Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ρονταριστο ή οχι?

Gorgi
30-08-05, 13:19
Καλησπερα,

ρωταω αυτες τις μερες σε τζαμαδες για να παρω τιμες για το ενυδρειο που θελω να φτιαξω.
Ρωτησα εναν λοιπον εχθες και μου ειπε πως τα τζαμια πρεπει να ειναι ρονταριστα και πως το ρονταρισμα θα μου στοιχισει οσο και τα τζαμια περιπου. Ειναι λογικο κατι τετοιο ρε παιδια?

Εγω βεβαια του εξηγησα γιατι δεν θελω το ρονταρισμα καθως οι 29 κατασκευαστες ενυδρειων συνηστουν μη ρονταριστο αλλα αυτος επεμενε οτι το ρονταριστο θα κολησει καλυτερα.

Τις γνωμες σας παρακαλω.

γαυρος
30-08-05, 13:20
κανε μια αναζητηση στο συγκεκριμενο θεμα, εδω στο φορουμ, εχουν λιωσει πληκτρολογια για το ροντε η οχι !!!

lasal
30-08-05, 13:27
ΟΧΙ
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?p=68643#post68643
Δυστυχώς λείπουν οι φωτογραφίες που εξηγούν οπτικά γιατί όχι.........

torm
30-08-05, 13:28
Οι 29 κατασκευαστές ενυδρείων και ο πρόεδρός τους (Γαύρος) συνιστούν μη ρονταρισμένα τζάμια
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
Δεύτερη παράγραφος, δεύτερη γραμμή.
:smt004

Gorgi
30-08-05, 13:35
Ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις και υποδιξεις αλλα μηπως μπορειτε να σχολιασετε το κοστος του ροντε? Βασικα αυτο με ενδιαφερει.

neon
30-08-05, 13:39
Ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις και υποδιξεις αλλα μηπως μπορειτε να σχολιασετε το κοστος του ροντε? Βασικα αυτο με ενδιαφερει.

Ο περισσότεροι τζαμάδες δεν έχουν το κατάλληλο μηχάνημα για το ροντάρισμα και το πηγαίνουν αλλού για να το φτιάξουν. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν περνάει από ένα μάστορα ακόμα , οπότε (λόγω προστιθέμενης αξίας) είναι λογικό να ακριβαίνει αρκετά σε σχέση με το απλό κρύσταλλο.

γαυρος
30-08-05, 15:38
μια ψιλο διορθωση.
κατω απο 8 χιλιοστα τζαμι τοτε πιστευω ειναι προβλημα το ρονταρισμα.
πανω απο 8αρι λογω του οτι υπαρχει αρκετη επιφανεια προς κολληση-κανενα προβλημα.

Gorgi
30-08-05, 15:47
Να σαι καλα ρε Θοδωρη...τωρα ειναι που μ'εφτιαξες. Τι κανουμε αν το τζαμι ειναι 8 χιλιοστα? Το παιζουμε κορωνα-γραμματα?

Φιλικα

jpatou
30-08-05, 16:03
πανω απο 8αρι λογω του οτι υπαρχει αρκετη επιφανεια προς κολληση-κανενα προβλημα.
Και φυσικά κανένα απολύτως πρόβλημα και στο να μην είναι ροντέ το τζάμι σε τέτοιες διαστάσεις.

mikenuke
30-08-05, 16:13
μια ψιλο διορθωση.
κατω απο 8 χιλιοστα τζαμι τοτε πιστευω ειναι προβλημα το ρονταρισμα.

θα συμφωνησω απολυτα με τον γαυρο.και εγω προσωπικα αυτο ακριβως ακολουθω.

Pritanis
30-08-05, 17:36
αντι για ροντε μπορεις να πεις τον τζαμα να φαει λιγο τις ακμες με ψιλο γυαλλοχαρτο για να μην κοβουν. Δεν εχει καμια λογικη το ροντε στο ενυδρειο παρα μονο να βγαλει κανα φραγκο παραπανω ο τζαμας..... Αντι να πληρωνεις ροντε ζητα τζαμι extra clear να καταλαβεις τι θα πει διαφανεια.......

halvas69
30-08-05, 17:45
Mε 8άρι μόνο γυαλοχαρτάρισμα και θα είναι οκ.

Gorgi
31-08-05, 14:29
αντι για ροντε μπορεις να πεις τον τζαμα να φαει λιγο τις ακμες με ψιλο γυαλλοχαρτο για να μην κοβουν. Δεν εχει καμια λογικη το ροντε στο ενυδρειο παρα μονο να βγαλει κανα φραγκο παραπανω ο τζαμας..... Αντι να πληρωνεις ροντε ζητα τζαμι extra clear να καταλαβεις τι θα πει διαφανεια.......

Αυτο εχω σκοπο να κανω μονος μου, αν τελικα δεν παρω ροντε. Οσο για το extra clear τζαμι το ρωτησα κι αυτο και εκτος απο την τριπλασια τιμη μου ειπε και πως τετοια τζαμια ειναι πιο "******" και δεν κανουν για ενυδρεια. Παντως μου εδειξε ενα τετοιο τζαμι και ειναι πραγματικα extra extra clear.

Pritanis
01-09-05, 13:21
οχι και τριπλασια τιμη...... Ενα 30-35% πανω ειναι λογικο.... Οσο αφορα το μαλακο αυτα ειναι μαλ....ιες , αν βρεις σε λογικη τιμη παρτο ανεπιφυλακτα δεν θα το μετανοιωσεις.....