PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμπερηφορα Cichlasoma Salvini


x-nos
25-07-05, 00:13
Ρε παιδια εχω ενα προβλημα! Στο ενυδρειο μεσα υπαρχουν 2 αρσενηκα και 2 θηλυκα salvini! Το προβλημα ειναι οτι τα θηλυκα συνεχεια κηνυγανε τα αρσενηκα με αποτελεσμα τα αρσενηκα να ειναι μονημος κρυμενα στις σπηλιες τους και να μην τα βλεπω παραμονο στο φαγητο και αν! Ενω τα θηλυκα ειναι ολη την ωρα μαζι σαν ζευγαρι!!! Τωρα το καλοκαιρι που ανεβηκε και λιγο η θερμοκρασια του ενυδρειου εχουν τρελαθει να γενανε αυγα μεχρι τωρα τρεις φορες απο την αρχη του καλοκαιριου και γεννανε και οι δυο ταυτοχρωνα! Τα αυγα δεν σκανε ποτε και μαλον επηδη τα αρσενηκα δεν τολμανε να πανε να τα γονημοποιησουν γιατι θα φανε ξυλο. Καπου διαβασα οτι μολις σχηματηστει ενα ζευγαρι αρχιζουν τα γεννητουρια και λεω μιπως τα θηλυκα νομιζουν οτι ειναι ζευγαρι!!! :shock: Κανενας να μου πει τι γηνεται η τι να κανω?

Giorgos
26-07-05, 21:27
Καταρχάς, μας έχεις αφήσει μερικά κενά, οπότε ξεκινάω με λίγες ερωτήσεις.

1. Πες μας το μέγεθος (διαστάσεις) του ενυδρείου σου.
2. Τι μέγεθος έχουν τα salvini;
3. Πόσο καιρό τα έχεις τα ψάρια (ηλικία);
4. Είναι και τα τέσσερα από την πρώτη μέρα μαζί στο ενυδρείο ή κάποια στιγμή πρόσθεσες τα αρσενικά;
5. Τα δύο που αποκαλείς θηλυκά, τα έχεις δει να γεννάνε αυγά;

Απάντησε πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα και συνεχίζουμε. :wink:

x-nos
27-07-05, 02:36
1. 96,8x38x50
2. Τα θηλυκα ειναι 8 με 9 εκ και τα αρσενηκα λιγο μηκροτερα
3. Ηληκια δεν γνωριζω γιατι πριν τα ειχε ο Βαγγελης (paparatsi)
4. Ναι ειναι απο την αρχη ολα μαζι
5. Ναι και τις 3 φορες!

Giorgos
27-07-05, 19:00
λεω μιπως τα θηλυκα νομιζουν οτι ειναι ζευγαρι!!! :shock:
Αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβεί! Αλλά μήπως δεν πρόσεξες καλά τη διαδικασία εναπόθεσης των αυγών και τα δύο θηλυκά είναι τελικά ζευγάρι;

Εάν λοιπόν είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για δύο θηλυκά, θα σου πρότεινα σε πρώτη φάση να αλλάξεις το "τοπίο" διαφοροποιώντας τον τρόπο που έχεις διακοσμήσει το ενυδρείο... και αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας (lights out). Αυτό ίσως βοηθήσει τα αρσενικά να ξεθαρέψουν αφού υπάρχει πιθανότητα να μπερδευτούν οι θηλυκές (αλλαγή περιοχής). Έτσι τα αρσενικά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τη "νέα" περιοχή και ίσως κάποια καλύτερη θέση στην ιεραρχεία.

Δοκίμασε αυτό και βλέπουμε.

x-nos
28-07-05, 13:18
Θηλυκα ηξερα οτι ειναι και απο πριν γεννησουν συνφωνα με αυτα που βρηκα στο ιντερνετ: Τα αρσενικά μπορούν εύκολα να διακριθούν από τα θηλυκά. Τα θηλυκά έχουν ένα μπάλωμα στο κέντρο της ράχης τους και ένα σκοτεινό σημείο στη χαμηλότερη άκρη της κάλυψης βραγχίων τους (Riehl και Baensch, 1991).

Οσο για το αλλο που μου λες αν και το εχω κανει δυο φορες μεχρι τωρα και δεν ειδα αποτελεσματα θα προσπαθισω ομως να το κανω βραδι για να δω αν θα ποιασει! Ευχαριστω

chriskousis
04-09-05, 15:38
ta female salvinis einai panta polu poio agria apo ta male
stin periptosi sou kiolas pou ta female einai kai megalytera kanoun abuse sta male kai etsi nio8oun subdominant kai ypoxoroun.
dostous ligo xrono kai sinexise taktikes allages nerou kai re arrangemend sto xoro! good luck