Επιστροφή στο Forum : Τι μπορει να ζεισει σε 15αλιτρο
Καλησπερα σε ολους σε ενα ενυδρειο 15 λιτρων μπορει να μπει κατι αλλο εκτος απο μονομαχο; Καποιο σαλιγκαρι ισως;
korasidikos
21-02-15, 20:01
KPFpzi8GF8Q
korasidikos
21-02-15, 20:15
vnP8NDz88hY
Ξανα μην το κανεις "υπερσυνδεσμο" γραψε το κανονικα και θα το κανω copy
korasidikos
21-02-15, 20:19
γιατι δεν στα παιζει;;;;;:confused:
https://www.youtube.com/watch?v=vnP8NDz88hY
https://www.youtube.com/watch?v=KPFpzi8GF8Q
https://www.youtube.com/watch?v=CosiI0WgOKw
Δεν ξερω τωρα ειναι ενταξει:)
Ψαχνω κατι για εναν πολυυυυυυυυυ αρχαριο
Καλησπερα σε ολους σε ενα ενυδρειο 15 λιτρων μπορει να μπει κατι αλλο εκτος απο μονομαχο; Καποιο σαλιγκαρι ισως;
Για το Betta δηλαδή είναι δεδομένο οτι αρκούν τα 15lt ;
Ψαχνω κατι για εναν πολυυυυυυυυυ αρχαριο
Τι ειναι πιο ευκολη?
Η χειρουργικη ή η μικροχειρουργικη?
15 λιτρα για ενα ψαρι που φτανει τα 7 cm, δεν θα το θεωρουσα καθολου καλη ιδεα. Αλλα και λογω της δυσκολιας διατηρησης σταθερων συνθηκων σε αυτα τα λιτρα, δεν θα ελεγα οτι ειναι και η καλυτερη περιπτωση για οποιοδηποτε αλλο ζωντανο.
Ενα φυτεμενο ενυδρειακι με κανενα σαλιγκαρακι, θα μπορουσε να γινει. Για εμενα, μεχρι εκει για να μην υπαρχουν προβληματα.
Αμα υπολογισεις υπόστρωμα διάκοσμο φίλτρο κ.τ.λ. μένουν 5lt.
Σίγουρα καλυτερα απ'το ποτήρι αλλά μην πέρνει το παιδί σαν δεδομένο οτι αυτό το ψάρι βολευεται οπου νάναι.
Και είπαμε ότι ψάχνω Clea Helena! Θοδωρή έχουμε τίποτα;
Σιγουρα ο μονομαχος δεν θα ειναι αρχοντας εκει απλα εχω δει παρουσιασεις στο φορουμ με μονομαχο σε 15lt και ανοιγωντας το θεμα πιστευα οτι "μπορει" να μπει μονομαχος.Apple snails μπορουν να μπουν;π
Το χειροτερο για εμενα σε αυτα τα λιτρα, ειναι οι ασταθεις συνθηκες, οι οποιες μπορει να ειναι καταστροφικες για οποιοδηποτε ζωντανο. Ποσο μαλλον για καποιον που δεν θα ειναι ολη μερα πανω απο το ενυδρειο και δεν εχει εμβαθυνει αρκετα στο χομπι, για να μπορεσει να κρατησει ισορροπιες. Οχι πως ενας πολυ εμπειρος χομπιστας θα μπορουσε να κανει θαυματα σε τοσα λιγα λιτρα, δηλαδη. Τα προβληματα ειναι πολυ πιθανο να εμφανιστουν παλι, απλα θα αποφευχθουν καποια πραγματα.
Το 15αρι ενυδρειο καλο ειναι να βρισκεται στην ακρη ως καραντινα για ωρα αναγκης. Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα στην τιμη ενος λιγο μεγαλυτερου ενυδρειου. Αλλωστε, στις αγγελιες μπορει να βρει καποιος πολυ καλες ευκαιριες.
Lifefx: εχεις πμ ;)
Δυστυχος μονο μεχρι 25lt μπορουμε να παρουμε.Εκει τι μπορει να μπει;
στα 25 λιτρα? ενας μονομαχος,πιο ανετα αποτι στα 15:D
εχεις κατι στο μυαλο σου που θελεις να βαλεις?
γιατι αν εχεις κατι συγκεκριμενο,να σου πουμε γιαυτο που σκεφτεσαι.
η απαντηση μαλον θαναι οχι αλλα τεσπα:D
οσο πιο πολλα λιτρα τοσο πιο καλα.δεν εχει να κανει με το ειδος.
οποιο ειδος υδροβιου οργανισμου και αν θες να κρατησεις σε ενυδρειο,οσο πιο πολυ νερο εχει τοσο καλυτερα γιαυτο και για σενα,αφου θαχεις πιο ευκολη συντηρηση.
καποια ειδη μπορουνε να ζησουνε καλα σε λιγοτερα λιτρα αποτι αλλα και μεχρι ενος οριου.
σαυτο παιζουν ρολο διαφοροι παραγοντες.ειδος ψαριου και συμπεριφορας,μεγεθος ψαριου,τελικο μεγεθος ψαριου,φιλτρανση,ειδος διατροφης,συχνοτητα ταισματος,ρουτινα αλλαγων που ακουλουθεις,κλπ.
εσυ τι θελεις να κανεις?
θες μονομαχο,η θες κατι αλλο?
στο λεω,γιατι κιεγω οπως και πολλοι αλλοι,εχω κρατησει μονομαχο στα 15 λιτρα,και μου βγηκε η πιστη ενα καλοκαιρι να αλλαζω νερο μερα παρα μερα για να μην παθει τιποτα το ψαρι.
χρονο δεν θα μπορουσα να βγαλω δηλαδη.ουτε εγω ουτε το ψαρι.
Μερικες γαριδουλες red cherries, ενω εχει προηγηθει αρκετο διαβασμα για να γινει σωστη προετοιμασια, θα μπορουσαν να ειναι ενταξει.
Οι γαριδες δεν θελουν τυρφη στο φυλτρο;Πως ξερεις ποση θα βαλεις;
Γιατι να θελουν τυρφη? Μια χαρα τα πηγαινουν οι red cherries σε νερο βρυσης. Οπως ειπα και πριν, θελει αρκετο διαβασμα για να ξεκινησει καποιος το εγχειρημα ;)
θα ελεγα να ξεκινησεις,διαβαζωντας τα υπομνηματα του φορουμ.
θα τα βρεις εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490
αφου τα διαβασεις,οτι απορια εχεις ρωτας εδω.αλλιως θα πηδαμε απτο ενα θεμα στο αλλο και ακρη δε θα βγαλουμε.
Πάρε 5 αρσενικά guppies και 6 γαριδούλες red cherry και θα είσαι ΟΚ στα 15 λίτρα. Μην πάρεις θηλυκά guppies γιατί θα γεμίσεις, γεννάνε ασύστολα!
Πάρε 5 αρσενικά guppies και 6 γαριδούλες red cherry και θα είσαι ΟΚ στα 15 λίτρα. Μην πάρεις θηλυκά guppies γιατί θα γεμίσεις, γεννάνε ασύστολα!
υποθετω θα του πεις και τι ρουτινες θα χρειαζεται για αυτα που προτεινεις?
οπως και το τι θα κανει το καλοκαιρι που οι θερμοκρασιες θαναι οτι ναναι?
ολοι μπορουμε να προτεινουμε τι ψαρια να βαλει.δεν ειναι εκει το θεμα.
το θεμα ειναι να μην υπαρχουν προβληματα για τα ψαρια και για εκεινον.
φιλικα;)
Το ενυδρειο δεν ειναι για εμενα αλλα για εναν φιλο μου που (δυστηχως) δεν μπορει να κανει εγκραφη( για πρωσοπικους λογους)και μου ζητησε να ανοιξω αυτο το θεμα ετσι ωστε να μπορει να λυσει την αποροια του.Οι red cherrys τι συνθηκες θελουν;
αν κοιταξεις στο λινκ με τα υπομνηματα που σου εδωσα παραπανω,θα δεις τι συνθηκες θελουν και οι ρεντ τσερυ και πολλα αλλα ειδη.
καλο διαβασμα+-4;)
Ευχαριστω για τις πληρωφοριες.
Δυστυχως χωρις διαβασμα, οτι οργανισμο και να βαλεις στο ενυδρειο, το πιθανοτερο ειναι να εμφανισει προβληματα, αργα ή γρηγορα. Απλα, τα μεγαλα ενυδρεια, μπορουν να συγχωρεσουν καποια λαθη. Τα μικρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση. Οποτε, παντα μελεταμε τις αναγκες του καθε οργανισμου που θελουμε να φιλοξενησουμε και οτι ειμαστε ετοιμοι, προχωραμε σστο στησιμο του ενυδρειου.
Κριμα ειναι να γινεται τετοιος συμβιβασμος σε ενα ειδος που η μονη ασχολια του, ειναι η αναπαραγωγη. Αν δεν μπορουμε να προσφερουμε τα αναλογα σε καθε ειδος, καλυτερα να ψαξουμε για κατι αλλο, ειναι η αποψη μου.
Κατα τα αλλα, συμφωνω με τον kfg12345.
ευχαριστω και παλι θα σας ενημερωσω ξανα την Τριτη για τις εξεληξεις.
korasidikos
22-02-15, 13:03
RpNUWjZ_w8Qακινδυνα για το γονο και ευκολα ψαρακια!
korasidikos
22-02-15, 13:52
https://www.youtube.com/watch?v=RpNUWjZ_w8Q
κατι κανεις λαθος!ελευθερο ειναι!!!
RpNUWjZ_w8Qακινδυνα για το γονο και ευκολα ψαρακια!
Και σε μενα απο ταμπλετ οταν ειμαι ειμαι στο φορουμ στα βιντεο μου βγαζει
το borked και μπαινο απο pc για τα δω.Δεν ξερω τι φταιει.:confused:
Τα ψαρακια αυτα ειναι τα rasbora?Ομορφα ψαρακια,θεωρουνται ευκολα?
korasidikos
22-02-15, 22:48
πολυ ευκολα τα εχω περιπου 5 μηνες χωρις θεματα!
Ναι σαν λινκ φαινεται κανονικα το ειδα και πριν.Να τα χαιρεσαι.
Σε νερο βρυσης τα εχεις?
korasidikos
22-02-15, 23:31
ναι κανονικα!αρκει βεβαια να μην εχει το νερο σου κανενα ph καταλληλο για αφρικανικο! :D
Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο σκετικο ξεκινατε ενα ενυδρειο με ψαρια που ζουν σε διαφορετικο νερο απο αυτο που εχετε.
http://www.seriouslyfish.com/species/boraras-merah/
Σε στυλ "για να δουμε αν λεει αληθεια το προφιλ"?
ή "αν ζησουν, εζησαν κι οσο ζησουν", ή "αστο να λεει, εγω ξερω καλυτερα" ή "ελα μωρε υπερβολες".
ή "ελα μωρε με τα κωλοψαρα που θελουν και επεξεργασια νερου"
ή "δεν γινοταν αλλιως, μου ειχαν βαλει το περιστροφο στον κροταφο"
φιλε επειδη εχω περασει απο τη φαση σου (με τα λιτρα) κ να μην μπορω να παω παρΑπανω για καποιο διαστημα θα σου ελεγα να βαλεις καμια γαριδουλα (οχι την κοινη red cherry ομως)...θα επελεγα μια πιο...ιδιαιτερη!!ειμαι απο κιν κ δ μπορω να σου στειλω link...αλλα ψαξτο λιγο!!εχει φοβερα χρωματα....κ βαλε κ κανα φυτακι αν θες!!με λιγη υπομονη θα γινει κουκλι....
Οι "ιδιαιτερες" γαριδες, περα απο ιδιαιτερη μελετη, θελουν και ιδιαιτερες παραμετρους νερου, οπως και ιδιαιτερα σταθερες συνθηκες που δεν μπορουν να γινουν πραγματικοτητα σε αυτα τα λιτρα. Αλλιως, δυσκολα τα πραγματα.
Diskus fan
23-02-15, 00:43
Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο σκετικο ξεκινατε ενα ενυδρειο με ψαρια που ζουν σε διαφορετικο νερο απο αυτο που εχετε.
ή "αν ζησουν, εζησαν κι οσο ζησουν", ή "αστο να λεει, εγω ξερω καλυτερα" ή "ελα μωρε υπερβολες".
Είναι φτηνές οι ζωές Σπύρο... τι ρωτάς;
Εδώ ανοίγει ο άλλος θέματα σωρηδόν με τα προβλήματα του ενυδρείου του... και 6 μήνες μετά... δίνει συμβουλές και κάνει προτάσεις... ως "ειδικός επιστήμων".- :rolleyes:
Δεν σου κανουν οι πιο "ευκολες" red cherry?
15 λιτρα ειναι αυτα.
Με το ζορι παει ενα τετοιο ενυδρειο καλα.
Και σκετο νερο να ειχε, δεν θα μπορει να το κραταει για παντα καλα.
Θα κουραστει στο τελος κι ο ιδιος, αν προσπαθει να το κραταει παντα με σταθερες συνθηκες και καθαρο.
Το θεμα ειναι αν μπορει να φιλοξενησει κατι το 15 λιτρο, χωρις να ειναι "δυσκολα τα πραγματα". Αλλιως, χανεται το νοημα.
Τη γνωμη μου τη λεω καπου παραπανω. Ουτε μονομαχος μπαινει, ουτε κατι αλλο, αν θελουμε να λεμε οτι θελουμε ευτυχισμενους κατοικους ενυδρειου. Κανενα σαλιγκαρακι, αντε και μερικες red cherries ισως μονο και αυτες με αρκετο διαβασμα πριν για να υπαρξουν σταθερες συνθηκες, οπως και αραιωση του πληθυσμου τους λογω των αυξημενων αναπαραγωγων (αν ολα πανε καλα).
Σας ειπα οτι ενυδρειο μπορουμε να εχουμε μεχρι 25lt.Γιατι λετε οτι με το πολυ διαβασμα εισαι ενταξει(οχι οτι δεν ειναι καλο) αλλα εφοσον μιλαμε για εναν που το μονο που ξερει εναι να ταιζει τα ψαρια (οποιος κι αν ειναι αυτος) δεν θα πρεπει να το κανει και στην πραξη "για να δει πως ειναι"πχ.εμεις οταν φτιαχναμε το πρωτο μας ενυδρειο νομιζαμε οτι τα ξερουμε ολα αλλα τα καναμε !@$&?! και αναγκαστηκαμε να το ξεστησουμε(ειχαμε γεμισει και150.000 σαλιγκαρια)
Οταν ακουσα "ξεχωριστο ειδος" σκευτικα την amano
Εχουμε συμφωνησει απο παλια οτι οτιδηποτε κατω απο 60 λιτρα ειναι ενυδρειο ειδικων προδιαγραφων. Το σκεπτικο ειναι οτι τα 60 λιτρα ειναι ας πουμε αρκετα για να "επιτρεπονται" καποιοι οχι και τοσο ακριβεις χειρισμοι, για να το πο κομψα.
Και βεβαια να εχει μεσα 2-3 ψαρια, οχι την Αρτα και τα Γιαννενα.
Αυτος ειναι ο κανονας για το ενυδρειο του αρχαριου.
Απο κει και περα, γινονται διαφορα σε (πολυ) λιγοτερα λιτρα, αλλα οποιος το εχει προσπαθησει, με καποιο βαθμο επιτυχιας, ΞΕΡΕΙ οτι ουτε απλο ειναι, ουτε ευκολο,ουτε μακροπροθεσμα συντηρησιμο.
Και να θυμαστε οτι πολλες φορες, μικρα ενυδρεια στηνονται μονο για να φωτογραφηθουν, συχνα με φυτα και ζωντανα που εχουν αναπτυχθει σε πολυ μεγαλυτερα ενυδρεια.
Ο κανονας λεει οτι οσο πιο μικρο, τοσο πιο δυσκολο και σε αυτο δεν υπάρχουν εξαιρεσεις.
Ενας μη αρχαριος δεν ρωταει τι να βαλει σε 15 λιτρα.... εχει πολυ πιο εξειδικευμενες αποριες. (και το φορουμ ειναι εδω για να τις λυσει).
Τελικα ο φιλος μου (που θελει το ενυδρειο)εκανε εγκραφη λεγεται kokman και θα συνεχισει αυτος το θεμα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85144
ChocolatePuma
24-02-15, 20:45
πολυ ευκολα τα εχω περιπου 5 μηνες χωρις θεματα!
Σπύρο καλησπέρα
Χωρίς ιχνος αντιπαράθεσης, 5 μήνες ειναι ελάχιστο διάστημα για να αρχίσουν να έχουν θέματα κι όπως έγραψε πιο κάτω και ο συνονόματος σου...το νερό που θέλουν τα συγκεκριμένα ψάρια δύσκολα να το βρεις σε νερό βρύσης (Αθήνας)
Κι επειδή διαβάζουν διαφοροι τα ποστ, ισως να δίνουμε λάθος εικονα
korasidikos
24-02-15, 21:10
ναι δικιο εχετε παιδια ειναι λιγο το χρονικο διαστημα που τα εχω και το 7 ph ισως επιβαρυνει τη κατασταση τους και δεν ζησουν το μεγιστο της μακροβιας ζωης τους!:smt033
Δεν ειναι μονο το pH, ειναι και η GH και οι διαστασεις του χωρου ακαταλληλες.
Αλλο η επιβιωση κι αλλο η διαβιωση εχουμε πει 1000αδες φορες.
Αν θελουμε ψαρια απλα να επιβιωνουν στο ενυδρειο μας, ΟΚ μια χαρα και σε ποτηρι επιβιωνουν.
ChocolatePuma
24-02-15, 21:16
ναι δικιο εχετε παιδια ειναι λιγο το χρονικο διαστημα που τα εχω και το 7 ph ισως επιβαρυνει τη κατασταση τους και δεν ζησουν το μεγιστο της μακροβιας ζωης τους!:smt033
Οκ! Τότε βρήκαμε και ποια απάντηση ισχύει
korasidikos
24-02-15, 21:32
δεν ανεφερα ουτε συνφωνω με τιποτα απο τα παραπανω κοκκινα η μαυρα!αλλα βρε παιδια φροντιζουμε οσο μπορουμε ο καθενας τα ζωντανα.αν θελουμε να κανουμε κατι σαν φορουμ μπορουμε κοντα στα αλλα που σωστα κανουμε(φυλαδια για μονομαχους, χρυσοψαρα),να προβουμε με καποιο τροπο κατα των εταιριων που διακινουν τετοια ενυδρεια 10-20-30 λιτρων δεν αναφερομαι σε ονοματα για να μην θεωρηθει διαφημηση,εφοσον σε αυτα δεν μπορει να διατηρηθει ζωη!προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν υπαρχει μερακι,ορεξη,χρονος,ολα γινοντε σε λογικα πλαισια παντα!
δεν ανεφερα ουτε συνφωνω με τιποτα απο τα παραπανω κοκκινα η μαυρα!αλλα βρε παιδια φροντιζουμε οσο μπορουμε ο καθενας τα ζωντανα.αν θελουμε να κανουμε κατι σαν φορουμ μπορουμε κοντα στα αλλα που σωστα κανουμε(φυλαδια για μονομαχους, χρυσοψαρα),να προβουμε με καποιο τροπο κατα των εταιριων που διακινουν τετοια ενυδρεια 10-20-30 λιτρων δεν αναφερομαι σε ονοματα για να μην θεωρηθει διαφημηση,εφοσον σε αυτα δεν μπορει να διατηρηθει ζωη!προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν υπαρχει μερακι,ορεξη,χρονος,ολα γινοντε σε λογικα πλαισια παντα!
Aααα τωρα καταλαβα.
Επειδη υπαρχει στην αγορα ενυδρειο 10 λιτρων, γιαυτο τα εβαλες.
ΟΚ.
πάρε ενάμιση τόνο νερό για 30 γαρίδες ρεεεεεεεεεεεεε
πάρτο χαμπάρι δεν χωράνε πουθενά ......... απορώ πριν 30 και χρόνια πως τα κρατάγανε τα ζωντανά ??????????
korasidikos
24-02-15, 21:50
απλως απαντησα στην ερωτηση του συνχομπιστα,βασιζομενος σε προσωπικη εμπειρια και οχι μονο!τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο και για να μη χαλαμε το θεμα του φιλου μας τα υπολοιπα οπως και πολλα αλλα πιστευω θα εχουμε τη χαρα να τα συζητησουμε διεξοδικα το σαββατο το απογευμα που οπως βλεπω με χαρα επιτελους θα δωσουν πολλοι το παρον!
πάρε ενάμιση τόνο νερό για 30 γαρίδες ρεεεεεεεεεεεεε
πάρτο χαμπάρι δεν χωράνε πουθενά ......... απορώ πριν 30 και χρόνια πως τα κρατάγανε τα ζωντανά ??????????
Αν μπορεις, γιατι οχι?
Αν δεν μπορεις ουτε τα βασικα, γιατι ναι?
Πριν 30 χρονια? πολυ πιο δυσκολα, λογω ελλειψης εξοπλισμου. Τι απορια εινα αυτη?
Αν μπορεις, γιατι οχι?
Αν δεν μπορεις ουτε τα βασικα, γιατι ναι?
Πριν 30 χρονια? πολυ πιο δυσκολα, λογω ελλειψης εξοπλισμου. Τι απορια εινα αυτη?
πριν 30 χρονια πως κραταγανε δισκους χωρις οσμωση και τα λοιπα καλουδια!αυτη και αν ειναι ερωτηση!!!
15 λιτρα δεν το λές και ενυδρειο.. :)
Απλα ειναι ενας κουβας με νερό .. :D
Για γαριδαδικα , 30 λιτρα και πάνω.
Ψαρια 60 μην πω καλυτερα 80λιτρα και πανω.
Μπορεις να βάλεις ευκολες γαριδες ,αλλα ακομη και σε αυτες θα εχεις προβλημα.
Μετα απο λιγο καιρο θα γεμισει το ενυδρειο και θα σταματησουν να γεννανε λογο του χωρου , οποτε και μετα θα μεγαλωσουν αρκετα, και τελος θα αρχισεις να απορεις που πηγαν οι γαριδες!
Για ψαρια σε 15 λιτρα , δεν το συζηταμε καν ειναι αδιανοητο...
-------------------------
πριν 30 χρονια πως κραταγανε δισκους χωρις οσμωση και τα λοιπα καλουδια!αυτη και αν ειναι ερωτηση!!!
Εξαρταται την περιοχη που του ¨κρατουσαν ¨οπως ειπες , και λογικα δεν θα καταφεραν καν να κανουν αναπαραγωγη.
Και εγω μπορω να ¨κρατησω¨δισκο σε 30 λιτρο για πολους μηνες. :D
Σκεφτεσαι λάθος, η μαλλον το βλέπεις λάθος.
Το θεμα δεν ειναι να γεμισουμε το ενυδρειο με ψαρια...
Εγω εχω πχ σε 180 λιτρα 20 ροδοστομους, και δεν βαζω αλλα ψαρια για το θεωρω γεμάτο το ενυδρειο.
Ολη η ιστορια του ενυδρειου ειναι να μπορεσεις να προσφερεις τις ιδανικοτερες συνθηκες για ολους του οργανισμους που φιλοξενεις.
Πολλές φορες θα ηθελα τα ψαρια να ειναι πανακριβα, και να μην μπορεις να τα αγορασεις.
Γιατι πολυ απλα πολοι το βλέπουν σαν λεφτα, εχασα ενα ψαρακι, ε και τι εγινε ενα ευρω ειχε , θα παω να πάρω αλλο. :rolleyes:
Θεωρεις οτι πριν 30 χρονια υπηρχε καλυτερη ενημερωση, περισσοτερες μελετες και εμπειριες σε οτι αφορα τη διατηρηση ψαριων στο ενυδρειο? Ή οτι η εξελιξη και ολα τα προηγουμενα δεν εχουν νοημα και καλο ειναι να μεινουμε στις αποψεις που επικρατουσαν πριν 30 χρονια? Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις αυτη την αποψη...
Ο καθενας θεωρω οτι κανει οτι καλυτερο μπορει για τα ψαρια του, οτι του επιτρεπει ο χρονος του, τα οικονομικα του, η ζωη του, η ορεξη του για το κατι παραπανω. Οσα περισσοτερα δινεις, μαθαινεις, ψαχνεις, τοσο το καλυτερο, ομως.
Μετα απο λιγο καιρο θα γεμισει το ενυδρειο και θα σταματησουν να γεννανε λογο του χωρου , οποτε και μετα θα μεγαλωσουν αρκετα, και τελος θα αρχισεις να απορεις που πηγαν οι γαριδες!
Εξαρταται την περιοχη που του ¨κρατουσαν ¨οπως ειπες , και λογικα δεν θα καταφεραν καν να κανουν αναπαραγωγη.
Εγω εχω πχ σε 180 λιτρα 20 ροδοστομους, και δεν βαζω αλλα ψαρια για το θεωρω γεμάτο το ενυδρειο.
Ολη η ιστορια του ενυδρειου ειναι να μπορεσεις να προσφερεις τις ιδανικοτερες συνθηκες για ολους του οργανισμους που φιλοξενεις.
Πολλές φορες θα ηθελα τα ψαρια να ειναι πανακριβα, και να μην μπορεις να τα αγορασεις.
Γιατι πολυ απλα πολοι το βλέπουν σαν λεφτα, εχασα ενα ψαρακι, ε και τι εγινε ενα ευρω ειχε , θα παω να πάρω αλλο. :rolleyes:
και εγώ έχω ένα snakehead σε 1300 λίτρα άρα όλα τα αλλά είναι κουβάδες έτσι ?
Θεωρεις οτι πριν 30 χρονια υπηρχε καλυτερη ενημερωση, περισσοτερες μελετες και εμπειριες σε οτι αφορα τη διατηρηση ψαριων στο ενυδρειο? Ή οτι η εξελιξη και ολα τα προηγουμενα δεν εχουν νοημα και καλο ειναι να μεινουμε στις αποψεις που επικρατουσαν πριν 30 χρονια? Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις αυτη την αποψη...
Ο καθενας θεωρω οτι κανει οτι καλυτερο μπορει για τα ψαρια του, οτι του επιτρεπει ο χρονος του, τα οικονομικα του, η ζωη του, η ορεξη του για το κατι παραπανω. Οσα περισσοτερα δινεις, μαθαινεις, ψαχνεις, τοσο το καλυτερο, ομως.
μην τρελαθούμε δεν μπορούν 3 η 4 guppy να ζήσουν εκεί έστω και προσωρινά .... δεν νομίζω ότι κανένας μας δίνη το 100 της 100 στα ζωντανάτου αυτή είναι η ταπίνη μου γνώμη και δεν το πεζό ξερόλας !!!!!!!!!!
και εγώ έχω ένα snakehead σε 1300 λίτρα άρα όλα τα αλλά είναι κουβάδες έτσι ?
μην τρελαθούμε δεν μπορούν 3 η 4 guppy να ζήσουν εκεί έστω και προσωρινά .... δεν νομίζω ότι κανένας μας δίνη το 100 της 100 στα ζωντανάτου αυτή είναι η ταπίνη μου γνώμη και δεν το πεζό ξερόλας !!!!!!!!!!
Δεν τα γνωριζω τα ψαρια για να σου απαντησω.
Καθε ειδος θελει και τον χωρο του.
Μα το θέμα δεν ειναι το προσωρινα....
Προσωρινα για ποσο καιρο ...
Οταν περνουμε ψαρια ειναι σαν να περνουμε σκυλο , μερικα ψαρια ζουν 6 -9 χρονια. Ετσι ξερουμε οτι αυτα τα χρονια που θα τα εχουμε στο ενυδρειο μας θα τα παρεχουμε τις καλυτερες παραμετρους.
Εγω το πιστευω οτι οι περισσοτεροι δινουν το 100% στα ζωντανα.
Πολοι παλι λενε τα βαρεθηκα αυτα τα ψαρια, και καθε χρονο αλλαζουνε.
Το 100% ειναι μη το εχεις καθολου σε ενυδρειο.
Εδω μιλαμε οτι δεν υπαρχει ουτε το 30% απο το μινιμουμ 60λιτρο για guppies
Και ποσο ειναι το προσωρινα?
Και γιατι προσωρινα?
Υπαρχει καμια αναγκη?
Εσπασε το κανονικο ενυδρειο?
Γινεται μετακομιση?
Και μετα το προσωρινα? τι?
"Κουβας" ειναι οτιδηποτε ειναι μικροτερο απο το μινιμουμ.
"Κουβας" ειναι το 15λιτρο για γκαπις.
"Κουβας" ειναι και το 5000λιτρο για Pangasius
Δεν τα γνωριζω τα ψαρια για να σου απαντησω.
Καθε ειδος θελει και τον χωρο του.
Μα το θέμα δεν ειναι το προσωρινα....
Προσωρινα για ποσο καιρο ...
Οταν περνουμε ψαρια ειναι σαν να περνουμε σκυλο , μερικα ψαρια ζουν 6 -9 χρονια. Ετσι ξερουμε οτι αυτα τα χρονια που θα τα εχουμε στο ενυδρειο μας θα τα παρεχουμε τις καλυτερες παραμετρους.
Εγω το πιστευω οτι οι περισσοτεροι δινουν το 100% στα ζωντανα.
Πολοι παλι λενε τα βαρεθηκα αυτα τα ψαρια, και καθε χρονο αλλαζουνε.
τεσπα μην χαλάμε αλλο το θέμα του παιδιου !!!!!!!!!!
Diskus fan
24-02-15, 23:52
Αυθαίρετα συμπεραίνω ότι... ΔΕΝ έχεις καταλάβει τι κάνει η αντίστροφη όσμωση.- ;)
Ανενημέρωτο σε βρίσκω... για κοίτα λίγο στο #14.- ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85082#post877177
Αυθαίρετα συμπεραίνω ότι... ΔΕΝ έχεις καταλάβει τι κάνει η αντίστροφη όσμωση.- ;)
Ανενημέρωτο σε βρίσκω... για κοίτα λίγο στο #14.- ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85082#post877177
Βρε για πχ το ειπα... :D
Δεν ξερω αν τοτε υπηρχε η Α.ο . :D
Αφου με ξερεις οτι δεν εχω ασχοληθει με δισκους...
Λες να έβαζα και ποτε μου δισκο σε 30 λίτρα? :rolleyes:
Diskus fan
25-02-15, 00:05
Βάλε τα γυαλιά σου... απήντησα σε συγκεκριμένο πράγμα. :p
Η Α.Ο. υπήρχε... πόσο έκανε... ΔΕΝ θέλεις να μάθεις.- :D
Βάλε τα γυαλιά σου... απήντησα σε συγκεκριμένο πράγμα. :p
Η Α.Ο. υπήρχε... πόσο έκανε... ΔΕΝ θέλεις να μάθεις.- :D
Εγκυκλοπαιδιακα και μονο, για πες πόσο ?
Δεν ηξερα καν οτι τοτε υπηρχε η Αο. ... :D
Για ασε τους χρησμους της Πυθιας και πες πριν 30 χρονια ηταν το ιδιο ευκολο να κρατησεις δισκους με σημερα? (οχι για μηνες - να τους κρατησεις κανονικα λεμε)
Και αν οχι, γιατι οχι?
Πως ηταν τα πραγματα τοτε γενικα?
Πως κραταγαν δισκους, για ποσο διαστημα και σε τι κατασταση?
Θα ειναι χρησιμο και στο παρον θεμα, με τους παραλληλισμους που εγιναν.
Για το εντός θέματος, γαρίδες εύκολες ή δύσκολες θέλεις πάνω από 20 λίτρα και να είσαι στο κεφάλι τους... Ο Νίκος τα έγραψε σωστά.
Τα 25 λίτρα μπορούν να γίνουν ένα όμορφο φυτεμένο με πολύ εύκολα φυτά και με 5-6 γαρίδες red cherry, όχι άλλο είδος.
Για τα εκτός θέματος... πριν 30 χρόνια δεν θυμάμαι να είχα δει δίσκους σε μαγαζιά. Τις μόδας ήταν τα ‘‘αγγελόψαρα‘‘ και τα διάφορα terta, o "γλύφτης" και φυσικά τα guppy. Αλλαγές νερού κάναμε μια φορά το μήνα το 33 % του νερού (εγώ τουλάχιστον) όσο πιο κίτρινο το νερό... τόσο πιο καλό :D. Μια φορά το χρόνο άδειασμα και ‘‘ανακατασκευή‘‘. Η αερανλτία φουλ... και τότε όλες κανανε φασαρία!!! Φυτά... πλαστικά. Είχα τα φυλλάδια της Tetra και τα είχα μάθει από έξω, τάισμα 4 διαφορετικές τροφές. Από ασθένειες τις είχα δει όλες τις βασικές και δώστου φάρμακα... και σημειώσεις το τι έκαμνα κάθε μέρα για να ξέρω την άλλη φορά ;) Αλλά ας πει και καποιος άλλος πιο έμπειρος από εμένα... εγώ τότε είμουνα παιδί και δεν πολυέδινα σημασία :smt020
Για τα εκτός θέματος... πριν 30 χρόνια δεν θυμάμαι να είχα δει δίσκους σε μαγαζιά. Τις μόδας ήταν τα ‘‘αγγελόψαρα‘‘ και τα διάφορα terta, o "γλύφτης" και φυσικά τα guppy. Αλλαγές νερού κάναμε μια φορά το μήνα το 33 % του νερού (εγώ τουλάχιστον) όσο πιο κίτρινο το νερό... τόσο πιο καλό :D. Μια φορά το χρόνο άδειασμα και ‘‘ανακατασκευή‘‘. Η αερανλτία φουλ... και τότε όλες κανανε φασαρία!!! Φυτά... πλαστικά. Είχα τα φυλλάδια της Tetra και τα είχα μάθει από έξω, τάισμα 4 διαφορετικές τροφές. Από ασθένειες τις είχα δει όλες τις βασικές και δώστου φάρμακα... και σημειώσεις το τι έκαμνα κάθε μέρα για να ξέρω την άλλη φορά ;) Αλλά ας πει και καποιος άλλος πιο έμπειρος από εμένα... εγώ τότε είμουνα παιδί και δεν πολυέδινα σημασία :smt020
κάπως έτσι ήμουνα και εγώ για αυτό ρώτησα πως τα κρατάγανε όλα τα ζωντανά τότε είτανε χόπι τώρα είναι επιστήμη για μερικους !!!!!!!!!!!!!!!
και τοτε επιστημη ητανε,απλα δεν υπηρχε ιντερνετ.
αυτο ειναι ενα θεμα απο μονο του,τοχω δει να λεγεται πολλες φορες.
κακως κατα τη γνωμη μου.
Δε βλεπω κατι κακο στο να φτανεις ενα χομπι σε υψηλο επιπεδο γνωσεων, μελετης και αναλυσης. Αρκει να μη γινεται εμμονη ιδεα (εκει χανει την εννοια του χομπι) και πολυ πιθανο να μην οδηγησει σε καλα αποτελεσματα για καμια απο τις δυο πλευρες (χομπιστας-ζωντατα).
Απο εκει και περα, ως νεος χομπιστας (της εποχης του φουλ ιντερνετ), δε μπορω να πω οτι μου εκανε κακο να μπορω να διαβασω οποιαδηποτε μελετη, εμπειρια, γνωση μπορεσα και μπορω να βρω σε ελληνικα ή αγγλικα. Αντιθετως, ως "διαβαστερο" ανθρωπο για πραγματα που με ενδιαφερουν, νομιζω οτι με βελτιωσε στην οπτικη του χομπι και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος.
Ειναι καιρος να αποφασισουμε οτι δεν προκειται να βρουμε ξανα τον τροχο. Αυτο τον ανακαλυψαν οι παλαιοτεροι και τους υπερ-ευχαριστουμε. Με προσωπικο χρονο, με ερευνητικο πνευμα, με προσωπικες θυσιες, με θυσια ζωντανων (αναποφευκτο). Το θεμα ειναι, οτι με τις τεραστιες βασεις δεδομενων και εμπειριων που εχουμε πλεον, μπορουμε οχι απλα να κυλησουμε τον τροχο, αλλα να βαλουμε και φωτακια πανω του :D
Αρκει να εχουμε ανοιχτα μυαλα και ορεξη.
Προσωπικα αποφασισα να ασχοληθω με το χομπι αφου ειχε ξεκινησει η ιντερνετικη εποχη και μπορουσα να βρω πληροφοριες και γνωση, γιατι απο τα δειγματα γραφης που ειχα εως τοτε απο φιλους χομπιστες, δεν ηθελα να γινω ενας απο αυτους που στηνουν ενυδρεια που συντομα καταντουσαν βουρκοι και κρεματορια ψαριων, ουτε να βασανιζονται να τα συντηρουν, ουτε να πληρωνουν μια περιουσια για απλο εξοπλισμο (που τωρα τον βρισκεις παμφθηνα λογω ανταγωνισμου με τα ξενα καταστηματα) ή για αχρηστο εξοπλισμο και σκευασματα που εσπρωχναν και σπρωχνουν τα καταστηματα.
Αν δεν κάνω λάθος ρε παιδιά, δε μπορεί άνετα να βάλει ένα κοπαδάκι 6-7 Neon Tetra;
Αν δεν κάνω λάθος ρε παιδιά, δε μπορεί άνετα να βάλει ένα κοπαδάκι 6-7 Neon Tetra;
εβαλα εγω 5 νεον σε 15 λιτρα μετα απο μια βδομαδα τα λυπηθηκα και τα πηγα στην αθηνα στο 300αρι μου να κανουν παρεα στα αλλα 20 απ'αυτα!!!
απο τοτε που τα αγορασα ολο φοβοτουσαν,δεν πολυ τρωγανε και δεν ειχαν μεγαλο χωρο να κολυμπησουν.
οποτε οταν πηγαν στο μεγαλο ενυδρειο ηταν αρχοντες!!!
Κωστας Malawi
03-03-15, 17:34
φυσικα και μπορει να τα βαλει..στα ψαρια θα αρεσει ομως εκει μεσα που θα παλευουν να επιβιωσουν?
Εχω δοκιμασει τα παντα με tetras.
Οταν εβαλα προσωρινα μια δεκαδα για 1-2 μηνες σε ενα 20λιτρο, οσο και καλα να το εστησα απο διακοσμηση και φως και νερο (τυρφη, ξερα φυλλα, μιξη ΑΟ και προφιλτραρισμενο βρυσης) απλα καθοντουσταν σε μια μερια.
Καμια σχεση με τη συμπεριφορα του ψαριου σε κανονικο ενυδρειο.
Για λυπηση ηταν.
Το ιδιο και εγω ημουν για λυπηση, με τη συντηρηση που επρεπε να του κανω.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-quarantine-p9070081b_resizeb.jpg (http://s225.photobucket.com/user/delta66/media/aqua/quarantine/P9070081b_resizeb.jpg.html)
Και σε κανονικο ενυδρειο
TMVT23Y9yC0
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.