Επιστροφή στο Forum : Τι υποστρωμα και τι φυτα?
Σκευφομαι να φτιαξω χαλι σε 300 λιτρα ενυδρειο, προτασεις για υποστρωμα και φυτο για το χαλι?
Τι φωτισμο εχεις (τυπος λαμπτηρων και watt)? CO2 υπαρχει?
Θα βαλω συνολο 4χ54 βατ, οχι λεντ κανονικες λαμπες
-------------------------
Και θα βαλω και co2, δεν υπαρχει ακομα
Γιατι ενδιαφερεσαι μονο για χαλι?
Μηπως να αποκτησεις ολο τον εξοπλισμο και να δουμε?
asteris_veria
28-04-15, 22:56
υποστρωμα seachem flurite ειναι το καλυτερο αλλα λιγο ακριβo . Καλο και οιονομικο ειναι το JBL Manado
Οκ, ας μιλησουμε τοτε για τον εξοπλισμο, εχω ενα φωτιστικο που παιρνει 2 λαμπες και σκεφτομαι να παρω αλλο ενα που θα παιρνει αλλες δυο, για να μην αγορασω ενα με 4 που ειναι αρκετα πιο ακριβο, εχει κατπου λαθος η συλογιστηκη μου?
Οκ, ας μιλησουμε τοτε για τον εξοπλισμο, εχω ενα φωτιστικο που παιρνει 2 λαμπες και σκεφτομαι να παρω αλλο ενα που θα παιρνει αλλες δυο, για να μην αγορασω ενα με 4 που ειναι αρκετα πιο ακριβο, εχει κατπου λαθος η συλογιστηκη μου?
Τ5η τ8 ειναι?
Μπορεις ευκολα να βαλεις 2 ακομα λαμπες με ενα μπαλλαστ και πιανοντας στις ηδη υπαρχον λαμπες με ωμεγα κλιπ.
Αυτο δεν εχω ιδεα πως γινεται πρεπει να το ψαξω
Αυτο δεν εχω ιδεα πως γινεται πρεπει να το ψαξω
Γιαυτο βαλε μπρος τα ευκολα και στα αλλα εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε!
καποιο link για να δω πως θα προσθεσω λαμπες τ8 σε φωτιστικο ενυδρειου Anubias ?
-------------------------
το ενυδρειο μου εχει 2 λαμπες τ5, 39 βατ η καθε μια ( συνολο 78 βατ), να προσθεσω αλλες 2 τ5 η αλλες 2 τ8?
εχει υψος 65 cm, αξιζει να προσπαθησω για χαλι (με cuba ισως) η ειναι πολυ ψηλο και δε θα φτανει ο φωτισμος για την αναπτυξη του?
Βαλε πρωτα co2 και διαβασε περι λιπανσης. Το φως αφησε το για μετα. Τα φυτα προσαρμοζονται στο φως που τους δινεις και απλα μεγαλωνου πιο αργα. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να χρειαζονται λιγοτερα θρεπτικα και λιγοτερο co2. Οταν δινεις πολυ φως τοτε δε χωρανε παραλλειψεις σε λιπανση και co2. Eκει αρχιζουν και οι αλγες.
Προμηθευσου co2 μπουκαλα. Εαν εχεις τη δυανοτητα πας σε seachem flourite μικη με απλο χαλικακι ή αμμο. Δε χρειαζεται ακριβο υποστρωμα για να κανεις φυτεμενο. Αρκει να ακολουθεις προγραμμα λιπανσης.
Για χαλι προτεινω marsilea hirsuta. Δε χρειαζεται πολυ φως και κανει χαλι ομορφο. Επισης καλο χαλι κανει και η stayrogyne repens.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.