Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ο ζωντανος βραχος αλλαζει χρωμα

nafpaktos91
31-01-15, 14:43
καλησπερα στο forum. εχω στησει εδω και μια εβδομαδα ενα ενυδριο 150 λιτρα και εχω για αρχη 10 κιλα ζβ και απο ασπρος εχει αρχισει και κιτρινιζει(περισσοτερο το χρωμα της σκουριας.(NO2 και NO3 ειναι μηδενισμενα). ειναι φυσιολογικο?

ChocolatePuma
31-01-15, 15:21
καλησπερα στο forum. εχω στησει εδω και μια εβδομαδα ενα ενυδριο 150 λιτρα και εχω για αρχη 10 κιλα ζβ και απο ασπρος εχει αρχισει και κιτρινιζει(περισσοτερο το χρωμα της σκουριας.(NO2 και NO3 ειναι μηδενισμενα). ειναι φυσιολογικο?

Λογικά είναι άλγη - διατομική. Θα την δεις να γίνεται καφε και κάποια στιγμη θα υποχωρήσει από μονη της

Θα βοηθούσαν μερικές φωτο, μήπως ειναι κάτι άλλο

nafpaktos91
31-01-15, 15:26
θα βαλω και φωτογραφιες αλλα περιμενω να αναψει σε 30 λεπτα και το λευκο το φως να φαινεται καλυτερα. ελπιζω να μην επαθα ζημια

ChocolatePuma
31-01-15, 15:27
θα βαλω και φωτογραφιες αλλα περιμενω να αναψει σε 30 λεπτα και το λευκο το φως να φαινεται καλυτερα. ελπιζω να μην επαθα ζημια

Δεν νομιζω να υπαρχει θαλασσινό που να μην εχει ξεκινήσει με διατομική
Μην αγχώνεσαι, θα δουν πολλά τα μάτια σου

Το δικό μου τρέχει 3 μήνες μόνο και κάθε μέρα βλέπω αλλο ενυδρειο!

nafpaktos91
01-02-15, 21:41
τελικα διατομικη ειναι. ειδα σε φωτο οτι ειναι ακριβως ιδια. πρεπει να κανω κατι για να μην εξαπλωθει η θα φυγει απο μονη της? παντως μερα με την μερα αυξανεται. σημερα εχει και το πισω τζαμι.

ChocolatePuma
01-02-15, 21:47
τελικα διατομικη ειναι. ειδα σε φωτο οτι ειναι ακριβως ιδια. πρεπει να κανω κατι για να μην εξαπλωθει η θα φυγει απο μονη της? παντως μερα με την μερα αυξανεται. σημερα εχει και το πισω τζαμι.

3 μήνες με παίδεψε και τελικά υποχώρησε μόνη της
Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.
Στα νέα ενυδρεία, εμφανίζεται πρώτη μαζί με τη χαρά για το ξεκίνημα :D

Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι που) πως κάποιος πρότεινε να την αφήνεις να εξαπλωθεί και τελικά φευγει. Δεν ξερω αν ισχύει

Προσωπικά την καθάριζα κάθε εβδομάδα
Με το συγκεκριμένο εξάρτημα, σώθηκα
http://www.igna.gr/index.php/eshop/aksesouar-3/2569-de01-0008-ksystra-algi-70mm-15-moiron-gonia-megali-lavi-detail