PDA

Επιστροφή στο Forum : co2 προβλημα

rozela120
29-04-15, 07:58
Καλήμερα σε όλους έχω ένα πρόβλημα με to co2 και δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτο...η βαλβίδα αντεπιστροφησ καινούργια την συνδέω 60cm πιο πάνω από το difuser με τη σωστή φορά ..οταν βγάλω το co2 to βράδυ απο το ρεύμα ξεκιανει σιγα σιγα να γεμιζει νερο το σωληνάκι και να ανεβαίνει ...φτάνει μέχρι την βαλβιδα την γεμίζει και μετα απο κανα 2 ωρο την περναει σιγα σιγα και αρχιζει και γεμιζει το δευτερο σωληνάκι.....πειτε μου σασ παρακαλω γιατι ...δεν το καταλαβαίνω γιατι ενω εχω δοκιμάσει 2-3 βαλβίδες γινετε το ιδιο?????

Τάκης
29-04-15, 10:38
Καλήμερα σε όλους έχω ένα πρόβλημα με to co2 και δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτο...η βαλβίδα αντεπιστροφησ καινούργια την συνδέω 60cm πιο πάνω από το difuser με τη σωστή φορά ..οταν βγάλω το co2 to βράδυ απο το ρεύμα ξεκιανει σιγα σιγα να γεμιζει νερο το σωληνάκι και να ανεβαίνει ...φτάνει μέχρι την βαλβιδα την γεμίζει και μετα απο κανα 2 ωρο την περναει σιγα σιγα και αρχιζει και γεμιζει το δευτερο σωληνάκι.....πειτε μου σασ παρακαλω γιατι ...δεν το καταλαβαίνω γιατι ενω εχω δοκιμάσει 2-3 βαλβίδες γινετε το ιδιο?????
Μήπως τις βάζεις ανάποδα ;
Αλλιώς είναι χαλασμένες,
αλλά θα μου πεις όλες όσες έβαλες, μπορεί, "Κινεζιές" είναι

rozela120
29-04-15, 12:16
δοκιμασα με τισ παλιες που ειχα και περασε νερο..γεμισε η βαλβιδα και μετα ειδα οτι περασε και στο δευτερο σωληνακι ...μετα πηρα καινουργια απο petshop και παλι τα ιδια...μετα εκανα δοκιμη ρουφωντασ εγω και ειδα οτι το νερο μπλοκαρετε στη βαλβιδα και οτι δεν περναει ...οποτε επρπεπ να δουλεβουν υποθετω..τι φταει ??και γλιστραει το νερο ακι σιγα σιγα περναει ?

Τάκης
29-04-15, 13:02
δοκιμασα με τισ παλιες που ειχα και περασε νερο..γεμισε η βαλβιδα και μετα ειδα οτι περασε και στο δευτερο σωληνακι ...μετα πηρα καινουργια απο petshop και παλι τα ιδια...μετα εκανα δοκιμη ρουφωντασ εγω και ειδα οτι το νερο μπλοκαρετε στη βαλβιδα και οτι δεν περναει ...οποτε επρπεπ να δουλεβουν υποθετω..τι φταει ??και γλιστραει το νερο ακι σιγα σιγα περναει ?
Το μπουκάλι αυτό που λές δεν έχει ποτε πίεση ; Για να γυρίζει πίσω σημαίνει πως έχεις διαρροή σε αυτό το μπουκάλι και δεν κρατάει πίεση καθόλου, και τότε η αντλία στέλνει το νερό εκεί. Μη φανταστείς πως αυτές οι ανεπίστροφες μπορούν να κρατήσουν και μεγάλη πίεση. Το diffuser που λές είναι κάποιο κεραμικό ή είναι αντλία ; Μήπως έχεις θερμαντήρα στα μπουκάλια με το CO2 ; Και αυτό το λέω γιατί όταν πέφτει η θερμοκρασία έχουμε συστολή και τότε δημιουργείται υποπίεση που τραβάει μέσα από το ενυδρείο

rozela120
29-04-15, 13:52
δεν ειναι μπουκαλι ..ειναι φιαλη co2 (6λιτρα) ..το difuser ειναι φιλτρακι που κανει την διαχυση..εχει πανο μανομετρα και μικροριθμιστι ακι ηλεκτροβανα..

Τάκης
29-04-15, 14:22
Εννοείς πως έχεις μπουκάλα CO2 υπο πίεση με μανόμετρα και ηλεκτρομαγνητική (όπως πυροσβεστήρας) και όχι DIY ;

rozela120
29-04-15, 14:35
ναι..

Τάκης
29-04-15, 14:54
Και το μπουκάλι που λες έιναι κάτι τέτοιο και το έχεις για μετρητή φυσαλίδων ;

http://76.my/Malaysia/ans-bubble-counter-mini-aquashop-1005-05-Aquashop@1.jpg

ή κανα μπουκάλι αναψυκτικού με 2 τρύπες ;

rozela120
29-04-15, 15:21
δεν εχω μετρητη φυσαλιδων ..με το ματι τισ μετραω..και με υγρα μετραω το ph στο ενυδρειο

Τάκης
29-04-15, 15:36
για να γυρίζει νερό στο σωληνάκι τότε δεν φταίει μόνο η βαλβίδα, φοβάμαι πως έχεις και διαρροή , γιατί από τη διαρροή φευγει η πιέση ποτ παραμένει και τη θέση του αέρα τη μπαινει νερό. Επειδή και εγω με μπουκάλα είμαι , και σαν diffuser έχω την έξοδο της κεντρικής αντλίας, και όπως καταλαβαίνεις η αντλία πάντα προσπαθεί να στείλει νερό στο σωληνάκι, δεν έχω τέτοιο προβλημα, και στο δικό μου το βράδυ κλείνω την ηλεκτρομαγνητική του CO2. Κανε και μια δοκιμή και βάλε αντίστρεψε τη βαλβίδα, μπας και .....

rozela120
29-04-15, 15:41
την εχω δοκιμασει ακια απο τισ δυο πλευρεσ αυτη ειανι η σωστη..εβαλα σαπουναδα να δω αν αφριζει πουθενα στα μανομετρα η στα σωληνακια αλλα τιποτα ...πωσ θα βρω απο που?(το εκανα ενω ηταν ανοικτη βεβεα)

Τάκης
29-04-15, 15:45
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, παρά μόνο πως σου τυχαίνουν συνέχεια προβληματικές βαλβίδες (όχι ότι είναι αξιόπιτσες)

rozela120
29-04-15, 15:48
αν χανω απο καπου αερα λογικα θα ειναι απο το σωληνακι οχι απο τα μανο0μετρα ετσι?να αρχισω να φυσαω να δω αν βγαινει απο πουθενα αερας?οταν το νερο ανεβαινει λογικα πιεζη τον αερα και απο καπου φευγει και περναει το νερο ..αυτο δεν θεσ να μου πεισ?

Τάκης
29-04-15, 16:20
Απο τα μανόμετρα αν χάνεις , θα χάνεις πριν , ή μέσα στα μανόμετρα, και εκεί αποκλείεται να πάει νερό , είναι πάντα υπό πίεση

rozela120
29-04-15, 19:40
κοιταζω να δω απο που χανω αλλα δεν βρισκω καποια απωλια τι να πω...

nicpapa
29-04-15, 21:58
Αν το χρησιμοποιεις το co2 με χρονοδιακοπτη , οποια αντεπιστροφα και να βαλεις θα επιστρεφει το νερο... εκτος αν βρεις καποια τα οποια ειναι ειδικα για co2.

Aν τωρα το εχεις το co2 24 ωρο , δεν ειναι λογικό να κανει επιστροφη.

rozela120
29-04-15, 22:35
οχι με χρονοδιακοπτι λειτουργει..ηλεκτροβανα.