Επιστροφή στο Forum : βοηθεια με βιολογικο
Καλημερα, ξεστησα το ενυδρειο αλλα θα κρατησω το φιλτρο για μελοντικη χρηση αν θελησω να ξανα βαλω ενυδρειο, το βιλογικο υλικο μπορω να το κρατησω?
Κατα αρχή πιο υλικό έχεις, υλικά όπως ελαφρόπετρα siporax κλπ κεραμικά και βέβαια μπορείς.
Η μία λύση είναι να το βρασεις και να γίνει καινούριο.
Η άλλη λύση , την έχω ακούσει , δεν την έχω δοκιμάσει, τα ξεπλένεις με νερό ενυδρείου, οχι από βρύση, και τα αφήνεις να στραγγίξουν και να στεγνώσουν, όχι στον ήλιο, τότε ένα μέρος της βιολογίας παραμένει στο βιολογικό υλικό και όταν βρεθούν πάλι οι κατάλληλες συνθήκες επανέρχεται, αυτό λέγεται "ενθυλάκωση", να επαναλάβω πως το έχω ακούσει και δεν το έχω κάνει, και μάλιστα έχει γίνει συζήτησει σε κάποιο θέμα εδώ στο φόρουμ.
Η άλλη λύση , την έχω ακούσει , δεν την έχω δοκιμάσει, τα ξεπλένεις με νερό ενυδρείου, οχι από βρύση, και τα αφήνεις να στραγγίξουν και να στεγνώσουν,
Χωρις ξεπλυμα.
Χωρις ξεπλυμα.
Ειχα την εντύπωση πως θέλουν ελαφρύ ξέπλυμα, αλλά Σπύρο εσύ ξέρεις καλύτερα.
Ευχαριστώ για την παρατήρηση.
Κατα αρχή πιο υλικό έχεις, υλικά όπως ελαφρόπετρα siporax κλπ κεραμικά και βέβαια μπορείς.
Η μία λύση είναι να το βρασεις και να γίνει καινούριο.
Η άλλη λύση , την έχω ακούσει , δεν την έχω δοκιμάσει, τα ξεπλένεις με νερό ενυδρείου, οχι από βρύση, και τα αφήνεις να στραγγίξουν και να στεγνώσουν, όχι στον ήλιο, τότε ένα μέρος της βιολογίας παραμένει στο βιολογικό υλικό και όταν βρεθούν πάλι οι κατάλληλες συνθήκες επανέρχεται, αυτό λέγεται "ενθυλάκωση", να επαναλάβω πως το έχω ακούσει και δεν το έχω κάνει, και μάλιστα έχει γίνει συζήτησει σε κάποιο θέμα εδώ στο φόρουμ.
Τακη η δευτερη λυση ισχυει την εχω εφαρμοσει με επιτυχια δυο φορες σε σφουγγαρια(δεν ξερω για τα αλλα βιολογικα υλικα) και οπως λεει ο Σπυρος χωρις να το πλυνεις απλως θελει να στεγνωσει καλα.
Τακη η δευτερη λυση ισχυει την εχω εφαρμοσει με επιτυχια δυο φορες σε σφουγγαρια(δεν ξερω για τα αλλα βιολογικα υλικα) και οπως λεει ο Σπυρος χωρις να το πλυνεις απλως θελει να στεγνωσει καλα.
Ωραία, άρα έχουμε και προσωπική εμπειρία
Ευχαριστω πολυ καλη συνεχεια
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.