Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μαύρη άμμος ή μαύρο χαλίκι??? Απορίες πολλες!!!

kostas21
09-01-15, 19:15
Καλημερα, χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους....
ψάχνω να βρω μαύρο ψιλοκοκο χαλίκι ή μαυρη αμμο περιπου 30-40 κιλα, με μπερδεψε ομως οτι βρηκα χαλικι ψιλλοκοκκο βαλσατη, μαυρη αμμο χαλαζιακη και ενα αλλο ειδος βαμμενου χαλικιου που θελω να αποφυγω. καταρχας σκέφτομαι να κανω ενα στησιμο το οποιο θα εχει αρκετα ευκολα φυτα ξυλα και πετρες και θελω ενα μαυρο χαλικι με εντονο χρωμα για μονομαχο και κιχλιδες αμερικης (σε διαφορετικα ενυδρεια). Περιοριζει καποιες ποικιλιες ψαριων?
εχω διαβασει πολλα ποστ με μαυρο χαλικι και μαυρη αμμο αλλα δεν εχω καταφερει να μαθω και πολλα. υπαρχει καποιος με γνωσεις πανω στο αντικειμενο και να εξηγησει διαφορες βαλσατη χαλαζιακου και αλλα ειδη ποσο επηρεαζουν ψαρια παραμετρους και φυτα? και αν υπαρχουν ατομα που εχουν μεινει ευχαριστημενοι απο μαυρη αμμο και μαυρο χαλικι να πουν οσοι επιθυμουν της εμπειρια τους, το αποτελεσμα και που μπορει καποιος να προμηθευτει αυτα τα υλικα ειτε ειναι ενυδρειακο μαγαζι ειτε οτιδήποτε(για αθηνα).

Bill-Samos
10-01-15, 00:57
Για το μονομαχο αμμο ή χαλικακι ψιλο μη ασβεστολιθικο το ιδιο ειναι..Για κιχλιδες αν εννοεις νανονιχλιδες οπως απιστογραμμα ας πουμε θελουν ψιλη αμμο επισης μη ασβεστολιθικη οπωσδηποτε.. Νομιζω στον Ερμη θα βρεις..

kostas21
10-01-15, 12:51
σε ευχαριστω φιλε μου για την γρηγορη απαντηση γνωριζεις περιπου τιμη? σε τι ποσοτητα το εχει?

ChocolatePuma
10-01-15, 19:27
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Χαλαζιακή άμμο γιατί θέλεις να την αποφύγεις?

Εδώ από Χωματεχνική
http://xomatexniki.gr/%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%C E%BA%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1.p hp

Με μεγαλη προσοχή γιατί έχει δύο διαφορετικά είδη
Το ένα δεν είναι χαλαζιακό το άλλο είναι
Το ένα πετρώνει, το άλλο όχι
Το ένα το πετάς, το άλλο το κρατάς

Κι εδω του Ερμή
http://www.votsalo.net/Products/Sand/Quartz-Sand/Black-Quartz-Sand-0,6-1,2-mm.aspx

kostas21
10-01-15, 19:31
οχι την χαλαζιακη το βαμμενο χαλικι θελω να αποφυγω.

ChocolatePuma
10-01-15, 19:32
οχι την χαλαζιακη το βαμμενο χαλικι θελω να αποφυγω.

Α οκ
Τοτε κοιτάς τα παραπάνω ;)

kostas21
10-01-15, 19:40
να ρε ρωτησω ξερεις τι ποσοτητα το δινει και ποσο παει το κιλο? απο την φωτο φαίνεται καλο

Bill-Samos
10-01-15, 19:43
Δεν κανεις ενα τηλεφωνακι...

ChocolatePuma
10-01-15, 19:44
να ρε ρωτησω ξερεις τι ποσοτητα το δινει και ποσο παει το κιλο? απο την φωτο φαίνεται καλο

Εγώ είμαι πελάτης της Χωματεχνικής :p

Κάνε ένα τηλ, όπως γράφει ο Βασίλης;)

kostas21
10-01-15, 20:12
τηλ απο δευτερα τωρα, ελεγα αν καποιος ηξερε.
Στην χωματοτεχνικη εχω ακουσει διαφορα ο ενας λεει ηταν καλη ο αλλος λεει αλλα. αλλα εχει ωραιο αναλυτικο σιτε. τεσπα θα παρω ενα τηλ απο δευτερα και αν δεν με καλυψει στην τιμη θα παω στην χωματοτεχνικη. υπαρχει καποιος τροπος να αναγνωρισω την ποιοτητα? μιας και εισαι γνωστης δεν μας λες καμια συμβουλη?

ChocolatePuma
10-01-15, 20:18
τηλ απο δευτερα τωρα, ελεγα αν καποιος ηξερε.
Στην χωματοτεχνικη εχω ακουσει διαφορα ο ενας λεει ηταν καλη ο αλλος λεει αλλα. τα "άλλα" που λέγονται τα αναφέρω πιο πάνω ;) αλλα εχει ωραιο αναλυτικο σιτε. τεσπα θα παρω ενα τηλ απο δευτερα και αν δεν με καλυψει στην τιμη θα παω στην χωματοτεχνικη. υπαρχει καποιος τροπος να αναγνωρισω την ποιοτητα? μιας και εισαι γνωστης δεν μας λες καμια συμβουλη?

Δεν ειμαι γνωστης, απλά την πατησα κι εγω οπως κι άλλοι και μαθαμε

Δυο επιλογες
Ειτε παιρνεις μαζι σου ακουαφορτε και κανεις τον ελεγχο επι τόπου
Ειτε ζητας απο τον ιδιοκτητη να σε εξυπηρετήσει ο ιδιος και να επιμείνεις να σου δωσει χαλαζιακη κι οχι "απ την άλλη".

Θυμίζω πως το μαγαζί δεν ειναι ενυδρειακό