PDA

Επιστροφή στο Forum : Καινουριο project σε εφαρμογη.

Anna10
10-05-15, 15:44
Εδώ και αρκετο καιρό ήθελα να κανω μια μικρη εσωτερική λιμνούλα. Σιγά σιγά μάζευα τα υλικά και έχοντας τα βασικα, αρχισα να την φτιάχνω. Είχα ένα ράφι που έλεγα να την τοποθετήσω επανω αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σταθερο. Έτσι κατέληξα σε ένα έτοιμο παρτέρι για βότανα σαν ράφι.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010377_zpsasgqjo9c.jpg.html?sort=3&o=0

Αφού του έβαλα τις σχετικές μονώσεις, λαινερ και ένα δικο του ειδικο πλαστικο, έβαλα και ένα ρηχο αποθηκευτικο δοχείο τύπου Ικεα το οποιο θα είναι η λιμνη μου.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010381_zpsoarposmx.jpg.html?sort=3&o=0

Βρήκα και μια πλάτη και ένα ξυλο και τοποθετήθηκαν κι αυτά.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010382_zpsvg1slvxh.jpg.html?sort=3&o=0

Μπήκανε η ριζα με την αντλία για το τρεχουμενο νερο και μερικά υδρόβια φυτάκια και Τιλανζιες, προσωρινα τοποθετημένα εδώ κι εκει μέχρι να βρεθεί η σωστη θέση για το καθένα.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010384_zpswdv67d1s.jpg.html?sort=3&o=0

Τοποθέτησα λίγη μος και ριτσια από το ενυδρείο και την επόμενη μερα είχα και ένα νεογέννητο γερτρουδι να κολυμπάει στην λιμνούλα. :D
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010388_zpslyrg2eym.jpg.html?sort=3&o=0
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010389_zpsj3iixxlq.jpg.html?sort=3&o=0

Ακόμα είναι στην αρχή και έχει δρόμο για να γίνει όπως πρέπει βέβαια. Για την πλάτη περιμένω μερικά φυτά από ebay. Μπροστα από την λιμνη, αφού έχει λιγο χώρο, θελω να βάλω χωμα και φυτά. Τι είδος φυτών μου προτείνεται; Θα ήθελα να ταιριάζουν στο συνολο με τα φυτά της πλάτης που θα είναι τροπικά.
Περιμένω γνώμες και σχολια σας.

kgf12345
10-05-15, 16:11
δεν ειναι κακο:)
θα ξαναδω το θεμα μετα κ θα ποσταρω,μηπως μου ερθει καμια ιδεα:)

Anna10
10-05-15, 16:41
Περιμένω ιδέες σου. :grin:

paraskevas
10-05-15, 17:20
καλησπερα πολυ ωραιο το project σου μια ερωτηση εχω το ξυλο το στρογγυλο που το βρηκες?

Anna10
10-05-15, 17:39
Σε ευχαριστώ πολύ. Το ξυλο είναι μανγκροουβ αγορασμένο από μαγαζι. Ήμουν πολύ τυχερή που το βρήκα ακριβως για τον λογο που ήθελα.

paraskevas
10-05-15, 18:04
εχω δει που το χρησιμοποιουνε σε γαριδαδικα

Anna10
10-05-15, 18:23
Μαλλον εννοεις αυτό το ξυλο και καταλαβα λαθος.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69410

NikosGus
10-05-15, 19:14
Δεν βάζεις και πάπυρο βρε Άννα που είναι και εύκολος και ψιλοτροπικιζει?

Anna10
10-05-15, 19:33
Το ένα φυτό από αυτά που έχω ήδη είναι είδος πάπυρου. Cyperus alternifolius.
https://www.google.gr/search?q=cyperus+alternifolius&biw=1188&bih=521&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=q5RPVfr0K6OhyAOcNQ&ved=0CAcQ_AUoAQ

Εννοείς αυτό;
https://www.google.gr/search?q=cyperus+alternifolius&biw=1188&bih=521&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=q5RPVfr0K6OhyAOcNQ&ved=0CAcQ_AUoAQ#tbm=isch&q=cyperus+papyrus

NikosGus
10-05-15, 19:39
Όχι δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα αυτό που έχεις ήδη απλά δεν το είδα:grin:

tsoui
10-05-15, 21:23
Δε κάθεσαι σε ησυχία χαχα. Πολύ ομρφο δειχνει Αννα βαλε και άλλες φτερες
Παντου υπαρχει ένα γετρουδι :D

kgf12345
10-05-15, 21:45
για γυρω γυρω αν βαλεις χωμα θα μπορουσες ισως να βαλεις κανενα παχυφυτο?
η σολειρολια κιεσυ:D
ειναι ομορφο φυτο.
το παρτερι αυτο το ξυλινο απο που το πηρες και ποσο?
λογω χωρου,ενδιαφερομαι:)
-------------------------
αλλα και κανα σαρκοφαγο θα μπορουσες να βαλεις νομιζω και θα εδειχνε πολυ...(αυτο κανε:))

kostasz87
10-05-15, 23:28
Ωραία ιδέα η εσωτερική λιμνούλα....:D

Εγώ θα έβαζα το νερό κατ' ευθείαν στο liner, βέβαια δεν ξέρω αν θα ήταν μεγάλη η ποσότητα και αν θα άντεχε το έπιπλο, αλλά σκέψου το, εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου. Επίσης και το δοχείο αν ήταν μαύρο θα έδειχνε καλύτερα πιστεύω......

Πάντως πολύ καλή δουλειά, συνέχισε έτσι! ;)

αλλα και κανα σαρκοφαγο θα μπορουσες να βαλεις νομιζω και θα εδειχνε πολυ...(αυτο κανε:))

Μόνο μη πηδήξει κανένα ψάρι και το φάει :smt120 :D :D :D

kgf12345
10-05-15, 23:31
Εγώ θα έβαζα το νερό κατ' ευθείαν στο liner, βέβαια δεν ξέρω αν θα ήταν μεγάλη η ποσότητα και αν θα άντεχε το έπιπλο, αλλά σκέψου το, εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου. Επίσης και το δοχείο αν ήταν μαύρο θα έδειχνε καλύτερα πιστεύω......

συμφωνω.

Anna10
11-05-15, 00:12
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λογια ολους.
Χρηστο, ακόμα έχω να βάλω πολλά φυτά και φτέρες όπως λες. Οσο για το γερτρουδι, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, γιατί στο ενυδρείο με όλα αυτά τα ζωύφια και γαρίδες που έχω, παει αρκετος καιρος να δω μωρο ψαράκι.

Γιώργο το παρτέρι είναι από ebay. Πολύ ωραίο φυτακι, οντως. Και θέλει μόνο ψέκασμα. Το έχω ενάμιση χρονο σε γλάστρα. Το πότιζα και χαλούσε γιατί από το νερο έσπαγαν τα κλαδιά του. Από τότε που μόνο το ψεκάζω έχει κατακλίσει τον χώρο γύρω από την γλάστρα.
http://www.ebay.de/itm/Hochbeet-Holz-4-Facher-Pflanztisch-Gartenbeet-Blumenstander-Pflanzkasten-/311343044142?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item487d7dd62e

Κωστα, το δοχείο δεν θα φαίνεται καθόλου όταν γίνει όπως το θελω. Στο πίσω μέρος της πλάτης εώς μέσα στο δοχείο θα βάλω λαινερ για να μην μαζέψει υγρασία το ξυλο. Γύρω γύρω θα το καλύψω με κατι και μπροστα θα έχει το χωμα. Μέσα θα εχω φυτά επιφανείας και θα καλύπτουν το δοχείο εσωτερικά.

Γιώργο, αν βάλω στην πλάτη φυτά για paludarium νομίζεις θα αντέξουν από θεμα υγρασίας;

kgf12345
11-05-15, 01:44
εχεις σολειρολια?
πως την εχεις φυτεψει?:)

οταν λες φυτα για παλουνταριουμ ποια εννοεις?
τιλανσιες κλπ η κατι αλλο?

και γιατι σε απασχολει η υγρασια,ανοιχτη δεν θα την εχεις?
σκοπευεις να την κλεισεις απο πανω?

aliens-
11-05-15, 09:51
Φαίνεται ότι έχεις προοπτικές να φτιάξεις κάτι όμορφο. Πόσα λίτρα είναι το δοχείο?

tsala
11-05-15, 10:21
Ωραιο γινεται Αννα, μπραβο!
απο την στιμνη που εβαλες λαινερ , γιατι εβαλες και το πλαστικο μεσα?
νομιζω αν ειναι γερο το ξυλο και κραταει το βαρος του πλατικου (με το νερο) , θα μπορουσες να το γεμιζες ολοκληρο τον χωρο του λαινερ με νερο.

Anna10
11-05-15, 17:34
εχεις σολειρολια?
πως την εχεις φυτεψει?:)

οταν λες φυτα για παλουνταριουμ ποια εννοεις?
τιλανσιες κλπ η κατι αλλο?

και γιατι σε απασχολει η υγρασια,ανοιχτη δεν θα την εχεις?
σκοπευεις να την κλεισεις απο πανω?

Στο project την εχω βαλει απλως πανω στο μανγκροουβ με λιγη μος και την ψεκάζω καθημερινα. Στην γλαστρα τα ριζιδια είναι επιφανειακα. Σημερα βρηκα και σε πιο ανοιχτο χρωμα και πηρα.
Εννοω τιλανσιες, πεπερομιες, ορχιδέες, μικρες βρομελιες και φικους. Χρειαζονται ψεκασμα καθημερινα για υγρασία γιατι είναι ανοιχτο ε;

Anna10
11-05-15, 17:38
Φαίνεται ότι έχεις προοπτικές να φτιάξεις κάτι όμορφο. Πόσα λίτρα είναι το δοχείο?

Σε ευχαριστω πολύ. Το δοχειο είναι το πολύ 30 λιτρα ετσι όπως το εχω γεμισει νερο.
Ωραιο γινεται Αννα, μπραβο!
απο την στιμνη που εβαλες λαινερ , γιατι εβαλες και το πλαστικο μεσα?
νομιζω αν ειναι γερο το ξυλο και κραταει το βαρος του πλατικου (με το νερο) , θα μπορουσες να το γεμιζες ολοκληρο τον χωρο του λαινερ με νερο.

Σε ευχαριστω Γιαννη. Τελικα με βαζεται σε σκεψεις. Θα είναι καλυτερο να το εχω ολο λιμνη ε; Τα φυτα μπορω να τα βαλω σε ζαρντινιέρες από εξω, σωστα;

kgf12345
11-05-15, 19:48
α οκ!
για τιλανσιες κλπ δεν χρειαζεται να ψεκαζεις.αν βρισκονται πανω απτο νερο θα παιρνουνε την υγρασια που χρειαζονται.
το προβλημα θα ητανε αν ητανε κλεισμενες μεσα και παιρνανε πολυ υγρασια.
μια φορα καθε δεκα μερες βουτα τες σε νερο ενυδρειου για κανα μισαωρο,τιναζε τες να φευγει το πολυ νερο αναμεσα απτα φυλα και ξαναβαζε τες στην πλατη.

εγω ετσι κανω κ δεν εχω προβλημα.( με μια που εχω πλεον γιατι τις αλλες τις εχω μοιρασει απο δω κ αποκει:D)

Anna10
11-05-15, 20:47
Ενταξει, ετσι θα κανω, σε ευχαριστω για την ενημερωση. Τα αλλα χρειαζονται να τα ψεκάζω;
Τελικα έχετε δικιο. Αυριο θα βγαλω το δοχειο και θα την εχω ολη λιμνη. Δεν θα την γεμισω πολύ με νερο, οποτε ελπιζω να αντεξει το βαρος και να μην κανω το δωματιο λιμνη. :)

kgf12345
11-05-15, 20:57
τα αλλα που λες εννοεις αυτα πανω στο ξυλο?
να σου πω την αληθεια δεν νομιζω πως χρειαζεται.
πιστευω πως τραβανε απτο ξυλο αρκετο νερο.

αλλα ειναι στην αρχη ακομα,περιμενε και θα δεις πως πανε.
δεν νομιζω πως χρειαζεται αλλα το βλεπεις.

τη σολειρολια απο που την πηρες?ολο καινουρια μας βγαζεις:D
που στο καλο τα βρισκεις κιεγω δε βρισκω τιποτα?:D

Anna10
11-05-15, 21:14
Τις φτερες τις ψεκάζω. Περιμενω να λαβω κατι πεπερομιες και ειδη ορχιδεας που θα βαλω στην πλατη. Τα λεει για paludarium και ισως θελουν περισσοτερη υγρασία.
Οσο για την σολειρολια δεν μενω Ελλαδα δυστυχως , αλλα Γερμανια και βρίσκονται λιγο πιο ευκολα μερικα πραγματα. Ψάχνεις και νεροκαστανο από ότι ειδα. Εμενα δεν μου αντεξε στην αρχη που ειχα μονο το δοχειο, βεβαια δεν ηταν και στα καλυτερα του όταν το ελαβα. Στην δικια σου θα γινει πολύ ωραιο.

kgf12345
11-05-15, 21:21
α ετσι εξηγειται:D
οκ:)

Anna10
12-05-15, 13:26
Τελικα σημερα, όπως μου προτείνατε, εβγαλα το δοχειο και το project εγινε ετσι. Καποια προταση σας για βελτιωση;

Τάκης
12-05-15, 14:02
Καλύτερα είναι έτσι, θα πιάσει και σχετική άλγη το λαινερ και θα γίνει πιο φυσικό

Anna10
12-05-15, 14:08
Ετσι νομιζω κι εγω. Αλλαγες νερου κάθε ποτε χρειαζετε;

kgf12345
12-05-15, 14:54
πολυ καλυτερα!:)

Anna10
12-05-15, 16:07
Σε ευχαριστω Γιωργο. Με τις συμβουλες σας, όλα γινονται καλυτερα.:D
Κάθε ποτε να αλλαζω το νερο λετε;

Τάκης
12-05-15, 16:36
Κάθε ποτε να αλλαζω το νερο λετε;
Πόσα λίτρα είναι περίπου και τι ψάρια έχεις σκοπό να βάλεις μέσα ;

Anna10
12-05-15, 17:07
Προς το παρον εχω περιπου 40 λιτρα νερο. Από ψαρια δεν ξερω ακομα, δεν ειχα σκοπο να βαλω. Εχει ένα νεογεννητο γερτρουδι κατά λαθος από την μος από το ενυδρειο. Τα φυτα δεν χρειαζονται αλλαγες νερου;

kgf12345
12-05-15, 17:45
αν δεν προκειται να βαλεις ψαρια,μια φορα το μηνα.ισως και πιο αραια.στον εναμιση με διμηνο.θα εχεις και εξατμιση και θα αναπληρωνεις,οποτε δεν ειναι τοσο απαραιτητο.

αν βαλεις ψαρια,θα φερθεις σαν να ειναι ενυδρειο.
θα κανεις μετρησεις και θα δεις τι ρουτινα θα ακολουθησεις.
κιαυτο γιατι ειναι λιγο το νερο,αλλιως δεν θα ειχες θεμα.

παντως χωρις ψαρια(μονο με σαλιγκαρια κλπ) θα ειναι πολυ πιο ξεκουραστο.θα ητανε ωραια να εβαζες μονομαχο εκει μεσα,αλλα ειναι επικινδυνο ρε γμτ μην πηδηξει.

πληροφοριακα,απτην επιφανεια του νερου μεχρι το χειλος ποση αποσταση ειναι σε εκατοστα?
τωρα που το ξαναβλεπω,ξερεις τι θα μου αρεσε?
αν γυρω γυρω υπηρχε κατι σαν παρτερι περιμετρικο εσωτερικα, ειτε με χωμα ειτε με ψιλο χαλικι,ωστε να ακουμπησουν εκει πανω η και να φυτευτουν καποια.

αν οχι περιμετρικα,τουλαχιστον στο ενα Γ που σχηματιζει το τετραγωνο.
να ανηφοριζει δηλαδη μεσα απτο νερο μεχρι το χειλος, σαν οχθη.
δεν εχω ιδεα πως θα μπορουσε να γινει,αλλα θα μου αρεσε πολυ:D

ισως με πηλο?που δεν θα στεγνωνει αφου θα βρεχεται συνεχεια.η και χαλικι αν εβαζες σαυτες τις πλευρες.
δεν ξερω.ισως ο τακης μπορει να σκεφτει κατι:D

βεβαια το κακο ειναι πως θα σου μειωσει λιτρα.απλα λεω τωρα:)

Michali[s]
12-05-15, 18:19
αν οχι περιμετρικα,τουλαχιστον στο ενα Γ που σχηματιζει το τετραγωνο.
να ανηφοριζει δηλαδη μεσα απτο νερο μεχρι το χειλος, σαν οχθη.
δεν εχω ιδεα πως θα μπορουσε να γινει,αλλα θα μου αρεσε πολυ:D

ισως με πηλο?που δεν θα στεγνωνει αφου θα βρεχεται συνεχεια.η και χαλικι αν εβαζες σαυτες τις πλευρες.

Αυτο σκεφτομαι να κανω στην μονομαχιερα για να βαλω την soleirolia και φτερη. Λεω να δοκιμασω με dow και τσιμεντο. Ισως και κανα χρωμα τσιμεντου μπας και βγει πιο φυσικο.

Anna10
12-05-15, 18:28
Η επιφανεια του νερου εχει 9 εκατοστα αποσταση από το χειλος του παρτεριου όπως είναι τωρα.
Εχω σκοπο να βαλω ζαρντινιέρες σε Γ, λογω χωρου, πλάι από την ριζα και μπροστα για να φυτεψω κατι φυτα που ειχα παρει πριν μου πειτε την ιδεα να το κανω ολο λιμνη. Παντως σαρκοφαγα που εψαξα δεν ειχε.

Anna10
15-05-15, 14:47
Εχθες εκανα μια βολτα στο δασος και μαζεψα μερικες φτερες και βρυα.
Σημερα ειδα σε ένα μαγαζι εδώ κοντα έναν μονομαχο πλακατ αυτι του ελέφαντα. Πολύ ωραιο ψαρι πραγματικα. Εμοιαζε με της φωτογραφιας από κατω. Εχω ομως πλεον τρια μωρα γερτρουδια και νομιζω νεογέννητες γαριδες μεσα οποτε δεν τον πηρα, συν ότι θα τον ταλαιπωρουσα τον καημενο σε τοσο ρηχο και ανοιχτο περιβαλλον. :(
http://www.petco.com/assets/product_images/fish/555551545819C.jpg

Τάκης
15-05-15, 15:08
Πολύ όνορφο γίνεται, και με το καιρό θα γίνει ακόμα καλύτερο, μπράβο

Anna10
15-05-15, 15:39
Σε ευχαριστω Τακη. Κανε κι εσυ μια λιμνουλα. Η δημιουργια ενός τετοιου θα είναι παιχνιδακι για σενα. :D

Τάκης
15-05-15, 15:43
Σε ευχαριστω Τακη. Κανε κι εσυ μια λιμνουλα. Η δημιουργια ενός τετοιου θα είναι παιχνιδακι για σενα. :D
Μη μου βάζεις ιδέες :D:D:D:D
Ήδη έχω ζηλέψει αυτό που έφτιαξες :p:p

Anna10
15-05-15, 15:52
Με παλετες και λαινερ μπορεις να κανεις ότι θες, ακομα και γεννηστρα για τα χρυσοψαρακια σου μπορει να είναι, μιας και σημερα νομιζω διαβασα το θεμα σου. Βρες μια γωνια και ξεκίνα. :D Αντε να βλεπω ωραιες κατασκευες, να χαιρομαι.

Τάκης
15-05-15, 15:59
Το ξέρω βρε Αννα, αλλά για φέτος δεν έχει κάτι άλλο γιατί θα ψάχνω για δικηγόρο, αν φτιάξω πρώτα μια παπουτσοθήκη/νουλάπα στο πλατύσκαλο και μια ντουλάπα για απορυπαντικά σκούπες κλπ στο μπαλκόνι , ίσως "να μου επιτραπεί" να φτιάξω και τίποτα δικό μου :p:p

Anna10
15-05-15, 16:09
Καλα τοτε, φτιαξε της ότι θελει και να είναι σιγουρη ότι την λιμνουλα θα την χαρει και η ιδια το καλοκαιρι πολύ περισσοτερο. :D

tsala
15-05-15, 22:32
Αννα πιο ομορφο ετσι!!
Βγαλε τα γετρουδια και βαλε τον μονομαχο αν τον θελεις!

Anna10
16-05-15, 01:07
Σε ευχαριστω Γιαννη και η δικια σου σειρα για λιμνη, όχι μονο του Τακη.:D Το θεμα είναι ότι είναι ρηχη και αν την γεμισω περισσοτερο θα μπορει να πηδηξει εξω ενας μονομάχος. Καποια άλλη στιγμη μπορει να κανω ενυδρειο με έναν.

tsoui
16-05-15, 22:38
Αννουλα τρελανε μας είναι υπεροχη!!:smt041

Anna10
17-05-15, 17:22
Αννουλα τρελανε μας είναι υπεροχη!!:smt041

Σε ευχαριστω πολύ Χρηστο μου.Και τα δικα σου είναι πανέμορφα. :D

Anna10
21-05-15, 14:27
Τελικα παρελαβα τα φυτακια για την πλατη, ένα από αυτά, όχι και στην καλυτερη κατασταση. :(
Η λιμνουλα τωρα είναι ετσι.
Εχω ακομα να κανω το Γ με τις ζαρτινιερες. Τι προτείνεται να κανω, να βαλω ζαρτινιερες του εμποριου η να κανω ένα Γ με ξυλα; Υποψην, πιανουν λιγο τα χερια μου αλλα δεν είμαι τεχνιτης σαν κι εσας. :D

Τάκης
21-05-15, 15:01
Καλα Αννα είσαι unpaiktable, πανέμορφο έχει γίνει, και οταν πιασει λίγο πρασινάδα θα γίνει ακόμα πιο φυσικό και πολύ πιο φοβερό.
Και μη μου πεις πως είναι μέσα σε δωμάτιο σε σοφίτα ;

Anna10
21-05-15, 15:15
Σε ευχαριστω πολύ Τακη. Ναι σοφιτα είναι το σπιτι. Το παραθυρο είναι ακριβως από πανω. :)

Τάκης
21-05-15, 15:35
Σε ευχαριστω πολύ Τακη. Ναι σοφιτα είναι το σπιτι. Το παραθυρο είναι ακριβως από πανω. :)
Αυτό πρόσεξα, το παράθυρο, αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο γιατί είναι σε κλειστό χώρο και θα κάνει το περιβάλλον ακόμα πιο όμορφο, και ο φυσικός φωτισμός θα του δώσει πολύ καλή ανάπτυξη

Anna10
21-05-15, 16:25
Μακαρι Τακη. Από το στομα σου και στου Θεου το αυτι. :D
Μπορεις να μου προτείνεις κατι για το τι θα φαινεται καλυτερα και πιο λειτουργικο για το Γ μπροστα και δεξια που θελω να εχω φυτα;

tsala
21-05-15, 16:28
κουκλα ειναι Αννα!
εχεις ταλεντο στα φυτεμενα! :smt023
Μονο τα λαμπακια μου θυμιζουν Χριστουγεννιατικο δεντρο :D

Τάκης
21-05-15, 16:34
Θα σου πρότεινα από φυτά να μη βάλεις άλλα, άσε να δεις αυτά πως θα πάνε και τι χώρο θα καλύψουν. Αν μπορούσες να κρύψεις μια πολύ μικρή αντλία (200 Λ/Ω) και να δημιουργήσεις εκεί στο ξύλο στο κέντρο ένα μικρό καταρράκτη, να υπάρχει μια μικρή κίνηση και να μη φαίνεται το νερό στάσιμο

Anna10
21-05-15, 16:36
κουκλα ειναι Αννα!
εχεις ταλεντο στα φυτεμενα! :smt023
Μονο τα λαμπακια μου θυμιζουν Χριστουγεννιατικο δεντρο :D

:smt082:smt082:smt082 Σε ευχαριστω πολύ, όχι οσο εσεις βεβαια αλλα το προσπαθω. :D
Ναι είναι λιγο και εκτος εποχης τα λαμπάκια, μισο χρονο. Προσωρινα τα εχω Γιαννη μου για να την βλεπω το βραδυ. Θα επανελθω με ερωτηση για τον φωτισμο όταν γινουν μερικα πραγματα πρωτα.

Anna10
21-05-15, 16:42
Θα σου πρότεινα από φυτά να μη βάλεις άλλα, άσε να δεις αυτά πως θα πάνε και τι χώρο θα καλύψουν. Αν μπορούσες να κρύψεις μια πολύ μικρή αντλία (200 Λ/Ω) και να δημιουργήσεις εκεί στο ξύλο στο κέντρο ένα μικρό καταρράκτη, να υπάρχει μια μικρή κίνηση και να μη φαίνεται το νερό στάσιμο

Δεν εννοω μεσα στην λιμνη, είναι υπεραρκετα. Εκτος λιμνης θελω να βαλω κατι σαν ζαρτινιερες για να βαλω φυτα, εκτος νερου εννοω.
Εχει μικρο καταρρακτη, ισως χρειαζεται μεγαλυτερο φιλτρακι για περισσοτερη ροη.

kgf12345
21-05-15, 18:01
φοβερη!!!:)μπραβο!:)

Anna10
21-05-15, 19:13
Σε ευχαριστω Γιωργο. Χάρις τις συμβουλες σας γινεται όπως πρεπει και καλυτερη. :D
Παρεμπιπτόντως, η δικια σου είναι τελεια.

Anna10
10-06-15, 20:16
Τα φυτα εχουν παρει ανάπτυξη. Ανθισαμε κι ολας. :D
Με αρκετα γερτρουδακια από τα φυτα του ενυδρείου.
Εχω αρχισει το γυρω γυρω για τις ζαρντινιέρες αλλα λογω έλλειψης χρονου θα παρει ακομα καιρο μεχρι να τελειωσει.

Anna10
10-06-15, 20:17
Κι ένα βιντεακι.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010579_zpsepdjyluz.mp4.html?sort=3&o=0

Τάκης
10-06-15, 20:47
Καλά , φοβερή αναπτυξη τα φυτά σου, τα ντοπάρεις μου φαίνεται :)

kgf12345
10-06-15, 21:09
ρεσυ αννα,πλακα μας κανεις?:D
τι δεν εισαι τεχνιτης γραφεις πιο πανω?
εδω μιλαμε εχεις κανει υπερπαραγωγη:D

τα σπαει!
λοιπον συμφωνω οσον αφορα τη ροη πανω στο ξυλο,αλλα αν εσενα σε ευχαριστει η ροη που εχει(ειναι και το θεμα του θορυβου το βραδι ισως) αστο οπως ειναι.
προσωπικα μου αρεσει οσο ειναι που ειδα στο βιντεο.

για τα ψαρια,αν σου αρεσει εσενα,εγω θα εβαζα μονομαχο.ισως χρειαστει να κανεις κανα δυο μικρες μετατροπες στα σημεια που ειναι πιο ανοιχτα,και εχουν μικρη αποσταση καθετα απτο χειλος.
υπολογισε δηλαδη πως αν φερεις το χειλος σε εκεινα τα σημεια πιο μεσα, με γλαστρακια η ζαρντινιερακια κλπ,δεν θα ειναι τοσο ευκολο για το ψαρι να πηδηξει εξω.

τουλαχιστον οχι οσο θα ητανε αν βρισκοτανε διπλα στο ξυλινο τοιχωμα οποτε αν πηδαγε καθετα θα εβγαινε ευκολα εξω.

δεν ξερω αν καταλαβες τι λεω,αν δεν καταλαβες,πεσμου να στο ζωγραφισω(σχεδιασω):)

για φωτισμο θα κοιταζα για λαμπα απλου φωτιστικου Ε27 grolux σε led.αυτες που λεμε βιδωτες.πιστευω πως θα την εκανε πολυ ατμοσφαιρικη τη λιμνουλα σου.η ακομα και ενα Fogger θα μπορουσες να βαλεις.εκει να δεις ατμοσφαιρα:)

παντως το εχεις πραγματικα.παιζει να ειναι απτις καλυτερες προσπαθειες(αν οχι η καλυτερη)για λιμνουλα τετοιου μεγεθους, που εχω δει:)

sarpijk
10-06-15, 21:38
Nα τη χαιρεσαι Αννα! Το αποτελεσμα οσο παει γινεται κια πιο φυσικο. ΣΤο 0:48 που φαινεται μια φτερη ξερεις να μου πεις ονομα? Την ειδα νομιζω σε ενα φυτωριο και αναρωτιωμουν εαν κανει για να βαλω στο ενυδρειο σε riparium.

tsoui
10-06-15, 21:56
Σωστη ζουγκλα :) !!!! Αννα είναι φανταστικη!!!!!:smt041

Anna10
10-06-15, 22:42
Καλά , φοβερή αναπτυξη τα φυτά σου, τα ντοπάρεις μου φαίνεται :)

Σας ευχαριστω ολους παρα πολύ για τα καλα σας λογια.
Τακη, απορω κι εγω με την αναπτυξη τους, μονο τωρα τελευταια ταιζω τα γερτρουδια λιγο. Μαλλον τα σαλιγκάρια κανουν την δουλεια.
ρεσυ αννα,πλακα μας κανεις?:D
τι δεν εισαι τεχνιτης γραφεις πιο πανω?
εδω μιλαμε εχεις κανει υπερπαραγωγη:D

τα σπαει!
λοιπον συμφωνω οσον αφορα τη ροη πανω στο ξυλο,αλλα αν εσενα σε ευχαριστει η ροη που εχει(ειναι και το θεμα του θορυβου το βραδι ισως) αστο οπως ειναι.
προσωπικα μου αρεσει οσο ειναι που ειδα στο βιντεο.

για τα ψαρια,αν σου αρεσει εσενα,εγω θα εβαζα μονομαχο.ισως χρειαστει να κανεις κανα δυο μικρες μετατροπες στα σημεια που ειναι πιο ανοιχτα,και εχουν μικρη αποσταση καθετα απτο χειλος.
υπολογισε δηλαδη πως αν φερεις το χειλος σε εκεινα τα σημεια πιο μεσα, με γλαστρακια η ζαρντινιερακια κλπ,δεν θα ειναι τοσο ευκολο για το ψαρι να πηδηξει εξω.

τουλαχιστον οχι οσο θα ητανε αν βρισκοτανε διπλα στο ξυλινο τοιχωμα οποτε αν πηδαγε καθετα θα εβγαινε ευκολα εξω.

δεν ξερω αν καταλαβες τι λεω,αν δεν καταλαβες,πεσμου να στο ζωγραφισω(σχεδιασω):)

για φωτισμο θα κοιταζα για λαμπα απλου φωτιστικου Ε27 grolux σε led.αυτες που λεμε βιδωτες.πιστευω πως θα την εκανε πολυ ατμοσφαιρικη τη λιμνουλα σου.η ακομα και ενα Fogger θα μπορουσες να βαλεις.εκει να δεις ατμοσφαιρα:)

παντως το εχεις πραγματικα.παιζει να ειναι απτις καλυτερες προσπαθειες(αν οχι η καλυτερη)για λιμνουλα τετοιου μεγεθους, που εχω δει:)

Σε ευχαριστω παρα πολύ Γιωργο, ειχα τους συμβουλάτορες μου. :D Επεσε και αρκετο διάβασμα και ειχα και τα δικα σας καλλιτεχνήματα για προτυπα. :D Πολύ καλη ιδεα το φωτιστικο και το fogger, θα σε ξαναρωτησω για αυτά στην πορεία.
Οσο για μονομαχο, ισως όταν μεγαλωσουν λιγο τα γερτρουδια και τα βαλω στο ενυδρειο, παρω. Και σε αυτό θα χρειαστω την συμβουλη σου. :)
Nα τη χαιρεσαι Αννα! Το αποτελεσμα οσο παει γινεται κια πιο φυσικο. ΣΤο 0:48 που φαινεται μια φτερη ξερεις να μου πεις ονομα? Την ειδα νομιζω σε ενα φυτωριο και αναρωτιωμουν εαν κανει για να βαλω στο ενυδρειο σε riparium.

Σε ευχαριστω, αν και ακομα θελω αρκετα πραγματάκια να κανω. Οσο για την φτερη, να σου πω την αληθεια, την βρηκα στο δασος. Τις πουλανε σε φυτωρια παντως, αν την ειδες, τοτε κανει για riparium γιατι θελει πολλη υγρασία.
Σωστη ζουγκλα :) !!!! Αννα είναι φανταστικη!!!!!:smt041

Σε ευχαριστω Χρηστο, αντε καιρος να κανεις κι εσυ. ;)

manos76
10-06-15, 23:13
Super!!! πολυ καλο!!! ειναι να το κοιτας με της ωρες... η lysimachia σου εχει κιτρινο λουλουδι! ομορφο χρωμα! ...εγω ειχα αλλα μου εβγαζε λευκα λουλουδακια..

Anna10
10-06-15, 23:43
Σε ευχαριστω πολύ. Είναι η lysimachia nummularia.
https://www.google.gr/search?q=lysimachia+nummularia&biw=1366&bih=599&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIrfyqsouGxgIVAlYUCh1EZQDH

manos76
11-06-15, 07:43
ααα... πολύ κίτρινο!
και εγώ αυτήν έχω..
την είχα πάρει απο ανθοπωλείο ήταν σε γλάστρα και είχα βάλει αρκετά κλαδιά μέσα στο ενυδρείο ..και σε λίγο καιρό είχε γίνει ζούγκλα..
την γλάστρα την έχω ακόμη αλλά μου έβγαλε λευκά άνθη..

Anna10
17-06-15, 13:34
Το project προχώρησε λιγο αυτές τις μερες και βρίσκετε σε αυτό το σταδιο.
Παρατηρήσεις; Μηπως είναι λιγο σκουρο το βερνικι;

Τάκης
17-06-15, 13:54
Αννα το πας για επέκταση ;
Δεν θα έλεγα πως είναι σκούρο, προσωπικά μου αρέσει πολύ πιο σκούρο, και έτσι σκούρα έχω όλα μου τα ξύλινα :)
(Να ναι καλα οι παλέτες :) )

Anna10
17-06-15, 14:02
Αννα το πας για επέκταση ;
Δεν θα έλεγα πως είναι σκούρο, προσωπικά μου αρέσει πολύ πιο σκούρο, και έτσι σκούρα έχω όλα μου τα ξύλινα :)
(Να ναι καλα οι παλέτες :) )

Τακη, δεν είναι επεκταση της λιμνούλας, αν και ετσι όπως εχουν γινει τα υδροβια φυτα, θα χρειαζοτανε, αλλα στο Γ θα βαλω κανονικα φυτα. Δεν ελεγα ότι θελω να κανω ζαρντινιέρες; :)

Τάκης
17-06-15, 14:29
ΜΙα χαρα είναι
Τα ξύλα τα πέρασες με βερνίκι ή συντηρητικό ξύλου (εμποτισμού) ;

Anna10
17-06-15, 14:47
:D Καλη η ερωτηση. Είναι λιγο αραιο, ακριλυκης βασης και είναι για προστασια από τον καιρο, από αλγες και τα σχετικα. Κανει μια επιστρωση σαν βερνικι αλλα πιο επιφανειακη. Για βερνικι μου το δωσανε. Τωρα, μπορει στην μεταφραση να καταλαβαν κατι άλλο ότι ζητησα. :D

kgf12345
17-06-15, 16:02
πσσσσ,ζωγραφιζεις!:)

αντε να δουμε που θα φτασει το προτζεκτ:D

Τάκης
17-06-15, 16:10
Ξέχασα πως είσαι Γερμανία :)
Οτι φτιάχνω ξύλινο και το έχω στη ταράτσα , το περνάω με συντηριτικό ξύλου εμποτισμού, και εχει δείξει πως δείνει στα ξύλα φοβερή αντοχή στην υγρασία, τα βερνίκια επιφανείας τα αποφεύγω γιατί ο ήλιος και η βροχή τα καταστρέφουν.
Τα εμποτισμού με τα επιφανείας , έχουν διαφορά στο ότι το ένα ποτίζει το ξύλο , ενώ το άλλο δημιουργεί ένα επιφανειακό φίλμ, αλλά δυστυχώς αυτό το καταστρέφει ο ήλιος και η έντονη υγρασία κάποια στιγμή

Anna10
17-06-15, 16:58
πσσσσ,ζωγραφιζεις!:)

αντε να δουμε που θα φτασει το προτζεκτ:D

Σε ευχαριστω πολύ Γιωργο, να σαι καλα. Κοντευει. :)
Ξέχασα πως είσαι Γερμανία :)
Οτι φτιάχνω ξύλινο και το έχω στη ταράτσα , το περνάω με συντηριτικό ξύλου εμποτισμού, και εχει δείξει πως δείνει στα ξύλα φοβερή αντοχή στην υγρασία, τα βερνίκια επιφανείας τα αποφεύγω γιατί ο ήλιος και η βροχή τα καταστρέφουν.
Τα εμποτισμού με τα επιφανείας , έχουν διαφορά στο ότι το ένα ποτίζει το ξύλο , ενώ το άλλο δημιουργεί ένα επιφανειακό φίλμ, αλλά δυστυχώς αυτό το καταστρέφει ο ήλιος και η έντονη υγρασία κάποια στιγμή

Ειχα συνηθισει τα βερνικια επιφανείας φαινετε και με παρεξενεψε που ηταν τοσο αραιο. Για προστασια από υγρασία το θελω οποτε ενταξει είναι. :D

Να ρωτησω, πριν κανω καποιο λαθος, λαινερ μπορω να βαλω στο Γ και μετα να κανω ότι κανουν σε γυαλες με φυτα για αποστράγγιση για να μην σαπιζουν οι ριζες των φυτων;

Anna10
21-06-15, 22:49
Σήμερα μπήκαν και τα φυτά.

kgf12345
21-06-15, 22:59
δεν ερχεσαι να φτιαξεις κ τη δικια μου?:D
στο ειπα,υπερπαραγωγη εχεις κανει:)

πολλα μπραβο,ειναι πανεμορφη!!!:)

sarpijk
22-06-15, 00:00
Οαση! Η φαλ ειναι σε γλαστρακι μεσα στο νερο?

Anna10
22-06-15, 01:05
δεν ερχεσαι να φτιαξεις κ τη δικια μου?:D
στο ειπα,υπερπαραγωγη εχεις κανει:)

πολλα μπραβο,ειναι πανεμορφη!!!:)

Σε ευχαριστω πολύ Γιωργο. :D Η δικια σου είναι τελεια, δεν χρειαζομαι εγω. :D
Οαση! Η φαλ ειναι σε γλαστρακι μεσα στο νερο?

Σε ευχαριστω πολύ. Τα γυρω φυτα είναι εκτος λιμνης. Τις ορχιδέες τις εχω σε κομποστ από φλοιο και ελπιζω να αεριζονται λιγο οι ριζες για να είναι ενταξει.

kgf12345
22-06-15, 01:33
πως σου φαινεται σε σχεση με τα ενυδρεια?
δεν ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσα?
εμενα ετσι μου φαινεται:)
καθε μερα σχεδον βλεπεις κατι καινουριο.μια τα ψαρια που βλεπεις απιστευτες συμπεριφορες,μια τα φυτα που βλεπεις κατι να μεγαλωνει κατι να ανθιζει,γινεται κολλημα:)

Anna10
22-06-15, 10:57
πως σου φαινεται σε σχεση με τα ενυδρεια?
δεν ειναι πολυ πιο ενδιαφερουσα?
εμενα ετσι μου φαινεται:)
καθε μερα σχεδον βλεπεις κατι καινουριο.μια τα ψαρια που βλεπεις απιστευτες συμπεριφορες,μια τα φυτα που βλεπεις κατι να μεγαλωνει κατι να ανθιζει,γινεται κολλημα:)

Είναι όντως κολλημα. Πλεον ασχολουμαι συνεχεια με αυτη και το ενυδρειο το εχω μονο για να ταιζω τα ζωντανα και να κανω αλλαγες νερου. :D
Σε προηγουμενο ποστ μου πρότεινες φωτισμο. Καμια φωτο υπαρχει για να καταλάβω ποιο led εννοεις;

Τάκης
22-06-15, 11:29
Πωπω !!!! Τι ομορφιές είναι αυτές ,
είναι πανέμορφο Αννα,
Μπράβο

kgf12345
22-06-15, 13:30
ενδεικτικα,γιατι παιζουν αλλες τιμες στο ebay (η ισως κιεκει που εισαι)
ελεγα για κατι τετοιο. (https://www.greenline.dk/k/led-paerer/led-diverse/p/sunflux-grolux-led-paere)

και λογω χρωματος,κ λογω των φυτων,και λογω μεγεθους.
μπορει να μπει σε μικρο φωτιστικο διακριτικο.
τετοια αλλα μικροτερη ειχα βαλει στο βιβαριο κ μου αρεσε παρα πολυ.
μαλιστα εκεινη δεν ητανε κ τοσο καλη οσο αυτη.

μετα πας σε πλακετες λεντ και diy ισως,οπως εχει ο τακης.
(αν δε βρεις κατι ετοιμο που να σου κανει)

εγω τετοια (στο λινκ)θα βαλω στη δικια μου.

Anna10
22-06-15, 14:37
Πωπω !!!! Τι ομορφιές είναι αυτές ,
είναι πανέμορφο Αννα,
Μπράβο

Σε ευχαριστω πολύ Τακη. Ειπαμε, η σειρα σου τωρα, για να μην ξεχνομαστε. :D
ενδεικτικα,γιατι παιζουν αλλες τιμες στο ebay (η ισως κιεκει που εισαι)
ελεγα για κατι τετοιο. (https://www.greenline.dk/k/led-paerer/led-diverse/p/sunflux-grolux-led-paere)

και λογω χρωματος,κ λογω των φυτων,και λογω μεγεθους.
μπορει να μπει σε μικρο φωτιστικο διακριτικο.
τετοια αλλα μικροτερη ειχα βαλει στο βιβαριο κ μου αρεσε παρα πολυ.
μαλιστα εκεινη δεν ητανε κ τοσο καλη οσο αυτη.

μετα πας σε πλακετες λεντ και diy ισως,οπως εχει ο τακης.
(αν δε βρεις κατι ετοιμο που να σου κανει)

εγω τετοια (στο λινκ)θα βαλω στη δικια μου.

Σε ευχαριστω Γιωργο για την αμεση απαντηση. Αυτή την λαμπα την 15αρα W, την σηκώνει απλο φις η θα καει και χρειαζεται καποιο ειδικο;

Artemisia
22-06-15, 15:05
Μπράβο , πολύ όμορφη κατασκευή !! Χάρμα οφθαλμών !! Να την χαίρεσαι !!

Anna10
22-06-15, 17:25
Μπράβο , πολύ όμορφη κατασκευή !! Χάρμα οφθαλμών !! Να την χαίρεσαι !!

Σε ευχαριστω πολύ Αρτεμισια μου. Η δικια σου είναι υπεροχη και θα φτιαχτουν κι αλλα. Φανταζομαι τοτε τι οαση θα είναι. :D
Βρήκα αυτές τις λάμπες στο ebay. Μιας και δεν κατέχω γνώσεις, ποια προτείνετε από αυτές να παρω και αν χρειάζεται ειδικο φις.
http://www.ebay.de/itm/LED-Beleuchtung-Pflanzen-Tageslichtlampe-15-150-Watt-E27-Lampe-Leuchte-A80-/331464208554?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4d2cce70aa
http://www.ebay.de/itm/7-Watt-138-LED-Grow-Pflanzenlicht-Pflanzenlampe-Wachstumslampe-E27-Grow-7W-Licht/161616198566?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D55ba55291f9e4928afa d04e4f4c62bdb%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D161615804635&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/Led-Grow-Pflanzenlicht-7-x-3-W-Epistar-Hydrokultur-Blute-21W-PAR38-E27-Fassung/131382526001?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D3a1dc070ae2e42ceb88 df2d32265a493%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D151614123052&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/24-Watt-LED-24-SMD-Pflanzenlampe-Grow-Wuchs-E27-Growlight-Full-Spectrum-24W/151614123052?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D65378fc0c4a44177907 1c22a9fad8fa3%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26 sd%3D191598233253&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/15-Watt-LED-Pflanzenlampe-Pflanzenlicht-Wunsch-Sspektrum-Grow-Full-Spectrum-15W/161615804635?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3Dc9bcc71fa6b540a29c1 251ae7ba96d66%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D161616198566&rt=nc

kgf12345
22-06-15, 18:17
αννα δεν προλαβαινω να δω τα λινκ που εχεις βαλει γιατι πρεπει να βγω.
θα τα δω μετα.
στην ερωτηση,οχι,δεν χρειαζεται κατι ειδικο,εγω στο βιβαριο την ειχα σε απλο πλαστικο φωτιστικο με πλαστικο ντουι.
μαλιστα ηταν και της πλακας κινεζικο,αυτα με το μανταλακι.

ενα απλο φωτιστικο που παιρνει βιδωτες λαμπες κανει,αλλα αν θες εξτρα ασφαλεια,τοτε θα κοιταξεις σε πετσοπ για κεραμικο ντουι(εκει που εχουν εξοπλισμο για τεραρια).

για μενα δεν ειναι απαραιτητο,εκτος αν σκοπευεις να αφηνεις το φως αναμενο ολη τη μερα(οπως γινεται στα τεραρια με τις λαμπες uvb κλπ)

αν προκειται να το αφηνεις εως ενα 8ωρο τη μερα αναμενο,για μενα δεν χρειαζεται.

tsoui
22-06-15, 19:20
Τα λογια είναι περιττά απλα υπεροχη :smt119:smt107:smt050

Anna10
22-06-15, 20:54
Τα λογια είναι περιττά απλα υπεροχη :smt119:smt107:smt050

Σε ευχαριστω πολύ Χρηστο, να σαι καλα. :D

Τάκης
23-06-15, 10:49
Βρήκα αυτές τις λάμπες στο ebay. Μιας και δεν κατέχω γνώσεις, ποια προτείνετε από αυτές να παρω και αν χρειάζεται ειδικο φις.
http://www.ebay.de/itm/LED-Beleuchtung-Pflanzen-Tageslichtlampe-15-150-Watt-E27-Lampe-Leuchte-A80-/331464208554?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4d2cce70aa
http://www.ebay.de/itm/7-Watt-138-LED-Grow-Pflanzenlicht-Pflanzenlampe-Wachstumslampe-E27-Grow-7W-Licht/161616198566?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D55ba55291f9e4928afa d04e4f4c62bdb%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D161615804635&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/Led-Grow-Pflanzenlicht-7-x-3-W-Epistar-Hydrokultur-Blute-21W-PAR38-E27-Fassung/131382526001?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D3a1dc070ae2e42ceb88 df2d32265a493%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D151614123052&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/24-Watt-LED-24-SMD-Pflanzenlampe-Grow-Wuchs-E27-Growlight-Full-Spectrum-24W/151614123052?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3D65378fc0c4a44177907 1c22a9fad8fa3%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26 sd%3D191598233253&rt=nc
http://www.ebay.de/itm/15-Watt-LED-Pflanzenlampe-Pflanzenlicht-Wunsch-Sspektrum-Grow-Full-Spectrum-15W/161615804635?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D20140117130753%26meid%3Dc9bcc71fa6b540a29c1 251ae7ba96d66%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26 sd%3D161616198566&rt=nc
Αννα όλες πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν, απλά έχουν διαφορά στην ένταση. Ειμαι της άποψης να μη βάλεις και πολλά watt, δεν είναι απαραίτητο, η 2η που είναι 7watt νομίζω πως θα είναι μια χαρα, και από ότι είδα θα καλύπτει και πιο μεγάλη επιφάνεια από τις άλλες, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτή και αν δεις πως πρέπει να μπεί και άλλη προσθέτεις, θα χρειαστείς μόνο ένα ντουί Ε27 και κάτι να το στερέωσεις

Anna10
21-07-15, 15:40
Ένα update της λιμνούλας, αν και δεν εχουν αλλαξει πολλα πραγματα. Ειχα μερικες απώλειες από υδρόβια φυτα λογω μερικων ημερων με καυσωνα. Καμια 10αρια μικρα γερτρουδια επιβιωσαν και 7-8 red cherry και όλα μεταφερθηκαν στο ενυδρειο. Τωρα είναι μονο με σαλιγκάρια. Ακομα δεν πηρα φωτισμο, ελπιζω στο τελος αυτής της εβδομαδας να εχω. Ένα άλλο θεμα που θελω να ρωτησω είναι αν είναι καλυτερα να βαλω σπρει μπαρ η μιστ τουλάχιστον για τα φυτα της πλατης. Εχω κουραστεί λιγο κάθε μερα να ψεκάζω. :D Η λιμνη δεν είναι κοντα σε βρυση βεβαια.

Τάκης
21-07-15, 16:18
Αννα δεν ξέρω να σου απαντήσω για το spray-bar ή το μιστ, αλλά έχεις κάνει φοβερή δουλειά, μπράβο, είναι πανέμορφο όλο αυτό

Anna10
21-07-15, 16:44
Σε ευχαριστω πολύ Τακη, να σαι καλα.:D Τα δικα σου είναι τελειες κατασκευες.

Anna10
12-08-15, 13:59
Ένα ακομα update. Από αλλαγες όχι πολλες. Μερικες μινι ορχιδέες στην πλατη. Μερικα υδροβια δεν αντεξαν την ζεστη, αλλα αναπτύσσονται καλα και τα φυτα της πλατης δεινοπαθούν τα καημένα λογω έλλειψης υγρασίας. Λεω να παρω Sphagnum moss να βαλω στην πλατη για να βοηθησω τις ορχιδέες λιγο. Το θεμα του ψεκασμου παραμενει ακομα ενας μπελας. Αν μπορει κανεις να μου προτεινει κατι για να διατηρω την πλατη υγρη και πως να κολλησω την moss, που θα είναι πρασινη και όχι ξηρη, στην πλατη, θα το εκτιμουσα. :D
Στην τελευταια φωτο φαινονται οι τρεις από τις παραλλαγές χρωματισμου της σολειρολια.

sarpijk
12-08-15, 16:02
Aννα εχει γινει πανεμορφο με τα φυτα ανεπτυγμενα. Στην πλατη δε μπορεις να κανεις ενα καταρρακτη με ενα μικρο κυκλοφορητη?

tsala
12-08-15, 17:05
υπεροχο!:p
κι εγω κυκλοφορητη λεω, οπως ειπε ο Στεφανος...
με ενα diy σπρευ μπαρ κατα μηκος της πλατης και μπολικες τρυπες, νομιζω το νερο θα περναει απο παντου.

Anna10
12-08-15, 17:13
Σας ευχαριστω πολύ Στεφανε και Γιαννη. Δηλαδη με έναν ξεχωριστο κυκλοφορητή που μονο για λιγη ωρα να μπαινει σε λειτουργια ώστε να κραταει την πλατη υγρη, λετε; Η πλατη δεν είναι καλυμενη από πισω με liner. Δεν θα εχω διαρροές από την πισω μερια της ε; Και κατι ακομα, ποσο δυνατος να είναι ο κυκλοφορητης για να περναει από ολη την πλατη το νερο;

tsala
12-08-15, 17:28
ναι , ε και συνεχομενα αν ειναι ανοιχτος (αν δεν κανει κακο στα φυτα το συνεχομενο νερο) , ετσι κι αλλιως θα ειναι μικρος με ελαχιστη καταναλωση..αλλα μπορεις να βαλεις κι εναν χρονοδιακοπτη.
οχι , απο πισω δεν θα παει το νερο , θα τοποθετηθει απο το μπροστα μερος της πλατης η εξοδος.
200-300 λ/ω μια χαρα ειναι, ισα ισα να βγαινει το νερο απο τις τρυπες και να κρατανε υγρη την πλατη.
αλλα το μανομετρικο ειναι το θεμα..
τι υψος εχει απο τον βυθο μεχρι το τελος της πλατης?

Artemisia
12-08-15, 17:30
Μπράβο βρε Άννα :smt041:smt041:smt041 πάντα τέτοιες ομορφιές !!!!

Anna10
12-08-15, 17:37
Ελεγα μηπως από το πολύ νερο περασει και από το τοιχωμα της πλατης αλλα πιθανότατα λεω κοτσανα. :grin:
Δεν νομιζω στα αλλα φυτα, μονο στις ορχιδέες μην κανει κακο το πολύ νερο.
Το υψος είναι περιπου 45 με 50 εκατοστα μεχρι την κορυφη της πλατης. Μηπως είναι καλυτερα να παρω έναν δυνατο και με ένα τ να πηγαινει στο συντριβανι του ξυλου και στην πλατη;
Μπράβο βρε Άννα :smt041:smt041:smt041 πάντα τέτοιες ομορφιές !!!!

Σε ευχαριστω πολύ Αρτεμισια μου, αντε να χαρειτε κι εσεις την δευτερη δικια σας.:D

tsala
12-08-15, 17:54
δεν θα περασει αν μπει απο μπροστα και σωστα.
συνηθως οι 400-500 λ/ω βγαινουν με μανομετρικο 70+cm, ρωτα με 70cm μανομετρικο στα 200-300 λ/ω αν βρεις καποιον..
αλλιως μπορεις να κανεις κι αυτο που ειπες και να μοιρασεις την ροη ή να παρεις κανεναν 12βολτο απο ebay που εχου 3 μετρα μανομετρικο και ειναι 200-300 λ/ω , συνηθως για αναπληρωση χρησιμευουν.

Anna10
12-08-15, 19:03
Μηπως αυτή είναι καλυτερα να παρω. Εχει δυο εξοδους. Φτανουν τα 600 λιτρα/ωρα με μανομετρικο 1 μετρο και για το συντριβανι και για την πλατη, σωστα;
http://www.ebay.de/itm/OSAGA-OHP-22-Stromungspumpe-600-L-H-Aquarium-Umwalzpumpe-Pumpe-24Std-Ver-/262001411657?hash=item3d00804649

tsala
13-08-15, 07:09
θα ειναι δυνατη, αλλα αν μοιραστει η ροη και γινουν αρκετες τρυπες στο σπρευ μπαρ , πιστευω θα γινει η δουλεια.. στην αναγκη , με ενα βανακι στραγγαλιζεις την ροη στην εξοδο της πλατης.
το σπρευ μπαρ μην το κανεις σουρωτηρι απο την αρχη , κανε 3-4 τρυπες δοκιμασε το και σιγα σιγα ανοιγε μεχρι να σε ικανοποιησει το αποτελεσμα.

Anna10
13-08-15, 11:44
θα ειναι δυνατη, αλλα αν μοιραστει η ροη και γινουν αρκετες τρυπες στο σπρευ μπαρ , πιστευω θα γινει η δουλεια.. στην αναγκη , με ενα βανακι στραγγαλιζεις την ροη στην εξοδο της πλατης.
το σπρευ μπαρ μην το κανεις σουρωτηρι απο την αρχη , κανε 3-4 τρυπες δοκιμασε το και σιγα σιγα ανοιγε μεχρι να σε ικανοποιησει το αποτελεσμα.

Σε ευχαριστω πολύ Γιαννη για την βοηθεια. Θα ενημερωσω. Μηπως για την moss πως μπορω να την κολλησω στην πλατη καμια γνωμη; Με δυχτακι, με κατι άλλο;

Τάκης
13-08-15, 21:03
Αννα έχει γίνει φοβερο, πανέμορφο, Μπράβο.
Τη moss με κανα διχτάκι προσπάθησε να τη συγκρατήσεις.
Αν η πλάτη είναι μονοκόματο φελιζολ δύσκολα θα περάσει νερό από πίσω

Anna10
14-08-15, 23:42
Σε ευχαριστώ πολύ Τάκη. Περιμένω την αντλία και την moss την άλλη εβδομάδα και θα το προσπαθήσω. Η πλάτη είναι από φελλό που μοιάζει με φλοιό κορμού. Τα μόνα ανοίγματα (τρύπες) που έχει είναι για να στερεωθεί σε ξύλο από πίσω. Ελπίζω να μην βγαίνει το νερό από κει στην πίσω μεριά.

tsala
15-08-15, 09:47
νομιζα ειναι φελιζολ... για φελλο δεν ξερω αν απορροφησει νερο και δακρυζει απο πισω.. δεν τον εχω δοκιμασει.... ειδομεν :rolleyes:

Anna10
17-08-15, 19:39
Για πείτε την γνώμη σας. Να το έχω να τρέχει συνέχεια όπως είναι, αν και ίσως από το πολύ νερό χαλάσουν οι ορχιδέες ή να βάλω και την άλλη αντλία να δουλεύει μόνο στο σιντριβάνι συνέχεια και αυτή στην πλάτη μόνο για λίγο κάθε μέρα. Νομίζω παραείναι δυνατή για να έχω διακόπτη και να τρέχει μόνο στο σιντριβάνι, είχατε δίκιο.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010926_zps5vyt5xso.mp4.html?sort=3&o=0

sarpijk
17-08-15, 19:49
Αννα εγω ειχα στο νου μου να ρεει σαν καταρρακτης στην πλατη. Τωρα αυτο που βλεπω ειναι οτι το νερο που πεφτει πανω στα φυλλα της Mini phal ισως να τη χαλασει.

Anna10
17-08-15, 19:55
Να γυρίσω δηλαδή το spray bar περισσότερο προς την πλάτη. Δεν θα αρχίσει να δακρύζει από πίσω το φύλλο φελλού που είναι η πλάτη από το πολύ νερό;

tsala
18-08-15, 07:22
γυρισε το προς την πλατη και δες αν τρεξει , αν τρξει το βαζεις οπως ηταν.
ναι δυνατη ειναι .. ψαξε για κανενα βανακι να κοψεις λιγο την ροη του..
απο τα φυτα δεν εχω ιδεα τι μπορει να χαλασει και τι οχι..

sarpijk
18-08-15, 10:06
Ποσο παχυ ειναι το φυλλο του φελου?

Anna10
18-08-15, 11:30
Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. :D
Το spray bar το γύρισα προς την πλάτη και από ότι φαίνεται δεν περνάει νερό από πίσω. Το πάχος της πλάτης είναι 1,5 με 2 εκατοστά. Έλεγα επειδή κάνει αρκετό θόρυβο να είχα μόνιμα την μικρή αντλία για το σιντριβάνι και αυτή να την ανοίγω 3 φορές την ημέρα για να έχουν υγρασία τα φυτά της πλάτης και η moss που θα μπει.
http://s967.photobucket.com/user/10Anna10/media/P1010928_zpst1zyprql.mp4.html?sort=3&o=99

tsala
19-08-15, 06:58
μια χαρα εγινε!
αν σε βολευει να την ανοιγοκλεινεις μεσα στην μερα, ετσι να το κανεις ;)

Anna10
19-08-15, 10:12
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου, να σαι καλά. :D

Anna10
27-08-15, 18:52
Ένα update της λιμνούλας. Ο πάπυρος έχει φτάσει το παράθυρο και σε λίγο δεν θα χωράει όταν το κλείνω όπως φαίνεται στην τελευταία φωτό. :D
Μερικές ακόμη μίνι ορχιδέες μπήκαν και αυτές που ήταν στην πλάτη μεταφέρθηκαν σε ξύλα γιατί δεν άντεξαν το πολύ νερό του spray bar. Δυστυχώς έχασαν ένα μεγάλο μέρος των ριζών τους και ελπίζω να ανακάμψουν και να μην τις χάσω. :( Το ίδιο έπαθαν και οι ορχιδέες του παρτεριού πιθανότατα λόγω ζέστης και ότι υπάρχει το liner που περιορίζει αρκετά τον αερισμό των ριζών τους. Τώρα τις έχω χωρίς τον φλοιό πεύκου και μόνο με λίγη sphagnum moss. Έπραξα σωστά;:( Καμία γνώμη τι άλλο μπορώ να κάνω; Στην προτελευταία φωτό φαίνεται η αφυδάτωση του ενός δεντρόμπιουμ.

tsala
28-08-15, 07:31
υπεροχο το δασος σου!:p
δεν ξερω απο φυτα, αλλα οτι δεν αντεχει το πολυ νερο παρτο απο την πλατη.

Anna10
28-08-15, 12:06
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη. :D Θα ενημερώσω για την πορεία των φυτών.

Artemisia
08-09-15, 21:59
Καλά Άννα φανταστικό , δεν υπάρχει η συνθεσή σου!!!!!!!!:smt041:smt041:smt041
Πρόσεχε με τον Πάπυρο αναπτύσσεται υπερβολικά και θα σου πνίξει τα άλλα φυτά με τις ρίζες του .
Βλέπω ένα φυτό με στρόγγυλα φύλα κάτω απο τον πάπυρο είναι sumpf calla?
Επίσης με τις ορχιδέες θα πρέπει να βρείς 1 είδος που ειναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία και ανήκει στην οικογένεια των sumpf orchids . Ασχολούμε λίγο με ορχιδέες και πήρα σβάρνα τα βουνά με τα βιβλία στα χέρια και στην περιοχή μου βρήκα 3 είδη ....
Να είσαι καλά να δημιουργείς :)

Anna10
28-09-15, 14:20
Καλά Άννα φανταστικό , δεν υπάρχει η συνθεσή σου!!!!!!!!:smt041:smt041:smt041
Πρόσεχε με τον Πάπυρο αναπτύσσεται υπερβολικά και θα σου πνίξει τα άλλα φυτά με τις ρίζες του .
Βλέπω ένα φυτό με στρόγγυλα φύλα κάτω απο τον πάπυρο είναι sumpf calla?
Επίσης με τις ορχιδέες θα πρέπει να βρείς 1 είδος που ειναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία και ανήκει στην οικογένεια των sumpf orchids . Ασχολούμε λίγο με ορχιδέες και πήρα σβάρνα τα βουνά με τα βιβλία στα χέρια και στην περιοχή μου βρήκα 3 είδη ....
Να είσαι καλά να δημιουργείς :)

Άρτεμης μου τώρα το είδα αυτό που μου είχες γράψει. :confused: Σε ευχαριστώ πολύ.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τον πάπυρο, δεν τον προλαβαίνω. Έχει φτάσει στο παράθυρο και έχει φρακάρει. :D Και οι ρίζες πιστεύω θα έχουν κατακλείσει την λίμνη. Ευτυχώς δεν έχω ζωντανά μέσα πλέον.
Όσο για την sumpf calla, δεν έχω, αλλά μάλλον θα εννοείς τον water hyacinth που κι αυτός ψηλώνει αντί για να απλώνει, λόγω της ζούγκλας που επικρατεί.
Όπως προανέφερα στο θέμα της πανέμορφης λίμνης σου, έχασα μία dedrobium ορχιδέα και προστέθηκαν μίνι και κανονικού μεγέθους phalaenopsis. Φωτιστικό ακόμα δεν έβαλα γιατί έχει ήλιο από το παράθυρο αλλά θα βάλω τον χειμώνα γιατί εδώ νυχτώνει από τις 15.30-16.00 από τέλη Δεκέμβρη και μετά.:D
Τις ορχιδέες τις έχω πλέον χωρίς το δικό τους χώμα ώστε να αερίζονται οι ρίζες τους και να μην σαπίζουν. Τις μίνι τις έχω με sphagnum moss στερεωμένες σε ξύλα. Εσύ μπορείς να μου πεις την γνώμη σου αν έκανα καλά, μιας και ασχολείσαι με ορχιδέες.
Και φωτό όπως είναι τώρα.

Artemisia
28-09-15, 14:40
Άρτεμης μου τώρα το είδα αυτό που μου είχες γράψει. :confused: Σε ευχαριστώ πολύ.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τον πάπυρο, δεν τον προλαβαίνω. Έχει φτάσει στο παράθυρο και έχει φρακάρει. :D Και οι ρίζες πιστεύω θα έχουν κατακλείσει την λίμνη. Ευτυχώς δεν έχω ζωντανά μέσα πλέον.
Όσο για την sumpf calla, δεν έχω, αλλά μάλλον θα εννοείς τον water hyacinth που κι αυτός ψηλώνει αντί για να απλώνει, λόγω της ζούγκλας που επικρατεί.
Όπως προανέφερα στο θέμα της πανέμορφης λίμνης σου, έχασα μία dedrobium ορχιδέα και προστέθηκαν μίνι και κανονικού μεγέθους phalaenopsis. Φωτιστικό ακόμα δεν έβαλα γιατί έχει ήλιο από το παράθυρο αλλά θα βάλω τον χειμώνα γιατί εδώ νυχτώνει από τις 15.30-16.00 από τέλη Δεκέμβρη και μετά.:D
Τις ορχιδέες τις έχω πλέον χωρίς το δικό τους χώμα ώστε να αερίζονται οι ρίζες τους και να μην σαπίζουν. Τις μίνι τις έχω με sphagnum moss στερεωμένες σε ξύλα. Εσύ μπορείς να μου πεις την γνώμη σου αν έκανα καλά, μιας και ασχολείσαι με ορχιδέες.
Και φωτό όπως είναι τώρα.

Άννα Αμαζόνιος εχει γίνει :D:D:D Ξεκίνα το κλάδεμα ;) Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ο Πάπυρος και εννοώ τις ρίζες ... προσπάθησε να δεις πόσο έχει επεκταθεί , μην σου κάνει ζημια στην κατασκευη ο δικός μου έχει σπάσει 2 γλάστρες ως τώρα , απο αυτές που βάζουν στα φυτόρια τα δέντρα .... :confused:
Για τις ορχιδέες καλά εκανες το sphagnum moss είναι καλύτερο , εγω το χρησιμοποιώ σε νεαρά φυτά για ανάπτυξη αλλά να μην έχει επαφή συνεχόμενη με το νερό γιατι θα σαπίσουν ... Να τις ψεκάζεις με απιονισμένο νερό, αν είναι σκληρό το νερό σου οι ρίζες θα πιάσουν άλατα και θα καταλήξεις πάλι με προβλήματα...
Οι Ορχιδέες μου :
ΟΙ 2 τελευταίες φωτό είναι απο το Βουνό της Ροδόπης αγριες ορχιδέες

Anna10
29-09-15, 01:14
Άννα Αμαζόνιος εχει γίνει :D:D:D Ξεκίνα το κλάδεμα ;) Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ο Πάπυρος και εννοώ τις ρίζες ... προσπάθησε να δεις πόσο έχει επεκταθεί , μην σου κάνει ζημια στην κατασκευη ο δικός μου έχει σπάσει 2 γλάστρες ως τώρα , απο αυτές που βάζουν στα φυτόρια τα δέντρα .... :confused:
Για τις ορχιδέες καλά εκανες το sphagnum moss είναι καλύτερο , εγω το χρησιμοποιώ σε νεαρά φυτά για ανάπτυξη αλλά να μην έχει επαφή συνεχόμενη με το νερό γιατι θα σαπίσουν ... Να τις ψεκάζεις με απιονισμένο νερό, αν είναι σκληρό το νερό σου οι ρίζες θα πιάσουν άλατα και θα καταλήξεις πάλι με προβλήματα...
Οι Ορχιδέες μου :
ΟΙ 2 τελευταίες φωτό είναι απο το Βουνό της Ροδόπης αγριες ορχιδέες

Άρτεμης μου αν δεν περνάνε οι ρίζες μέσα από liner η κατασκευή δεν κινδυνεύει. Αν περνάνε τότε πρέπει να κάνω κάτι γιατί καμιά μέρα θα βρω το δωμάτιο ολόκληρο να είναι λίμνη. :D
Τις ορχιδέες τις ψεκάζω με νερό από την όσμωση.
Οι ορχιδέες σου είναι φοβερές. Πανέμορφες. Σου κρατάνε πολύ το λουλούδι τους τα dendrobium τα fragrance;

Artemisia
29-09-15, 01:39
Άρτεμης μου αν δεν περνάνε οι ρίζες μέσα από liner η κατασκευή δεν κινδυνεύει. Αν περνάνε τότε πρέπει να κάνω κάτι γιατί καμιά μέρα θα βρω το δωμάτιο ολόκληρο να είναι λίμνη. :D
Τις ορχιδέες τις ψεκάζω με νερό από την όσμωση.
Οι ορχιδέες σου είναι φοβερές. Πανέμορφες. Σου κρατάνε πολύ το λουλούδι τους τα dendrobium τα fragrance;
Τι liner έβαλες Αννα epdm η pvc πόσα mm ? Tα λουλούδια απο τα dendrobium τα fragrance πραγματικά κρατάνε πολύ καιρο ένα που θυμάμαι γιατι κράτησα ημερομηνια άντεξε 2,5 μήνες το ίδιο και τα cymbidium ούτε εγω δεν το πίστευα .... :D:D
Αν μου πεις mm θα μετρήσω την γλάστρα που έσπασε σε 1 χρόνο να σου πώ πόσο επίφοβο είναι... αλλιώς δεν έχω άλλο κριτήριο. Είναι βεβαια διαφορετικο εμένα την έσπασε απο πίεση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το τρυπήσει αλλά να σου πνίξει τα άλλα φυτά ευκολάκι το βλέπω...
Θα τα κλαδέψεις? Έχεις ορατότητα στα ρυζικά συστήματα να δείς τι γίνεται?

Τάκης
29-09-15, 08:41
Μη φοβόσαστε για το λίνερ, δεν μπορεί να το σκίσει ο πάπυρος, το μόνο ότι θα απλώσει ρίζες σε όλο το χώρο και μηπως σου πνίξει τα υπόλοιπα φυτα, και τότε η λύση είναι μία, τον βγάζεις , τον πετσοκόβεις, γεμίζεις καμια 10αρια άλλες γλάστρες και τον ξαναβάζεις.
Ωραίο φυτο αλλά με έχει ξεμεσιάσει από το βγάλε / βάλε
έτσι τον ξεκίνησα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105180763059_5556276_n.jpg

και έτσι κατέλληξε να γίνει, με όσα φυτά βλέπεις στο βάθος

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105181123068_284287_n.jpg

και τώρα τον κρατάω ετσι

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105182243096_744798_n.jpg

Imagine
29-09-15, 14:20
Πολυ ομορφη η λιμνη σας!

Anna10
30-09-15, 01:12
Τι liner έβαλες Αννα epdm η pvc πόσα mm ? Tα λουλούδια απο τα dendrobium τα fragrance πραγματικά κρατάνε πολύ καιρο ένα που θυμάμαι γιατι κράτησα ημερομηνια άντεξε 2,5 μήνες το ίδιο και τα cymbidium ούτε εγω δεν το πίστευα .... :D:D
Αν μου πεις mm θα μετρήσω την γλάστρα που έσπασε σε 1 χρόνο να σου πώ πόσο επίφοβο είναι... αλλιώς δεν έχω άλλο κριτήριο. Είναι βεβαια διαφορετικο εμένα την έσπασε απο πίεση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το τρυπήσει αλλά να σου πνίξει τα άλλα φυτά ευκολάκι το βλέπω...
Θα τα κλαδέψεις? Έχεις ορατότητα στα ρυζικά συστήματα να δείς τι γίνεται?

Άρτεμης μου το liner είναι PVC του 1 mm. Μάλλον κλάδεμα στις ρίζες θα πέσει. :D Ορατότητα έχω, χρόνο δεν έχω. :D
Μη φοβόσαστε για το λίνερ, δεν μπορεί να το σκίσει ο πάπυρος, το μόνο ότι θα απλώσει ρίζες σε όλο το χώρο και μηπως σου πνίξει τα υπόλοιπα φυτα, και τότε η λύση είναι μία, τον βγάζεις , τον πετσοκόβεις, γεμίζεις καμια 10αρια άλλες γλάστρες και τον ξαναβάζεις.
Ωραίο φυτο αλλά με έχει ξεμεσιάσει από το βγάλε / βάλε
έτσι τον ξεκίνησα

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105180763059_5556276_n.jpg

και έτσι κατέλληξε να γίνει, με όσα φυτά βλέπεις στο βάθος

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105181123068_284287_n.jpg

και τώρα τον κρατάω ετσι

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-facebook-1105176122943-4226_1105182243096_744798_n.jpg

Καλά Τάκη, φοβερός ο πάπυρος σου. Μακάρι να γίνει και ο δικός μου έτσι.
Πολυ ομορφη η λιμνη σας!

Σε ευχαριστώ πολύ.

Τάκης
30-09-15, 07:52
Καλά Τάκη, φοβερός ο πάπυρος σου. Μακάρι να γίνει και ο δικός μου έτσι.

Μη παρακαλάς να γίνει έτσι γιατι θα έχεις πρόβλημα, :)
δεν θα αφήσει άλλο φυτο να αναπτυχθεί και οι ρίζες θα πιάσουν όλο το χωρο

gregkn73
30-09-15, 14:58
Eγω γι αυτό εναν τον χάρισαν και έναν τον πέταξαν! Ωραίο φυτό αλλά ζιζάνιο πραγματικό.....

Artemisia
01-10-15, 22:11
Άννα δες και τον δικό μου πάπυρο , πήρα όταν έφτιαξα την λίμνη ένα κλαδάκι απο 1 φυτόριο και τωρα κοντεύει να γίνει 2 μετρα , μέσα σε ένα χρόνο αλλά τον χειμώνα δεν τον αφήνω εξω .

Anna10
02-10-15, 01:11
Πανέμορφος Άρτεμης μου. Έλεγξα τις ρίζες του και είναι προς το παρόν ελεγχόμενη η κατάσταση. Αλλά δεν τον προλαβαίνω. Συνέχεια καινούρια βλαστάρια πετάει. :D Τον χειμώνα μέσα σε κλειστό χώρο αναπτύσσεται το ίδιο ή μειώνεται η ανάπτυξή του;

Artemisia
02-10-15, 19:27
Πανέμορφος Άρτεμης μου. Έλεγξα τις ρίζες του και είναι προς το παρόν ελεγχόμενη η κατάσταση. Αλλά δεν τον προλαβαίνω. Συνέχεια καινούρια βλαστάρια πετάει. :D Τον χειμώνα μέσα σε κλειστό χώρο αναπτύσσεται το ίδιο ή μειώνεται η ανάπτυξή του;

Αν δεν παγώσει Αννούλα μου, συνεχίζεται η ανάπτυξη κανονικά ο δικός μου γι αυτο έγινε θηρίο .... επειδή μόλις πέσει η θερμοκρασία τον παίρνω μέσα στο σπίτι . Μόνο αν "καεί" απο χαμηλή θερμοκρασία ( κάτω απο 5 C )χάνει όλα τα φύλλα του και μετά ξαναδίνει την άνοιξη .
Θηρίο θα γίνει και ο δικός σου μέσα στο σπίτι :D:D
Νομίζω ότι είδα και μία Sagitaria στην συνθεση σου και αυτή πνίγει φυτά με τις ρίζες της , έχε το νού σου , μπορεί να την δεις απέναντι να ξεπροβάλλει :D:D
Έχεις απο όλα τα καλά :) Αλλά το καλό ειναι ότι απο το πολύ κλάδεμα θα βγάζεις συνέχεια καινούρια φυτά :smt041

Anna10
03-10-15, 01:40
Αν δεν παγώσει Αννούλα μου, συνεχίζεται η ανάπτυξη κανονικά ο δικός μου γι αυτο έγινε θηρίο .... επειδή μόλις πέσει η θερμοκρασία τον παίρνω μέσα στο σπίτι . Μόνο αν "καεί" απο χαμηλή θερμοκρασία ( κάτω απο 5 C )χάνει όλα τα φύλλα του και μετά ξαναδίνει την άνοιξη .
Θηρίο θα γίνει και ο δικός σου μέσα στο σπίτι :D:D
Νομίζω ότι είδα και μία Sagitaria στην συνθεση σου και αυτή πνίγει φυτά με τις ρίζες της , έχε το νού σου , μπορεί να την δεις απέναντι να ξεπροβάλλει :D:D
Έχεις απο όλα τα καλά :) Αλλά το καλό ειναι ότι απο το πολύ κλάδεμα θα βγάζεις συνέχεια καινούρια φυτά :smt041

Μπράβο Άρτεμης μου. Sagitaria είναι τελικά. :D Την βρήκα στο δάσος και δεν ήξερα τι ήταν. :D Ναι κάνει καινούριους βολβούς η άτιμη. Την έχω σε ένα γλαστράκι με την lysimachia nummularia. Ελπίζω να μην πνιγούνε μεταξύ τους. :grin: Αυτή κι αν έχει απλώσει μέχρι την άλλη άκρη.
Όσο για καινούρια κλαδέματα, το αποφεύγω προς το παρόν γιατί δεν έχω που να τα βάλω. Δεν είμαι και κοντά σας να στέλνω. :(

Anna10
31-03-16, 19:32
Μετά από καιρό, ένα τελευταίο update μιας και θα ξεστηθεί σύντομα. Ανθήσαμε για πρώτη φορά. :D

https://www.google.gr/search?q=leptotes+bicolor&biw=1366&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiZiYCvo-vLAhUDRhQKHUe2C7YQsAQIGQ

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ae158-10anna10-20160331_173820_zpsfpdrk2un.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ae158-10anna10-p1010974_zpsjs53xs7q.jpg

Περιμένω και την μικρή μου να ανθήσει.

https://www.google.gr/search?biw=1366&bih=651&tbm=isch&sa=1&q=fragrant+mini+orchid&oq=fragrant+mini+orchid&gs_l=img.3...5478128.5507180.0.5507693.37.27.1.0.0 .0.328.1799.24j3-1.25.0....0...1.1.64.img..14.12.1077.aXEEAaEqORs&dpr=1&cad=cbv&bvch=u&sei=o1z9VoaKD8eBU_zHnMgO#tbm=isch&q=Schoenorchis+fragrans+orchid

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ae158-10anna10-p1010975_zpsxrnzy9vu.jpg

Artemisia
31-03-16, 19:38
Αννούλα πανέμορφα όλα :smt041:smt041:smt041 Καλα οι ορχιδέες όλα τα λεφτα :smt041:smt041 σε ζηλέυω κοπελίτσα ;) Απο που τις παιρνεις ?? Εγω δεν βρίσκω πουθενα τέτοιες ποικιλίες :(
Γιατι να το ξεστήσεις ??? Θα κάνεις καινούριο ??

Anna10
31-03-16, 19:52
Μόνο από ebay γλυκιά μου. Δεν βρίσκονται σε μαγαζιά εύκολα αυτές. Αν θες, να ψάξω από που τις είχα πάρει και να σου πω. Πάντως είναι οι μόνες που άντεξαν το πολύ νερό.
Επειδή είχα το 250λιτρο και την εσωτερική λιμνούλα, το χειμώνα είχα πολύ υγρασία μέσα στο διαμέρισμα. Ετοιμάζω κάτι καινούριο λοιπόν και ελπίζω να λύσω το πρόβλημα αυτό για τους επόμενους χειμώνες. :D

Artemisia
31-03-16, 20:00
Καλά το κατάλαβα για τις ορχιδέες ;) Ουφ άσε πρόβλημα η υγρασία εγω έχω 3 ενυδρεία και μια Λιμνούλα μέσα και εχω συνέχεια 1 παράθυρο στην ανάκληση για την υγρασία. Βεβαια πρίν δεν είχα θέμα απο την ώρα που εφτιαξα την Λιμνούλα απέκτησα :smt120:smt120:smt120 είναι ανοιχτή γι αυτό .
Με το καλό λοιπόν να δούμε το καινούριο σου project :D:D:D Καλή επιτυχία !!!

Anna10
31-03-16, 20:06
3 ενυδρεία; :smt107 Εγώ ξέρω για το γαριδάδικο και την λιμνούλα. Έχεις στήσει κι άλλα; Δεν παίζεσαι εσύ. :D Πάει έχω χάσει πολλά επεισόδια. :confused:

tsoui
31-03-16, 20:17
Με αρρωσταινεις ασχημα :DΤΕΛΕΙΟ-+9-+9

Anna10
31-03-16, 20:22
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο. :D
Αρτεμησία σε ευχαριστώ θερμά και σένα γλυκιά μου.:D

Artemisia
31-03-16, 20:24
Να είσαι καλά Αννούλα μου :D:D:D

tsala
31-03-16, 22:36
Υπεροχο Αννα!!:smt041
Κριμα που θα ξεστηθει, αλλα οτι και να κανεις μετα ,ειναι σιγουρο οτι θα τα σπαει!!

Τάκης
01-04-16, 00:16
Βρε Αννα δεν τα χαλάνε αυτά τα στολίδια,
απλά ειναι υπέροχο :o

Anna10
01-04-16, 12:34
Σας ευχαριστώ πολύ Γιάννη και Τάκη. Κι εγώ στεναχωριέμαι που θα το ξεστήσω αλλά δεν γίνετε αλλιώς δυστυχώς. Αν ήταν σε άλλο μεγαλύτερο χώρο εσωτερικό θα ήταν το ιδανικό για μια τέτοια λιμνούλα. Ελπίζω να αξίζει η προσπάθεια του ξεστησίματος αυτής της λίμνης και της δημιουργίας ενός νέου project και να μην έχω πολλή υγρασία. Το μέλλον θα δείξει. :)

takolas
01-04-16, 12:53
Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!
Κρίμα που θα το ξεστήσεις αλλά μετά από αυτό
που έχεις φτιάξει είμαι σίγουρος ότι το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο!

Anna10
01-04-16, 13:26
Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!
Κρίμα που θα το ξεστήσεις αλλά μετά από αυτό
που έχεις φτιάξει είμαι σίγουρος ότι το επόμενο θα είναι ακόμα καλύτερο!

Σε ευχαριστώ πολύ. Και το δικό σου είναι πολύ ωραίο. :D

takolas
01-04-16, 13:35
Σε ευχαριστώ αλλά είναι σε παιδικό
στάδιο σε σχέση με το δικό σου :D
Έχω δρόμο ακόμα :-)

Anna10
01-04-16, 15:06
Σε ευχαριστώ αλλά είναι σε παιδικό
στάδιο σε σχέση με το δικό σου :D
Έχω δρόμο ακόμα :-)

Σε πολύ καλό δρόμο είναι, θα έλεγα. :D