Επιστροφή στο Forum : diy ξυλινο ενυδρειο.
ikaria_jim
14-01-15, 12:05
καλημερα παιδια και καλη χρονια...
να κανω μια μικρη ανασκοπηση.
πριν περιπου ενα μηνα εκλεισα το 200λ..με ειχε κουρασει λιγο...ηθελα να κανω καποιες μετατροπες.να ανοιξω τρυπες για υπερχειλιση να βαλω πανω κοντρες για να μπει καπακι.και καποια αλλα μικροπραγματα...εδωσα λοιπον τα παντα σε ενα φιλο απο εδω...μπας και ξεκινησει κανενας αλλος εδω...
ρωτησα τους μαστορες εδω αν μπορουν να κανουν τρυπες και μου ειπαν οχι....εγω δεν το κανω γιατι θα κανω μ.....!οποτε μπηκα στην σκεψη να κανω αλλο,κ λιγο πιο μεγαλο...αλλα το κοστος παει πολυ...ετοιμαζομαι να παντρευτω το καλοκαιρι και κανω οικονομια οπου μπορω...χεχε....
ετσι λοιπον μιας και πιανουν λιγο τα χερια μου στο ξυλο ειπα να κανω μια προσπαθεια...θα παρω κοντρα πλακε θαλασσης το 1,8.
μετα απο πολυ ερευνα αποφασησα να παω σε πολυεστερα...εψαξα να βρω υγρο καοτσουκ αλλα ειναι πολλα τα λευτα να φερω απο εξω...
τωρα λεω μετα τον πολυεστερα να βαλω καποια εποξειδικη ριτινη...ουσιαστικα θα κανω ενα συνδυασμο αυτον που ειδα εδω απο αλλες κατασκευες...το ενυδρειο θα ειναι περιπου 300 λ.1.10 επι 50 επι 50.πανω κατω...ακομα δεν ειμαι σιγουρος...καμια ιδεα...καμια προταση...?
kixlidatos
14-01-15, 12:13
Για τοσα λιγα λιτρα,η γνωμημου ειναι μην μλεκεις με ξυλινο,Και ακριβο,αλλα αν δεν εχεις εμπειρια,μπορει να εχει και προβλημα υγρασιας,ειδικα εκει που ζεις.Αν επιμενεις ομως,κοιτα εδω,εχει ολα τα υλικα που θελεις.
http://www.neotex.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1
επισης,κοιτα και αυτο
http://www.plastidip-hellas.gr/
με ψαξιμο που εχω κανει στο παρελθον σχετικα με τη χρηση του στο ενυδρειο,δεν βρηκα καμια αναφορα για προβληματα.
μαλιστα σε καποιο ξενο φορουμ καποιος ειχε στειλει email στην εταιρια και του ειχαν απαντησει πως το υλικο ειναι εντελως αδρανες στο νερο μολις στεγνωσει.
εδω (http://www.aquaticcommunity.com/aquariumforum/showthread.php?t=70403)
επισης,στην ξενη σελιδα της εταιριας
http://www.plastidip.com/industrial_solutions/Plasti_Dip
http://www.plastidip.com/inc/displayImage.php?src=traps.jpg&w=200&h=180
Animal and outdoor environment applications for PlastiDip protective coating include underwater acoustics, sharp edges, cable stems, cage floors, underground storage tanks, aquariums, iron bars, cable ties, crank baits, junction boxes, fishing sinkers, solder lugs, lobster and crab traps
http://www.aquariacentral.com/forums/showthread.php?138634-OMG-PlastiDip
polykarpos
14-01-15, 12:27
καλημερα κ με η ώρα η καλή για το καλοκαίρι!!!
βέβαια όλοι οι παντρεμένοι θα σου πουν να το ξανασκεφτείς!
βέβαια μπορείς να πεις στον πεθερό αντί για κλασικά δώρα όπως ρολόγια κλπ να σου πάρει ένα 300λιτρο!!! έτσι για αλλαγή
πέρα της πλάκας , να είσαστε αγαπημένοι κ η ώρα η καλή να σας συνοδεύει για πάντα!!!!
Για 300λιτρο με 18αρι ξύλο το βλέπω δύσκολο...
Εποξική ρητίνη είναι υλικό που το έχω δουλέψει αλλά θα πρότεινα να έπαιρνες για Marine που είναι κατασκευές/επισκευές σκαφών όπου είναι εντάξει για τα ζωντανά κ βέβαια κ κυριότερα δεν θα έχεις προβλήματα όσμωσης!!! αλλα το κόστος είναι κάπως...
εγώ θα έκανα την πρόταση για παραδοσιακά υλικά , γυαλί κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου κ με τρύπες κ κόντρες κ ότι αγαπάς κ την ευθύνη την έχει ο τζαμάς.
εσύ απλά κάνεις την κόλληση κ με συμβουλές απο εδω μέσα θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα!!!
εν επιμένεις για ξύλο θα σου έλεγα για διπλό 18άρη κ κολλημένα μεταξύ τους
εγώ πάντως θα έκανα κ μεταλικό σκελετό γύρω απο το ξύλο για ασφάλεια στο δέσιμο αλλά κ προστασία του ξύλου
Να τα μας !!!!
Μπραβο βρε Δημήτρη , προχώρα , και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε ;)
Πριν ξεκινήσεις όμως οτιδήποτε , κάνε πρώτα έρευνα αγορας για όλα τα υλικά, καθώς επίσης και τη καταλληλότητα των υλικών, για να ξέρεις πόσο θα σου κοστίσει και τι ακριβως θα χρειαστείς.
Η αλήθεια είναι πως στις μικρές διαστάσεις το ξύλινο έρχεται μία η άλλη με ένα γυάλινο ίσως και λίγο ακριβότερο, αλλά αν γίνει σωστά θεωρώ πως είναι πιο ανθεκτικό και σίγουρα θα γλυτώσεις λεφτά από τη θέρμανση. Αν μελετήσεις σωστά για τα υλικά , τότε πιστεύω πως το κόστος μπορεί να μειωθεί αρκετά
Πολυεστέρα και ρητίνες δεν έχω δουλέψει δυστυχώς (ακόμα) για να σου δώσω πληροφορίες
ikaria_jim
14-01-15, 12:35
Για τοσα λιγα λιτρα,η γνωμημου ειναι μην μλεκεις με ξυλινο,Και ακριβο,αλλα αν δεν εχεις εμπειρια,μπορει να εχει και προβλημα υγρασιας,ειδικα εκει που ζεις.Αν επιμενεις ομως,κοιτα εδω,εχει ολα τα υλικα που θελεις.
http://www.neotex.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1
μονο ακριβο δεν ειναι...μπορει να μου παει κατω απο 100 ευρο..εμπειρια με ξυλο εχω...δλδ ενα κουτι παρα πολυ γερο μπορω να το φτιαξω...ασε που ο πεθερος μου ειναι ψαρας...εχει φτιαξει 2 σκαφοι...μπορει να μου περασει πολυεστερα...
Σταύρο με 18αρι έχω κάνει και το δικό μου, με 1,20 μήκος και 50 Χ 50 πλάτος ύψος, δεν έχει κανένα πρόβλημα , και δεν έχω βάλει καν κόντρες
ikaria_jim
14-01-15, 12:39
καλημερα κ με η ώρα η καλή για το καλοκαίρι!!!
βέβαια όλοι οι παντρεμένοι θα σου πουν να το ξανασκεφτείς!
βέβαια μπορείς να πεις στον πεθερό αντί για κλασικά δώρα όπως ρολόγια κλπ να σου πάρει ένα 300λιτρο!!! έτσι για αλλαγή
πέρα της πλάκας , να είσαστε αγαπημένοι κ η ώρα η καλή να σας συνοδεύει για πάντα!!!!
Εποξική ρητίνη είναι υλικό που το έχω δουλέψει αλλά θα πρότεινα να έπαιρνες για Marine που είναι κατασκευές/επισκευές σκαφών όπου είναι εντάξει για τα ζωντανά κ βέβαια κ κυριότερα δεν θα έχεις προβλήματα όσμωσης!!! αλλα το κόστος είναι κάπως...
εγώ θα έκανα την πρόταση για παραδοσιακά υλικά , γυαλί κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου κ με τρύπες κ κόντρες κ ότι αγαπάς κ την ευθύνη την έχει ο τζαμάς.
εσύ απλά κάνεις την κόλληση κ με συμβουλές απο εδω μέσα θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα!!!
εν επιμένεις για ξύλο θα σου έλεγα για διπλό 18άρη κ κολλημένα μεταξύ τους
εγώ πάντως θα έκανα κ μεταλικό σκελετό γύρω απο το ξύλο για ασφάλεια στο δέσιμο αλλά κ προστασία του ξύλου
ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου...με μια μικρη ερευνα που εκανα...στο γυαλι..παει πανω απο 200...ενω στο ξυλο κοντα στα 100..και μου μενει και κοντρα πλακε για λλεσ κατασκευες που κανω...φυσικα και θα μουν γωνιες εξω....θα δεθει τρομερα.......χεχε..
-------------------------
Σταύρο με 18αρι έχω κάνει και το δικό μου, με 1,20 μήκος και 50 Χ 50 πλάτος ύψος, δεν έχει κανένα πρόβλημα , και δεν έχω βάλει καν κόντρες
και με μεγαλυτερο να το εκανα παλι κοντρες θα εβαζα...να εχω μια σιγουρια ακομα...
kixlidatos
14-01-15, 12:53
μονο ακριβο δεν ειναι...μπορει να μου παει κατω απο 100 ευρο..εμπειρια με ξυλο εχω...δλδ ενα κουτι παρα πολυ γερο μπορω να το φτιαξω...ασε που ο πεθερος μου ειναι ψαρας...εχει φτιαξει 2 σκαφοι...μπορει να μου περασει πολυεστερα...
Φθηνο και ακριβο,ειναι σχετικες εννοιες,
Αλλο να παρεις 5 τζαμια και να τα κολλησεις,και αλλο να παρεις τζαμπα απο τον μπαρμπαου ξυλο,και εαν δεν ξερεις,και με την υγρασια που εχουμε σε νησια,σου ανοιξει ολο σαν καρπουζι και σου κανει το τζαμπα ξυλο,ζημια 1000+ευροπουλακι:rolleyes:
Γιαυτο σου ειπα,αν μπορες και ξερεις φτιαξτο,αν οχι,δωσε 80 περιπου ευρο,και παρε 5 γυαλακια, ετοιμα και ομορφα,και καθαρισες.
Και μην μερδευεσαι,αλλο να πιανεςι ψαρια,και αλλο να τα συντηρεις τα ψαρια.;)
ikaria_jim
14-01-15, 13:38
Φθηνο και ακριβο,ειναι σχετικες εννοιες,
Αλλο να παρεις 5 τζαμια και να τα κολλησεις,και αλλο να παρεις τζαμπα απο τον μπαρμπαου ξυλο,και εαν δεν ξερεις,και με την υγρασια που εχουμε σε νησια,σου ανοιξει ολο σαν καρπουζι και σου κανει το τζαμπα ξυλο,ζημια 1000+ευροπουλακι:rolleyes:
Γιαυτο σου ειπα,αν μπορες και ξερεις φτιαξτο,αν οχι,δωσε 80 περιπου ευρο,και παρε 5 γυαλακια, ετοιμα και ομορφα,και καθαρισες.
Και μην μερδευεσαι,αλλο να πιανεςι ψαρια,και αλλο να τα συντηρεις τα ψαρια.;)
οπα γιατι κατι δεν πιανω...
πρωτο.το ενυδρειο ειναι για μεσα στο σπιτι...η υγρασια ειναι στο φυσιολογικο..ασε που εχω αφυγραντήρα.δευτερο.
οταν λεμε 5 τζαμια με 8αρι ας πουμε..μπορει και παραπανω..με τρυπες..ροντε..κοντρες..θελω πανω απο 200...ενω ενα κοντρα πλακε θαλασσης..1,8 45 ευρο...η καλη ποιοτητα.πολυεστερα ουτε 30 ευρο..βιδες και ολα τα υπολοιπα τα εχω..αφου ασχολουμε με κατασκευες...
τριτων.ειπα οτι ο πατερας της κοπελας μου ειναι ψαρας και εχει φτιαξει 2 σκαφοι...με πολυεστερα...τι σχεση εχει το ψαρεμα με το ενυδρειο..απλα εκεινος μπορει να μου το περασει...αφου εγω δεν το ξερω....
οπα γιατι κατι δεν πιανω...
πρωτο.το ενυδρειο ειναι για μεσα στο σπιτι...η υγρασια ειναι στο φυσιολογικο..ασε που εχω αφυγραντήρα.δευτερο.
οταν λεμε 5 τζαμια με 8αρι ας πουμε..μπορει και παραπανω..με τρυπες..ροντε..κοντρες..θελω πανω απο 200...ενω ενα κοντρα πλακε θαλασσης..1,8 45 ευρο...η καλη ποιοτητα.πολυεστερα ουτε 30 ευρο..βιδες και ολα τα υπολοιπα τα εχω..αφου ασχολουμε με κατασκευες...
τριτων.ειπα οτι ο πατερας της κοπελας μου ειναι ψαρας και εχει φτιαξει 2 σκαφοι...με πολυεστερα...τι σχεση εχει το ψαρεμα με το ενυδρειο..απλα εκεινος μπορει να μου το περασει...αφου εγω δεν το ξερω....
ξεχασα να πω οτι το τζαμι μπροστα θα ειναι 10 αρι και θα μου το δωσει ενα φιλος τζαμας που εχει ενα κομματι λιγο πιο μεγαλο..και δεν το θελει...απλα θα το φερουμε στις διαστασεις...
Bill-Samos
14-01-15, 17:00
Εγω Δημητρη δεν ειμαι φαν των ξυλινων..Εχω ξαναπει οτι πολλες προσπαθειες ειδαμε στο ξεκινημα αλλα ελαχιστες στην καταληξη,αρκετες που ξερω ηταν αδοξες..Με τον πολυεστερα βεβαια δεν μιλαμε πια για ξυλινο,αλλες προδιαγραφες αλλα και αλλο κοστος..Το 200αρι που λες για τα τζαμια ειναι υπερβολικο..Το τελευταιο που φτιαξαμε με το Σακη ηταν 300 λιτρα και δεν πηγε τοσο αλλα και τοσο να ηταν δεν υπαρχει περιπτωση το ξυλινο να σου παει λιγοτερο απο απο αυτα +50%,βαλτα κατω και θα δεις..Μονο πανι και πολυεστερα θες κανενα 50αρι,ενα φυλλο κοντρα πλακε,κοψιματα, χρωματα..
Τι να σου πω..για να πειραματιστεις εχει το γουστο του αλλα..Χειμωνας ειναι ,δεν πεταγεσαι ενα τετραημερο να κολλησουμε ενα να το παρεις να φυγεις....
Sakisdraminos
14-01-15, 17:11
Εγω Δημητρη δεν ειμαι φαν των ξυλινων..Εχω ξαναπει οτι πολλες προσπαθειες ειδαμε στο ξεκινημα αλλα ελαχιστες στην καταληξη,αρκετες που ξερω ηταν αδοξες..Με τον πολυεστερα βεβαια δεν μιλαμε πια για ξυλινο,αλλες προδιαγραφες αλλα και αλλο κοστος..Το 200αρι που λες για τα τζαμια ειναι υπερβολικο..Το τελευταιο που φτιαξαμε με το Σακη ηταν 300 λιτρα και δεν πηγε τοσο αλλα και τοσο να ηταν δεν υπαρχει περιπτωση το ξυλινο να σου παει λιγοτερο απο απο αυτα +50%,βαλτα κατω και θα δεις..Μονο πανι και πολυεστερα θες κανενα 50αρι,ενα φυλλο κοντρα πλακε,κοψιματα, χρωματα..
Τι να σου πω..για να πειραματιστεις εχει το γουστο του αλλα..Χειμωνας ειναι ,δεν πεταγεσαι ενα τετραημερο να κολλησουμε ενα να το παρεις να φυγεις....
1000like!!!!
Να δεις και τα πεθερικα!!!:D:D:D
Εγω Δημητρη δεν ειμαι φαν των ξυλινων..Εχω ξαναπει οτι πολλες προσπαθειες ειδαμε στο ξεκινημα αλλα ελαχιστες στην καταληξη,αρκετες που ξερω ηταν αδοξες..
Βασίλη θα σε κάνω να αλλάξεις γνώμη για τα ξύλινα :)
ikaria_jim
14-01-15, 17:22
λοιπον ξανα λεω...45 ε το κοντρα πλακε...30 ευρο ο πολυεστερας...μαζι με 6 μετρα πανι..αυτο που βαζουν...δεν ξερω πως το λενε..75...και να βαλω και τιποτα αλλο....100....με το σακη που ειχαμε μιλησει...το λιγοτερο 170...
αλλα να μου πεις μικρη η διαφορα....εχει ομως την χαρη του...κατασκευη....αλλη φαση....και θα μου μεινει και κοντρα πλακε για αλλα πραγματα που κανω....οποτε...
λοιπον ξανα λεω...45 ε το κοντρα πλακε...30 ευρο ο πολυεστερας...μαζι με 6 μετρα πανι..αυτο που βαζουν...δεν ξερω πως το λενε..75...και να βαλω και τιποτα αλλο....100....με το σακη που ειχαμε μιλησει...το λιγοτερο 170...
αλλα να μου πεις μικρη η διαφορα....εχει ομως την χαρη του...κατασκευη....αλλη φαση....και θα μου μεινει και κοντρα πλακε για αλλα πραγματα που κανω....οποτε...
ααα....εργαλεια τα εχω ολα....εγω θα το κανω απο αρχη μεχρι τελος...εκτος τον πολυεστερα...που δεν θα βαλω λευτα στην δουλεια...πεθερος....
Sakisdraminos
14-01-15, 17:24
ααα....εργαλεια τα εχω ολα....εγω θα το κανω απο αρχη μεχρι τελος...εκτος τον πολυεστερα...που δεν θα βαλω λευτα στην δουλεια...πεθερος....
για ποσα λιτρα μιλαμε τι διαστση?
ikaria_jim
14-01-15, 17:25
1000like!!!!
Να δεις και τα πεθερικα!!!:D:D:D
αδερφε τα πεθερικα ειναι εδω..εκει ειναι παππους γιαγια...θα ερτηω καποια στιγμη αλλα για να δω αυτο το ρεεφ που εχεις..να δω πιανει τιποτα η μπα...ασε που θελει η γυναικα....αφου τα ξερεις...
για ποσα λιτρα μιλαμε τι διαστση?
110,50,50
Bill-Samos
14-01-15, 17:27
Τακη μπορει..αλλα μονο απ το φορουμ ξερω πολλες περιπτωσεις ξυλινων που ειχαν πολυ συντομη διαρκεια ζωης..Επιπλεον αν το κοστος φτανει και ξεπερναει του γυαλινου δε βλεπω και το λογο..Δεν το λεω διαισθητικα..μεσα στα ξυλουργια μεγαλωσα ,τεσσερις θειοι μαραγγοι...Το ξυλο δεν κανει για τετοιες δουλειες πιστευω..εκτος αν δεν ειναι ξυλινο αλλα υβριδιο σαν το δικο σου που οντως αξιζει αλλα τοτε το κοστος ξεφευγει..Εχω ακουσει απο 'μαστορες' απιστευτα πραγματα ,δεν θελω να τα σχολιαζω..τι για μπετοφορμ,τι για μελαμινες..Ειναι λαθος ομως που μετα απο κανενα χρονο δε μας λενε με τι μαζευαν τα νερα τη νυχτα που ανοιξε..Η φυση των υλικων δεν αλλαζει..ντυνουμε το καικι με τρια και τεσσερα φυλλα πανι ,μετα αλλα τοσα χερια πανακριβα εποξεικα και το νερο περναει για πλακα..Ακομα και ο πολυστερας για να διατηρει τις ιδιοτητες του θελει καθε ενα το πολυ δυο χρονια στεγνωμα,πως θα γινεται?Τωρα αν καποιος θελει ενυδρειο παααρα πολυ μεγαλο και δεν τον νοιαζει τοσο η διαρκεια ζωης-σαν τα βιντεακια στο youtube- παει σε ξυλινες κατασκευες αλλα οταν θελεις ενα 300αρι που εχει φτασει 2 και 3 κατοσταρικα και δωρο μια φεραρι τι νοημα εχει?
-Δημητρη τι εργαλεια εχεις?Δεν κοβεται το φυλλο με σεγα ουτε με δισκο...
Sakisdraminos
14-01-15, 17:31
αδερφε τα πεθερικα ειναι εδω..εκει ειναι παππους γιαγια...θα ερτηω καποια στιγμη αλλα για να δω αυτο το ρεεφ που εχεις..να δω πιανει τιποτα η μπα...ασε που θελει η γυναικα....αφου τα ξερεις...
110,50,50
κατι ξερει η γυνακα σου!!!!
φιλε εγω σου εχω πει την αποψη μου. καλο ειναι να κανεις οτι τραβαει η ψυχη σου.
Το DIY μου αρεσει πολυ και αυτο ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ακομα.
καλο ειναι να υπολογισεις ολα τα εξοδα που μπορει να χρειαστεις.
ξυλα τζαμια σιλικονη στοκο βιδες καπακι ενυδρειου πολυεστερα και πανι χρωμα που θα χρειαστει και ολες της λεπτομεριες. δεν ειναι απλο.
το μονο που με καθυσυχαζει ειναι οτι θα περασει πολυεστερα μαστορας!
ikaria_jim
14-01-15, 17:34
Τακη μπορει..αλλα μονο απ το φορουμ ξερω πολλες περιπτωσεις ξυλινων που ειχαν πολυ συντομη διαρκεια ζωης..Επιπλεον αν το κοστος φτανει και ξεπερναει του γυαλινου δε βλεπω και το λογο..Δεν το λεω διαισθητικα..μεσα στα ξυλουργια μεγαλωσα ,τεσσερις θειοι μαραγγοι...Το ξυλο δεν κανει για τετοιες δουλειες πιστευω..εκτος αν δεν ειναι ξυλινο αλλα υβριδιο σαν το δικο σου που οντως αξιζει αλλα τοτε το κοστος ξεφευγει..Εχω ακουσει απο 'μαστορες' απιστευτα πραγματα ,δεν θελω να τα σχολιαζω..τι για μπετοφορμ,τι για μελαμινες..Ειναι λαθος ομως που μετα απο κανενα χρονο δε μας λενε με τι μαζευαν τα νερα τη νυχτα που ανοιξε..Η φυση των υλικων δεν αλλαζει..ντυνουμε το καικι με τρια και τεσσερα φυλλα πανι ,μετα αλλα τοσα χερια πανακριβα εποξεικα και το νερο περναει για πλακα..Ακομα και ο πολυστερας για να διατηρει τις ιδιοτητες του θελει καθε ενα το πολυ δυο χρονια στεγνωμα,πως θα γινεται?Τωρα αν καποιος θελει ενυδρειο παααρα πολυ μεγαλο και δεν τον νοιαζει τοσο η διαρκεια ζωης-σαν τα βιντεακια στο youtube- παει σε ξυλινες κατασκευες αλλα οταν θελεις ενα 300αρι που εχει φτασει 2 και 3 κατοσταρικα και δωρο μια φεραρι τι νοημα εχει?
την διαρκεια ζωης εγω δεν την ξερω...αλλα φανταζομαι οτι αν πανω απο τον πολυεστερα μπει μια ριτινι...θα ειναι ακομα πιο γερο...δεν ξερω ομως υποθετικα μιλαω...παντως απο θεμα κοστους δεν νωμιζω οτι ειναι ιδιο η και πιο πολυ....οι τιμες που ειπα ειναι απο μαντρα...σημερα ρωτησα...
κατι ξερει η γυνακα σου!!!!
φιλε εγω σου εχω πει την αποψη μου. καλο ειναι να κανεις οτι τραβαει η ψυχη σου.
Το DIY μου αρεσει πολυ και αυτο ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ακομα.
καλο ειναι να υπολογισεις ολα τα εξοδα που μπορει να χρειαστεις.
ξυλα τζαμια σιλικονη στοκο βιδες καπακι ενυδρειου πολυεστερα και πανι χρωμα που θα χρειαστει και ολες της λεπτομεριες. δεν ειναι απλο.
το μονο που με καθυσυχαζει ειναι οτι θα περασει πολυεστερα μαστορας!
σου ειπα για το ξυλο...σιλικονη εχω απο οταν εφτιαξα το 200αρι...2 σωλιναρια...στοκο εχω βιδες εχω...γωνιες εχω...καπακι θα κανω απο το κομματι που θα παρω...και για πολυεστερα σου ειπα..μαζι με το πανι...
Sakisdraminos
14-01-15, 17:37
την διαρκεια ζωης εγω δεν την ξερω...αλλα φανταζομαι οτι αν πανω απο τον πολυεστερα μπει μια ριτινι...θα ειναι ακομα πιο γερο...δεν ξερω ομως υποθετικα μιλαω...παντως απο θεμα κοστους δεν νωμιζω οτι ειναι ιδιο η και πιο πολυ....οι τιμες που ειπα ειναι απο μαντρα...σημερα ρωτησα...
σου ειπα για το ξυλο...σιλικονη εχω απο οταν εφτιαξα το 200αρι...2 σωλιναρια...στοκο εχω βιδες εχω...γωνιες εχω...καπακι θα κανω απο το κομματι που θα παρω...και για πολυεστερα σου ειπα..μαζι με το πανι...
σιλικονες καινουργιες ποτε παλιες.
καπακι δεν θα γινει απο πλεξι η κατι αναλογο?
τι φωτιστικο θα βαλεις?
ikaria_jim
14-01-15, 17:40
σιλικονες καινουργιες ποτε παλιες.
καπακι δεν θα γινει απο πλεξι η κατι αναλογο?
τι φωτιστικο θα βαλεις?
οχι..θα βαλω απο κοντρα πλακε...μπορει να βαλω πιο λεπτο εχω κομματια..
θα βαλω κιχλιδες οποτε θα παω σε μικρα σποτ απο πανω...λεντ...αν και μπορει να βαλω και το φωτιστικο απο το 200αρι...αλλα λεω να περιορισω τα εξοδα...θα δω...
σοι σιλικονες ειναι κλειστες...καινουριες..
-Δημητρη τι εργαλεια εχεις?Δεν κοβεται το φυλλο με σεγα ουτε με δισκο...
Βασίλη έχεις δίκιο στο ότι δεν υπάρχει σχετική εμπειρία σε βάθος χρόνου. Και δεν είναι αν θα αντέξει το ξύλο, αλλά αν αντέξει το ξύλο στην τυχόν υγρασία, δηλαδή η υγρομόνωση είναι όλο το μυστικό, και όταν το σχεδίαζα και εγώ εκεί κόλλαγα. Και όντως το ξύλινο για να γίνει σωστό μπορεί να κοστίσει παραπάνω, βέβαια όσο μεγαλώνει ο όγκος η ψαλίδα του κόστους μειώνεται σε σχέση με το γυάλινο.
Και ξύλινο καθαρό δεν υπάρχει, υβριδικά τα λες όλα, κάτι θα κάνεις για υγρομόνωση. Καθαρό ξύλινο χωρίς υγρομόνωση κλπ θα έλεγα πως είναι αυτο το 2.5 μέτρα που είχε φτιάξει ένα παιδί με πάγκο κουζίνας πριν 2-3 χρόνια, που μέχρι πριν λίγους μήνες δούλευε κανονικά. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να φανταστείς την οικονομία που έχεις στο ρεύμα, ξεχνας ότι ήξερες για τη θερμομονωση σε ενυδρείο, και αυτό δεν είναι πάγιο έξοδο, είναι καθημερινό.
Sakisdraminos
14-01-15, 17:57
Βασίλη έχεις δίκιο στο ότι δεν υπάρχει σχετική εμπειρία σε βάθος χρόνου. Και δεν είναι αν θα αντέξει το ξύλο, αλλά αν αντέξει το ξύλο στην τυχόν υγρασία, δηλαδή η υγρομόνωση είναι όλο το μυστικό, και όταν το σχεδίαζα και εγώ εκεί κόλλαγα. Και όντως το ξύλινο για να γίνει σωστό μπορεί να κοστίσει παραπάνω, βέβαια όσο μεγαλώνει ο όγκος η ψαλίδα του κόστους μειώνεται σε σχέση με το γυάλινο.
Και ξύλινο καθαρό δεν υπάρχει, υβριδικά τα λες όλα, κάτι θα κάνεις για υγρομόνωση. Καθαρό ξύλινο χωρίς υγρομόνωση κλπ θα έλεγα πως είναι αυτο το 2.5 μέτρα που είχε φτιάξει ένα παιδί με πάγκο κουζίνας πριν 2-3 χρόνια, που μέχρι πριν λίγους μήνες δούλευε κανονικά. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να φανταστείς την οικονομία που έχεις στο ρεύμα, ξεχνας ότι ήξερες για τη θερμομονωση σε ενυδρείο, και αυτό δεν είναι πάγιο έξοδο, είναι καθημερινό.
τακι εχεις δικαιο για την μονοση αλλα δεν λες και τυχον ζιμιες που μπορει να διμιουργιθουν αμα κανει που εχει διαροη η ανοιξει το ενυδρειο....
Και κατι αλλοο δεν μπορει να εχουμε φεραρι αυτοκινητο και να εχουν 20 ευρω στην τσεπη!!!
ikaria_jim
14-01-15, 18:21
σακη δεν μπορω να πιασω την φεραρι?το ξυλινο ειναι φεραρι...δεν πιστευω...
και στο τελος δωκιμη θα κανω...το κοστος το ειπα ειναι μικρο...αν κατσει εκατσε..αν δεν κατσει θα εχω δωσει τσαμπα μονο τον πολυεστερα...30 ευρο....το κοντρα πλακε θα το κανω κατι..ευκολα...τα τελευταια χρονια εχω παρει πολλα κοντρα πλακε....αν γινει θα εχω ενα πολυ καλο ενυδρειο..αν δεν γινει...θα εχω μαθει οτι δεν μπορω να το κανω....
τακι εχεις δικαιο για την μονοση αλλα δεν λες και τυχον ζιμιες που μπορει να διμιουργιθουν αμα κανει που εχει διαροη η ανοιξει το ενυδρειο....
Οποιοδήποτε και να κάνει διαρροή "την έκατσες".
Πάντως βρε παιδιά το ξύλινο όπως το βλεπω μου φαίνεται πιο στηβαρή κατασκευή, εννοώ αυτο που έχω φτιάξει εγώ, και στο χώρο που το έβαλα είναι το ιδανικό.
Για το πόσο θα αντέξει, εδω θα είμαστε και θα τα λέμε, και εύχομαι να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα :)
ikaria_jim
14-01-15, 18:29
Οποιοδήποτε και να κάνει διαρροή "την έκατσες".
Πάντως βρε παιδιά το ξύλινο όπως το βλεπω μου φαίνεται πιο στηβαρή κατασκευή, εννοώ αυτο που έχω φτιάξει εγώ, και στο χώρο που το έβαλα είναι το ιδανικό.
Για το πόσο θα αντέξει, εδω θα είμαστε και θα τα λέμε, και εύχομαι να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα :)
εγω με την μικρη εμπειρια που εχω με τα ξυλα...εχοντας ξεκινησει απο επιπλο ενυδρειου...πιστευω οτι αν το δεσεις καλα δεν θα ανοιξει ποτε....και φυσικα ειναι αλλο θεμα η υγρομονωση.με 2 πραγματα που σκευτομαι να βαλω και παλι πιστευω οτι ειναι πιο σιγουρο...και το αλλο που το εχω διαβασει..αν γινει κατι...το αδιαζεις και αν μπορεις το φτιαχνεις..στο γυαλι?αν σπασει εσπασε..πας σε αλλο κομματι...αν ανοιξει η σιλικονη καθαριζεις ξανα βαζεις....για μενα ειναι πιο ευκολο το ξυλο...μπορει γιτι εχω φτιαξει ενα γυαλινο και πραγματικα δεν ξερω πολλα..και ακομα και σε αυτο εχω βαλει αλουμινο γωνιες...
Κλεόβουλος
14-01-15, 19:02
Η ώρα η καλή Τζιμ !
Κάντο γυάλινο γιατί με 300 λίτρα στο πάτωμα δεν κρατάει γάμος :p
ikaria_jim
14-01-15, 19:04
Η ώρα η καλή Τζιμ !
Κάντο γυάλινο γιατί με 300 λίτρα στο πάτωμα δεν κρατάει γάμος :p
αχαχαχαχα.....οχαχαχαχαχα...θα πεσω κατω απο τα γελια...φιλε μου ακομα μενω μονος...οποτε αυτο θα ειναι χωρις την γυναικα...στην γυναικα θα εχω γυαλι....
Κλεόβουλος
14-01-15, 19:21
Πάσο τότε.....πριν το γάμο οι πάσης φύσεως δοκιμές επιτρέπονται :smt081
ikaria_jim
14-01-15, 19:28
Πάσο τότε.....πριν το γάμο οι πάσης φύσεως δοκιμές επιτρέπονται :smt081
αχαχαχα..μου εφτιαξες την μερα...
polykarpos
15-01-15, 01:07
αχαχαχα..μου εφτιαξες την μερα...
19:28 μου φτιαξες την ημερα.. εκει στην Ικαρία πρέπει να αργεί να νυχτώσει!!!
Φίλε ότι προλάβεις πριν το γάμο κ λες στην γυναίκα , με αυτά με βρήκες ..
μετά το γάμο δεν έχει τέτοια κόλπα!!!
ikaria_jim
15-01-15, 01:10
19:28 μου φτιαξες την ημερα.. εκει στην Ικαρία πρέπει να αργεί να νυχτώσει!!!
Φίλε ότι προλάβεις πριν το γάμο κ λες στην γυναίκα , με αυτά με βρήκες ..
μετά το γάμο δεν έχει τέτοια κόλπα!!!
φιλε μου ακομα νωρις ειναι...τωρα παω για καφε..και μετα ποτο....χεχε...πλακα κανω..αλλα τα σαββατα ετσι ειναι....κατα τις μια καφε και μετα ποτο....
της γυναικας τις αρεσουν τα ρεεφ....απο τον σακι το πηρε το σπορ....οποτε με βλεπω σε λιγο να κανω ρεεφ....χεχε..
polykarpos
15-01-15, 01:22
χαχαχαχαχα να σου πω επίσης οτι κ μετα το γάμο , το ρολόι των εξόδων πάει αυτόματα 3-4 ωρες πίσω εκτός αν συνοδεύεται κ η γυναίκα αρα υπάρχει αυτόματη σύνδεση με Καϊρο κ όλα ειναι ΟΚ!!!
όσο για το ρεεφ τι να πω...
δεν ειναι ολες οι γυναίκες το ίδιο!!! για μερικούς υπάρχει ΘΕΟΣ κ ειναι μεγαλόψυχος!!!!
ikaria_jim
15-01-15, 01:45
χαχαχαχαχα να σου πω επίσης οτι κ μετα το γάμο , το ρολόι των εξόδων πάει αυτόματα 3-4 ωρες πίσω εκτός αν συνοδεύεται κ η γυναίκα αρα υπάρχει αυτόματη σύνδεση με Καϊρο κ όλα ειναι ΟΚ!!!
όσο για το ρεεφ τι να πω...
δεν ειναι ολες οι γυναίκες το ίδιο!!! για μερικούς υπάρχει ΘΕΟΣ κ ειναι μεγαλόψυχος!!!!
να σου πω....μεχρι τωρα δεν αργει....τωρα αν μετα τον γαμο αλλαξει...οκ...τι να κανω...αγαπαμε βλεπεις....
το θεμα ειναι ομως να την κανω να ασχολειθει...για να μην ειμαι συνεχεια απο πανω εγω....
polykarpos
15-01-15, 02:02
να σου πω....μεχρι τωρα δεν αργει....τωρα αν μετα τον γαμο αλλαξει...οκ...τι να κανω...αγαπαμε βλεπεις....
το θεμα ειναι ομως να την κανω να ασχολειθει...για να μην ειμαι συνεχεια απο πανω εγω....
Χαχαχα δεν ελεγα για το ρολοι της γυναικας αλλα το δικο σου!!!!
Ολα καλα αδερφε... Ολοι λενε για αγαπη... Εγω λεω κ για επικοινωνια, για κατανοηση, για σεβασμο..κ αλλα πολλα
Εμεις οι παντρεμενοι παντα πειραζουμε τους υποψηφιους!!! Αλλα μην πειτε οτι δεν μιλησαμε χαχαχαχα , παραυτα σου ευχομαι ολοψυχα...να φτιαξεις το ενυδρειο σου!!!! Κ βεβαια το σπιτικο σου οπως αγαπατε κ το χετε σκεφτει
ikaria_jim
15-01-15, 11:23
Χαχαχα δεν ελεγα για το ρολοι της γυναικας αλλα το δικο σου!!!!
Ολα καλα αδερφε... Ολοι λενε για αγαπη... Εγω λεω κ για επικοινωνια, για κατανοηση, για σεβασμο..κ αλλα πολλα
Εμεις οι παντρεμενοι παντα πειραζουμε τους υποψηφιους!!! Αλλα μην πειτε οτι δεν μιλησαμε χαχαχαχα , παραυτα σου ευχομαι ολοψυχα...να φτιαξεις το ενυδρειο σου!!!! Κ βεβαια το σπιτικο σου οπως αγαπατε κ το χετε σκεφτει
ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου...
καλημερα παιδια...εχτες με το ψαξιμο που κανω επεσα καπου και ειδα ενα παιδι που εκανε ξυλινο και πολυ πιο μεγαλο....και για μονωση εβαλε liner..αυτο που βαζουν στις λιμνες...οχι πως θα το κανω ετσι...απλα σαν ιδεα το λεω...δεν εδειχνε ομως πουθενα πως το πιανει..και πως βαζει το τζαμι...
καλημερα παιδια...εχτες με το ψαξιμο που κανω επεσα καπου και ειδα ενα παιδι που εκανε ξυλινο και πολυ πιο μεγαλο....και για μονωση εβαλε liner..αυτο που βαζουν στις λιμνες...οχι πως θα το κανω ετσι...απλα σαν ιδεα το λεω...δεν εδειχνε ομως πουθενα πως το πιανει..και πως βαζει το τζαμι...
Για δωσε link βρε να δουμε
ikaria_jim
15-01-15, 12:02
Για δωσε link βρε να δουμε
https://www.youtube.com/watch?v=XeRT7A2M40Y
https://www.youtube.com/watch?v=XeRT7A2M40Y
Δεν φαινεται καθαρά πως κόλλησε το τζαμι και πως έκανε το liner στη κορυφή και στις γωνίες. Από όσα έχω ακούσει όμως , υπαρχει κόλλα για liner , επομενως και κομμάτια να βάλεις σε καθε πλευρα και να τα κολλάς πάλι γίνεται, και το τζάμι ίσως και με ενυδρειακή σιλικόνη μπορεί να πιασει, δεν σε ενδιαφερει η στατικότητα σε εκεινο το σημείο, η πίεση του νερού το κραταει, πιο πολύ σαν υδατοστεγή φλάτζα δουλεύει
ikaria_jim
15-01-15, 12:49
Δεν φαινεται καθαρά πως κόλλησε το τζαμι και πως έκανε το liner στη κορυφή και στις γωνίες. Από όσα έχω ακούσει όμως , υπαρχει κόλλα για liner , επομενως και κομμάτια να βάλεις σε καθε πλευρα και να τα κολλάς πάλι γίνεται, και το τζάμι ίσως και με ενυδρειακή σιλικόνη μπορεί να πιασει, δεν σε ενδιαφερει η στατικότητα σε εκεινο το σημείο, η πίεση του νερού το κραταει, πιο πολύ σαν υδατοστεγή φλάτζα δουλεύει
μην με βαζεις σε σκεψεις..
μπα αστο...ειδα τιμες...φευγει το πραγμα...
μην με βαζεις σε σκεψεις..
μπα αστο...ειδα τιμες...φευγει το πραγμα...
Ειναι πιο ακριβό και απο πλεξιγκλας ε :D:D
ikaria_jim
15-01-15, 13:09
Ειναι πιο ακριβό και απο πλεξιγκλας ε :D:D
δεν ξερω ποσο παει το πλεχι...αλλα με αυτο θελω πανω απο 50 ε...
δεν ξερω ποσο παει το πλεχι...αλλα με αυτο θελω πανω απο 50 ε...
Αν είναι μόνο 50 καλα είναι, αλλα θες και κόλλες κλπ.
Το πλεξι είναι πολύ πιο ακριβό, ξεκινάει απο 25 το τετραγωνικό
ikaria_jim
15-01-15, 13:13
Αν είναι μόνο 50 καλα είναι, αλλα θες και κόλλες κλπ.
Το πλεξι είναι πολύ πιο ακριβό, ξεκινάει απο 25 το τετραγωνικό
εγω σου ειπα μονο το λινερ...και δεν ξερω και ποσο θελω....μετα παει πιο πανω...
ikaria_jim
23-01-15, 14:47
καλησπερα παιδια...λοιπον σημερα πηρα το κοντρα πλακε...εκοψα τα κομματια και κολλησα το κατω με την μια πλευρα..μπηκαν βιδες..θα περιμενω να στεγνωσει και παω για τα υπολοιπα...φωτο θα μπουν οταν γινει το κουτι...
καλησπερα παιδια...λοιπον σημερα πηρα το κοντρα πλακε...εκοψα τα κομματια και κολλησα το κατω με την μια πλευρα..μπηκαν βιδες..θα περιμενω να στεγνωσει και παω για τα υπολοιπα...φωτο θα μπουν οταν γινει το κουτι...
Ελα να πάρουμε ματι απο τη "πράξη"
Μην ακούμε μόνο λόγια, δώσε έργα στο λαό :D:D
ikaria_jim
23-01-15, 21:43
Ελα να πάρουμε ματι απο τη "πράξη"
Μην ακούμε μόνο λόγια, δώσε έργα στο λαό :D:D
μην μου βιαζεσαι εσυ....μεχρι αυριο μπορει να το εχω κλεισει και να το δεις...
μια ερωτηση παιδια..τις τρυπες για το σαμπ...να τις κανω πριν τον πολυεστερα η μετα...?
Bill-Samos
23-01-15, 21:56
Μετα..Ολο μαζι θα το τρυπησεις..
Σωστός !!!!!
ikaria_jim
23-01-15, 22:31
και για το τζαμι?
Bill-Samos
23-01-15, 22:40
Αναλογα πως θα κοψεις την οθονη..αν στρωσεις το πανι πριν κοψεις θα ειναι πιο ευκολο το στρωσιμο και πιο δυσκολο το κοψιμο..
ikaria_jim
23-01-15, 22:54
Αναλογα πως θα κοψεις την οθονη..αν στρωσεις το πανι πριν κοψεις θα ειναι πιο ευκολο το στρωσιμο και πιο δυσκολο το κοψιμο..
οκ.θα ρωτησω τον μαστορα-πεθερος.και θα δουμε..
Τι εννοείται βρε παιδιά ;
Δημητρη εννοείς πως θα κόψεις τη μπροστινή πλευρά για να μπει το τζάμι ;
ikaria_jim
23-01-15, 23:21
Τι εννοείται βρε παιδιά ;
Δημητρη εννοείς πως θα κόψεις τη μπροστινή πλευρά για να μπει το τζάμι ;
αυτο το ξερω....απλα λεω αν το κοψω πριν η μετα τον πολυεσ...
αυτο το ξερω....απλα λεω αν το κοψω πριν η μετα τον πολυεσ...
Αφου θα το κόψεις και δεν θα βάλεις 4 κομμάτια, πρωτα θα το κοψεις και μετα θα βάλεις πολυεστερα.
Αλλα σου είχα πει πως τσαμπα κοπο κάνεται, με 4 κομμάτια είναι πιο εύκολο, και μη ξεχασεις το τσερκι στο επανω σημείο, αλλιώς φοβαμαι πως δεν θα αντέξει το κομματι αυτο να κρατήσει τα πλαινα και θα ανοίξει σαν τριανταφυλλο
ikaria_jim
24-01-15, 00:20
Αφου θα το κόψεις και δεν θα βάλεις 4 κομμάτια, πρωτα θα το κοψεις και μετα θα βάλεις πολυεστερα.
Αλλα σου είχα πει πως τσαμπα κοπο κάνεται, με 4 κομμάτια είναι πιο εύκολο, και μη ξεχασεις το τσερκι στο επανω σημείο, αλλιώς φοβαμαι πως δεν θα αντέξει το κομματι αυτο να κρατήσει τα πλαινα και θα ανοίξει σαν τριανταφυλλο
ακου να δεις τα κομματια που ειναι στο πλαι,τα εχω πιασει αναμεσα στον πατο και στο μπροστα με το πισο...εχω βαλει κολλα εποξιδικη.οχι την απλη ξυλοκολλα...καθε 5 ποντους βιδες 5ποντες..και ξεχασα να πω πως το κοντρα πλακε ειναι 2 ποντους τελικα...απο εξω θα μπουν γωνιες περιμετρικα...αν ανοιξει δεν θα ειναι γιατι δεν ειναι γερα δεμενο....κατι αλλο θα ειναι...
ακου να δεις τα κομματια που ειναι στο πλαι,τα εχω πιασει αναμεσα στον πατο και στο μπροστα με το πισο...εχω βαλει κολλα εποξιδικη.οχι την απλη ξυλοκολλα...καθε 5 ποντους βιδες 5ποντες..και ξεχασα να πω πως το κοντρα πλακε ειναι 2 ποντους τελικα...απο εξω θα μπουν γωνιες περιμετρικα...αν ανοιξει δεν θα ειναι γιατι δεν ειναι γερα δεμενο....κατι αλλο θα ειναι...
Δημήτρη εννοώ στην οθονη στο επανο μέρος, εκει συγκρατούνται τα πλαινα, φοβαμαι πως το κοντρα πλακε δεν θα αντεξει, και σε κεινο το σημείο επειδή ειναι στενο οι βιδες το αδυνατίζουν. Πόσους ποντους θα είναι η πατουρα της οθονης ;
ikaria_jim
24-01-15, 00:42
Δημήτρη εννοώ στην οθονη στο επανο μέρος, εκει συγκρατούνται τα πλαινα, φοβαμαι πως το κοντρα πλακε δεν θα αντεξει, και σε κεινο το σημείο επειδή ειναι στενο οι βιδες το αδυνατίζουν. Πόσους ποντους θα είναι η πατουρα της οθονης ;
θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου....το κοντρα πλακε αμα το δεις...ειναι μασιφ.παρα πολυ γερο...αλλα και με τις γωνιες...δεν ξερω...ευχομαι να βγεις ψευτης..χεχε...
δεν ξερω ακομα...θα παρω τα μετρα μου..αυριο και θα δω...
ikaria_jim
24-01-15, 17:07
καλησπερα.ετοιμο το κουτι..θελω τα φωτα σας..
στην προτελευταια φωτο,την μεγαλη γωνια πανω να την βαλω η οχι?
στην τελευταια φωτο η πιο μικρη γωνια θα μπει...
ikaria_jim
24-01-15, 17:17
καλησπερα.ετοιμο το κουτι..θελω τα φωτα σας..
στην προτελευταια φωτο,την μεγαλη γωνια πανω να την βαλω η οχι?
στην τελευταια φωτο η πιο μικρη γωνια θα μπει...
απο αυτη την πλευρα θα ανοιξει για να μπει το τζαμι...
σκευτομαι 3 ποντους περιμετρικα απο μεσα...απο εξω ειναι στους 5 οπως το βλεπουμε...αλλα βασικα ειναι 3 που θα πιασει το τζαμι...
ikaria_jim
24-01-15, 21:28
Τάκη που εισαι?
3 ποντοι είναι λίγο, όχι για το τζαμι , αλλά για το επανω μέρος , γιατι αυτο θα κραταει και τα πλαινα, το τζαμι και σε 1 πόντο θα κρατιοτανε, εκτος και αν βάλεις το τσερκι που σου ειπα. Δηλαδη , στο επάνω μερος να περασεις το τσερκι περιφερειακά, να το βιδώσεις σε μερικά σημεία και μετα με κάτι να το κρίψεις, μια πλαστική γωνιά πχ
Στο ξαναλέω, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.
Επίσης να προσέξεις στο κόψιμο γιατι μπορει να βρεις και τις βίδες
http://www.dimou-mastoremata.gr/wp-content/uploads/2013/02/4129168.jpg
ikaria_jim
24-01-15, 21:50
3 ποντοι είναι λίγο, όχι για το τζαμι , αλλά για το επανω μέρος , γιατι αυτο θα κραταει και τα πλαινα, το τζαμι και σε 1 πόντο θα κρατιοτανε, εκτος και αν βάλεις το τσερκι που σου ειπα. Δηλαδη , στο επάνω μερος να περασεις το τσερκι περιφερειακά, να το βιδώσεις σε μερικά σημεία και μετα με κάτι να το κρίψεις, μια πλαστική γωνιά πχ
Στο ξαναλέω, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.
Επίσης να προσέξεις στο κόψιμο γιατι μπορει να βρεις και τις βίδες
http://www.dimou-mastoremata.gr/wp-content/uploads/2013/02/4129168.jpg
Οι βίδες είναι κάθετα στο μπροστά μέρος μόνο κάτω θα δω πόσο είναι.στο πάνω θα μπει πλαίσιο εσωτερικά.και κόντρα στην μεση.κατι δεν μου πάει καλά με το τσερκι. Θα πάρω ένα να δω.
Κάτι αλλο.μεσα στις γωνίες να βάλω πιχακια?
Οι βίδες είναι κάθετα στο μπροστά μέρος μόνο κάτω θα δω πόσο είναι.στο πάνω θα μπει πλαίσιο εσωτερικά.και κόντρα στην μεση.κατι δεν μου πάει καλά με το τσερκι. Θα πάρω ένα να δω.
Κάτι αλλο.μεσα στις γωνίες να βάλω πιχακια?
Τι θες να πεις δηλαδή ; Στα πλαινα δεν έχεις βίδες ;
Τι εννοείς πλαισιο ;
Με τετοιο παχος και αυτο μήκος δεν νομιζω να χρειαστείς κόντρα, αλλά αν θες τη βάζεις, κακο δεν θα κάνει.
Τι δεν σου πάει καλα με τσερκι ;
Αυτο εννοείς ;
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=69798&d=1422111893
ikaria_jim
24-01-15, 22:13
Τι θες να πεις δηλαδή ; Στα πλαινα δεν έχεις βίδες ;
Τι εννοείς πλαισιο ;
Με τετοιο παχος και αυτο μήκος δεν νομιζω να χρειαστείς κόντρα, αλλά αν θες τη βάζεις, κακο δεν θα κάνει.
Τι δεν σου πάει καλα με τσερκι ;
Πλαίσιο πάνω περιμετρικά μεσα.ξυλινο.οι βίδες στο μπροστά εκεί που θα μπει το τζάμι είναι μόνο κατω.στο πλάι είναι καθετα.δεν ξέρω με το τσερκι πως θα το καλύψω.θα το σκευτω.
Τάκη που εισαι?
Σπιτι ειμαι βρε
Δες εδώ
το στερκι να μπει περιμετρικά , απο έξω και με λιγες βιδες
ετσι
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-tserki-1_zps582330f2.jpg
ή απο πανω και να καταλήξει στο πλάι καμια 20αρια ποντους, στο πλαι καλα βιδωμενο, και λιγες βιδες απο πάνω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-tserki-2_zps4a41bc0e.jpg
Η 1η λύση δένει ολη τη κατασκευή, και ουτε κόντρες ουτε τιποτα
ikaria_jim
24-01-15, 23:43
Σπιτι ειμαι βρε
Δες εδώ
το στερκι να μπει περιμετρικά , απο έξω και με λιγες βιδες
ετσι
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-tserki-1_zps582330f2.jpg
ή απο πανω και να καταλήξει στο πλάι καμια 20αρια ποντους, στο πλαι καλα βιδωμενο, και λιγες βιδες απο πάνω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-tserki-2_zps4a41bc0e.jpg
Η 1η λύση δένει ολη τη κατασκευή, και ουτε κόντρες ουτε τιποτα
Το πρώτο μου αρεσε.και πως θα το εξαφανισω?
Το πρώτο μου αρεσε.και πως θα το εξαφανισω?
Πλαστική γωνια κολλημένη με ενυδριακή σιλικόνη
http://www.in.all.biz/img/in/catalog/373027.jpeg
υπάρχουν και σε μαυρο αλλά και σε απομίμηση ξύλου
αυτη είναι η μαύρη
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-21072014121_zps11519c22.jpg
εγω βέβαια έβαλα αλουμινογωνία γιατί ήθελα να προστατεψω το σόκορο απο νερα γιατι το ενυδρείο έξω και βρέχεται
ikaria_jim
05-02-15, 13:52
καλησπερα παιδια.ενα μικρο update,ειμαι αρρωστος και δεν εχω προλαβει να κανω πολλα.
λοιπον,ανοιξα το κομματι για το τζαμι.εβαλα γωνιες..ηθελα να παρω την γνωμη καποιου μαραγκου για την ιδεα με το τσερκι του Τακι.το πηρα λοιπον στο χερι...ειναι πολυ ελαφρι..και πηγα σε 3 που εχουμε εδω.μου ειπαν και οι 3 οτι πιο δυνατες ειναι αυτες οι γωνιες που εβαλα...φυσικα εχω αφησει κενο για να βαλω για να ειμαι ακομα πιο σιγουρος.
αλλα και οι 3 μου ειπαν οτι ετσι οπως ειναι οι πιθανοτητες να ανοιξει ειναι μηδαμινες,
λοιπον τωρα..μια μικρη αλλαγη...τον πολυεστερα δεν θα τον περασει ο πεθερος αλλα ενα φιλος που ειναι η δουλεια του.ασχετο αλλα πολυ μαστορας το παιδι...τωρα φτιαχνει καρμπον...
περιμενω λοιπον να γυρισει απο αθηνα και ξεκιναει.
και κατι τελευταιο..θελω να ξεκινησω το καπακι,μεχρι εχτες ειχα στο μυαλο μου το ξυλο,δεν ξερω πως μου ηρθε ομως να βαλω τζαμι...ειναι πιο ευκολο πιστευω,δεν χρειαζεται μονωση.με μεντεσεδες μπορω να το πιασω πισω.να ανοιξω τρυπες για ανεμιστηρες.και μηχανισμο για να το κραταει ανοιχτο.να το κανω ετσι η οχι?
Μάστορά μου εσύ :):)
Για τις γωνιές , η μόνη επιφύλαξή μου είναι μόνο από θέμα αισθητικής, από θέμα αντοχής είναι μια χαρα έως και υπερβολή, και οι υπερβολες σε τέτοιες κατασκευές ποτέ δεν έκαναν κακό, το αντίθετο, κοιμάσε ήηηηηηηησυχος :smt015
Αν βάλεις το τσερκι στη πάνω μεριά βγάλε τη γωνία, δεν προσθέτει τίποτα, μόνο την αισθητική χαλάει :smt009
ikaria_jim
05-02-15, 15:35
αδερφε για εσενα πηγα στους μαραγκους.εσυ με τρεχεις...με καλο τροπο το λεω..ξερεις...
θελω να ερθει το παιδι που θα μου περασει πολυεστερα.. και θα μου πει...μπορει να το περασω και απο εξω.θα δω...ασε που σκευτομαι να το κανω ενα με την βαση...θελω να πω οτι απο πανω μεχρι κατω να ειναι ενα..να μπουν γωνιες ξυλινες,ενα επιπλο...αν με πιανεις...
πες ομως και για το καπακι...τι λες?
αδερφε για εσενα πηγα στους μαραγκους.εσυ με τρεχεις...με καλο τροπο το λεω..ξερεις...
θελω να ερθει το παιδι που θα μου περασει πολυεστερα.. και θα μου πει...μπορει να το περασω και απο εξω.θα δω...ασε που σκευτομαι να το κανω ενα με την βαση...θελω να πω οτι απο πανω μεχρι κατω να ειναι ενα..να μπουν γωνιες ξυλινες,ενα επιπλο...αν με πιανεις...
πες ομως και για το καπακι...τι λες?
Ετσι να σε κάνω να τρέχεις :) :) :)
Βρε Δημητρη, δεν τα πάω καλά με τα τζαμια, τα φοβάμαι, δεν ακούγεται άσχημο, αλλά αν γίνει μια στραβή δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.
Αλλά εμενα γιατι με ρωτάς ;
Αφου ξέρεις τι θα απαντήσω.
ΠΛΕΞΙΓΚΛΑΣ και Άγιος ο Θεός :D:D:D:D
ikaria_jim
05-02-15, 16:01
Ετσι να σε κάνω να τρέχεις :) :) :)
Βρε Δημητρη, δεν τα πάω καλά με τα τζαμια, τα φοβάμαι, δεν ακούγεται άσχημο, αλλά αν γίνει μια στραβή δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.
Αλλά εμενα γιατι με ρωτάς ;
Αφου ξέρεις τι θα απαντήσω.
ΠΛΕΞΙΓΚΛΑΣ και Άγιος ο Θεός :D:D:D:D
ναι αλλα εγω ξερεις τι απανταω σε εσενα...κανε μου το καπακι απο πλεξι και αγιος ο τακης....:D:D:D
ναι αλλα εγω ξερεις τι απανταω σε εσενα...κανε μου το καπακι απο πλεξι και αγιος ο τακης....:D:D:D
Να στο φτιαξω βρε , γιατί να μη στο φτιάξω ; :)
Εσύ όμως είσαι καλός στο ξύλο, γιατι δεν το φτιάχεις με ξύλο ; ;)
ikaria_jim
05-02-15, 16:22
Να στο φτιαξω βρε , γιατί να μη στο φτιάξω ; :)
Εσύ όμως είσαι καλός στο ξύλο, γιατι δεν το φτιάχεις με ξύλο ; ;)
ε κατσε,ιδεα εριξα....απλα λεω,μπορει να ειναι πιο ωραιο...για εμενα ειναι πολυ πιο ευκολο το ξυλο...θα το επεξεργαστω....
ε κατσε,ιδεα εριξα....απλα λεω,μπορει να ειναι πιο ωραιο...για εμενα ειναι πολυ πιο ευκολο το ξυλο...θα το επεξεργαστω....
Μια χαρα είναι και το ξύλο, και θα δένει καλύτερα με την υπολοιπη ξυλινη κατασκευή.
Αντε δουλειά τώρα, χασομεράς :D:D:D:D
ΥΓ Τον Βασίλη δεν βλέπω να αρχίσει να λέει πως σου άναψα φωτιές :D:D:D
ikaria_jim
05-02-15, 16:33
Μια χαρα είναι και το ξύλο, και θα δένει καλύτερα με την υπολοιπη ξυλινη κατασκευή.
Αντε δουλειά τώρα, χασομεράς :D:D:D:D
ΥΓ Τον Βασίλη δεν βλέπω να αρχίσει να λέει πως σου άναψα φωτιές :D:D:D
αχαχαχα..
Καλημέρα και απο εμένα.
Βλέποντας το προτζεκτ σου είπα και γώ να συνεισφέρω την γνώμη μου.
Κατ,αρχας έκανες πολύ προσεγμένα βήματα ώς τώρα.
Οι μεταλλικές γωνίες που έβαλες έιναι λίγο υπερβολή, αλλα για τα να έχεις ήσυχο το μυαλό σου καλα έκανες και τα έβαλες..
Όσο για την επένδυση του μέσα ενυδρείου εγω θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τα εξής υλικά
Aquadur για αστατωμα (και μόνο του κάνει αδιαβροχοποιηση ειναι εποξικο 2 συστατικών)
Μετά Πολυαρεθενικο υλικό στους αρμους (hyperseal)
Hyperdesmo για δεξαμενές για μόνωση.
Το τελευταίο λόγο του οτι βγένει σε λεύκό για να το χρωματίσω έβαλα χρωστική τσιμέντου που είναι αδρανές υλικό. Πρώτα έκανα ένα χέρι καθαρού υλικού και μετα ένα χρωματισμένο.
Όσον αφορά τα υλικά για την μόνωση πρόκειται για επαγγελματικά υλικά καλό θα ήταν οποίος τα επιλέξει να πάρει τηλέφωνο την εταιρεία που τα φέρνει και να ζητήσει οδηγίες.
Επίσης έβαλα ανοξείδωτο νεύρο στο πάνω μέρος του ενυδρείου. Δεν Κάνει ούτε ένα χιλιοστό κοιλία.
ikaria_jim
12-02-15, 12:44
Καλημέρα και απο εμένα.
Βλέποντας το προτζεκτ σου είπα και γώ να συνεισφέρω την γνώμη μου.
Κατ,αρχας έκανες πολύ προσεγμένα βήματα ώς τώρα.
Οι μεταλλικές γωνίες που έβαλες έιναι λίγο υπερβολή, αλλα για τα να έχεις ήσυχο το μυαλό σου καλα έκανες και τα έβαλες..
Όσο για την επένδυση του μέσα ενυδρείου εγω θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τα εξής υλικά
Aquadur για αστατωμα (και μόνο του κάνει αδιαβροχοποιηση ειναι εποξικο 2 συστατικών)
Μετά Πολυαρεθενικο υλικό στους αρμους (hyperseal)
Hyperdesmo για δεξαμενές για μόνωση.
Το τελευταίο λόγο του οτι βγένει σε λεύκό για να το χρωματίσω έβαλα χρωστική τσιμέντου που είναι αδρανές υλικό. Πρώτα έκανα ένα χέρι καθαρού υλικού και μετα ένα χρωματισμένο.
Όσον αφορά τα υλικά για την μόνωση πρόκειται για επαγγελματικά υλικά καλό θα ήταν οποίος τα επιλέξει να πάρει τηλέφωνο την εταιρεία που τα φέρνει και να ζητήσει οδηγίες.
Επίσης έβαλα ανοξείδωτο νεύρο στο πάνω μέρος του ενυδρείου. Δεν Κάνει ούτε ένα χιλιοστό κοιλία.
καλημερα φιλε μου.ολο το προτζεκτ θελω να βγει πολυ χαμηλα σε κοστος.
αυτα τα υλικα που μου λες και ειδα,δεν μπορω να βρω τιμες,αλλα εχω μια ιδεα οτι θα τσιμπανε...θα παρω τηλ να μαθω.
για το πανω μερος που λες.το κοντρα πλακε ειναι 2 εκ.ειναι πολυ γερο..αλλα απο μεσα θα μπει μια κοντρα στην μεση..δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξει...αλλα θα γινει τεστ οταν θα φτασω σε αυτο το σημειο..
Εμένα η "γυάλα" έπιασε 200 ευρώ και είναι στα 550+ λίτρα. Τα 70 ήταν η μόνωση.
Edit: επίσης και εγω χρησιμοποίησα 2εκ κόντρα πλακέ
ikaria_jim
12-02-15, 14:16
Εμένα η "γυάλα" έπιασε 200 ευρώ και είναι στα 550+ λίτρα. Τα 70 ήταν η μόνωση.
Edit: επίσης και εγω χρησιμοποίησα 2εκ κόντρα πλακέ
κοιτα.απο οτι εχω καταλαβει οσο πιο πολλα τα λιτρα τοσο πιο μικρο το κοστος.
εμενα ειναι 250 λιτρα περιπου.με 200 ευρο θα το εκανα γυαλι.εμενα η μονωση εμενα θα μου παει βαρια 50...και 45 το κοντρα πλακε...το τζαμι δεν θα το πληρωσω.υπολογιζω οτι θα βγει κοντα στα 120 ευρο...πανω κατω.
ikaria_jim
12-03-15, 12:37
καλημερα παιδια.δεν πιστευω να ξεχασατε το θεματακι.?
απλα εδω ειναι ικαρια. τα παραγματα πανε λιγο αργα.δεν υπαρχει βιασυνη.
λοιπον σημερα πηγα το κουτι στο παιδι...θα ξεκινησει σημερα αυριο.του ειπα να βγαλει μερικες φωτο αν μπορει..δεν θα ειμαι εκει, γιατι δουλευει αργα το βραδυ.θα το περασει 3 χερια πολυεστερα.και το υαλόνημα που θα βαλει ειναι η αραχνη που λενε αυτοι που ξερουν.απο οτι καταλαβα και ειδα σε ενα κομματι που ειχε φτιαξει μονο απο πολυεστερα. με τα 3 χερια θα ειναι αδιαβροχο και χωρις την ριτινη.εγω φυσικα θα βαλω,να ειμαι 1000% σιγουρος.
Που χάθηκες εσύ, εδώ είμαστε και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, με ρυθμούς Αθήνας όμως και Ικαρίας :) Για αυτό βλέπουμε και τα ραδίκια ανάποδα πιο γρήγορα από εσας :D:D:D
Δημήτρη έχεις σκεφτεί το φαινόμενο της όσμωσης που υπάρχει στο πολυεστέρα ; Τώρα τελευταία το έμαθα αυτό, και έμαθα πως οι πολυεστερικές βάρκες, αν δεν έχουν περαστεί κάποια υλικά από πάνω, μετά απο καιρό μαζεύουν νερό εσωτερικά, λόγω όσμωσης, η ρητίνη θεωρώ πως θα το προστατέψει από αυτό
ikaria_jim
12-03-15, 12:58
Που χάθηκες εσύ, εδώ είμαστε και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, με ρυθμούς Αθήνας όμως και Ικαρίας :) Για αυτό βλέπουμε και τα ραδίκια ανάποδα πιο γρήγορα από εσας :D:D:D
Δημήτρη έχεις σκεφτεί το φαινόμενο της όσμωσης που υπάρχει στο πολυεστέρα ; Τώρα τελευταία το έμαθα αυτό, και έμαθα πως οι πολυεστερικές βάρκες, αν δεν έχουν περαστεί κάποια υλικά από πάνω, μετά απο καιρό μαζεύουν νερό εσωτερικά, λόγω όσμωσης, η ρητίνη θεωρώ πως θα το προστατέψει από αυτό
αδερφε τι κανεις?ελα εδω να αραξεις.να κανουμε και καμια δουλεια....χεχε...
μου το ειπε αυτο το παιδι...τα ξερει...θα το περασω ρητινη σιγουρα...μου ειπε οτι θα ειναι στεγανο.αλλα παιζει αυτο που λες.οποτε μου λεει να βαλεις απο πανω κατι...
αδερφε τι κανεις?ελα εδω να αραξεις.να κανουμε και καμια δουλεια....χεχε...
μου το ειπε αυτο το παιδι...τα ξερει...θα το περασω ρητινη σιγουρα...μου ειπε οτι θα ειναι στεγανο.αλλα παιζει αυτο που λες.οποτε μου λεει να βαλεις απο πανω κατι...
Αν έρθω, θα ΑΡΑΞΩ ΜΟΝΟ , και θα κάθομαι στη παραλία να χαζεύω τη θάλασσα , και εσένα που θα φτιάχνεις ξύλινο ενυδρείο, άντε το πολύ πολύ να σου δίνω και καμια συμβουλή :D:D:D:D:D:D
ikaria_jim
12-03-15, 14:17
Αν έρθω, θα ΑΡΑΞΩ ΜΟΝΟ , και θα κάθομαι στη παραλία να χαζεύω τη θάλασσα , και εσένα που θα φτιάχνεις ξύλινο ενυδρείο, άντε το πολύ πολύ να σου δίνω και καμια συμβουλή :D:D:D:D:D:D
αχαχαχα.....ετσι σε θελω....
εχω μια απορια.η ρητινη που εχω βρει δεν βγαινει σε μαυρο..εχει λευκο,μπλε και μπλε σκουρο...να παρω το μπλε σκουρο...?
Υπάρχει εξέλιξη στην κατασκευή;
ikaria_jim
06-09-15, 19:19
Καλησπέρα παιδια. Μετά από καιρο! Τώρα είμαι συν ένα!παντρευτικα! Χεχε!το ενυδρείο δεν προχώρησε!αλλά θα ξεκινησω σε λίγο!μόλις ξεκουραστω λίγο!
Κλεόβουλος
06-09-15, 19:44
Να ζήσετε ευτυχισμένοι!
Τώρα ξέχνα τη ξεκούραση :)
ikaria_jim
06-09-15, 19:46
Να ζήσετε ευτυχισμένοι!
Τώρα ξέχνα τη ξεκούραση :)
Βρε να λες πάλι καλά που τις αρέσουν τα ενυδρεία! Χεχε!
Ευχαριστώ παρά πολυ!
Sakisdraminos
06-09-15, 20:01
Αντε πατα γκαζι τωρα!!!!
ikaria_jim
06-09-15, 20:05
Αντε πατα γκαζι τωρα!!!!
Τώρα θέλω να βάλω μπροστά το μεγάλο για το ξενοδοχείο! Θα ανοιξω θεματακι!θα χρειαστω πληροφορίες!
Welcome to The Club
Δεν ήξερες ; Δεν ρώταγες ; :D:D:D:D:D:D
Να ζήσετε Δημήτρη !!!
Παντα ευτυχισμενοι και αγαπημενοι φιλε μου :):):):)
ikaria_jim
06-09-15, 20:10
Welcome to The Club
Δεν ήξερες ; Δεν ρώταγες ; :D:D:D:D:D:D
Να ζήσετε Δημήτρη !!!
Παντα ευτυχισμενοι και αγαπημενοι φιλε μου :):):):)
Ευχαριστώ παρά πολυ αδερφέ!να είσαι πάντα καλά!
Tanganyiκας
06-09-15, 20:18
Βρε να λες πάλι καλά που τις αρέσουν τα ενυδρεία! Χεχε!
Ευχαριστώ παρά πολυ!
Προχώρατοοοοο όσο τις αρέσουν ακόμα τα ενυδρεία........;)
Να ζήσετε!
ikaria_jim
06-09-15, 20:44
Προχώρατοοοοο όσο τις αρέσουν ακόμα τα ενυδρεία........;)
Να ζήσετε!
Ευχαριστώ παρά πολυ!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.