Επιστροφή στο Forum : Κοινωνικό μονομαχοενυδρείο!
Πληροφορίες
Διαστάσεις: 58x30x40
Όγκος: καθαρά 60Lt
Κατηγορία: Κοινωνικό, φυτεμένο
Φυτά: Λίγα απο όλα (σύντομα και κανα φυτούδι επιφάνειας)
Ψάρια / Άλλα είδη: x1 Betta, x5 Neon Tetra, x4 Cardinal Tetra, x3 Amono Shrimp (και 1-2 σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες)
Διακοσμητικά υλικά: Άσπρο χαλίκι, Ξύλο, Καρύδια και μερικες πετρούλες μαυρες
Φόντο: Μαύρο
Φωτισμός: 3 Strip Bar LED 12V
Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες
Φιλτράρισμα: JBL cristalprofi i100
Θερμοστάτης: Sicce Scuba 100W
Λίπανση: υγρό λίπασμα JBL Ferropol
Παροχή CO2: -
Παράμετροι:
pH: 6,8
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Αλλαγές νερού: 20% κάθε εβδομάδα
Θερμοκρασία: 25
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
ΥΓ: Συγνώμη για τις φωτογραφίες!
Το ενυδρείο σου είναι όμορφο και έχει προοπτικές να γίνει ακόμα ομορφότερο, αλλά τα Νεον και οι Καρδινάλιοι μέσα δεν ταιριάζουν, κατα αρχήν είναι κοντό το ενυδρείο για αυτά τα ψάρια, και λόγω της κίνησης που έχουν ο μονομάχος θα είναι σε επιφυλακή συνέχεια, μπορεί να γίνει και επιθετικός, θα σου πρότεινα να τα βγάλεις. Βάλε και 2 θηλυκους μονομάχους να φτιάξεις χαρέμι και μπορεί να έχεις και γέννες, αλλά θέλει προσοχή ο τρόπος που θα βάλεις τα θηλυκά
O μονομαχος αδιαφορεί τελείως για τα άλλα ψάρια και εδω και 2 μήνες που τον έχω δεν είχα κανένα πρόβλημα. Bέβαια πρόσεξα αρκετά κατα την εισαγωγή τον είχα σχεδον 2 βδομάδες σε γεννήστρα πριν τον αφίσω ελευθερο στο ενυδρείο
Τώρα το ενυδρείο μπορεί να πέφτει λίγο μικρό για τα νέον για τους καρδινάλιος όμως είναι εντάξει από όσο ξέρω μπορει στο μέλλον να αντικαταστήσω τα νέον με καρδινάλιους αλλά προς το παρόν θα το αφήσω έτσι (απο όσο ξέρω θέλουν παρόμοιες παραμέτρους)
Επίσεις θα φυτευτεί λίγο ακόμα οπότε αυτή δεν είναι η τελική του μορφή. Για μονομαχίνες σκέφτηκα και εγώ να βάλω αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγάλη ιχθυοφόρτιση για τα λίτρα ίσως βάλω άμα βγάλω τα τέτρας..μπορεί να βάλω όμως κανα μικρό γατοψαρούλι
Συγχαρητήρια! Το έκανες πολύ όμορφο!
Σε ότι αφορά τα Neon και τα Cardinal, απ' όσο διαβάζω στο Seriouslyfish θεωρητικά προτείνεται ως minimum το 60χ30χ30, οπότε φαίνεται να είσαι οκ.
Σε ότι αφορά την συμβατότητα των ψαριών, άβυσσος η ψυχή του μονομάχου.. Κι εγώ συνδυάζω μονομάχο με Cardinal και Neon, χωρίς κανένα πρόβλημα επιθετικότητας.
Στρεσαρετε το ψάρι λέμε:cool:
Το ενυδρείο σου είναι όμορφο και έχει προοπτικές να γίνει ακόμα ομορφότερο, αλλά τα Νεον και οι Καρδινάλιοι μέσα δεν ταιριάζουν, κατα αρχήν είναι κοντό το ενυδρείο για αυτά τα ψάρια, και λόγω της κίνησης που έχουν ο μονομάχος θα είναι σε επιφυλακή συνέχεια, μπορεί να γίνει και επιθετικός, θα σου πρότεινα να τα βγάλεις. Βάλε και 2 θηλυκους μονομάχους να φτιάξεις χαρέμι και μπορεί να έχεις και γέννες, αλλά θέλει προσοχή ο τρόπος που θα βάλεις τα θηλυκά
Δεν ειναι κοντο το ενυδρειο για τα tetras.
Πολυ καλο ειναι το υψος. Και στο μισο υψος θα ηταν μια χαρα.
Ουτε εχουν προβλημα συνηθως με το μονομαχο, ή ο μονομαχος με αυτα. (εξαρταται απο το χαρακτηρα του μονομαχου)
Και τα νερα που ζουν ειναι παρομοια. Λιγο πιο μαλακά για τα tetras.
Oι θερμοκρασιες ειναι καπως ασυμβατες αν θελουμε να ειναι ιδανικες και για τα δυο ειδη. 26-30 για το μονομαχο, 24-27 για τα tetras.
Eπισης καλο ειναι τα Tetras να ειναι απο το ιδιο ειδος. Αλλο τα neon, αλλο τα cardinal.
Οι amano επισης αρκετα ασυμβατες με τις θερμοκρασιες του μονομαχου. 15-27C (20 ιδανικα)
κατα αρχήν είναι κοντό το ενυδρείο για αυτά τα ψάρια, Δεν ειναι κοντο το ενυδρειο για τα tetras.
Πολυ καλο ειναι το υψος. Και στο μισο υψος θα ηταν μια χαρα.
Λάθος διατύπωση Σπύρο το κοντό, κοντό ώς προς το μήκος , όχι ως προς το υψος :), όχι τόσο μακρύ
Λάθος διατύπωση Σπύρο το κοντό, κοντό ώς προς το μήκος , όχι ως προς το υψος :), όχι τόσο μακρύ
Επειδή είναι 58cm και όχι 60; :p
Επειδή είναι 58cm και όχι 60; :p
Οχι, αλλά για τα τετρα πιστεύω πως θα πρέπει να είναι πάνω από 80 πόντους, υπολογισε πως θα πιάσει και τη μία πλευρά ο μονομάχος και δεν θα πλησιάζει τίποτα , σκέψου τι θα μείνει. 60 πόντους μόνο τα τετρα πάλι οριακό είναι
Ναι, ετσι συμφωνω και επαυξανω.
Αν θελεις να δεις την πραγματικη συμπερφορα των tetras, οχι 80 εκ, αλλα ουτε ενα μετρο μηκος δεν φτανει και σε ομαδα πανω απο 20 ατομα.
Τα 60 εκ και τα 10 ατομα ειναι τα μινιμουμ για να πουμε οτι κατι ελαχιστο βλεπουμε απο αυτα. Τουλαχιστον τα χρωματα τους.
Τα διατηρησα σε 60 εκ, 100 εκ και 150 εκ και εχω δει τη διαφορα.
Στα 60 εκ απλα στεκονταν ζωντανα. Στα 100 εκ ειδα συμπεριφορες, και στο εναμιση μετρο, με 50 ατομα στην αρχη και με 100 ατομα στη συνεχεια, ειδα αλλα πραγματα.
Συμφωνω κι εγω οτι τα 80 εκ ειναι το σημειο που κατι αρχιζουμε και βλεπουμε.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.