PDA

Επιστροφή στο Forum : black moor με κοκκινο ματι


blondie_lia
20-07-15, 22:06
Θα ήθελα πολύ τη βοήθειά σας.
Έχω ενα black moor 2 χρόνια και την τελευταία βδομάδα παρατήρησα οτι το ένα του μάτι είναι κόκκινο γύρω γύρω λες κ έχει ανοίξει το δέρμα του. Γενικά τα μάτια του μου φαίνονται να πετάνε περισ απο το συνηθισμένο αλλά δεν ξέρω και πολλά γι αυτό το είδος.
Επίσης στη μια πλευρά, η μεμβράνη που είναι κοντά στα βράγχια φαίνεται να έχει διπλώσει προς τα έξω.
Ελπίζω οι φωτογραφίες να βοηθάνε περισσότερο απο τα λόγια μου...
Αν κάποιος ξέρει τι έχει κ μπορεί να μου πει πως μπορώ να βοηθήσω το ψάρι μου θα το εκτιμούσα! ;)

george800
20-07-15, 22:18
Καλησπερα απο εμενα. Ειχε τυχει να εχω και εγω ενα επισης. Πιστευω πως χτυπησε σε κατι στο ενυδρειο δοκιμασε να του περιορισεις την επαφη με αλλα ψαρια αν υπαρχουν στο ενυδρειο. Φροντισε να τρωει σωστα και να κρατας το νερο καθαρο. Εγω στην περιπτωση σου αφαιρεσα τις διακοσμησεις μου.Τελος να ξερεις το ψαρακι σου πιστευω θα ειναι καλα. Καλη Τυχη φιλε μου πιστευω να βοηθησα.
-------------------------
Επισης θα ηθελα να ξερεις οτι τα black moors ειναι συνηθησμενα να χτυπανε σε ενυδρεια οποτε δεν εισαι ο μονος και το τονιζω το ψαρακι σου αν κανεις ολα τα παραπανω κατα 99.99999 % θα ζησει.

poltre
21-07-15, 00:50
Καταρχάς είναι Telescope Eye που σημαίνει ευαίσθητο ψάρι. Δεν μου φαίνεται για χτύπημα. Όσον αφορά τα βράγχια, κάνεις μετρήσεις; ποιές είναι αυτές, πες δυο λόγια για το ενυδρείο σου

tsala
21-07-15, 06:53
σε μενα δεν φαινεται για χτυπημα , αλλα για χρωματισμος..
εισαι σιγουρη οτι δεν ειναι ετσι ο χρωματισμος του? τα χρυσοψαρα μπορει να αλλαξουν χρωμα με τον καιρο.
Οσο για τα βραγχια , ισως συμβαινει απο αμμωνια (αν δεν ηταν απο πριν ετσι) , ισως ομως και οχι (αν το εχει εκ γενετης).
καλο ειναι να κανεις μετρησεις για αμμωνια,νιτρικα,νιτρωδη και να μας πεις 2 λογια για το ενυδρειο του , γιατι νομιζω πως θελει τις αλλαγες του...

Τάκης
21-07-15, 08:30
Αποχρωματισμός είναι παιδιά, πορτοκαλί είναι και όχι κόκκινο, είναι και η κοιλιά του έτσι, αλλάζει χρώμα το ψάρι, μπορεί και να γίνει όλο πορτοκαλί.

blondie_lia
21-07-15, 10:53
Καλημέρα παιδιά.
1.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αν και ακόμα δεν ξέρω τι απ όλα είναι αλλά όπως μου τα λέτε δεν έχει κάτι σοβαρό άρα να μην ανησυχώ :)
2. Να πω στον george800 οτι είμαι φίλη και όχι φίλος! χαχαχα
& 3. Δεν κάνω μετρήσεις στο ενυδρείο. Είναι ένα μικρό 26-28lt και έχω μέσα μόνο αυτό το ψάρι και έναν γλύφτη. Διακοσμητικά δεν έχει 2-3 αλλά αν είναι απο χτύπημα να το έπαθε να τα βγάλω κ αυτά! Εννοείται πως έχει φίλτρο και το καθαρίζω σχετικά συχνά. Καμιά φορά του βάζω και ένα υγρό για το PH. Αλλά μέχρι εκεί.:(

Τάκης
21-07-15, 12:03
Κοπελιά, για το θέμα του αποχρωματισμού δεν χρειάζεται να ανησυχείς και τόσο. Ο αποχρωματισμός οφείλεται συνήθως απο το περιβάλλον που ζει το ψάρι, μπορεί όμως και να οφείλεται στο στρες που έχει το ψάρι , ή λόγω μικρού χώρου ή από τη παρουσία του άλλου ψαριού πάλι σε τόσο μικρό χώρο.
Για το χώρο του ενυδρείου θα έλεγα πως έχεις θεματάκι, το ενυδρείο είναι μικρό για αυτό το ψάρι , υπερβολικά μικρό θα έλεγα, όπως επίσης δεν ταιριάζει και ο "γλύφτης" που λες, γιατί και ο χώρος είναι μικρός αλλά σίγουρα θέλει διαφορετικές παραμέτρους νερού.
Δεν χρειάζεται να ρίχνεις τίποτα στο νερό εκτός από αντιχλώριο στο φρέσκο νερό όταν κάνεις αλλαγές.
Όταν λες πως πλένεις το φίλτρο, το πλένεις με νερό βρύσης ;
Τα διακοσμητικά θα σου πρότεινα να τα βγάλεις, δεν προσφέρουν κάτι , το αντίθετο θα έλεγα, μπορεί το υλικό τους να είναι τοξικό αλλά πιάνουν και χώρο που το έχει ανάγκη το ψάρι σου.
Επίσης αν λες πως το έχεις 2 χρόνια πολύ φοβάμαι πως έχει πάθει νανισμό ή δεν έχει αναπτυχθεί σωστά. Δες ένα ψάρι αυτού του είδους πως είναι μετά από 3 χρόνια και δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες συνθήκες , ενώ το άλλο δίπλα του είναι φανερό πως μάλλον έχει νανισμό γιατί τα είχα και εγώ σε μικρό ενυδρείο. (από 00:00 έως 00:06)
xw5pUVBsWTw
Επίσης θα πρέπει να κάνεις και τεστ να δεις τη ποιότητα του νερού. Διάβασε εδώ για τα χρυσόψαρα, θα βρεις πολλές και χρήσιμες πληροφορίες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230

tsala
22-07-15, 07:29
Δυστηχως οπως στα ειπε ο Τακης ειναι...
το ψαρι θελει χωρο και καλο φιλτρο.. τωρα μπορει να μην εχει θεμα, θα εχει ομως σιγουρα αργοτερα, αν δεν μετακομισει.