Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια για στησιμο ενυδρειου!
Σε 2 με 3 ημερες θα εχω σπιτι ενα ενυδρειο περιπου στα 230 λιτρα.
Αυτο που θα ηθελα ειναι να με βοηθησετε τι συνδυασμους ψαριων γλυκου νερου θα μπορουσα να βαλω και τα επιπεδα δυσκολιας διατηρησης τους.
Θελω να κανω σοβαρη δουλεια και θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας.
Υ.Γ. Οποιος μπορει θελω να μου πει επισης και εναν καλο συνδιασμο με νεον τετρα(αν γινεται ολα τα ψαρακια να ειναι σε μικρο μεγεθος)
Υ.Γ.1 Δεν ξερω αν το εχω βαλει στην σωστη ενοτητα οποτε ζηταω συγγνωμη προκαταβολικα στους admin.
Για αρχη, τι μετρησεις εχει το νερο βρυσης σου? Εχεις σκοπο να επεξεργαστεις το νερο? Τα tetras θελουν μαλακο νερακι.
Για αρχη, τι μετρησεις εχει το νερο βρυσης σου? Εχεις σκοπο να επεξεργαστεις το νερο? Τα tetras θελουν μαλακο νερακι.
Δεν ξερω αν βοηθαω καθολου, αλλα αυτες ειναι οι τελευταιες μετρησεις που βρηκα για την περιοχη μου στην αρτα...ειναι απο τον οκτωβριο του 2014.
Παραμετροι
Υπολ. Χλωριο <0,5
pH 7,56
Αγωγιμοτητα 690μS/cm
Aμμώνιο 0,12mg/L
Νιτρικα <5mg/L
Νιτρωδη <0,005mg/L
Tα εγραψα ακριβως έτσι οπως τα αναφερουν στο πιστοποιητικο φυσικοχημικης εξετασης.
Θα σου προτείνω να παρεις 2-3 υγρα τεστακια που θα τα χρειαστείς ούτως ή άλλως αφου θελεις να κανεις σοβαρη δουλεια και να μετρήσεις μονος σου... ασε τι λενε οι οποιοδήποτε αλλοι!!! Τεστ για ph kh no3 για αρχη ξεκινάς καλα....
Εχεις αντιστροφη όσμωση??? Γιατι θα χρειαστεις μαλακο νερο και υλικα οπως βραχο-πετρα-αμμο θα πρεπει να ειναι μη ασβεστολιθικα για να μην μας επιρεαζουν την ποιότητα του νερου... (για ψαρια που θελουν μαλακο νερο και χαμηλο ph)
Δες ποια ψαρια σου αρεσου και τι περιβάλλον θελουν...ποιότητα νερο, φωτισμο, ξυλα, πετρες, φυτα, υπόστρωμα, ροη νερου, διάσταση ενυδρείου...
Αν θελεις να ξεκινήσεις πιο γρηγορα το ενυδρείο σου πρεπει να το μπολιασεις απο ενα ώριμο και υγιές ενυδρειο ωστε να βαλεις ψαρια γρήγορα... αλλιως θελει και στρώσιμο το νερο σου!!!!
Νομίζω σε αγχωσα αλλα αν τα κανεις ολα σωστα απο την αρχη δεν θα σπαταλησεις χρονο χρημα και αναστάτωση...
Καλη αρχη!!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.