PDA

Επιστροφή στο Forum : Test NO3

DimmyF
04-09-05, 16:47
Καλησπέρα σε όλους!
Όπως έχω αναφέρει έχω ένα ενυδρειάκι 22lt με guppies (και 2 cardinals από σπόντα :oops: )
Λοιπόν, αρκετό καιρό τώρα έχω πρόβλημα με τα NO3. Συνέχεια στο 50.. Αλλαγές κάθε 5 με 7 μέρες, το φαγητό το περιόρισα κατα πολύ...αλλά τπτ..
Χθές σκέφτηκα να κάνω μία μέτρηση NO3 στο νερό της βρύσης μου..
Το αποτέλεσμα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ...NO3 = 25 !!!!!!
Αυτό είναι λογικό?? Να πάω να πάρω ένα άλλο test για σιγουριά?
[Το τεστ είναι Tetra αγορασμένο από aquaristic]
Ευχαριστώ!

lasal
04-09-05, 22:08
Με το ίδιο τεστ δοκίμασε να τεστάρεις εμφυαλομένο.
Αν δεν σου δείξει 0 τοτε πέταξε το και πάρε καινούργιο.
Πόσο καιρό έχεις το ενυδρείο?

torm
05-09-05, 08:21
Με το ίδιο τεστ δοκίμασε να τεστάρεις εμφυαλομένο.
Αν δεν σου δείξει 0 τοτε πέταξε το και πάρε καινούργιο.
Πόσο καιρό έχεις το ενυδρείο?

Συμφωνώ με το παραπάνω απλά να προσθέσω το εξής: Τα εμφιαλωμένα γράφουν στην ετικέτα τους πόσο ΝΟ3 έχουν. Δεν είναι πάντα 0, αλλά σίγουρα δε θα ναι και 25. Αν το τέστ δείξει διαφορετικό απο αυτό που δείχνει η ετικέτα κάτι πάει λάθος :smt105

netblues
05-09-05, 09:26
εμφιαλωμενο νερό με νιτρικα? δεν το εχω δει ποτέ μου, αλλά συνηθως αυτό ειναι αποτέλεσμα μόλυνσης του υδροφορου ορίζοντα από λιπάσματα.
(πχ στη λαρισα το νερο ειναι έτσι και δεν το πίνουν)
τωρα να το πουλανε αυτό το νερό συσκευασμένο???

το εχεις δει πουθενά?

υγ δεν μιλάμε για ιχνη έτσι?... (που το τεστ σε καμμια περίπτωση δεν θα ανιχνευσει)

neon
05-09-05, 09:36
εμφιαλωμενο νερό με νιτρικα? δεν το εχω δει ποτέ μου, αλλά συνηθως αυτό ειναι αποτέλεσμα μόλυνσης του υδροφορου ορίζοντα από λιπάσματα.
(πχ στη λαρισα το νερο ειναι έτσι και δεν το πίνουν)
τωρα να το πουλανε αυτό το νερό συσκευασμένο???

το εχεις δει πουθενά?

υγ δεν μιλάμε για ιχνη έτσι?... (που το τεστ σε καμμια περίπτωση δεν θα ανιχνευσει)

Τα συνηθισμένα μας test προφανώς όχι, αφού σύμφωνα με τις ετικέτες των μπουκαλιών παρουσιάζονται συγκεντρώσεις ΝΟ3<5.

torm
05-09-05, 10:06
Τα συνηθισμένα μας test προφανώς όχι, αφού σύμφωνα με τις ετικέτες των μπουκαλιών παρουσιάζονται συγκεντρώσεις ΝΟ3<5.

5 με 10 το πολύ. Το Κορπή που έχω μπροστά μου έχει 4,3. Ήταν και ένα, αλλά δε θυμάμαι ποιο, που είχει και ΝΗ4!
Ανάλογα με την ακρίβεια του τέστ δηλαδή μπορεί και να πάρει ένα ελαφρό χρωματάκι

lasal
05-09-05, 10:37
5 με 10 το πολύ. Το Κορπή που έχω μπροστά μου έχει 4,3. Ήταν και ένα, αλλά δε θυμάμαι ποιο, που είχει και ΝΗ4!
Ανάλογα με την ακρίβεια του τέστ δηλαδή μπορεί και να πάρει ένα ελαφρό χρωματάκι
To 5-10 δεν μπορείς να το εμπιστευτείς σε liquid test οταν πρόκυτε για πόσιμο νερό παρά μόνον αν κάνεις την μέτρηση με ακριβό φωτόμετρο.
Αν όμως η τιμή ήταν πραγματική τότε θα ήταν υπόθεση για τον Εισαγγελέα γιατί αυτό σημαίνει μολυσμένο εμφυαλωμένο νερό.
Με τι τεστ έβγαλες 4,3?

torm
05-09-05, 10:57
To 5-10 δεν μπορείς να το εμπιστευτείς σε liquid test οταν πρόκυτε για πόσιμο νερό παρά μόνον αν κάνεις την μέτρηση με ακριβό φωτόμετρο.
Αν όμως η τιμή ήταν πραγματική τότε θα ήταν υπόθεση για τον Εισαγγελέα γιατί αυτό σημαίνει μολυσμένο εμφυαλωμένο νερό.
Με τι τεστ έβγαλες 4,3?

Το γράφει η ετικέτα πάνω στο μπουκάλι.

lasal
05-09-05, 11:53
IRIS Λουτράκι
ΝΟ3= <5
ΝΟ2= <0,05
PH= 8,2

Ζαγόρι
ΝΟ3= 3,9
ΝΟ2= 0
pH= 7,75

VIKOS
ΝΟ3= 2,5
ΝΟ2= 0
pH= 7,62

πηγή paikou
ΝΟ3= 0,6
ΝΟ2= -
pH= 8,2

Μένει το ερώτημα
Ποιο ειναι το μαξιμουμ ΝΟ3 που μπορεί να δεχτεί ο ανθρώπινος οργανισμός?

netblues
05-09-05, 12:01
Αναρωτιεμαι ποιοι ειναι αυτοι που αγοραζουν εμφιαλωμενο με νιτρικα στην Αθήνα οταν της βρυσης εχει ΠΟΛΥ λιγοτερα νιτρικά.

Μηπως όλοι το χρησιμοποιουν σε αλλαγές στα φυτεμένα τους?
:smt042

lasal
05-09-05, 12:14
Χθές σκέφτηκα να κάνω μία μέτρηση NO3 στο νερό της βρύσης μου..
Το αποτέλεσμα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ...NO3 = 25 !!!!!!
Αυτό είναι λογικό?? Να πάω να πάρω ένα άλλο test για σιγουριά?

Και το ερώτημα παραμένει
Υπάρχει περίπτωση να έχει ΝΟ3=25 και να μην ειναι μολυσμένο ή χαλασμένο το τεστ?
Δεν πρέπει να πάρει άλλο τεστ για σιγουριά?

netblues
05-09-05, 12:18
Πάρε ενα μπουκαλι νερό που να λεει απέξω οτι εχει πολυ χαμηλά νιτρικά.
πχ πηγή paikou
ΝΟ3= 0,6
ΝΟ2= -
pH= 8,2

πρακτικα θα πρεπει να σου δειξει μηδεν..

torm
05-09-05, 13:37
IRIS Λουτράκι
ΝΟ3= <5
ΝΟ2= <0,05
PH= 8,2

Ζαγόρι
ΝΟ3= 3,9
ΝΟ2= 0
pH= 7,75

VIKOS
ΝΟ3= 2,5
ΝΟ2= 0
pH= 7,62

πηγή paikou
ΝΟ3= 0,6
ΝΟ2= -
pH= 8,2

Μένει το ερώτημα
Ποιο ειναι το μαξιμουμ ΝΟ3 που μπορεί να δεχτεί ο ανθρώπινος οργανισμός?

Το ΑΥΡΑ αναφέρει και ΝΗ4
ΝΗ4<0,26
ΝΟ2<0,05
ΝΟ3<0,5

Πολύ καλή η ερώτησή σου. Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει την απάντηση;

johnny98130
05-09-05, 19:17
Αναρωτιεμαι ποιοι ειναι αυτοι που αγοραζουν εμφιαλωμενο με νιτρικα στην Αθήνα οταν της βρυσης εχει ΠΟΛΥ λιγοτερα νιτρικά.

Σωτηρη δεν ειναι μονο τα νιτρικα ο μοναδικος λόγος να αγοράσει κανει εμφιαλωμένο. Εγω ας πουμε εχω νερο με GH=19 στην περιοχη μου. Καποιοι το λενε κοινοτικό...εγω το λεω ασβεστολιθικό!!!!

netblues
05-09-05, 19:31
δεν διαφωνω, αλλά μερικές φορές τα εμφιαλωμενα ειναι εξισου σκληρά...
τα λένε και μεταλλικά.

DimmyF
05-09-05, 21:49
Καλησπέρα!
Λοιπόν αν κατάλαβα καλά, αν πάρω εμφιαλομένο και το συγκεκριμένο test βγάλει NO3=0 τότε μιλάμε για μηνύσεις και τέτοια στο δήμο μου?!! Δύσκολο το βλέπω..!!
Lasal α)το ενυδρειάκι είναι αυτό (http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8681) και είναι στημένο περίπου από μέσα Ιουλίου β)βρίσκω το ερώτημά σου πολύ ενδιαφέρον (πόσα NO3 'αντέχει' ο οργανισμός μας.Ας το ψάξουμε λίγο!
Πάντως δεν είχα προσέξει ότι τα εμφιαλομένα γράφουν και για NO3.
Αύριο κ όλας θα κάνω μία μέτρηση για ΝΟ3 στο πηγή paikou ή στο VIKOS (ό,τι βρω). Λέτε να κάνω και μία μέτρηση στο απιονισμένο που έχω? Λογικά και εκεί 0 πρέπει να δείξει, ε?

DimmyF
18-09-05, 17:57
Καλησπέρα σε όλους!!
Μιας και το αυριανό μάθημα που δίνω το έχω...ψιλοκάψει...ασχολήθηκα επι τέλους (!) με τα τεστ!!
Λοιπόν πήρα εμφιαλομένο Λουτράκι με ένδειξη ΝΟ3 3.9 και το μέτρησα με το τεστ που έχω...
Η απάντηση ?! : ΝΟ3 = 25 mg/l :smt120

Μπράβο στο aquariatic που μου στέλνει απ'τη μία ph τεστ για θαλασσινό (έχω αναφερθεί σε άλλο ποστ) και απο την άλλη λειγμένο τεστ ΝΟ3...
Μάλλον είμαι τοοσο άτυχος..

Πάντως lasal με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δε βρήκα κάτι για το ποσό των ΝΟ3 που αντέχει ο οργανισμός μας.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν σε αυτό το post!

mikenuke
18-09-05, 19:23
How about this:

http://www.ces.ncsu.edu/depts/fcs/housing/pubs/fcs393.html

Giorgos
24-09-05, 21:18
Το test για ΝΟ3 που προμηθεύτικες από το aquaristic δεν είναι απαραιτήτως ληγμένο. Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, τα test για νιτρικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πολλές φορές έχουν μεγάλες αποκλίσεις από τις πραγματικές τιμές.

asteris
24-09-05, 23:14
Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα νιτρικά στο πόσιμο είναι τα 50ppm, συνιστώμενο κάτω των 10.

Τις τιμές που αναγράφουν τα μπουκάλια μην τις θεωρείτε ως αξιόπιστες, είναι αναλύσεις του ΙΓΜΕ που γίναν πριν χρόνια και τώρα οι συνθήκες στους υδροφόρους ορίζοντες από όπου γίνεται η άντληση μπορεί να έχει αλλάξει.

Καλύτερα πάρτε αποσταγμένο από το σούπερ-μάρκετ. Αν δείξει κάτω των 5ppm, μάλλον το τεστ πρέπει να είναι οκ. Αν και έχω ακούσει και για απάτες και σε αυτά τα νερά, οπότε τότε δανειστείτε από κάποια RO σαν τελευταία λύση.