PDA

Επιστροφή στο Forum : Και ο μονομάχος έτοιμος (σχεδον...)


spirosta
29-08-05, 15:41
15L καθαρό και το νερό ήταν στρωμένο.

Μετά από πολύ κόπο και αφού τελικά το τζάμι καθρέπτης δεν ξεκαθρεπτιζόταν λειτούργησε η πατέντα.Να λοιπόν πως χρησιμοποιήθηκε ένα μπλε σκληρό πλαστικό εξώφυλλο από ντοσιέ...
Στις φοτο φαίνεται και άλλη πατέντα για την μείωση της ροής του νερού γιατί τα 350l/h ήταν ΠΟΛΛΑ.
Πως σας φαίνεται και ποια η γνωμη σας
Σίγουρα θα μπεί και βραχάκι σπηλιά γιατί από όσο βλέπω του αρέσει να κρύβεται πίσω από το φίλτρο.
Αλλαγές νερού θα γίνονται 40% κάθε εβδομάδα μαζί με την ανάλογη χρήση Stress zyme για παν ενδεχόμενο(ξέρω δεν είναι απαραίτητο
Επίσης θα μπουν και φυτά αλλά περί αυτού θα ανοίξω κατάλληλο topic στην κατηγορία του.
Για υπόστρωμα εκτός από το χαλίκι πιστεύω θα ήταν καλό να βάλω και λίγη άμμο( είναι δύσκολο τώρα αλλά...)τι λέτε?
Όσο από τροφή του δίνω Dr. Bassleer Biofish food από την Aquarium Munster
Κάτι flakes της RAFF για χρυσόψαρα ούτε που τα άγγίζει.

Συγνώμη για το κατεβατό αλλά θέλω γνώμες και απόψεις

Οι φοτο δείχνουν το ψάρι(σε ποια κατηγορία ανήκει?) το ενυδρείο και την προσπάθεια ξεκαθρεπτίσματος.

Celda
29-08-05, 16:07
Σπύρο,

Πολύ ωραίος ο μονομάχος σου! Και ο δικός μου ετσι είναι αλλά από χρώματα είναι μωβ με λίγο κόκκινο και μπλε! Ωραίο και μεγάλο το ενυδρειάκι σου! οι δικές μου οι παρατηρήσεις είναι οι εξής και ας συμπληρώσουν και οι πιο έμπειροι στον χώρο:
1. έχεις αφήσει τουλάχιστον 5 εκατοστά από το καπάκι χώρο για να αναπνεει; οι μονομάχοι μιας που αναπνέουν από την επιφάνεια χρειάζονται κενό ανάμεσα στο νερό και το κάπακι τουλάχιστον 5 πόντων!
2. βάλτου κάτι γρήγορα να κρύβεται γιατί θα τα παίξει! εγώ τον είχα έτσι για 2 μέρες και τον έκανα καρδιακό! με το που μπήκε ένα ψεύτικο υφασμάτινο φυτό και ένα βραχάκι έχει γίνει άλλο ψάρι!
3. θα σου συνιστούσα ένα θερμόμετρο που να βυθίζεται στο νερό
4. εγώ ως υπόστρωμα έχω χαλίκι σκουρόχρωμο, ξέρω ότι το χρωματιστό χαλικι προκαλεί στρες στα ψάρια.
5. έχεις βάλει λίγο αλάτι; τι μετρήσεις έχεις;

Αυτά! Τροφή εγώ του δίνω κατεψυγμένη και της SERA. Την δικιά σου δεν την γνωρίζω.
Καλή αρχή πάντως και είναι κούκλος!

Κωνσταντίνα

spirosta
29-08-05, 16:21
Λοιπόν αναπνέει κανονικα και μάλιστα υπάρχει και ανεμιστήρας στο καπάκι για τις ζεστές μέρες.
Μέχρι αύριο θα του βάλω ένα ψεύτικο φυτό για να πάρω βραχάκι
Θα πάρω και θερμόμετρο άλλωστε ήταν στα σχέδια μου αλλά που χρόνος αυτή την εποχή
Το χαλίκι είναι λίγο οπότε με την λεπτόκοκκο που θα μπεί (σκούρο) θα χαθεί και δεν θα φαίνεται
Αλάτι όχι για ποιο λόγο?Πάντως με την εξάτμιση του νερού λόγο ανεμιστήρα σίγουρα ανεβαίνει η σκληρότητα και τα άλατα για αυτό και κάνω συχνά αλλαγές νερού όσο δουλεύει ο ενεμιστήρας.(4 ημέρες) Το νερό είναι από φίλτρο βρύσης με άνθρακα και του βάζω ελάχιστο αντιχλώριο (το κρατάει το φίλτρο το χλώριο

Μην με κράξετε αλλά δυστυχώς δεν κάνω μετρήσεις.Ξέρω ότι έτσι βαδίζω στα τυφλά αλλά με σωστές και όχι βιαστηκές κινήσεις εξασφαλίζω (κατά κάποιο τρόπο) την ποιότητα του νερού.

spirosta
29-08-05, 17:02
Τοποθετήθηκαν και τα ψεύτικα φυτά και ας μην είναι καλαίσθητα ο ψαρής τα απολαυμάνει κάνοντας βόλτες ανάμεσα και περιεργάζοντας τα.
Να και μια ακόμη φοτο.

netblues
29-08-05, 18:54
Καλη η Biofish forte του basleer αλλά ο μονομάχος ως σαρκοβόρο θέλει και το σκουλικάκι του. Αν όχι κατεψυγμενο, τοτε κατι σε freeze dried.. πχ BloodWorms συνισταται ανεπιφυλακτα.

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
29-08-05, 20:13
Αλάτι να το κάνει τι :???: είναι άρρωστο το ψαράκι ή ζωοτόκο;;; μόνο στις πιο πάνω περιπτώσεις βάζουμε αλάτι πχ ick. Ζωάκι είναι μην το στείλουμε αμαρτεία...
Ο ανεμιστήρας δεν ανεβάζει σκληρότητα μόνο εξατμίζετε το νερό ούτε άλλατα έχει άντε να σου πιάσει λίγο στο τζάμι εκεί που τελειώνει το νερό πράγμα που μπορείς να καθαρίσεις. Τροφή πάρε αν δεν θες κατεψυγμένη της SERA που έχει αποξηραμένο σκουλικάκι bloodworms, όπως λέει και ο netblues, που τους αρέσει και είναι βασικό για την διατροφή του εγώ τέτοιο τους δίνω

spirosta
29-08-05, 21:08
οκ θα φάει και το σκουλικάκι του.
Μήπως όμως έχετε να προτείνεται και κάποιο άλλο ψαράκι(α) για να είναι μαζί?
Ίσως δύο πολύ μικρά γατόψαρα.
Έλεγα για γλύφτες αλλά δεν ξέρω.
Πάντως αυτό είναι ακόμη μακριά αφού πρώτα πρέπει να διαμορφωθεί σωστά το ενυδρειάκι.

daukalion
29-08-05, 22:21
Όχι μη βάλεις τίποτα άλλο μόνος καλύτερα σε αυτό το ενυδρειάκι... πρόσεχε με τον ανεμιστήρα μη ρίξεις την θερμοκρασία κάτω από 25 C αυτό το ψαράκι θέλει ζέστη.

Mariel
30-08-05, 01:22
καταρχην συγχαρητηρια για τον καινουργιο σου μονομαχο!!!κουκλος,κουκλος :smt054 ειναι ενας normal red veiltail.παιρνουμε τα πραγματα με τη σειρα....

ανεμιστηρας δε χρειαζεται.θερμοκρασιες μεχρι και 30-31 ειναι ανεκτες.

αλατι βαζουν πολλοι σε συνεχη βαση γιατι μειωνει τις πιθανοτητες εμφανισης ασθενειων.

φυτα θα μπορουσες να βαλεις απο αληθινα java moss,anubias nana,java fern που ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικα.θα προσδωσουν αισθηση φυσικου περιβαλλοντος και θα δεις συχνα το μονομαχο σου να ξεκουραζεται πανω σ'αυτα.προσεξε τα ψευτικα να μην εχουν μυτερες γωνιες και περνωντας σκισει την ουρα του.

τροφη οντως μακραν η καλυτερη ειναι η κατεψυγμενη(ολα τα ειδη και κυριως κοκκινο σκουληκι)και η ζωντανη.απεφυγε την ξηρα αν μπορεις...

μπορεις να βαλεις και καποιο ψαρακι για να καθαριζει το βυθο,αν και δεν ειναι απαραιτητο,γιατι οι μονομαχοι τρωνε και απο κατω τροφη.παντως αν βαλεις δε θα'χει προβλημα με το μονομαχο.

αυτα προς το παρον!!!ο,τι αλλη απορια εχεις,εδω ειμαστε ;)

crazyio
30-08-05, 01:32
με κάθε επιφύλαξη αλλά .... το ενυδριάκι σου είναι σιγουρα 15 λίτρα? γιατι στις φωτό φαίνεται πιο μικρό.... τι διαστάσεις έχει ?
βασικά για κάποιο μικρό βραχάκι το σκεφτομαι και εγω να βάλω σε καθε ένα απο τα 3 ενυδριάκια μου με τους μονομάχους ... είδωμεν ..

spirosta
30-08-05, 07:54
Τώρα δεν θυμάμαι τις διαστάσεις αλλά είναι κάπου 14 και κάτι λιτρα.Είχα μετρήσει τις εσωτερικές διαστάσεις και μέχρι το ύψος του νερού.

Ο ανεμιστήρας θα κλείσει όσο θα κρυώνει ο καιρός αλλά επειδή χτυπάει και 32C για αυτό παραμένει.
Ξεχασα επίσης να πω πως υπάρχει και λάμπα 7W Daylight τις OSRAM και ανάβει με ψηφιακό χρονοδιακόπτη 9μιση ώρες την ημέρα. (7:00-8:30 και 16:00-00:00) το δωμάτιο που τον έχω τα πρωινά είναι σχετικά σκοτεινό.

Mariel
30-08-05, 12:35
αφηνε το φως ανοιχτο 12 ωρες συνεχομενες και αλλες 12 κλειστο.

Giorgos
30-08-05, 23:50
Είναι σημαντικό η αύξηση του χρόνου φωτισμού από 7 σε 12 ώρες να γίνει σταδιακά (αυτό ισχύει γενικά για οποιαδήποτε αλλαγή στην διάρκεια φωτισμού). Δηλαδή, αύξηση κατά μισή ώρα ανά 3-4 ημέρες (μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή διάρκεια) δίνει αρκετό χρόνο στο ψάρι ώστε να συνηθίσει το καινούριο του "ωράριο".