Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποια φυτα για χρυσοψαρα;;;;

nxr26
27-02-15, 21:28
Καλησπερα...θελω τη βοηθεια σας.
Καθως αποφασισα να βγαλω τα περιεργα Γκαπυ,πλτη μολυ,ξυφοφορους κ.τ.λ.
που γενναγανε σα τρελα και δε τα προλαβαινα
και ειπα να βαώ κατι ποιο ανθεκτικο και με λιγοτερο πλυθησμο εχω 80 λιτρα και εχω μεσα 3 χρυσοψαρα.
θελω ομως να βαλω και φυτα,.
Παλια ειχα βαλισνερια,ανουμπιες και κανα δυο αλλα ηταν καταπρασινο το ενυδρειο,τωρα δεν εχει μεινει τιποτα γιατι περασα και ενα διαστημα χωρις φως ειχεχαλασει το τροφωδοτικο.
Τωρα που ειμαι οκ τι προτηνεται;

ChocolatePuma
27-02-15, 21:40
Τωρα που ειμαι οκ τι προτηνεται;

Καλησπέρα

Προτείνω να διαβάσεις αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 ...απαντάει στην ερωτηση σου ;) και σε άλλα πολλά!!!

Τι χρυσόψαρα έχεις?

Lth1
01-03-15, 15:35
Echinodorus bleheri,Anubias,Vallisneria,Microsorum pteropus αυτα εγω θα εβαζα μεσα...
Η Vallisneria σαν φυτο δεν τρωγεται απο τα χρυσοψαρα απλα ξεριζώνεται..εκτος και αν βαλεις γυρω απο την βαλισνερια βραχακια,τα φυτα που δενονται πανω σε βραχους η ξυλα εχουν για μενα μεγαλυτερη επιβιωση με τα χρυσοψαρα...
Αυτα τα φυτα ειναι και χαμηλων απαιτησεων οποτε εισαι καλυτερα σε θεμα φωτισμου και λιπασματων...

sarpijk
01-03-15, 17:00
Εαν θες φυτα δε βαζεις χρυσοψαρα. Αλλιως μονο ανουμπιες και αυτες μονιμα μεσα στην αλγη θα ειναι. Ο,τι δε το τρωνε τουλαχιστον το μασουλανε και δε μεγαλωνει.

Παθων.

Τάκης
01-03-15, 19:38
Εαν θες φυτα δε βαζεις χρυσοψαρα. Αλλιως μονο ανουμπιες και αυτες μονιμα μεσα στην αλγη θα ειναι. Ο,τι δε το τρωνε τουλαχιστον το μασουλανε και δε μεγαλωνει.

Παθων.
+1000

christine
02-03-15, 15:48
Εγώ στα δικά μου έχω egeria densa που είναι εύκολο φυτό και θεωρείται και καλός οξυγωνοτής και δεν το έχουν πειράξει καθόλου. Νομίζω οτι είναι απο τα καλύτερα φυτά για χρυσόψαρα, γιατί υποτίθεται οτι απορροφάει πολλά νιτρικά.

giorgosg
02-03-15, 19:17
Υπαρχουν καποιες φορες εξαιρεσεις στα ψαρια που σε εκπλησουν ευχαριστα αλλα το εχουν μεσα τους και μπορει να ξυπνησει.Και εμενα δεν μου πειραζαν το κερατοφυλλο,
το πολυσπερμα και αλλα διαφορα αλλα μολις εμαθα απο εδω μεσα λογω δυσκοιλιοτητας
να ταΐζω αρακα,της επομενες μερες του αρακα δεν εμεινε τιποτα πλιν ανουμπιας:smt120
Μπορει να μην συνδεεται το γεγονος αλλα το ενστικτο τους ξυπνησε μια μερα:grin:

Nicholas
03-03-15, 09:05
Στα 120 λίτρα έχω ένα φάνσυ και ένα μπλακ μουρ. Τα φυτά μου είνια εχινόδωροι και μος, συν κάτι βαλισνέριες που δεν προκόβουν επειδή δεν έχω υπόστρωμα. Το ενυδρείο μου είναι γενικά πολύ πράσινο. Ειδικα το μος τείνει να καταλάβει τα πάντα.
Τα ταϊζω τακτικά με ζεματισμένο μαρούλι που το έχω κάνει σβώλακια και το έχω σε κουτί στην κατάψυξη.
Μασουλάνε λίγο που και που, ειδικά στο μος αλλά η ανάπτυξη του είναι τέτοια που αναπληρώνει αμέσως τις απώλειες.

Τον πρώτο καιρό μέχρι να αναπτυχθούν τα φυτά έριχνα κάθε μέρα ζεματισμένο μαρουλάκι ώστε να μην τους λείπει πράσινο. Αφού μεγάλωσαν τα φυτά δεν πειράζει ας φάνει και λίγο.

Τάκης
03-03-15, 10:34
Τα δικά μου τα μοσχαράκια δεν καταλαβαίνουν από αυτά, ξεριζώνουν τις βαλισνέριες που και που και τρώνε τις ρίζες και κόβουν και κομμάτια από τις ανούμπιες, μέχρι και τη καφέ άλγη τρώνε :)

tsala
03-03-15, 13:24
Tα χρυσοψαρα εχουν χαρακτηρα, επομενως το καθε ενα ειναι διαφορετικο.
Κανεις δεν μπορει να πει με βεβαιοτητα οτι θα φαγωθει καποιο φυτο απο τα χρυσοψαρα.
Σιγουρα υπαρχουν καποια που δεν μπαινουν και θα φαγωθουν σιγουρα.
Επισης αλλο μονοουρα κι αλλο fancy , δεν ειναι το ιδιο ανεκτικα στα φυτα.
Αν δεν δοκιμασεις ,δεν μπορεις να ξερεις το τι τρωνε και τι οχι.
Ειχα χρυσοψαρα που δεν πειραζαν καν κερατοφυλλο, ειναι οτι χαρακτηρας σου "κατσει" ;)

Lth1
03-03-15, 15:56
συμφωνω με tsala αν και για μενα υπαρχουν στανταρ φυτα απο οσο εχω καταλαβει και δει απο τα δικα μου τα τερατακια!

delta66
03-03-15, 20:33
Μονο οι ανουμπιες προκοβουν σε μενα.
Ακομα και τις αλγες βοσκανε απο πανω τους.
Τα αλλα φυτα η τα τρωνε, ή απο το πειραγμα δεν αναπτυσονται και τελικα ή παραμενουν καχεκτικα (πχ φτερη, java fern), ή εξαφανιζονται σταδιακα (εχινοδωροι).

Το φυλλοδεντρο μου παει μια χαρα και στολιζει και το εξωτερικο του ενυδρειου (καπακι) για να φαινεται πιο κοντα στο φυσικο ολο το θεμα με ενα μεγαλο φυτο απλωμενο πανω στο ενυδρειο και οχι πλαστικουρα.

ChocolatePuma
03-03-15, 20:41
Στο δικό μου πάλι συμβαίνει το αντίθετο
Οτι φυτό βάλω, επιβιώνει & αναπτύσεται
Αρκετές φορές βλέπω κομμένες άκρες, αλλά όχι κάτι σημαντικό

Δεν ξερω αν είναι θέμα ψαριών ή θέμα διατροφής

Nicholas
03-03-15, 23:47
Τα αλλα φυτα η τα τρωνε, ή απο το πειραγμα δεν αναπτυσονται και τελικα ή παραμενουν καχεκτικα (πχ φτερη, java fern), ή εξαφανιζονται σταδιακα (εχινοδωροι).

Πανε και τρώνε την καινούργια βλάστηση που είναι και τρυφερή. Τα φύλλα δεν ανανεώνονται και τα παλιά που μένουν σιγά σιγά ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και εσύ μένεις με το κοτσάνι.