Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ενυδρείο 15λτ

Harris1
05-09-15, 07:56
καλησπέρα σας. Θα ήθελα μια πρόταση για το μικρό 15λτ που έχω, με έναν μονομάχο. Τώρα έχω ένα hailea 200, με μεγάλη ροή. Υπάρχει κάτι που να συνιστάται καλύτερα?

Στέλιος
05-09-15, 13:32
Αν ειναι ανοιχτό το ενυδρείο θα μπορούσες να βαλεις και κανενα κρεμαστό!

johnpecn`
05-09-15, 13:47
Εγω θα συνιστούσα να παρεις μεγαλυτερο ενυδρειο γιατι 15 λιτρα το πολυ κανα σαλιγγαρι και φυτο θα εβαζα:D
Αν επιμείνεις σ αυτα τα λιτρα εχει το petsupermarket το mini elite που ειναι γι αυτα τα λιτρα με μονομάχο.
Θα το ξαναπω χωρις παρεξηγηση αλλα 15 λιτρα δεν ειναι ενυδρειο.

stratigos24
05-09-15, 14:37
Λογικά έχεις αυτό έτσι? http://aquarium.bg/images/stories/rp200.jpg

Αν ναι, δεν έχεις το spraybar (http://www.aquariumonlinestore.com.au/wp-content/uploads/2012/04/Spray-Bar-1-800x800.jpg) να του το βάλεις και να μειώσεις τη ροή για να είναι κατάλληλη για το μονομάχο?
-------------------------
Αν ειναι ανοιχτό το ενυδρείο θα μπορούσες να βαλεις και κανενα κρεμαστό!

Aν είναι ανοιχτό το ενυδρείο, μη βάλεις μονομάχο.. :D

Στέλιος
05-09-15, 23:21
Κοιτά τα παιδια καλα σου λένε, αν θες βάλε καμια red cherry απλα πρόσεχε γιατι τα μικρά ενυδρεία μεταβάλλουν πολυ γρήγορα θερμοκρασίες και συνθήκες νερού γι αυτο δε συγχωρούν λάθη

Harris1
08-09-15, 15:29
Να είστε καταρχήν όλοι καλά. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Στέλιο. Δεν τα ξέρω τα κρεμαστά. Μπορείς να δείξεις κάποιο? Θα έχω όμως πρόβλημα καθότι άκουσα οτι ο κύριος πηδάει 5 πόντους?

Johnpecn. Το έχω πάρα πολύ υπόψη. Δυστυχώς λίγο ο χώρος, λίγο τα οικονομικά, με δεσμεύουν.
Το mini elite, που λές ποιό είναι?:)
Εχω καταλάβει την αγανάκτηση σου και πάρα πολύ προσαυξάνω σε αυτό που λες. Οντως δεν του έχω το καλύτερο "γυαλί". Ομως δεν είναι σωτηρία, από τα 0,150λτ που τον έσωσα? Και από τα 7λτ?

Stratige24. Αυτό ακριβώς έχω.
Με το spraybar έκανα μια πατέντα, γιατί δεν έβρισκα το γνήσιο.
Η πίεση όμως δεν μειώθηκε πολύ :(

Θα συμφωνούσα να μην τον έβαζα αν ήταν ανοιχτό.:)
Ομως πρώτο μέλημα είναι να βρω το κατάλληλο φίλτρο και 2. Θα φτιάξω κάποιο καπάκι (με εξαερισμό).

Στέλιο (ξανά) :) δεν ξέρω τις red. cherry. Ο Μονομάχος είναι ένα δώρο. Δυστυχώς δεν έχει κανέναν άλλο πλην εμένα.
Οπότε αναζητείται ο νεος ιδανικότερος μπαμπάς. ή το φίλτρο. Και ακόμα θέλω να ρωτήσω γιατί μου κάνει τόσες μαζεμένες φυσαλίδες? :)

Οσον αφορά το φίλτρο, το petshop, έχει πάλι κάτι για <30λτ και με μινιμουμ τιμή ρυθμιζόμενης ροής 50λτ/hr. Θα με καλύψει αυτό?
Aναφέρω ότι το δικό μου λέει <60lt και μια τιμή μόνο = 200λτ/hr.
Ας λύσουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε. :)

Στέλιος
08-09-15, 23:55
http://igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/kremasta-83/1830-bg01-0013-sl-106-hang-on-filter-6-5w-250-lt-h-detail Αυτο ειναι το φίλτρο, ει Άι φθηνό και κανει και για μεγαλύτερο ενυδρείο, προσωπικά δεν το εχω χρησιμοποιήσει οποτε αν ξερει καποιο παιδι μας λεει, οι red cherries ειναι γαρίδες, μικρές όμορφες και κατακόκκινες. Ειναι εύκολες στη συντήρηση τους και ίσως καλύτερη επιλογή απο μονομάχο για τα λίτρα σου. Ομως, εφόσον εχεις αυτόν κρατα τον μεχρι να πάρεις ενα λιγο πιο μεγάλο ενυδρείο, πάντως όπως είπες κι εσυ εφόσον εχεις τον κύριο πρεπει να εχεις και καπάκι οποτε μάλλον δε σου κανει το φίλτρο που προτεινω

Harris1
09-09-15, 08:27
Εχω την εντύπωση οτι κάνει για μεγαλύτερα, καθώς λέει 250lt/hr και κατάλληλο για ενυδρεία 70lt (αν κατάλαβα καλά (?).
Μήπως υπάρχει κάτι άλλο για την περίπτωση μου?
Νομίζω μια μάρκα που δεν θυμάμαι και ρυθμιζόμενο 50-200lt/hr και κατάλληλο για ενυδρεία μικρότερα ή ίσα των 30lt. Θα μου είναι πιο κατάλληλο!
Εχω βρει 2. Με 13 ευρο και με 23. Δεν ξέρω μάρκες και αξιοπιστίες, σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Γιατί οχι όμως το πιο οικονομικό όμως αν είναι καλό? θα ανακοινώσω σύντομα μάρκες - μοντέλα.

Αλλη μια ερώτηση, ένα που έχει ρύθμιση πχ 50-200lt/hr. Αν δουλεύει 24hr ανά 24 ώρο, ρυθμισμένο στα 50lt, θα έχει πρόβλημα να καεί? Η ροή του νερού θα είναι έντονη, να ταλαιπωρεί τον μικρό μου μονομάχο στην γυάλα του των 32χ20χ25 πόντων?

stanisalus18
09-09-15, 12:01
εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις για ενα μεγαλυτερο ενυδρειο πρωτα. για πολλους λογους γενικα.

Harris1
11-09-15, 11:56
Σωστά, ένα με κύκλο ροής 50lt/ hr, θεωρητικά με βολεύει καθώς μειώνει την ένταση στο ένα τέταρτο.
έχει κανένας μονομαχολάτρης απάντηση για το αν ένα φίλτρο με ροή 50 λίτρα την ώρα, θα μου δώσει την ήρεμη ροή που ζητάει ένας μονομάχος?
Για τα 15 λιτράκια μου?

tolee
11-09-15, 12:17
Παρε ενα με αυξομειουμενη ροη ωστε να το βαλεις εσυ εκει που θελεις.... η ροη αυτη καθαυτη που δινει ο κατασκευαστης δεν λεει πολλα γιατι οταν μπουν υλικα στο φιλτρο μειωνεται, και με τον καιρο θα "μπουκωνει" το φιλτρο θα μειωνεται κι αλλο...
απο κει και περα καλο θα ηταν να κοιταξεις ΑΝ μπορεις να παρεις ενα μεγαλυτερο, αλλιως προχωρα με αυτο που εχεις...

Alexandros88
11-09-15, 14:13
Καλησπέρα και απο εμένα.
επειδη ξεκίνησα σαν εσένα και σωτηρία βρήκα στα 60 λτ. θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο. Αν δεν διαθέτεις τοσα χρήματα:
http://www.aquavivere.gr/shop-products/eheim/enudreio-aquastar-54-l

οι τιμες για τα τζαμια και για στο κάνουν ειναι πολυ καλές, σκέψου οτι ειχα ρωτήσει για cube 1mx1m με 10άρι τζαμι και μου είπε 50 ευρώ με τη συναρμόγηση
τέλος οι μονομαχίερες δεν ειναι πολυέξοδα ενυδρεία, εγώ πιο πολλα ξόδεψα μέχρι να παω στα 60 λιτρα
επισης αυτό
https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/pickup
το ειχα σε 15 λτ. ειναι σκυλι και εχει ροή απο δυνατη εως ελαχιστη.
οτι και να βαλεις μεσα όμως συ κλεινει τον χωρο

Harris1
12-09-15, 12:44
To eheim 45 το σκεφτόμουν.
Οπως κοιτάω τον χώρο μου, με παίρνει για ένα 25χ37χ30 (δηλαδή περίπου 27,5λίτρα). Χωράει όμως θυλικιά στα 27 λίτρα περίπου?
Και κατόπιν κάνει ένας με μία?
Ακόμα ... γνωστό κατάστημα, μου είπε ένας αρσενικός ανά 3 θυληκές. Ισχύει αυτό? Και τι χώρο θέλουν λίγο πιεσμένα?
Αντέχει ο ένας με μία και στα 25 - 30 λίτρα κάνουν, (οριακά)?
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου. Είμαι νέος στον χώρο με τους μονομάχους και επειδή μου αρέσουν τα ψαράκια, ήθελα να μάθω καλύτερα.
Θα ήθελα κάποιος admin, να με κατατοπίσει αν μπορώ έτσι μαζεμένα να κάνω ερωτήσεις για τους μονομάχους μου (?) Και καταλαβαίνω, ότι δύσκολα συγκρατείται η πληροφορία. Ομως ξέρει κανένας να μου απαντήσει?
Σίγουρα ... στο θέμα μονομάχοι, θα έχει πολλές απαντήσεις για τα ψαράκια μου. Και λάθος μου που δεν πήγα πρώτα εκεί να ψάχνω. Ομως μια που το έγραψα, δεν θα μπορούσαν να μείνουν λίγες ερωτήσεις ακόμα ?
Φιλικά
Χάρης

johnpecn`
12-09-15, 12:57
Στα 27 λίτρα θα ειναι καλά ενας μονομάχος μονος του.
Χαρεμι μονομαχων θελει 100+ λιτρα συν εμπειρια με τα ψαρια
Και καταλληλο στησιμο,προβλεψη για δευτερο ενυδρειο για οταν βγει ζευγαρι και απομακρυνση της των θυληκων αφου γενησει και ο αρσενικος φυλαει τ αυγα.Συν το τι θα κανεις τα μικρα
Εγω σου προτεινω να αναβαθμιστεις στα 27 λιτρα κ να κρατησεις ενα μονομαχο κ κανενα σαλιγκάρι.
εχεις και χρυσόψαρα; τι γινονται αυτα;

Harris1
12-09-15, 15:54
Δεν υπάρχει πρόβλημα να μην αναπαράγεται?
Θα προσπαθήσω μετά να βάλω εικόνα.
Τα χρυσόψαρα, καλά, αντέχουν ακόμα στα 55, καθότι μικρά. Θα χρειαστούν όμως σπιτάκι και ένα τρίτο παρείτσα όμως νομίζω.
Ακόμα, στην επιφάνεια του 15λιτρου του μονομάχου, είδα φυσαλίδες, περίπου σαν επιφάνεια επιφάνειας 2 σπιρτόκουτων. Το φίλτρο τα έσπασε λίγο και έμεινε περίπου το ένα τρίτο. Είναι κάποια μόλυνση ή κάτι άλλο?
Φωτογραφίες θα βάλω, μόλις καταφέρω να τις κάνω url.

Alexandros88
13-09-15, 00:00
τις φυσαλίδες τις κανει ο μονομάχος οταν έχει αυξημενη σεξουαλικη διαθεση:D
:cool:
σιγουρα οχι πολλα ψαρακια σε τοσα λιγα λιτρα. ενα και παλι δεν του φτανουν
επισης στη θέση σου θα δωριζα τα χρυσοψαρα σε καποιον με pond και θα εκανα to 55αρι μονομαχιέρα

Harris1
13-09-15, 14:49
ευχαριστώ

stratigos24
13-09-15, 19:05
Καλησπέρα και απο εμένα.
επειδη ξεκίνησα σαν εσένα και σωτηρία βρήκα στα 60 λτ. θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο. Αν δεν διαθέτεις τοσα χρήματα:
http://www.aquavivere.gr/shop-products/eheim/enudreio-aquastar-54-l

Άσχετο με το θέμα του φίλου, απλά έχε στα υπ'οψη σου ότι υπάρχουν και πιο καλές προσφορές. Πήρα στα 115 ευρώ από pet city ενυδρείο aquatlantis atlantis 60 (60χ30χ36) που είχε μαζί βάση, φως, θερμοστάτη, φίλτρο.

Ακόμα, αν δεν κάνω λάθος, το ενυδρείο που έβαλες το είχαν βάλει αρκετά καταστήματα πιο παλία περίπου στα 70 ευρώ.

Alexandros88
13-09-15, 19:59
Πήρα στα 115 ευρώ από pet city ενυδρείο aquatlantis atlantis 60 (60χ30χ36) που είχε μαζί βάση, φως, θερμοστάτη, φίλτρο.

Ακόμα, αν δεν κάνω λάθος, το ενυδρείο που έβαλες το είχαν βάλει αρκετά καταστήματα πιο παλία περίπου στα 70 ευρώ.

Δε διαφωνω,σίγουρα μπορεί να βρει και πιο φτηνα, εγω 60 ευρώ πήρα το δικό μου hagen κομπλέ. Μπορεί να παρει το πιο μικρο eheim, δεν καταλαβαινει τιποτα και εχει και πολυ μικρη ροη αμα το ρυθμισει
*εννοώ φιλτρο eheim

Nick74
25-09-15, 22:52
αν ποιανουν τα χερια σου και γουσταρεις diy μπορεις να τον εχεις βασηλια σε 100 λιτρα και βαλε με μολις 20-25 ευρω με 6ρακι τζαμι και ενυδριακη σιλικονη απο leroy. (σ αυτα τα λιτρα το φιλτρο δεν ειναι απαραιτητο εφ οσον ταιζεις σωστα και εχεις αρκετα φυτα)
Αν παλι δεν "το χεις" ενασ 60ρακι ειναι μια χαρα και καθολου ακριβο.
Μπορει να βρεις και μεγαλυτερο σε αγγελια παμφθηνα πλεον.

Harris1
27-09-15, 19:59
Κύριοι βοηθήστε με.
1. μήπως δίνει κανείς κανένα μεγαλύτερο ενυδρείο για μονομάχο Αττική, με καπάκι και/ή με λάμπα?
2. Το eheim 45 λέτε θα κάνει για τον κούκλο μου, μέχρι να βρεθεί κάτι λίγο πιο μεγάλο.

stratigos24
27-09-15, 20:01
Ναι, κάνει.

Nick74
28-09-15, 00:40
Χάρη αν μένεις γύρω Πειραιά μπορώ να σε βοηθήσω σε diy ενυδρείο η και έπιπλο αν θες βοήθεια είτε στην υλοποίηση είτε στην επιλογή υλικων.
Αν σε ενδιαφέρει στείλε πμ

Στα 80+λίτρα (κάνα 25ρι-30ρι ευρώ στοιχιζει) δε χρειάζεσαι φιλτρο

Harris1
29-09-15, 08:49
Υπάρχει λόγος ένα μικρό φίλτρο για ένα μονομάχο, με ένα μικρό ενυδρειάκι 15λτ, να κόψω το σφουγγάρι και να προσθέσω λίγα κεραμικά ή κάτι άλλο?

Η κατασκευή προορίζεται για ένα μικρό 15λτ, όπως σας είπα, με ένα ψάρι.

argy1
29-09-15, 09:10
Καλο θα ειναι να μας δειξεις το φιλτρο αν και φανταζομαι οτι ειναι του jumbo το ενυδρειο με το φιλτρακι που δινει.

Σε τοσο μικρο φιλτρο εγω θα αφαιρουσα οσο γινεται την μηχανικη φιλτρανση και θα κοιτουσα να αυξησω την βιολογικη.Δηλαδη,αφαιρεσαι οσο γινεται σφουγγαρι (ασε ενα εκκατοστο) και το υπολοιπο γεμισε το με κεραμικο υλικο.Στα μικρα φιλτρα το siporax mini ειναι πιστευω καλυτερο.

Harris1
29-09-15, 10:16
Παλικάρι δεν παίρνω εγώ ούτε φίλτρα ούτε ενυδρεία τζάμπο :evil:

argy1
29-09-15, 10:22
Ενταξει βρε μην αρπαζεσαι,ετσι κι αλλιως και το ενυδρειο και το φιλτρο του τζαμπο δεν διαφερει σε κατι απο τα υπολοιπα 15λιτρα :p
Και εγω το ειχα για αρκετο καιρο σε μονομαχο και στην πορεια για καραντινα μικρων ψαριων.

Βαλε μια φωτο να το δουμε.

nazgul
29-09-15, 20:17
Αξιζει να το κανεις, γιατι το βιολογικο υλικο εχει μεγαλυτερη επιφανεια αποικησης βακτηριδιων. Το sera siporax mini ειναι μια καλη λυση για μικρα φιλτρα, αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερα να παρεις ενα λιγο μεγαλυτερο φιλτρο με μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Εχεις καποιο βιολογικο υλικο αυτη τη στιγμη ή πρεπει να αγορασεις?

Harris1
29-09-15, 23:17
δηλαδή για 2 ψαράκια αξίζει να το ψαλιδίσω λίγο?

Τάκης
30-09-15, 06:47
δηλαδή για 2 ψαράκια αξίζει να το ψαλιδίσω λίγο?
Για 2 ψάρια όχι, πρέπει να πάρεις άλλο ενυδρείο και άλλο φίλτρο, δεν μπαινουν 2 ψάρια σε 15 λίτρα, προσωπικα ουτε 1 δεν θα έβαζα, και για το ψάρι , και για εμένα, και αυτο θα ήταν στενά , και εγω θα κουραζόμουνα να το προσέχω, τα μικρα ενυδρεια είναι πολύ ευμεταβλητα και θέλουν συνεχη παρακολουθηση

nazgul
30-09-15, 08:28
Για 2 ψάρια όχι, πρέπει να πάρεις άλλο ενυδρείο και άλλο φίλτρο, δεν μπαινουν 2 ψάρια σε 15 λίτρα, προσωπικα ουτε 1 δεν θα έβαζα, και για το ψάρι , και για εμένα, και αυτο θα ήταν στενά , και εγω θα κουραζόμουνα να το προσέχω, τα μικρα ενυδρεια είναι πολύ ευμεταβλητα και θέλουν συνεχη παρακολουθηση

Συμφωνω απολυτα.

kgf12345
30-09-15, 08:36
Παλικάρι δεν παίρνω εγώ ούτε φίλτρα ούτε ενυδρεία τζάμπο :evil:

harri σορυ που θα στο πω χυμα.
ενυδρεια κ φιλτρα δεν παιρνεις απτο τζαμπο,αλλα δυο ψαρια τα παιρνεις ανετα για να τα βαλεις σε 15λιτρο?:D

βαλε σιποραξ μινι στο φιλτρακι οπως σου ειπανε(με μπολι οπωσδηποτε εννοειται)
και βαλε μονο ενα ψαρι.
και οταν δεις πως δεν συντηρειται,εδω θαμαστε να συζητησουμε πως θα στησεις ενυδρειο της προκοπης;)
ελπιζω μονο να το προλαβει και το ψαρι...

Harris1
30-09-15, 16:52
κύριοι έκανα λάθος :D
15 λίτρα έχω με έναν μονομάχο :D
Δεν σνομπάρω το τζάμπο, αλλά σε λίγο θα πουλάει τη μάνα μου με δώρο τσίχλες και αξεπέραστη τιμή!
Οπότε είπα να στηρίξω κανένα άλλο μαγαζί, που πουλάει πιο εξειδικευμένα και ξέρει καλύτερα.
Νο προμπ. Και εγώ δεν ήθελα να θίξω κανένα.
Μόλις βρω το 120 άρι που ονειρεύομαι θα τον έχω πασά με 3 γοργόνες και κρυψωνίτσες να του κρύβονται. :D
Εντωμεταξύ μου τον έδωσαν με 15λίτρα δεν ήταν επιλογή.
ρε σεις αφού τους αγαπάμε τόσο πολύ να πάμε να πάρουμε λίγους να τους βάλουμε σε κάποιο περιβάλλον που αντέχουν,
προσωπικά παίρνω 2 χώρο βρείτε,

kgf12345
30-09-15, 17:07
δυστυχως δεν θα λυθει το προβλημα ακομα και αν παρει απο 10 μονομαχους ο καθενας μας.
η μονη λυση μακροπροθεσμα ειναι η σωστη ενημερωση;)
παντως το 15λιτρο θα σε παιδεψει να το ξερεις.

Harris1
30-09-15, 20:54
Εντάξει, οκ.

Harris1
28-10-15, 08:50
παιδιά στο ενυδρείο μου. 32χ20χ υ 25. Εχω ένα θερμοστάτη sicce scuba 50, 50Hz, 50 watt. Δεν πιάνει όμως καλά την θερμοκρασία.
Ενώ τον ρύθμισα 18 βαθμούς κελσίου.
Η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στο 27.
Πως μπορώ να την κατεβάσω λίγο?
Αν πάρω ένα πιο μικρό θα γίνει τίποτα?

kgf12345
28-10-15, 08:57
γιατι να τον βαλεις στους 18 βαθμους για μονομαχο?
δεν ειναι ψαρι κρυου νερου.
στους 27 ειναι μια χαρα.

το αν χανει τοσο πολυ ο θερμοστατης του θερμαντηρα σου ειναι αλλο θεμα.
μαλον εχει προβλημα.
10 βαθμοι σχεδον διαφορα, ειναι πολυ μεγαλη αποκλιση.

αλλα επισης σε 16 λιτρα γυαλα,μην περιμενεις να δεις σταθεροτητα.
και ειδικα χωρις controller.
ο 50αρης θερμαντηρας ειναι μεγαλος για τοσα λιτρα,αλλα η θερμοκρασια (27)ειναι αυτη που πρεπει για το ψαρι.

εχεις δυο επιλογες.η αγοραζεις μικροτερο θερμαντηρα,η αγοραζεις μεγαλυτερο ενυδρειο.
ενα 35λιτρο θα ητανε πολυ καλυτερα πιστευω.
και στις δυο περιπτωσεις,ο μονομαχος δεν θελει κρυο νερο.
18 ειναι πολυ χαμηλα.

Harris1
28-10-15, 09:29
επίσης έχω δει αυτόν, που επιτέλους λέει το ύψος του! (τα νεύρα μου παίζουν επαγγελματικά site που διαφημίζουν ένα προιόν, χωρίς να λένε τεχνικά χαρακτηριστικά. Τι διάλα, γουρούνι στο σακί θα παίρνουμε?!!) Οπότε βρήκα αυτόν που λέει:
http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=137028417&ref=skroutz

Λέει είναι κατάλληλος για ενυδρεία 20 - 25 λίτρα.
Και το πρώτο που με απασχολεί, λέει το ύψος του 243 χιλιοστά. Επίσης είναι πλήρης βυθιζόμενος.
Σκέφτομαι αυτό το ενυδρείο, http://www.petamazon.gr/index.php/fish-petamazon/accessorize-fish-petamazon/aquarium-fish-petamazon/hailea-enydreio-20lt-detail

Ομως τα λίτρα είναι οριακά. Καθαρά 35χ23χ24 ύψος καθαρό νερό= 19,32 λίτρα. (Μπορεί βέβαια να υπάρχει περιθώριο να γεμίσω 1,5 εκατοστά παραπάνω νερό, δηλαδή 20,50 λίτρα!!!).
Ψάχνω μια προσωρινή λύση, επειδή τον Ιανουαρ. μετακομίζω. Οπότε στο σπίτι που μένω πως μπορώ να βολευτώ οικονομικά, με καλές συνθήκες για το ψάρι, ως τον Ιανουαρ. που θα μετακομίσω, οπότε θα είμαι πιο σίγουρος για το ενυδρείο και τον θερμοστάτη που θέλω.

Επίσης μήπως υπάρχει κάποιο ενυδρείο στις διαστάσεις μου. 36χ24χ31 περίπου να βολευτώ, πιο φτηνό από τα 34 που πουλάει το μαγαζί.
Να μην έχει φίλτρο πχ, αφού έχω φίλτρο. Ωστε και οικονομικά και καλά, να του φτιάξω ένα καλύτερο περιβάλλον τώρα? ...
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας...

υγ. Οτι ο eheim που δείχνω είναι πλήρης βυθιζόμενος, σημαίνει οτι , αν περισεύει περίπου 1 εκατοστό... δεν θα δουλευει καλά???

Τάκης
28-10-15, 09:29
ή αγοράζεις έναν STC να ησυχάσεις στο θέμα θερμοκρασίας, μαζί όμως με ένα μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Harris1
28-10-15, 09:34
γιατι να τον βαλεις στους 18 βαθμους για μονομαχο?
δεν ειναι ψαρι κρυου νερου.
στους 27 ειναι μια χαρα.

το αν χανει τοσο πολυ ο θερμοστατης του θερμαντηρα σου ειναι αλλο θεμα.
μαλον εχει προβλημα.
10 βαθμοι σχεδον διαφορα, ειναι πολυ μεγαλη αποκλιση.

αλλα επισης σε 16 λιτρα γυαλα,μην περιμενεις να δεις σταθεροτητα.
και ειδικα χωρις controller.
ο 50αρης θερμαντηρας ειναι μεγαλος για τοσα λιτρα,αλλα η θερμοκρασια (27)ειναι αυτη που πρεπει για το ψαρι.

εχεις δυο επιλογες.η αγοραζεις μικροτερο θερμαντηρα,η αγοραζεις μεγαλυτερο ενυδρειο.
ενα 35λιτρο θα ητανε πολυ καλυτερα πιστευω.
και στις δυο περιπτωσεις,ο μονομαχος δεν θελει κρυο νερο.
18 ειναι πολυ χαμηλα.

Φίλε Kgf. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν θέλω να παω το ψάρι στους 18, ο θερμοστάτης έχει απόκλιση. Ελπίζω να σε βοηθήσει το επόμενο μου μήνυμα...
Δεν έχω χώρο για 35, σκέφτομαι το πολύ 20 - 25 λίτρα.
ή αγοράζεις έναν STC να ησυχάσεις στο θέμα θερμοκρασίας, μαζί όμως με ένα μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Δεν τους ξέρω τους STC, τι είναι οι STC?

Τάκης
28-10-15, 09:38
Δεν τους ξέρω τους STC, τι είναι οι STC?

Ηλεκτρονική συσκευή που ρυθμίζει τη θερμοκρασία
δες εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223

kgf12345
28-10-15, 09:55
οκ.το ενυδρειο που εχεις βαλει στο λινκ(το 20λιτρο hailea) δεν ειναι κακο για αρχη.
το θεμα ειναι κανεις την αγορα τωρα?
η περιμενεις μετα τη μετακομιση μηπως μπορεσεις να παρεις κατι καλυτερο?(σε μεγεθος εννοω).
μη δωσεις λεφτα για ενυδρειο 2 φορες δηλαδη.
η γνωμη μου ειναι αν προκειται να τα δωσεις,δωστα μια φορα και παρε αυτο που πρεπει να ξεμπερδευεις.

παντως σε αυτα τα λιτρα(και στα 35 ακομα) θα χρειαστεις σιγουρα ηλεκτρονικο κοντρολερ θερμοκρασιας και συστημα ψυξης με ανεμιστηρακια υπολογιστη(ο stc που σου εγραψε ο τακης απο πανω)

αλλιως θα δεις και μονος σου ειδικα το καλοκαιρι οτι θα εχεις προβληματα να κρατας τη θερμοκρασια σταθερη.εκτος αν πας σε σπιτι που θαναι πολυ "cool" η δουλευει το aircondition αρκετες ωρες κλπ.

παντως εχε το υποψη σου για τον κοντρολερ.υπαρχουν πληροφοριες στα υπομνηματα στην κατηγορια εξοπλισμος ενυδρειων(αν θυμαμαι καλα).

τωρα για το θερμαντηρα τι να σου πω.αν λεει πληρως βυθιζομενος σημαινει οτι δεν θα χαλασει αν καλυπτεται ολοκληρος απο νερο.

η γνωμη μου ειναι να βρεις εναν φτηνο θερμαντηρα προς το παρον(που να δουλευει σωστα ομως),να κανεις τη δουλεια σου τωρα και μολις μετακομισεις και δεις το χωρο σου,παρε ενα μεγαλυτερο ενυδρειο μαζι με μεγαλυτερο θερμαντηρα.

εχω δοκιμασει αυτον (http://www.petsupermarket.gr/6705/προϊόντα/marina-θερμοστάτης-ενυδρείου-mini-25w.html) και μου ειχε βγει πολυ καλος.
αν τον βρεις,για τις διαστασεις που θες πιστευω ειναι πολυ καλα.βλεπω δεν γραφει διαστασεις το μαγαζι,αλλα ο 25αρης που ειχα ειχε περιπου 12 με 15 εκατοστα μηκος.
υπαρχει και σε 50watt αλλα δυστυχως δεν τους εχει διαθεσιμους το supermarket πλεον.θα πρεπει να δεις αλλου.

theo_limbo
28-10-15, 11:53
παιδιά στο ενυδρείο μου. 32χ20χ υ 25. Εχω ένα θερμοστάτη sicce scuba 50, 50Hz, 50 watt. Δεν πιάνει όμως καλά την θερμοκρασία.
Ενώ τον ρύθμισα 18 βαθμούς κελσίου.
Η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στο 27.
Πως μπορώ να την κατεβάσω λίγο?
Αν πάρω ένα πιο μικρό θα γίνει τίποτα?
Αν ψάξεις αρκετά μπορεί να βρεις θερμοστάτη που μπαίνει στο πάτωμα (κάτω από τα χαλίκια)! Εγώ είχα βρει έναν για 20-35 λίτρα σε ένα πετ σοπ στον Ωρωπό!!!

johnpecn`
28-10-15, 14:30
http://www.amazonios.gr/product_info.php?products_id=3099
Λογικα καπου θα τον βρεις και αθηνα με λιγο ψαξιμο

Gemomar
28-10-15, 16:30
Το 20αρι ΑΝ το παρεις μη βάλεις μέσα μονομάχο... αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις το γιατί...

Με τα ίδια χρήματα σε παροτρύνω να πας σε DIY ... για τον θερμαντηρα , αφού κοιτάς σε ελληνικά μαγαζιά και όχι από εξωτερικού ... σου προτείνω πάνε σε ένα μαγαζί μπες μέσα ... δες και πάρε έναν. .. έτσι και αλλιώς λίγο πολύ γύρω στο 20αρικο θα παίξεις μπάλα ... στα 50 βατ ... ερώτηση ? Παίζεις με νερό από ΑΟ ? Η ... ?

Harris1
31-10-15, 13:46
ευχαρίστως θα έπαιρνα κάτι καλό DIY αν το έβρισκα με λίγα χρήματα. Και καπάκι. Του έχω τον παλιό ακόμα, 27 βαθμούς και ο θερμοστάτης ρυθμισμένους στους 18! Απίστευτη ακρίβεια, μόλις 9 βαθμούς απόκλιση, έτσι θα την βγάλω τον χειμώνα.
Προς το παρόν δεν με νοιάζει να αλλάξω, θα έχω το νου μου μήπως δώσει κάτι καλό κανείς με 20+ λίτρα και υπομονή, αφού δουλεύει το μαραφέτι, τι να το αλλάξω.

Nick74
31-10-15, 16:20
αν δεν εχεις ακομα το ψαρακι καλυτερα μην το παρεις, τα 20 λιτρα δεν κανουν.

για diy με 20-25 ευρω απο leroy φτιαχνεις γυρω στα 150 λιτρα (τζαμια + σιλικονη) και ειναι πολυ πιο ευκολη η κατασκευη απ οτι μπορει να νομιζεις

αν θες οποιαδηποτε οδηγια ή βοηθεια για διαστασεις και τροπο κατασκευης μπορω να σου πω οτιδηποοτε θες.
Τα μονα που χρειαζονται ειναι σιλικονη, τζαμια και μια χαρτοταινια.
Ο χρονος κατασκευης για ενα 100ρακι δεν ειναι πανω απο μιση ωριτσα.
Δευτερο ατομο για βοηθεια ισως δε χρειαζεται καν.

Επισεις μπορεις να φτιαξεις και επιπλο απο νοβοπαν, μελαμινη η κοντρα πλακε θαλασσης (η τελευταια ειναι η λυση της επιλογης μου. Λιγο ακριβη αλλα αθανατο και με σωστο φινιρισμα δειχνει σαν ακριβο επιπλο σαλονιου)

Προσωπικα σε παροτρυνω να φτιαξεις οσο μεγαλυτερο σε παιρνει και θα δεις πως θα τον χαρεις το μονομαχακο σου, και οσον αφορα τη συντηρηση, απο ενα μεγεθος και μετα ειναι παιχνιδακι, ενω οσο πιο μικρο τοσο δυσκολοτερη και ισως δαπανηροτερη

Harris1
06-11-15, 20:46
επιστρέφω με καλύτερο θέμα!
κάνει βόμβο, το μικρό 15 λίτρα - δεν μπορούσα μεγαλύτερο, 15 βρήκα, 15 έβαλα.
κάνει βόμβο, ένα μικρό θόρυβο με ένα λίγο αναιπαίσθητο τρέμουλο. Να φταίν τα λίτρα?
Να φταίει η eheim η 45 ?

kgf12345
06-11-15, 20:59
θα σε στεναχωρησω,αλλα τα 15 λιτρα δεν ειναι για ψαρι.
ουτε τα 20-25 ειναι αλλα τεσπα.:rolleyes:
ειναι υποφερτα για προσωρινη λυση.

τωρα σε 15 λιτρα γιατι να βιαστεις να βαλεις ψαρι?

ειδικα αφου θα μετακομισεις κιολας και θαχεις σε λιγο καιρο τη δυνατοτητα για μεγαλυτερο ενυδρειο?

βαλε κανα σαλιγκαρακι μεσα και κανα φυτο και αστο να τρεχει ταιζοντας μεχρι να στρωσει.δεν βλεπω το λογο να ταλαιπωρησεις το ψαρι.
και οταν με το καλο μετακομισεις,θαχεις και ετοιμο μπολι για το μεγαλυτερο.

σορυ κιολας αλλα το "15 βρηκα 15 εβαλα" δεν ειναι και πολυ σοβαρη δικαιολογια.
δηλαδη αμα εβρισκες ενυδρειο 50ml θα εβαζες ψαρι σε 50 ml?:D

ο θορυβος μαλον ειναι απτο φιλτρο αλλα δεν λεει πολλα η περιγραφη σου.
αν το βγαλεις απτο ρευμα σταματαει ο θορυβος?:D

Nick74
06-11-15, 21:43
Αυτό το 15 βρήκα 15 πήρα με ξεπερναει
Λες και πρέπει ντε και καλά να έχουμε όλοι ενυδρεία ακόμα κι όσοι δε μπορούν. ..

Harris1
07-11-15, 10:33
αν το φίλτρο το βάλω σε πιο μεγάλο, πχ σε 25 άρι, δηλαδή 30 άρι που δεν θα έχει γεμίσει μέχρι πάνω, πάλι θα κάνει τον ίδιο μικρό θόρυβο? Δηλαδή τώρα συντονίζεται το τζάμι, οταν το ακουμπάς με το χέρι νοιώθεις ένα πολύ μικρό τρέμουλο. Φαντάζομαι δεν θα είναι κάτι τρομερό, το ψαράκι όμως ίσως να στρεσάρεται :( αν το αντιλαμβάνεται.
Ηδη έχω κάνει τις κινήσεις μου για να βρω 30 λτ, όμως το τρέμουλο των τζαμιών με τον ανεπαίσθητο σας λέω θόρυβο θα σταματήσει?

Μην, μάλλον δεν καταλάβατε, το έχω μέσα το ψαράκι, δεν είχα ούτε τον χώρο, ούτε τα οικονομικά όταν μου τον φέραν για κάτι μεγαλύτερο. Ηδη του έχω φτιάξει συνθήκες, καθώς μπήκε η eheim 45 που δεν δημιουργεί μεγάλη κινητικότητα νερού και φυτά και η θερμοκρασία φτιάχτηκε. Απλώς ωσπου να πάρω 30λτ με απασχολεί, θα μειωθεί το τρέμουλο με τον θόρυβο με τα 30?

kgf12345
07-11-15, 11:00
το τρεμουλο δεν νομιζω να μειωθει.ισως οσο μπουκωνει το φιλτρο και πεφτει η ροη του να μειωθει λιγο.
ποιο φιλτρο εχεις ακριβως? γιατι δεν εχω καταλαβει.
εχει ρυθμιστη ροης?

κοιταξε.
τις οικονομικες δυνατοτητες καθενος δεν μπορει να τις ξερει κανενας.
αλλα το οτι δεν εχει καποιος οικονομικη δυνατοτητα να αγορασει ενα ενυδρειο,δε σημαινει οτι δεν μπορει να βαλει μια αγγελια και να ζητησει ειτε να του χαρισουν, ειτε να το αγορασει σε χαμηλη τιμη.

εδω μεσα δοξα το θεο υπαρχει πολυς κοσμος που μπορει και θελει να βοηθαει.αν δε μπορεις να παρεις ενα ενυδρειο της προκοπης,βαλε τουλαχιστον μια αγγελια μηπως μπορει καποιος να σου δωσει ενα ενυδρειο.
εστω και δανεικο στη χειροτερη περιπτωση.
σιγουρα θα βρεθει.
τυχαινει αυτη τη στιγμη να μην εχω εγω γυαλα να καθεται,αλλα αν ειχα θα στην εδινα.οποτε δοκιμασε να βαλεις μια αγγελια, δεν εχεις να χασεις τιποτα;)

Nick74
07-11-15, 13:48
Πιο πάνω σου είπα τι diy μπορείς να φτιάξεις με 20 -30 ευρω και δε θες ούτε φίλτρα ούτε αντλίες ούτε τίποτα άλλο εκτός από φωτισμό και θερμαντηρα.
Φυτά βρίσκεις άνετα δωρεάν από κλαδέματα. Αντιχλωρια και βλακειες δε χρειάζονται αν μάθεις να κάνεις φυσική αποχλωριωση οπότε απλά λίγο διάβασμα θες όχι χρήματα, τουλάχιστο αν έχεις το μεράκι.
Επίσεις σαν προσωρινές λύσεις είναι καλύτερα το μεγάλα διαφανή κουτιά αποθήκευσης που με κάνα δεκάρι κι παίρνεις πάνω από 50-60 λίτρα.

johnpecn`
07-11-15, 18:26
αν το φίλτρο το βάλω σε πιο μεγάλο, πχ σε 25 άρι, δηλαδή 30 άρι που δεν θα έχει γεμίσει μέχρι πάνω, πάλι θα κάνει τον ίδιο μικρό θόρυβο? Δηλαδή τώρα συντονίζεται το τζάμι, οταν το ακουμπάς με το χέρι νοιώθεις ένα πολύ μικρό τρέμουλο. Φαντάζομαι δεν θα είναι κάτι τρομερό, το ψαράκι όμως ίσως να στρεσάρεται :( αν το αντιλαμβάνεται.
Ηδη έχω κάνει τις κινήσεις μου για να βρω 30 λτ, όμως το τρέμουλο των τζαμιών με τον ανεπαίσθητο σας λέω θόρυβο θα σταματήσει?

Μην, μάλλον δεν καταλάβατε, το έχω μέσα το ψαράκι, δεν είχα ούτε τον χώρο, ούτε τα οικονομικά όταν μου τον φέραν για κάτι μεγαλύτερο. Ηδη του έχω φτιάξει συνθήκες, καθώς μπήκε η eheim 45 που δεν δημιουργεί μεγάλη κινητικότητα νερού και φυτά και η θερμοκρασία φτιάχτηκε. Απλώς ωσπου να πάρω 30λτ με απασχολεί, θα μειωθεί το τρέμουλο με τον θόρυβο με τα 30?
Σε λίγες μερες θα παραλάβω ενα 45λιτρο καινούριο ,20 ευρω το πηρα αν το θες μου λες ,εγω μαλλον θα κολλήσω τελικα αλλες διαστασεις.

Harris1
08-11-15, 19:50
ευχαριστώ. Τα λέμε, Γειά

alexis cosmo
09-11-15, 00:34
ευχαριστώ. Τα λέμε, Γειά

?????

τα παιδιά στα λένε για το καλό του ψαριού και την ευκολία την δικιά σου.
προσπαθούν να σου γλυτώσουν χρήματα χρόνο και κόπο για το δικό σου πρόβλημα και του ψαριού επισεις.

αν το δεις και από την άλλη πλευρά
θα ήθελες να σε είχαν σε ένα κουτί κλεισμένο με τις ακαθαρσίες σου μαζί και να σου εβγαζαν τις μισές ακαθαρσίες κάθε μέρα? πάντα θα μύριζε ασχημα και δεν θα μπορούσες να ανάσανεις. Η να σε είχαν σε ένα σπίτι όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλά για σένα και να πήγαινες στην τουαλέτα για την ανάγκη σου??

φαντάσου ακριβώς το ίδιο για το ψάρι.
όπως θες εσύ καθαρό αέρα τόσο και αυτό θέλει καθαρό νεράκι.

ΥΓ όλοι μια μεγάλη παρέα είμαστε που προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε για το αγαπημένο μας χόμπι.

φιλικά Αλέξης

Harris1
11-11-15, 11:48
παιδιά, χωρίς παρεξήγηση. Ημουν λίγο πιεσμένος με την δουλειά. Συγνώμη για την κατάσταση που έχω το ψάρακι μου, δεν έχω όμως μεγάλο ενυδρείο, θα έχω αρκετά μεγάλο όμως. Ως τότε δεν ζει με τις ακαθαρσίες του, του κάνω 50% αλλαγή κάθε βδομάδα και του έχω βάλει το καλύτερο φίλτρο που υπάρχει το οποίο το έχω ενισχύσει.
Ενδιαφέρομαι για diy το οποίο με ανησυχεί το καπάκι, γιατί πως θα βρω τόσο ωραίο, όπως ξύλο αργότερα. Θέλω κάτι μεγαλύτερο για τα comet και τον μονομάχο. Αργότερα λίγο. Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές.
Πέτυχα να σταθεροποιήσω την θερμοκρασία και θα είχα πάρει 30 αν μου άρεσε κάτι.
Του μπαγάσα 80 θα του πάρω και τρεις θυληκές, καθώς άκουσα ότι θέλει παρέα, έστω 50 με τρεις. Μα τρεις ο μπαγάσας! (???)

Nick74
11-11-15, 13:43
Το χαρέμι δεν είναι απαραίτητο αντιθέτως είναι καλύτερα να μην το επιχηρησεις σε τόσο μικρό χώρο (ναι και το 80 δεν είναι κτηνος) αν δεν έχεις μελετήσει το είδος διεξοδικά.
Το 80ρι μια χαρά είναι για το μονομάχο και το καταλαμβάνει όλο.
Και το 100χ40 που έχω τον δικό μου (χοντρικά κάπου 150 -160 λιτρα) πάλι το καταλαμβάνει όλο.

Τα καπάκια του εμπορίου δεν είναι τόσο όμορφα όσο ένα ξύλινο ούτε τόσο λειτουργικά από ένα που έχεις φτιάξει μόνος σου και έχεις προσαρμόσει στις δικές σου ανάγκες και φυσικά κανένα καπάκι δεν είναι τόσο φυσικό όσο το καθόλου καπάκι (αυτο θέλει προσοχή στο ύψος της στήλης γιατί είναι αλτες).
Η κάθε επιλογή έχει προτερήματα και ελαττώματα.

Harris1
11-01-16, 09:24
Tα ενυδρεία χωρίς καπάκι είναι συμπαθητικά, ειδικά για ένα τόσο ωραίο ψάρι, όπως ο μονομάχος. Ο Μονομάχος, συχνά κάθεται στην επιφάνεια. Και έχει πλάκα τα παιδάκια να τον βλέπουν από πάνω.
Ο δικός μου, ένα ωραίο ψάρι, με ωραία μπλε, μακριά φτερά.
Είχα ένα ατύχημα, καθώς κάποτε συγκατοικούσε με 2 χρυσόψαρα. Και μια μέρα, το αδηφάγο shubukin, τον έπιασε. :mad:
Τον έσωσα όμως :)
Πέρασε την θεραπεία και τα φτερά έφτασαν στο κανονικό μήκος. (Φιουφ)
Σήμερα συγκατοικεί με 4 νεον. Είχα αγωνία αν θα συγκατοικήσουν και δεν θα έχω απώλειες. Πρόσθεσα πρώτα τα 2 και τα παρατηρούσα οτι, θα τα πάνε καλά.
Ο μικρός betta αποδύχτηκε, κοινωνικός.
Την παρέα αποτελούν σήμερα, ο μονομάχος και τα μικρά νεον.
Ενα μικρό φυτεμένο, με λίγα φυτά. Καλό φίλτρο, καλές αλλαγές και ο θερμοστάτης.
Περιμένω την μέρα που θα παω στο νεο σπίτι, να φτιάξω το καλό μου ενυδρείο.
Ο μονομάχος πιστευω θέλει, τουλάχιστον 50 λτ, μεγάλου εμβαδού και χαμηλού ύψους.
Τα νεον όμως δεν ξέρω.
Σε τι βάθος νερού να ζούνε?
Εαν το ενυδρείο μεγαλώσει, θα ήθελα να προσθέσω στην παρέα 2 μικρά ακόμα που μοιάζουν σαν τα νεον, όμως είναι πιο κόκκινα (ταιριάζουν?).
Τα χρυσόψαρα, θα πάνε σε πιο μεγάλο. Σκέφτομαι τα 120 για 3 ή 240 για 4 !
Δεν είναι κακή επιλογή. Ο χώρος να υπάρχει. Και η diy είναι καλές επιλογές και τα κυρτά τζάμια είναι.
Θα τα δω όμως όταν παω στο νεο σπίτι.

Τάκης
11-01-16, 09:57
Τα 4 Νεον θα πρέπει να ειναι κοπαδι απο 8 άτομα και πάνω και θέλουν μήκος τουλάχιστον 80 εκατοστα και πάνω, οπως καταλαβαινεις δεν ειναι οτι καλύτερο έτσι οπως τα έχεις.
Με χρυσόψαρα δεν το συζητάω , δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους και με τίποτα δεν μπορουν να μπουν μαζι, τα χρυσόψαρα μόνο με χρυσόψαρα, οτιδήποτε άλλο δυσκολα θα αντέξει τις συνθήκες που θέλουν τα χρυσόψαρα ή δεν θα αντέξουν τα χρυσόψαρα σε ζεστα μαλακά και όξινα νερά

Harris1
11-01-16, 11:08
ευχαριστώ που μου το είπες. Δεν το ήξερα οτι τα νεον, ήθελαν 8. Μπορώ να ανακατέψω κόκκινα "νεον (μικρόψαρα)" και "μπλέ?

no_name
11-01-16, 11:13
Για να δεις συμπεριφορά στα neon (γνώμη μου) θα πρέπει να βάλεις πάνω από είκοσι (20)

Τάκης
11-01-16, 12:30
Μπορώ να ανακατέψω κόκκινα "νεον (μικρόψαρα)" και "μπλέ?

Αν έχεις μεγάλο ενυδρείο και μπορείς τουλάχιστον από 8-10 το κάθε είδος μπορείς, αλλά δεν θα στο πρότεινα, ειναι ΠΟΛΥ καλύτερα να έχεις ένα ειδος σε μεγάλο κοπάδι παρα πολλά μικρα, δεν θα μπορεσεις ποτε να δεις τη χαρη που έχει το κοπαδι, και όπως σωστα ειπε πριν ο Γιώργος (Νο_name), όταν δεις κοπαδι από 20 άτομα και πάνω θα καταλάβεις τη διαφορα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

alexis cosmo
12-01-16, 00:03
Οπως λενε και οι πιο πανω τα νεον θελουν μεγαλο κοπαδι και οσο πιο μεγαλο τοσο πιο ωραιο το θεαμα. Αναλογος το ενυδρειο παντα.
Θα σου ελεγα να εχεις τους μονομαχους μονους η μονο κοπαδοψαρα η οτι αλλο θες και ψαρια με τις ιδιες συνθηκες νερου.
Ψαξε λιγο στο φορουμ και θα σου λυθουν πολλες αποριες για τα ψαρια την συγκατηκιση και τις συνθηκες νερου.

Harris1
25-02-16, 09:44
Σε ένα μικρό ενυδρείο, 15 λτ καθαρό νερό.
(20 άρι είναι, μην πέσετε όλοι μαζί να με φάτε. Μου το έφερε μια φίλη που η γάτα της πείραζε τον μονομάχο. Τέλος πάντων, το καθαρό νερό, βγαλμένα τζάμια και χαλίκια, το έχω μετρήσει σχεδόν 15λτ).
Μέσα ζει, ένας μονομάχος, 4 νεον, 1 ανούβια, 1 λευκοκέφαλη του Πάνου, (αν θυμάμαι καλά το όνομα) και ένα φυτό ακόμα.
Μέσα δεν έχω φως.
Παρατηρήθηκε οτι στην ανούβια, σάπισε ένα φύλλο.
Στο άλλο φυτό, λίγο καφέτιασε ένα φύλλο.
Το έχω κολλημένο σχεδόν στο 55 :oops: που έχει 1 λάμπα 11w. Λειτουργεί 2 ώρες το δεκατιανό και δυόμιση το απόγευμα.
Στο σαλόνι που βρίσκονται, το απόγευμα ανάβει πάλι ένας λαμπτήρας, τις απογευματινές συνήθως ώρες.
Με αφορμή, ένα ποστ για φωτισμό που είδα. Οτι σάπισε ένα φύλλο ανούβιας.
Να πετύχω αρκετά καλές συνθήκες για ψάρια - φυτά.
Ακόμα όμωςλάβετε υπόψη οτι αν μετακομίσω Μάιο (πρώτα ο Θεός, άντε επιτέλους), τα ψάρια θα πάνε το πιθανότερο στο 55, οπότε οικονομικές λύσεις!
Υπάρχει κάποιο οικονομικό φωτιστικό για τα ψάρια?
Χρειάζοντε (άμεσα, τώρα)?
Μπορεί να βρεθεί κάποιο φωτιστικό, που θα έπαιζε κάποιο ρόλο μετά στο 55 ή στο 150 άρι. Πάντα βέβαια θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο στο μικρό, σεπερίπτωση καραντίνας.
Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις τυχόν απαντήσεις σας...

nazgul
25-02-16, 10:08
Καλημερα!

Μερικες παρατηρησεις:

1. Τα neon tetras καλο ειναι να φυγουν απο το 15αρι, ειναι πολυ μικρο. Και για το Μονομαχο ειναι μικρο, αλλα αν δεν υπαρχει αλλη δυνατοτητα, αφησε τον τουλαχιστον μονο του.
2. Το φωτισμο δεν το βαζουμε οποτε θελουμε. Παρε ενα χρονοδιακοπτη (φθηνοι ειναι) και ρυθμισε τη φωτοπεριοδο συνεχομενη στις 7 ή 8 ωρες. Σκεψου οτι με αυτο τον τροπο που ακολουθεις, τα ψαρια σου δεν καταλαβαινουν ποτε ειναι μερα ή νυχτα. Επιπλεον στρες, με λιγα λογια που δεν υπαρχει λογος να υπαρχει.
3. Τα φυτα λογικο ειναι να μην πηγαινουν καλα. Θελουν ενα σταθερο φωτισμο, ακομα και αν προκειται για την ευκολη anubia.
4. Ενα απλο φωτιστικο γραφειου μικρο αν παρεις, μια χαρα ειναι για το 20αρι σου.

Περα απο αυτα, κανε μια μινι παρουσιαση στα δυο ενυδρεια σου χρησιμοποιωντας αυτη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398)τη φορμα, γιατι υποψιαζομαι οτι χρειαζονται παραπανω ενεργειες, περα απο το φωτισμο.

alexis cosmo
25-02-16, 11:39
ακριβώς ότι σου είπε ο Θοδωρής κάνε.
από μετρήσεις έχεις κάνει να δεις που βρίσκεσαι?
κάνε παρουσίαση και θα τα πούμε πιο αναλυτικά.

Harris1
27-02-16, 10:06
Πρόσφατα έχω κάνει τις μετρήσεις στην μονομαχιέρα μου, ph κλπ, όλα εντάξει. Κανένα πρόβλημα, ο φωτισμός με ανησυχούσε. Σαν λιγότερο φωτισμένο, δεν δείχνει ωραίο+ εχει κάποια φυτά. Θα λύσω το θέμα με τον φωτισμό. Εχουν παίξει τα νευρα μου. Ομως. Τώρα με απασχολεί άλλο. Να στήσω καλά το φίλτρο των χρυσόψαρων. Εκεί έχω ρίξει το βάρος μου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71000

ChocolatePuma
27-02-16, 20:00
Πρόσφατα έχω κάνει τις μετρήσεις στην μονομαχιέρα μου, ph κλπ, όλα εντάξει. Κανένα πρόβλημα, ο φωτισμός με ανησυχούσε. Σαν λιγότερο φωτισμένο, δεν δείχνει ωραίο+ εχει κάποια φυτά. Θα λύσω το θέμα με τον φωτισμό. Εχουν παίξει τα νευρα μου. Ομως. Τώρα με απασχολεί άλλο. Να στήσω καλά το φίλτρο των χρυσόψαρων. Εκεί έχω ρίξει το βάρος μου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71000

Δευτερο σύνδρομο σε μια μέρα (ο προηγούμενος είχε άγχος) :D

Τον φωτισμό μην το κρίνεις βάσει του δικού σου ματιού
Αν εχεις σωστό φωτισμό θα στο πουν τα φυτά και η συμπεριφορά του ψαριού

Κάνε έναν κόπο και συμπλήρωσε τη φορμα που σου έγραψε ο Θοδωρής πιο πάνω...;)

tsala
28-02-16, 00:54
Τα ψαρια πρεπει να σε απασχολουν..
Τα τετρα πρεπει να φυγουν αμεσα...
Για μενα κι ο μονομαχος δεν κανει..
Με 15-20 ευρω φτιαχνεις ενα διπλασιο σε ογκο ενυδρειο

Harris1
08-03-16, 12:06
μετράω στο μικρό ενυδρείο, με τον μονομάχο και τα τετρα, ph, περίπου 6,5.
Δεν έχω ακριβή μέτρηση λόγο των stick Jbl.
Πως μπορώ να το ανεβάσω λίγο?

Harris1
08-03-16, 12:08
μετράω στο μικρό ενυδρείο, με τον μονομάχο και τα neon, λάθος έκανα πριν που τα έλεγα τέτρα.
No3 περίπου 50+, πως μπορώ να το κατεβάσω?
Διαβάζω στο φυλλάδιο με τις οδηγίες για τις μετρήσεις ph, GH, NO3 κλπ.
Easyjet της jbl, οτι μπορώ να κάνω αλλαγή νερού, JBL Nitraex, JBL Bionitrat EX, JBL ClearMec plus.
Ρωτάω. Ολα αυτά κάνω ή μόνο αλλαγή νερού? Αν θα μπορούσα να βάλω άλλο ένα ποιό?
Το ενυδρείο έχει περίπου 16,5λτ γεμάτο, μέσα έχει ενα μονομάχο, 4 νεον, 1 ανούβια και ακόμα ένα φυτό. Αλλαξα χθες το βράδυ, το μισό σχεδόν νερό. Αλλά δεν πολυπεσε.

sarpijk
08-03-16, 12:17
Aσχετα ποσο δειχνει το τεστ το ενυδρειο δεν κανει για ψαρια ποσο μαλλον για 5 απο αυτα.

Harris1
08-03-16, 12:25
το ξέρω βρε συ sarpijk, ο μικρός τρελάθηκε με τα μικρούλια! Σίγουρα δεν κάνει. Τι κάνω τώρα να κατεβάσω τουλάχιστον τα ΝΟ3, να βελτιώσω λίγο τις συνθήκες?

sarpijk
08-03-16, 12:29
Συγνωμη αλλα εαν ο μικρος ζηταγε και κροκοδειλακι θα βαζατε? Ρητορικο το ερωτημα. Πως να βελτιωσεις μια λαθος κατασταση? Το ενυδρειο ειναι μικρο. Εαν δεν εχεις σκοπο να παρεις μεγαλυτερο τοτε απλα ταλαιπωρεις τα ψαρακια.

Τάκης
08-03-16, 12:53
Θα συμφωνήσω με τον Στέφανο. Από εκεί και πέρα η μόνη λύση είναι να κάνεις κάθε μέρα αλλαγές, θα κουραστείς και θα τα πετάξεις όλα, αλλά ακόμα και να μη κουραστείς , αυτό το καθημερινό θα στρεσάρεις τα ψάρια, άρα τα ταλαιπωρείς με τα νιτρικά ή θα τα ταλαιπωρείς και θα τα τρομάζεις με τις αλλαγές
τα neon, λάθος έκανα πριν που τα έλεγα τέτρα.

Και τα Neon, tetra είναι , Neon Tetra (http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-innesi/) :smile:
μετράω στο μικρό ενυδρείο, με τον μονομάχο και τα τετρα, ph, περίπου 6,5.
Πως μπορώ να το ανεβάσω λίγο?
Γιατί να τα ανεβάσεις ; Μια χαρα είναι το 6,5

Κλεόβουλος
08-03-16, 12:54
Χάρη επειδή χάνουμε τον μπούσουλα με τα διάφορα ερωτήματα για το ίδιο ενυδρείο, στα μάζεψα σε ένα θέμα
και ότι απορία έχεις από δω και πέρα ρωτάς εδώ και μην ανοίγεις άλλο θέμα :cool:

ChocolatePuma
08-03-16, 14:40
το ξέρω βρε συ sarpijk, ο μικρός τρελάθηκε με τα μικρούλια! Σίγουρα δεν κάνει. Τι κάνω τώρα να κατεβάσω τουλάχιστον τα ΝΟ3, να βελτιώσω λίγο τις συνθήκες?

Ο μικρός θα στεναχωρηθεί πολύ περισσότερο εάν τα δει να πεθαίνουν ;)
Καλύτερα να στεναχωρηθεί με ένα "οχι" κατά την αγορά, παρά μετά

Δεν τα λέω ως συμβουλές, λέω τι θα έκανα εγώ :D

Κράτα το μονομάχο μόνο του και με συχνές αλλαγές, σωστό ταίσμα και αρκετή φροντίδα, μακαρι να τον δεις να φτάσεις στο προσδόκιμο ζωής του

Harris1
08-03-16, 16:51
Λέμε, αν έβαζα τα ψαράκια στα 30λτ. Είναι καλά?
Και αν ξανανέβαζε πάλι ΝΟ3, αλλαγή νερού θα έκανα να τα ρίξω?
ή θα χρειαζόταν κάποιο προιόν?

Τάκης
08-03-16, 17:14
Λέμε, αν έβαζα τα ψαράκια στα 30λτ. Είναι καλά?
Και αν ξανανέβαζε πάλι ΝΟ3, αλλαγή νερού θα έκανα να τα ρίξω?
ή θα χρειαζόταν κάποιο προιόν?
Δεν υπάρχουν χημικά ή ζουμιά και ματζούνια που να ρίχνουν τα νιτρικά

nazgul
08-03-16, 18:57
Οι αλλαγες νερου θα πρεπει να γινονται με σταθερη ρουτινα, οχι οταν βλεπουμε ανεβασμενα νιτρικα, γιατι τοτε θα ειναι ηδη τοξικα για τα ψαρακια. Την ποσοτητα της αλλαγης και τη συχνοτητα την καθοριζουμε συμφωνα με τις μετρησεις που εχουμε.

Harris1
09-03-16, 06:30
ωραία. επειδή είδα, τις συμβουλές που δίνει το φυλλάδιο, που συνοδευει τα χαρτονένια ραβδάκια μετρήσεων ph κλπ. Το οποίο πρότεινε προιόντα jbl, nitraex και άλλα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Αρα εγώ ξανακάνω αλλαγή νερού σήμερα και τακτικά και ψάχνω για μεγαλύτερο ενυδρείο, να φιλοξενήσει τον μπλε και τα υπόλοιπα ψαράκια.

Ομοίως, υπάρχει κάτι να αυξήσω λίγο το ph?

Και ακόμα, εγώ που θέλω λίγο να κατεβάσω το cl2, υπάρχει κάτι?

Τάκης
09-03-16, 07:50
Γιατι να ανεβάσεις το PH αφού σε αυτή τη τιμή πρέπει να είναι τα ψάρια.
Και βρε Χάρη γιατί εμπιστεύεσαι αυτά τα χαρτάκια, αφού βάζεις αντιχλώριο δεν έχει χλώριο το νερό

Harris1
09-03-16, 11:57
Τι να σου πω βρε συ Τάκη, δεν ξέρω, είδα το χαρτί να λέει ph μεταξύ 6,5 - 7,5. Επειδή το χρώμα δίνει μια τιμή, μεταξύ 6,8 και 6,5. Είπα να το πάω στο 7. Εσείς βέβαια ξέρετε καλύτερα. Εσείς! Οπότε αν λέτε no, δεν πειράζω ph, τότε δεν πειράζω. :D
:)

Τα ψαρια πρεπει να σε απασχολουν..
Με 15-20 ευρω φτιαχνεις ενα διπλασιο σε ογκο ενυδρειο

Πως?

nazgul
09-03-16, 12:02
Πως?

Αγοραζοντας τζαμια και φτιαχνοντας το μονος σου, ειτε καποιος που γνωριζει.

Τάκης
09-03-16, 12:23
Χάρη διάβασε τι παράμετρες νερού θέλουν τα ψάρια που έχεις και τότε αποφασίζεις αν θα πρέπει να κάνεις κάτι ή όχι, μην αγχώνεσαι άδικα.
Και σωστά σου λέει ο Γιάννης (tsala) ,πας στο Leroy και παίρνεις 6αρια τζάμια και φτιάχνεις μόνος σου ένα αξιοπρεπές ενυδρείο
πχ ένα ενυδρείο 80 Χ 40 Χ 40 χωρίς κόντρες βγάζει 128 λίτρα με εμβαδόν τζαμιού 1,28 Χ 16 Ευρώ το τετραγωνικό βγαίνει χοντρικά 21 Ευρώ + 4 η σιλικόνη + κοντρες
ένα ενυδρείο 60 Χ 40 Χ 40 που δεν χρειάζεται κόντρες με το 6αρι βγαζει 96 λίτρα και εμβαδόν τζαμιού 1,04 Χ 16 = 17 Ευρω + 4 η σιλικόνη
υπολόγισε εδώ τις διαστάσεις που θες και θα δεις πόσο φθηνά θα σου βγει
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Diskus fan
09-03-16, 20:28
Ένας αχταρμάς έχει γίνει με την ένωση των θεμάτων... κι "έχασα την μπάλα". :smt120

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να καταδικάζει σε ισάξια βασανιστήρια, κατόχους ζωντανών οργανισμών που τους ταλαιπωρούν μέχρι (επιτέλους) να έρθει η ώρα του θανάτου. zw
Τα παιδιά (αν κατάλαβα καλά... σε κάποιο μικρό αναφέρθηκες) πρέπει να δέχονται παραδείγματα προς μίμηση... ΟΧΙ προς αποφυγή.
Τι θα κάνεις όταν αρχίσει να κλαίει, επειδή τα ψαράκια του... πέθαναν; Πιστεύεις ότι κινούμενος με αυτόν τον τρόπο... θα μπορέσεις αργότερα να το μάθεις να σέβεται την ζωή (του και των άλλων);
Τα ψάρια ζουν κάτω από συγκεκριμένο εύρος συνθηκών νερού και θερμακρασίας... γι' αυτό και ελέγχουμε τα προφίλ τους ΠΡΙΝ προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά. ΔΕΝ βάζεις 10 μονομάχους σε ένα μικρό ενυδρείο όπως και ΔΕΝ βάζεις 2-3 ψάρια, από είδος που ανήκει στα κοπαδόψαρα... ούτε ένα ψάρι που φτάνει τελικό μέγεθος τα 2,5 μέτρα σε 100λιτρο (με την δικαιολογία... είναι μικρό ακόμα).
Η βάση δεδομένων του forum είναι γεμάτη πληροφορίες, περιμένουν μόνο να ψάξεις και να... τις διαβάσεις (άλλωστε υπάρχουν και πάρα πολλές ακόμα σελίδες, στο διαδίκτυο).

Έχεις και 2 επιλογές... έρχεσαι και παραλαμβάνεις (από το Χαϊδάρι) ένα ενυδρείο 60λιτρο (60Χ32 (42 κανονικό)Χ30 = 57 λιτρα) ή περιμένεις μερικές μέρες (σε καμιά εβδομάδα υπολογίζω ότι θα έχω "τον αντικαταστάτη του" ) και παραλαμβάνεις ένα 80Χ40 (46 κανονικό)Χ32 = 105 λίτρα (έχει αρκετές γρατζουνιές στα τζάμια).
Και τα 2 ενυδρεία είναι παλιά και πιθανότατα θα απαιτηθεί να φτιάξεις ένα καπάκι (εγώ προτείνω από πλεξιγλάς και ΙΣΩΣ κάποιος συμφορουμίτης μπορέσει να σε βοηθήσει σε αυτό).
Το ενυδρείο εννοείται πως θα σου διατεθεί δωρεάν (θα πρέπει να υπολογίσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστείς για το μέγεθός του... όπως πχ. βάση, φίλτρο, θερμαντήρα κλπ.).
Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει... στείλε προσωπικό μήνυμα με το τηλέφωνο (και ώρες) να σε πάρω.- :cool:

Κλεόβουλος
09-03-16, 20:55
Α ρε Τσεκουράτε τέτοια κάνεις και δεν θα σε μπανάρω ποτέ :D

Diskus fan
09-03-16, 21:06
Να 'σαι ΠΑΝΤΑ καλά... Κλεόβουλε.- :smt006

ΥΓ. Ελπίζω να έχεις παραλάβει... τους χαιρετισμούς και τα φιλιά, που σου έστειλα. ;)

Κλεόβουλος
09-03-16, 21:13
ΥΓ. Ελπίζω να έχεις παραλάβει... τους χαιρετισμούς και τα φιλιά, που σου έστειλα. ;)
που 'ντα....δεν πήρα τίποτα :(....φιλιά μόνο από γυναίκα θέλω :p

stanisalus18
09-03-16, 21:30
Σούπερ ο Νίκος, όπως τα λέει είναι. Μπράβο για την ευγένεια και για την προσφορά του :smt041:smt041:smt041

Diskus fan
10-03-16, 23:42
που 'ντα....δεν πήρα τίποτα :(....φιλιά μόνο από γυναίκα θέλω :p

Γυναίκα ΔΕΝ μπόρεσα να βρω... απόκριες είναι... ντύσε τον Στέλιο πριν στα δώσει.- :D

Nick74
11-03-16, 06:31
Τι να σου πω βρε συ Τάκη, δεν ξέρω, είδα το χαρτί να λέει ph μεταξύ 6,5 - 7,5. Επειδή το χρώμα δίνει μια τιμή, μεταξύ 6,8 και 6,5. Είπα να το πάω στο 7. Εσείς βέβαια ξέρετε καλύτερα. Εσείς! Οπότε αν λέτε no, δεν πειράζω ph, τότε δεν πειράζω. :D
:)

ειδικα η συγκεκριμενη τιμη 7 ειναι η χειροτερη κατα τη γνωμη μου γιατι μια θα ναι οξινο και μια αλκαλικο.
Δεν ξερω αν αυτο ειναι κακο και μπορει να προκαλει καποιο προβλημα, αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι πως το 6.5 δεν ειναι το κατωτερο οριο σε καμια περιπτωση για το συγκεκριμενο ψαρι, αλλα αν δεν εισαι πολυ καλα εξοικειωμενος με τα οξινα το 6.5 ειναι μια χαρα και ασφαλεστατο

οσον αφορα το cl το ιδανικο ειναι φυσικη αποχλωριωση με ταυτοχρονη παλαιωση του νερου σε βαρελι με κυκλοφορητη η αεραντλια η ανθρακα.
Εγω προσωπικα περναω μερικες ωρες με ανθρακα, μετα με τυρφη 2 μερες και επειτα φτιαχνω τη θερμοκρασια και μετα κανω την αλλαγη η τη συμπληρωση

Diskus fan
11-03-16, 21:19
Ο ενδιαφερόμενος... εξαφανίστηκε; :confused:

Harris1
12-03-16, 22:10
επ, εδώ είμαι. Μόλις είδα την προσφορά σου, δυστυχώς έχω θέμα χώρου και το πρόβλημα, ότι βια με παίρνει για κανένα 35 άρι. Τα γνωστά προβλήματα γυναίκα που δεν αφήνει στον μπουφέ κλπ. Δεν βρήκα ακόμα τα άρθρα που λένε για τις συνθήκες που ζητά το κάθε ψάρι. Και ειλικρινά το προσπαθώ. Δεν λέω όχι Discus, το καθυστερώ λίγο. Αν πιστευετε ότι οι "συνθήκες" που προσπαθώ να πετύχω, όπως μια προσφορά που έχω για 30 λτ και τα ψαράκια δεν είναι καλές, τότε να το συζητήσουμε. Εχω μια προσφορά, 30 λτ ένα ενυδρείο, οπότε βελτιώνει κάπως τα πράγματα.
Τι λέτε?

Τάκης
12-03-16, 22:24
Οχι Χάρη, ουτε το 30λιτρο είναι λύση για τα ψάρια που έχεις, σε 30λιτρο γαρίδες ή ενα μονομάχο και αυτος οριακά, αλλου θα σου πουν μονομάχο και σε 15λιτρο αλλα δεν είναι έτσι, δυστυχώς σε αυτά που έχουν σχέση με τη φύση δεν μπορούμε να κάνουμε σκοντο

tsala
13-03-16, 11:27
30 λιτρο , οριακα για μονομαχο , μονο του ... οκ.
για τα αλλα θελεις αρκετα μεγαλυτερο.
Αν δεν υπαρχει ελπιδα , δωστα ... μην τα ταλαιπωρεις ;)

alexis cosmo
13-03-16, 21:26
30 λιτρο , οριακα για μονομαχο , μονο του ... οκ.
για τα αλλα θελεις αρκετα μεγαλυτερο.
Αν δεν υπαρχει ελπιδα , δωστα ... μην τα ταλαιπωρεις ;)
ακριβώς.!!!

Diskus fan
14-03-16, 00:36
επ, εδώ είμαι. Μόλις είδα την προσφορά σου, δυστυχώς έχω θέμα χώρου και το πρόβλημα, ότι βια με παίρνει για κανένα 35 άρι. Τα γνωστά προβλήματα γυναίκα που δεν αφήνει στον μπουφέ κλπ. Δεν βρήκα ακόμα τα άρθρα που λένε για τις συνθήκες που ζητά το κάθε ψάρι. Και ειλικρινά το προσπαθώ. Δεν λέω όχι Discus, το καθυστερώ λίγο. Αν πιστευετε ότι οι "συνθήκες" που προσπαθώ να πετύχω, όπως μια προσφορά που έχω για 30 λτ και τα ψαράκια δεν είναι καλές, τότε να το συζητήσουμε. Εχω μια προσφορά, 30 λτ ένα ενυδρείο, οπότε βελτιώνει κάπως τα πράγματα.
Τι λέτε?

1. Τα ενυδρεία μπαίνουν πάνω σε βάσεις που είναι φτιαγμένες ειδικά γι' αυτή την χρήση. Αποφεύγουμε την τοποθέτηση σε έπιπλα που ΔΕΝ είναι σίγουρη η ευστάθεια και η αντοχή στο βάρος του ενυδρείου.

2. Τα προφίλ των ψαριών που έχεις στα παρακάτω link, για να διαβάσεις μερικές πληροφορίες...

http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php (http://diszhal.info/english/labyrinth/en_Betta_splendens.php)

http://diszhal.info/english/characins/en_Paracheirodon_innesi.php (http://diszhal.info/english/characins/en_Paracheirodon_innesi.php)

...όπως μπορείς να δεις... απέχουν πολύ οι απαιτήσεις τους από τα λίτρα που διαθέτεις (αλλά και από αυτά που θέλεις να αποκτήσεις)... οπότε... ΟΧΙ το 30λιτρο ΔΕΝ σε καλύπτει.
Πέραν των λίτρων υπάρχουν οι συνθήκες νερού και θερμοκαρασίας (ΔΕΝ ζουν όλα τα είδη στο νερό που βγάζει η βρύση) καθώς και η διάρκεια ζωής του κάθε είδους (η οποία είναι δεσμευτική).
ΑΝ ΔΕΝ μπορείς να προσφέρεις αυτά που απαιτούν... σταμάτα να σκέφτεσαι το ενυδρείο... και βάλε μια αγγελία να δώσεις σε κάποιον τα ζωντανά, για να σωθούν οι ζωές τους.
Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να ασχοληθείς... μέχρι κάποια στιγμή αργότερα, να μπορέσεις να καλύψεις τις απαιτήσεις τους.-

Harris1
16-03-16, 11:33
μετά ... από σύντομη έρευνα, κατέληξα οτι παω για 40, 50λτ. Προσωρινά, ώσπου να βρω κάτι μεγαλύτερο. Αγγελία έχω βάλει όμως 40χ30 (1200εκ2) 33 ύψος βάσης γυαλιού, δεν έχει βρεθεί. Οπότε για diy το Σκ, που θα έχω περισσότερο χρόνο.

Harris1
17-03-16, 17:16
ΣΩΣΤΕ!

οσον αφορα το cl το ιδανικο ειναι φυσικη αποχλωριωση με ταυτοχρονη παλαιωση του νερου σε βαρελι με κυκλοφορητη η αεραντλια η ανθρακα.
Εγω προσωπικα περναω μερικες ωρες με ανθρακα, μετα με τυρφη 2 μερες και επειτα φτιαχνω τη θερμοκρασια και μετα κανω την αλλαγη η τη συμπληρωση

Βοήθηστε λίγο προς αυτό!
Αν βάλω νερό σε μεγάλη λεκάνη με φίλτρο και άνθρακα, (μόνο άνθρακα?). Θα πετύχω χαμηλότερη τιμή cl2?????????
Μέτρησα 3 η συνεχόμενη μέρα cl2 = 3+++!!!!!
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ να κατεβάσω cl2 !!!!!
ΠΩΣ?????
ΑΝ βάλω εμφιαλωμένο ή απιονισμένο νερό, πετυχαίνω τίποτα?????
SOS, Λύσηηηηηηηη

GH μέτρησα >9d
ΝΟ3 =0
ΝΟ2=0
ΚΗ=10d
PH = 6,8 σήμερα το νερό της βρύσης, αφού το άφησα σε δοχείο μέσα 15 λεπτά να κατακάτσει. Και τις άλλες μετρήσεις μέσα στο νερό του ίδιου δοχείου τις έχω κάνει. Μάλιστα μέτρησα σε δύο δοχεία διαφορετικά, το δεύτερο με χρόνο αναμονής 30 ' μετά το γέμισμα να κατακάτσουν.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη - κατά εμένα - για μείωση του cl2 σημαντικότατη!!!!

PLEASE !!! HELP!!!

(ΥΓ. Εχω δει αυτά που λέτε, για πιο μεγάλα ενυδρεία, δεν έχω χρόνο τις καθημερινές, παρακαλώ βοήθεια να κατεβάσω τις τιμές cl2 το συντομότερο ...)

Τάκης
17-03-16, 17:50
Αν βάλεις τη σωστή αναλογία αντιχλώριου δεν έχεις πρόβλημα, μη κοιτάς τι λένε τα χαρτάκια, δείχνουν ότι ναναι. Αν θες να βλέπεις σωστά αν έχεις χλώριο πάρε υγρά τεστ, όχι με χαρτάκια. Οταν ξεκίνησα και εγω με χαρτάκια μου έδειχναν πως έχω χλώριο και πριν την αλλαγή, που αυτό θεωρητικά είναι αδύνατον, σε 2-3 ημέρες το πολύ το χλώριο έχει εξατμιστεί, άρα μετά από 1 εβδομάδα δεν υπάρχει ούτε ίχνος. Στο είπα και πριν , μην ασχολείσαι με το CL2 και με τα τεστ χαρτάκια, έχεις πιο σοβαρά θέματα

Nick74
17-03-16, 17:56
Φιλτρο ανθρακα μηδενιζει σε ελαχιστο χρονο το χλωριο.
Εμφιαλωμενο ειναι οτι χειροτερο μπορεις να βαλεις ειτε στο ενυδρειο ειτε στο στομαχι σου... μακρυα...

Επισεις τα χαρτακια δειχνουν οτι να ναι, μη τα εμπιστευεσαι.

tsala
17-03-16, 20:39
Συμφωνω με τα παιδια..
Δεν παιζει να εχεις χλωριο , οπως δεν παιζει να εχεις και 6.8 ph.. Μην ασχολεισαι με τα χαρτακια.. Ειναι για τα σκουπιδια.

Harris1
18-03-16, 08:03
ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Harris1
22-03-16, 21:28
τα γύρισα πίσω σήμερα τα μικρά:)

Diskus fan
23-03-16, 23:37
Και πολύ καλά... έκανες.-