PDA

Επιστροφή στο Forum : Βασικές πληροφορίες .....


crazyio
18-07-05, 15:53
καλημέρα σας .....
βασικά είμαι ολοκαίνουργιος στο άθλημα και δεν είμαι διαθέσημος τόσο απο άποψη χρόνου όσο και χρημάτων να εμβαθύνω...αλλά θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα ...
μόλις προχτές αγόρασα δυο μονομάχους ....
έναν κατα κόκκινο και έναν ανοιχτόχρωμο θαλλασί με κόκκινο και λίγο καφέ στα πτερύγια .....
έγιναν κάποια πράγμα που πολλόι απο εσας θα με "κράξετε" αλλά άθελα μου ... :cry:
είναι δυιο αρσενικοι ..... χώρο στο σπίτι δεν έχω μεγάλο και πείρα ένα μικρό ορθογώνιο πλαστικό ενυδριάκι είδικό για μονομάχους ... με χώρισμα και ειδικό ανοιγματάκι απο κάτω για να είναι σαν "συγκοινονούντα δοχεία" .. είναι πολύ μικρο της τάξης του 15 χ 6 χ 9 ...
έχει 2 χωρίσματα στην μέση ... ένα μαυρο για να μην βλέποντε .. και ένα διαφενές ώστε να μπορείς αφαιρώντας το μάυρο να βλέποντε με τα γνωστά αποτελέσματα ..... όντος έιναι πολύ εντιπωσιακό το φαινόμενο για μένα που δεν έχω ασχοληθεί ...
και τώρα τα υπόλοιπα .... έπρεπε να τους μεταφέρω απο Αθήνα που τους πήρα στη Χαλκίδα που μένω ... τους είχα στο ενυδριάκι αυτό και ξαφνικά .... σκάει στο χαλάκι του αυτοκινήτου ....
ο ένας βγένει εξω και τον προλαβαίνω και ξανά μεσα ..... το θέμα είναι οτι το νερό χύθηκε και αναγκάστηκα να βάλω απο το νερό το παγωμένο πού είχα παρει μαζί μου για τον δρόμο ..... :evil: :cry:
άκουσα πως είναι αρκετά ευαίσθητα ψάρια στην απότομη αλλαγή θερμοκρασίας νερού ...... λέτε να πάθανε τίποτα ?
τρώνε και συμπεριφέρονε κανονικά παντος .... χτες εγινε το σκηνικό αυτό ...
παρατηρώ πως μερικές φορές κάθοντε ακίνητα και στον πιθμένα ή πάνω στο νερό ..... είναι καποια ένδιξη αυτό ή φυσιολογική συμπεριφορά ?
το κάθε ένα εχει περίπου μισό λίτρο νερό στην διάθεσή του για να κινείται ... είναι αρκετό ?
γύρω γύρω στα τοιχόματα κάνουν μικρές φουσκαλίτσες ..... είναι κάτι το φυσιολογικό απο όσο διάβασα εδώ για θέμα φωλιάς ?

αντιχρωρικό έχω πάρει και ρίχνω 5-6 σταγόνες στο δοχειάκι τους .... φτάνουν ?
αλλαγή ανα 2-3 μέρες του νερού ?
τάισμα 2-3 σκουλικάκια ανα μέρα ? αρκουν ?
συγγνώμη αν κούρασα με ανούσιες ερωτήσεις... ελπίζω σε κάποια κατατοπιστική σας απάντηση μια και είστε και γνωστες του αθλήματος ...
γενικά οι μονομάχοι είναι τόσο δραστήρια ψάρια όπως τα χρυσόψαρα ή μερική νοθρότητα είναι φυσιολογική ? άλλες φορές είναι σε μόνιμη κίνηση και άλλες είναι νοθρά και αράζουν είτε πάνω είτε σε μια γωνία στον πυθμένα .....

ευχαριστω και πάλι ....

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
18-07-05, 21:59
Τα Betta είναι πολύ ανθεκτικά ψαράκια αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να τα φτάνουμε στα όριά τους.
Το νερό που τους έβαλες που ήταν παγωμένο μπορεί να τους δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα δηλ. ick αλλά θα το καταλάβεις πρόσεχέ τα μερικές μέρες μην βγάλουν σαν κόκους αλατιού, σπυράκια λευκά αυτό είναι το ick, τότε πρέπει να τους βάλεις οποσδήποτε φάρμακο που θα παρεις απο το pet shop.
Αντιχλώριο δεν βάζουμε κάθε μέρα στο ενυδρείο μόνο σε κάθε αλλαγή νερού. ρίχνεις την αναλογία του αντιχλωριου πρώτα και μετά σιγά- σιγά το νερό, το χειμώνα το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο ζεστούλη, μην το βράσεις, για να μην έχεις το πρόβλημα που είπαμε πιο πάνω.
πολλές φορές κάθονται κάτω και πάνω ανάλογα τα κέφια και μπορεί να κάνουν μπουρμπουλίθρες δεν υπάρχει πρόβλημα. Τάισμα 4-5 σκουλικάκια την ημέρα είναι μια χαρά και αλλαγή νερού 3-4 μέρες το 50% είναι πιο καλά απ το να το αλλάζεις όλο.
Το μαύρο χώρισμα μην το βγάλεις γιατί με αυτό το τρόπο τους δημιουργείς πρόβλημα ασχετά αν σου αρέσει το θέαμα και πρόσεξε μην σου βρεθούν και οι 2 σε μια πλευρά.
Σου εύχομαι καλή αρχή και ότι απορεία μην δυστάσεις να ρωτήσεις. Τζίνια

dim
19-07-05, 01:45
καταρχήν γειά. το ενυδρειάκι που λές ότι είναι 15 χ 6 χ 9 είναι ίσο με 810 γραμμάρια και αν έχεις 2 μονομάχους σε αυτά τα γραμμάρια θα σου βρωμίζει γρήγορα το νερό. για μένα να μήν σου πώ αλλαγή νερού καθημερινά αλλα μέρα παρα μέρα σίγουρα. τάίσμα όχι πολύ, δεν ξέρω τι σκουλικάκια ακριβώς δίνεις και πόση ποσότητα είναι τα 3 μπορεί και να είναι εντάξει. τους μονομάχους να τους προσέχεις γιατί έχουν την τάση να πηδάνε έξω απο τα ενυδρεία.όλα τα αντιχλώρια δεν είναι τα ίδια έχουν διαφορά στην πυκνότητα, απλα αν διαβάσεις στις οδηγίες θα γράφει την ποσότητα που χρειάζεται να ρίχνεις σε κάθε αλλαγή νερού. οι μπουρμπουλήθρες γίνονται απο τα αρσενικά του είδους και είναι η φωλιά στην οποία τοποθετούνται τα αυγά όταν ζευγαρώνουν με τα θυληκά. είναι φυσιολογικότατο.

crazyio
19-07-05, 11:27
χαίρεται και πάλι ...
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ...
τώρα όσο αφορά τά υπόλοιπα ....
τα σκουλικάκια που αναφέρω είναι πολύ πολύ μικρά ... ζήτημα να είναι 2mm το καθε ένα ... είναι τα SERA FD-BLOODWORMS ... πόσα απο αυτά να βάζω κάθε μέρα ? δεν θέλω να γίνουν παχύσαρκα με χολυστερίνη :P
όσο αφορά το αντιχλώριο είναι το Bettafix Remedy ....
αναφέρει 6 drops / 473ml .... για το δικό μου ενυδριάκι (πιο καλά ταιριάζει ο όρος γυαλίτσα γιατί είναι ειρωνία να το ονομάζω έτσι μπροστά στα δικά σας ενυδρία ) πόσες σταγόνες να βάζω μέ κάθε 100% αλλαγή νερού και πόσες με κάθε 50% αλλαγή ?
χμμμ δεν θυμάμαι να θέλω να ρωτίσω κάτι άλλο, αλλά αν τύχει θα χρειαστώ και πάλι την βοήθεια σας ....
άραγε θε ήταν καλό να ρίξώ μέσα κανένα μικρό βοτσαλάκι αφού πρώτα θα το έχω βράσει για να απολυμανθεί ? τί άλλο προτείνετε ? ή είναι πολύ μικρος έιδη ο χωρος τους να για να κάνω κάτι τετοιο ?
ευχαριστώ και πάλι ....

για του λόγου του αληθές εδώ είναι το ενυδριάκι μου με τα δυο μαζί - με το χώρισμα φυσικά ....
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/crazyio/37837/455832

εδώ είναι ο ένας
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/crazyio/37837/455834

και εδώ ο άλλος εν ώρα έξαψης :twisted:
οι τρυπούλες που φαίνοντε μια στο πάνω πτερύγιο και μια στην ουρά υπήρχαν εξ' αρχής .... ελπίζω να μην είναι κάτι ανησυχητικό ε? :roll:
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/crazyio/37837/455833

πώς σας φαίνοντε ? :lol:

crazyio
20-07-05, 14:56
πήρα αυτές τις διακοσμητικές πετρούλες που πουλάνε για να τις βάζεις σε σταχτοδοχεία ... βάζα κτπ ..... ενοείτε πως βραστήκανε πρώτα ...
αλλά τα βλέπω λίγο ανύσηχα..... κατεβαίνουν ... τις περιεργάζοντε...πάνε πολύ κοντά στισ πέτρούλες και μετά τρέχουν γρήγορα πρως τα πάνω ..
λέτε να καθρεφτίζοντε και να είναι ανήσυχα ? αλλά και πάλι αν βλέπανε το είδωλό τους δεν θα ανοίγανε τα βράνχια τους όπως κάνουν όταν βλέπει το ένα το άλλο ??
Please .... help an amature to learn :shock:

dim
20-07-05, 16:45
ανεβαίνουν επάνω για να πάρουν αέρα. έτσι κάνουν οι μονομάχοι για το λόγο ότι έχουν ένα όργανο μέσα τους με το οποίο τραβάνε αέρα κατευθείαν απο την επιφάνεια. μην τρομάζεις.!

crazyio
20-07-05, 19:20
Ουπς ..... κάτι που είδα μόλις τώρα .... το Betta Bettafix είναι αντιχλωρικό ή είναι αντιβακτηρικό ? για αντιχλώριο μου το δώσανε ... και γράφει πάνω antivacterial medication .... :shock:

ΚΑΡΠΙΔΑ ΤΖΙΝΙΑ
21-07-05, 10:31
Για μένα καλύτερα να πάρεις αυτό που σου είπα της PHARMACEUTIKALS με ΑLOE VERA για να είσαι 100% σίγουρο πως δεν υπάρχει πρόβλημα. To αντιχλώριο ζητάς με την Αλοη όχι τα βακτηρίδια ή το απλό αντιχλώριο