Επιστροφή στο Forum : heeeelp!!!!!!
Εχωενα ενυδρειο 100*40*40 μεσα θα μπουν διαφορα γατοψαρα γλυφτε κτλ φυτα επιφανιας και καποια ευκολα λιπασμα ισως τυρφι σε κοκους οχιco2. Απλα θελω να μαθω τι λαμπα να βαλω υελω μια φτινη οικονομικη κατα προτιμιση ασπρο και μπλε
Υπαρχει βαση για φωτιστικο ή θα το φτιαξεις απο την αρχη? Μια sylvania grolux ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για φυτεμενα ενυδρεια.
δεν καταλαβα τι ψαρια θα βαλεις...
γατοψαρα ειναι μεγαλη κατηγορια και γλυφτες δεν υπαρχουν.
εφοσων μπουν ευκολα φυτα και μπει και τυρφη , μπορεις και μια απλη κιτρινη ή λευκη λαμπα να βαλεις..
μπλε δεν βαζουμε σε γλυκου νερου ενυδρεια.
Flood light mporω να βαλω?
Νομιζα οτι πηρε φωτια το σπιτι.
Τι τιτλος ειναι αυτος?
Νομιζα οτι πηρε φωτια το σπιτι.
Τι τιτλος ειναι αυτος?
Ωραίος! Πολύ γέλασα
Φίλε μου,
καλύτερα να μας πεις ακριβώς το είδος των ψαριών που θες να βάλεις, θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα. Σωστά λέει ο Γιάννης πως γλύφτες δεν υπάρχουν , υπάρχουν γατόψαρα ή αλγοφάγα, και επειδή υπάρχουν πάρα πολλά είδη ψαριών σε αυτή τη κατηγορία , θεωρώ πως θα είναι καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς το είδος των ψαριών. Και θα σου πω ένα παράδειγμα, αν πχ βάλεις πλεκόστομο , μπορεί να είναι από τα είδη που γίνονται τεράστια και ή δεν θα χωράει στο ενυδρείο σου ή με μια βόλτα που θα κάνει θα βλέπεις όλα τα φυτά στην επιφάνεια γιατί με τη κίνηση του μπορεί να τα ξεριζώνει. Θεωρώ πρωτεύων τη σωστή διαβίωση και όχι επιβίωση των ψαριών , και μετά ακολουθούν φυτά , φωτισμός κλπ.
1 ζεβγαρι ancistrus sp3 8-10 κορυ neon tetra isωσ αργοτερα και 4-5 kuhli loach otan mpei kαπακι
Καλά είναι , δεν έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση, και τα ancistrus από όσο ξέρω δεν μεγαλώνουν τόσο όσο οι πλεκο, καλά εισαι.
Απο εκει και πέρα , θεωρώ πως οι λάμπες δεν παίζουν και τρομερό ρόλο, τα φυτά προσαρμόζονται, οι άλγες μπορεί να βρουν πρόσφορο έδαφος από τον φωτισμό, σε εμένα τουλάχιστον έτσι έγινε όταν έβαλα θερμό λευκό. Και αφου θα έχεις και φυτά επιφανέιας δεν σε απασχολεί ο φωτισμος στα πιο χαμηλά στρώματα γιατί τα φυτά θα κόβουν αρκετό φως, αλλά ταυτόχρονα θα εκμεταλεύονται αυτα τον φωτισμό και θα αναπτύσονται γρήγορα
Καλά είναι , δεν έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση, και τα ancistrus από όσο ξέρω δεν μεγαλώνουν τόσο όσο οι πλεκο, καλά εισαι.
Απο εκει και πέρα , θεωρώ πως οι λάμπες δεν παίζουν και τρομερό ρόλο, τα φυτά προσαρμόζονται, οι άλγες μπορεί να βρουν πρόσφορο έδαφος από τον φωτισμό, σε εμένα τουλάχιστον έτσι έγινε όταν έβαλα θερμό λευκό. Και αφου θα έχεις και φυτά επιφανέιας δεν σε απασχολεί ο φωτισμος στα πιο χαμηλά στρώματα γιατί τα φυτά θα κόβουν αρκετό φως, αλλά ταυτόχρονα θα εκμεταλεύονται αυτα τον φωτισμό και θα αναπτύσονται γρήγορα
ok ευχαριστω
ψαχνο μιαλαμπα αξιοπιστη και φτινη στα μετρα μου
http://www.ebay.com/itm/10W-20W-30W-LED-Flood-light-Cool-warm-white-High-Power-Outdoor-Spotlights-Hot-/381078120394?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item58ba06a7ca 3 10w απο αυτα ειναι οκ?
Εχωενα ενυδρειο 100*40*40 μεσα θα μπουν διαφορα γατοψαρα γλυφτε κτλ φυτα επιφανιας και καποια ευκολα λιπασμα ισως τυρφι σε κοκους οχιco2. Απλα θελω να μαθω τι λαμπα να βαλω υελω μια φτινη οικονομικη κατα προτιμιση ασπρο και μπλε
Γεια σου, αν δεν ειναι αργα για την απαντηση. Σου προτεινω αυτη την λαμπα
http://enudreio.com/index.php?route=product/product&keyword=YZ-1000&product_id=555
ευχαριστω υπαρχει ατι πιο φθηνο?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.