Επιστροφή στο Forum : Καμπύλη σε τζάμι
Καλησπέρα, έχω ένα ενυδρείο το οποίο το είχα πάρει πριν από 6 χρόνια στο carrefour, όπως ξέρετε (φαντάζομαι :rolleyes:) είναι απλά τζάμια κολλημένα με σιλικόνη, χωρίς να είναι ενισχυμένα στις γωνίες με μέταλλο απ έξω κτλ....
Πριν λίγο όπως άνοιξα το καπάκι να κάνω κάποιες εργασίες παρατήρησα ότι το μπροστινό τζάμι κάνει καμπύλη προς τα έξω. Στις κολλήσεις δεν έχει θέμα, ούτε διαρροές ούτε τίποτα απλά αν το δει κανείς από το πλάι στην μπροστινή πλευρά στο κέντρο το τζάμι κάνει καμπύλη (ελάχιστα) προς τα έξω......σαν να το σπρώχνει η πίεση του νερού.....
Το ενυδρείο είναι 80 εκ. μήκος και 96 λίτρα και όσο να ναι με ανησυχεί.....
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει........έχω κατεβάσει λίγο τη στάθμη μήπως έχει πιεστεί από το πολύ νερό ας πούμε αλλά δεν βλέπω διαφορά....αλλά και τόσα χρόνια η στάθμη ίδια ήταν αλλά δεν είχα δει να συμβαίνει αυτό........εσείς τι μου προτείνετε?
Μετρα εσωτερικα την αποσταση των τζαμιων στην ακρη και μετρα και στο κεντρο.Αν η καμπυλη ειναι εως 4 χιλιοστα το πολυ (δηλαδη 2 χιλιοστα προς τα εξω το καθε τζαμι) εισαι οκ.Αν ειναι παραπανω θελει κοντρες,κατεβασε την σταθμη του νερου αρκετα,κατω απο την μεση,και κολα δυο λωριδες τζαμι στο εμπρος και στο πισω τζαμι του ενυδρειου απο την μεσα πλευρα.Αστο δυο ημερες να στεγνωσει η σιλικονη και μετα γεμισε το με νερο ξανα.
Ακριβώς όσο μου λες είναι....Και τα 2 τζάμια μπρος πίσω συνολικά είναι 4 χιλιοστά οπότε το καθένα κάνει καμπύλη στα 2.
Μπορεί να ήταν πάντα έτσι και να μην το είχα παρατηρήσει γιατί η καμπύλη μόνο από το πλάι φαίνεται, αλλιώς δεν την βλέπεις....
Κοίτα ούτως η άλλως κόντρες δεν είχα σκοπό να βάλω αλλά αν το πρόβλημα ήταν ή είναι σοβαρό σκεφτόμουν να το κάνω paludarium......στη χειρότερη. Αλλά αν είναι ok έτσι μάλλον θα το αφήσω και γενικά θα έχω το νου μου, δεν ξέρω....
Κωστας Malawi
09-08-15, 12:08
Καλησπέρα, έχω ένα ενυδρείο το οποίο το είχα πάρει πριν από 6 χρόνια στο carrefour, όπως ξέρετε (φαντάζομαι :rolleyes:) είναι απλά τζάμια κολλημένα με σιλικόνη, χωρίς να είναι ενισχυμένα στις γωνίες με μέταλλο απ έξω κτλ....
Πριν λίγο όπως άνοιξα το καπάκι να κάνω κάποιες εργασίες παρατήρησα ότι το μπροστινό τζάμι κάνει καμπύλη προς τα έξω. Στις κολλήσεις δεν έχει θέμα, ούτε διαρροές ούτε τίποτα απλά αν το δει κανείς από το πλάι στην μπροστινή πλευρά στο κέντρο το τζάμι κάνει καμπύλη (ελάχιστα) προς τα έξω......σαν να το σπρώχνει η πίεση του νερού.....
Το ενυδρείο είναι 80 εκ. μήκος και 96 λίτρα και όσο να ναι με ανησυχεί.....
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει........έχω κατεβάσει λίγο τη στάθμη μήπως έχει πιεστεί από το πολύ νερό ας πούμε αλλά δεν βλέπω διαφορά....αλλά και τόσα χρόνια η στάθμη ίδια ήταν αλλά δεν είχα δει να συμβαίνει αυτό........εσείς τι μου προτείνετε?
ρε φιλε δεν ειχε κοντρες αυτο το ενυδρειο πανω??εγω ετσι θυμαμαι..για δες μηπως εχει ξεκολησει καμια.αλλιως κανε αυτο που σου ειπε ο argy1
Αυτό που έχω εγώ δεν έχει κόντρες, ίσως να είχαν τα μεγαλύτερα που ήταν 120 λίτρα κτλ.
Τώρα με βάζεις σε σκέψεις......(όχι ότι δεν είχα :D)
4χιλ κουρμπα δεν ειναι θεμα ανησυχιας.
Και εγώ αυτό πιστεύω γιατί δεν νομίζω να καμπυλώνει το τζάμι ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια, μάλλον εγώ δεν θα το είχα παρατηρήσει. Και τώρα τυχαία το είδα, ήμουν κανα δυο μέτρα μακριά από το πλάι του και έσκυψα να δω κάτι και το κατάλαβα....
δεν εχεις θεμα...
μπορεις ομως ευκολα να βαλεις μια πανω κοντρα στην μεση να εισαι σιγουρος.
Ok παιδιά ευχαριστώ πολύ, θα το αφήσω έτσι προς το παρόν και θα κοιτάξω κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι να το ενισχύσω με καμιά κόντρα....:):)
Το δικο μου 96αρι (80χ30χ40) εχει κοντρες πανω,βεβαια το εχω πανω απο 6 χρονια,ισως εβαζαν στα πρωτα που εφερναν.
Το δικο μου 96αρι (80χ30χ40) εχει κοντρες πανω,βεβαια το εχω πανω απο 6 χρονια,ισως εβαζαν στα πρωτα που εφερναν.
Γενικά πουλάγανε κατά καιρούς διαφορετικές μάρκες οπότε εγώ έπεσα σε αυτά που δεν είχαν.....:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.