PDA

Επιστροφή στο Forum : υποστρωμα

alexis cosmo
19-06-15, 10:50
Καλησπέρα παιδια.
Από Δευτέρα ξεκινάω να φυτεύω λογικά έρχονται και σε 15 μέρες και τα εξαρτήματα co2
οπότε θα είμαι έτοιμος.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι για υπόστρωμα ρώτησα σε πετ και η τιμή του είναι πολύ μεγάλη.
Τα 4 λίτρα 8 ευρώ και εγώ έχω 300 λίτρα και θα χρειαστω 50 λίτρα οπότε θα ξεφύγω πάρα πολύ. Μπορώ να βάλω τύρφη γιατί κάπου διάβασα εδώ ότι αυτό που πουλάνε είναι τύρφη με κάτι ακόμα μέσα?
Κάτι οικονομικό για να φυτέψω γιατί τώρα με το co2 θα φυτέψω σε όλο τον πάτο eleocharis parvula και μερικά μος στον βράχο. Θα βγει όλη η χαλαζιακη άμμος που έβαλα πριν λίγο καιρό.
Τύρφη μπορώ να βρω πολύ εύκολα και σχετικά πολύ φθηνή σε σχέση με το soil για ενυδρεια.
τι λέτε?

Irakles
19-06-15, 11:45
Δες και το madano της jbl ειναι 25 κιλα και σχετικα φτηνό... γιατί απο οτι καταλαβα θα βαλεις και πολλα αλλα και απαιτητικα φυτα αφου ετοιμάζεις co2. Για την τυρφη δεν γνωρίζω αν εχει την ιδιότητα να δεσμεύει ουσιες για το το συστημα ριζων των φυτων...

alexis cosmo
19-06-15, 23:43
Οκ θα το ψαξω και αυτο να δω
Θελω γυρο στα 50 λιτρα γιατι τοσο χαλικι εβαλα πριν 2 βδομαδες
5-6 ποντους εγινε.
-------------------------
Απο οτι διαβαζω το madano πολοι δεν το θελουν γιατι εθναι ελαφρυ θελει πολυ ξεπλυμα και βρισκουν τα φυτα ξεριζομενα και κανει με το παραμικρο λασπη.
Και απο οτι ειδα τα 5 λιτρα εχουν 11 ευρω προσφορα σε ενα πετ οποτε για 50 λιτρα μεσα μπηκαμε...

alexis cosmo
22-06-15, 00:27
Ρε παιδιά τα υποστρωματα στις λίμνες απλό χώμα δεν είναι και μια χαρά ζουν τα ψάρια και τα φυτά .
όλα αυτά τα υποστρωματα που πουλάνε Τι παραπάνω έχουν?
Αν βάλω μόνο τύρφη σε όλο το υπόστρωμα χωρίς λίπασμα σκέτη καθαρή τύρφη δεν θα κάνω δουλειά?

kris_athws
22-06-15, 03:58
Κανε αυτο το πειραμα.
Αγορασε τυρφη μια σακουλα 2Ε,ξεπλυνε την καλα,βαλε την σε ενα κουβα στο πατο,με λιγο νερο θα την πιεσεις και κολλησε.
Ολα καλα ως εδω. Μετα θα γεμισεις το κουβα,το νερο θα χρωματιστει.
Εστω η φιλτρανση θα το καθαρισει ως ενα σημειο.
Μετα κοψε ενα μαλακο ιστο λεπτο απο ενα φυτο,και προσπαθησε να το φυτεψεις. Η τυρφη θα διαλυθει,το φυτο δεν θα πιασει και θα το πεταξει πανω μετα απο λιγο. Κομματάκια θα αιωρούνται στο νερο.
Εχω δει και διαβασει οτι μερικα απο τα υποστρωματα ειναι προιοντα τυρφης. Αλλα 'προιοντα',εχουν αλλη διαμετρο και ειναι καταλληλα επεξεργασμενα.
Τωρα αν θελεις τυρφη εσυ βρες διχτυ κανε ενα σακι βαλε το στον πατο και ριξε απο πανω χαλικακι. Ετσι στο χαλικι θα φυτευεις πιο ευκολα οπως και στην προσπαθεια να κανεις διαφορα μεσα στο ενυδρειο σου δεν θα κανει μεγαλες ζημιες. Νερο διαυγές θα κανεις λιγο καιρο να δεις αλλα γουστα ειναι αυτα.