Επιστροφή στο Forum : Ποσα λιτρα ειναι???
Καλησπέρα!ρε παιδια θελω να πάρω ένα ενυδρειο απο ένα φιλαράκι μου ειναι μάρκας eheim τύπου vision(κουρμπαριστο) με διάστασης 120 μήκος στις άκρες ειναι 27 και στιν μέση που κάνει τιν κουρμπα το τζαμί ειναι 50 και το ύψος ειναι αν θυμάμαι καλα η 60 η 65 μήπως ξερη κανεις πωσα λιτρα ειναι????κανονικα ξέρω ότι πολαπλασιαζης της διάστασης και της διερις με το 1000,σε αυτο πως θα βρω τα λιτρα του??????ε?????:smt024
ChocolatePuma
18-02-15, 21:11
Μηπως εννοεις αυτό (juwel)?
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Vision-Line/Vision-180-black.html#!juwel-000000000000006800
260 λιτρα
Σε αυτό απλά googlαρεις και το βρίσκεις[emoji3]
Δύσλολο να το βρεις με μαθηματικά.
Πάρε 1 δεκαλιτρο κουβά και γέμιζε να δεις πόσο θα πάρει.
Αν δεν είχε τη κούρμπα είναι βάση Χ υψος Ψ πλατος, η κούρμπα είναι τμήμα κυκλικού τομέα και είναι άστα να πάνε, θες και μοίρες και πάει λέγοντας
Σαν αυτο αλλα δεν ειναι juwel ειναι eheim,και ρώτησα γιατη το παιδι μου είπε ότι ειναι 350l δεν ξέρω....θελω α το κάνω Malawi γιαυτο ρωταω και τα λιτρα...
Για κοίτα το eheim opal 120.Το δίνει 120x50x60 και 360 λίτρα
Είναι 120cm
Μέχρι τημεση είναι δηλ. 60cm
Απο την άκρη που είναι 27cm το πλάτος έως τη μέση που είναι 50cm έχουμε απόκλιση 23cm.
Αρα 60μηκος*23 πλατος*60 που είναι το ύψος και το αποτέλεσμα επι 2....
......η κάτι τέτοιο..... ε;;;;....πω ρε το κεφάλι με πόνεσε
Το δικο μου να δις...............:smt120:smt073Δυλαδη ρε παιδια ειναι περίπου στα 300 με 350?????????
Ε δεν ξέρουμε ρε φίλε να πούμε!:D
Μετρα το μήκος στην ευθεία και υπολόγισε την κουρμπα με το μάτι!
Εεεεεε μα πιά νυχτιατικα!:D:D:D:D
http://m.youtube.com/watch?v=mqnUrQ1dWfs
konstantinos-z
18-02-15, 22:41
αν το ενυδρείο είναι άδειο τότε είναι εύκολο να το βρεις...........
παρε ενα 10λιτρο δοχείο και ξεκινα να γεμιζεις...οταν φτασεις να εχεις υψος νερου...5 εκ...θα ξερεις και ποσα λιτρα εχεις βαλει μεχρι εκει...μετα ειναι ευκολος ο υπολογισμος :)...
Οκ μάλλον θα τον κάνω έτσι τον υπολογισμό,με ένα δοχείο και θα βρω τα λιτρα του αλλα μάλλον απο ότι είδα και στο βιντεο ειναι στα 350 l περίπου.......το θέμα ειναι να τα βρούμε και στην τιμή.......:smt084
Στην τιμή να προσθέσεις άλλο ενάμιση ευρώ συν έξοδα αποστολής για τα ντεπον που θα με στειλεις!
Ακόμα αυτό σκέφτομαι :smt120:D
Θα τα βρω τα λιτρα με το τον Κούβα και θα σου στηλω... τι να κάνω........θα βάλω έξοδα παραλήπτη.....................:grin:
Θα τα βρω τα λιτρα με το τον Κούβα και θα σου στηλω... τι να κάνω........θα βάλω έξοδα παραλήπτη.....................:grin:
Καλά σε κατάλαβα εγώ τι κουμάσι κρητικός είσαι....:D:D:D
Τι ειναι το κουμασι???????"????σαν α λέμε κουμας???.
Πω το κατάλαβες ότι είμαι κρητηκος????????????????:smt030
Τι ειναι το κουμασι???????"????σαν α λέμε κουμας???.
Πω το κατάλαβες ότι είμαι κρητηκος????????????????:smt030
Σε ελεύθερη μετάφραση το "κουμάσι" ειναι το κοτέτσι αλλά το λέμε όταν θέλουμε να αποκαλέσουμε τον άλλον κάθαρμα άλλα με την καλή την έννοια.
Επάνω δεξιά γράφει οτι είσαι απο την Κρήτη βρε
Ο κουμας τι είναι;
Οταν λέμε την φράση καλώς κουμας είσαι η κατάλαβα τι κουμας είσαι...ειναι σαν λέμε κατάλαβα τη ρόλο παίζεις η τύπος είσαι....περίπου..........
Το ίδιο εννοούμε πανω κάτω
Οκ lifefx!!!τα λιτρα τα βρίσκαμε??????zwzwzw:smt071:smt017:smt017:smt017
:smt040Καλώς....σας ευχαριστώ όλους!!!!
Μπορεις να το υπολογισεις εδω εφοσον γνωριζεις τις διαστασεις..
http://www.firsttankguide.net/calculator.php
Πως???αφου απο μπροστά το τζαμί ειναι oval αρχίζει απο 27 φτάνει στο 50 και ξανακληνει στο 27....μόνο με τον Κούβα θα βρω ακριβός τα λιτρα του...
Υπολόγιζω γύρο στα 300 να ειναι!α και κατι ΆΛΛΟ το ενυδρειο τελικα δεν ειναι το eheim opal ειναι της aquatlandis evasion horizon 120! Το γνωρίζει κανένας????????
Και τα λίτρα του κουβά πως θα τα βρείς ρε φιλαρακι;.... Καλημέρα!:D
Υπολογισε το ορθογωνιο κατα τα γνωστα.. και μετα χρησιμοποιησε τον τυπο για τον κυλινδρο (δια 2).
http://www.skillsyouneed.com/num/volume.html
Νομιζω πρεπει να ειναι 275 lt.
Να τον πάλι.........:smt084..μπορο να τα βρω και με το βαρέλι αλλαγής που εχω και ειναι 40L και με Κούβα του γιαουρτιού που ειναι 5 L και με μπουκαλα του νερου.........
Το ενυδρειο το γνωριση κανεις??????
Google is your friend.....
The Aquatlantis Evasion Horizon 120 Aquarium, as the name suggests will certainly make a feature out of any living space offering superior viewing potential.
Specification
Volume 275L
2x54W – T5 Lighting (1047mm)
2x 100% reflectors
Door for easy feeding
Carpet shock absorber
Dimensions: 120x50x60cm
Ναι το βρήκα και εγω,έχει και dealer στην ελλαδα για τα aquatlandis (aquaclubdesing.gr) το γνωρίζει κανένας?εχει εμπειρία απο τα aquatlandis?ειναι ποιοτικα???ειδα και έχει καινούριο με το επιπλο του 1300€:smt120:smt120:smt120
-------------------------
Δεν τα γνωρίζει κανεις τα aquatlandis?????:confused::confused:
Το eheim ποσο σου το δίνει;
:confused:Δεν ειναι eheim λέμε......:mad:.έκανε λάθος ειναι της aquatlandis και το δίνει μαζη με επιπλο και έξ φιλτρο της eheim professional στα 300€:cool:
Να μην ξανασυμβεί.....:smt021δεν μου είπες αν τα ξερης τα aquatlandis?????:grin:
Μπα όχι δε τα ξέρω αλλά γνώστη μάρκα είναι, αξιόπιστα φαίνονται και καλουτσικη η τιμή του συγκεκριμένου. Ανάλογα και σε τι κατάσταση βρίσκεται το όλο πακέτο βέβαια
Κοιτα δεν ειναι ούτε σε άριστη ούτε σε κακή....μέτρια θα έλεγα.......
Περίμενε κι άλλες γνώμες τοτε.μην βιαζεσαι
Το να μην βιάζομαι είναι σχετικό αφού ξερεις....μάλλον θα το πάρω μου δίνη και 2 φίλτρα πολύ καλά + έπιπλο+θερμοστάτη+ 15-20 κιλά ιφεστιακη λάβα σε χαλικακι(δεν ξερω αν κάνει για Malawi)απλά μου την χαλαρή λίγο γιατη είναι στο χρωμα του ξύλου και εγώ το ήθελα μαύρο.....
ChocolatePuma
19-02-15, 17:54
α και κατι ΆΛΛΟ το ενυδρειο τελικα δεν ειναι το eheim opal ειναι της aquatlandis evasion horizon 120! Το γνωρίζει κανένας????????
Δλδ δυο μερες ψαχουμε για λαθος ενυδρειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Google έχεις?;)
Δυστιχος ναι.....:(εχω google γιατη?το παιδι που το δίνει μου είπε ότι της eheim αλλα εγω καθώς μαμουνη επιδη δεν είδα να γραφη κάπου eheim το εψαξα λίγο και βρήκα ότι ειναι το aquatlandis evasion horizon με της διάστασης που σας είπα και ειναι στα 250-260 L καθαρα!!δεν ξέρω αν τα γνωριση κανεις αυτα τα ενυδρεια,αλλα το εψαξα λίγο και είδα ότι ειναι πορτογαλικα χειροποίητα καλής ποιότητας και ψιλο ακριβά κιόλας......
ChocolatePuma
19-02-15, 19:06
Δυστιχος ναι.....:(εχω google γιατη?το παιδι που το δίνει μου είπε ότι της eheim αλλα εγω καθώς μαμουνη επιδη δεν είδα να γραφη κάπου eheim το εψαξα λίγο και βρήκα ότι ειναι το aquatlandis evasion horizon με της διάστασης που σας είπα και ειναι στα 250-260 L καθαρα!!δεν ξέρω αν τα γνωριση κανεις αυτα τα ενυδρεια,αλλα το εψαξα λίγο και είδα ότι ειναι πορτογαλικα χειροποίητα καλής ποιότητας και ψιλο ακριβά κιόλας......
Μια χαρά το δουλέυεις το google τελικά!
Είχα αρχίσει να ανησυχώ :D
Πάντως μεταξύ μας, πες του το να το μάθει κι ο ίδιος τι μάρκα ενυδρείο πουλάει... ;)
Του το είπα και μου είπε ότι απο εκει που το πήρε του είπε ο πολιτις ότι το φέρνει η eheim κατι τετιο κατάλαβα....π@π@ριες.....τελος παντον βρικαμε τη μάρκα ειναι τελικα και τα λιτρα του οποτε μια χαρα!!τα γνωρίσες εσυ chokolatepuma αυτα τα ενυδρεια???
Παντός για Malawi που το θελω μια χαρα ειναι τα λιτρα του για 2-3 χαρεμακια!!!
ChocolatePuma
19-02-15, 19:39
Του το είπα και μου είπε ότι απο εκει που το πήρε του είπε ο πολιτις ότι το φέρνει η eheim κατι τετιο κατάλαβα....π@π@ριες.....τελος παντον βρικαμε τη μάρκα ειναι τελικα και τα λιτρα του οποτε μια χαρα!!τα γνωρίσες εσυ chokolatepuma αυτα τα ενυδρεια???
Παντός για Malawi που το θελω μια χαρα ειναι τα λιτρα του για 2-3 χαρεμακια!!!
Περίμενε τους αφρικανούς να στα πουνε
Εγώ σε ξένα χωράφια δεν μπαίνω
Οχι, το ενυδρειο δεν το γνωρίζω
Επειδή το αγοράζεις από άλλον, έλεγξε όσα περισσότερα μπορείς
Αυτο ψαχνό να βρω τωρα,υπάρχει κάποιο υπόμνημα στο τι να προσέξουμε στιν αγωρα μεταχιρισμενου ενυδρειου?????το ενυδρειο αυτο ειναι 1,5-2 χρονον και κάθεται τωρα άδειο 3 μήνες.........
ChocolatePuma
19-02-15, 20:27
Αυτο ψαχνό να βρω τωρα,υπάρχει κάποιο υπόμνημα στο τι να προσέξουμε στιν αγωρα μεταχιρισμενου ενυδρειου?????το ενυδρειο αυτο ειναι 1,5-2 χρονον και κάθεται τωρα άδειο 3 μήνες.........
Προσέχεις :
Τα κολλήματα δλδ τις σιλικόνες, τα τζάμια και τις γρατζουνιες, τα παρεκλόμενα που θα σου δώσει αν δουλεύουν και σε τι κατάσταση ειναι
Γεμίστε το ενυδρειο, πες του να σε κεράσει εναν καφε, μετά να σου κάνει το τραπέζι κι αν το ενυδρειο ειναι σε καλή κατασταση και δεν το δεις να δακρύζει όλες αυτές τις ώρες, ξεκίνα να σκέφτεσαι να το αγοράσεις
Ok και κατι άλλο το ενυδρειο και το επιπλο ειναι στο χρωμα ξυλου και το ήθελα μαυρο,καμία ιδέα????να το βαψω?να το ντισο?με ευτοκολιτο?????
Ok και κατι άλλο το ενυδρειο και το επιπλο ειναι στο χρωμα ξυλου και το ήθελα μαυρο,καμία ιδέα????να το βαψω?να το ντισο?με ευτοκολιτο?????
Το αυτοκόλλητο ξέχασε το,θα σου χαλάσει απο τα νερά.
Τρίψιμο κα;ι βάψιμο με μαυρο χρώμα αν πιάνουν τα χέρια σου
Καλώς θα το δω και ανάλογος θα πραξω σας ευχαριστω όλους!!!!!!!!!!!!!!!απο αύριο θα μιλήσω με Αφρική μεριά.....:grin:
Ναι,και να τους βάλεις κι εκείνους να ψάχνουν κάτι!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.