PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορία για corydoras.

alexandros85
07-02-15, 00:05
Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή μέχρι τώρα δεν έτυχε να βάλω παραπάνω από ένα είδος corydoras σε ενυδρείο, έχω την παρακάτω απορία.
Αν πχ έχουμε αποφασίσει να φιλοξενησουμε ένα σύνολο 20 ψαριών (τυχαίο νούμερο) αν αντί για 20 ενός είδους βάζαμε 10 από ένα και 10 από κάποιο άλλο θα είχαμε συμπεριφορά κοπαδιού συνολικά ή θα χωριζόντουσαν με βάση το είδος????

polykarpos
07-02-15, 01:15
τα corydoras σε γενικες γραμμες ειναι πολύ ήρεμα κ ήσυχα ψαράκια ...

όμως ειναι περι των 160 διαφορετικών ειδών που ειναι καταγραμμένα..

για ποια είδη ενδιαφέρεσαι εσύ ?

μπορείς να βάλεις 10 + 10 (στο υποθετικό σου νουμερο )

αν ταιριάζουν τα νερά τους , αν ταιριάζουν οι συμπεριφορές τους
αν το ενυδρείο σου έχει κ λίγο μήκος κ πλάτος ... (δεν αναφερεις καπου ποσα λτ ειναι) ώστε να μπορούν να "βοσκάνε" , θέλουν απο ψιλή άμμο μέχρι άντε ψιλό χαλικάκι για να ψάχνουν με τα μουστάκια τους αλλα να μην τραυματίζονται με κοτρόνες.

δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες αν μπορείς να βοηθήσουμε κ εμείς..

απλά να ξέρεις οτι τα cory ειναι κατα κανόνα στον βυθό

στην επιφάνεια βγαίνουν είτε για οξυγόνο ( αν εχουμε κακη οξυγόνωση) ή για αναζήτηση τροφής η "παιχνιδάκια"

αλλά κατα κανόνα είναι στο βυθό

αν πιστεύεις οτι ο αριθμός απο corry που θες , δεν θα δημιουργεί μποτιλιάρισμα κ κυκλοφοριακή συμφόρηση τότε κάνε το!!!

επίσης τα κορυ εχουν σκληρό δερμα , πετσωμα ενα πραμα αλλα μαλακή σχετικά κοιλιά κ αποφευγουν να απομακρύνονται απο το βυθο για ευνοιτους λογους... αν θα πρεπει να κανουν χιπ χοπ εκει μεσα σιγουρα θα εχεις κ στρεσαρισματα!!!

αναμένοντας διαστάσεις ενυδρείου κ είδη που θες να βαλεις

tsala
07-02-15, 08:09
ειχα καποια στιγμη 8 + 8..
δεν "αραζαν" μαζι , τουλαχιστον σε μενα, το καθε ειδος συνηθως ηταν μονο του..
δεν ηταν και τρομερο το θεαμα και αποφασισα να μεινω με ενα ειδος..
εκτος απο αυτο, ο αριθμος μου φαινοταν μεγαλος και οτι δεν ηταν και "απλα" στο ενυδρειο (100 χ 35).
κατα την γνωμη μου σε 120 cm μηκος και πανω ειναι ανετα 2 ειδη.. πιο κατω στριμωχνουν καπως τα πραγματα.

manos76
07-02-15, 09:15
Μια απο τα ίδια...
Είχα και εγώ 5 aeneus albino + 5 sterbai δεν παίζανε όλα μαζί... περισσότερο ήταν χωριστά.. μόνο στο φαί ορμούσαν όλα μαζί στην ταμπλέτα που τα έδινα..
Μου είχαν γεννήσει τα albino 2-3 φορές στο ερωτικό παιχνίδι ηταν αναμεταξύ τους.. τα sterbai ούτε πλησίαζαν την θηλυκιά ..

panos777
07-02-15, 09:53
Μια απο τα ίδια...
Είχα και εγώ 5 aeneus albino + 5 sterbai δεν παίζανε όλα μαζί... περισσότερο ήταν χωριστά.. μόνο στο φαί ορμούσαν όλα μαζί στην ταμπλέτα που τα έδινα..
Μου είχαν γεννήσει τα albino 2-3 φορές στο ερωτικό παιχνίδι ηταν αναμεταξύ τους.. τα sterbai ούτε πλησίαζαν την θηλυκιά ..
Ακριβώς τα ίδια και μένα σε νούμερα και είδη, ίδια συμπεριφορά.

alexandros85
07-02-15, 13:33
χμμμ αν είναι έτσι δεν θα το δοκιμάσω. Η συμπεριφορά του κοπαδιού είναι όλο το ζουμί. Ήθελα να κάνω μια μίξη με pepper και natteri. Αλλά θα παραμείνω στα pepper αφού είναι έτσι τα πράγματα.
polykarpe το 20 σαν νούμερο είναι υποθετικό. στο δικό μου ενυδρείο (140 καθαρά) πιο πολύ προς τον αριθμό 8 προσανατολίζομαι.

Ευχαριστώ πάντως.