Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συντήρηση TECO Chiller

kesanis
12-03-15, 16:01
Καλησπέρα.
Όπως λέει και ο τίτλος, έχω ένα TECO TR10 το οποίο είναι σε λειτουργεία σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Θέλω (και πιστεύω χρειάζεται) να του γίνει ένας καθαρισμός – συντήρηση.
Το δουλεύω με δική του αντλία και εντάξει, για αντλία και σωληνώσεις ΟΚ ξέρω, για το ίδιο το chiller όμως τι γίνεται? Τι προτείνετε να κάνω για την συντήρηση του στοιχείου κυρίως?

delta66
12-03-15, 19:30
Στο μανιουλ σου δεν γραφει για τη συντηρηση που θελει?

Εδω λεει
It is essential to keep the air filter on the SeaChill clean. A clean air filter will ensure the unit is running at maximum efficiency. All units have a sensor that will alert you if the air filter is being blocked. If the digital display reads β€œAL1” this means the air filter is dirty or obstructed, and should be cleaned immediately. For proper operation, clean the filter once per month.
1 Use a vacuum cleaner or rinse the filter under a sink until filter is clean.
2 Do not use soap or other cleaning chemicals. Do not allow chiller to run for extended periods of time without an air filter.https://www.tecous.com/files/TECO_Seachill-All-Models-2008WEB.pdf

Παρακατω στα Troubleshooting λεει

Problem: Water flow through chiller has slowed,
Cause: Calcium Buildup
Solution: Disconnect chiller from aquarium. Run a 50% solution of vinegar and water through chiller for 24 hours to dissolve buildup. Thoroughly flush chiller with Ro/DI before connecting to aquarium.
Στο δικο μου (arctica) λεει μαλιστα, καθε εξαμηνο (μολις τελειωσει το καλοκαιρι δλδ και πριν την φυλαξη του για την επομενη χρηση) να κανω backflush. Δλδ ξεπλυμα με αναποδη τη ροη νερου μεσα στο μηχανημα, με ξυδονερο κλπ.

kesanis
12-03-15, 20:09
Το αγόρασα δεύτερο χέρι και δεν ειχε τίποτα απο χαρτιά.
Οταν λες backflush εννοείς με ροή από out προς in?
Φαντάζομαι ότι δεν θα χρειάζεται να λειτουργεί κιόλας, έτσι? Με μία απλή αντλία να κυκλοφορεί το ξυδονερο για 24 ωρες?

delta66
12-03-15, 20:11
Ναι ετσι.
Και καθαρισμα τα φιλτρα αερα.

kesanis
12-03-15, 20:17
Ναι, το φιλτρο αέρα το καθαρίζω ουτως ή άλλως τακτικά γιατί το έχει στο κάτω μέρος (2 πόντους απο το πάτωμα) και το τι μαζεύει ετσι για πλάκα, δεν λεγεται.

Αυτο που λεει για το 50% διάλυμα, δεν είναι πολυ δυνατό?

delta66
12-03-15, 21:15
Με ξυδι? οχι
Για τα δυνατα αλατα και το σκετο ξυδι, αδυναμο ειναι. Για να αβγατισει και να εχει ο κουβας υλικο να πιανει η αντλια, σου λεει να βαλεις και νερο
Τι θα παθει?

kesanis
12-03-15, 21:30
Κάτσε δηλαδή, αν πουμε οτι θα φτιαξω ενα μίγμα 6 λιτρα ώστε να γεμισει και το στοιχείο και να υπάρχει και κάτι στον κουβά για την αντλία, θέλω τουλαχιστον 3 λιτρα ξύδι! Μιλαμε για πολλά μπουκάλια ξύδι! !!!!!!!
Και αν φτάσει βέβαια. Διάβασα το manual αλλα δεν ελεγε τίποτα για το στοιχείο. Ποσα λίτρα είναι δηλαδή. Με βλεπω να παίρνω αύριο καμιά 10αρια μπουκάλια!

Μήπως αυτό το ξινό που λένε είναι καλύτερο?

kostas82
12-03-15, 22:43
Εχει φτηνα 2-2,5λιτρα μπετονακια να κανεις την δουλεια σου

kesanis
12-03-15, 22:57
Σουπερμάρκετ? Δεν τα εχω προσεξει εως τώρα!

kostas82
13-03-15, 01:16
πρέπει να είχα δει στον αβ τελευταία φορά ;)

korasidikos
13-03-15, 14:45
Σουπερμάρκετ? Δεν τα εχω προσεξει εως τώρα!

εχει και στο μαρκετ ιν 2λιτρο,υπαρχει και στη περιοχη σου!

kesanis
13-03-15, 17:19
ΟΚ, ευχαριστώ παιδιά.:p

Θα κοιτάξω πρώτα market in σαν πιο φθινό και μετά Βασιλόπουλο.;)