Επιστροφή στο Forum : Κιχλίδες-Πέτρες
Γεια σας! Επειδή ξεκινώ ενυδρείο με κιχλίδες, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω πέτρες από παραλία.
κιχλιδες ναι, αλλα τι κιχλιδες????:smt017
Σκέφτομαι για Malawi ή Tanganika. Περισσότερο όμως κλείνω προς τις Malawi.
αρα,μαζευεις οτι σαρεσει, πλυσιμο καλο, και μεσα!!
Ευχαριστώ πολύ.Συνεχίζω το μάζεμα
Μηπως καποιοσ μπορει να μου εξηγησει το κολπο με το ξυδι επανω στις πετρες?
Ξερω οτι αμα αφρισουν δεν κανουν.Αυτο σημαινει οτι αφριζουν εντονα η λιγο?
Με το ξυδι αφριζουν πολυ λιγο και μπορει να ξεγελαστεις. Καλυτερα aquaforte..
Thanks για το tip! Μόνο που με το aquaforte αφρίζουν πάνω από τις μισές μου πέτρες! (Ενώ τις είχα τσεκάρει ήδη επί τόπου με ξύδι όταν τις μάζεψα).
Και αν αφρίζουν με το aquaforte πόσο κακό είναι? Δηλαδή αν τις βάλω στο ενυδρείο τι ακριβώς θα συμβεί?
Αφου αφριζουν σημαινει οτι ειναι ασβεστολιθικες.
Αυτο σημαινει οτι θα διαλυονται αργα μεσα στο νερο ανεβαζωντας συνεχως Ph, KH.. Αν πηγαινεις για αφρικανικες λιμνες, κανενα πρόβλημα, αν ομως όχι, θα σου δημιουργησει μεγάλο πρόβλημα.
Καμμια εντυπωση δεν μου κανει οτι αφριζουν οι μισες..
Το 70-80% των πετρωματων στην ελλαδα ειναι ασβεστολιθικα.
(εχουμε και κατι γεωλογους εδω μεσα, ας με διορθωσουν για το ποσοστο...)
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Είχα μείνει με εντύπωση ότι όταν αφρίζουν, είναι κακό σημάδι σε κάθε περίπτωση. Ευτυχώς το ενυδρείο προορίζεται για tanganyika (συγκεκριμένα για frontosa), οπότε no problem. Κρίμα μόνο που δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα. Άφησα στο βουνό κάτι καταπληκτικές πέτρες μόνο και μόνο επειδή αφρίσανε με το ξύδι...
αφριζουν και απο βρωμια πολλες φορες...
το γεγονος παντως ειναι αυτο. οτι σε αφρικανες(μαλαουι-ταγκανικα) βαζεις οτι θες!!
Μόλις είπες τη μαγική λέξη "frontosa"
Οπότε θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι με τις πέτρες που μαζεύεις θα πρέπει να φτιάξεις και μεγάλες σπηλιές για να χωράνε μέσα τα ψάρια σου.
Μια πολύ πρακτική λύση που δουλεύει στα δικά μου ενυδρεία είναι σωλήνες pvc εξωτερικά επενδυμένοι με πέτρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιλικόνη και δετικά διάφανα που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι αφού κάνεις κάποιες τρύπες με ένα ψιλό τρυπανάκι.
Σταθεροποιούνται οι πέτρες και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, φτιάχνεις ότι είδος και μέγεθος σπηλιάς θέλεις ανάλογα με τη διατομή του σωλήνα που θα χρησιμοποιήσεις, έχεις παράλληλα ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Φαντασία να έχεις και όρεξη για κατασκευές. Όσο για το κόστος μηδενικό
Go for it !!!
έχεις καμοια foto με τις σπηλιές σου απο σωλήνα pvc;
είναι πολύ καλή ιδέα.
ευχαριστώ.
έχεις καμοια foto με τις σπηλιές σου απο σωλήνα pvc;
Εδώ θα βρείς σπηλιές απο pvc
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/background.htm
Fanis
εάν κοιτάξεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχω ανεβάσει στο site μου
www.iliopoulos.tk στην κατηγορία frontosa φαίνονται σε αρκετά σημεία εκτός από τα ψάρια και οι σπηλιές των ψαριών που είναι κατασκευασμένες με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν φαίνονται φυσικά οι σωλήνες pvc που κρύβονται από κάτω (βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα)
Στα σημεία που έχουν γίνει οι τρύπες για να περάσουν τα δετικά έχει μπει σιλικόνη και άμμος για να μη χαλάει το αισθητικό αποτέλεσμα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.