Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αιφνίδιες θνησιμότητες

Katerinakat
07-07-15, 15:14
Γεια σας..ειμαι καινουργια στο φορουμ κα γενικα αρχαριαε το θεμα των ψαριων..ειχα ενα ενυδρειο 40lt και ειχα 4 ψαρακια( χωρις να χω δεα τι εγκλημα κανω). Μετα απο κανα εξαμηνο πηρα ενα 60lt ενυδρειο επειδη δεν μπορουσα να παρω κατι πιο ακριβο..μετα απο περιπου 4 μηνες ομως πεθανε ενα ψαρακι μου μαλλον απο υδροπικια..μετα απο ενα μηνα πεθανε αλλο ενα χωρις να χει εμφανη σημαδια καποιας ασθενειας..απλα ειχε φουσκωσει η κοιλια του και ανεσενε πολυ γρηγορα κολυμπουσε ομως κανονικα μεχρι που πεθανε..σημερα εχω μεινει με δυο αλλα παρατηρω οτι το ενα καθετε συνεχεια στο βυθο και ανασενει επισης πολυ γρηγορα και μου φαινετε οτι εχουν μαυρισει λιγο τα λεπια του και εχουν μπει προς τα μεσα τα ματια του..εριξα omnipur σε περιπτωση που ηταν καμια μολυνση αλλα τιποτα..τι μπορω να κανω;

BaCh
07-07-15, 15:21
Το άρρωστο ψαράκι τρώει; Μήπως έχει πρηστεί η κοιλίτσα του;

Katerinakat
07-07-15, 15:22
Εφαγε κανονικα..ηταν καθισμενο στον βυθο και μολις ανοιξα το ενυδρειο για να τα ταισω πεταχτηκε..η κοιλια του ειναι κανονικη δεν φαινετε οπως του προηγουμενου

Κωστας Malawi
07-07-15, 15:25
καλως ηρθες!!

πες μας μερικα πραγματα πρωτα..τα ψαρακια ειναι ολα χρυσοψαρα?αν ναι ξερεις το ειδος?μετρησεις νερου υπαρχουν?το ενυδρειο στρωθηκε πριν μπουν μεσα?

Katerinakat
07-07-15, 15:27
Τα ψαρακια ειναι ολα χρυσοψαρα oranda..μετρησεις στο νερο δεν εχω κανει ποτε γιατι καθε φορα που πηγαινα στο καταστημα μου λεγαν οτι δεν ηταν απαραιτητο και επιδη εδινα και πανελληνιες δεν ειχα αρκετο χρονο για να ασχοληθω..το καινουργιο ενυδρειο ηταν στρωμενο (τουλαχιστον συνφωνα με αυτα που μου εξηγησαν στο pet shop να κανω αλλα πριν τα βαλλω ειχαν ταλαιπωρηθει λιγο..αλλα αρχισαν να πεθαινουν μετα απο αρκετο καιρο ομως..

BaCh
07-07-15, 15:27
Εφ' όσον γενικά υπήρξε πρόβλημα, νομίζω ότι είναι καλό να τα ταΐσεις αποφλοιωμένο αρακά ούτως ώστε να καθαρίσει το πεπτικό τους σύστημα. Καλύτερα όμως περίμενε να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος.

Συμπλήρωσε και αυτή τη φόρμα προς διευκόλυνσή.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

Katerinakat
07-07-15, 15:31
Αφου πεθαναν τα προηγουμενα και εφοσον τελειωσα τα προσεχα πολυ..πηρα ζωντανα φυτα και τα ταιζω περιπου μια φορα τη βδομαδα αρακα χωρις το φλουδι
-------------------------
Οσων αφορα τη φορμα να γραψω εδω ολα αυτα που ζηταει η συμπληρωνω κατι πανω; Συγνωμη για τος χαζες ερωτησεις απλα δεν τα παω πολυ καλα με αυτα

Τάκης
07-07-15, 15:32
Κατά αρχή καλώς ήρθες.
Μετρήσεις έχεις κάνει ;
Θεωρώ πως είναι απαραίτητες για να αποκλείσουμε κάποιες αιτίες.
Σαν 1η κίνηση όμως θα σου πρότεινα άμεσα γενναία αλλαγή και σταματάς το τάισμα για 2-3 ημέρες.
Ταυτόχρονα συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα για να έχουμε μια πιο γενική εικόνα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42009

tsala
07-07-15, 15:32
καλως ηρθες!
συμπληρωσε την φορμα και βαλε μερικες φωτο, ετσι δεν μπορουμε να σου πουμε τπτ.

ομως
1. δεν ακους πετσοπα
2. δεν κανουν για τοσα λιτρα τα χρυσοψαρα
3. θελεις οπωσδηποτε υγρα τεστ για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα.

Κωστας Malawi
07-07-15, 15:36
κοιτα δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα πρεπει:(
δεν μπορει κανεις να σε βοηθησει στο 100% χωρις να εχεις τεστ νερου.
ας προσπαθησουμε ομως.

ενυδρειο 60 λιτρα με χρυσοψαρα δεν γινεται,εκτος κι αν ειναι μικρουλια ακομα και τα φιλοξενησει για καποιο καιρο.επισης χρειαζονται πολυ συχνες αλλαγες νερου με θερμοκρασια ιδια με του ενυδρειου και αποχλωριομενο.
φυσικα το φιλτρο θα πρεπει να υπερκαλυπτει τα λιτρα του ενυδρειου σου.αληθεια τι φιλτρο εχεις?

1ον καλο ειναι να δεις αυτοhttp://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 και μετα να ψαξεις για μεγαλυτερο ενυδρειο αν θες να ασχοληθεις με τα χρυσοψαρα.αλλιως υπαρχουν λυσεις και για τα λιτρα σου;)

οσες περισσοτερες πληροφοριες γραψεις για τα ψαρια και το ενυδρειο τοσο μεγαλυτερη θα ειναι η βοηθεια απο τους ειδικους που θα φανουν σιγα σιγα:)(φανηκαν και με προλαβαν τελικα)

Katerinakat
07-07-15, 15:52
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι πολυ μικρα τα χρυσοψαρα ειναι γυρω στα 10cm..το φιλτρο που εχω ειναι το hailea 2000 και αλλαγες στο νερο κανω καθε βδομαδα το 20% περιπου και βαζω χλωριο και βακτηρια..τωρα παω να συμπληρωσω και αυτη τη φορμα που μου στειλατε εδω θα τις γραψω τις πληροφοριες;
Το ενα απο τα δυο ειναι red cup τωρα το αλλο μοιαζει με veiltail αλλα ειναι νομιζω πιο μεγαλο σε μεγεθος
Ψαχνω να βρω πως μπορω να ανεβασω φωτογραφια απο το ψαρακι

Κωστας Malawi
07-07-15, 15:56
ναι εδω γραψε οτι θες.επισης αν μπορεις βαλε καμια φωτογραφια των ψαριων και του ενυδρειου και κανενα λινκ απο το φιλτρο και τι περιεχει μεσα.
δες εδω για φωτογραφιαhttp://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80563

Katerinakat
07-07-15, 16:18
Ογκος ενυδρειου: 60lt
Διαστασεις:59x33,5x49cm
Χρονος λειτουργειας: κατι λιγοτερο απο 4 μηνες
Ημερομηνια εισαγωγης αρρωστου ψαριου: μοκις πηρα το ενυδρειο (4 μηνες περιπου)
Ψαρια: 2 oranda red cup , oranda μαλλον veiltail
Συχνοτητα και πσοοτητα αλλαγης νερου: εδω και τρεις βδομαδες καθε βδομαδα το 20% παλαιοτερα οσο πιο συχνα γταν δυνατον χωρις να ξεπερνιουνται οι τρεις βδομαδες περιπου το 50%
Ημερομηνια τελευταιας αλλαγης νερου : 04/07/2015
Συχνοτητα ταισματος και ειδος τροφης : μια φορα την ημερα (παλαιοτερα πιο συχνα) και τροφη flakes η sticks (τους δινω και απο τα δυο διαφορετικα καθε μερα)
Μετρησεις θα προσπαθησω να κανω το συντομοτερο δυνατο
Ψαρι που πασχει
Δερνα: κανονικα λεπια (εχουν φυγει ορισμενα οπως και στο αλλο ψαρακι αλλα ποτε κανεις δεν μου συστησε κανενα φαρμακο γιατι μου λεγαν οτι ειναι λογικο) οι ακρες των πτερυγιων μου φαινονται λιγο μαυρισμενες
Κινητικοτητα: απο χθες το βραδυ ηταν καθισμενο στον βυθο αλλα τωρα εχει αρχισει και κολυμπαει και μετα απο λιγο πηγαινει και ξανακαθετε κατω
Περιττωματα:φυσιολογικα
Αναπνοη: αυξημενη
Φυσιολογικη ορεξη για τροφη
Αλλη παρατηρηση: τα ματια του ψαριου ειναι πιο μεσα απο πτι φυσιολογικα ηταν
Προηγηθεισα θεραπεια: εχω χρησημοποιησει αρκετα φαρμακα μεσα στο χρονο που τα εχω ειχε ξανααρρωστησει και ειχα ριξει esha 2000 οπου και θεραπευτηκε και omnipur προληπτικα οπως και τωρα
Ανθρακα δεν χρησιμοποιω κατα την θεραπεια και μετα την θεραπεια εκανα αλλαγη νερου το 50% και σημερα το βραδυ λεω να ξανακανω για να φυγει το omnipur και να βαλλω και ανθρακα

Κωστας Malawi
07-07-15, 16:28
κατα τη γνωμη μου τα φαρμακα ειναι αχρηστα στην περιπτωση σου.το προβλημα πιθανον ειναι αστρωτο ενυδρειο.αν αντεχεις οικονομικα θα πρεπει να αγορασεις υγρα τεστ.βασικα για την περιπτωση σου ειναι:NO3(νιτρικα)ΝΟ2(νιτρωδη)ΝΗ4(αμμωνια).
επιμενω για ενα link του φιλτρου που διαθετεις καθως και για το περιεχομενο του.

Katerinakat
07-07-15, 16:31
Εσωτερικο φιλτρο hailea hl-bt 400 και μεσα εχει σφουγγαρακι και ενα κουτακι με ανθρακα μεσα που αλλαζω σχεδον καθε μηνα δεν μπορω να βρω καποιο link :/

Τάκης
07-07-15, 16:31
Φρόντισε να κάνεις μετρήσεις και κάνε το συντομότερο δυνατόν γενναία αλλαγή με αποχλωριομένο νερό ίδιας θερμοκρασίας με το νερό του ενυδρείου.
Τι θερμοκρασία έχει αυτή τη στιγμή το ενυδρείο ;
Αν είσαι κοντα στο Κερατσίνι ή αν μπορείς να έρθεις μπορώ να σου μετρήσω το νερό

Katerinakat
07-07-15, 16:34
Θα παω να παρω και τα τεστ που μου ειπατε αλλα μεχρι τοτε με το ψαρακι τι να κανω; Επειδη τα προηγουμενα πεθαναν μεσα σε μιαμιση μερα..αν και αυτο τωρα κολυμπαει ενω το πρωι ηταν ακινητο
Δυστυχως δεν εχω καμια σχεση με κερατσινι..μαρουσι ειμαι

Κωστας Malawi
07-07-15, 16:34
Εσωτερικο φιλτρο hailea hl-bt 400 και μεσα εχει σφουγγαρακι και ενα κουτακι με ανθρακα μεσα που αλλαζω σχεδον καθε μηνα δεν μπορω να βρω καποιο link :/

χρειαζεσαι φιλτρο εξωτερικο αμεσα και μπολι..

Katerinakat
07-07-15, 16:36
Θα παω να αγορασω οτι χρειαστει..αλλα θα ναι πολυ μεγαλο το κοστος;

Κωστας Malawi
07-07-15, 16:40
ε θα κανεις και κανενα δρομολογιο ετσι οπως το βλεπω:)
λοιπον αν αγορασεις 2 βανακια για eheim 2213 σου χαριζω εγω ενα που εχω.
μετα βολτα μεχρι το κερατσινι(takis gt) για μπολι και σημαντικες πληροφοριες για τα χρυσοψαρα.εισαι ετοιμη για ολα αυτα?

εδω τα βανακιαhttp://www.ydatinos-kosmos.gr/photosproducts/diplivana1216.jpg

Τάκης
07-07-15, 16:41

Και το φίλτρο είναι μικρό όπως και το ενυδρείο, αλλά αυτή τη στιγμή πιο επείγον είναι να γίνει καλά το ψαράκι.
Ο άνθρακας δεν χρειάζεται , και αν τον έχεις στο φίλτρο και όταν βάζεις και φάρμακα δεν κάνεις τίποτα.
Μπορείς να αδειάσεις τον άνθρακα μέσα από το κουτάκι και να βάλεις ελαφρόπετρα, όσο χωράει (και αυτό μπορώ να σου δώσω)
Θα σου πρότεινα επίσης να βγάλεις ότι τεχνητό διακοσμητικό έχεις, και κακό μπορεί να κάνουν αλλά και τσάμπα χώρο πιάνουν, γιατί τα ψάρια σου αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη ακόμα και το μισό λίτρο νερού.
Έχεις αεραντλία ; Τώρα με τις ζέστες θες οπωσδήποτε αεραντλία ή έντονη ανατάραξη της επιφάνειας του νερού.

tsala
07-07-15, 16:42
τα ψαρακια δεν τα βλεπω μεγαλα..
προφανως θα λες 10cm με την ουρα..
τεσπα..
θελεις φιλτρο και τεστ και σιγα σιγα και ενυδρειο.. και μπολι απο βιολογικο υλικο οπωσδηποτε
για φιλτρο κοιτα και αγγελιες...
αλλιως τα πιο οικονομικα..
sun sun (http://igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/eksoterika-filtra-81/1805-bg02-0003-sunsun-hw-302-detail) , Dophin (http://www.petsupermarket.gr/8222/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-dophin-as2208.html)

τα συγκεκριμενα βανακια δεν χρειαζονται, βαλε και απο ειδη με ποτιστικα με 2-3 ευρω.

Υ.Γ tyrinthos respect

Katerinakat
07-07-15, 16:48
Ειχα αεραντλια αλλα χαλασε και την εβγαλα θα βγαλω και τα πλαστικα στολιδια γτ εχω και ενα μεγαλο σαν υποβρυχιο απο την αλλη πλευρα που δεν φαινεται..θα κοιταξω και τος αγγελιες και θα αλλαξω αμεσα το νερο..και θα παρω και αυτα που μου ειπατε..εκπιζω να γινει καλα (10cm ενοουσα με την ουρα ναι)
ε θα κανεις και κανενα δρομολογιο ετσι οπως το βλεπω:)
λοιπον αν αγορασεις 2 βανακια για eheim 2213 σου χαριζω εγω ενα που εχω.
μετα βολτα μεχρι το κερατσινι(takis gt) για μπολι και σημαντικες πληροφοριες για τα χρυσοψαρα.εισαι ετοιμη για ολα αυτα?

εδω τα βανακιαhttp://www.ydatinos-kosmos.gr/photosproducts/diplivana1216.jpg

Δεν εχω ιδεα τι ειναι τα βανακια και το μπολι και επειδη δουλευω θα ναι δυσκολο να ρθω κερατσινι κυριως καθημερινες..αλλα για να γινουν καλα μπορω να κανονισω να ερθω καποια μερα καπως κυριως σαββατοκυριακα που δεν δουλευω ομως..θελω πολυ να τα βοηθησω

tsala
07-07-15, 16:49
εφυγες για Αιγαλεω και μετα Κερατσινι , καλο ειναι να βιαστεις ;)

Katerinakat
07-07-15, 16:52
Ναι αν και δεν ξερω τι θα παρω και απο που αλλα το σαββατο θα φροντισω να τα εξακριβωσω..υπαρχει καποιος τροπος για να επικοινωνισω καποιον να μου εξηγησει;

Τάκης
07-07-15, 17:06
Για φίλτρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί είμαι άσχετος (είμαι του DIY), μπορώ όμως να σου δώσω μπόλι (ίσως ακόμα και να σου γεμίσω το φίλτρο με έτοιμο βιολογικό υλικό).
Μπορώ άνετα Σ/Κ.
Δες ποια φίλτρα σου προτείνουν τα παιδιά και κανονίζουμε για μπόλι.
Μέχρι να γίνουν αυτά, κάνε τώρα μια καλή αλλαγή, και αν μπορείς κάθε μέρα 30% ακόμα καλύτερα , βάλε την έξοδο του φίλτρου να χτυπάει στην επιφάνεια να δημιουργεί κυματισμό και βγάλε ότι διακοσμητικό έχεις μέσα στο ενυδρείο. Τάισμα για 2-3 ημέρες ελάχιστο έως καθόλου και μετά λίγο.
Και για φαί γενικά θα σου πρότεινα πελετ βυθιζόμενο, λερώνει λιγότερο.
Τα ψαράκια όντως είναι μικρά ακόμα, για μερικούς μήνες θα τη βγάλουν στο 60αρι.
Επειδή θεωρώ πως η κατάσταση επείγει θα πρότεινα αυτό το φίλτρο (ας με διορθώσουν τα παιδιά) http://www.petsupermarket.gr/8222/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-dophin-as2208.html γιατί μπορείς να το πάρεις άμεσα και θεωρω πως είναι και οικονομικό, και μπορείς να πεταχτεις Σάββατο να το πάρεις

Katerinakat
07-07-15, 17:10
Ωραια θα κανω αυτα που μου ειπατε τωρα για το μπολι να κατεβω κερατσινι το σαββατο; Χιλια ευχαριστω κιολας

Κωστας Malawi
07-07-15, 17:24
μην βιαζεστε..σου ετοιμαζω τωρα το φιλτρο με βανακια και ταχυσυνδεσμους.θα βαλω μεσα και σφουγκαρι εχειμ και ενυδρειακο βαμβακι.στον Τακη θα πας μονο για το μπολι..θα σου κανω και αυτοσχεδιο σπρειμπαρ και θα του βαλω και βεντουζες.ασε να τελειωσω και θα δεις φωτο..

Katerinakat
07-07-15, 17:35
Ενταξει εγινε οταν τελειωσεις αν μπορεις στειλε μου μια φωτο και ποσο περιπου θα κοστισουν αυτα :)

Κωστας Malawi
07-07-15, 18:41
http://s2.postimg.org/ebhobynl1/20150707_192122_HDR.jpg (http://postimg.org/image/ebhobynl1/)
http://s23.postimg.org/uj9o0yhvr/20150707_192143_HDR.jpg (http://postimg.org/image/uj9o0yhvr/)
http://s8.postimg.org/7jprhte7l/20150707_192411_HDR.jpg (http://postimg.org/image/7jprhte7l/)

σε δοκιμη το φιλτρο σου..με σπρει μπαρ η χωρις..

μεχρι στιγμης τα παει μια χαρα.μεσα σου εχω βαλει το σφουγγαρι και βαμβακι ενυδρειακο.ο Τακης θα σου βαλει ελαφροπετρα.

ενημερωτικα και μονο την πρωτη φορα που θα το τοποθετησεις επιδη ολες οι σωληνες θα ειναι αδειες απο νερο,θα πρεπει να ρουφηξεις απο την εξοδο για να κατεβασει νερο.ενω οταν θα το βγαζεις για καθαρισμα θα κλεινεις τις βανες και θα ξεκουμπωνεις τον ταχυσυνδεσμο..οτι χρειαστεις εδω ειμαστε..

επειδη υπαρχει περιπτωση να δουλευω σαββατο θα περασω την παρασκευη απο τον Τακη να του το αφησω αλλιως τα λεμε ολοι μαζι σαββατο:)

Katerinakat
07-07-15, 18:48
Πολυ ωραια ευχαριστω πολυ οποτε δες ποτε μπορεις και πειτε μου απο που να περασω το σαββατο

Κωστας Malawi
07-07-15, 18:58
Πολυ ωραια ευχαριστω πολυ οποτε δες ποτε μπορεις και πειτε μου απο που να περασω το σαββατο

οπως και να γινει απο τον Τακη θα πρεπει να περασεις για να παρεις και το μπολι το οποιο θα πρεπει να πας να το βαλεις σε λειτουργεια μετα γιατι δεν αντεχει πολλες ωρες.θα συννενοηθητε με πμ.

Τάκης
07-07-15, 20:42
Μετα τις 11 το πρωι μπορώ, αλλά αυτό το Σάββατο δεν μπορώ απόγευμα, στείλε μου πμ να σου δώσω διεύθηνση και τηλέφωνο
οπως και να γινει απο τον Τακη θα πρεπει να περασεις για να παρεις και το μπολι το οποιο θα πρεπει να πας να το βαλεις σε λειτουργεια μετα γιατι δεν αντεχει πολλες ωρες.θα συννενοηθητε με πμ.
Κώστα αφου θα είναι και το φίλτρο μαζι το γεμίζω εκείνη τη στιγμή

tsala
07-07-15, 20:49
μπραβο παλικαρια!

Κωστας Malawi
07-07-15, 20:49
καλο θα ειναι να ειμαι κι εγω το σαββατο για να της δειξω 2-3 πραγματακια.αλλιως Τακη αν μπορεις παρασκευη απογευμα να στο φερω να της το δωσεις εσυ ετοιμο..οπως και να εχει μιλαμε:)

να δει εν το μεταξυ τι μεγεθος πιανουν τα χρυσοψαρα για να καταλαβει και τι ενυδρειο θα χρειαστει:D:D:D

Τάκης
07-07-15, 20:59
καλο θα ειναι να ειμαι κι εγω το σαββατο για να της δειξω 2-3 πραγματακια.αλλιως Τακη αν μπορεις παρασκευη απογευμα να στο φερω να της το δωσεις εσυ ετοιμο..οπως και να εχει μιλαμε:)

να δει εν το μεταξυ τι μεγεθος πιανουν τα χρυσοψαρα για να καταλαβει και τι ενυδρειο θα χρειαστει:D:D:D
Κώστα το κάνουμε και Κυριακή αν μπορείτε (Θα σε κερνάω καφέ κάθε Κυριακή μου φαίνεται :) )

Κωστας Malawi
07-07-15, 21:01
κυριακη μπορω σιγουρα!!αν μπορει και η Κατερινα..

(κερνα καφεδες εσυ τωρα γιατι απο σεπτεμβριο θα κερναω εγω):cool:

delta66
08-07-15, 01:45
Και αλλαγη νερου δυο φορες την εβδομαδα το 50% απο εδω και περα.
Αργη εισαγωγη του νερου και να εχει ιδια θερμοκρασια ή λιγο πιο δροσερο.
Τι θερμοκρασια εχει το νερο του ενυδρειου?

Katerinakat
08-07-15, 15:18
Μπορω καλυτερα κυριακη..η θερμοκρασια του νερου δεν ξερω ποση ακριβως ειναι παντως κοιταζω να ναι δροσερο..ενω το ψαρακι χθες ηταν καλυτερα (κολυμπουσε) σημερα καθετε παλι στον πατο και αναπνεει γρηγορα και βαρια σαν να δυσκολευετε..δεν ξερω τι μπορω να κανω μεχρι να παρω το φιλτρο και τα υπολοιπα..και φοβαμαι μην πεθανει γιατι τα αλλα μεσα σε δυο μερες ειχαν πεθανει

Τάκης
08-07-15, 16:38
Κατερίνα πρεπει να βρεις και ενα θερμόμετρο, τώρα με τις ζέστες μπορεί το ενυδρείο να χτυπήσει και 29 και 30 βαθμούς, τα χρυσόψαρα δεν αντέχουν πολύ σε τέτοιες θερμοκρασίες , 24-25 είναι η ιδανική τώρα το καλοκαιρι και 26-27 η μέγιστη αλλά όχι για πολλές ημέρες.
Κάνε αλλαγές νερού, όπως σου είπα και χθες, 30% κάθε ημέρα ή 50% κάθε 2 ημέρες, αλλά το νερό να έχει ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου και μισό βαθμό πιο χαμηλή, μη του ρίξεις τώρα παγωμενο νερό, το πέθανες, δεν θέλουν απότομες αλλαγές θερμοκρασίας , όπως δεν θέλουν και γενικότερα απότομες αλλαγές παραμέτρων του νερού (PH, GH )
Μπορώ τη Κυριακή, επομένως το κανονίζουμε για τότε

Katerinakat
08-07-15, 16:53
Ενταξει..θα ψαξω να βρω και θερμομετρο για να δω την θερμοκρασια και θα ξανααλλαξω το νερο..κανονιζουμε για κυριακη..ελπιζω ολα να πανε καλα
Τωρα το παρατηρησα..εχουν μαυρισει πιο πολυ τα πτερυγια του σημερα και λιγο το σωμα του σε ορισμενα σημεια σαν πολυ πολυ αχνες κουκιδες..

Katerinakat
08-07-15, 16:57
Τ μαυρα σημαδια δεν φαινονται απο τις φωτογραφιες ομως..

Katerinakat
08-07-15, 16:58
Ισως σε αυτη..

nikolakis94
08-07-15, 17:30
Συνηθως τα μαυρα σημαδια δειχνουν την παρουσια αμμωνίας η οποια εχει αρχισει να δημιουργει εγκαύματα στα ψαρια.Καθολου ταισμα και μεγαλες και συχνες αλλαγες νερου.

Katerinakat
08-07-15, 17:49
Ενταξει ευχαριστω πολυ...θα κανω οτι μου ειπατε και ελπιζω να γινει καλυτερα..

Katerinakat
09-07-15, 11:03
Παιδια βοηθεια..το ψαρακι εχει γυρισει σχεδον αναποδα και αναπνεει πολυ βαρια..αλλα ειναι ζωντανο..τι να κανω;;;

Τάκης
09-07-15, 11:18
Παιδια βοηθεια..το ψαρακι εχει γυρισει σχεδον αναποδα και αναπνεει πολυ βαρια..αλλα ειναι ζωντανο..τι να κανω;;;
Αλλαγή νερού, όσο πιο πολύ μπορείς, με νερό ίδιας θερμοκρασίας, ΟΧΙ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ,
Να μη βγαλεις το ψάρι έξω από το ενυδρείο για να αλλάξεις νερό

Katerinakat
09-07-15, 11:19
Δεν θα ταλαιπωρηθει πολυ τωρα αν αλλαξω τωρα το νερο;

Τάκης
09-07-15, 11:21
Δεν θα ταλαιπωρηθει πολυ τωρα αν αλλαξω τωρα το νερο;
Σιγα σιγα,
βαζε / βγαζε

Katerinakat
09-07-15, 11:31
Εβγαλα λιγο παραπανω απο το μισο και μετα εβαλα ολο μαζι το αλλο νερο αλλα κοιταξα να μην γινεται αποτομα..εβαλα βακτηρια και αντιχλωριο αυτα που μου χουν δωσει να βαζω..υπαρχουν ελπιδες;

tsala
09-07-15, 11:56
ακομα ετσι ειναι?
εφοσων γυρισε στο πλαι , δυσκολα τα πραγματα.. :(

Katerinakat
09-07-15, 11:59
Ειναι ακομη στο πλαι..αλλα απο τη στιγμη που αλλαξα νερο αρχισε να κουνιεται σαν να προσπαθει να σταθει ορθιο καθεται ισια για μερικα δευτερολεπτα και μετα ξαναγερνει...δεν υπαρχει κατι αλλο να μπορω να κανω για να βοηθησω; Δεν μπορω να το βλεπω ετσι..

Τάκης
09-07-15, 12:01
Εβγαλα λιγο παραπανω απο το μισο και μετα εβαλα ολο μαζι το αλλο νερο αλλα κοιταξα να μην γινεται αποτομα..εβαλα βακτηρια και αντιχλωριο αυτα που μου χουν δωσει να βαζω..υπαρχουν ελπιδες;
Δεν θέλω να σε απαγοητεύσω αλλά είναι σκούρα τα πράγματα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δεν το βάζεις κάτω
Αλλαξες 30 λίτρα δηλαδή, αν μπορείς ξανακάντο πάλι, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά.
Αν μπορείς να βρεις και αλατι φυσικο θα σου έλεγα να βάλεις λίγο (30 γραμμάρι / 10 λίτρα νερό), Αν υπάρχει Α/Β κοντα σου , έχει το χοντρο αλατι σε πρασινο σακουλακι της ΧΙΩΝ, πάρτο , καλο είναι να το έχεις για ώρα αναγκης
διάβασε εδώ για το αλατι
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
Ειναι ακομη στο πλαι..αλλα απο τη στιγμη που αλλαξα νερο αρχισε να κουνιεται σαν να προσπαθει να σταθει ορθιο καθεται ισια για μερικα δευτερολεπτα και μετα ξαναγερνει...δεν υπαρχει κατι αλλο να μπορω να κανω για να βοηθησω; Δεν μπορω να το βλεπω ετσι..
Δεν υπάρχει φάρμακο για αυτες τις περιπτώσεις, μόνο αλλαγές νερού

Katerinakat
09-07-15, 13:51
Δηλαδη ξανααλλαζω το νερο και βαζω βακτηρια χλωρια κυλ και να παω να παρω το αλατι; Εγινε..
Να μην τα ταισω καθολου ουτε σημερα; Γιατι γενικα τα ταιζω λιγο και χτες δεν τα ταισα καθολου

Τάκης
09-07-15, 13:55
Οχι, μη ταισεις, μη φοβασαι, δεν θα πάθουν τιποτα, στη φυση κανουν πολλές φορες πολλές ημέρες χωρις φαι

delta66
09-07-15, 14:02
Δωσε μονο λιγο ξεφλουδισμενο και λιωμενο αρακα βρασμενο σε ενα μπρικι για 5 λεπτα

Katerinakat
09-07-15, 16:27
Ενταξει αν και δεν νομιζω να φαει το ενα...:/
Το μονο αλατι που βρηκα ηταν ημιχονδρο και οχι χιωνης..να το ριξω η δεν κανει;

Τάκης
09-07-15, 16:31
Αν λέει φυσικό αλάτι χωρις πρόσθετα βάλτο , τα πρόσθετα μας απασχολούν

delta66
09-07-15, 18:18
Ενταξει αν και δεν νομιζω να φαει το ενα...:/
Το μονο αλατι που βρηκα ηταν ημιχονδρο και οχι χιωνης..να το ριξω η δεν κανει;
Βαλτο τωρα

Katerinakat
09-07-15, 18:33
Δεν λεει τιποτα πανω..θα παω αλλου αυριο..λεει μονο ιωδιουχο για μαγειρεμα αρα δεν θα κανει..

delta66
09-07-15, 19:18
βαλτο λεμεεεεεε κι αυριο παιρνεις αλλο

Κωστας Malawi
12-07-15, 16:38
περιμενουμε τις εξελιξεις:)αντε ακομα???

Katerinakat
12-07-15, 19:02
Τεεελεια εβαλα το φιλτρο (το ενυδρειο δεν ειχε τρυπες) καναμε μια και βαλαμε τον σωληνα που βγαινει το νερο τωρα μεσα στη βδομαδα θα κανουμε αλλη μια για να κλεινει κανονικα το καπακι..αυριο η μεθαυριο θα παω να παρω και αυτα που μου ειπατε για να ξεκινησω να κανω καλες αλλαγες νερου ελπιζω ολα να πανε καλα και παλι χιλια ευχαριστω..! Ελπιζω ολα να πανε καλα και να παω και σε πιο μεγαλο ενυδρειο!!

Κωστας Malawi
12-07-15, 19:05
Τεεελεια εβαλα το φιλτρο (το ενυδρειο δεν ειχε τρυπες) καναμε μια και βαλαμε τον σωληνα που βγαινει το νερο τωρα μεσα στη βδομαδα θα κανουμε αλλη μια για να κλεινει κανονικα το καπακι..αυριο η μεθαυριο θα παω να παρω και αυτα που μου ειπατε για να ξεκινησω να κανω καλες αλλαγες νερου ελπιζω ολα να πανε καλα και παλι χιλια ευχαριστω..! Ελπιζω ολα να πανε καλα και να παω και σε πιο μεγαλο ενυδρειο!!

1000 μπραβο απο μενα:smt041:smt041:smt041

Τάκης
12-07-15, 20:42
Μπραβο Κατερίνα
το επόμενο ειναι τα τεστ
σου προτεινω αυτά
http://zoo-zoo.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom1.tpl&product_id=781&category_id=49&option=com_virtuemart&Itemid=180
θεωρώ πως είναι απο τα οικονομικοτερα της API που θεωρούνται απο τα καλύτερα

Katerinakat
12-07-15, 21:15
Αυριο μεθαυριο θα τα παραγγειλω..υπαρχουν και στο e-bay η να τα παρω κατευθειαν απο αυτο το site?

Κωστας Malawi
12-07-15, 21:25
η τιμη ειναι πολυ καλη οποτε μπορεις να τα παρεις απο αυτον...
αμα παρεις και αυτα τα τεστ εισαι καλυμενη για αρκετο καιρο.δεν θες κατι αλλο βασικο.

ηρθες για τα καλα στο χομπι μας:)λιγο ακομα θες και ολοι θα θαυμαζουμε το ενυδρειο σου!!

Τάκης
12-07-15, 21:28
Αυτο ειναι πιο φθηνο και απο το Ebay, απο τις καλύτερες τιμές διεθνώς, και από το Ebay δεν μπορούμε να ψωνίσουμε και δεν ξέρουμε ποτε θα μπορούμε (capital control)

Katerinakat
12-07-15, 21:31
Αααα ναι σωστο και αυτο..θα τα παραγγειλω απο εκει λοιπον! Οσο για το ενυδρειο εχουμε καιρο ακομα :ρ μεχρι στιγμης εγω θαυμαζω :ρ

Κωστας Malawi
12-07-15, 21:40
μεχρι το σεπτεμβριο να εισαι ετοιμη για μεγαλες αλλαγες:D

Katerinakat
12-07-15, 22:41
Σιγουρα!! Απο τωρα ενθουσιαζομαι ! :D

Κωστας Malawi
12-07-15, 23:20
Βρες χωρο και θα δεις!!!

tsala
13-07-15, 07:20
με το καλο!
περιμενουμε και παρουσιαση!

Katerinakat
13-07-15, 17:41
Βεβαιως βεβαιως! :D

Κωστας Malawi
13-07-15, 17:46
με μαυρη αμμο ομως θελουμε να το δουμε:cool:

Katerinakat
13-07-15, 22:35
Ωω και εγω θελω να το δω με μαυρη αμμο..αν και σαν του κ. Τακη δεν θα γινει ποτε :ρ

Τάκης
14-07-15, 10:46
Ωω και εγω θελω να το δω με μαυρη αμμο..αν και σαν του κ. Τακη δεν θα γινει ποτε :ρ
Μη το λες, και βέβαια μπορεί να γίνει και ακόμα καλύτερο

Katerinakat
16-07-15, 09:20
Πηρα θερμομετρο τωρα παω για το βαρελι/κουβα οτι βρω και μετα θα αρχισω να ψαχνω για τα τεστ αν τα βρω καπου εδω κοντα αλλοως τα παραγγελνω μολις παω σπιτι..θερμομετρο μου δωσαν αυτο

Katerinakat
16-07-15, 09:30
Βασικα ακυρο παταω αγορα στο σαιτ αυτο με το τεστ και δεν ανταποκρινεται δεν κανει τπτ :p

Τάκης
16-07-15, 09:54
Πηρα θερμομετρο τωρα παω για το βαρελι/κουβα οτι βρω και μετα θα αρχισω να ψαχνω για τα τεστ αν τα βρω καπου εδω κοντα αλλοως τα παραγγελνω μολις παω σπιτι..θερμομετρο μου δωσαν αυτο

Για αρχή μια χαρα είναι , κάποια στιγμή αργότερα θα πάρεις έναν STC και θα ησυχάσεις

Katerinakat
16-07-15, 10:09
Πηρα κουβα 50 lt και συριγγα για να ειμαι ακριβης..τωρα το θερμομετρο οταν το πηρα ηταν στους 30 βαθμους και το χω τωρα κανα πενταλεπτο στο ενυδρειο και εχει παει στους 29 θα πεσει κ αλλο η τοση ειναι η θερμοκρασια του;
Πηρα κουβα 50 lt και συριγγα για να ειμαι ακριβης..τωρα το θερμομετρο οταν το πηρα ηταν στους 30 βαθμους και το χω τωρα κανα πενταλεπτο στο ενυδρειο και εχει παει στους 29 θα πεσει κ αλλο η τοση ειναι η θερμοκρασια του;

Μολις παρηγγειλα και τα τεστ

Τάκης
16-07-15, 10:53

Η θερμοκρασία είναι φυσιολογική για την εποχή αλλά πολύ υψηλη για τα ψάρια.
Προσπάθησε Κατερίνα να βάλεις ανεμιστηράκια.
Μη βάλεις όμως παγωμένο νερό ή παγάκια, θα είναι χειρότερο, η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας σκοτώνει τα ψάρια

Katerinakat
16-07-15, 10:54
Που ειπαμε οτι μπορω να βρω ανεμιστηρακια; :/

Τάκης
16-07-15, 11:02
Που ειπαμε οτι μπορω να βρω ανεμιστηρακια; :/
Δεν είπε το παλλικάρι που ήταν μαζί σου (Ιάκωβο νομίζω το λένε) πως μπορεί να σου φτιάξει ;

Katerinakat
16-07-15, 11:04
Χαχααα οτι το ειπε το ειπε :ρ ελπιζω να το κανει κιολας

Τάκης
16-07-15, 11:10
Χαχααα οτι το ειπε το ειπε :ρ ελπιζω να το κανει κιολας
Εύκολο είναι πες του, και αν χρειαστεί βοήθεια εδω είμαστε.
Μπορείς να βγαλεις μια φωτογραφία το καπακι του ενυδρείου να δω κάτι ;

Katerinakat
16-07-15, 11:36
Ναι αμε

Katerinakat
16-07-15, 11:38
Απο μπροστα

Katerinakat
16-07-15, 11:40
Και απο πανω

Katerinakat
16-07-15, 11:40
Θα το φτιαξουμε το σαββατοκυριακο να κλεινει κανονικα

Τάκης
16-07-15, 12:02
Μάλιστα,
ανοίγει κάποιο μικρότερο καπακι απο πάνω ;
και αν ανοίγει ανοιξε το και βάλε μια φωτο.
Θέλω να δω αν χωράει να μπει ανεμιστηράκι

Katerinakat
16-07-15, 12:04
Ανοιγουν δυο ετσι

Τάκης
16-07-15, 12:08
Μπροστά νομίζω πως μπορουν να μπουν ακόμα και 2 80αρια ανεμιστηράκια, και ας μένει το καπακι ανοιχτό, δεν μπορεί τα ψάρι να πηδηξει έξω έτσι και αλλιώς

Katerinakat
16-07-15, 12:22
Ενταξει αυτο θα το μεταφερω στον ειδικο γιατι δεν τα καταλαβαινω αυτα 😝

Κωστας Malawi
16-07-15, 18:03
και ενα τετοιο με ανοιχτο καπακι δεν μπορει ρε παιδια να βαλει προσωρινα??
http://www.petsupermarket.gr/2891/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sunsun-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%C F%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-7w-small.html

Τάκης
16-07-15, 22:20
και ενα τετοιο με ανοιχτο καπακι δεν μπορει ρε παιδια να βαλει προσωρινα??
http://www.petsupermarket.gr/2891/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sunsun-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%C F%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-7w-small.html
Βρε Κώστα κάνουν δουλειά αυτά ; Φοβάμαι πως πιο πολύ η φασαρία τους παρα η δουλειά που κάνουν

Κωστας Malawi
16-07-15, 22:35
βασικα κι εγω φοβαμαι οτι δεν θα ειναι τιποτα το αξιολογο αλλα το ειπα γιατι μεχρι που να φτιαξουν καποια κατασκευη με μετασχηματιστη και ανεμηστιριακια το κακομοιρο το χρυσοψαρο θα σκασει απο τη ζεστη..

tsala
17-07-15, 20:10
δεν ειναι τπτ..
2 τρυπες στο πισω καπακι θα εκανα εγω...
ενα τροφοδοτικο (http://www.e-shop.gr/vandsec-vp-eu12v-500ma-trofodotiko-1000ma-dc12v-p-PER.991759) 12v και 2 80ρια ανεμηστηρακια (http://www.e-shop.gr/konig-fan-80mm-p-PER.809151)..
οι ενωσεις ειναι πολυ ευκολες (υπαρχουν και στο forum)

Katerinakat
18-07-15, 18:05
Θα παμε αυριο να τα παρουμε ολα και νομιζω μεχρι την κυριακη θα το χουμε τελειωσει..νομιζω ξερουμε πως να το κανουμε
Ετοιμο και το ανεμιστηρακι και το νερο εχει πεσει στους 26 βαθμους :smt020
Το μοναδικο που μενει ειναι τα τεστ...τα οποια εκανα τη βλακεια οταν τα παραγγειλα να πω οτι θα τα πληρωσω σε τραπεζικο λογαριασμο και τωρα λογω της καταστασης δεν μου τα στελνουν και την τριτη φευγω...

Τάκης
18-07-15, 20:32
Ετοιμο και το ανεμιστηρακι και το νερο εχει πεσει στους 26 βαθμους :smt020

Πολύ ωραία, τώρα να έχεις υπόψη σου πως αν αφήνεις νερό σε κουβα για να κάνεις αλλαγές θα πρέπει να ρίχνεις και λίγο κρύο νερό στο κουβά για να το φέρνεις στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου και λίγο μικρότερη (0,5 - 1 βαθμό)

Το μοναδικο που μενει ειναι τα τεστ...τα οποια εκανα τη βλακεια οταν τα παραγγειλα να πω οτι θα τα πληρωσω σε τραπεζικο λογαριασμο και τωρα λογω της καταστασης δεν μου τα στελνουν και την τριτη φευγω...
Αυριο θα ανοίξουν οι τράπεζες (θεωρητικά)
Εχεις φροντίσει για τη περίοδο που θα λείπεις ποιος θα ρίχνει μια ματιά στο ενυδρείο ; τάισμα ; αναπλήρωση λόγω εξάτμισης ; αλλάγες νερού ;
Το ενυδρείο σου για λίγο καιρό θέλει παρακολούθηση ακόμα

Katerinakat
19-07-15, 08:30
Θα φυγω για εφτα μεερες και το αλλαξα χθες..δεν υπαρχει καποιος να το αλλαξει αλλα θα ναι απο τις πρωτες δουλειες που θα κανω οταν γυρισω ταισμα ναι..τωρα για τα υπολοιπα αφου γυρισω δεν θα λειπω και πολυ μια βδομαδα
Να παρω τεστ αυτα με τα χαρτακια που πουλανε μεχρι να γυρισω να παρω τα αλλα η δεν αξιζει;

Τάκης
19-07-15, 12:53
Να παρω τεστ αυτα με τα χαρτακια που πουλανε μεχρι να γυρισω να παρω τα αλλα η δεν αξιζει;

Πεταμένα λεφτα, δεν αξιζουν , αναξιόπιστα, και δεν έχουν για αμμωνία

Katerinakat
16-09-15, 15:05
Γεια σας!! Ευτυχως εχω καιρο να παρατηρησω καποιο προβλημα..παρολα αυτα τις τελευταιες δυο μερες το ψαρακι μου καθετε στο βυθο σε μια γωνια ακινητο..οταν μπαινω στο δωματιο και με βλεπει ομως αρχιζει να κολυμπαει κανονικα..δεν εχει μειωμενη πρεξη ουτε εχει αλλαξει κατι στη κολυμβηση του ουτε εξωτερικα..εψαξα αρκετες φορες γ αυτα τα τεστ που μου πατε αλλα δεν τα βρηκα πουθενα και η αληθεια ειναι οτι ειχα πολλα τρεχαματα και δεν ασχοληθικα οσο επρεπε...παω τωρα να παρω για να μετρησω την αμωμια αλλα τι μπορει να ειναι αυτο; Οταν με βλεπει εμενα κολυμπαει κανονικα

Τάκης
16-09-15, 15:32
Καλησπέρα Κατερίνα
τεστ μπορείς να δεις αυτό
http://www.zoo-zoo.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom1.tpl&category_id=49&product_id=781&option=com_virtuemart&Itemid=180&vmcchk=1&Itemid=180
από τις καλύτερες τιμές που έχω δει
Κάθετε συνέχεια κάτω ; Μήπως ξεκουράζεται ; Μήπως έχεις πολλές ώρες τα φώτα αναμμένα ; Και τα δικά μου κάποια στιγμή κάθονται και ξεκουράζονται, δεν κολυμπάνε όλες τις ώρες.
Δοκίμασε να κάνεις μια γενναία αλλαγή, μη τη τσιγκουνευτείς, μόνο πρόσεξε το φρέσκο νερό να έχει ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου

Katerinakat
16-09-15, 15:55
Κανω αλλαγη νερου καθε βδομαδα περιπου το 30% μπορει και να ξεκουραζεται γιατι τωρα που πηγα και το ειδα κολυμπαγε και ας μην ημουν εκει..πηγα σε ενα μαγαζι και μου πε το παιδι εκει οτι για να μην αγορασω τοσα πραγματα και να μην κανω παραγγελιες να παω να μου μετραει εκει το νερο οποτε θελω..παω τωρα και θα δειξει μου πε να βαλλω βακτηρια αν χρειαστει

Τάκης
16-09-15, 15:58
Κανω αλλαγη νερου καθε βδομαδα περιπου το 30% μπορει και να ξεκουραζεται γιατι τωρα που πηγα και το ειδα κολυμπαγε και ας μην ημουν εκει..πηγα σε ενα μαγαζι και μου πε το παιδι εκει οτι για να μην αγορασω τοσα πραγματα και να μην κανω παραγγελιες να παω να μου μετραει εκει το νερο οποτε θελω..παω τωρα και θα δειξει μου πε να βαλλω βακτηρια αν χρειαστει
Γιατι να βάλεις βακτήρια ; Δεν χρειάζεται, και δεν θα κάνουν τίποτα έτσι και αλλιώς.
Προτίμησε να αγορασεις τα τεστ και οχι βακτηρια και τετοια ματζουνια και ζουμια

Katerinakat
16-09-15, 16:31
Εκανα μετρηση του νερου και μου ειπε αυτος οτι το νερο ειναι τελειο και οτι δεν εχει ουτε αμωνια ουτε τιποτα..δεδομενου οτι η τελευταια αλλαγη νερου ηταν το σαββατο..μου πε απλα οτι θα χει βαρεθει τη ζωη του το ψαρι..αρα ολα καλα ετσι;

Τάκης
16-09-15, 16:37
Εκανα μετρηση του νερου και μου ειπε αυτος οτι το νερο ειναι τελειο και οτι δεν εχει ουτε αμωνια ουτε τιποτα..δεδομενου οτι η τελευταια αλλαγη νερου ηταν το σαββατο..μου πε απλα οτι θα χει βαρεθει τη ζωη του το ψαρι..αρα ολα καλα ετσι;
Μάλλον, παρακολουθησε το λίγο μόνο , τίποτα άλλο.
Και με το φίλτρο που έβαλες δύσκολο να έχει αμμωνία.
Οταν βλέπεις κάτι που δεν σου αρεσει ή σου κάνει εντύπωση η πρώτη κίνηση είναι τεστ στο νερό και μια αλλαγή νερού

Katerinakat
16-09-15, 16:44
Ωραια ευχαριστω παρα πολυ και παλι :P !!

Katerinakat
23-09-15, 14:10
Το λυπαμαι το καημενο που καθεται ετσι...μηπως να παρω καποιο αλλο ψαρακι για να ξαναζωντανεψει; Γτ φαινεται πολυ στεναχωρημενο

Κωστας Malawi
23-09-15, 14:39
Το λυπαμαι το καημενο που καθεται ετσι...μηπως να παρω καποιο αλλο ψαρακι για να ξαναζωντανεψει; Γτ φαινεται πολυ στεναχωρημενο
τι στεναχωρια εχει βρε Κατερινα?το φαι του το τρωει κανονικα?

Katerinakat
23-09-15, 14:42
Κανονικοτατα απλα ειναι μονο του και καθεται στο βυθο γιατι δεν εχει τι να κανει

Κωστας Malawi
23-09-15, 14:46
πολυ παραξενο..χρυσοψαραδεεεεεεςςςς βοηθατε:)
κανονικα θα επρεπε να ψαχουλευει ολη μερα..

Katerinakat
23-09-15, 15:01
Τη μιση μερα ψαχουλευει την αλλη μιση καθεται στον πατο.. Δεν ξερω θα ελεγα να παρω καποιο ψαρακι ακομα ...

Τάκης
23-09-15, 15:24
Τα χρυσόψαρα είναι κοινωνικά ψάρια , όχι κοπαδοψαρα, και όταν είναι μονα τους είναι κάπως μαζεμενα, αλλά αν δεν έχεις καταληλο χώρο είναι χειροτερο να βάλεις και άλλο μαζι , για αυτο γινομαστε κακοι και λέμε πως τα χρυσόψαρα θελουν χώρο, γιατι ποτε δεν θα βάλεις μονο 1 και αν βαλεις και 2ο μετα θες και 3ο κοκ. Χώρο, χώρο , χώρο

Efh
23-09-15, 15:26
αν το ενα σου ψαρι δεν ειναι καλα
δεν θα ειναι ουτε και το δευτερο σε λιγο καιρο αφοτου μπει στο ενυδρειο
μιλαω καθαρα απο εμπειρια!

για να βαλεις κι αλλο θα πρεπει να εισαι 10000000000000000% σιγουρη οτι ολα ειναι ενταξει και να εχεις ολες τις παραμετρους σωστες και να εχει τρεξει λιγο καιρο το ενυδρειο και να εχεις σταθερες τις ρουτινες σου
ταισμα καθαρισμο κλπ κλπ

και εννοειται οτι στα λιτρα σου πολυ δυσκολα μπαινει 2ο , οσο ειναι μικρα σε μεγεθος ακομα ναι, αλλα σκεψου τι θα γινει οταν φτασουν στο τελικο μεγεθος...δεν θα χωρανε
και θα εχει συνεπειες αυτος ο περιορισμος χωρου -> στρες, νανισμος ....αιφνιδιες θνησιμοτητες κλπ

Katerinakat
23-09-15, 15:39
Εχετε δικιο :/

Τάκης
23-09-15, 15:55
Εχετε δικιο :/
Βρε Κατερινάκι, δεν έχεις χώρο να βάλεις ενα 100αρι ενυδρείο, αρκει να έχει 80 εκατοστα μήκος, και βάζεις άλλο ενα (ΜΟΝΟ ΕΝΑ) ψαράκι ακομα, το φίλτρο που σου έδωσε ο Κώστας θεωρώ πως φτάνει