεις να ξεχωρίζεις και τα "καλά" από τα "κακά".

Takis
05-09-05, 22:48
Μια καλη λυση μεταξυ αυτων ειναι αυτο: http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/pomacea_bridgesi.htm

Maverick
05-09-05, 23:21
Εγώ στο ενυδρείο όπου μεγαλώνουν τα μονομαχάκια μου, βάζω συνήθως μερικά Ramshorn snails τα οποία καθαρίζουν τα υπολείμματα από το βυθό (νεκρή αρτέμια και κύστες) και δεν πειράζουν τις Egeria densa που έχω μέσα... Τα προσθέτω στο ενυδρείο μετά την εκκόλαψη των αβγών για σιγουριά... Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται με τα άλλα φυτά...

netblues
06-09-05, 01:01
Τα μικρά σαλιγκαρια ερχονται συνηθως "πακέτο" ως αυγά μαζί με τα φυτά.
Περίμενε λίγο και θα τα δείς.
Τωρα για apple snails, (pomagea bridgesi).... Εχουμε πολλά που ψαχνουν σπίτι.

Χριστοδουλεεεε Πελάτης... :-P

Celda
06-09-05, 15:31
Οπότε λέτε να περιμένω και θα βρω ένα τέτοιο στο φυτεμένο ενυδρείο μου των 15λίτρων;
Στο πρώτο ενυδρείο μας (300 λίτρα) είχαμε Melanoides tuberculata και δεν μπορούσαμε να τα εξολοθρεύσουμε!!! αλλά δεν ήξερα οτι κάναν τέτοια δουλειά... βγαίναν και το πρωι αλλά ακίνητα. Τόσα πολλά ήταν!
Βασικά ήθελα ένα σαλιγκάρι για την περιοδο που θα βγουν τα μικρα μονομαχάκια και θα τα ταϊζω αρτέμιες, το οποίο μετά θα μετακόμιζε στο μικρό φυτεμένο μου (15 λίτρα). Προβλήματα άλγης δεν έχω βέβαια...μετά θα έτρωγε ό,τι και τα ψάρια. Λοιπόν την γνώμη σας: Melanoides tuberculata ή golden apple snail;

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
06-09-05, 18:59
Για μένα καλύτερα να πάρεις ένα Golden Apple Snail που δεν μεγαλώνει και πάρα πολύ, βέβαια ανάλογα το τάισμα που θα του κάνεις, θα σου πούνε και τα παιδιά τη γνώμη τους. Με τις αρτέμιες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί θα τις εξαφανίζουν σε χρόνο ρεκόρ, πρόσεξε μόνο μην ταΐσεις με αυγά τα αυγά επιπλέουν πάρε μια σύριγγα και βάλε μπροστά στο στώμιο ένα κομματάκι απο σωληνάκι αεραντλίας και τράβα απο χαμηλά

Tolis
06-09-05, 21:01
Δεν ειναι σιγουρο οτι θα τις εξαφανιζουν σε χρονο ρεκορ - πολλες φορες ριχνουμε κατι-τις παραπανω...

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
06-09-05, 21:05
Δεν θα βρωμίσουν όμως το νερό και θα τις φάνε

Tolis
06-09-05, 21:28
Αν πεθανουν (σε 2-3 ωρες απο την εισαγωγη τους σε γλυκο νερο) θα μολυνουν το νερο πολυ γρηγορα - το εχουν παθει πολλοι. Τα μικρα δεν τις βρισκουν ψοφιες - κι αν ειναι οντως πολλες και δεν φαγωθουν γρηγορα, τα μικρα δεν θα τις αγγιξουν για καποιο διαστημα.

mikenuke
06-09-05, 23:48
Για μένα καλύτερα να πάρεις ένα Golden Apple Snail που δεν μεγαλώνει και πάρα πολύ, βέβαια ανάλογα το τάισμα που θα του κάνεις, θα σου πούνε και τα παιδιά τη γνώμη τους.
συγγνωμη,μπορει να κανω και λαθος!το Golden Apple Snail δεν μεγαλωνει?τοτε πιο μεγαλωνει, μονο εκεινα τα γιγαντια σαλιγκαρια απο την αφρικη που ειχε βαλει ο husky θυμαμαι μεγαλυτερα!

netblues
07-09-05, 07:11
Πως δεν μεγαλώνει, ειδικοτερα άμα τρώει.. και αρκετα γρήγορα θα ελεγα.
Σε 6 μηνες έχει παρει σχεδόν το τελικο μέγεθος.
Τα apple snails ναι μεν δεν προτιμουν τα φυλλα των φυτών οταν υπαρχουν σαπια,/υπολειματα αλλά αν δεν έχουν τιποτε άλλο να φάνε τους δινουν και καταλαβαίνουν..

Αν συζηταμε για αναπαραγωγη/μικρα που τα ταιζουμε με αρτεμιες, θα προτιμουσα τα κοινα σαλιγκαρια που τα θεωρουμε παράσιτα. Τα apple ειναι αρκετα μεγάλα και τα αυγά τα κάνουν μεζέ για πλάκα. (ακομα και σε κριμπενσις, παρολο το ξυλο που τρώνε.) Υποψιαζομαι οτι αν βρουν στον πατο μικρα που δεν κολυμπανε ακόμα δεν θα πουν όχι. Γενικά η χρήση σαλιγκαριων σε ενυδρείο αναπαραγωγής είναι πολυ καλη λύση για τα υπολειματα αλλά θα τα έβαζα αφου κολυμπήσουν τα μικρά.

Τωρα σε 15 λιτρο, οσο ειναι μικρό κατι γίνεται. Και αφου σκοπευεις να φτιαξεις σχετικα αμεσα μεγαλυτερο, ε τοτε μπορεις να βαλεις ένα.

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
07-09-05, 08:47
Είπα πως μεγαλώνει ανάλογα το φαγητό. Το δικό μου που το ταΐζω μαρούλι και ταμπλέτες και περιμένει να φάι απο το χέρι μου έχει γίνει τέρας. Τώρα αν το αφήσει να τρώει ότι πέφτει και του δίνει ταμπλέτες όχι κάθε μέρα όπως κάνω εγώ θα αργήσει. Φυσικά και για ενυδρείο αναπαραγωγής δεν κάνει όταν υπάρχουν αυγά αυτό νομίζω πως το ξέρουν όλοι, συγνώμη δεν ήξερα πως έπρεπε να το αναφέρω εγώ έγραψα γενικά για σαλιγκάρια τώρα αν αναφερθώ στα δικά μου τα γαϊδούρια δεν κάνουν για κανένα ενυδρείο αν τα θες για να σου "καθαρίζουν" γιατί είναι τεμπέλικα λόγο του τρόπου που τα ταΐζω.

Celda
11-09-05, 12:28
Και επανέρχομαι στο ζήτημα με τα σαλιγκάρια στο ίδιο ποστ για οικονομία χώρου!
Χτες έλειπα για 2 ώρες και μόλις επέστρεψα και άνοιξα το φως διαπίστωσα ότι ένα μικρό σαλιγκάρι -σαν το κεφάλι μιας καρφίτσας- ήταν κολλημένο στο τζάμι. Μέχρι να φωνάξω να το δουν είχε κάνει φτερά! Την γνώμη σας:
1. μπορεί να το είχε φάει το ένα από τα δύο γκάπι που υπάρχουν εκει μέσα;
2. ή είδε φως και έπεσε στο χαλίκι;
3. θα το ξαναδώ;;; :smt022
Και να φανταστείτε ότι τα είχα πλύνει καλά τα φυτά πριν τα φυτεψω!

Κύριε netblues μιας και τα περισσότερα φυτά είναι από εσάς, τι σαλιγκάρια έχετε; μήπως έχασα ένα apple snail :smt022

Και κάτι τελευταίο...ένα ενυδρείο με σαλιγκάρια σημαίνει ένα υγιές ενυδρείο; Έχω διαβάσει ότι όταν κάνουμε κάποιες θεραπείες στα ενυδρεία μας πρώτα πεθαίνουν τα σαλιγκάρια, άρα είναι ευαισθητοι οργανισμοί και αρα θέλουν αψογες συνθηκες;;; Κοινώς το ενυδρείο μου, αν και μικρό, λειτουργεί σωστα, αυτό μου λέει η επιβίωση σαλιγκαριού;

Ευχαριστώ!

netblues
11-09-05, 12:45
Apple snail δεν ειναι σίγουρα...
Εξαλλου είναι έντονα κίτρινα ακόμα και οταν ειναι μικρά.
Ενα σαλιγκαρι ειναι απο τα κοινά.
Να το εφαγαν τα guppies δυσκολο. Μαλλον επεσε στο χαλικι και θα το ξαναδεις καποια στιγμή.
Τα σαλιγκαρια ειναι κατώτεροι οργανισμοί σε σχέση με τα ψάρια με αποτέλεσμα να ενοχλούνται απο φάρμακα που αφήνουν ανεπηρεαστα τα ψαρια.
Λιγα σαλιγκαρια ειναι για πολλους μέρος του οικοσυστήματος.
Παρα πολλά σαλιγκαρια ειναι συνηθως πρόβλημα (που αντιμετωπίζεται).
Γενικά πάντως τα σαλιγκάρια είναι πολύ ανθεκτικά και επιβιώνουν συνήθως και σε συνθήκες σχετικά άσχημες.
Ασφαλη συμπεράσματα για την πορεία του ενυδρείου σου μάλλον δεν μπορουν να βγαίνουν έτσι, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά.

Celda
11-09-05, 12:59
Κρίμα που δεν είναι απλ σνεϊλ...μα πώς είσαι τόσο σίγουρος; λόγω χρώματος ή και μεγέθους; δηλαδή τα απλ είναι αρκετά μεγάλα ενω είναι μικρα;

προς το παρόν δεν το θεωρώ προβλημα...ίσα ίσα έδωσε μια άλλη νότα!... τώρα αν γίνουν 1000 ε, μάλλον θα αρχίσω τότε το βρισίδι :)

Οι μετρήσεις μου είναι καλές, πάντως

netblues
11-09-05, 13:09
Τα apple snail γεννούν αυγά στο καπάκι του ενυδρείου οπότε μόνο αν ΘΕΣ έχεις μικρά σε αντιθεση με τα κοινά. Οπότε μπορω να ειμαι σίγουρος.
Τωρα αν ψήνεσαι για apple snail.. γιατι δεν το λες?

scalare
11-09-05, 13:36
Celda αν θέλεις την ταπυνή μου αποψη βαλε τα ζωοτοκα μελανοειδες σαλιγκαρακια και θα σε καθαριζουν ασταματητα τον βυθο απο υποληματα τρωφον καθε ειδους και μορφης γιατι ειναι παμφάγα ακομα και απο νεκρα ψαρακια, αρτεμια,γαριδουλες κ.τ.λ...
Αν πολλαπλασιαστουν πολλυ αυτο σημενη οτι βρεισκουν πολλυ τρωφη, (συνεπεια υπερβολικου ταισματος).
Αν θελεις να μειωσης τον πληθυσμο τους βαζεις ενα πιατακι με ενα κοματι στο κεντρο του αγγουρακι,πατατα,μαρουλι η ταμπλετα τρωφης ψαριων το βραδυ, κλεινεις το φως και μετα απο μια ωρα περιπου αφερης το πιατακι το οποιο ειναι γεματο σαλιγκαρακια και... απλα τα πετας...http://www.greekaquarist.com/vb/images/icons/icon11.gif

Celda
11-09-05, 13:41
Αυτα τα 'ζωοτοκα μελανοειδες σαλιγκαρακια' ποιά είναι;

Ναι θέλω απλ σνεϊλ αλλά πριν προβώ σε οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να το σκεφτώ καλά! :) είναι κάτι που μου κολλήσατε εσείς εδώ! ;)

scalare
11-09-05, 14:22
Πιο πανο αναφερης οτι τα ειχες στο 300λιτρο σου.....

''melanoides tuberculata''

Ζωοτοκα ειναι.

netblues
11-09-05, 14:37
Τα melanoides tuberculata ερχονται μόνα τους, δεν τα βαζουμε εμείς. :smt069

Τι να σκεφτεις ακριβώς? Μολις εισαι σίγουρη για το ποτε εχεις το μεγάλο ενυδρείο, παίρνεις ένα μικρό apple snail
Οχι οτι δεν χωραει στο 15 λιτρο 1 apple και 1 μονομαχος..
Αλλα μεχρι εκεί.

scalare
11-09-05, 20:12
Ναι, εκτος και αν της δωσει καποιος που ειδη εχει melanoides..http://www.greekaquarist.com/vb/images/icons/icon2.gifενοείτε..

Celda
11-09-05, 21:42
Ώστε έτσι είναι η επιστημονική ονομασία ε; melanoides tuberculata...
εγώ απλως τα έλεγα "τα απαίσια καφε-γκρι σαλιγκάρια που υπάρχουν παντού και είναι άσχημα!" οταν είχαμε το 300λιτρο...συγνώμη αλλά δεν μαθαίνω εύκολα λατινικές ονομασίες:)

το απλ σνειλ αν μπει θα μπει με 2 γκάπι, κάνει; στου μονομάχου το ενυδρείο θα μπει όταν έρθουν τα μωρά με το καλό, αφού βγουν όταν τα ταϊζω αρτέμιες...

ΘΕΛΩ ΕΝΑ 80ΛΙΤΡΟΟΟΟΟ αχ, το είπα και ηρεμησα προς το παρον....

Celda
16-09-05, 22:10
Παιδιά
Το βρήκαααα, το βρήκα το σαλιγκάρι ξανά!!!!....
Εκεί που μιλούσα ανέμελα στο τηλέφωνο και κοιτούσα το ενυδρείο βλέπω ένα μικρό σημαδι στο θερμόμετρο μου...το είδα αμέσως ότι ήταν σαλιγκάρι (βασικά το έμαθε και ολη η γειτονιά από τις φωνές μου ;) ) και το έβγαλα έξω με λίγο νερό για να το δω με τον μεγενθυτικό φακό μου! Λοιπόν είναι ψιλό flat ακόμα αλλά πορτοκαλί με ελάχιστο γκρι και από μέσα βγαίνει κάτι με πορτοκαλί κεραίες και κάτι άλλες κεραίες γκρι σαν τρίχες και λίγο πιο μακριές στο μήκος...
Τι λέτε; Είναι ή δεν είναι apple snail;;;;;; Εγώ λέω ότι είναι, γιούπιιιιιιιιιιι............ :) :) :)
Σωτήρη την γνώμη σου μιας έχεις μπολικα και είναι φυτά από το ενυδρείο σου! Πες ναι Σωτήρη ότι είναι!!!! Περιμένω γνώμες...

Θα μου πείτε τωρα γιατί χαίρομαι...ε, κάτι είναι και αυτό...έχω ένα μωρό σαλιγκάρι στο ενυδρειάκι μου...τι συγκινητικό!

Apostolis
17-09-05, 08:57
ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! :smt041 :smt041 :smt041 1 Apple Snail μωρό!!! Πού είσαι Χριστόδουλε!!!

netblues
17-09-05, 09:02
Θα σε απογοητευσω. Δεν νομιζω να ειναι apple snail.
Θα ειχα δει και αλλα.
Μαλλον Helisoma nigricans ειναι σε μικρη ηλικια που πορτοκαλιζει..
Διαβασε εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selides/enydreia/schnecke.htm

dim
17-09-05, 09:18
μεγάλος μπελάς για μένα. εγώ έβγαζα απο τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια (http://perso.infonie.be/pomacea/gran_05.gif) περίπου 50 βράδυ παρα βράδυ με το χέρι, φαντάσου πόσα είχε μέσα. τώρα έχει πάλι αλλα έχουν μειωθεί πολύ. έχω αρχίσει να βάζω νερό απο αντίστρωφη όσμωση, λέτε να ειναι η αιτία της μείωσης τους? επίσεις έβαλα μέσα και ένα κλοουνάκι αλλα αυτό έχει κάνα τρίμηνο που μπήκε και τότε δεν είχα παρατηρήσει μείωση του πλυθυσμού.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17-09-05, 11:14
Κυριοι μια και το θεμα ειναι σαλιγκαρια,εχω αυγα απο apple snails τα οποια τα γενησανε εξω απο το νερο αλλα κοντα στην εξοδο του φιλτρου και βραχηκαν με νερο ,υπαρχει προβλημα ?
[διαβασα λιγο το ποστ του Τακη και λεει οτι τα αυγα πρεπει να εχουν μονο υγρασια και να μην εινε βρεγμενα]

Τι λετε εσεις ,και τη πρεπει να κανω τωρα ?

netblues
17-09-05, 11:20
οχι κανένα προόβλημα. δεν κάνει να πέσουν μεσα στο νερό.
εισαι σίγουρος οτι θέλεις να τα αφήσεις να γεννηθούν?
απο κει που ειναι αμα σκασουντα αυγά και τα μικρα πεσουν μεσα θα τα δεις σχεδόν αμέσως πανω στο τζάμι. ξεχωριζουν απο τα άλλα σαλιγκαρια πολυ εύκολα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17-09-05, 11:28
θελω να γενηθουν εχω μονο 3,και θα ηθελα κιαλα εινε ομορφα και με αρεσουν,να βαλω και στα αλλα μου ενυδρεια.

Makis M
17-09-05, 14:08
θελω να γενηθουν εχω μονο 3,και θα ηθελα κιαλα εινε ομορφα και με αρεσουν,να βαλω και στα αλλα μου ενυδρεια.

Παντως, Παναγιώτη τωρα που αρχισανε να γεννανε αυγα, θαχεις και θα ξαναχεις γεννες πολλές. Ειναι μερες που σχεδόν καθε μερα βρισκω και απο ενα "κουκούλι" κολημένο μέσα στό καπάκι.

Celda
17-09-05, 16:58
Πάντως προσωπικά, αν δω ότι δεν είναι απλ σνέιλ θα το ξαποστείλω τις επόμενες εβδομάδες!
Σωτήρη μου κατέστρεψες το όνειρο!!!! από πού να ήρθε όμως; έχεις εσύ τέτοια;

sot-zoe
17-09-05, 18:40
επίσεις έβαλα μέσα και ένα κλοουνάκι αλλα αυτό έχει κάνα τρίμηνο που μπήκε και τότε δεν είχα παρατηρήσει μείωση του πλυθυσμού.
Αυτο ειναι η αιτια μειωσης των σαλιγκαριων σου .

crazyio
20-09-05, 00:04
μια και έχετε πιάσει σαλιγκαροσυζήτηση θα ήθελα να μου πέιτε και εμένα γιατι το σαλιγκάρι που μου δώσανε σε πετ σοπ στην Αθήνα αντί να σουλατσάρει και να γιαλίζει τα τζάμια κάθεται σαν τον Πασσά στα Γιάννενα (κάτω τις περισσότερες φορέρες) και όποτε του καπνίσει ανεβαίνει και σε κανένα τζάμι ....
μου είχαν πέι πως "θα σου καθαρίζει τον βυθό, θα σου γιαλίζει τα τζάμια, θα σου τηγανίζει πατάτες, θα σου βάζει πλυντήριο, θα σου πλένει το αμάξι" και τελικά είναι βαριστημένο .....τα ζώα μου αργά ....
βέβαια έχω πάρει μόνο ένα με σκεπτικό να το αλλάζω ανα εβδομάδα παρα εβδομάδα απο ενυδριάκι σε ενυδριάκι για να τα καθαρίζει ...και για να βρίσκει να τρώει ....αλλά ελλάχιστες είναι οι στιγμές εδώ και μια εβδομάδα που το έχω να έχει πιάσει δουλειά ...
μήπως δεν βρίσκει να φάει το ζωντανό ? χαχα
για να μην σας ταλαιπωρώ ... δεν ξέρω πως διάολο λέγεται το εν λόγο σαλιγκάρι αλλά είναι σαν αυτά της ξηράς σε σχήμα και χρώμα απλά είναι για νερό ....

mikenuke
20-09-05, 12:36
"θα σου καθαρίζει τον βυθό, θα σου γιαλίζει τα τζάμια, θα σου τηγανίζει πατάτες, θα σου βάζει πλυντήριο, θα σου πλένει το αμάξι"
Mηπως δεν ειναι ευχαριστημενος με τον μισθο?μηπως του δινεις λιγα για να κανει τοσα πολλα! :smt064 Για σκουντα τον λιγο!

crazyio
20-09-05, 13:10
Mηπως δεν ειναι ευχαριστημενος με τον μισθο?μηπως του δινεις λιγα για να κανει τοσα πολλα! :smt064 Για σκουντα τον λιγο!

Μα τι άλλο να του κάνω ? μέχρι και στο Allou Fun Park το πήγα αλλά αυτό τίποτα !! :'(

Celda
20-09-05, 15:50
πάντως και μένα ο Σωτηρης ο σαλίγκαρος είναι βαριεστημένος τις τελευταίες μέρες...μένει συνεχώς στον πάτο και μέσα στο καβούκι του ενώ τις αρχικές μέρες είχε γυρίσει το ενυδρειάκι μου 30φορές την ημέρα! δεν ξέρω...μήπως φταίει η θερμοκρασία;;;

γαυρος
20-09-05, 17:38
:smt110 Σωτηρης...:smt064:smt021

βρε τι τραβαμε, Σωτοοοοο...:smt043σαλιγκαρεεεε...

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
20-09-05, 19:54
Ο δικός μου πάλι ο κιτρινιάρης την έχει δει κάπως και έχει απαιτήσεις το βρωμιάρικο και θέλει κάθε μέρα άλλο φαγητό. Αν του δώσω 2 μέρες στην σειρά μαρουλάκι δεν το τρώει ακόμα και πάνω τον βάζω και τσατίζεται και πέρνει τα βουνά, βόλτα τον πάω να δει τον άλλο που είναι φαγανό παιδί αλλά αυτός τίποτα το μουλάρι με βάζει κάθε μέρα και του μαγειρεύω και άλλο .:smt013

Celda
20-09-05, 23:18
Δεν κατάλαβα κύριε Γαύρε,

Κοροϊδεύετε το όνομα του σαλιγκαριού μου;;; σας πληροφορώ ότι το αγαπώ πολύ και παρεξηγιέμαι...και έχετε υπόψη σας ότι έρχεται και η σειρά σας!Πώς σας λένε είπαμε;;; :mrgreen:

crazyio
23-09-05, 01:49
Δεν κατάλαβα κύριε Γαύρε,

Κοροϊδεύετε το όνομα του σαλιγκαριού μου;;; σας πληροφορώ ότι το αγαπώ πολύ και παρεξηγιέμαι...και έχετε υπόψη σας ότι έρχεται και η σειρά σας!Πώς σας λένε είπαμε;;; :mrgreen:

για να μην απαντάει την φοβάται την δουλειά .. :smt081 :smt081 :smt081

hiphoper
23-09-05, 07:32
αχ ρε παιδια:|δεν μπορω να καταλαβω γιατι χαιρεστε... σε εμενα εκαναν την εμφανιση τους σαλιγκαρια απο την πρωτη μερα που αρχιζω να στρωνω το νερο....Εδιωξα τα 2-3 που βρηκα προχειρα αλλα δεν ξερω αν βρω κιαλλα....Τα σαλιγκαρια αντεχουν στην αμμωνια και σε ολο αυτο το νταβαντουρι του στρωσιματος?Ελπιζω ΟΧΙ :smt117:smt070:smt066

netblues
23-09-05, 09:35
Καταρχάς γιατι μιλάμε για apple-snails.

Για τα σαλιγκαρια σου στα ειπα στο αλλο ποστ.
Μην αγχωνεσαι

Celda
23-09-05, 21:44
Για να ζηλέψουν αυτοί που δεν έχουν απλ σνέιλ...:mrgreen:

Ο Σωτήρης μου συνεχίζει και είναι νωχελικός αλλά σήμερα τα πήρε και άρχιζε να διακοσμεί το ενυδρείο...
Σήκωσε το ξύλο μπήκε από κάτω, καθάρισε και το έβαλε σε άλλο σημείο...
Μετακίνησε το java moss και το εβαλε πιο κοντά στο τζάμι...
Σήκωσε λίγο από το χαλικάκι και έκανε μια μικρή λακκουβίτσα...
Εβγαλε ενα φυτό που βαριομουν να το βγάλω- είχε χάσει όλα τα φυλλα του
Νομίζω ότι έτοιμος για την αρχιτεκτονική! ;-)
Συνιστώ σε όλους να πάρουν και από ένα!

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον netblues!!!!

crazyio
28-09-05, 19:53
μια ενδιαφέρον (ή αιδιαστική για ορισμένους) φωτογραφία του σαλίγκαρού μου ...
βρε τι γλυκό που είναι ??!!! γουτσου γουτσου γουτσου !!!
βρωμοσαλίγκαρε ασε τις χαρούλες και καθάριζε !!!! :smt079 :smt079

Υ.Γ τι σαλιγκάρι είναι αυτό άραγε ? εκτός απο γλυώδες και βαριεστημένο ...

hiphoper
28-09-05, 20:26
εμενα παντως να ενας απο τους σαλιγκαρους που ηρθε απροσκλητος στο ενυδρειο μου

Πολυ μικρη φωτο οτι φενεται

http://img318.imageshack.us/img318/4350/saligaros2cn.jpg

jpatou
29-09-05, 00:03
Μοιάζει με Gilled Snail αλλά η φωτογραφία δεν είναι καθαρή και είναι πολύ μακρινή

crazyio
29-09-05, 00:08
το δικό μου τί ειναι ?
είναι απο αυτά που καθαρίζουν το ενυδρίο ή έτσι το έχω ?
(παραδοξο αλλά οι ακαθαρισίες του σαλιγκαριού είναι ΠΟΛΛΕΣ και εμφανή με το που κάνει καμια περατζάδα κανα δυο φορές το ενυδρίο και το χαλικάκι...)

jpatou
29-09-05, 09:33
το δικό μου τί ειναι ?
είναι απο αυτά που καθαρίζουν το ενυδρίο ή έτσι το έχω ?
(παραδοξο αλλά οι ακαθαρισίες του σαλιγκαριού είναι ΠΟΛΛΕΣ και εμφανή με το που κάνει καμια περατζάδα κανα δυο φορές το ενυδρίο και το χαλικάκι...)

Το δικό σου είναι είδος apple snail πιθανόν κάποιο Pomacea. Όπως όλα τα apple snails είναι πολύ καλοί καθαριστές στα ενυδρεία μας
Αρκετές πληροφορίες σχετικά με αυτού του είδους τα σαλιγκάρια μπορείς να βρείς εδώ (http://www.applesnail.net/)

Lsourtzo
29-09-05, 10:10
Καλημέρα παιδιά …:smt024



Διάβασα αρκετά για σαλιγκάρια στο forum αλλά ακόμα έχω μία απορία …+-4

Έχω 3 ενυδρεία :

1 με guppy’s

και 2 με κιχλίδες

το ενυδρείο με τα guppy’s έχει έναν πολύ σεβαστό αριθμό από σαλιγκάρια Lymnaea stagnalis και Planorbis corneu ξέρεται τα μικρά τα ενοχλητικά που έρχονται μαζί με τα φυτά.:smt011

Το ερώτημα μου έχει ως εξής … κατά καιρούς ( είτε με φυτά είτε από απροσεξία είτε μαζί με υλικά φιλτραρίσματος … ) κάποια σαλιγκαράκια μου ξεφεύγουν στα άλλα 2 ενυδρεία … αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πληθυσμούς εκεί.

Τα ψάρια που έχω δεν είναι κανένα από τα λεγόμενα σαλιγκαροφάγους που αναφέρονται κατά καιρούς…

Μάλιστα στο ένα έχω μόνο 1 ζευγάρι convicts και τα μικρά τους !!!

Μήπως τελικά τα σαλιγκάρια δεν τρώγονται μόνο από clown κτλ αλλά από όλα τα μεγαλόσωμα ψάρια ???:smt006

Αν ναι .. μήπως αντί να πετάω τα σαλιγκάρια που βγάζω από το μικρό ενυδρείο :smt117… να τα έβαζα σαν ζωντανή τροφή στα 2 άλλα !!:smt075

Έχετε παρατηρήσει τίποτα ανάλογο εσείς ???:smt102

spirosta
29-09-05, 18:03
Λοιπόν αφού βλέπω τόσο καιρό την σαλιγκαροσυζήτηση δεν αντέχω άλλο. και δεν θα ανοίξω νέο thread στις αγγελίες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ APLLE SNAIL

για να κάνει παρέα και να καθαρίζει το χώρο στο μονομάχο μου. Το ήθελα από καιρό αλλά λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων... Από ότι έχω δει κύριε netblues πρέπει να έχετε "περισευούμενα". Όποιος ενδιαφέρεται να μου χαρίσει ένα παρακαλώ να μου στείλει pm. Ευχαριστώ πολύ

hiphoper
05-10-05, 19:35
Να ενας απο τους σαλιγκαρους στο ενυδρειο μου Οσο πιο καλη φωτο μπορουσα αν ξερετε μου λετε τι ειδος ειναι?Αν δεν ειναι αρκετα νωρις http://img312.imageshack.us/img312/1960/dsc004811fs.jpg

crazyio
06-10-05, 13:05
Ξεθάβω για λίγο αυτό το θέμα για να ρωτήσω το εξής ....
Σήμερα που απλά καθάρισα λίγο τα φιλτράκια μου (οχι τπτ ιδιαίτερο απλά τα στράγγιξα 2-3 φορές με νερο ενυδρίου) είδα κάτι πάνω σαν κολλώδες ουσία .... δεν έδωσα σημασία γιατι λέω έτσι μάλον πρέπει να γίνεται το φίλτρο ...
Παρατηρώντας καλύτερα τα τζάμια των ενυδρίων βλέπω πως στα 2 απο τα 3 ενυδρία που έχω βάλει μέσα τον σαλίγκαρο έχουν πάνω μια τέτοια κολλώδες κρούστα ... (διαφανέις εντελώς ... πρέπει να σύρεις με το δάκτυλο πανω απο το τζάμι εσωτερικά για να το δείς).. ενω το 3ο που έχω καιρό να τον βάλω μέσα (λόγο θεραπείας που είχα κάνει πρόσφατα) δεν έχει κάτι τέτοιο ....
τελικά τα σαλιγκάρια κάνουν καθόλου καλό ή όχι ? η ουσία αυτή (που κατ' εμέ προέρχεται απο τις βλέννες και τα κατάλλειπα του σαλιγκαριού) είναι ή όχι καλή ?
καμια ιδέα ?

mikenuke
06-10-05, 16:27
Ayυτο που περιγραφεις πρεπει να ειναι τα αυγα των σαλιγκαριων.

crazyio
06-10-05, 16:45
Ayυτο που περιγραφεις πρεπει να ειναι τα αυγα των σαλιγκαριων.

Μα είναι μόνο ένα σαλιγκάρι που το μετακινώ απο ενυδρίο σε ενυδρίο ανα βδομάδα περίπου για να τρώει ό,τι μπορεί τέλος πάντον για τον καθαρισμό του ενυδρίου .... :confused:

Maverick
06-10-05, 17:46
Μερικά είδη αυτογονιμοποιούνται...;-)

crazyio
06-10-05, 23:48
Μερικά είδη αυτογονιμοποιούνται...;-)

Μωρε κοίτα εξέληξη τα σαλιγκάρια !!!
ελπίζω να μην έιναι αυγά παντος γιατι θα τα κάνω .... ομελέτα ! :smt075

VAGO
17-11-05, 13:34
Καλησπέρα

Ξέρετε κάποιο είδος σαλιγκαριού που να μπορεί να καθαρίζει το ενυδρείο από υπολλείματα τροφών, ισως και νεκρές αρτεμιες και να μην πειράζει τα φυτά; Αν έχετε και φωτογραφίες θα βοηθούσατε περισσότερο! :) :)

Με τα σαλιγκάρια πλανόρμπ!! Απίστευτη δουλειά!

Celda
17-11-05, 15:29
Εδώ θα βρείτε μια πρόσφατη φωτο του Σωτήρη. Στο καινούργιο 50λιτρο είναι πασάς. Μόνο που μερικές φορές προσπαθούν τα γκάπι να του φάνε τις κεραίες :D :D
Τα άτιμα...