PDA

Επιστροφή στο Forum : ενυδρειο αναπαραγωγης Μ.boesemani


Mariel
04-09-05, 15:44
επειδη οι δυο μελανοταινιες μου εχυον τρελαθει στο κυνηγητο(ειναι αρσενικη-θηλυκη)ελεγα μηπως τις χωρισω μπας και δω κανα μωρο :mrgreen: .η ερωτηση μου ειναι η εξης,τι μεγεθος ενυδριεου χρειαζονται για αναπαραγωγη και τι πρεπει να εχει αυτο μεσα.καπου πλαια ειχα διαβασει οτι χρειαζεται κατι για να αφηνουν πανω τάυγα,αλλα δεν μπορψ να θυμηθω τι ηταν αυτο... :smt044

mikenuke
04-09-05, 17:46
χρειαζονται φυτα τυπου κερατοφυλλο.mop plants στα αγγλικα τα λενε αν δεν κανω λαθος.

netblues
04-09-05, 17:54
Μιας και μου εκατσε τυχαια αναπαραγωγή σε melanotaenia praecox, μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι εγινε με java moss, ph 6.4, GH 5 KH 4..
Τα spawning mops ειναι φτιαχτά απο ακρυλικό μαλί
Ενα κατατοπιστικο αρθρο ειναι αυτό
http://www.aquarticles.com/articles/breeding/Leong_Spawning_Mop.html

ΟΜΩΣ ειναι βασικό τα spawning mops να μεταφερονται σε άλλο ενυδρείο ωστε να γεννηθούν τα αυγά, γιατι αλλιως τα τρωνε οι γονεις.
Δυστυχως τα αυγά δεν φαίνονται οπότε ειναι λίγο άχαρο σπορ...

Mariel
04-09-05, 18:03
και ποτε δεν ημουν καλη στα καλλιτεχνικα... :smt022


για το μεγεθος του ενυδρειου τι λετε?δε γινεται να βγαλω τους γονεις απο'κει και ν'αφησω τ'αυγα?απο συνθηκες χρειαζονται τιποτα ιδιαιτερο?

netblues
04-09-05, 18:25
Ενα εξηνταλιτρο με ενα φιλτρο σπογγου και μπολικη επιπλεουσα java moss ειναι οτι πρέπει. Θα τις δεις να κολυμπανε κατευθειαν. Ταισμα με αρτέμιες.
Το θεμα ειναι οτι οι μελανοταινιες γεννανε συνεχως λιγα αυγα και τα αυγά δεν φαίνονται οποτε μαλλον πρεπει να μεταφερεις τα mops συστηματικά στο αδειο ενυδρειο μεχρι να δεις μικρά..

Διαβασε τι λεει εδώ ο μάστορας..
http://mike-edwardes.members.beeb.net/Mpraecox.html