PDA

Επιστροφή στο Forum : Milwaukee PH controller

george
27-08-05, 18:17
Βρηκα το Milwaukee PH controller σε μαγαζι της Θεσσαλονικης στα 200 ευρω.

Ειναι καλη η τιμη του ;;;
Εχετε υπ΄οψιν σας κατι αλλο πιθανως οικονομικοτερο ;;

Υπαρχει κατι στο ιντερνετ ;;

mikenuke
27-08-05, 18:35
to milwaukee εχει 85$ απο αμερικη.

george
27-08-05, 22:26
to milwaukee εχει 85$ απο αμερικη.

Kαι ;; Μπορει να γινει παραγγελια μεσω ιντερνετ ;; Και απο που ;;
Εχει δοκιμασει κανεις την αξιοπιστια του site που τα πουλαει ;;

mikenuke
27-08-05, 23:55
o pritanis εκανε παραγγελια προσφατα,θα μας πει.

george
28-08-05, 00:14
http://cgi.ebay.com/Milwaukee-SMS122-pH-Controller_W0QQitemZ4352281122QQcategoryZ3212QQcmd ZViewItem

[QUOTE=lasal]Ναι Ph-controller
Milwaukee SM122
http://www.saltycritter.com/milwaukee.htm[/QUOTE
LAsal χρειαζεσαι διακοπες επειγωντως ... αυτο εσυ δεν το γραψες;;;;

Ναι ξερω οτι ο Πρυτανης ο εψαχνε

γαυρος
28-08-05, 13:04
Βρηκα το Milwaukee PH controller σε μαγαζι της Θεσσαλονικης στα 200 ευρω.

Ειναι καλη η τιμη του ;;;
Εχετε υπ΄οψιν σας κατι αλλο πιθανως οικονομικοτερο ;;
;;

εχω εχω...στειλε μου πιεμ(να σου πω το μαγαζι), να μην φανει οτι διαφημιζουμε :smt017. περιπου 140-150 εβροπουλα, καινουργιο φυσικα.

Pritanis
29-08-05, 10:41
Το εχω ηδη παραγγειλει απo Milwaukee PH and ORP meters, controllers, and probes from Salty Critter in Vermilion Ohio (http://www.saltycritter.com/milwaukee.htm)
με 85$ και κατι ψιλα μεταφορικα και το περιμενω μεσα στη βδομαδα. Καντε υπομονη να δουμε τι θα παρω... Η πληρωμη ειναι με πιστωτικη ή εντολη πληρωμης (θελει γυρω στα 50€ εξοδα). Παντως αν μου βγει 95$ θα ειναι μεγαλη ξεφτιλα για τα μαγαζια μας......

george
29-08-05, 10:59
Το εχω ηδη παραγγειλει απo Milwaukee PH and ORP meters, controllers, and probes from Salty Critter in Vermilion Ohio (http://www.saltycritter.com/milwaukee.htm)
με 85$ και κατι ψιλα μεταφορικα και το περιμενω μεσα στη βδομαδα. Καντε υπομονη να δουμε τι θα παρω... Η πληρωμη ειναι με πιστωτικη ή εντολη πληρωμης (θελει γυρω στα 50€ εξοδα). Παντως αν μου βγει 95$ θα ειναι μεγαλη ξεφτιλα για τα μαγαζια μας......

Η τιμη που δινει στο ιντερνετ ειναι $ 89,95 .... τα μεταφορικα ποσο ειναι ;;

Μηπως ρωτησες αν θελει τελωνειο κλπ ;

johnny98130
29-08-05, 11:10
Προμηθεύτηκα πρόσφατα τον Pinpoint PH controller κατά την τελευταία επίσκεψη μου στην Αμερική. Είχε sales εκείνη την περίοδο και το πήρα 110$ λιανική. Φανταστείτε ποια ειναι η τιμη χονδρικής για ενα μαγαζάτορα και με τι ποσοστο κέρδους δουλευουν τα μαγαζια στην ελλάδα!!!!!!!!!

Pritanis
29-08-05, 11:28
τα μεταφορικα ειναι 11$ , τωρα απο κει και περα τι επιπλεον θα σας πω συντομα......

george
01-09-05, 18:51
Τελικα το πηρα και το περιεργαζομαι εδω και ωρα.
Ελειπε απο την συσκευασια ο μετασχηματιστης 12V/500ma αλλα βρεθηκε ενας στο σπιτι και τον συνδεσα.

Το προβλημα ειναι οτι το μοντελο που πηρα (SMS122) ειναι οχι το συνηθισμενο αλλα το "reversed" οπως γραφει και πανω του το κουτι ( α ρε μαυρε τι μου εκανες zw ...αν ξαναβρεθουμε θα σου κοψω και το αλλο δαχτυλο :twisted: ).

Στην περιπτωση αυτην η εντολη προς την ηλεκτροβανα πηγαινει αν και εφοσον το ΡΗ ειναι χαμηλοτερο απο αυτο που εχουμε επιλεξει !
Αρα λειτουργει αντιθετα με αυτο που θελουμε.
Πιθανως αν βαλουμε μια ηλεκτροβανα σε ηρεμια ανοιχτη (αντι σε ηρεμια κλειστη) το συστημα να δουλεψει.

Μηπως κανεις απο εσας γνωριζει που τελικα φτιαχνονται αυτα τα μηχανηματα (γιατι ιστοσελιδα δικη τους δεν εχουν) ;;

Θα το ηθελα για να επικοινωνησω μαζι τουw για να μου πουν αν μεσα στην πλακετα υπαρχει καποια ρυθμιση που θα μπορουσα να κανουν για να γινει ξε-reversed !

George-A
01-09-05, 19:08
Τo site τους:
http://www.miltestersusa.com/

Στο "contact us" εχουν κάποια τηλέφωνα και emails.

Pritanis
01-09-05, 19:12
Γιωργο ποσο το πηρες τελικα;;;; Εγω ακομα το περιμενω.... Λυσε ολα τα προβληματα για να τα βρω ετοιμα-+13. Ενα θεμα που δεν σκεφτηκα ειναι το ρευμα και θα πρεπει να βρω μετασχηματιστη απο 110 σε 220v..... Ας ερθει με το καλο και σε ενημερωνω.....

ΥΓ Κριμα που δεν θα ερθεις στη συναντηση να μου τα ελεγες απο πρωτο χερι....

george
01-09-05, 19:27
Τo site τους:
http://www.miltestersusa.com/

Στο "contact us" εχουν κάποια τηλέφωνα και emails.

Eυχαριστω....εστειλα ηδη email και στις τρεις διευθυνσεις τους !

george
01-09-05, 19:31
Γιωργο ποσο το πηρες τελικα;;;; Εγω ακομα το περιμενω.... Λυσε ολα τα προβληματα για να τα βρω ετοιμα-+13. Ενα θεμα που δεν σκεφτηκα ειναι το ρευμα και θα πρεπει να βρω μετασχηματιστη απο 110 σε 220v..... Ας ερθει με το καλο και σε ενημερωνω.....

ΥΓ Κριμα που δεν θα ερθεις στη συναντηση να μου τα ελεγες απο πρωτο χερι....

Η εισοδος του ρευματος ειναι μεσω μετασχηματιστη 12V/500ma που αν δεν το εχει μεσα η συσκευασια τον αγοραζεις απο οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρικα.
Η εξοδος που βγαζει για την ηλεκτροβανα θα ειναι 220V αρα δεν θα εχεις προβλημα.
Ισως να εχει μπριζες και φις Αμερικανικα αλλα υπαρχουν και ανταπτορες ή τα κοβεις και βαζεις τα ΕυρωπαΙκα.

Και για οσους νομιζουν οτι φτιαχνονται στην Αμερικη...το δικο μου γραφει πανω "Made in Romania" και εχει και μια διευθυνση στο Βελγιο !

lasal
02-09-05, 00:24
Στην περιπτωση αυτην η εντολη προς την ηλεκτροβανα πηγαινει αν και εφοσον το ΡΗ ειναι χαμηλοτερο απο αυτο που εχουμε επιλεξει !
Αρα λειτουργει αντιθετα με αυτο που θελουμε.
Πιθανως αν βαλουμε μια ηλεκτροβανα σε ηρεμια ανοιχτη (αντι σε ηρεμια κλειστη) το συστημα να δουλεψει.

Καλά αυτό δεν το πρόσεξε κανείς?

Γιώργο i'm sorry εδώ κάνεις ενα μικρό λάθος.
Η λογική ειναι σωστή
Η Εντολη (off) δίνεται όταν το ph ειναι ρυθμισμένο στην τιμή που έχεις επιλέξει.
Δεν έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο.
Αν το βάλεις στο 6 θα δώσει εντολή στο 6.
Αν το βάλεις στο 7 θα δώσει εντολή στο 7.
Το τι θα κάνει η ηλεκτρομαγνητική που θα πάρει την εντολή είναι άλλη υπόθεση.
Εκεί μπορεί να κάνεις λάθος και να πάρεις "ανάποδη" ηλεκτρομαγνητική.
Ο κανόνας ειναι
Οταν ΔΕΝ εχει ρεύμα πρέπει να κλείνει η ηλεκτρομαγνητική (Να μην πηγαίνει co2) γιατί αλλιώς σε μια διακοπή ρεύματος θα συνεχίζει να δίνει co2 μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.
Και αν το ρεύμα κάνει κάτι ώρες να επανέλθει τότε το Ph σου μπορεί να πέσει δραματικά και τα ψάρια να ανέβουν στην επιφάνεια.
ΥΓ.
Αν στείλεις email μάντεψε τι θα κάνουν
:smt082 :smt082 :smt044 :smt044
Φιλικά Γιάννης

george
02-09-05, 08:07
ΥΓ.
Αν στείλεις email μάντεψε τι θα κάνουν
:smt082 :smt082 :smt044 :smt044
Φιλικά Γιάννης

Eστειλα email και μεσα σε μιση ωρα ηρθε απαντηση.
Η μετατροπη λενε δεν μπορει να γινει απο εμενα ή καποιον τεχνικο στην Ελλαδα.
Πρεπει να το στειλω Βελγιο ή Ιταλια στα γραφεια τους εκει για να το φτιαξουν.

Θα με ενημερωσουν σχετικα την Τριτη.

netblues
02-09-05, 08:49
Καλά αυτό δεν το πρόσεξε κανείς?

Γιώργο i'm sorry εδώ κάνεις ενα μικρό λάθος.
Η λογική ειναι σωστή
Η Εντολη (off) δίνεται όταν το ph ειναι ρυθμισμένο στην τιμή που έχεις επιλέξει.
Δεν έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο.
Αν το βάλεις στο 6 θα δώσει εντολή στο 6.
Αν το βάλεις στο 7 θα δώσει εντολή στο 7.
Το τι θα κάνει η ηλεκτρομαγνητική που θα πάρει την εντολή είναι άλλη υπόθεση.
Εκεί μπορεί να κάνεις λάθος και να πάρεις "ανάποδη" ηλεκτρομαγνητική.
Ο κανόνας ειναι
Οταν ΔΕΝ εχει ρεύμα πρέπει να κλείνει η ηλεκτρομαγνητική (Να μην πηγαίνει co2) γιατί αλλιώς σε μια διακοπή ρεύματος θα συνεχίζει να δίνει co2 μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.
Και αν το ρεύμα κάνει κάτι ώρες να επανέλθει τότε το Ph σου μπορεί να πέσει δραματικά και τα ψάρια να ανέβουν στην επιφάνεια.
Φιλικά Γιάννης

Ξαναδιαβασα αυτο που εγραψε ο γιωργος και αν ειναι ετσι εχει δικιο...
Τα Ph controlers λειτουργουν κανωντας συγκριση κατα ποσον μια τιμη ειναι μεγαλυτερη (ή μικροτερη) για να λειτουργησουν...
Δηλαδή το συγκεκριμενο αν ανοιξει στο 6... καποια στιγμη το ph θα κατεβει στο 5.9 .. εε δεν προκειται να κλεισει ποτέ.

Αντι να το στελνεις βολτες στας ευρώπας, και να ψαχνεις ηλεκτροβαλβιδες με αναποδη λειτουργια, παρε ενα ρελε με βαση οκταλ και πηνιο 220 και αντεστρεψε την λειτουργια. Ετσι αν κοπει το ρευμα, η βαλβιδα θα παραμεινει κελιστή, και θα κανεις αυτό που θέλεις....

lasal
02-09-05, 09:09
Ξαναδιαβασα αυτο που εγραψε ο γιωργος και αν ειναι ετσι εχει δικιο...
Τα Ph controlers λειτουργουν κανωντας συγκριση κατα ποσον μια τιμη ειναι μεγαλυτερη (ή μικροτερη) για να λειτουργησουν...
Δηλαδή το συγκεκριμενο αν ανοιξει στο 6... καποια στιγμη το ph θα κατεβει στο 5.9 .. εε δεν προκειται να κλεισει ποτέ.

Σωτήρη ας πούμε οτι είναι έτσι.
Βλέπεις (ηλεκτρονικά) καμιά λογική σε αυτό?
Ειναι δυνατόν να λειτουργεί σαν "ΝΟΤ"?

netblues
02-09-05, 09:43
Υπαρχουν εφαρμογές (μη ενυδριακές) όπου θέλουμε να ελέγχουμε την αύξηση του ph και όχι την μείωση (πχ Οινοποιεια, Τροφιμα).
Εκει μπορει πχ να ανεβαινει το ph ριχνωντας με μια αντλια πυκνό διάλυμα σόδας.
Οσο πεφτει το ph τοσο ριχνει σοδα..

Απλα θα μπορουσε ο κατασκευαστης να βαλει ενα διακοπτακι, ή να το κανει με software....

george
02-09-05, 11:04
Να το πω αναλυτικα για να καταλαβετε πως λειτουργει γιατι το εψαξα καλυτερα.

Οταν το ανοιξεις και το αισθητηριο δεν ειναι μεσα στο νερο η ενδειξη που δειχνει στην οθονη ειναι 8.4.

Ο επιλογεας ειναι στο 8 (κατω απο το επιθυμητο). Μολις παρει ρευμα ακουγεται ενα "κλικ" και ενεργοποιηται το ρελε και η εντολη φευγει στην ηλεκτροβανα.

Ανεβαζοντας την επιθυμητη τιμη του ΡΗ πανω απο το 8,4 αναβει το κοκκινο λαμπακι του alarm και ακουγεται ενα αλλο κλικ.

Ολες οι ηλεκτροβανες οταν σταματησουν να ειναι υπο ταση (διακοπη ρευματος) ερχονται αυτοματα στην θεση ηρεμιας.

lasal
02-09-05, 11:06
Κατάλαβα είναι θέμα superγκαντεμιάς.
Απορώ με την ψυχραιμία του Γιώργου :smt073
ΥΓ.
Γιατί έχω την εντύπωση οτι δουλεύει σωστά?
Βρε Γιώργο δεν το φέρνεις απο το σπίτι μου να το δούμε?

george
02-09-05, 11:27
Kανω υπομονη...αλλα οχι για πολυ.
Μπορω να το επιστρεψω και να παρω πισω τα χρηματα μου οποτε θελω.
Αλλα το πηρα σε καλη τιμη και για αυτο το ψαχνω.
Αν δεν γινεται...τα παραταω.

Και μετα ...αντε να βρω καμια ακρη παλι !

netblues
02-09-05, 11:59
Να το πω αναλυτικα για να καταλαβετε πως λειτουργει γιατι το εψαξα καλυτερα.

Οταν το ανοιξεις και το αισθητηριο δεν ειναι μεσα στο νερο η ενδειξη που δειχνει στην οθονη ειναι 8.4.

Ο επιλογεας ειναι στο 8 (κατω απο το επιθυμητο). Μολις παρει ρευμα ακουγεται ενα "κλικ" και ενεργοποιηται το ρελε και η εντολη φευγει στην ηλεκτροβανα.

Ανεβαζοντας την επιθυμητη τιμη του ΡΗ πανω απο το 8,4 αναβει το κοκκινο λαμπακι του alarm και ακουγεται ενα αλλο κλικ.

Ολες οι ηλεκτροβανες οταν σταματησουν να ειναι υπο ταση (διακοπη ρευματος) ερχονται αυτοματα στην θεση ηρεμιας.

Ετσι οπως το γραφεις ειναι καταλληλο για διοξειδιο..
Εχεις τιμη 8,4 εχεις επιθυμητη τιμη 8 οποτε ενεργοποιειται το ρελε, αρα ΑΝΟΙΓΕΙ το Co2 και αρχιζει να πεφτει το PH.. οταν φτασει στην επιθυμητη τιμή 8 τοτε σταματαει.

Λογικο επισης ειναι εχωντας ph 8,4 και ζητωντας να παει παραπανω να βαραει αλαρμ καθοτι ειναι ηδη κλειστο το διοξειδιο και του ζητας να ανεβασει κιαλλο το ph προς το αλκαλικό.

Γενικα τα alarm εχουν την ταση να αποσυνδεουν τα παντα οταν βρεθουν εκτος ανω ή κατω οριου...

Για ξαναδεστο.

Pritanis
02-09-05, 14:06
Γιατι δεν μας λες απο που το πηρες και ποσο υποχθονιε τυπε....

george
02-09-05, 14:35
Γιατι δεν μας λες απο που το πηρες και ποσο υποχθονιε τυπε....

Απο ενα μαγαζι στημ Αθηνα που δεν τα πουλαει....απλως του το εδωσε ενας γνωστος του που το ειχε φερει απο Αμερικη αλλα δεν το χρησιμοποιησε ποτε.
Το ειχε εκει....και το πηρα !!!
Αλλα ετσι οπως παει...θα το επιστρεψω συντομα !

asteris
02-09-05, 21:52
Όπως βλέπω στο κύκλωμα του SMS-122 στο pdf με τις οδηγίες χρήσης του, έχει μία πρίζα για 220V για τον τοίχο, με υποδοχή στο πίσω της μέρος για το φις της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας. Η πρίζα αυτή συνδέεται με τον controller και την ανοιγοκλείνει ανάλογα με το setpoint.

Μπορείς πολύ εύκολα να το τεστάρεις, αν πάνω στην πρίζα συνδέσεις ένα μικρό πορτατίφ (αντέχει έως 220W όπως λέει) και να βυθίσεις το ηλεκτρόδιο σε ένα ποτήρι νερό.

Γυρνώντας το setpoint στο 8, η λάμπα πρέπει να ανάψει και στο 6 να σβήνει. Αυτή είναι η νορμάλ λειτουργία. Αν κάνει ακριβώς το ανάποδο, ανάβει δηλαδή στο 6, τότε δεν κάνει για διοξείδιο όπως είναι.

Εκτός του να το στείλεις πίσω, έχεις 2 λύσεις:

Α. Κάποιος που έχει γνώσεις ηλεκτρονικών να σου ανοίξει τον controller και να αλλάξει την καλωδίωση του εσωτερικού ρελέ (μιά γέφυρα θα ξεκολλήσει και θα την κολλήσει δίπλα)

Β. Αν δεν θες να ανοίξεις τον controller, να σου κάνουν κατασκευή με διπλό ρελέ σε χιαστί διάταξη, ώστε να ανοίγει την βαλβίδα όταν το pH περνάει πάνω από το setpoint, αλλά και να κλείνει η παροχή αν πέσει το ρεύμα.

george
02-09-05, 22:07
Το οτι ειναι το "αναποδο" μοντελο δεν υπαρχει αμφιβολια.
Το επιβεβαιωσαν και οι Αμερικανοι.
Η παροχη ειναι μεσω μετασχηματιστη 12V /500 ma.
Δοκιμασα με την λαμπα αλλα αν και ακουγεται να οπλιζει το ρελε δεν αναβει !
Μηπως η εξοδος ειναι 12V και οχι 220 ;;

asteris
03-09-05, 08:48
Το πολύμπριζο το σύνδεσες με το ρεύμα ? Ένα κοινό πολύμπριζο είναι, το οποίο απλά παίρνει εντολή από τον controller για να ανοίξει.

Από ότι βλέπω στην φωτό, ξεκολλάς το ρελέ που έχει και τοποθετείς άλλο με ανάποδες τις επαφές NO και NC και είσαι έτοιμος.

Εγώ πάντως θα έβγαζα όλο το ρελέ εκτός controller και θα το έστελνα μέσα στο πολύπριζο. Έτσι το έχω κάνει σε ένα rack με ηχητικά, για να ανοίγουν όλα μαζί από τον ενισχυτή.

george
03-09-05, 12:18
Το πολύμπριζο το σύνδεσες με το ρεύμα ? Ένα κοινό πολύμπριζο είναι, το οποίο απλά παίρνει εντολή από τον controller για να ανοίξει.

To συνδεσα και η εντολη (220V) πηγαινει στην ηλεκτροβανα.
Εχω μια υποψια...αλλα θα ειμαι σιγουρος αν το ψαξω λιγο καλυτερα μολις βρω λιγο χρονο.

Μηπως στο "reversed model" η διαφορα ειναι ΜΟΝΟ στο αλαρμ...στο κοκκινο λαμπακι.

Μηπως δηλαδη δινει αλαρμ οταν το ΡΗ πεσει κατω απο την επιθυμητιμη τιμη και το αντιθετο.

Βγάζει έξοδο σε μια μπρίζα σούκου που έχει ενσωματομένο ρελέ 220 V και απενεργοποιεί την ηλεκτρομαγνητική (η οποία ειναι συνδεδεμένη στο σούκου)
οταν η στάθμη του Ph πέσει κάτω απο ενα όριο που του έχουμε βάλει εμείς.
Παράδειγμα
Η ηλεκτρομαγνητική ειναι συνέχεια ανοιχτή οπότε πηγαίνει Co2.
Μόλις πέσει στην προεπιλεγμένη τιμη (που εχουμε βάλει εμείς) του Ph 6.8 τότε κλείνει η ηλεκτρομαγνητική.

Βρηκα αυτο το παλιοτερο ποστ.
Τελικα μαλλον τσαμπα παιδευομαστε.
Αν μου επιβεβαιωσει ο lasal οτι στο στανταρντ μοντελο η ηλεκτρομαγνητικη ειναι σε ηρεμια ανοιχτη τοτε στο δικο μου το "αναποδο" και με την ηλεκτροβανα σε ηρεμια κλειστη που εχω ειναι ολα οκ !
Ειναι κλειστη...ειναι το ΡΗ πανω απο την επιθυμητη τιμη ...ανοιγει η παροχη CO2....οταν φτασει κατω απο αυτην....κλεινει !

lasal
04-09-05, 00:46
1. Οταν ειναι πάνω απο την επιθυμητή τιμή πχ 6.8 στέλνει ρεύμα 220 v ανοίγει η "τρύπα" στην ηλεκτρομαγνητική "βάνα" και στέλνει co2
Στο δικό μου το αλάρμ αναβοσβύνει οταν δίνει ρεύμα 220v για όσο χρόνο στέλνει co2

2. Οταν πάει ίση ή κάτω απο την επιθυμητή τιμή πχ 6.8 δεν δίνει ρευμα 220 v οπότε και δεν στέλνει co2 γιατί κλείνει η "τρύπα" της ηλεκτρομαγνητικής "βάνας".
Οταν πάει ίση ή κάτω απο την επιθυμητή τιμή σβυνει το αλάρμ.

ΥΓ.
Δεν αναφέρω την λέξη ρελέ (on/off) γιατί μπορεί να μπερδευτεί κάποιος

Γιαυτό και τα έγραψα όσο ποιο λαικά γινόταν.

http://www.miltestersusa.com/english/products/controllers/SMS122.html
Alarm Active when reading is higher than set point
http://www.miltestersusa.com/english/manuals/SMS110-SMS120-SMS122.pdf

netblues
04-09-05, 06:44
Για σου ρε Καζαντζιδη.... :smt109

gaia
06-09-05, 15:44
Εγω έχω το απλό μοντέλο και λειτουργεί όπως το περιέγραψε ο lasal .

Pritanis
12-09-05, 17:38
μολις εφτασε το Milwaukee ph controller 89,95$ μαζι με συστημα Milwaukee διπλου μανομετρου,buble counter και ηλεκτροβαλβιδας που συνδεεται με το κοντρολερ 89,9$, ταχυδρομικα 32$ και 2 μετασχηματιστακια 220 - 110v με 15€.... Χρονος παραδοσης 20 μερες... Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο..... Ευχαριστω Lasal για το site....

YΓ To controler εχει υγρο για καλιμπραρισμα ph=7.... Το καλιμπραρω στο 7 και;;;; Μπορω να μετρησω και χαμηλοτερο ph ή αυτο ειναι το μινιμουμ;;;;

netblues
12-09-05, 20:01
Tο buffer με ph 7 χρησιμοποιειται για την ρυθμιση του offset και το χρησιμοποιείς για να καλιμπραρεις το ph μετρο σου κάθε μήνα.
Τα περισσοτερα ph μετρα μετρανε απο 0 εώς 14..
και σίγουρα ενα ph μετρο για ρυθμιση διοξειδιου μετράει ΟΞΙΝΟ ph..
8)

Pritanis
12-09-05, 20:35
Δηλαδη για να καταλαβω το καλιμπραρω στο 7. Μπορω να κατεβασω το Ph στο 6,8 ή εχω μετρηση ως 7. (ειμαι στο 7,6 τωρα και θελω να κατεβω στο 6,8) ΤΟ υγρο αυτο ειναι για πολλες χρησεις;;;; Πρεπει να το συντηρησω με καποιο τροπο για να κανω και αλλο καλιμπραρισμα;;;;; Πως καταλαβαινω οτι θελει καλιμπρα;;;;; Γιατι μαμα;;;;

netblues
12-09-05, 20:51
Καλιμπραρισμα θα κανεις κάθε μήνα οπωσδήποτε.
Το υγρό αυτό είναι τι σημείο αναφοράς σου και κρατάει μερικούς μήνες
Καλυτερα διατηρειται σε σκοτεινο μέρος με σταθερη θερμοκρασία.
Για να έχεις ακριβεια στη μέτρηση, πας στον φίλο σου τον αστέρη και πέρνεις φρέσκο buffer... (Η αμα ξερεις κανένα χημείο εκεί στο ΑΠΘ παρακαλάς λίγο...)
Στα χημικά εργαστήρια το φτιάχνουν καθημερινά και καλιμπράρουν επίσης καθημερινά.
Αφου το καλιμπράρεις ο controler το παέι όπου θές.. προσθέτωντας διοξείδιο.

Και εχε υπόψιν σου οτι το αισθητήριο είναι για κανένα χρόνο. Μετά δεν..

george
12-09-05, 22:06
Και εχε υπόψιν σου οτι το αισθητήριο είναι για κανένα χρόνο. Μετά δεν..

Και μετα τι ;;; Αγοραζουμε καινουργιο ;

netblues
12-09-05, 22:12
Και αυτοι που φτιάχνουν αισθητήρες κλεφτες θα γίνουν?
Το ph μετρο ειναι αναλωσιμο.

lasal
13-09-05, 00:16
Και μετα τι ;;; Αγοραζουμε καινουργιο ;
Φυσικά και αγοράζεις καινούργιο.
Αν μάλιστα αν ΔΕΝ εχεις διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του μπορείς να το χαλάσεις σε χρόνο DT.
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΕΓΝΟ.
Το άφησες στεγνό......πάει.
Και δεν θέλει καλιμπράρισμα μόνον στο 7 αλλά και στο 4 :smt077
Το ρυθμιστικό βιδάκι για το καλιμπράρισμα στα 7 ειναι μπροστά
αλλα για τα 4 ειναι απο πίσω. RtFM
Δηλαδη για να καταλαβω το καλιμπραρω στο 7. Μπορω να κατεβασω το Ph στο 6,8 ή εχω μετρηση ως 7. (ειμαι στο 7,6 τωρα και θελω να κατεβω στο 6,8) ΤΟ υγρο αυτο ειναι για πολλες χρησεις;;;; Πρεπει να το συντηρησω με καποιο τροπο για να κανω και αλλο καλιμπραρισμα;;;;; Πως καταλαβαινω οτι θελει καλιμπρα;;;;; Γιατι μαμα;;;;
Το υγρό ειναι στανταρτ 7 αν το Phmetro σου δείχνει 6,8 το ρυθμίζεις στο 7
Το υγρό για το 4 ειναι στανταρτ και αν το Phmetro σου δείχνει 4,5 το ρυθμίζεις στο 4.
Αυτο το κάνεις μια φορά τον μήνα.
Το υγρό πάει 1 το πολύ 2 μηνες μετά χάνει την στανταρτ αναφορά του.
Ολα τα Phμετρα περιπου με αυτόν τον τρόπο καλιμπράρονται.
Καταλαβαίνεις οτι θέλει καλιμπράρισμα οταν δεν εχει σωστή ένδειξη οταν το βουτάς στο υγρό.
Το ph μετρο ειναι αναλωσιμο.
Σίγουρα θα εννοείς το ηλεκτρόδιο Σωτήρη ;)

netblues
13-09-05, 00:21
Προφανως και εννοω το ηλεκτροδιο, αν και κυκλοφορουν κατι κινεζικα all-in-one με 25 ευρω που πανε ολα μαζι σουμπιτα.
Επισης, τα φτηνά ph meter εχουν ρυθμιση ενός σημείου, τα πιο κυριλε δυο...

george
13-09-05, 08:15
Και δεν θέλει καλιμπράρισμα μόνον στο 7 αλλά και στο 4 :smt077

Στο εργοστασιο που ρωτησα οι Αμερικανοι ειπαν οτι δεν χρειαζεται καλιμπραρισμα στο 4

Το υγρό πάει 1 το πολύ 2 μηνες μετά χάνει την στανταρτ αναφορά του.

Υγρα απο που αγοραζουμε ;;

Το ηλεκτροδιο προφανως το βυθιζουμε ολο μεσα στο ενυδρειο ετσι ;

Και μετα τον ενα χρονο...απο που αγοραζουμε ηλεκτροδια και ποσο κοστιζουν ;;

μολις εφτασε το Milwaukee ph controller 89,95$ μαζι με συστημα Milwaukee διπλου μανομετρου,buble counter και ηλεκτροβαλβιδας που συνδεεται με το κοντρολερ 89,9$, ταχυδρομικα 32$ και 2 μετασχηματιστακια 220 - 110v με 15€.... Χρονος παραδοσης 20 μερες... Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο..... Ευχαριστω Lasal για το site....

Δηλαδη σου στοιχισε : 89,9 + 32 + 15 = $ 136,9 (τα παω καλα με την αριθμητικη ; )

Δεν ανεβαζεις και μια φωτογραφια για να το δουμε ολοκληρωμενο ;;

lasal
13-09-05, 08:37
Το ηλεκτροδιο προφανως το βυθιζουμε ολο μεσα στο ενυδρειο ετσι ;
Και μετα τον ενα χρονο...απο που αγοραζουμε ηλεκτροδια και ποσο κοστιζουν ;;

Φυσικά και το βυθίζεις.
Μετά απο ενα χρόνο ξαναρωτάς.
Μην πάνε χαμένα τα κεράσματα
:smt026
Επισης, τα φτηνά ph meter εχουν ρυθμιση ενός σημείου, τα πιο κυριλε δυο...
Γιώργο γιατί αφήνεις αδιάβαστα μερικά σημεία?
Αραγε γιατί έχουν το βιδάκι στην πλάτη του controler?
Αρχίσαμε τις τσιγκουνιές στα buffers?
:smt091

george
13-09-05, 09:16
Γιώργο γιατί αφήνεις αδιάβαστα μερικά σημεία?
Αραγε γιατί έχουν το βιδάκι στην πλάτη του controler?
Αρχίσαμε τις τσιγκουνιές στα buffers?
:smt091

Δεν αφηνω αδιαβαστο τιποτα.
Διαβασα προσεκτικα τις οδηγιες...και ξερω για τα "βιδακια"...απλως ο κατασκευαστης λεει οτι δεν χρειαζεται να καλιμπραρουμε τοσο χαμηλα (4) στην περιπτωση μου (που θελω ενα ΡΗ γυρω στο 7)

Δενσ ε ρωτησα ποσο κανουν...αλλα που τα πουλανε ...ή θελεις κερασμα για να μου πεις ;

lasal
13-09-05, 09:37
Δεν αφηνω αδιαβαστο τιποτα.
Διαβασα προσεκτικα τις οδηγιες...και ξερω για τα "βιδακια"...απλως ο κατασκευαστης λεει οτι δεν χρειαζεται να καλιμπραρουμε τοσο χαμηλα (4) στην περιπτωση μου (που θελω ενα ΡΗ γυρω στο 7)

Δενσ ε ρωτησα ποσο κανουν...αλλα που τα πουλανε ...ή θελεις κερασμα για να μου πεις ;
Αφου το λέει ο κατασκευαστής......
Εχει ο Αστέρης ενα Pm αρκει
ΥΓ.
Πάντως το 4άρι δεν βλέπω να το γλυτώσεις
:)

Pritanis
13-09-05, 10:16
1) George καλα διαβασες συνολικα βγηκε το PH κοντρολερ 112,5€. Σχεδον μιση τιμη απο εδω.......
2) Lasal η Milwaukee γραφει οτι το Buffer 4 δεν χρειαζεται για ενυδρειακη χρηση γιατι στα ενυδρεια μετραμε κοντα στην περιοχη 7....
3) Εβαλα το κοντρολερ εχθες το βραδυ να δουλεψει ( χωρις co2) αφου πρωτα το καλιμπραρισα στο 7... Αρχικα εδειχνε 7,6 οπως περιπου το υπολογιζα. Σημερα το πρωι εδειχνε 7,3..... Ειναι δυνατον το διοξειδιο που βγαινει απο τα φυτα το βραδυ να κατεβαζει το ph κατα 0,3 ή συμβαινει κατι αλλο;;;;;

neon
13-09-05, 10:22
Αρχικα εδειχνε 7,6 οπως περιπου το υπολογιζα. Σημερα το πρωι εδειχνε 7,3..... Ειναι δυνατον το διοξειδιο που βγαινει απο τα φυτα το βραδυ να κατεβαζει το ph κατα 0,3 ή συμβαινει κατι αλλο;;;;;

Είναι δυνατόν όταν έχεις πολλά φυτά. Στο δικό μου έχει μια μεταβολή 0,15-0,20 λίγη ώρα αφότου σβήσουν οι λάμπες...

netblues
13-09-05, 10:37
Για το σωστό καλιμπράρισμα χρειαζονται και τα δυο buffer
Το ενα ρυθμιζει κλιση και το άλλο offset.
Για όποιον σκαμπάζει από ηλεκτρονικά..

george
13-09-05, 10:45
Lasal η Milwaukee γραφει οτι το Buffer 4 δεν χρειαζεται για ενυδρειακη χρηση γιατι στα ενυδρεια μετραμε κοντα στην περιοχη 7....

Kαι εγω ετσι λεω...αλλα ο εχων γνωση απο ηλεκτρονικα...διαψευδει την milwaukee.
Tελικα μηπως να περναμε και το buffer για το 4 ;;;
Αστερηηηηηηηηηηηηηη .... βοηθεια !

Pritanis
13-09-05, 10:49
ρε Γιωργε εσυ που εχεις και καλη σχεση μαζι τους, δεν ρωτας και τη milwaukee να μας πει την αποψη της.....

george
13-09-05, 10:53
ρε Γιωργε εσυ που εχεις και καλη σχεση μαζι τους, δεν ρωτας και τη milwaukee να μας πει την αποψη της.....

Ναι ειναι κολλητοι μου !!
Οπως λεει και ο lasal...φιλε....δεν διαβαζεις προσεκτικα τι λεω.

Απο την milwaukee αυτο ειπαν...οτι δεν χρειαζεται.
Αλλα αφου επιμενεις ... θα ξαναρωτησω.

Εσυ δεν στελνεις κανενα πμ στον Αστερη για buffer ;;

netblues
13-09-05, 10:53
Δεν την διαψευδω ακριβώς, με την έννοια οτι το offset (ph 7) θελει πολυ συχνότερα ρύθμιση από ότι το slope... αλλά αμα μπει κανείς στη διαδικασία τι ειναι δυο βιδακια και ενα ζουμακι?

Σιγουρα αμα αλλαξεις ηλεκτρόδιο θέλουν καλιμπράρισμα και τα δυο.

Γενικά η μέτρηση του Ph με ακρίβεια είναι μια πονεμένη υπόθεση και ειναι εύκολο να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.
Και τα λαθος συμπερασματα συνηθως μεταφράζονται σε πολύ ή λιγο διοξείδιο.. δλδ ΑΛΓΗ....
Εχω δεί post στο aquaticplantcentral που λεει 'πεταξα το ηλεκτροδιο και τη βανα και δεν έχω πλεον άλγη...."
Τα φυτά θα πούν περισσότερα πράγματα στο έμπειρο μάτι από οτι το ph μετρο.
Οποτε φροντιστε μεχρι να παλιωσει το ηλεκτροδιο να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας... :smt101 :smt077

lasal
13-09-05, 11:03
Σωτήρη όποιον δεν θα μπορώ να τον πείσω θα τον στέλνω σε σένα
:smt020 -+5
Ξέρεις εσυ τι πρέπει να κάνεις
:smt062 :smt075
φτουυυυυ δεν εχει μαστίγιο

george
13-09-05, 11:16
Eμενα μου το ειπε ο Σωτηρης....δεν ειναι τιποτα...απλως μπλεξαμε με τρελλους που το εχουν ψαξει πολυ το θεμα !

lasal
13-09-05, 11:18
Εσυ δεν στελνεις κανενα πμ στον Αστερη για buffer ;;
Κάνε κλικ Εδώ (http://www.greekaquarist.com/vb/private.php?do=newpm&u=230) :smt082 :smt082 :smt082 :smt082
ΥΓ.
Πρίν κάνεις κλικ να ξέρεις οτι......... έστειλα.
Οι τρεις νόμοι μου απαγορεύουν να κάνω κακό σε άνθρωπο
ts ts ts

george
13-09-05, 16:48

Hi George,

You only need to calibrate at the 7.0 position because aquariums operate in the netural zone of the pH scale. You should calibrate your probe at least once a month. You can purchase on line from the US distributors but they only sell units with 110v plugs so if you are outside the US then get a unit that matches the power supply for your area.

Best regards
Milwaukee Instruments Tech Department

George-A
13-09-05, 16:50
Γιατί τόσες διαφονίες; Εχει νόημα να ρωτήσεις τον πιθανό Κινέζο ή Ταϊβανέζο της Milwaukee που θα είσαι τυχερός αν έχει ιδέα απο ενυδρεία; (και αν έχει θα είναι τόσο ψαγμένος;)

Η απάντηση είναι εδώ:
http://www.miltestersusa.com/english/manuals/SMS110-SMS120-SMS122.pdf
Στο calibration procedure λέει για ph7 και ph4.

Η απλή λογική τι λέει; Αν το καλιμπράρεις στο 7, στο 4 έχει ξεφίγει 2-3 δέκατα, στην περιοχή 6.5-7 δεν θα φανεί τίποτα.
Επειδή όμως εμείς θέλουμε να είμαστε σωστοί, πρέπει να έχουμε στο ντουλαπάκι μας πάντα διαθέσιμο υγρό ph7, 4, (και 10?)
Αυτό που τσεκάρεις ταχτικά είναι το 7, αν κάνεις καλιμπράρισμα ρίχνεις μια ματιά και το 4, έτσι να δεις που βρίσκεσαι, αν έχει ξεφίγει αρκετά, ρίχνεις και μια ρύθμιση!

Τα ανταλακτικά αισθιτηρια απο μια γρήγορη ματιά στο google αμερική έχουν γυρω στα $40.

lasal
13-09-05, 23:07
Ε! καλά τώρα. :smt017
Με 1 μήνημα περιμένεις να την βγάλεις καθαρή?
Εμείς με 40 και δεν τους πείσαμε......ακόμη.
Περιμένεις να πιστέψουν οτι μπορεί να τους απάντησε ταιβανοκινέζος? :smt027
Σίγουρα θα σου πούνε οτι ηταν αμερικάνος. :shock:
Και στο τέλος θα σε ρωτήσουν αν θέλεις και κέρασμα :smt030

george
15-09-05, 09:10
Τελικα το "Reversed" SM122 μου δεν δουλευει.
Τα συνδεσα ολα χθες το βραδυ αλλα γινεται αυτο που ελεγα απο την αρχη.
Ανοιγει πανω απο την επιθυμητη τιμη.

Αρα....το επιστρεφω...και παω για αγορα απο Αμερικη.

Πρυτανη...περιμενω απαντηση στο πμ...και αν θελει κανεις αισθητηριο κλπ...να μου πει να το βαλω στην παραγγελια.

lasal
15-09-05, 12:05
Βρε Γιώργο δεν το φέρνεις απο το σπίτι να το δούμε μια τελευταία φορά?
Αν πάλι εισαι 100% σίγουρος πάω πάσο.

asteris
17-09-05, 22:04
@George:
Για να κάνεις το "ανάστροφο" να δουλέψει σαν κανονικό, θέλει 2 ρελέ, σε μία χιαστί συνδεσμολογία. Πάρε με στο τηλέφωνο να στο φτιάξω, πριν το στείλεις πίσω.

@The rest:
Για το καλιμπράρισμα, αν ο στόχος είναι 6.8-7.0, άντε και να παραβλέψεις το 4άρι. Για πιό κάτω, η απόκλιση θα αρχίσει να γίνεται σημαντική όσο παλιώνει το ηλεκτρόδιο. Το 4άρι σε αυτήν την περίπτωση γίνεται υποχρεωτικό, αν δεν θες αποκλίσεις έως και μισό βαθμό κοντά στο τέλος της ζωής του ηλεκτροδίου και 1-2 βδομάδες μετά την βαθμονόμηση.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι αυτά τα ηλεκτρόδια είναι πολύ φτηνά και φθείρονται εύκολα, στομώνει το διάφραγμά τους, χάνουν πιό γρήγορα την ακρίβειά τους, από τα αντίστοιχα εργαστηριακά. Το πιό φτηνό εργαστηριακό κάνει 120€, για να έχει γρήγορη απόκριση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντοχή του διαφράγματος στα δύσκολα υλικά.

Η περίπτωση του ενυδρείου είναι σχετικά πιό απλή, λόγω την κοντινής στο ουδέτερο περιοχής που καλείται το ηλεκτρόδιο να μετρήσει. Για αυτό ακριβώς το ντριφτάρισμα του ηλεκτροδίου είναι σχετικά μικρό και έτσι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κάτι φτηνό. Παρόλα αυτά, ένα ακριβότερο ηλεκτρόδιο θα αφήνει πιό ξένοιαστο τον χρήστη, μιά και θα χρειάζεται βαθμονόμηση ανά πιό αραιά διαστήματα και θα του βγάλει πιό μεγάλο χρόνο ζωής. Συνήθως η αντικατάσταση του ηλεκτροδίου έρχεται όταν πλέον δεν μπορούμε να καλιμπράρουμε (έχει στομώσει τόσο πολύ το διάφραγμα που κάνει πολύ ώρα να πάρει μέτρηση), ή χάνει πολύ γρήγορα την βαθμονόμηση ("χάνει" πάνω από 0.2 σε λιγότερο από βδομάδα, οπότε και αρχίζει να γίνεται κουραστικό να πρέπει να βαθμονομούμε κάθε τόσο, ή ακόμα-ακόμα και επικίνδυνο για την σωστή δοσολογία του CO2).

Το ηλεκτρόδιο για να μετρήσει, αρκεί να βάλουμε την "μύτη" του μέσα στο νερό, 3-4 cm. Φροντίστε να είναι σταθερά τοποθετημένο και να μην γυρίσει τούμπα ή αρχίσει να κολυμπάει στο νερό, θα αρχίσει να μετράει αέρα και θα δίνει στον κοντρόλερ τιμές 7.5-8, οπότε και θα ρίχνει συνέχεια διοξείδιο χωρίς έλεγχο.

asteris
28-09-05, 13:12
Έτοιμο το Milwakee, δουλεύει πλέον σαν "κανονικό". Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χαίρει άκρας υγείας.

George, μπορείς να περάσεις να το παραλάβεις...

george
28-09-05, 13:21
Έτοιμο το Milwakee, δουλεύει πλέον σαν "κανονικό". Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χαίρει άκρας υγείας.

George, μπορείς να περάσεις να το παραλάβεις...

Eυχαριστω !!! :smt041 :smt041 :smt041

Pritanis
04-10-05, 12:22
Λοιπον το ολο συστημα εχει μπει σε λειτουργια και δουλευει μια χαρα.... Απο Αμερικη πηρα και διπλα μανομετρα με bubble counter και ηλεκτροβαλβιδα ολα κομπλε με 90$ τιμη αριστη για τα ελληνικα δεδομενα και απλα το προσαρμοζεις στη φιαλη και ετοιμος... ΑΛΛΑ προσοχη τα πασα ειναι αμερικανικα και δεν ταιριαζουν στα ευρωπαϊκα χρειαστηκε τορνος για να φτιαχτει ενας συνδεσμος και το προβλημα λυθηκε και σχετικα οικονομικα 10€....

Οσο αφορα το κοντρολερ μια παρατηρηση.......Ειναι αρκετα δυσκολη η ρυθμιση του επιθυμητου Ph με το χαζοδιακοπτακι που εχει......Παντα στο περιπου μεχρι να το πετυχεις.....

george
04-10-05, 16:22
Οσο αφορα το κοντρολερ μια παρατηρηση.......Ειναι αρκετα δυσκολη η ρυθμιση του επιθυμητου Ph με το χαζοδιακοπτακι που εχει......Παντα στο περιπου μεχρι να το πετυχεις.....

Συμφωνω !!
Εγω οταν ξεκινησα ειχα ΡΗ 8,2...το εβαλα στο 8 και εδω και 3 μερες σταθεροποιηθηκε στο 7,9-8.1
Θα το κατεβαζω σιγα σιγα....ανα 4-5 μερες για να φτασω στην τελικη τιμη που θελω ( ΡΗ7 )

lasal
05-10-05, 00:48
Γιώργο τι pH έχεις στο νερό της βρύσης?

george
05-10-05, 08:18
Λιγο πανω απο 8.
Και μια απορια.

Το νερο το ενυδρειου...εφοσον το γεμιζω με νερο βρυσης....θα πρεπει αν εχει το ιδιο ΡΗ.

Η τιμη του ΡΗ του ενυδρειου.....μεταβαλλεται απο μονη της ;;
Την επηρεαζουν δηλαδη διαφοροι παράγοντες ;;;

Το ρωταω γιατι για να κρατηθει το ΡΗ στην επιθυμητη τιμη (πχ.7,5) το Milwaukee δινει συχνα εντολη να περασει CO2 στο ενυδρειο.

Και μια αλλη ερωτηση...για να κατεβω απο 8,2 σε 7...να το κανω καλυτερα σιγα σιγα ;;; Και σε ποσες μερες ;

Ή μια και καλη ;; Φοβαμαι ομως να μην εχει επιπτωσεις στα ψαραι.
Δεν ειναι λιγο να μειωθει απο 8,2 σε 7 !!!

lasal
05-10-05, 08:54
Γιώργο δεν κάνεις και μια μέτρηση σε απεσταγμένο νερό?
και μετά το συζητάμε.
Μου φαίνεται λιγο περίεργο το 8

george
05-10-05, 09:10
Το νερο της βρυσης ειναι μετρημενο πολλες φορες...εσυ στην Καλαμαρια τι ΡΗ εχεις ;;

lasal
05-10-05, 09:26
Επτα (7) γιαυτο σου λέω να μετρήσεις απεσταγμένο νερό.

george
05-10-05, 09:39
To αισθητηριο του milwaukee το καλιμπραρισα.
Μολις το εβαλα στο ενυδρειο εδειξε 8,2.
Το νερο βρυσης...μετρημενο πολλες φορες εδω και δυο χρονια μου δινει στο τεστ της ΤΕΤRA 8.

Το σπιτι μου ειναι κοντα στου Μιχαλη (mikenuke τι μετρηση εχεις στο νερο της βρυσης σου ;;; ) ενω στο ενυδρειο που εχω την δουλεια (Θερμη) το νερο εχει παλι ΡΗ 8.

lasal
05-10-05, 09:44
Γιώργο αυτό θα σε ενδιαφέρει
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=6232&highlight=%EA%E1%EB%E1%EC%E1%F1%E9%DC
και εδώ
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=6365&highlight=%C5%D5%C1%C8

mikenuke
05-10-05, 10:14
Κι εγω με ΤΕΤΡΑ 8αρια μετραω.

george
05-10-05, 10:52
Λιγο πανω απο 8.
Και μια απορια.

Το νερο το ενυδρειου...εφοσον το γεμιζω με νερο βρυσης....θα πρεπει αν εχει το ιδιο ΡΗ.

Η τιμη του ΡΗ του ενυδρειου.....μεταβαλλεται απο μονη της ;;
Την επηρεαζουν δηλαδη διαφοροι παράγοντες ;;;

Το ρωταω γιατι για να κρατηθει το ΡΗ στην επιθυμητη τιμη (πχ.7,5) το Milwaukee δινει συχνα εντολη να περασει CO2 στο ενυδρειο.

Και μια αλλη ερωτηση...για να κατεβω απο 8,2 σε 7...να το κανω καλυτερα σιγα σιγα ;;; Και σε ποσες μερες ;

Ή μια και καλη ;; Φοβαμαι ομως να μην εχει επιπτωσεις στα ψαραι.
Δεν ειναι λιγο να μειωθει απο 8,2 σε 7 !!!

Oλα καλα ρε Γιαννη...αλλα κολλησες στο ΡΗ της βρυσης...ειναι 8 τσεκαρισμενο.
Την απορια μου ομως .. δεν μου την ελυσες .

lasal
05-10-05, 12:10
Oλα καλα ρε Γιαννη...αλλα κολλησες στο ΡΗ της βρυσης...ειναι 8 τσεκαρισμενο.
Την απορια μου ομως .. δεν μου την ελυσες .
Και συ "άνδρα θέλω τώρα τον θέλω" λες και θα πετάξει μακρυά το pH σου.
Πριν με ρωτήσεις σε ρωτάω εγώ.
Ε κάτι πρέπει να κάνω για να γλυτωσω απο τις απορίες σου

Κάθε μέρα θα το κατεβάζεις κατά 0,2 το ph σου.
Εφόσον έχεις κατεβάσει το ph σου στο ενυδρείο θα πρέπει να φροντίσεις να βάλεις νερό με το ίδιο σχεδόν Ph με μικρές αποκλίσεις.
Η απότομη πτώση η απότομη άνοδο έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στα ψάρια.
θανάτους την ίδια ή και τις επόμενες μέρες.
Τώρα το τι θα κάνεις στην αλλαγή νερού εσύ να το σκεφτείς
και θα καταλάβεις γιατί σου έκανα τις ερωτήσεις....... πριν με ρωτήσεις.
Πές μου και τι τιμές kH και Gh έχεις.

george
05-10-05, 12:31
Πρεπει να αλλαξεις το ονομα σου απο lasal σε Πυθια !

ΚH εχω 12 και GH 22.

Οσο για το νερο της αλλαγης...και το πως να το επεξεργαζομαι πριν το ριξω στο ενυδρειο...εισαι σιγουρος οτι με 20-25% αλλαγη και διαφορα στο ΡΗ 1 βαθμους
(απο 8 της βρυσης σε 7) θα εχω τοσο σοβαρο προβλημα ;;

Δεν εχω και δισκους μεσα !! Και δεν προκειται να αγορασω RO ή κατι αλλο.
Τωρα αν εχεις να προτεινεις καμια λυση...ακουω !

lasal
05-10-05, 13:00
Πρεπει να αλλαξεις το ονομα σου απο lasal σε Πυθια !

ΚH εχω 12 και GH 22.

Οσο για το νερο της αλλαγης...και το πως να το επεξεργαζομαι πριν το ριξω στο ενυδρειο...εισαι σιγουρος οτι με 20-25% αλλαγη και διαφορα στο ΡΗ 1 βαθμους
(απο 8 της βρυσης σε 7) θα εχω τοσο σοβαρο προβλημα ;;
Δεν ειναι ενας βαθμός.
Γιώργο η κλίμακα του pH ειναι λογαριθμική.
Απο το 7 στο 8 ειναι δεκαπλάσια. (Αν θυμάμε καλά)
Και απο το 6 στο 8 εκατονταπλάσια (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος)
Καταλαβαίνεις οτι το πρόβλημα ειναι σοβαρό.
Η σκληρότητα είναι μία βασική παράμετρος του νερού και έχει στενή σχέση με το pH
Κανε τον κόπο να διαβάσεις εδώ και θα σου λυθούν αρκετές απορίες
http://tsamisaquarium.com/Selides/Themata/GH_PH.htm
Lasal-pythia
:D
ΥΓ.
netblues (εκτός θέματος)
Σωτήρη επειδή μόλις το θυμήθηκα και ξέρω πως θα το διαβάσεις
Δεν μπορείς να πείς οτι είναι απόλυτα γεωμετρική η πρόοδος αλλά μια μίξη
λογαριθμικής και γεωμετρικής προόδου....... στο στρώσιμο εννοώ.
Μπορεί και να σηκώνει συζήτηση
Ευχαριστώ όμως για την διόρθωση.
:smt007

george
04-11-05, 13:36
Η ιστοσελιδα του κατασκευαστη που οπως αναφερει μπορει να στειλει προϊοντα και στην Ευρωπη.

http://www.milwaukeemeter.com/

George-A
04-11-05, 18:03
Δεν πρέπει να είναι site του κατασκευαστή, είναι απλά ένα online μαγαζί.

Το λέει:
"The Milwaukee Meter and Tester Store is a division of Aquatic-store.com (http://www.aquatic-store.com/)."

Το site του κατασκευαστή είναι αυτό που είχα δώσει στην αρχη, αλλά απο ότε βλέπω αυτην την στιγμή τάπεξε. :?