Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : "Έλος"

lifefx
01-04-15, 23:41
Πληροφορίες

Διαστάσεις: μ55*π35*υ25
Όγκος: 48 λίτρα μικτά
Κατηγορία: Riparium,βιότοπος betta.ν.α.Ταϋλάνδη.
Φυτά: Στο ενυδρείο, μερικά ριζακια vallisneria,pellia,lemna minnor,Ceratophyllum demersum .Εκτός νερού, ...Tillandsia cyanea, κοινή φτέρη.
Ψάρια / Άλλα είδη: Μια απόχη με τροφή!!!.... Είμαι σε αναζήτηση είδους betta(μέχρι να βρώ,η απόχη θα βγάλει λέπια)
Διακοσμητικά υλικά: Ρίζες εμπορίου και πλάτανου,ξερά χόρτα, καλάμια,γένι απο χαμεροπα(ειδος φοίνικα),μπεζ χαλαζιακη άμμος,φύλλα cattapa, alder cones.
Φόντο: Δεν έχει. Βοηθάει ο τοίχος που είναι γκρί. Αρχικά είχε μπει καφέ χαρτόνι αλλά λόγο μαύρου νερού δεν φαινόταν τίποτα μέσα στο ενυδρείο.
Φωτισμός: "Πειραγμενο" φωτιστικό γραφείου με λάμπα led 20w/220v
Διάρκεια φωτισμού: 7,5 ώρες
Φιλτράρισμα: εσωτερικό κινεζακι 300l/h. 3w. με spray bar και με κατεύθυνση ροής στο τζάμι.
Αυτά μου δίνουν μηδενική ανατάραξη τις επιφάνειας που είναι το ζητούμενο για ενυδρείο betta.
Θερμοστάτης: 50w
Λίπανση: Ταμπλέτες tetraplant crypto (μια φορά έβαλα για τις βαλισνεριες) και actiplant (σπάνια) για να βοηθήσω λίγο την φακή.
Παροχή CO2: όχι

Παράμετροι:
pH: 7,2
Γενική σκληρότητα (GH): 14 στο βαρέλι αλλαγής,όμως 15 στο ενυδρείο μετα την αλλαγή.
Μάλλον οφείλεται στην εξάτμιση και στο συμπλήρωμα που κάνω δυο φορές μεταξύ δύο αλλαγών (τώρα τον χειμώνα.Το καλοκαίρι δε ξέρω τι θ'απογινω ).Τώρα βρήκα αλλη ρουτίνα και την εξηγώ παρακάτω.
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Αλλαγές νερού: 10 λίτρα κάθε εβδομάδα. 9 βγάζω, 10 βάζω. Έτσι συμπληρώνεται το ένα λίτρο (σχεδόν) τις εξάτμισης και κραταω κάπως την ισορροπία στη σκληρότητα
Θερμοκρασία: 28°c
Άλλες πληροφορίες:

Η γυαλα είναι diy με 5αρι τζάμι χωρίς κόντρες.

Τρέχει εδώ και δύο μήνες έτσι όπως είναι.Στο κοντινό μέλλον θα γίνει μια αναβάθμιση,αρκεί να βρω τα υλικά που χρειάζομαι.

Το στρώσιμο έγινε με μπολι απο το άλλο ενυδρείο και τροφή σε απόχη(μου πήρε 9 μέρες) την οποία και συνεχιζω για να διατηρω την βιολογία (δεν έχω ψάρι είπαμε).

Το δοχείο που φιλοξενεί την φτέρη, ειναι πλαστικο ταπερ και αφου κοπηκε κατάλληλα κολληθηκε με σιλικόνη απευθείας στη γυαλα. Δυσκολεύει τα μερεμετια αλλά δε γινόταν να μπεί με άλλο τρόπο (βεντούζεςκ.λ.π.)

Οι τιλλανσιες, είναι επιφυτα αεροφυτα που δεν έχουν ανάγκη κάποιο υπόστρωμα για να καλλιεργηθούν.Έχουν δεθεί με πετονιά απο τις ρίζες τους. Είναι βέβαια εκτός βιότοπου αλλά με αρέσουν και αναπτύσονται καλά.

Όλα τα παραπάνω φυτά ψεκαζονται ανά δυο μέρες με νερό βρύσης και μια φορά την εβδομάδα με βρόχινο νερό ενώ η φτέρη ποτίζεται με νερό του ενυδρείου.

Τα καλάμια είναι μαζεμένα απο την εθνική οδό (!) και τα κλαδάκια απο άγνωστο φυτό (σε μένα είναι άγνωστο,όχι οτι δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη)

Οι μετρήσεις είναι της api.
Δεν είναι καλές και καποτε πρεπει να σκεφτω την ΑΟ γιατί με κούρασαν τα βαρέλια και οι προετοιμασίες και παρολαυτά να μην έχω ακριβώς τις τιμές που θέλω.(ή, το γυρνάω σε αφρικάνικο)

Λίγη επιείκεια στις κριτικές σας πλιζ

lifefx
02-04-15, 00:19
Και αυτές είναι οι φωτογραφίες του...

piranhas2
02-04-15, 00:41
μου αρεσει πολυ!!!!!!!!ωραιος!!!:smt041:smt041:smt041

lifefx
02-04-15, 00:50
Σ'ευχαριστω!

kgf12345
02-04-15, 01:13
ωραια πραγματα εχεις κανει μπραβο.τα σπαει!;)

εχουμε αρχισει και ανεβαινουμε αρκετα μου φαινεται ε?:)

χρειαζεσαι επειγοντως καλη φωτογραφικη ομως.το αδικουν πολυ οι φωτογραφιες.
βρες εναν εκει στη θεσ/κη ναρθει να σου βγαλει μερικες ρεσυ,να το δουμε να το χορτασουμε τουλαχιστον:D

θα με κανετε να στησω ενυδρειο ρε γμτ και δε θελω ακομα.
πηρα ενα και ηθελα να το κανω μονο με φυτα και ποταμακια και θα με κανετε να το γεμισω νερο:D

stratigos24
02-04-15, 01:16
Ωραίο! Όντως, για προσπάθησε για μια πιο καλή φωτό.

εχουμε αρχισει και ανεβαινουμε αρκετα μου φαινεται ε?:)

E, αφού δώσατε τα φώτα... :D

kgf12345
02-04-15, 01:24
ε ναι αφου εχουν φτιαξει ενυδρεια απιστευτα τι να λεμε τωρα.
αντε τωρα να στησω εγω ενυδρειο να συγκριθει μαυτο.
η με το μεγαλο που ειχε κανει ο γιωργος.
τουλαχιστον στα παλουνταρο-μονομαχο-ενυδρεια εχει ανεβει αρκετα ο πηχης νομιζω:)

lifefx
02-04-15, 01:31
Χαίρομαι που σας άρεσε.
Ρε δε φταίει η φωτογραφική, τέλειες τις βγάζει αλλά όταν τις ανεβαζω εδώ μου τις χαλάει.
Το αρχείο είναι 7 mb και όταν τις ανεβαζω εδώ μου λέει 69kb!
-------------------------
ε ναι αφου εχουν φτιαξει ενυδρεια απιστευτα τι να λεμε τωρα.
αντε τωρα να στησω εγω ενυδρειο να συγκριθει μαυτο.
η με το μεγαλο που ειχε κανει ο γιωργος.
τουλαχιστον στα παλουνταρο-μονομαχο-ενυδρεια εχει ανεβει αρκετα ο πηχης νομιζω:)

Τα παραλες!
Φαντασία έχεις!
Βάλε την να δουλέψει και θα δεις.
Δες αυτό και θα καταλάβεις τι εννοώhttp://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79249

kgf12345
02-04-15, 01:33
με φωτογραφικη βγαζεις η με κινητο?
αν βγαζεις με φωτογραφικη μειωσε λιγο το iso για να μη βγαζει τοσο κοκο και να μη σου βγαινουν και κουνημενες.

7Mb η καθε μια?:o 25megapixel Φωτο βγαζεις?
αφισα θα κανεις?:D

μικρυνε τες βρε λιγο στο φωτοσοπ.

και δοκιμασε και με φλας μπας και δειξουν τα χρωματα λιγο ακομα:)

neos
02-04-15, 01:35
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο αισθητικά και πολύ φυσικό! Μακάρι να ευδοκιμήσουν όλα αυτά και νομίζω πως θα δείξει ακόμα πιο φυσικό όταν ωριμάσει το σύστημα.
Τα σέβη μου+-3

lifefx
02-04-15, 01:39
Θα το δω αύριο.
Για photoshop πρεπει να καθησω στο pc και θέλω άνεση χρόνου πράγμα που δεν έχω πάντα
Κι εγώ που το βλέπω τώρα καμια σχέση με τις φωτογραφίες
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο αισθητικά και πολύ φυσικό! Μακάρι να ευδοκιμήσουν όλα αυτά και νομίζω πως θα δείξει ακόμα πιο φυσικό όταν ωριμάσει το σύστημα.
Τα σέβη μου+-3

Σ'ευχαριστω!
Πιστεύω οτι θα πιάσουν τα φυτά

kgf12345
02-04-15, 01:41
παντως η 7η και η 8η ειναι ολα τα λεφτα.
περιμενω να δω τιποτα τετοιο να περναει απο μπροστα:D
http://www.dgrin.com/attachment.php?attachmentid=20371&stc=1&d=1185055516http://www.landstrider-photography.com/build1/wp-content/uploads/2012/08/lurking.jpg

και μετα σου λεει οι μονομαχοι μπορουν να ζησουν σε γυαλα με λιγο νερο:rolleyes:
βαλε ψαρι εκει μεσα και αν δεν κανει κωλοτουμπες απτη χαρα του εγω θα γινω μονομαχος.

lifefx
02-04-15, 01:50
Αμα περάσει κάτι τέτοιο, σου χαρίζω το ενυδρείο αρκεί να έρθεις να πάρεις εσύ γιατί εγώ θα λειπω:D

Michali[s]
02-04-15, 01:55
Λίγη επιείκεια στις κριτικές σας πλιζ

Κλαιω.. αληθεια κλαιω απ τα γελια..

Ντρεπομαι που κραταω το ψαρι μου εκει που το κραταω.

Η τιλλανσια πανεμορφη. Την βρισκουμε ευκολα?

Πανεμορφο αδερφε. Μπραβο μπραβο.

lifefx
02-04-15, 01:55
Ακόμη τρείς

kgf12345
02-04-15, 01:59
χαχαχα:D

αντε τωρα εξηγησε σε καποιον που εχει μονομαχο σε 15 λιτρα η και λιγοτερα, η ακομα και σε εκεινους που τους εχουν σε μεγαλυτερα ακαταλληλα ενυδρεια(ακαταλληλα για διαφορους λογους)
πως η σωστη προσεγγιση ειναι αυτη.

και ξερεις που οφειλεται αυτο ε?
στο διαβασμα.
ενω ειναι το πιο απλο και φυσικο πραγμα,χωρις διαβασμα δεν φτανεις εκει.

απο οταν αρχισα να τα στηνω ετσι τα ενυδρεια μου,ειδα τρελλη διαφορα στα ψαρια.και μιλαω σε ολους τους τομεις,απο χρωματα μεχρι συμπεριφορες.

lifefx
02-04-15, 02:00
;883483']Κλαιω.. αληθεια κλαιω απ τα γελια..

Ντρεπομαι που κραταω το ψαρι μου εκει που το κραταω.

Η τιλλανσια πανεμορφη. Την βρισκουμε ευκολα?

Πανεμορφο αδερφε. Μπραβο μπραβο.

Σ'ευχαριστω πολύ!
Ναι υπάρχει στα φυτώρια. Είναι συνιθεσμενο φυτό σχετικά. Όμως μην πας σε ανθοπωλείο γιατί θα την πληρώσεις κανένα δεκαευρω.
Βοηθησες κι εσύ με τα cattapa σου. Και πάλι ευχαριστώ για τα φύλλα

kgf12345
02-04-15, 02:01
ωραια πραγματα.μολις βαλεις ψαρι θα κανει παρτι:)

μονο το θεμα που εχεις με τις σκληροτητες δεν ξερω πως θα το λυσεις.
εκτος αν η νεα ρουτινα που εχεις βρει σου μαλακωνει καπως το νερο.

lifefx
02-04-15, 02:11
ωραια πραγματα.μολις βαλεις ψαρι θα κανει παρτι:)

μονο το θεμα που εχεις με τις σκληροτητες δεν ξερω πως θα το λυσεις.
εκτος αν η νεα ρουτινα που εχεις βρει σου μαλακωνει καπως το νερο.

Δε ξέρω... Ειλικρινά δε ξέρω
Δε νομιζω να μου μαλακώσει έτσι.
Θα δοκιμασω κάτι άλλο τώρα.
Θα φτιαξε το νερό του σε ξεχωριστό βαρελάκι.
Αντί για 7 μέρες που δουλεύει τώρα η τύρφη θα τις κάνω 10.
Θα κάνω αλλαγή στο δεκαήμερο δηλαδή.

Μετά θα πάω σ'αυτο https://www.google.gr/search?q=calgon&client=tablet-android-acer&biw=1024&bih=600&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AIkcVaTnINDWauyagZAC&ved=0CAYQ_AUoAQ

kgf12345
02-04-15, 02:15
δηλαδη τωρα μετρας 15 gh(στο ενυδρειο) και 6 kh?

κιεσυ τρελλο νερο εχεις?
εχεις τοση εξατμιση?
μου φαινεται τρελλη διαφορα δηλαδη.

στη βρυση τι μετρησεις εχεις?

lifefx
02-04-15, 02:33
18 gh
9 kh
7,8 ph
Στη βρύση!
Ασε μη συζητας
Και τόσο που τα ρίχνω παλι καλά.

delta66
02-04-15, 02:52
Πολυ ωραιο.

ΥΓ παρε ωσμωση

lifefx
02-04-15, 02:59
Πολυ ωραιο.

ΥΓ παρε ωσμωση

Σ'ευχαριστω!
Θα γίνει κι αυτό σε βάθος χρόνου
Κάτσε πρώτα να πάρω εξ.φίλτρο για το άλλο ενυδρείο

Michali[s]
02-04-15, 03:03
χαχαχα:D
εκεινους που τους εχουν σε μεγαλυτερα ακαταλληλα ενυδρεια(ακαταλληλα για διαφορους λογους)

Ενταξει ενταξει, το πιασαμε το υπονοουμενο.. Θα αλλαχθουν ολα μεσα στο μηνα.

stav
02-04-15, 03:59
Πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι.

lifefx
02-04-15, 04:02
;883497']Ενταξει ενταξει, το πιασαμε το υπονοουμενο.. Θα αλλαχθουν ολα μεσα στο μηνα.

Χαχαχαχα:D
Πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι.

Ευχαριστώ.
Αμα δεν εισασταν εσείς με αυτά που μου δώσατε να διαβάσω ακόμη στη πενταλιτρη γυαλα
θα ήμουν

tsala
02-04-15, 05:23
πολλα μπραβο κι απο μενα!
Πολυ ομορφο!
Η σταθμη θα κατεβει οταν μπει το ψαρι ε?
Με την εξατμιση ειναι ενα θεμα.. ειδικα στα δικα μας βρωμονερα (κι εγω ph 7.8 εχω) :D

kgf12345
02-04-15, 07:21
;883497']Ενταξει ενταξει, το πιασαμε το υπονοουμενο.. Θα αλλαχθουν ολα μεσα στο μηνα.

κιεγω τα ιδια εκανα μη νομιζεις:D

Τσουπρακάκος παναγιώ
02-04-15, 07:30
Τέλειο!!:smt041:smt041
Για λιγο φαντάστηκα εναν βάτραχο να με κοιτάει πάνω στο ξυλο.:D

manos76
02-04-15, 08:27
Μπράβο πολύ όμορφο..:p:p:p
Να το χαίρεσαι!!!

..περιμένουμε και το ψαράκι...

no_name
02-04-15, 08:56
Καλημέρα,

Πολύ όμορφο... και όταν φουντώσουν τα φυτά θα δείξει ακόμα καλύτερα.!!!

Άντε να ανεβαίνουμε σιγά σιγά!!

Τάκης
02-04-15, 10:27
Μπράβο, πολύ όμορφο,
και πολύ φυσικό
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

sarpijk
02-04-15, 10:56
Τελειο Γιωργο! Ελπιζω να βρεις ψαρακι γρηγορα. Τετοια φτερη μικρη που βρηκες?

stanisalus18
02-04-15, 12:59
πανεμορφο φαινεται το ενυδρειο, ωραιος :smt023

lifefx
02-04-15, 13:19
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!
Στεφανε,απο ενα φυτόριο στη Σταυρούπολη την πήρα.
Εχει απίστευτα φυτά ο άνθρωπος.
Η κοινη φτέρη ειναι σε μικρή ηλικία που βλέπουμε συχνά σε σπίτια και στα βόρεια ελληνικά δάση.

delta66
02-04-15, 13:23
Σ'ευχαριστω!
Θα γίνει κι αυτό σε βάθος χρόνου
Κάτσε πρώτα να πάρω εξ.φίλτρο για το άλλο ενυδρείοΠρεπει τοτε να μεταφερθει και το παρακατω, σε βαθος χρονου.
Ψάρια / Άλλα είδη: Μια απόχη με τροφή!!!.... Είμαι σε αναζήτηση είδους bettaΕπειδη καπου διαβασα οτι ψαχνοσουν για μη κοινο betta splendens εκτροφης (αν δεν κανω λαθος), αυτες οι τιμες νερου βρυσης δεν παλευονται με φυλλα κλπ
18 gh

lifefx
02-04-15, 13:33
Πρεπει να μεταφερθει κι το παρακατω ομως σε βαθος χρονου.Αυτες οι τιμες νερου βρυσης δεν παλευονται με φυλλα κλπ
Και επειδη καπου διαβασα οτι ψαχνοσουν για μη εκτροφης betta (αν δεν κανω λαθος).
Οχι,οχι δεν θελω άγρια ψαρια!
Μ'αρεσουν περισσοτερο εκεί που είναι.

Τα ξέρω ρε συ delta αυτά που μου λές αλλα προσπαθώ ρε συ.
:(
Κατσε να δω τι θα γινει τωρα με το "δεκαημερο τυρφης".
Εχω μια ελπιδα.
Αλλα όπως ειπα και στη παρουσίαση,δεν ειναι μονο η βελτιωση του νερου για το ψαρι που χρειαζεται η ΑΟ,ειναι και το οτι κουραστηκα πολύ με τα βαρελια,τα λαστιχα,τα καλωδια,να ανοιγω το καπακι του βαρελιου και να ξεχναω να κλεισω τον διακοπτη του φιλτρου κ.ο.κ

Κατι το οποίο δεν εχω καταλάβει...Την συσκευη ΑΟ μπορώ να την εγκαταστήσω μόνος μου?
Δεδομενου οτι πιανουν τα χερια μου

kgf12345
02-04-15, 14:41
θα παρεις ΑΟ παγκου? κατω απτη βρυση δηλαδη και για ποσιμο?

η ξεχωριστη?

εγω ειχα ξεχωριστη και δεν ηταν τιποτα.και η αλλη δηλαδη δεν πιστευω ναναι τιποτα ιδιαιτερο και μια φορα θα την κανεις την εγκατασταση.

αν εχει βαλει κανεις ας μας πει.

lifefx
02-04-15, 14:47
Οχι ρε τι παγκου?
Ξεχωριστη λεω.
Ποιο οικονομικη στην αγορα της ειναι και δε θελω να πινω "καθαρα"

Γιατι να μην μου αρεσουν οι κιχλιδες οσο και οι μονομαχοι???...γιατι!...γιατι!....ΓΙΑΤΙ!

Τάκης
02-04-15, 14:57
Εύκολη είναι η εγκατάσταση Α/Ο, και ειδικά όπως λες ότι πιάνουν τα χέρια σου, θα σου φανεί παιχνιδάκι

lifefx
02-04-15, 15:01
Εύκολη είναι η εγκατάσταση Α/Ο, και ειδικά όπως λες ότι πιάνουν τα χέρια σου, θα σου φανεί παιχνιδάκι
Ετσι μου φαινεται κι εμενα.
Ρακορ,συστολες κ.ο.κ.
Ε θα εχει και κανα σχεδιο μεσα η συσκευασια ε?

Τάκης
02-04-15, 15:10
Ετσι μου φαινεται κι εμενα.
Ρακορ,συστολες κ.ο.κ.
Ε θα εχει και κανα σχεδιο μεσα η συσκευασια ε?
ε ναι βρε συ,
μεγάλο γαλλικο κλειδί να έχεις και τεφλον

delta66
02-04-15, 15:25
Οχι,οχι δεν θελω άγρια ψαρια!
Μ'αρεσουν περισσοτερο εκεί που είναι.

Τα ξέρω ρε συ delta αυτά που μου λές αλλα προσπαθώ ρε συ.
:(
Κατσε να δω τι θα γινει τωρα με το "δεκαημερο τυρφης".
Εχω μια ελπιδα.
Αλλα όπως ειπα και στη παρουσίαση,δεν ειναι μονο η βελτιωση του νερου για το ψαρι που χρειαζεται η ΑΟ,ειναι και το οτι κουραστηκα πολύ με τα βαρελια,τα λαστιχα,τα καλωδια,να ανοιγω το καπακι του βαρελιου και να ξεχναω να κλεισω τον διακοπτη του φιλτρου κ.ο.κ

Κατι το οποίο δεν εχω καταλάβει...Την συσκευη ΑΟ μπορώ να την εγκαταστήσω μόνος μου?
Δεδομενου οτι πιανουν τα χερια μου
Δεν μιλαω μονο για αγρια ψαρια, αλλα και για ειδη εκροφης εκτος του κοινου betta splendens, που δεν εχει απαιτησεις για πολυ μαλακο νερο.
Υπαρχουν πολλα ειδη betta και ασχετως αν ειναι αγριοπιασμενα ή οχι, ζουν σε διαφορα νερα.
Kαι ΟΚ αν ειναι smaragdina, imbellis κλπ, δεν θελουν πολυ μαλακο νερο (αν και δεν θα ελεγαν οχι), αν ειναι ομως κανενα "περιεργο", θελει επεξεργασια το νερο (για Θεσ/νικη μιλαμε, στην Αθηνα και με φυλλα και τυρφη θα εκανες δουλεια)

Ναι μονος σου, δεν ειναι τιποτα δυσκολο, αλλα υπαρχουν και θεματα που εχει γινει συζητηση,
Βασικα σου λυνει τις αποριες σου αμεσα το καταστημα αν παρεις τηλεφωνο πριν την παραγγελια, για να σου δωσει και τα καταλληλα εξαρτημα συνδεσης.
Αυτο που πρεπει να προαποφασισεις ειναι που θα την εγκαταστησεις για να σου δωσει το καταλληλο εξαρτημα συνδεσης με τους σωληνες υδρευσης.
Κατα τα αλλα εχει και οδηγιες εγκαταστασης σε pdf (οπως θα δεις στο λινκ απο κατω)
Κανα 50αρι εχει μια μικρη compact 3 σταδιων (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30174) (δεν χρειαζεσαι καποια ιδιαιτερη για τοσο μικρο ενυδρειο).

Τα παρελκομενα θα κοστισουν καμποσο.
Καποια απαραιτητα, καποια για ανεση.
Πχ βαρελι για ελιες, αντλια με αναλογο μανομετρικο, αλφαδολαστιχο αναλογης διατομης με την εξοδο της αντλιας, φορητο tds meter (http://www.ebay.com/itm/TDS3-TEMP-PPM-TDS-Meter-Tester-Filter-Pen-Stick-Quality-Purity-Monitoring-LCD-/261756144732?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cf1e1cc5c) για ελεγχο ολων των νερων (βρυση, ωσμωση αν λειτουργει σωστα, ενυδρεια) κανα σετ ανταλλακτικα προφιλτρα (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30181) να εχεις, κιτ αυτοματου flush (+9ε με την ωσμωση), τετραοδη βαλβιδα και φλοτερ (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29820) για να σταματαει αυτοματα η συλλογη νερου στο βαρελι και στη βρυση και να μην εισαι απο πανω να τσεκαρεις αν γεμισε το βαρελι κλπ

lifefx
02-04-15, 15:51
Δεν μιλαω μονο για αγρια ψαρια, αλλα και για ειδη εκροφης εκτος του κοινου betta splendens, που δεν εχει απαιτησεις για πολυ μαλακο νερο.
Υπαρχουν πολλα ειδη betta και ασχετως αν ειναι αγριοπιασμενα ή οχι, ζουν σε διαφορα νερα.
Kαι ΟΚ αν ειναι smaragdina, imbellis κλπ, δεν θελουν πολυ μαλακο νερο (αν και δεν θα ελεγαν οχι), αν ειναι ομως κανενα "περιεργο", θελει επεξεργασια το νερο (για Θεσ/νικη μιλαμε, στην Αθηνα και με φυλλα και τυρφη θα εκανες δουλεια)Για splendens με βλέπω γιατι σε λιγο παω για δευτερο κουτι τροφης για να ταιζω την απόχη!
Στο θεμα που ανοιξε ο Γιωργος kgf δε βλεπω ανταποκριση απο κανεναν επαγγελματια.
Ναι μονος σου, δεν ειναι τιποτα δυσκολο, αλλα υπαρχουν και θεματα που εχει γινει συζητηση,
Βασικα σου λυνει τις αποριες σου αμεσα το καταστημα αν παρεις τηλεφωνο πριν την παραγγελια, για να σου δωσει και τα καταλληλα εξαρτημα συνδεσης.
Αυτο που πρεπει να προαποφασισεις ειναι που θα την εγκαταστησεις για να σου δωσει το καταλληλο εξαρτημα συνδεσης με τους σωληνες υδρευσης.
Κατα τα αλλα εχει και οδηγιες εγκαταστασης σε pdf (οπως θα δεις στο λινκ απο κατω)
Κανα 50αρι εχει μια μικρη compact 3 σταδιων (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30174) (δεν χρειαζεσαι καποια ιδιαιτερη για τοσο μικρο ενυδρειο).

Τα παρελκομενα θα κοστισουν καμποσο.
Καποια απαραιτητα, καποια για ανεση.
Πχ βαρελι για ελιες, αντλια με αναλογο μανομετρικο, αλφαδολαστιχο αναλογης διατομης με την εξοδο της αντλιας, φορητο tds meter (http://www.ebay.com/itm/TDS3-TEMP-PPM-TDS-Meter-Tester-Filter-Pen-Stick-Quality-Purity-Monitoring-LCD-/261756144732?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cf1e1cc5c) για ελεγχο ολων των νερων (βρυση, ωσμωση αν λειτουργει σωστα, ενυδρεια) κανα σετ ανταλλακτικα προφιλτρα (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30181) να εχεις, κιτ αυτοματου flush (+9ε με την ωσμωση), τετραοδη βαλβιδα και φλοτερ (http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29820) για να σταματαει αυτοματα η συλλογη νερου στο βαρελι και στη βρυση και να μην εισαι απο πανω να τσεκαρεις αν γεμισε το βαρελι κλπΔε μου λες?Στο "ελος" πως θα εδειχνε ενα ζευγαρι μούλτι?:grin::grin:.
Ενταξει ειναι αρκετα τα παρελκομενα.
Βαρελια και τετοια υπαρχουν,ο αυτοματισμος με την τετραοδη μπορει να γινει και αργοτερα.
Δεν ειναι και ανεφικτο,...ε?...οχι δεν ειναι

Τάκης
02-04-15, 15:53
Δε μου λες?Στο "ελος" πως θα εδειχνε ενα ζευγαρι μούλτι?:D:D

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Είπαμε , όχι και έτσι.
Εδώ πάει "Θα σε πάρουν με τις πέτρες οι Αφρικάνοι" :D:D:D:D

delta66
02-04-15, 15:54
Δε μου λες?Στο "ελος" πως θα εδειχνε ενα ζευγαρι μούλτι?:D:D
Αυτο λεω κι εγω.
Μανια.
Αλλοι να εχουν νερο για αφρικανες και να στηνουν αμαζονιο και ν.α ασια και αλλοι (φλωρινα μερια) να εχουν νερο για αμαζονιο και να στηνουν αφρικανικα.
Μαζω. :D

lifefx
02-04-15, 16:00
Η ανταλλαγη πλυθησμου νομιζω οτι ειναι μονόδρομος :D

bloskas
02-04-15, 16:13
Τωρα το ειδα! Παρα πολυ ωραιο!! το αδικουν οι φωτογραφιες σιγουρα!

lifefx
02-04-15, 16:19
Τωρα το ειδα! Παρα πολυ ωραιο!! το αδικουν οι φωτογραφιες σιγουρα!
Ευχαριστώ
Ενταξει,αμάν,θα το βγαλω καλυτερες!...πω πω γκρινια με τις φωτο :D

stanisalus18
02-04-15, 20:32
Ευχαριστώ
Ενταξει,αμάν,θα το βγαλω καλυτερες!...πω πω γκρινια με τις φωτο :D

+1 απο μενα για τις φωτο :D γκρινιαρηδες γιναμε χι χι

lifefx
02-04-15, 21:14
+1 απο μενα για τις φωτο :D γκρινιαρηδες γιναμε χι χι
Κι εγω έτσι ειμαι και μεταξυ μας τωρα,ειναι απαραδεκτες αυτες οι φωτογραφιες:D

Dimis
02-04-15, 21:50
Ομορφο και φυσικο αποτελεσμα...

lifefx
03-04-15, 15:01
Ομορφο και φυσικο αποτελεσμα...

Προσπάθησα να το φέρω όσο γίνεται σε βιότοπο.
Θα γίνουν κι άλλα

tsoui
03-04-15, 23:06
Παρα πολύ ομορφο!

lifefx
04-04-15, 16:29
Βρέθηκε και μπήκε το ψάρι.

Είναι ένας ανήλικος splendens mustard(είχες δίκιο kgf)
φανερά ταλαιπωρημένος.
Εντύπωση μου έκανε το οτι εξοικειώθηκε αμέσως στο ενυδρείο
εξερευνώντας και τρυπώνοντας παντού.
Το αστείο είναι αμα το δεις απο πάνω.... μοιάζει με σπερματοζωάριο :D

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ελαφριά διαφάνεια των πτερυγίων του και το κάπως διογκωμένο κεφάλι
Είναι λογο ηλικίας;
Η φωτό είναι απο το ποτήρι στο κατάστημα
Και όχι,δε μπόρεσα να τις βγάλω πιο καθαρές!

lifefx
04-04-15, 16:36
Στο "έλος"...

sarpijk
04-04-15, 18:06
Αυριο εαν ερθεις για καφε θα σου εχω Grindal να αρχισεις αποικια.

lifefx
04-04-15, 18:15
Αυριο εαν ερθεις για καφε θα σου εχω Grindal να αρχισεις αποικια.

Αύριο αν καταφέρω να περάσω για λίγο και θα ειμαι με το άσπρο κράνος.
Δουλεύω πρωί.

kgf12345
04-04-15, 19:47
να τον χαιρεσαι:)
ενταξει,ειναι μικρος πολυ ακομα.ηλικιακα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 7 μηνων.(χωρις να ειμαι 100% σιγουρος 6-7 εκει μεσα)
οι δικοι μου 8 μηνων ηταν μεγαλυτεροι,αλλα μπορει να οφειλεται και στο ταισμα και την ταλαιπωρια σαυτο και ναχει μεινει πισω.

δωστου ταισμα τωρα να παρει τα πανω του.δες και για γκρινταλ δες και για ζωντανο Bloodworm,σουβλακια κλπ:D

τη σταθμη του νερου κατεβασε τη μην τον βρεις απεξω.

θα γινει ωραιο ψαρι μολις μεγαλωσει λιγο και δειξει χρωματα.

φανταζεσαι τι σοκ επαθε μολις μπηκε στο ενυδρειο σου απτο ποτηρι?
δηλαδη φαντασου το λιγο για να καταλαβεις τι εννοουσα και στο αλλο θεμα.
μιλαμε για τζετ-λαγκ ενισχυμενο.
μπες λιγο στη θεση του και σκεψου το.
πιο πολυ απολη τη φαση αυτο μου αρεσει.

παιρνεις το ψαρι απτο μαγαζι στο ποτηρι καχεκτικο και το ριχνεις σε τετοιο ενυδρειο.
νιωθεις λιγο σαν τον ρομπεν των ψαριων:D

tsala
04-04-15, 20:34
ωραιο το ψαρι... να σου ζησει!
Γιωργο βεβαια , αν σταματησουμε να αγοραζουμε απο ποτηρια, ισως καποια στιγμη , να σταματησουν και να τα φερνουν... :rolleyes:

kgf12345
04-04-15, 20:59
συμφωνω απολυτα,αλλα δεν προκειται να συμβει.
εκτος αν γινει υποχρεωτικο,καθε υποψηφιος αγοραστης να μπαινει σε φορουμ πριν αγορασει,η να καθεται να διαβαζει.
πρακτικα ειναι αδυνατο.
ουτε βασιζονται σε μας τα μαγαζια.
προσωπικα,(και νομιζω οχι μονο εγω)τη συνειδηση μου την εχω πεντακαθαρη πλεον οσον αφορα αυτο το θεμα.
οτι μπορουμε να κανουμε σαν χομπιστες το κανουμε.
αν μπορουμε να κανουμε και κατι αλλο που δεν το ξερω,ας ανοιξουμε ενα θεμα να το συζητησουμε;)

tsala
04-04-15, 21:11
δυσκολο ειναι .. και εως απιθανο...
αλλα αν δεν κανουμε εμεις την αρχη, ποιος θα την κανει? :rolleyes:
Τελος παντων... μεγαλη κουβεντα , ας μην χαλαω και το θεμα.
Παντως σιγουρα ενας νομος περι τουτου , θα πρεπει καποια στιγμη να εφαρμοστει.

lifefx
05-04-15, 02:13
να τον χαιρεσαι:)
ενταξει,ειναι μικρος πολυ ακομα.ηλικιακα δεν πρεπει να ειναι πανω απο 7 μηνων.(χωρις να ειμαι 100% σιγουρος 6-7 εκει μεσα)
οι δικοι μου 8 μηνων ηταν μεγαλυτεροι,αλλα μπορει να οφειλεται και στο ταισμα και την ταλαιπωρια σαυτο και ναχει μεινει πισω.

δωστου ταισμα τωρα να παρει τα πανω του.δες και για γκρινταλ δες και για ζωντανο Bloodworm,σουβλακια κλπ:D

τη σταθμη του νερου κατεβασε τη μην τον βρεις απεξω.

θα γινει ωραιο ψαρι μολις μεγαλωσει λιγο και δειξει χρωματα.

φανταζεσαι τι σοκ επαθε μολις μπηκε στο ενυδρειο σου απτο ποτηρι?
δηλαδη φαντασου το λιγο για να καταλαβεις τι εννοουσα και στο αλλο θεμα.
μιλαμε για τζετ-λαγκ ενισχυμενο.
μπες λιγο στη θεση του και σκεψου το.
πιο πολυ απολη τη φαση αυτο μου αρεσει.

παιρνεις το ψαρι απτο μαγαζι στο ποτηρι καχεκτικο και το ριχνεις σε τετοιο ενυδρειο.
νιωθεις λιγο σαν τον ρομπεν των ψαριων:D

Εγώ τον νομίζα για πιό μικρό
Το ενυδρείο το σκεπαζω περιμετρικά με ζελατίνα για τρόφιμα.
Σιγά που θα το αφηνα έτσι :p

Μπορεί να ακουστω κάπως τώρα...
Δοκιμασες ποτέ να δεις το ενυδρείο σου η την λίμνη σου με τα μάτια του ψαριού (σου; )

Με τα μάτια ενός betta.

Να κοιταξεις τον χώρο που βρίσκεσαι δεξιά αριστερά ,πανω και κάτω
Δοκιμασες να νιωσεις το κορμί σου όπως ο μονομάχος νιώθει το δικό του;

Το εκανες.
Άρα εσύ δε με παρεξηγεις:grin:

Ναι έτσι ενιωσα, σαν Ρομπέν των δασών η κάτι τέτοιο.
Έχει συναισθημα η φάση
ωραιο το ψαρι... να σου ζησει!
Γιωργο βεβαια , αν σταματησουμε να αγοραζουμε απο ποτηρια, ισως καποια στιγμη , να σταματησουν και να τα φερνουν... :rolleyes:

Ευχαριστώ

Κι εγώ έτσι πίστευα αλλά όπως λέει και ο Γιώργος δεν ήμαστε μονο εμείς οι πελάτες των πετ σοπ.
Και απο μας βγάζουν λεφτά βέβαια αλλά τα βγάζουν δύσκολα.
Αυτό θα σταματήσει μόνο αν μεταλαχθουν και χάσουν τον λαβύρινθο τους
δυσκολο ειναι .. και εως απιθανο...
αλλα αν δεν κανουμε εμεις την αρχη, ποιος θα την κανει? :rolleyes:
Τελος παντων... μεγαλη κουβεντα , ας μην χαλαω και το θεμα.

http://www.dogacademy.gr/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%C E%B1/law-1197-1981.html
Άρθρο 1
Παράγραφος 1
Δεν παίζει να αρχισουμε τις καταγγελίες
Δεν χαλάει το θέμα.

tsala
05-04-15, 10:13
τι κι αν υπαρχει και δεν ελεγχεται κανεις...
καταγγελια πρεπει να κανουμε ολοκληρη την χωρα :D

lifefx
05-04-15, 13:51
τι κι αν υπαρχει και δεν ελεγχεται κανεις
Δεν είναι εύκολο
Ο νόμος προβλέπει καμπάνες.
Δεν τις μοιραζεις εύκολα.

lifefx
07-04-15, 10:47
Αυτό που..ψαχνεις να βρείς εναν ιδιαίτερο μονομάχο και μόλις συμβιβαζεσαι και αγοραζεις splendens,ανεβαίνει αγγελία για hm plakat,θα πρέπει να είναι ο ορισμός του κ@λ@φαρδου!

Έτσι το λέω αυτό:D
Ο μικρός είναι ζωηροτατος και φαίνεται ότι επανέρχεται μέρα με την μέρα
Να τον πετύχω μόνο να τον βγάλω μια καλη φωτογραφία

lifefx
09-04-15, 19:39
Στις ριζες, στο κομματι που ειναι εξω απο το νερο,σκεφτομαι να βαλω βρυα.
Αυτα που φυτρωνουν σε σκιερα σημεια των δασων επανω στα βραχια και στους κορμους τωνδεντρων.
Ξερει να μου πει καποιος τι αναπτυξη εχουν σε τετοιο περιβαλον;
Δηλ.με τεχνητο φωτισμο, ψεκασμο νερου και εσωτερικο χωρο.

kgf12345
09-04-15, 22:04
το φως (αν ειναι κοντα και δυνατο)δεν θα τους αρεσει πολυ.με τα υπολοιπα δεν θα εχουν προβλημα.
δοκιμασε,δεν εχεις να χασεις τιποτα.

lifefx
09-04-15, 22:14
Η λάμπα είναι 20 w/2500k και είναι τοποθετημένη καμιά 80 εκ.πανω απο το ενυδρείο.
Θα μαζεψω όταν πάω βουνό και θα δοκιμασω.
Τα βλέπω που ευδοκιμούν σε σκιερά σημεία.
Δεν τα έχει δοκιμασει κανείς να μας πει εμπειρία;

kgf12345
09-04-15, 22:51
σε ενυδρειο δεν εχω δοκιμασει.εχω δοκιμασει σε γυαλα και πηγανε πολυ καλα.
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=825954&postcount=126

lifefx
10-04-15, 01:02
Πολύ όμορφα.
Στην πέτρα τα εδεσες αρχικά;
Αν πιάσουν, παιζει να πνίξουν τις ρίζες απο τις τιλλανσιες

kgf12345
10-04-15, 07:30
οχι τι να δεσω?
ητανε πανω στην πετρα απτην αρχη.
γιαυτο την εβαλα:D

δε νομιζω πως θα εχεις προβλημα με τις τιλανσιες.ετσι κιαλλιως αυτες οι "ριζες" που εχουνε ειναι για να πιανονται κυριως.οτι παιρνουν το παιρνουν απο τα φυλλα.

αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι να μην ακουμπανε πολυ επανω τους οι τιλανσιες γιατι αν ειναι υγρα συνεχεια τα βρυα,αυτες θα σαπισουν.

νομιζω ομως πως πανω απτο ενυδρειο οπου θα μπουνε(πιο ψηλα απτο νερο δηλαδη) δεν θα χρειαζεσαι ψεκασματα πολλα γιατι η υγρασια και η ζεστη που θα ανεβαινει θα κραταει τα φυτα υγρα οσο πρεπει.
ετσι δεν εγινε και σ'εμενα με τα μανιταρια που ειχαν φυτρωσει στο ξυλο στο ενυδρειο?:D

lifefx
10-04-15, 10:01
νομιζω ομως πως πανω απτο ενυδρειο οπου θα μπουνε(πιο ψηλα απτο νερο δηλαδη) δεν θα χρειαζεσαι ψεκασματα πολλα γιατι η υγρασια και η ζεστη που θα ανεβαινει θα κραταει τα φυτα υγρα οσο πρεπει.

Ναι,σε αυτό βασιζομαι για όλα τα φυτά.
Θα το δοκιμασω.

Προς το παρών σκοτωνομαι να βγάλω καλες φωτογραφίες:D

lifefx
18-04-15, 15:20
Φευγω για βόλτα στο βουνό....
Άντε να δουμε τι καλουδια θα βρω να μαζεψω:D

sarpijk
18-04-15, 18:01
Εαν θες μος για emersed ξερω ενα μερος στη Ναουσα που εχει.

lifefx
18-04-15, 20:17
Μαζεψα πλατανοριζες κάνα δυο ξερά ξυλαράκια και μπολικα βρύα που τα ξεκολλησα απο τα βράχια.
Βρήκα και ενα εμερσεντ φυτακι και πήρα δυο απο αυτά αλλά δεν έχω υπόστρωμα.
Σκέτη άμμο έχω στον βυθό.
Θα βάλω φωτο αύριο.
Στεφανε για πιο μέρος λες; Την έχω στο πρόγραμμα την Νάουσα

lifefx
18-04-15, 20:20
Απο κινητό....

lifefx
18-04-15, 20:23
Και δυο σημερινές απο το ψάρι

lifefx
18-04-15, 20:28
Αλλες δύο

Απο κινητό είναι είπαμε!:D

kgf12345
18-04-15, 20:40
αυτα ειναι!:)

ωραιες οι φωτο και απτο ψαρι και απτο μερος που πηγες:)
κριμα που ειμαι στην αθηνα ρε γμτ.
μακαρι να εβρισκα δουλεια στην επαρχια να σηκωθω να φυγω:(

υ.γ χρειαζεσαι φωτογραφικη,στο ειπα?:D

lifefx
18-04-15, 20:58
Ναι...μου το'πες χαχα:D
Στο πανόραμα πήγα βρε.
Μια ανάσα απο την πόλη είναι

ChocolatePuma
18-04-15, 21:27
Ωραίος ο ψαρής και ωραίο το σπίτι του!!!!:D

Προτάσεις
http://www.skroutz.gr/c/434/dslr-mirrorless.html
:p

lifefx
18-04-15, 21:52
Ωραίος ο ψαρής και ωραίο το σπίτι του!!!!:D

Προτάσεις
http://www.skroutz.gr/c/434/dslr-mirrorless.html
:p

Ευχαριστώ
φωτογραφική έχω.... Χρονο δεν έχω!

Απο δεύτερα έχω άδεια

Θα σας δείξω εγώ:D

lifefx
20-04-15, 09:48
Τρίτη προσπάθεια για καλυτερες φωτογραφιες...

no_name
20-04-15, 09:53
Μαγεία...!!!

lifefx
20-04-15, 09:58
Μαγεία...!!!

Ω!...με κολακευετε κύριε:D

no_name
20-04-15, 10:01
Ανέβασε και άλλες φωτογραφίες!!!

lifefx
20-04-15, 10:03
Ανέβασε και άλλες φωτογραφίες!!!
Βρε κοψε το δουλεμα!χαχαχαχα:D

delta66
20-04-15, 12:49
Σουπερ

tsala
20-04-15, 12:58
ωραια πραγματα!!!
κατεβασε την σταθμη λεμε! :D:D

lifefx
20-04-15, 13:08
ωραια πραγματα!!!
κατεβασε την σταθμη λεμε! :D:D

Έχω τοποθετήσει μεμβράνη περιμετρικά (όπου παίρνει) στην επιφάνεια προληπτικά.
Μειώνει και την εξάτμιση.

kgf12345
20-04-15, 14:02
ειδες που μπορεις αμα θες?:D
πολυ ωραιες οι φωτο;)
το ενυδρειο τα σπαει.

Michali[s]
20-04-15, 18:45
Τρομερη δουλεια φιλε μου. Πανεμορφο

no_name
20-04-15, 19:18
πολυ ωραιες οι φωτο;)

Τώρα που ξεκίνησες να βγάζεις καλές φωτογραφίες... ανέβασε και άλλες :p :p :D

Τάκης
20-04-15, 19:27
Πολύ όμορφο και δείχνει πολύ φυσικό.
Μπράβο

lifefx
20-04-15, 21:42
ευχαριστω παιδια
Τώρα που ξεκίνησες να βγάζεις καλές φωτογραφίες... ανέβασε και άλλες :p :p :D
Ε τι αλλες να βγαλω?
Αυτο ειναι ολο κι ολο το ενυδρειο:D
Αυριο θα κανω ενα μικρο up date θα ανεβασω

stratigos24
20-04-15, 21:59
Βασιλιάς το ψάρι, μπράβο!

Για να κλείσεις απο πάνω μπορείς να κάνεις και αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=Ej8aFrqipfc

Kάτι τέτοιο ή παρόμοιο.

Edit: Kαλά ότι να ναι γράφω, που να το βάλεις κάτι τέτοιο από πάνω έτσι όπως το έχεις. Για να γίνει θέλει να κάνεις παπάδες και να κόβεις/ράβεις τη σίτα κλπ..

lifefx
21-04-15, 00:21
Ναι πρακτικα δε μπορεί να γίνει ακριβως αυτό.
Θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία σε περιπτωση που θα χρειαστεί να το βγάλω για να κάνω καμιά δουλειά.
Έχω στα σχέδια ενα"γυσο"απο πλεξι το οποίο θα μπεί μονο στην μπροστινή μεσα μεριά
και θα εχει 9cm πλατος και μηκος 55cm(οσο και η γυαλα)
Στα πλαϊνά και πίσω θα μπουν κι αλλά φυτά και δε θα μείνει παρα ελάχιστος χώρος κενός για να μου την κανει το ψάρι.
Με την μεμβράνη ζοριζομαι γιατί μετα απο κάνα δυο μέρες χαλαρώνει και η μέσα μεριά ακουμπάει στο νερό και με ενοχλεί αισθητικά.

lifefx
21-04-15, 13:17
Σημερα εβαλα τα βρυα στη μια ριζα περισσοτερο για να δω πως θα ειναι οπτικα γιατι βιοτοπικα δεν παιζει.
Με αρεσαν και λεω να τα αφησω να δω και πως θα πανε αν και ο φωτισμος μαλλον κακο θα κανει.
Να πω την αληθεια δε με χαλαει και να ξεραθουν.
Θα φαινονται και πιο αγρια:D

kgf12345
21-04-15, 13:21
Καλό!δε νομιζω να ξεραθουνε,αλλά ξαναενημέρωσε σε καμια 15αρια μέρες να δουμε πως πάνε.
Μπορεί να το χρειαστω κιεγω κ δεν έχω δοκιμάσει έτσι σε ξυλο:)
Καλά θα σε ξαναρωτησω κιολας αλλά λέμε τώρα.

lifefx
21-04-15, 13:23
και αυτη ειναι η Soleirolia.
Ενα μικροσκοπικο,εδαφοκαλυπτικο φυτό που ψοφαει για υγρασια.
Εκοψα μερικα κοτσανακια απο το φυτο και τα εβαλα στο ενυδρειο και μπορω να πω οτι παει πολυ καλα.

lifefx
21-04-15, 13:25
και αυτη μια ακομη φωτο ετσι,επειδη πηρα φόρα:D

lifefx
21-04-15, 13:26
Καλό!δε νομιζω να ξεραθουνε,αλλά ξαναενημέρωσε σε καμια 15αρια μέρες να δουμε πως πάνε.
Μπορεί να το χρειαστω κιεγω κ δεν έχω δοκιμάσει έτσι σε ξυλο:)
Καλά θα σε ξαναρωτησω κιολας αλλά λέμε τώρα.

κι εγω πρωτη φορα το βαζω σε ξυλο

kgf12345
21-04-15, 13:29
Αυτό θαναι οτι πρεπει για τη λιμνη:o
Εκεί στο αυλακι με τη λαβα,θα πηγαινει σφαίρα.
Τώρα έχω λευκοκεφαλα σε ενα σημείο κ παει πολύ καλά αλλά μου φαίνεται αυτό θα ψηλώσει πιο πολύ.

Michali[s]
21-04-15, 13:46
Τι θα γινει ρε ανθρωπε? Θα με αφησεις να δουλεψω η θα με μπριζωνεις με τις βρυες σου και τις η Soleirolies?

Α?

( Δε λενε να μεγαλωσουν και τα μικρα να ξεκινησω να στηνω και γω ρε γμτ.. )

stanisalus18
21-04-15, 13:47
τι ομορφιες ειναι αυτες? μπραβο σου, το κατεχεις και εσυ βλεπω με το αθλημα. να μας ενημερωνεις με φωτο-updates :D

kgf12345
21-04-15, 14:07
τι φωτισμο εχεις?
βλεπω κατι χρωματα ωραια στην τελευταια φωτο.

lifefx
21-04-15, 15:15
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=71481&d=1429615524τι φωτισμο εχεις?
βλεπω κατι χρωματα ωραια στην τελευταια φωτο.

Photoshop....:D
Ο πραγματικός φωτισμός είναι σε όλες τις προηγούμενες:)
Είναι λάμπα led στα 20w
Παρα πολύ ωραία η λευκοκεφαλα!
Ενδιάμεσα απο αυτή θα έδειχνε όμορφα κάποιο μικρό φυτακι
Ίσως και καμία φτέρη:D

kgf12345
21-04-15, 15:23
αποκει που τις εβαζες θολες τωρα τις περνας στο Photoshop?
θα μας χαζεψεις:D

τωρα την αλλη βδομαδα θα σου πω τι θα γινει με τα φυτα.φορτωμενος θα φυγω:D

περιμενω και κατι σπορους για κανα δυο ειδη νουφαρα απο ebay.
θα δουμε τι θα βγει και απαυτα...

lifefx
21-04-15, 15:29
τι ομορφιες ειναι αυτες? μπραβο σου, το κατεχεις και εσυ βλεπω με το αθλημα. να μας ενημερωνεις με φωτο-updates :D

Ναι ρε εννοείται
Θα έχω το θέμα σαν αρχειοθηκη
αποκει που τις εβαζες θολες τωρα τις περνας στο Photoshop?
θα μας χαζεψεις:D

τωρα την αλλη βδομαδα θα σου πω τι θα γινει με τα φυτα.φορτωμενος θα φυγω:D
Εκανα χαζομαρα με τις ρυθμίσεις μωρέ γιαυτό.

Λίγο χαλαρά με τα φυτά γιατί δεν θα μας κανεις να στεισουμε λίμνες εδώ πέρα!
Καλά;;;;:D

Αυτό το η μπεη πρεπει να μάθω κι εγώ κάποια στιγμή!

kgf12345
21-04-15, 15:37
ναι εχει πολυ πραμα τo ebay.
βρισκεις πολλα τετοια...

http://www.ebay.com/itm/10-Mini-Blue-Lotus-Seeds-Water-Lily-Pad-Nymphaea-Nelumbo-Nucifera-60kind-choose-/151641627016?

http://www.ebay.com/itm/261588326216?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/Egyptian-Sacred-Blue-Water-lily-Nymphaea-Caerulea-10-seeds-Not-lotus-1A58/121272858625?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D30004%26meid%3D3f3cfdf0962e493490607f0835c3 d864%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26mehot%3Dp p%26sd%3D261588326216&rt=nc

lifefx
21-04-15, 17:07
Εγώ βρηκα αυτό τώρα
http://www.ebay.com/itm/6-20-RED-MANGROVE-Plant-Cluster-kit-W-Bamboo-Stake-Zipties-4-Perfect-Depth-/121447646199?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c46d803f7

kgf12345
21-04-15, 19:42
ναι ταχω δει.αυτος δε στελνει ελλαδα αλλα υπαρχουν αλλοι που στελνουν.

lifefx
21-04-15, 20:21
Έχει κανείς καμια καλή ιδέα για να μην κολλάνε αποικίες βακτηρίων στα τζάμια;

Η καλύτερη φιλτρανση απορρίπτεται

Πολύ ξύσιμο πέφτει!

sarpijk
21-04-15, 20:31
Αλγη εννοεις Γιωργο? Σου εχω ολιγα πιστια και grindal παρεπιπτοντως. Ωραιες φωτογραφιες!

kgf12345
21-04-15, 20:41
τα βακτηρια αμφιβαλω οτι τα βλεπεις στα τζαμια.
αλλα ακομα και αν τα εβλεπες,δεν θες να φυγουνε.
μια χαρα ειναι εκει που ειναι.

μηπως βλεπεις καφε αλγη?
...η αλλη αλγη?...

αν βαλεις φωτο θα παρεις γνωμες.
κοντινη και καθαρη:D

lifefx
21-04-15, 20:48
Αλγη εννοεις Γιωργο? Σου εχω ολιγα πιστια και grindal παρεπιπτοντως. Ωραιες φωτογραφιες!

Βακτήρια εννοώ Στεφανε, μακάρι να ηταν άλγη, θα έφευγε με τη μία
Μωρέ λες να είναι άλγη;
Με 5,5 ώρες φωτισμό πότε πρόλαβε;

Στεφανε το πήρες το π.μ η στο έχω στείλει καμια 20αρια φορές;

Φαίνεται λίγο στην πρώτη φωτο στο ποστ #56 στα δεξιά

sarpijk
21-04-15, 21:24
Γιωργο δεν εχω λαβει πμ

kgf12345
21-04-15, 22:07
αν και δε φαινεται χρωμα,για αλγη μου φαινεται.(μαλον καφε)

θα φυγει μονη της.βαλε κ κανα σαλιγκαρι μεσα θα την καθαρισουνε.

japetus
21-04-15, 22:38
ναι εχει πολυ πραμα τo ebay.
βρισκεις πολλα τετοια...

Να επιστήσω λίγο την προσοχή μόνο σε σχέση με τα 'μπλε' νούφαρα...
Η Nymphaea caerulia είναι πράγματι ένα τροπικό νούφαρο με γαλάζιες αποχρώσεις -δίνει σπόρους ένα από τα παραπάνω λινκ-, όμως τα υπόλοιπα είναι επεξεργασμένα με φωτοσοπ φωτογραφίες λωτών (Nelumbo nucifera) που δεν υπάρχει σε μπλε χρώμα, αλλά επειδή το όνομα blue lotus είναι συνώνυμο του εξωτικού και πουλάει πολύ, καταφεύγουν οι πωλητές σε τέτοια τεχνάσματα για να προσελκύσουν πελάτες...

kgf12345
21-04-15, 22:52
χμ...ευχαριστω για τη διευκρινηση! να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα:D
δε με χαλαει και πολυ γιατι ητανε μικρη η τιμη που πληρωσα και χωρις μεταφορικα,αλλα ετσι για την ιστορια αυτα που παραγγειλα εγω ητανε αυτα στα δυο πρωτα λινκ που εβαλα πιο πανω.

τωρα τι θα βγουνε δεν εχω ιδεα,αλλα αν μπορεις εσυ να καταλαβεις αφου γνωριζεις παραπανω πεσμου:)

ετσι κιαλλιως δεν θα πανε χαμενα:)

japetus
21-04-15, 23:22
Λωτούς παρήγγειλες, όχι νούφαρα, τώρα τί χρώμα θα βγούνε, μακάρι να αξιωθείς να δεις γιατί θέλουν λίγο προσοχή να προκόψουν και σίγουρα όχι ενυδρείο αλλά πολύ μεγαλύτερο χώρο μια και είναι μεγάλα φυτά... Οι σπόροι στους λωτούς είναι μεγαλούτσικοι, σαν μικρές ελιές, και προκειμένου να φυτρώσουν πρέπει να σπάσεις με ένα πριονάκι προσεκτικά το ξύλινο περίβλημα, αλλιώς δεν πρόκειται να φυτρώσουν.. Θα κάνεις προσεκτικά για να μην τον χαλάσεις, μια τομή στο πλάι μέχρι να βρεις την άσπρη σάρκα. Εγώ να φανταστείς τους ανοίγω με dremmel, τόσο σκληροί είναι. Αν δεν έχεις εργαλεία, δοκίμασε προσεκτικά να σπάσεις το κέλυφος με μια πένσα ή μια μέγγενη, χωρίς να συμπιέσεις και να χαλάσεις όμως τον καρπό, αρκεί να ραγίσει. Όταν τους βάλεις μετά στο νερό, αυτό θα διεισδύσει από την τρύπα που άνοιξες και θα φυτρώσει ο σπόρος, αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις μερικά χρόνια όπως γίνεται στη φύση :) Όταν αρχίσει να σκάει το φυτό από το κουκούτσι, το φυτεύεις σε χώμα, με το πολύ 10 εκατοστά νερό από πάνω μέχρι να μεγαλώσει. Μια και φυτρώνει κυρίως έξω από το νερό, μπορείς να το έχεις και σε γλάστρα με νερό ίσαμε το ύψος του χώματος..

kgf12345
21-04-15, 23:37
ναι ετσι σκοπευα να κανω για το ανοιγμα(με dremel).ευχαριστω!
στη λιμνη θα μπουνε,θα δουμε τι θα βγει:D

lifefx
22-04-15, 20:27
Το πρωί μετα το τάισμα ξέχασα να ξαναβαλω την ζελατίνα.
Το απόγευμα που γύρισα,βρήκα το ψάρι στο χαλί.
Νεκρό και ξεραμενο.

Να χαίρομαι το ενυδρείο μου!

Michali[s]
22-04-15, 20:33
Ωραια..

Εγω σημερα βρηκα δυο γαριδες στο πατωμα. Να τα χαιρομαστε.

Κριμα αδερφε. Δυστυχως συμβαινουν. Ευτυχως απο αυτα μαθαινουμε.

kgf12345
22-04-15, 20:33
την ειχες κατεβασει τη σταθμη του νερου?

μη στεναχωριεσαι,συμβαινουν αυτα.

lifefx
22-04-15, 20:46
Βασιζομουν στη μεμβράνη
;886367']Ωραια..

Εγω σημερα βρηκα δυο γαριδες στο πατωμα. Να τα χαιρομαστε.

Κριμα αδερφε. Δυστυχως συμβαινουν. Ευτυχως απο αυτα μαθαινουμε.

Κρίμα και η γαρίδες
Τη δεύτερα θα ξεκινησω το ψευδοκαπακι που περιεγραψα σε παραπάνω ποστ.

ΣΚ..ΤΑ!!!

sarpijk
22-04-15, 20:49
Κριμα Γιωργο και εγω εχω χασει ψαρακια και γαριδες. Αυτα εχουν τα ανοιχτα ενυδρεια.

lifefx
22-04-15, 20:53
Κριμα Γιωργο και εγω εχω χασει ψαρακια και γαριδες. Αυτα εχουν τα ανοιχτα ενυδρεια.

Δεν ήθελα ρε συ να το χάσω αυτό το ψαράκι

kgf12345
22-04-15, 21:44
περσι εχασα ενα μαχατσαι με τον ιδιο τροπο και κοντεψα να σκασω,
μια βδομαδα το σκεφτομουνα.
μαλιστα εγω ειχα και κατεβασμενη τη σταθμη αλλα ηθελε λιγο ακομα.

ειναι κατι που το ξερεις απτην αρχη οταν στηνεις τετοιο ενυδρειο(ειδικα για μονομαχο)οτι υπαρχει κινδυνος αν δεν λαβεις μετρα.

δες το αλλιως.
αν το ειχες αφησει το ψαρι στο μαγαζι ποσες πιθανοτητες ειχε να παει καπου καλα?
και αν δεν ψοφαγε πιο πριν στο καταστημα.
ενταξει ακουγεται σαν δικαιολογια,αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

θα βρεις αλλο ψαρι και δε θαχεις τα ιδια προβληματα.
και μην εχεις τυψεις οπως ειχα εγω.
τα λαθη καλο ειναι να τα αποφευγεις αλλα αν δε μπορεις,τουλαχιστον να μαθαινεις κατι;)

tsoui
22-04-15, 22:10
Κριμα το ψαρακι :(

τα λαθη καλο ειναι να τα αποφευγεις αλλα αν δε μπορεις,τουλαχιστον να μαθαινεις κατι;)

Αυτή είναι η πιο σωστη κουβεντα.

lifefx
22-04-15, 22:36
περσι εχασα ενα μαχατσαι με τον ιδιο τροπο και κοντεψα να σκασω,
μια βδομαδα το σκεφτομουνα.
μαλιστα εγω ειχα και κατεβασμενη τη σταθμη αλλα ηθελε λιγο ακομα.

ειναι κατι που το ξερεις απτην αρχη οταν στηνεις τετοιο ενυδρειο(ειδικα για μονομαχο)οτι υπαρχει κινδυνος αν δεν λαβεις μετρα.

δες το αλλιως.
αν το ειχες αφησει το ψαρι στο μαγαζι ποσες πιθανοτητες ειχε να παει καπου καλα?
και αν δεν ψοφαγε πιο πριν στο καταστημα.
ενταξει ακουγεται σαν δικαιολογια,αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

θα βρεις αλλο ψαρι και δε θαχεις τα ιδια προβληματα.
και μην εχεις τυψεις οπως ειχα εγω.
Ευχαριστώ ρε φίλε αλλά δεν έκανα λάθος!
Τα είχα σκεφτεί όλα!
Το ενυδρείο είναι στημένο για μονομάχο και με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω προσπάθησα να κάνω το καλυτερο δυνατό.
Την μεμβράνη την εβαζα γι'αυτον το λόγο, για να μην πηδήξει ο μπουνταλας και την κατασκευή του πλεξι καπακιού την καθηστερησα λόγο οικονομικού.
Ε ξέχασα να ξανατραβηξω την κο..μεμβράνη γμτ!

kgf12345
22-04-15, 22:45
σε μενα το λες?:D
το ξερω,εχω χασει κιεγω ψαρια μα...κωδως.

ξερεις ποσα ψαρια ψοφανε καθε μερα στα καταστηματα η σε γυαλες και ποτηρακια?
μιλαμε για χιλιαδες.

τουλαχιστον αυτο ειδε και ενα ενυδρειο της προκοπης,αφου στη φυση δεν προκειται να ζουσε.
τα λαθη ειναι για να συμβαινουν.
πες η κακια στιγμη.

και μη νομιζεις,και τωρα που τα λεω αυτα σε εσενα,αμα παρω ψαρι την αλλη βδομαδα και το χασω ετσι,παλι θα σκασω.
αγγιζει τα ορια του μαζοχισμου αν το σκεφτεις:D

Savou
22-04-15, 22:47
σε μενα το λες?:D
το ξερω,εχω χασει κιεγω ψαρια μα...κωδως.

ξερεις ποσα ψαρια ψοφανε καθε μερα στα καταστηματα η σε γυαλες και ποτηρακια?
μιλαμε για χιλιαδες.

τουλαχιστον αυτο ειδε και ενα ενυδρειο της προκοπης,αφου στη φυση δεν προκειται να ζουσε.
τα λαθη ειναι για να συμβαινουν.
πες η κακια στιγμη.

Συμβαινουν αυτα φιλε μου! Εχω χασει ενα apistogramma borelli ετσι και μαλιστα το εψαχνα πολυ καιρο και το βρηκα πισω απο την βαση του ενυδρειου μετα απο παρα πολυ καιρο! Τα λαθη οπως πολυ σωστα ειπαν και πιο πανω ειναι για να μας μαθαινουν!

lifefx
22-04-15, 23:02
Το συμπέρασμα που εβγαλα.... Αν το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο, μην βάλεις ψάρι μέσα.
Ή,αυτό που λέγετε στο φόρουμ στα βιβλια και αλλού, το κάθε ειδος θέλει και το κατάλληλο :ενυδρείο... παει και τελείωσε!

kgf12345
22-04-15, 23:08
σχετικα ειναι ολα.
αμα ξεχασες να βαλεις τη μεμβρανη παλι δε φταιει το ενυδρειο:D

πες οτι ειχε καπακι το ενυδρειο και το ξεχναγες ανοιχτο μετα το ταισμα.
το ιδιο πραγμα ειναι.

γιαυτο σου λεω οτι ειναι η κακια στιγμη και τυχαινει.
μπορει να τυχει σε οποιονδηποτε.κιεμενα μου εχει τυχει.
και οχι μονο με μονομαχο,και με αλλα ψαρια.

αλλα εδω βλεπεις ψαρια και γαριδες που πηδανε απο μια τρυπουλα σε ενυδρειο που εχει καπακι.
μιλαμε απο μια σχισμη μπορει να πηδηξει εξω οποιοδηποτε ψαρι.

tsala
22-04-15, 23:11
μαλλιασε η γλωσσα μας :D
κριμα για το ψαρακι :( , η σταθμη θα προλαβαινε τα λαθη ..
την μεμβρανη ειναι λογικο καποια στιγμη να την ξεχασεις..

lifefx
22-04-15, 23:36
μαλλιασε η γλωσσα μας :D
κριμα για το ψαρακι :( , η σταθμη θα προλαβαινε τα λαθη ..
την μεμβρανη ειναι λογικο καποια στιγμη να την ξεχασεις..

Δίκιο είχες και έχεις για τη στάθμη αλλά είπαμε... βασιστηκα στη μεμβράνη.

stanisalus18
23-04-15, 18:55
Το πρωί μετα το τάισμα ξέχασα να ξαναβαλω την ζελατίνα.
Το απόγευμα που γύρισα,βρήκα το ψάρι στο χαλί.
Νεκρό και ξεραμενο.

Να χαίρομαι το ενυδρείο μου!

:(:(:( κριμα για το ψαρακι ... συμβαινουν αυτα, να μαθαινεις κατι ομως απο αυτα τα ατυχηματα ... για ολους ισχυει αυτο ... ολοι ειμαστε αρχαριοι σε κατι στην αρχη, μαθαινουμε απο τα λαθη στη πορεια ...

lifefx
25-04-15, 22:20
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=71566&d=1429993244
Σήμερα έγινε προσθήκη της φτέρης Adiantum capillus...
Δεθηκε απο τη βαση της ρίζας επάνω στα βρυα ωστε
να εχει κι ενα καποιο υπόστρωμα να πατάει.
Η υπολοιπη ρίζα ειναι βυθισμένη στο νερό κατα 3/4 περιπου.
Θα δω πως θα παει και αν ειναι σε καμια βδομάδα
θα προσθεσω αλλη μία κατα τον ιδιο τροπο σε αλλο σημειο.
Αν χαλάσει βλέπουμε
Υπάρχουν σκέψεις για παροχη νερου απο ψηλά,στη ρίζα
με σωληνακι που θα φερνει νερό απο ένα μπεκάκι του spray bar
και κατεβαινοντας θα βρεχει και τα βρύα και τη φτερη
σε περιπτωση που κατεβει η σταθμη του νερου στο ενυδρειο.;)
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=71567&d=1429993244

Savou
25-04-15, 22:27
Ωραία πράγματα!!

kgf12345
25-04-15, 22:35
μου αρεσει πολυ:)

lifefx
25-04-15, 22:42
μου αρεσει πολυ:)
Εσυ κοίτα να απαντησεις στο μηνυμα του Mιχάλη και ασε τα like:D

Michali[s]
25-04-15, 23:00
like, poke, subscribe, follow, thumbs up, friend request

sarpijk
25-04-15, 23:14
Eυχαριστω δημοσια το Γιωργο που μου πηρε και εμενα μια φτερη επειδη ηξερε οτι την εψαχνα!

Εγω θα την τοποθευησω αυριο. Ακομα δε ξερω πως και τι.

lifefx
25-04-15, 23:19
χαχαχα
Εδώ οι καλές οι φτέρες!:D
Αμα αρχισω να ευχαριστώ εγώ δημοσίως δε θα εχουμε τελειωμό κύριε Στέφανε με τα φυτά και τα grindal
κύριε lingisti με την φακή και κύριε Mιχάλη με τα cattapa

kgf12345
25-04-15, 23:48
χαχαχα!
ναι βρε απαντησα:D
καλα θα ητανε George,αλλα πριν την τριτη το απογευμα δεν θαχω φραγκα να σου στειλω για το φυτο και τα μεταφορικα.
τριτη απογευμα μπορω ανετα ομως.
αν στειλεις στο μιχαλη απο τριτη(τεταρτη στην ουσια) και μετα,υπολογισε με κιεμενα για να τα στειλεις ολα μαζι και να τελειωνεις.
αν το βιαζεται ο μιχαλης να το εχει πιο πριν στειλτου εκεινου,και θα δω εγω στην εκθεση το σαβ/κο μηπως βρω τιποτα.

Michali[s]
26-04-15, 15:38
Παιδια Δευτερα μπορω να κατεβω κτελ. Τριτη Τεταρτη δεν μπορω. Απο Πεμπτη και μετα μπορω οποιαδηποτε μερα.

Προσωπικα δεν βιαζομαι και δεν εχω κανενα προβλημα για οποιαδηποτε μερα - εκτος Τριτης/Τεταρτης. Οποτε πειτε και εσεις ποτε βολευει.

Γιωργο ( kfg ) οτι ωρα θελεις παρε τηλ.

no_name
27-05-15, 14:34
Άσε τους νόμους της φυσικής και ανέβασε καμία φωτογραφία :grin: :cool:

lifefx
27-05-15, 16:18
Άσε τους νόμους της φυσικής και ανέβασε καμία φωτογραφία :grin: :cool:

Οοοοοοοοοχι φιλαρακι, δε θα πάρεις:D

Ασε που δεν είναι ολοκληρωμένο.
Είναι στο 60%
Η μάλλον στο 65%
Όχι οχι, στο 72%

:D:D:D:D

Ειδες τι καλά;;;;:D

no_name
27-05-15, 16:26
Οοοοοοοοοχι φιλαρακι, δε θα πάρεις:D

Ασε που δεν είναι ολοκληρωμένο.
Είναι στο 60%
Η μάλλον στο 65%
Όχι οχι, στο 72%

:D:D:D:D

Ειδες τι καλά;;;;:D

Δεν σου ζήτησα να ανεβάσεις ολόκληρο το ενυδρείο.. χαχαχαχα

kgf12345
27-05-15, 16:29
:D:D:D
χαχαχαχα!

lifefx
27-05-15, 16:42
Γιώργο kgf να σε ευχαριστήσω και δημόσια για τους σπόρους που μου εστειλες.

Θα τους περιλαβω μόλις θα εχω άνεση χρόνου για να τους προσεξω και να μην κανω οτι να'ναι.
Δεν σου ζήτησα να ανεβάσεις ολόκληρο το ενυδρείο.. χαχαχαχα

Θα ανεβασω απλα περιμένω κάτι.
Της υπομονής είναι αυτά τα ενυδρεία:)

tsoui
28-05-15, 22:07
Ειστε και οι δυο ψυχοβγάλτες :D:D:D:D

stanlee
29-05-15, 22:05
Γιώργο kgf να σε ευχαριστήσω και δημόσια για τους σπόρους που μου εστειλες.

Θα τους περιλαβω μόλις θα εχω άνεση χρόνου για να τους προσεξω και να μην κανω οτι να'ναι.

Θα ανεβασω απλα περιμένω κάτι.
Της υπομονής είναι αυτά τα ενυδρεία:)

Θα κανονίσω να ρθω Θεσ/νικη να το δω live!!!!!
Μη με προκαλείς από αύριο θα μαι Χαλκιδική...στο δρόμο μου είσαι:D:D:D:D:D

lifefx
30-05-15, 03:29
Θα κανονίσω να ρθω Θεσ/νικη να το δω live!!!!!
Μη με προκαλείς από αύριο θα μαι Χαλκιδική...στο δρόμο μου είσαι:D:D:D:D:D

Όποτε θέλεις.
Έχουμε και καφεδακι:)

Άντε για να μη σε στείλω στο φράγμα σας να με φέρεις πέτρες:-):-D

no_name
08-06-15, 10:31
Θα δούμε καμία φωτογραφία...??? Μας έχεις στην δίαιτα :) :)

Demetra
27-10-15, 02:10
Ερώτησης επιδί ήδα τον ψάρι σου και τον ζήλεψα...από που τον πήρες αν επιτρέπεται γιατί εγώ κάτι πέραν του κοινού δεν βρίσκω..