Επιστροφή στο Forum : Φυτα ικεα
Δηστυχως δεν ειχε μεγαλη ποικιλια. Ξερει κανεις τι φυτα μπορει να ειναι ?
Πιο πολυ θελω να μαθω αν πρεπει να τα φυτεψω ή οχι.
χαχαχα 2.5 ευρα το ενα..Θα το εθετα κι εγω το ερωτημα Η απαντησεις θα βοηθουσανε κι εμενα..κοινα Υδροφυλλα ειναι.Να τα φυτεψεις με πολυ μικρα ψάρια ακινδυνα προς αυτα ριζουλες θα δεις σε 2 βδομαδες δεν εχουνε καν απ οτι θα προσεξεις.
Ναι τα ψαρακια που εχω νομιζω δεν τρωνε φυτα. Να σου πω την αληθεια , ακομα δεν τα εβγαλα απο το γλαστρακι για να δω τι ριζες εχουν.
Απλα εχω χαλικι και υποστρωμα.
Να τα φυτεψω , να τα δεσω οπως τις ανουμπιες ή ειναι καποιο επιφανειας ?
Α και ειναι υδροβια. Το εγραφε στο ταμπελακι. Ασε που φαινεται και στην φωτο. Ειναι ολο το φυτο μεσα στο νερο.
1)echinodorus bleher χαμηλών απαιτήσεων προέλευση Ν.Αμερική
2)bacopa monierii μέτριων απαιτήσεων προέλευση Ν.Αμερική
3)hygrophilia ή bacopa carolina...
Όμορφα φυτάκια αλλά 2,5 ευρω θα τα έβρισκες και σε κατάστημα ενυδρειακό;)....
οοοοο ευχαριστω για τις αναγνωρισεις.
Ειχα παρει ανουμπιες απο πετσοπ και πληρωσα 8€ τη μια. Γιαυτο πηγα ικεα
Παιδιά έχω κι εγώ 2 φυτά από ΙΚΕΑ. Αν θέλετε βοηθήστε :(
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=84383
το 1. Hygrophila siamensis το 2 και 3 αγνωστα.. δεν θα τα δεις σε πετ η γνωστους εμπορους ενυδρειακων φυτων.. το 3 φυτρωνει και εδω ελλαδα σε ποατακια και φυσικα καναλια. τα ειχα και εγω σε ενυδρειο γινονται ομορφα.. βγαλε τα απο το γλαστρακι αφησε τα 3 μερες σε κουβα με νερο του ενυδρειου για να αποβαλουν τα χημικα που μπορει να εχουν απο την παραγωγη τους και μετα φυτεμα τα κοτσανια τους στο χαληκι..ο κουβας να ειναι κοντα σε φως π.χ παραθυρο...
Ωχ τα φυτεψα τωρα. Τα ξεπλυνα παντως με νερο απο το ενυδρειο.
Τα εβαλα στο πισω μερος του ενυδρειου. Ελπιζω να μεγαλωνουν γιατι τωρα ειναι πιο μικρα και απο τις ανουμπιες και δεν φαινονται.
Το μονο που θελω τωρα ειναι και ενα κερατοφυλλο για την επιφανεια.
Το 3ο είναι lisimahia sp.
μπραβο αυτο ειναι. αλλα γραφετε lysimachia nummularia... το μαζευα την ανοιξη, το καλοκαιρι με της πολλες ζεστες χανετε..
-------------------------
Ωχ τα φυτεψα τωρα. Τα ξεπλυνα παντως με νερο απο το ενυδρειο.
Τα εβαλα στο πισω μερος του ενυδρειου. Ελπιζω να μεγαλωνουν γιατι τωρα ειναι πιο μικρα και απο τις ανουμπιες και δεν φαινονται.
Το μονο που θελω τωρα ειναι και ενα κερατοφυλλο για την επιφανεια.
δεν πειραζει.. προληπτικα θα το εκανες... δεν τα εβαλες με το γλαστρακι..?
οχι τα εβγαλα απο το γλαστρακι και τον πετροβαμβακα , τα ξεπλυνα λιγο με νερο απο το ενυδρειο και τα φυτεψα. τα πλατυφυλλα δεν ειχα καθολου ριζα και πιστευω τωρα που τα φυταψα να βγαλουν σιγα σιγα. τα αλλα ειχαν μικρες ριζουλες.
Αν τα αφηνα με το γλαστρακι θεωρω οτι δεν θα ζουσαν για πολυ.
οχι τα εβγαλα απο το γλαστρακι και τον πετροβαμβακα , τα ξεπλυνα λιγο με νερο απο το ενυδρειο και τα φυτεψα. τα πλατυφυλλα δεν ειχα καθολου ριζα και πιστευω τωρα που τα φυταψα να βγαλουν σιγα σιγα. τα αλλα ειχαν μικρες ριζουλες.
Αν τα αφηνα με το γλαστρακι θεωρω οτι δεν θα ζουσαν για πολυ.
Καλα εκανες...Μια χαρα θα πανε...ειναι σχετικά εύκολα φυτά;)
Τελικα αυτα τα φυτα ειναι απαιτητικα. Τα εχω μερες και εχουν αρχισει να χαλανε. Εχω μια λαμπα 8w μονο και μαλλον φταιει αυτο. Σε καλυτερα κατασταση ειναι τα 2 που ειναι ακριβως κατω απο τη λαμπα.
ChocolatePuma
19-03-15, 22:16
Τελικα αυτα τα φυτα ειναι απαιτητικα. Τα εχω μερες και εχουν αρχισει να χαλανε. Εχω μια λαμπα 8w μονο και μαλλον φταιει αυτο. Σε καλυτερα κατασταση ειναι τα 2 που ειναι ακριβως κατω απο τη λαμπα.
Δεν ειναι "απαιτητικά" ;)
Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ από κάποιον, να κράτησε φυτά ΙΚΕΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα
Κάποια στιγμή σε όλους χάλασαν
Προτίμησε φυτά μέσω αγγελιών, από "πιστοποιημένους" πωλητές :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.