PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρσενικά+θηλυκά guppy


Celda
04-08-05, 15:16
Καλησπέρα σε όλους


Μια ερωρηση: έχω διαβάσει όλο το φορουμ για τα ζωοτόκα και δεν έχω καταλάβει το εξής για τα γκάπι (ισχύει και για τα μόλλυ και του ξιφοφορους;) :

πώς ξεχωρίζετε τα αρσενικά από τα θυληκά; και πώς γονιμοποιουνται;

είμαι αρχάρια όπως καταλαβαίνετε...έχει κανείς φωτο των δύο φύλλων;

αφού διαβάζω ότι υπάρχει πληθώρα στους υπόλοιπους του φορουμ, να ελπίσω ότι όταν έρθει η ώρα θα βρεθεί κάποιος να μου δωρίσει μερικά;

Ευχαριστώ

Κωνσταντίνα

torm
04-08-05, 16:09
Τα δύο φύλα ξεχωρίζουν εύκολα στα ζωοτόκα απο το πτερύγιο που έχουν στο πίσω κάτω μέρος του σώματός τους, κάτω απο την κοιλιά τους. Στα θηλυκά το πτερύγιο αυτό είναι σαν μισοφέγγαρο ενώ στα αρσενικά είναι στενό, μακρουτσουλό και παράλληλο προς το σώμα του ψαριού.
Δυστυχώς δεν έχω κάποια φωτο για να στο δείξω, αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Επίσης τα αρσενικά γκάπυ έχουν συνήθως είναι μικρότερα με αρκετά μεγαλύτερες ουρές και είναι πολύχρωμα, ενώ τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα σε μεγεθος με μικρότερες όμως ουρές και λιγότερα χρώματα.
Τα ζωοτόκα δεν κάνουν άλλη δουλειά στη ζωή τους απο το να γονιμοποιούνται και να γεννούν. Τα αρσενικά κυνηγούν συνεχώς τα θηλυκά, τα οποία γεννούν κάθε 28-30 μέρες περίπου για τα γκάπυ.

Αν θελήσεις γκαπάκια, νομίζω στο είχα ξαναπεί ότι ευχαρίστως θα σου δώσω εγώ.
8)

Celda
04-08-05, 17:51
Σε ευχαριστώ πολύ torm, σε έχω στα υπόψην μου...παρόλα αυτά είπα να ανοίξω παρτίδες και με άλλους για γκάπι για να αποφύγω την αιμομιξία από αυτά που θα μου δώσεις εσύ :lol:

Αλήθεια από το κερατσίνι πως θα τα μεταφέρεις;

Και κάτι ακόμα...έχω ένα μικρό ενυδρείο 20 λίτρων, αν θέλω να το μετατρέψω σε μιευτήριο γκάπι τι φυτό μου προτείνεις;

Σε ευχαριστώ και παλι (είναι τρομερό το γεγονός ότι δεν έχεις ξεχάσει την υπόσχεσή σου :wink: )

Κωνσταντίνα

halvas69
04-08-05, 21:32
Είχα φτιάξει παλιά ένα κατατοπιστικό αρθράκι για τις διαφορές τους με σχέδια φώτος κλπ αλλά δεν το βρίσκω.... :oops:
Νομίζω το είχα στείλει στον Apostolis, αν το έχει να μου το στείλει στο μαιλ μου να το κάνω sticky.

torm
05-08-05, 09:36
Η μεταφορά δεν είναι πρόβλημα, θα μεταφερθούν σε σακούλα όπως όλα τα ψάρια και θα βρεθούμε κάπου που να μας βολεύει και τους δύο. Το Κερατσίνι δεν είναι δα και τόσο μακριά απο το Περιστέρι..
Το τι φυτά θα βάλεις εξαρτάται απο το set up του ενυδρείου. Εγώ στη γεννήστρα έχω βάλει αρκετά ψεύτικα φυτά, σπηλιές με πέτρες και απο αληθινά φυτά μόνο java moss.
Την υπόσχεσή μου δε την ξέχασα.. Όσο έχω γκαπάκια είναι ευχαρίστηση να δίνω σε φίλους απο το board. Όποτε θελήσεις εδώ είμαι.
:lol: