Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : SOS!!προβλημα με πρασινη αλγη!!εξαπλωθηκε παντου!!

maria-paok
10-08-05, 10:03
λογω διακοπων πριν φυγω εβαλα χρονοδιακοπτη αλλα το προγραμματισα λαθος και οι ωρες τελικα που ανοιγαν οι 4 λαμπες ηταν απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 11 το βραδυ!!μ αποτελεσμα οταν γυρισα να δω τα παντα σε πρασινο χρωμα:(
τι κανω τωρα για να απαλλαγω απο την πρασινη αλγη που εχει καλυψει τα παντα? οι ωρες απο 11 το πρωι μεχρι 11 το βραδυ ειναι καλα για το φως?απο την ωρα που βγαινει ο ηλιος παντως φωτιζει καπως το δωματιο χωρις ποτε ομως να μπαινει ποτε απευθειας στον χωρο.

jpatou
10-08-05, 10:07
Καθάρισμα τα τζάμια με μαγνήτη ή ξύστρα, διάρκεια φωτισμού 8 ώρες το πολύ και κάνεις αλλαγές κάθε 2-3 μέρες.

maria-paok
10-08-05, 10:12
τις αλλαγες νερου για ποσο καιρο θα τις κανω καθε 2-3 μερες?ποσο %??
απο τις πετρες που εχω μεσα πως θα βγαλω την αλγη?ετριψα οσο μπορεσα αλλα δεν εφυγε το πρασινο

jpatou
10-08-05, 10:14
τις αλλαγες νερου για ποσο καιρο θα τις κανω καθε 2-3 μερες?ποσο %??
απο τις πετρες που εχω μεσα πως θα βγαλω την αλγη?ετριψα οσο μπορεσα αλλα δεν εφυγε το πρασινο
20-30% αλλαγή. Μέσα σε 2 εβδομάδες θα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοποίο και στην μήνα επάνω θα είσαι οπως πρώτα.

maria-paok
15-08-05, 20:04
για 2 βδομαδες θα αλλαζω 20%????
ακομα και η αμμος μου εχει πρασινισει.
οι πετρες πως θα γινουν οπως πριν?χωρις να ειναι πρασινες?

george hmmy
15-08-05, 20:22
Υπάρχει η λύση της χλωρίνης. Εγώ το είχα κάνει παλιότερα που είχα το ίδιο πρόβλημα με επιτυχία. Διαλύεις χλωρίνη σε ένα κουβά και βουτάς τις πέτρες μέσα για 24 ώρες ή περισσότερο, έως ότου καθαρίσουν. Μετά τις βγάζεις, τις ξεπλένεις πολύ-πολύ καλά και, αν θες, ξαναβούτα τες σε σκέτο νερό και άστες για άλλο ένα 24ωρο. Μετά τις βάζεις στο ενυδρείο σου πεντακάθαρες! Στην άμμο δυστυχώς δε γίνεται να κάνεις τίποτα. Εγώ αυτό που έκανα στην άμμο ήταν ανακάτεμα για να μπαίνει από κάτω η πράσινη και να βγαίνει η καθαρή.

maria-paok
17-08-05, 21:38
posi xlorini na dialiso se ena kouba nero?

mikenuke
18-08-05, 00:09
μαρια αν μπορεις βαλε μια φωτογραφια να δουμε πιο ακριβως ειδος αλγης ειναι, αν ειναι BGA που ειναι πολυ πιθανο, τοτε μονο με αλλαγες νερου και σταθερες ρουτινες νερου-λιπανσης-φωτισμου θα την ξεφορτωθεις.

Apostolis
18-08-05, 10:13
αν είναι BGA πιθανόν να χρειαστείς και ερυθρομυκίνη...
αν βάλεις τις πέτρες σε χλωρίνη, μετά ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ξέπλυμα και ξανά βούτιγμα σε κουβά με νερό με αντιχλώριο... οι αλλαγές πάντως θεωρώ οτι είναι MUST!

george hmmy
18-08-05, 14:29
αν είναι BGA πιθανόν να χρειαστείς και ερυθρομυκίνη...
αν βάλεις τις πέτρες σε χλωρίνη, μετά ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ξέπλυμα και ξανά βούτιγμα σε κουβά με νερό με αντιχλώριο... οι αλλαγές πάντως θεωρώ οτι είναι MUST!

Οι αλλαγές είναι η ριζική καταπολέμηση του προβλήματος Απόστολε, όλα τα άλλα είναι τρόποι γρήγορης αντιμετώπισης! Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης για την ερυθρομυκίνη πολύ προσεχτικά και σίγουρα μακριά από οποιοδήποτε αντι-αλγικό! Τα περισσότερα έχουν ως συνέπεια την καταστροφή των φυτών, άσχετα αν λένε το αντίθετο! Έχω καεί όπως καταλάβατε... :smt022

Giorgos
18-08-05, 16:23
Πρέπει να τονιστεί ότι η χρήση της ερυθρομυκίνης για την καταπολέμηση του κυανοβακτηριδίου (BGA) πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή και δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος.

maria-paok
18-08-05, 21:01
posi xlorini na dialiso se nero????

Giorgos
18-08-05, 23:54
Αν πρόκειται απλά να καθαρίσεις τις πέτρες από άλγη, θεωρητικά μπορείς να διαλύσεις όση χλωρίνη (όχι συμπυκνωμένη και χωρίς αρωματικά) θέλεις και ξεπλένεις πολύ καλά τις πέτρες με νερό (και αποχλωριωτικό αν θέλεις) εκ των υστέρων. Αλλά 5-6 καπάκια διαλυμένα σε 15-20 λίτρα νερού είναι μια χαρά.

ΥΓ. Kai kane kati me ayta ta greeklish... αυτό θα είναι η τελευταία φορά που σου το λέω.

ASSOS
30-08-05, 15:46
Εγω παρατηρώ το χρώμα του νερού να πρασινίζει με τον καιρό. Είναι και αυτό άλγη; Έίναι φυσιολογικό;