Επιστροφή στο Forum : eheim 2215 χαμηλη ροη
Δουλεύω αυτό το εξωτερικό φιλτρο εδώ και έξι χρόνια και παρατηρώ πως η ροή έχει μειωθεί δραματικα.Φανταστείτε πως δεν υπάρχει κίνηση στην επιφάνεια και το spray bar δεν είναι ούτε δέκα ποντους χαμηλότερα από την εεπιφάνεια.
Υπάρχει περίπτωση καθαρισμού της κεφαλής ή κάτι άλλο;ένα σφουγγάρι έχω μέσα και αστεράκι από.το ενυδρείο είναι 240λίτρα.
Ταιριάζει η κεφάλι καποιοΥ άλλου eheim πχ 2217 να ζητήσω;
Ή να πάρω καινούργιο φίλτρο;
Δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες.το εχεις καθαρισει καλα?τις σωληνωσεις?Παντως αν δεν βγαλεις ακρη εχω ενα εγω που το δινω φθηνα αλλα λειπει το καλυμμα της κεφαλης που μπορεις να βαλεις απο το δικο σου
Επειδη το ιδιο επαθα χθες στο ιδιο φιλτρο πρωτον καθαρισε τα υλικα με νερο ενυδρειου (οσων αφορα τα βιολογικα υλικα) αλλαξε το ενυδρειακο βαμβακι μηπως εχει γεμισει ακαθαρσιες και αν δε γινει τιποτα καθαρισε την φτερωτη σε εμενα τελικα η φτερωτη εφταιγε ηθελε καθαρισμα ,μονο ανοιξε το με προσοχη μην παθεις καμμια ζημια
Λοιπόν έχει τον κάδο και από πάνω το μαύρο καπάκι που κουμπαριές με τον κάδο.αυτό το καπάκι μέσα να το ανοίξω και να καθαρίζω τη φτερωτή.ανοίγει δηλαδή με κατσαβίδι;
Να πΒ την αλήθεια τα λάστιχα δεν τα έχω καθαρίσει ποτέ,θα κάνω και αυτο
Οχι απο πανω απο την κατω πλευρα πρεπει να το ανοιξεις το φιλτρο μπες στο youtube να δεις πως γινεται μην σπασεις τιποτα
makridelacos
31-03-15, 00:08
Προσοχή στο αξονάκι της φτερωτής. Δεν έχει μεγάλες αντοχές.
Κλεόβουλος
31-03-15, 07:08
lN4pcQsUi6A
... και το spray bar δεν είναι ούτε δέκα ποντους χαμηλότερα από την εεπιφάνεια.
Το spray bar πρέπει να είναι το πολύ 2 εκατοστά χαμηλότερα! Δοκίμασε και αυτά που σου είπαν τα παιδιά.
...το ενυδρείο είναι 240λίτρα.
Είμαι κάτοχος του 2215 και το δικό μου είναι 120 λίτρα, θεωρώ ότι το 2217 είναι το κατάλληλο για τον όγκο σου.
1. Καθαριζεις τη φτερωτη οπως φαινεται στο βιντεο.
2. Καθαριζεις και τους σωληνες του φιλτρου αν βλεπεις οτι εχουν πολυ βρωμια και νομιζω θα εισαι μια χαρα.
Βαλε στο προγραμμα σε καθε συντηρηση του φιλτρου, να καθαριζεις και τη φτερωτη.
Τη φλατζα που υπαρχει γυρω απο την κεφαλη για να διατηρει τη στεγανοτητα του φιλτρου, καλο ειναι να την περασεις με λιγη καθαρη βαζελινη (χωρις προσθετα) ή καποια ενυδρειακα σπρεϋ που υπαρχουν. Ετσι θα μειωσεις τη φθορα της στο χρονο.
Πολυ μπιχλα ρε παιδι....παντως δε φαινεραι η διαφορα...να πω την αληθεια τα λαστιχα θα τα καθαρισω την επομενη φορα με το φιλτρο.
Ευχαριστω για το χρονο σας
Παιδιά μιας και άνοιξε το ποστ σήμερα καθάρισα και εγώ το δικό μου eccopro 300 το όποιο δουλεύει πέντε χρόνια ..... τους σωλήνες τους είχα αλλάξει με καινούριους αλλά μέσα σε δύο μήνες μαύρισαν και η ροή όντως είχε πέσει πολύ ....το λοιπόν ότι είπαν και οι φίλοι παραπάνω.... έβγαλα σωλήνες και τους έκανα γυαλί ( δυσκολη δουλειά) αλλα έβγαλαν ένα μικρό δασάκι από μέσα...καθάρισα το βιολογικό και τη φτερωτή σε νερό απο το ενυδρείο ...καθάρισα τη φτερωτή , έβαλα καινούριο βαμβάκι και σουπερ ξανα δούλεψε τέλεια !!
Πολυ μπιχλα ρε παιδι....παντως δε φαινεραι η διαφορα...να πω την αληθεια τα λαστιχα θα τα καθαρισω την επομενη φορα με το φιλτρο.
Ευχαριστω για το χρονο σας
Εγω θα προτεινα να καθαρισεις του σωληνες.
Τουλαχιστον στα δικα μου βλέπω τρελη διαφορα στην ροη.
Diskus fan
31-03-15, 20:20
Εγώ λέω να διορθώσεις την εμπειρία (έχεις γράψει αρκετά καλή)... και να ανεβάσεις το spray bar (όπως σου προτάθηκε παραπάνω).-
ανεβασαι το spay bar.. δεκα ποντοι ειναι παρα πολλοι.
Οι σωληνες κανουν μεγαλη διαφορα.. αν καθαριστουν , νομιζεις πως πηρες καινουργιο φιλτρο ;)
Το spay bar το αναφερεται να το ανεβασει λογω της αναταραξης που ειναι καλο να υπαρχει ?η για καποιον αλλο λογο?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.