Επιστροφή στο Forum : CO2 μετρηση
Καλημέρα
Μόλις έκανα τις εξής μετρήσεις.
ΚΗ 8
ΡΗ κάτω του 7,πάνω του 6,8 υποθέτω δηλαδή 6,9
Σύμφωνα με το πίνακα μάλλον είμαι οριακά και ίσως πρέπει να κατεβάσω την παροχή;
Η παροχή είναι σταθερή και τη νυχτα οπότε θέλω να ρωτήσω και το εξής.Αν μένει το CO2 σταθερό και η ΚΗ, πώς κατεβαίνει το ΠΗ;
Μήπως πρέπει σίγουρα να το ελλατωσω;
-------------------------
Να απαντήσω μόνος σε μια ερώτηση ότι νύχτα το διοξείδιο αυξάνεται άρα πέφτει το ΡΗ,οπότε σύμφωνα με τις μετρήσεις μου μήπως πρέπει να το χαμήλωσε λίγο.τώρα δίνει 100φυσ ανά λεπτό με μπουκάλα.
Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει καμία απαντηση στην ερώτηση μου,οπότε πήρα την πρωτοβουλία και κατέβασα την παροχή στις 60 φυσαλίδες το επτο μιας και τη νύχτα θα ήταν εφικτό το διοξείδιο να ξεπερνά τα 30ppm
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
Δες εδω :)
Πολυ το ψαχνεις νομιζω φιλε. Εχεις θεμα με τα φυτα ή τα ψαρια? Προσωπικα δεν εχω παροχη co2 τη νυχτα γιατι τα φυτα δε το χρειαζονται.
Γιαννης Μ5
15-02-15, 13:18
Και να το ξεπεράσει το 30 την νύχτα,εκ πείρας δεν πειράζει.Προσωπικά έχω ξεπεράσει αυτό το νούμερο και δεν είχα κανένα πρόβλημα(τα ψάρια εννοώ).
-------------------------
Πολυ το ψαχνεις νομιζω φιλε. Εχεις θεμα με τα φυτα ή τα ψαρια? Προσωπικα δεν εχω παροχη co2 τη νυχτα γιατι τα φυτα δε το χρειαζονται.
Η γνώμη μου είναι πως εφόσον δεν υπάρχει ph controller να ελέγχει το co2,δεν πρέπει να κλείνει το βράδυ.Το πλεόνασμα από co2 που βγάζουν τα φυτά κατά την διάρκεια της νύχτας το πολύ να σου ρίξουν το ph κατά 0,1.Αν το κλείσεις θα ανέβει περισσότερο από 0,1.
Σε ξενα φορουμ που διαβαζω ελαχιστοι ειναι οι φυτεμενοι που το δουλευουν μερα νυχτα. Επισης ειναι και το θεμα οικονομιας. Η δικιλη μου βγαζει μισο χρονο περιπου.
Γιαννης Μ5
15-02-15, 16:08
Η οικονομία είναι άλλο θέμα αν και δεν νομίζω να είναι άξιο αναφοράς η οικονομία 4-5 ευρώ στο 6μηνο.Παρόλα αυτά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό.Για την διακύμανση του ph όμως μπορείς ο ίδιος να κανείς 2 μετρήσεις και να το επαληθεύσεις.Μέτρα μια με το διοξείδιο ανοιχτό την νύχτα,λίγο πριν ανάψουν τα φώτα σου και μέτρα παλΙ με τον ίδιο τρόπο,ενώ έχεις κλείσει την νύχτα το co2,παλΙ λίγο πριν ανάψουν τα φώτα.
Φιλικά πάντα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.