Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποιος Σάλιαγκας είναι αυτός ;

Mpegleris
05-06-15, 14:05
Καλησπέρα προχθές έβαλα νέα φυτα στο ενυδρείο και μπήκε λαθρεπιβάτης αυτό το σαλιγκάρι.

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει ποιο είναι ;

Themis_aqua
05-06-15, 14:35
Φιλε μου αυτο το σαλιγκαρι ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι clea helena και πουλιεται κανονικα απο pet shop..Tωρα πως περασε στα φυτα που πηρες μου κανει εντυπωση.Ειναι σαλιγκαρι δολοφονος και τρεφεται με αλλα σαλιγκαρια τους λαθρεπιβατες οπως το πες.Κρατησε το μεσα, εχω κι εγω στο δικο μου αρκετα.

Mpegleris
05-06-15, 15:53
Δλδ μπορεί να βλάψει και apple snale ; Γιατί ετοιμαζόμουν να βάλω ένα apple μέσα απτό άλλο το ενυδρείο που έχω...:smt120
-------------------------
Ψάρια η φύτα μπορεί να βλάψει; απλά με τρομάζει αυτό λίγο...:o

rozela120
05-06-15, 15:56
τα χελενα οτι βρουν το τρωνε...ακομα και πολυ μεγαλυτερα σαλιγκαρια απο το μεγεθοσ τους...ακομα αν πεινασουν εχω δει και τρωνε και ψαρακια (corydoras)

Themis_aqua
05-06-15, 17:08
Δλδ μπορεί να βλάψει και apple snale ; Γιατί ετοιμαζόμουν να βάλω ένα apple μέσα απτό άλλο το ενυδρείο που έχω...:smt120
-------------------------
Ψάρια η φύτα μπορεί να βλάψει; απλά με τρομάζει αυτό λίγο...:o
Αν θες να βαλεις αλλα σαλιγκαρια μεσα θα πρεπει να το βγαλεις για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα γινουν μεζες..:)Για φυτα η ψαρια οχι δε νομιζω να χεις προβλημα, εγω εχω 10 helena μεσα και δεν μου εχουν πειραξει τα φυτα..Τους λαθρεπιβατες ομως τους εξαφανισαν ακομη και μεγαλυτερα απο αυτα σε μεγεθος..:cool:

nazgul
05-06-15, 18:02
Clea Helena ειναι το σαλιγκαρακι. Ριξε μια ματια στις απαιτησεις του
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71398

Υ.Γ. Τα apple snails θα στα εξαφανισει καποια στιγμη, οποιο και να ειναι το μεγεθος τους.