PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορια για spray bar

lordpektroni
27-01-15, 13:46
παιδια το φιλτρο μου εχει μαζι και ενα μικρο spray bar, αν το τοποθετησω θα πρεπει να ειναι μεσα στο νερο η πανω απο την επιφανεια;

Κωστας Malawi
27-01-15, 13:49
μισο μισο;)

lordpektroni
27-01-15, 13:51
τι εννοεις μισο μισο? το κομματι που εχει τις τρυπουλες φανταζομαι πρεπει να ειναι πανω απο το νερο σωστα?

Κωστας Malawi
27-01-15, 13:53
δεν υπαρχει συγκεκριμενη θεση.αυτο που θελουμε ειναι να αναταρασει την επιφανεια.αν το βαλεις μεσα στο νερο δεν θα εχεις αναταραξη.αν το βαλεις εξω απο το νερο θα εχεις θορυβο..αρα το βαζεις καπου που να αναταρασει την επιφανεια του νερου χωρις πολυ φασαρια.

lordpektroni
27-01-15, 13:54
εγινε ευχαριστω πολυ. μια τελευταια απορια, το νερο οπως παιρνει οξυγονο ετσι οπως ειναι, εννοοω πριν βαλω το spray bar ειχε ενα σωληνακι που ηταν για να παιρνει αερα απο εξω. Τωρα πως γινεται; καθαρα περιεργεια

savvasko
27-01-15, 13:54
κατα την γνωμη πρεπει να ειναι στην επιφανεια ακριβως(απ'εξω θα κανει φασαρια) οχι απ΄εξω για να κανει και μια σχετικη αναταραξη να μην μαζευεις πρωτεινικο

Κωστας Malawi
27-01-15, 13:57
εγινε ευχαριστω πολυ. μια τελευταια απορια, το νερο οπως παιρνει οξυγονο ετσι οπως ειναι, εννοοω πριν βαλω το spray bar ειχε ενα σωληνακι που ηταν για να παιρνει αερα απο εξω. Τωρα πως γινεται; καθαρα περιεργεια

αερα παιρνει απο την αναταραξη της επιφανειας του νερου.ειναι αρκετη η ανταλλαγη αεριων που γινεται.

lordpektroni
27-01-15, 13:58
αερα παιρνει απο την αναταραξη της επιφανειας του νερου.ειναι αρκετη η ανταλλαγη αεριων που γινεται.

αν το ειχα οπως πριν μηπως ειναι καλυτερη η οξυγονωση του νερου;(εννοω χωρις spray bar)

Κωστας Malawi
27-01-15, 14:01
οχι.με το σπρει μπαρ ειναι μια χαρα.διαλυει και το πρωτεινικο φιλμ απο τις τροφες που σχηματιζεται στην επιφανεια.

sarpijk
27-01-15, 14:09
ποσα λιτρα ενυδρειο και τι φιλτρο διαθετεις?

lordpektroni
27-01-15, 14:10
ενα 25αρι που το στρωνω και λεω να βαλω μονομαχο

PETROS_AFRICANOS
27-01-15, 21:00
ενα 25αρι που το στρωνω και λεω να βαλω μονομαχο

Τα spray bar πάντα μπένουν κάτω από την επιφάνεια του νερού και οι τρύπες πρέπει να κοιτούν λοξά την επιφάνεια έτσι ώστε αναταράσοντας το νερό της επιφάνειας να το ωθούν στην απένατι κατά μήκος πλευρά.

nazgul
27-01-15, 21:54
Κανονας για εμενα δεν υπαρχει. Καθε ενυδρειο εχει τις δικες του αναγκες, αναλογα με τους κατοικους του. Το νοημα ειναι σιγουρα να γινεται αναταραξη της επιφανειας (οξυγονωση του νερου) και να υπαρχει καλη διαχυση του νερου προς πολλες κατευθυνσεις, ωστε να μη μενουν σημεια στο ενυδρειο χωρις κυκλοφορια. Το καλυτερο ειναι να ανοιγουμε και αλλες τρυπες στο spray bar, οι οποιες να μην ειναι μονο σε μια ευθεια.

Για το που τοποθετειται τωρα, ενδεικτικα να πω οτι σε ενα ενυδρειο μου το εχω κατω απο την επιφανεια του νερου, με τις περισσοτερες τρυπες να κοιτουν προς τα πανω, ωστε να κανει ενα μικρο κυματισμο. Στο συγκεκριμενο ενυδρειο εχω μικρη ροη (γι'αυτο το λογο δεν "πιστιλαει" κιολας), γιατι οι κατοικοι του ενυδρειου νοιωθουν καλυτερα ετσι.

Σε αλλο ενυδρειο, εχω το spay bar να κοιταει στην επιφανεια του νερου, πραγματοποιωντας καλη αναταραξη. Οι κατοικοι του ενυδρειου, ομως, δεν εχουν θεμα με τη ροη και δεν ειναι ψαρια που κινουνται κοντα στην επιφανεια του νερου, ωστε να ενοχλουνται.

Εσυ που θα βαλεις μονομαχο στο ενυδρειο, θα ελεγα να επιλεξεις μικρη ροη.