PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεριζωμα και ξαναφυτεμα

afg86
24-02-15, 22:47
Ο παντογνωστης πετσοπας μου ειχε δωσει 4 ανουμπιες και μου ειχε πει οτι μπορω να τις φυτεψω με το γλαστρακι. Ειπε οτι η μονη διαφορα θα ειναι οτι θα εχουν πιο αργη αναπτυξη. Πραγμα που δεν με πειραξε και ετσι τα φυτεψα με το γλαστρακι.
Ειδα ομως οτι δεν περασε ουτε μηνας και αρχισαν να χαλανε.Τα ξεριζωσα εβγαλα το βαμβακι και το γλαστρακι και τα ξαναφυτεψα. Εκανα καλα ή τα αχρηστεψα ?
Ειδα οτι δεν ηταν μια ριζα σε καθε γλαστρακι αλλα ειχε πιασει μαζι μεσα στο βαμβακι 4-5 φυλλαρακια με ξεχωριστη ριζα. Πραγμα που με δυσκολεψε και στο φυτεμα. τα φυτα παντως εμειναν μισα και κολοβα μιας και καποια φυλλα ηταν για πεταμα.
Παντως η ευχαριστη εκπληξη ηταν οτι βρηκα 2 λαθρεπιβατες σαλιγκαρακια μεσα στα γλαστρακια τα οποια ειναι τοσο μικρα οσο ενα χαλικι και δεν μπορω να καταλαβω απο φωτο σε ποιο ειδος ανηκουν. ελπιζω να μεγαλωσουν και να μην γινουν τροφη τωρα που ειναι μικρα.

nicpapa
24-02-15, 22:49
Ο παντογνωστης πετσοπας μου ειχε δωσει 4 ανουμπιες και μου ειχε πει οτι μπορω να τις φυτεψω με το γλαστρακι. Ειπε οτι η μονη διαφορα θα ειναι οτι θα εχουν πιο αργη αναπτυξη. Πραγμα που δεν με πειραξε και ετσι τα φυτεψα με το γλαστρακι.
Ειδα ομως οτι δεν περασε ουτε μηνας και αρχισαν να χαλανε.Τα ξεριζωσα εβγαλα το βαμβακι και το γλαστρακι και τα ξαναφυτεψα. Εκανα καλα ή τα αχρηστεψα ?
Ειδα οτι δεν ηταν μια ριζα σε καθε γλαστρακι αλλα ειχε πιασει μαζι μεσα στο βαμβακι 4-5 φυλλαρακια με ξεχωριστη ριζα. Πραγμα που με δυσκολεψε και στο φυτεμα. τα φυτα παντως εμειναν μισα και κολοβα μιας και καποια φυλλα ηταν για πεταμα.
Παντως η ευχαριστη εκπληξη ηταν οτι βρηκα 2 λαθρεπιβατες σαλιγκαρακια μεσα στα γλαστρακια τα οποια ειναι τοσο μικρα οσο ενα χαλικι και δεν μπορω να καταλαβω απο φωτο σε ποιο ειδος ανηκουν. ελπιζω να μεγαλωσουν και να μην γινουν τροφη τωρα που ειναι μικρα.

Τις ανουμπιες δεν τις φυτεουμε γιατι σαπιζουν . :D
Τις δενουμε επανω σε πετρα ή σε ξύλο.

nazgul
24-02-15, 22:49
H anubia δε φυτευεται στο βυθο. Ριξε μια ματια και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809).

Apollwnas
24-02-15, 22:50
Οι ανουμπιες δεν φυτευονται οπως τα αλλα φυτα!δενεις τον κορμο της με πετονια πανω σε καμια πετρα η κανα ξυλο!

afg86
24-02-15, 23:40
Ααααααααα πανε τα φυτααα και τα χρυσοπληρωσα. Μονο κατι διακοσμητικα εχω. Αναγκαστικα εκει θα τις δεσω. Δηλαδη η ριζα ολη εκτος χαλικιου ? πως θα τρεφεται το φυτο. Δεν εχω και νιτρικα ακομα.
Μου πουλησε και ενα κουτι χωμα που εβαλα κατω απο το χαλικι.

Apollwnas
24-02-15, 23:46
Τρεφεται απο τα φυλλα μην ανησυχεις!το χωμα που λες λογικα ειναι υποστρωμα που στην παρουσα φαση δεν σου χρειαζεται αν δεν εχεις αλλα φυτα που πιανουν ριζες!

Κωστας86
25-02-15, 00:42
Τρεφεται απο τα φυλλα μην ανησυχεις!το χωμα που λες λογικα ειναι υποστρωμα που στην παρουσα φαση δεν σου χρειαζεται αν δεν εχεις αλλα φυτα που πιανουν ριζες!

+10000:smt052

sarpijk
25-02-15, 01:32
Ποιο πετσοπ εδωσε τετοιες συμβουλες?

afg86
25-02-15, 09:19
Η απατεωνας ειναι για να μου παιρνει τα λεφτα.
Η εχει πληρη αγνοια , αν και το παιζει ειδικος.
Περιφερειακος θεσσαλονικης το petexperts.
Αν δεν επιτρεπεται να το αναφερω διαγραψτε το ποστ.

Hobbit
25-02-15, 17:03
Καλα μην νομιζεις...
Κι εμεις οταν στηναμε το πρωτο μας, τους λεγαμε οτι στηναμε ενυδρειο καιαυτοι μας γελεγαν κουραφεξαλα.
Το μονο petshop που μας "βοηθησε"(δεν ειναι τελειο ομως δεν ειναι σαν τα αλλα) ειναι το petcity

afg86
25-02-15, 17:21
Ελα μωρε απο την αρχη φαινεται. Οταν μου πουλαει ενυδρειο 75 λιτρων δινοντας μου διαστασεις συσκευασιας , τι περιμενεις για τη συνεχεια.
Ψαρια δεν πηρα απο εκει αλλα μου ειχε πει οτι μπορω να βαλω και 20 και 30 ψαρια.
Το μονο που εχει καλο ειναι οι τιμες του σε αρκετα πραγματα.
Απο συμβουλες 0 . Μονο το κερδος κοιταει.

nazgul
25-02-15, 21:46
Παιδια, μην ξεχνατε οτι το καθε καταστημα βρισκεται εκει για να πουλησει. Προκειται για επιχειρηματιες ή και υπαλληλους μη ενημερωμενους πολλες φορες, που απλα θελουν να βγαλουν το ψωμι τους. Δε σημαινει οτι το καθε καταστημα αποτελειται απο χομπιστες. Αυτο θα ηταν το ιδανικο, αλλα δεν ειναι απαραιτητα κακο απο μονο του.

Ο καθενας εχει υποχρεωση να εναι ενημερος πριν αγορασει οτιδηποτε, για την αγορα του. Ιντερνετ υπαρχει, πληροφοριες υπαρχουν. Τα μαγαζια καλα κανουν και πουλανε.

Ολοι την πατησαμε στην αρχη (παθων εδω). Δε χρειαζεται να τα βαζουμε με τα μαγαζια.Μπορουμε απλα να κοιταξουμε μπροστα, στο παραπερα που μπορουμε να κανουμε.

Αληθεια, αν αγοραζαμε αυτοκινητο θα πηγαιναμε στην πρωτη αντιπροσωπεια και θα λεγαμε "δωστε μας ενα αυτοκινητο", "πως δουλευει?". Δε νομιζω. Μηπως εχει να κανει με τα χρηματα που δινουμε, τελικα?

Γιατι αν το καθε Guppy εκανε 100 ευρω εκαστο, θα ηξερε ο καθενας οτι η επιστημονικη ονομασια του ειναι Poecilia Reticulata και δεν θα το εβλεπα πολλες φορες γραμμενο λαθως ως γκαμπυ (και ουτε καν ως γκαπυ, ελληνικα)!

Hobbit
25-02-15, 23:02
Ελα μωρε απο την αρχη φαινεται. Οταν μου πουλαει ενυδρειο 75 λιτρων δινοντας μου διαστασεις συσκευασιας , τι περιμενεις για τη συνεχεια.
Ψαρια δεν πηρα απο εκει αλλα μου ειχε πει οτι μπορω να βαλω και 20 και 30 ψαρια.
Το μονο που εχει καλο ειναι οι τιμες του σε αρκετα πραγματα.
Απο συμβουλες 0 . Μονο το κερδος κοιταει.

Για το petcity μιλας;

nazgul
25-02-15, 23:05
Στο post #9 λεει για ποιο καταστημα μιλαει. Δεν εχουμε petcity στη Θεσσαλονικη.

Hobbit
25-02-15, 23:10
Στο post #9 λεει για ποιο καταστημα μιλαει. Δεν εχουμε petcity στη Θεσσαλονικη.

Συγνωμη το ξεχασα:D

afg86
26-02-15, 00:00
Δεν λεω να ειναι υποχρεωμενος να ξερει τα παντα. Απλα αν δεν ξερει κατι να το λεει στον πελατη του.
Αυτο εχει να κανει με το αν ειναι ηθικος ανθρωπος. Ποσο μαλλον οταν ασχολειται με ενα επαγγελμα που εχει να κανει με εμβια οντα και απο σεβασμο προς αυτα θα πρεπει να ειναι ειλικρινης.
Ας μου πουλησει οτι θελει αλλα αν δεν γνωριζει ας μην δινει συμβουλες. Που θεωρω απιθανο να μην γνωριζει οτι οι ανουμπιες δεν φυτευονται. Καταλαβα οτι ειναι απο τα πρωτα πραγματα που μαθαινεις οταν ασχολεισαι με τα ενυδρειακα.

Ασε που τα ψαρια τα πηρα επιτηδες απο αλλο πετσοπ , του οποιου ο υπαλληλος δηλωσε χομπιστας με ενυδρειο πολλων λιτρων.
Οι γενικοτερες συμβουλες του ηταν πιο σωστες αλλα μου εδωσε μια πολυ λαθος ψαροσυνθεση.
Χομπιστες ή οχι , αν δεν ειναι ηθικοι , την πατησες.

nazgul
26-02-15, 07:06
Το καλυτερο ειναι να ειμαστε ενημερωμενοι, ωστε να ξερουμε τι θελουμε. Αλλο η ενυδρειακη κουβεντουλα, που σιγουρα ειναι καλη και αλλο να αγοραζουμε ενα σωρο αχρηστα πραγματα ή και να κανουμε λαθος κινησεις, με αποτελεσμα να την πληρωνουν τα ζωντανα.

Φυσικα αυτο που ελεγα πιο πανω, δεν ηταν σε προσωπικο επιπεδο.