Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αλλαγη κυκλοφορητη

redman
02-09-15, 20:30
73516 73517 73518
παθαμε μια ζημια στο ενυδρειο της κοπελας μου. χαλασε ο κυκλοφωρητης στο φιλτρο. επειση ειναι ενα κυκλωμα με τον φωτισμο, λεω να παρω ενα κυκλοφορητη, να κοψω τα καλοδια και να ενωσω τα καλοδια του νεου κυκλοφορτη με το κυκλωμα φωτισμος-κυκλοφορητη.
η ενωση θα ειναι εκτως ενυδρειου.
τακη περιμενω σχολιο σου!!
τι λετε?

Τάκης
03-09-15, 09:04
Δεν το ξέρω το φίλτρο και πως είναι (δεν ξέρω και πολλά για τα φίλτρα γιατί τα φτάχνω μόνος μου :) ) , αλλά αν μπορείς να βρεις αντλία που να ταιριάζει μπορείς να το κάνεις. Προσοχή στη συνδεσμολογία όμως γιατί και αυτό με τα φώτα που λες πως είναι όλα μαζί δεν ξέρω πως είναι, και μιλάμε για 220V και νερό μαζί, άσχημος συνδυασμός, μια πιο αναλυτική φωτογραφία ίσως βοηθούσε. Για τη συνδεσμολογια θα σου πρότεινα να βάλεις θερμοσυστελλόμενο και ενυδρειακή σιλικόνη, η σιλικόνη μέσα στο θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι, και αν μπορείς να βάλεις 2-3 θερμοσυστελλόμενα διαφορετικής διαμέτρου να καλύψεις μεγάλο μηκος του καλωδίου

redman
03-09-15, 09:30
Για κατσε να πεσει τηλεφωνο για καλυτερες φωτο και θα σου πω

tolee
03-09-15, 13:38
βασικα αφου θα κοψεις που θα κοψεις, καντα 2 ξεχωριστα κυκλωματα γιατι ειναι ηδη μ@@@κια να ειναι στο ιδιο κυκλωμα (δεν μπορεις να βαλεις χρονοδιακοπτη στον φωτισμο πχ)...
αν μπορεις να κοψεις το καλωδιο που παει στον κυκλοφορητη και να το μονωσεις καλα, θα ειναι και πιο ευκολο (δεν θα χρειαστει να ανοιξεις καπακια κτλ)

redman
03-09-15, 14:07
Αυτο προσπαθησα να κανω.
Μιλαμε το ενυδρειο ειναι πολυ αθλια στημενο.
Ειναι στενο παρα πολυ το πλαστικο με τα καλοδια. Ουτε να τα κοψω μπορω σε εκεινο το σημειο ουτε να τα ξεχωρησω.
Για αυτο αναγκαστηκα χειροκηνιτος φωτισμος....

Τάκης
03-09-15, 14:21
Αν βρεις αντλία που να ταιριάζει μη την συνδέσεις επάνω στα υπάρχοντα καλώδια, βάλτην να δουλεύει ανεξάρτητα στη δικια της πρίζα.
Μετά κόβεις τα καλώδια της υπάρχουσας αντλίας και τα μονώνεις, έχεις τον διακόπτη μόνιμα αναμμένο και βάζεις χρονοδιακόπτη σε αυτή τη πρίζα, έτσι έχει και αυτόματα φώτα.
Τα καλώδια της παλιάς αντλίας τα μονώνεις με θερμοσυστελλόμενα (πολλά) και ενυδρειακή σιλικόνη, αν το κάνεις έτσι πες μου να σου γράψω πως θα κάνεις τη καλύτερη δυνατή αδιάβροχη μόνωση

redman
03-09-15, 14:37
ωχ ναι μωρε. πως δε το σκευτικα.
τη μονοση των καλωδιων του παλιου κυκλοφορητη δεν μπορω να την κανω με μονοτικη ταινια?

Τάκης
03-09-15, 14:47
ωχ ναι μωρε. πως δε το σκευτικα.
τη μονοση των καλωδιων του παλιου κυκλοφορητη δεν μπορω να την κανω με μονοτικη ταινια?

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/OXI_1.jpg/d703a88c-af78-4104-9137-f821eca5a75a?t=1435905713216

το νερό περνάει βρε απο τη μονωτική ταινία

redman
03-09-15, 15:24
θα ειναι εξω απο το ενυδριο

Τάκης
03-09-15, 15:30
Βάλε βρε και θερμοσυστελλόμενο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δεν ξέρεις ποτε θα τρέξει λίγο νερό από κάπου και για να μην έχεις τρεχάματα μετά.

redman
03-09-15, 16:02
αυτο απο απου το περνω? πως το τοποθετω? δεν εχω ξαναδουλεψει ποτε με τετοιο υλικο

Τάκης
03-09-15, 16:16
Πας σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά ή ηλεκτρονικά και το ζητάς θερμοσυστελλόμενο, υπάρχει σε αρκετές διαμέτρους, είναι πάμφθηνο 0,30 λεπτά το μέτρο αν δεν κάνω λάθος, θα πάρεις 2-3 διαφορετικές διαμέτρους 1 3αρι ή 4αρι να βάλεις το κάθε καλώδιο μόνο του και μετά βάζεις από πάνω με μεγαλύτερη διάμετρο να πιάσει και τα 2. Το βάζεις στο καλώδιο και το ζεσταίνεις με τον αναπτήρα και μικραίνει και εφαρμόζει πάνω στα καλώδια

δες https://www.google.com/search?q=%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8 5%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%BC%CE%B5% CE%BD%CE%BF&ie=utf-8&oe=utf-8

Το καλώδιο που θα κόψεις, δεν θα αφήσεις καθόλου χαλκό να εξέχει, θα βγάλεις 2-3 πόντους από το εξωτερικό πλαστικό να δεις το καφέ και το μπλε. Θα βάλεις ξεχωριστά και στο μπλε και στο καφέ, θα αφήσεις 2-3 πόντους να περισσεύει και το ζεσταίνεις να σφίξει, διπλώνεις αυτό που θα περισσέψει και βάζεις ξανά πιο παχύ , να περισσεύει και από αυτό, ζεσταίνεις και σφίγγει, και μετά διπλώνεις και τα 2 και βάζεις ένα πιο παχύ και τα πιάνεις όλα μαζί, αν βάλεις και ενυδρειακή σιλικόνη ανάμεσα θα γίνει πλήρη αδιάβροχο. Σιλικόνη όμως δεν θα βάλεις στο 1ο, να μην έρθει σε επαφή η σιλικόνη με το χαλκό γιατί θα τον σκουριάσει.

redman
03-09-15, 16:33
Θα το επιχειρησω και θα σου πω αποτελεσμα. Ευχαριστω τακαρε!