Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η Λίμνη μου 7000 λίτρα

Σελίδες : [1] 2 3

Artemisia
07-01-15, 23:27
Καλησπέρα με χαρα σας παρουσιάζω την κατασκευή της λίμνης μου στην Κομοτηνή !!
watch?v=IsISuYF8CAw

https://www.youtube.com/watch?v=IsISuYF8CAw

Artemisia
07-01-15, 23:35
βάζω και μια φωτογραφία :)

polykarpos
07-01-15, 23:39
5αστερο resort!!! :)

Artemisia
07-01-15, 23:47
Ευχαριστώ πολύ :) Έχουμε μέσα κ koi άλλα δεν έχω βίντεο η Λίμνη μας λειτουργεί απο τέλη Αυγούστου , αργήσαμε με την κατασκευη , αλλά όλα πάνε καλα κ τα ψαράκια είναι μια χαρα :)

vickoboy
07-01-15, 23:49
Μπράβο σας!!!
Πολύ καλή δουλειά και άψογο αποτέλεσμα!!
Να την χαίρεστε!!!

polykarpos
07-01-15, 23:52
βάλε κ καμία φωτογραφία με τα ΚΟΙ μέσα...

έχει βάθος άρα είσαι κ οκ απο τον καιρό αν πλακώσει κρύο... αλήθεια τι καιρό έχετε?

βλέπω τσιμεντάκι κ μονοτικό...
στο τσιμέντο εβαλες μεταλικό πλέγμα?

πιο πολύ μ'αρεσε η γραμμή του, άντε να κάνεις κ μια ωραία ξύλινη κατασκευή για σκίαση

Artemisia
08-01-15, 00:04
Polykarpos , αυτή την εβδομάδα είχαμε κ χιόνια κ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μεχρι -10 και πριν 3 μέρες η Λίμνη ήταν παγοδρόμιο και οι γάτες μου κάναν βόλτα πάνω στον πάγο .... μόνο εκει που έχουμε το aerator δεν είχε παγώσει , μεγάλη υπόθεση !! Στο τσιμέντο βάλαμε πλέγμα ανοξείδωτο και ένα ειδικό υλικό που συγκρατει το τσιμέντο κ είναι και άκαφτο σαν υλικό (δεν ξέρω πως το λένε ακριβώς ) .
Τα κοι μου είναι μικρα 15 - 20 εκατοστα δεν φαίνονται τώρα είναι στο πάτω συνέχεια κ με φωτο δεν θα φαινεται τπτ , οπότε απο άνοιξη που θα ταϊζουμε :)
ΥΓ 'Εχω κ 4 κυπρίνους μέσα στην Λίμνη
-------------------------
Μπράβο σας!!!
Πολύ καλή δουλειά και άψογο αποτέλεσμα!!
Να την χαίρεστε!!!

Σε ευχαριστώ πολύ !!!

pandelis
08-01-15, 00:45
Καλά υπέροχο .... Βασικά την έριχνα και μια βουτιά άνετα :p .......!!!

Artemisia
08-01-15, 00:48
Σε ευχαριστώ πολύ , πριν να βάλουμε τα ψαράκια την ρίχναμε την βουτιά η αλήθεια είναι.... :)

AntoniosR
08-01-15, 01:13
Τέλειο!!!!!!! Φανταστικό!!!!!!!! Μπράβο ρε παιδιά!!!!!! Αξιοζήλευτη δουλειά!!! Φίλε μου έχεις βάλει και κάποιο φωτισμό;;;

Artemisia
08-01-15, 01:17
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια , δεν είμαι φίλος (Άρτεμησία) :) , φωτισμό δεν έχουμε βάλει ακόμα αλλά το έχουμε στο πρόγραμμα όπως κ την διαμόρφωση του χώρου περιμετρικά .

AntoniosR
08-01-15, 01:53
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια , δεν είμαι φίλος (Άρτεμησία) :) , φωτισμό δεν έχουμε βάλει ακόμα αλλά το έχουμε στο πρόγραμμα όπως κ την διαμόρφωση του χώρου περιμετρικά .:oops: καλά, ούτε που κοίταξα..... ;)
Αναμένουμε φωτό όταν ολοκληρωθεί!

aliens-
08-01-15, 11:22
Πολύ ωραία δουλειά.

Φώτα μην βάλεις εσωτερικά στην λίμνη γιατί θα τα στρεσάρεις τα ψάρια σου. Αν βάλεις στον καταρράκτη και περιμετρικά θα είναι ποιο ωραία.

no_name
08-01-15, 12:39
Φίλτρα έχεις βάλει???

Artemisia
08-01-15, 12:54
Φυσικά κ εχουμε βάλει φίλτρο , δεν γίνεται να έχεις ψάρια κ να μην εχει φίλτρο ...:p εχουμε βάλει αυτο της OASE https://www.youtube.com/watch?v=h66wYyK9cZQ την 16000 μαζί την αντλία της oase aquamax k aerator , για το καλοκαίρι εχουμε στο πρόγραμμα κ 1 bakki shower για καλύτερη φίλτρανση .
Aliens , δεν ήξερα οτι μπορούν να προκαλέσουν στρες στα ψάρια τα φώτα , πίστευα οτι τα αποδέχοντε όπως και στα ενυδρεία , αν είναι έτσι θα βάλουμε μόνο στον καταράκτη.....

aliens-
08-01-15, 13:27
Στα ενυδρεία τα φώτα τα συνδέεις πάνω σε κάποιον χρονοδιακόπτη και ανάβουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (εξαρτάτε και τα φυτά που έχεις). Στην ουσία επειδή τα ενυδρεία είναι σε εσωτερικό χώρο χωρίς μπόλικο φως, ο ρόλος της λάμπας είναι να αντικαταστήσει τον ήλιο.
Αν σε ένα ενυδρείο ανάβεις τον φωτισμό όποτε θες εσύ (πχ ήρθε ένας φίλος και θέλει να τα δει, θα έχω καλεσμένους απόψε οπότε θα ανοίξω τον φωτισμό να τα βλέπουν κτλ ) τότε και εκεί θα τα στρεσάρεις τα ψαράκια.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην λίμνη...

Artemisia
08-01-15, 16:21
Ναι κατάλαβα και συμφωνω στο δικό μου ενυδρείο το έχω με χρονοδιακόπτη τωρα απο τις 12 το μεσημέρι μεχρι τις 19:00 και δεν το ξανα ανάβω για κανένα λόγο ακόμα κ να θέλουν να το δούνε .... γιατι έχω παρατηρήσει οτι αν αλλάξει κατι υπάρχει ξεθώριασμα στο χρώμα των ψαριών , δεν ήξερα οτι μπορεί να έχουν στρες .... έμαθα κ κάτι :)

Artemisia
22-06-15, 12:20
Η λίμνη μας ένα χρόνο μετά

Τάκης
22-06-15, 12:35
Απλά,
υπέροχη !!!!

korasidikos
22-06-15, 12:43
ειναι απιθανη μπραβο!!:smt041

Artemisia
22-06-15, 15:00
Ευχαριστούμε , έχουμε ακομα δουλεια .... θα τελειώσουμε το Γιαπωνέζικο Κιόσκι θα κάνουμε γεφυράκι και μια μικρή Λίμνη με χρυσόψαρα !!! Όρεξι να υπάρχει χαχαχαχαχα

Anna10
22-06-15, 15:02
Πανεμορφη λιμνη. Μπραβο σας.

Artemisia
22-06-15, 15:07
Σε ευχαριστούμε Άννα , και γώ μόλις σχολίασα την δικιά σου κατασκευή !! Όταν έχουμε όρεξι όλα γίνονται :)

Anna10
22-06-15, 15:21
:D Όπως ειπα, φανταζομαι ποσο ακομα πιο ομορφη οαση θα είναι, η θεα του απεραντου πρασινου και ο πανέμορφος συνδιασμος λιμνων, κιοσκι και γεφυριού. :rolleyes: :smt041

Artemisia
22-06-15, 20:53
Να και τα Κοι :p , δεν πεινάνε ποτέ μόνο 3 φορές την ημέρα χαχαχαχα πολύ φαϊ...

aliens-
23-06-15, 09:55
Ωραία κατασκευή και ωραία δουλεία. Τώρα που έφτιαξε και ο καιρός θα την χαρείς περισσότερο. Οι Θάλειες (αν τις λέω σωστά) έχουν γίνει τούμπανο.

Να μας ανεβάζεις φωτογραφίες και από τις άλλες κατασκευές σου περιμετρικά της λίμνης.

Κλεόβουλος
23-06-15, 11:12
Πολύ όμορφη! Να τη χαίρεστε!

Artemisia
23-06-15, 17:10
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :)
aliens- δεν είναι θάλεια , μακάρι να ήταν αλλα δεν μπορώ να βρω .... είναι pondeteria cordata και την πήρα απο την Ισπανία απο βιολογική καλλιέργεια .
Ότι θα κάνουμε θα το ανεβάζω , εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε και την λίμνη με τα χρυσόψαρα φέτος ... :)

Obelix(Reifen)
03-07-15, 03:46
Αυτήν μην την βάψεις μπλε :)

Artemisia
14-07-15, 12:23
Obelix(Reifen) ούτε την άλλη είχα πρόθεση να την βάψω μπλέ... το χρώμα το παρήγγειλα απο Γερμανία και οι Γερμανοί δεν ξέρουν Αγγλικά .... τους είπα πράσινο σκούρο δεν καταλαβαν μου στείλαν μπλε.... Όταν το είδα ήταν αργα θα έπρεπε να περιμένω άλλο 1 μήνα για την αλλαγή και δεν είχα την υπομονή .... Για τα χρυσόψαρα έχω πλαστική λεκάνη 600 λίτρα (Μαύρη) χαχαχχαχα :) Δεν την ξαναπατάω ;)

Yiannis59
10-08-15, 21:48
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :)
aliens- δεν είναι θάλεια , μακάρι να ήταν αλλα δεν μπορώ να βρω .... είναι pondeteria cordata και την πήρα απο την Ισπανία απο βιολογική καλλιέργεια .
Ότι θα κάνουμε θα το ανεβάζω , εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε και την λίμνη με τα χρυσόψαρα φέτος ... :)

Σωωωωωωωωωωωπα :p:p:p

Artemisia
10-08-15, 21:55
Έλα βρε Γιάννη!!!! :):):)
Εδώ πρέπει να πώ ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον φίλο μου τον Γιάννη :D:D:D
Που δεν με ξέχασε και τήρησε τον λόγο του και μου έστειλε Θάλεια!!!
Σε ευχαριστώ και πάλι Γιάννη θα βάλω φωτό όσο μεγαλώνει :smt041:smt041:smt041

Artemisia
19-08-15, 11:12
Τόσο καιρό λέω , εγώ πότε θα γίνω ψαρομάνα ?? Και έχω γίνει και δεν το ξέρω:D:D:D:smt041:smt041:smt041:smt041
Πετάω απο την χαρά μου :smt041:smt041:smt041
3 μέρες τώρα το πρωί που ταϊζω βλέπω κάτι σαν μικρό ψαρι .... που δεν αναγνωρίζω για δικό μου , λέω μπα το φανταζομαι είναι και μαυρό.... που να μου πάει το μυαλό . Ναι όμως τα γριβάδια μάλλον την κάναν την δουλειά και εγω δεν πήρα χαμπάρι μεσα στα φυτά .... Το ένα που βλέπω τώρα καθαρά ειναι περίπου στα 8 εκατοστά , άλλα δεν βλέπω προς το παρόν . Μακάρι να γλύτωσαν και άλλα ....
Πόσο καιρό να έχει που γέννησαν και βλέπω ενα τόσο μεγάλο ???

Yiannis59
19-08-15, 12:10
Μαλλον πριν ενα χρόνο :smt041

Artemisia
19-08-15, 12:21
Γιάννη πριν ένα χρόνο , με τίποτα τα Γριβάδια τα έβαλα Σεπτεμβριο 2014 και δεν ειχα πολλά φυτά και έβλεπα τα πάντα .... Αυτό έγινε κάπου εδω στα κοντά , βαριά κανένα 3μηνο λέω , γιατι τωρα λείπω πολύ απο το σπίτι και δεν μπορώ να τα βλέπω όσο θέλω ...... Να ναι καλα πάντως !!!

Yiannis59
19-08-15, 12:52
Ειναι κοι την επαθα και εγω και ακομα περιμενω να παρουν χρωμα χε χε
δεν προκειται ειναι επιστρωφη στις ριζες
για διαβασε http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52790

Artemisia
19-08-15, 13:20
Σοβαρά βρε Γιάννη ?? Καλά έπαθα πλάκα , το διάβασα το link φαντάσου τι πέρασε το φουκαριάρικο για να επιβιώσει απο τα θεριά ....
Αποφάσισα επίσης ότι έχω πολλά για 7 κυβικά νερό , οπότε λέω να δώσω στον μπαμπά μου τα Γριβάδια που έχει μια Λίμνη 15 κυβικά και έχει μέσα 2 Κοι :( Σταναχωριέμαι αλλά δεν είναι καλό να κρατάω τόσα πολλα ψάρια σε τόσο νερό.... τα γριβάδια μου ειναι πάνω απο 50 εκατοστά και είναι 4 τα είχα βάλει για να στρώσω την Λίμνη και επειδή θα κατέληγαν στο τραπέζι κάποιου:(

Aargiris
20-08-15, 19:25
γειά σας! μόλις έφτιαξα κι εγώ μία στην αυλή. θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η βαφή είναι για πισίνες και αν είναι κατάλληλη για τα ψάρια που θα βάλω (χρυσόψαρα). μου είπε γνωστός μου ότι είναι ακατάλληλες οι βαφές για πισίνες. ισχύει;;; περιμένω απάντηση. ευχαριστώ

Artemisia
20-08-15, 19:59
Καλησπέρα Αργύρη, το χρώμα μας δεν ειναι για πισίνες . Είναι μη τοξικό χρώμα για Λίμνες που ζούνε ψάρια. Το πήρα απο Γερμανια , αλλα επειδή ειναι κλειστό το Paypal δεν θα μπορέσεις να πάρεις απο εξωτερικό , κάπου είχα βρει Ελλάδα θα σου στείλω το Link.
Επίσης αντί για χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υλικό 2 στοιχείων αυτό: http://www.isomat.gr/%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8E%C E%BD/AQUAMAT-ELASTIC/flypage_centiva.tpl/menu-id-127 , το έχει βάλει ο πατέρας μου στην Λίμνη του και κάνει και για δεξαμενές πόσιμου νερού. Επίσης ο Νίκος εδώ απο το φόρουμ χρησιμοποίησε αυτο το υλικό http://www.baufox.com/bau-s10-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%C E%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CE%BC%CE%B1-elastic-2%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA% CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%B235kg , και τα ψάρια του ειναι μια χαρά .
Τα χρώματα που είναι για πισίνες δεν κάνουν για ψάρια να ξέρεις , μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε στεγανωτικό υλικό που κάνει για δεξαμενές πόσιμου νερού.
Καλή ευκολία :D:D Ότι χρειαστείς εδώ ειμαι.:)

Michali[s]
22-08-15, 01:19
Μπογια (http://www.sintecno.gr/SINMAST-RM-22-%CE%AD%CE%B3%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%C E%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%C E%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF)

Σε αρκετες αποχρωσεις ( εχει και μαυρο ) και ειναι καταλληλη για λιμνη με ζωντανα. Σε επικοινωνια με την εταιρια μου ειπαν οτι η μπογια χρησιμοποιειται συχνα απο την ΕΥΔΑΠ για δεξαμενες ποσιμου νερου. Αν και παλευω 2 χρονια να την χρησιμοποιησω δυστυχως δεν τα εχω καταφερει ( λιγο κριση απο δω, λιγο τρεξιμο απο κει ), ωστε να εχω αποψη.

Artemisia
23-08-15, 15:09
Σήμερα ,με χαλαρωτική διάθεση δίπλα στην Λίμνη ........ :smt051

Artemisia
23-08-15, 15:12
;896702']Μπογια (http://www.sintecno.gr/SINMAST-RM-22-%CE%AD%CE%B3%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%C E%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%C E%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF)

Σε αρκετες αποχρωσεις ( εχει και μαυρο ) και ειναι καταλληλη για λιμνη με ζωντανα. Σε επικοινωνια με την εταιρια μου ειπαν οτι η μπογια χρησιμοποιειται συχνα απο την ΕΥΔΑΠ για δεξαμενες ποσιμου νερου. Αν και παλευω 2 χρονια να την χρησιμοποιησω δυστυχως δεν τα εχω καταφερει ( λιγο κριση απο δω, λιγο τρεξιμο απο κει ), ωστε να εχω αποψη.

Με το καλό Μιχάλη , να κάνεις την Λίμνη σου , θα το χαρείς πολύ !!:)

Artemisia
10-09-15, 21:32
Σήμερα ταϊσα τα Κόι μου πρώτη φορά με το χέρι :D:D:D Δεν μπορείτε να καταλάβετε για αυτόν που μεγαλώνει Κόι πόση χαρά παίρνει.... Απίστευτο συναίσθημα +-8+-8+-8+-8
Να πώ επίσης γιατι εχω δει διάφορες τεχνικές για να το καταφέρεις αυτο , ότι τα ψάρια μου δεν τα αφησα ποτέ νηστικά , ίσα ίσα τους έδινα ότι τους άρεσε πιο πολύ. Επίσης κάθε μέρα τους μιλάω " όχι δεν είμαι τρελλή" και επίσης όταν τους ταϊζω φροντίζω να είμαι μόνη μου να βλέπουν μόνο εμένα , τα Κόι έχουν τρομερή ακοή και ξέρουν να σε ξεχωρίζουν απο τα βήματα σε ξεχωρίζουν ακόμα και απο την μορφή σου . Τρομερή εμπειρία και να φανταστείς ότι τα έχω μόλις 1 χρόνο :D:D:D

aliens-
11-09-15, 09:16
Σήμερα ταϊσα τα Κόι μου πρώτη φορά με το χέρι :D:D:D Δεν μπορείτε να καταλάβετε για αυτόν που μεγαλώνει Κόι πόση χαρά παίρνει.... Απίστευτο συναίσθημα +-8+-8+-8+-8
...

Είναι όντος απίθανη εμπιρία.Να το χαρείς όσο ποιο πολύ μπορείς τώρα που η θερμοκρασίες είναι ψιλές και τα ψάρια σου ακόμα λαίμαργα. Σου εύχομαι του χρόνου να τα ταΐζεις και με μπιμπερό :smt040

Ένα καλοκαίρι το κατάφερα και εγώ στην δικιά μου λίμνη (κάπου έχω και βίντεο). Αυτό που έκανα ήταν 1) να πηγαίνω συγκεκριμένη ώρα 2) κάθε μέρα σε 3) συγκεκριμένο σημείο. Πλέον με την αυτόματη ταΐστρα και το γεγονός ότι τα ταΐζουν και άλλοι τα ψάρια σε διαφορετικές ώρες το έχω χάσει αυτό :(
Ιδικά με την ταΐστρα έχουν άλλη σχέση. Πηγαίνουν από κάτω την ώρα πριν ξεκινήσει να ταΐζει !!!

Artemisia
11-09-15, 09:48
Οι ταίστρες είναι καλύτερες απο εμάς γιατι ταϊζουν στανταρ ποσότητες , ενω εμείς .... αντε ακομα λίγο αφου θέλει, άντε ακόμα λίγο :confused:
Είδες μετράνε τις ώρες και ξερουν πότε ταϊζει:D τα Κοι είναι ψάρια ρουτίνας , θέλουν να τρωνε στανταρ ώρες .
Αντε να τα χαιρόμαστε τα ψάρια μας :D:D:D:D

Yiannis59
11-09-15, 13:35
Καπου εχω μια ταΐστρα θαμμένη δεν την χρησιμοποίησα ποτέ την καταβρισκω με το τάισμα ριχνω λιγο λιγο και το τραβω για κανα μισαωρο ασε που ειναι και ο καλυτερος τροπος για ελεγχο της υγείας τους

Artemisia
11-09-15, 14:17
Γιάννη, δεν θέλω να βάλω ταϊστρα γιατι χαίρομαι πολύ να τα ταϊζω εγω :D:D είναι και η ψυχοθεραπεία μου :D:D και γω κανένα μισάωρο την τραβάω την ιστορία και όχι μια φορά την μέρα τώρα 3 φορές ταιζω . Γι αυτο σε 1 χρόνο γίνανε 25εκατ. Υπέροχο είναι πραγματικά....... ξεφευγεις απο όλα :D:D

Artemisia
25-09-15, 18:12
Το καλοκαίρι έφυγε ...:(
Ταϊζουμε και χαιρόμαστε όσο ακόμα μπορούμε .... σήμερα όλη μέρα έβρεχε , κάποια νούφαρα ακόμα ανθίζουν και τα Κόι ακόμα τρώνε, μακάρι να κρατήσει ακόμα κανένα μήνα ο καιρός .... ;)

Yiannis59
25-09-15, 19:35
Απο όλα εμένα μου αρέσει το γατόψαρο στην τελευταία φωτο

Artemisia
25-09-15, 19:42
Το γατόψαρο αγαπάει πολύ τα ψάρια , μέχρι και φιλιά τους δίνει , αλλά αγαπάει πιό πολύ τον φακό :grin::grin::grin:

aliens-
28-09-15, 08:45
... κάποια νούφαρα ακόμα ανθίζουν ....

Έχεις ακόμα νούφαρα και ανθίζουν !!! Εδώ τα δικά μου αρχίζουν και χάνουν τα φύλλα το ένα μετά το άλλο. Κάνεις κάτι έξτρα ? (π.χ. ανανέωση με χώμα τις γλάστρες, λίπασμα κτλ)

Υ.Γ. το "γατόψαρο" φαίνεται πολύ μαφία :)

Artemisia
28-09-15, 10:01
Ευχαριστώ για το γατόψαρο , το αγαπώ πολύ !!! :grin::grin:
Στα νούφαρα μου δεν κάνω τίποτα Παναγιώτη, δεν έχω βάλει ποτέ λίπασμα απλά τα έχω φυτεύσει σωστά , δεν βάζω χώμα ποτε στα νούφαρα σκέτη άμμο.
Θα κάτσω μετά να γράψω 1 άρθρο στην κατηγορία φυτά για λίμνες (αναλυτικά) γιατι έχω παρατηρήσει οτι πολλοί έχουν προβλήματα με τα νούφαρα τους .
Σήμερα Βρεχει και όμως έχω ανθισμένο ;) δεν θα κρατήσουν πολύ ακόμα....

Artemisia
28-09-15, 14:11
Παναγιώτη δες εδώ έτσι τα φυτεύω ;)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=900660#post900660

Artemisia
01-10-15, 11:37
Σήμερα , θερμοκρασία νερού 13 C , τα Κόι είναι στον πάτο τους ταϊσα λίγο winter food , αλλά με αλλα λόγια χειμώνας :( φαγάκι τέλος ...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-93_zpsrg2ufdsl.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/93_zpsrg2ufdsl.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-94_zpsmosmhf1f.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/94_zpsmosmhf1f.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-96_zpsmwcsbowl.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/96_zpsmwcsbowl.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-95_zpsekppgpgb.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/95_zpsekppgpgb.jpg.html)

aliens-
01-10-15, 12:43
Σήμερα , θερμοκρασία νερού 13 C , τα Κόι είναι στον πάτο τους ταϊσα λίγο winter food , αλλά με αλλα λόγια χειμώνας :( φαγάκι τέλος ...
Έπεσες και όλας 13C ? Χτες που κοίταξα την δικιά μου είχε 20C. Έχεις τεράστια διαφορά με Αθήνα ! Άραγε μια λίμνη στην Κρήτη τη θερμοκρασία θα έχει τώρα? Πάντως τα νούφαρα μια χαρά τα βλέπω.

Πρέπει να αρχίσω και εγώ να αναμιγνύω την καλοκαιρινή με την χειμωνιάτικη για να τους κάνω σιγά σιγά αλλαγή προς την χειμωνιάτικη τροφή.

Artemisia
01-10-15, 12:55
Ναι βρε @@@@το !! Εδώ έχουμε κρύο και δυνατούς βοριάδες , αναψα καλοριφερ στο σπίτι δεν αντεξα .
Τι καλα να εμενα στην Κρητη ή στην Κύπρο .... :rolleyes: στην Κρητη ακομα μπάνιο στην θαλασσα κάνουν , τυχεροί !!!
Τα νούφαρα όπου να ναι δεν θα μείνει τίποτα...
και γω πριν 2 μερες ξεκινησα Sera koi professional winter , βυθιζόμενη είναι αυτή η τροφή . Πρέπει να ανεβάσω και τις αντλίες πιο πάνω , λόγω κρύου δεν εκανα bottom drain ενω ήθελα ...

Τάκης
01-10-15, 13:27
Να μη παραπονιέμαι δηλαδή που έβαλα θερμαντήρα στα συννεφάκια, γιατί στις 7 το πρωί η θερμοκρασία του ενυδρείου ήταν 19 και μεσημέρι φτάνει στους 23, έβαλα και εγώ τον κοντρολερ στους 22 για να μην έχω μεγάλες αυξομειώσεις. Και Σ/Κ μάλλον θα βάλω και στα χρυσόψαρα για τον ίδιο λόγο

Yiannis59
01-10-15, 16:27
Χθες θερμοκρασία νερού 18 C
το βράδυ έξω είχε 15 C

Artemisia
01-10-15, 17:35
Να μη παραπονιέμαι δηλαδή που έβαλα θερμαντήρα στα συννεφάκια, γιατί στις 7 το πρωί η θερμοκρασία του ενυδρείου ήταν 19 και μεσημέρι φτάνει στους 23, έβαλα και εγώ τον κοντρολερ στους 22 για να μην έχω μεγάλες αυξομειώσεις. Και Σ/Κ μάλλον θα βάλω και στα χρυσόψαρα για τον ίδιο λόγο

Να μην παραπονιέσαι Τάκη ;) εγω παραπονιέμαι που τελειωσε το καλοκαιρι :( και να θέλω να ζεστάνω τόσο νερο δεν γίνεται, εχθες το βραδυ εδω που μένω είχε 11 βαθμους , θερμομετρο δεν έβαλα το πρωι στην λιμνη αλλά το νερό ήταν κρυοοοοοοο ... Τωρα ανέβηκε η θερμοκρασια και πεινούσαν τους έδωσα πάλι την ίδια τροφή και γεωσκώληκες , ξέχασα να σου πώ , κατάφερα τα χρυσόψαρα να φάνε γεωσκώληκες ;)
Χθες θερμοκρασία νερού 18 C
το βράδυ έξω είχε 15 C
Ακόμα καλά εισαι Γιάννη ;) τυχερούλιδες εσεις στην Αθήνα και γενικά προς τα κάτω ... :D

pavos
01-10-15, 18:59
Γεωσκοληκες αγοράζεις από κάπου η σκαβεις???

Artemisia
01-10-15, 19:05
Γεωσκοληκες αγοράζεις από κάπου η σκαβεις???
Καλέ όταν πίναμε καφέ δεν σε είπα ότι τους βγάζω με το πατόφτυαρο και έλεγες της Γιώτας , θα τα ταϊζεις και εσυ αγάπη μου ??? :D:D:D χαχαχαχα η Γιώτα Χαρηκεεεεεεεεεε .....

pavos
01-10-15, 19:35
Εγώ έσκαψα σχεδόν 3 κυβικά και βρήκα έναν....

Τάκης
01-10-15, 19:35
κατάφερα τα χρυσόψαρα να φάνε γεωσκώληκες ;)

Και γιατί να μη φάνε ; :p

τυχερούλιδες εσεις στην Αθήνα και γενικά προς τα κάτω ... :D

Αλλάζουμε ; :D:D:D:D:D
Ελα εσυ εδώ και ανεβαίνω εγω επάνω :p:p:p:p

Artemisia
01-10-15, 20:00
Να αλλάζουμε , με τις εποχές ?:D:D:D κατάλαβες ότι με συμφερει η κακούργα ;)

Artemisia
01-10-15, 20:08
Εγώ έσκαψα σχεδόν 3 κυβικά και βρήκα έναν....
Φυσιολογικό ειναι γιατι εγω τους ταϊζω και έρχονται. Κάνω ένα κομμάτι πατοφτυαρο , το βρέχω καλά ( να γίνει λάσπη) και μετά απο πάνω ρίχνω φρούτα λαχανικα ακόμα και γκαζον και πάλι το βρέχω το σκεπάζω να σαπίσουν , πάντα το κρατάω βρεγμένο (εκτός και αν βρέχει ) και όταν σαπίσουν αυτα πάω και σκάβω :)
Καιιιιιιιι voila :

Y.Γ. Αν βάζεται να σαπίζουν καρότα ντομάτες πορτοκάλι(αυτο με προσοχη σκοτώνει τα σκουλίκια) τα ψάρια κάνουν ωραίο χρώμα και περνουν τις βιταμίνες που χρειάζονται απο τα σκουλίκια :grin:

pavos
01-10-15, 22:15
Στα χρυσοψαρα τα τεμαχισες ??? Γιατί στα κοι δε νομίζω να χρειάζεται

Artemisia
02-10-15, 00:26
Τα πολύ μεγάλα , που βλέπεις και στα Κόι τα τεμαχίζω όχι γιατι δεν μπορούν να τα φάνε αλλά κρίμα να φαει μόνο ένα ψάρι τόσο μεγάλο γεωσκώληκα .
Για τα χρυσόψαρα διαλέγω τα πιο μικρά και λεπτά , μέχρι να μεγαλώσουν ;)
Στην αρχή , τα χρυσόψαρα, τα δοκίμαζαν και έφευγαν .... αλλά επέμενα γιατι είναι ότι καλύτερο για τα ψάρια .
Ο Hikari κανει μια τροφή απο γεωσκώληκες και ειναι η πιο ακριβή του , γιατι βγάζει ένα έλαιο ο γεωσκώληκας που απο αλλού τα ψάρια δεν μπορούν να το πάρουν. :p
Να κάνω και έγω μια ερώτηση , διαβαζα πριν 1 λινκ για ramshorn snail , και στις 2 λίμνες έβαλα τα ίδια beneficial bacteria. Γιατι στην Λίμνη με τα Κοι δεν έχω ramshorn snail ενώ στα χρυσόψαρα έχω πολλά ?
Μήπως τα Κοι τρώνε τα Ramshorn snail ? :confused:
Lymnaea stagnalis έχω πολλά στα Κόι .

Τάκης
02-10-15, 08:16
Γιατι στην Λίμνη με τα Κοι δεν έχω ramshorn snail ενώ στα χρυσόψαρα έχω πολλά ?
Μήπως τα Κοι τρώνε τα Ramshorn snail ? :confused:

Αν κρίνω από τα δικά μου χρυσόψαρα που τα τσακίζουν τα ramshorn , μάλλον τα ΚΟΙ τα τρώνε, και οταν μεγαλώσουν λίγο τα χρυσόψαρα μάλλον θα τα τρώνε και αυτά.
Δεν θέλω να σε τρομάξω , αλλά τα έβγαλα τα ramshorn απο τα χρυσόψαρα, γιατι βρήκα μια μερα τον "Πάγκαλο" ανάποδα με σφηνωμένο ένα τεραστιο ramshorn στο στόμα του, μάλλον στο τσακ τον πρόλαβα , και του το έβγαλα με ένα τσιμπιδακι φρυδιών, και ήταν και ψόφιο το σαλιγκαρι και σκυλοβρώμαγε

pavos
02-10-15, 09:27
Και στη λίμνη του κουμπαρου που έχει 3 πολύ μεγάλα χρυσοψαρα έχει όλο καβούρια από σαλιγκαρια που πάνε μάλλον για νερό.... Τρελό φαγοπότι

Lth1
02-10-15, 09:47
αρα με τα χρυσοψαρα δεν μπαινει κατι αλλο παραμονο αλλα χρυσοψαρα...και καταπολεμηση της αλγης πως μπορουμε να κανουμε!!

Τάκης
02-10-15, 09:54
Δεν κάνεις :)
Το αφήνεις να γίνει βιοτοπικο χρυσοψαράδικο, και φυσικα που και που καθαρίζεις τζαμια.
Δεν είδες πως είναι η πλάτη στο δικό μου ; Φυσικο backround :)

pavos
02-10-15, 10:47
Δεν κάνεις :)
Το αφήνεις να γίνει βιοτοπικο χρυσοψαράδικο, και φυσικα που και που καθαρίζεις τζαμια.
Δεν είδες πως είναι η πλάτη στο δικό μου ; Φυσικο backround :)
Εγώ δεν το έχω δει.... για δείξε!!!

Τάκης
02-10-15, 10:49
Εγώ δεν το έχω δει.... για δείξε!!!
Δες εδώ όλη τη πορεία του ενυδρείου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81651
δες πως ήταν πριν 1 χρόνο που το έφτιαξα και δες πως είναι τώρα

pavos
02-10-15, 11:21
Για να μη χαλάμε το θέμα και να γυρίσουμε στα σαλιγκαρια.... εμενα στο ενυδρείο το aple snail δεν το πειράζουν

Τάκης
02-10-15, 11:24
Για να μη χαλάμε το θέμα και να γυρίσουμε στα σαλιγκαρια.... εμενα στο ενυδρείο το aple snail δεν το πειράζουν
Τα aple snail να πειράξουν τα χρυσόψαρα μπορεί, τα χρυσόψαρα να πειράξουν τα aple λίγο δυσκολο, αφου είναι τέρατα, εκτος όταν είναι μικρα μπορεί να τα ενοχλήσουν λίγο

Artemisia
02-10-15, 15:18
Δηλαδή ότι χωράει στο στόμα τους τρώνε , ;) οπότε στα Κοι δεν έχω γιατι τα φάγανε ενω στα χρυσόψαρα έχω γιατι είναι μεγαλύτερα απο το στόμα τους (προς το παρόν) ....
Στα Κοι επιβίωσαν τα lymnaea stagnalis γιατι το μεγεθός τους ξεπερνάει το μέγεθος απο ένα καρύδι .
Φυσιολογικό είναι όμως να τα τρώνε , στην φύση o cyprinus carpio με τετοια τρέφεται ότι βρει απο τον πάτο που "βοσκει" ;)

Michali[s]
02-10-15, 16:04
Ψαχνω καιρο να βρω σαλιγκαρι για λιμνη. Τα lymnaea stagnalis που τα βρηκες Αρτ? Μαγαζι? Δωσε κανενα λινκ.

Artemisia
02-10-15, 16:11
Καλησπέρα Μιχάλη , έβαλα αυτα τα beneficial bacteria της oase http://www.aquatix-2u.co.uk/oat103-oase-biokick-filter-start-200ml.html
το οποίο έχει και "σπόρο" διαφόρων σαλιγκαριών και μεσα σε μια εβδομαδα γεμίζει ... Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω σκόνη (πες μου λίτρα ) ή να μαζέψω απο την Λίμνη να σου στείλω :grin:

Michali[s]
02-10-15, 17:42
Εχεις Pm Αρτ :grin:

Artemisia
02-10-15, 17:43
Αυτά ειναι τα σαλιγκαράκια μου :D

Artemisia
02-10-15, 18:00
Επειδή με ρωτάτε Πατόφτυαρο είναι αυτο :D:D:D :

Michali[s]
02-10-15, 18:17
Και πως πειθεις το ετερον ημισυ να σκαψει και μαλιστα χαμογελωντας?! α?

Artemisia
02-10-15, 20:49
Θα της πάρεις κανένα δώρο πρίν ;) πάντως εγώ μόνη μου σκάβω μόνη μου τα βγάζω .... ο άντρας μου ούτε να τα ακουμπήσει δεν θέλει τα σκουλίκια .... :confused:
Αν κρίνω από τα δικά μου χρυσόψαρα που τα τσακίζουν τα ramshorn , μάλλον τα ΚΟΙ τα τρώνε, και οταν μεγαλώσουν λίγο τα χρυσόψαρα μάλλον θα τα τρώνε και αυτά.
Δεν θέλω να σε τρομάξω , αλλά τα έβγαλα τα ramshorn απο τα χρυσόψαρα, γιατι βρήκα μια μερα τον "Πάγκαλο" ανάποδα με σφηνωμένο ένα τεραστιο ramshorn στο στόμα του, μάλλον στο τσακ τον πρόλαβα , και του το έβγαλα με ένα τσιμπιδακι φρυδιών, και ήταν και ψόφιο το σαλιγκαρι και σκυλοβρώμαγε

To είχα διαβάσει Τάκη ... φαντάζομαι τι θα έπαθες όταν τον είδες :smt120 Αλλα και εσυ βρε Τάκη μου "Πάγκαλο" ???? Φαντάζομαι με τι κριτηριο θα του έδωσες το όνομα αλλά "Πάγκαλο" ???? χαχαχχαχαχαχα !!
Τα ramshorn είναι μεγάλα σαν το νύχι του αντίχειρα μου οπότε προς το παρόν είμαι οκ εκτος και αν γίνουν Κόι τα χρυσόψαρα :D θα έχω το νου μου :)
Δεν βρήκα κανένα σήμερα κοντα στην επιφάνεια να βγάλω φωτο είναι καφε τα δικά μου όχι χρωματιστά .

Τάκης
02-10-15, 22:58
Φαντάζομαι με τι κριτηριο θα του έδωσες το όνομα αλλά "Πάγκαλο" ???? .

Εχουν την ίδια κοιλιά :D:D:D:D:D:D

Artemisia
02-10-15, 23:02
Γλυκούλης !!! :D:D:D για το χρυσόψαρο λεω εεε . ;)

Artemisia
06-10-15, 12:34
Σήμερα ανέβηκε η θερμοκρασία ταίσα το αγαπημένο τους φαγάκι :D να βγάλουμε τον χειμώνα ;) Μέχρι και νούφαρο ανθισμένο βρήκα .... :smt120 θα μας τρελάνει ο καιρός ...
βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=zTkTKK11aWI

Artemisia
11-10-15, 16:08
Σήμερα με βροχούλα και 2 ανθισμένα νούφαρα :D:D
Περιμένω και τα δύο μου καινούρια Κόι :grin::grin:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-101_zpsmvxjpzab.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/101_zpsmvxjpzab.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-103_zpsgjken2oq.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/103_zpsgjken2oq.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-102_zpsb6fxl9ig.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/102_zpsb6fxl9ig.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-104_zpsuhvldlja.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/104_zpsuhvldlja.jpg.html)

Anna10
13-10-15, 00:46
Πανέμορφη η λίμνη, τα νούφαρα και τα ψαρουλίνια σου. Με το καλό και τα καινούρια σου μωρά Άρτεμης μου. :D

Artemisia
13-10-15, 00:54
Σε ευχαριστώ Αννούλα μου :D:D:D Τι κρίμα που μένουμε μακρια , θα κάναμε πολύ παρέα ;) Τα πήρα εχθές 11 το βραδύ τα μωρά μου :D:D είναι τόοοοσο μικρά που τα εβαλα με τα χρυσόψαρα και δυστυχώς λόγω νύχτας και πολύωρου ταξιδιού των μικρών δεν τα έβγαλα φωτο . Αλλά θα μεγαλώσουν και θα είναι πολύ μούτρα και αυτά ;)

Anna10
13-10-15, 09:51
Θα χαρώ πολύ αν κάνετε κανένα ταξιδάκι να έρθετε και σε μένα. :D
Τα μωρά μέσα σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν σαν και τα άλλα σε μέγεθος.

Artemisia
13-10-15, 12:16
Μακάρι να βρεθούμε κάποια στιγμή και γω θα χαρώ πολύ :D εύχομαι να πιάσει η ευχή σου για τα μωρά , γιατι είναι πολύ δυσκολο να τα μεγαλώσεις χωρίς απώλειες :rolleyes:

Artemisia
16-10-15, 12:10
Σήμερα κατάφερα μετά απο 1 εβδομάδα να βγάλω φωτο τα 2 καινούρια μου Κόι (είναι πολύ μωρά θα πονέσουν τα μάτια σας) χεχεχεχε ;) Tα έχω στα χρυσόψαρα για να μεγαλώσουν:D
Asagi Koi
είναι το ροζούλι
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-asagi_2_zpsitvjviby.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/asagi%202_zpsitvjviby.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-asagi_koi_1_zpskyp3jaqy.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/asagi%20koi%201_zpskyp3jaqy.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-asagi3_zps91hpuj73.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/asagi3_zps91hpuj73.jpg.html)
και το Beni kikokuryu
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-beni_kikokuryu_zpsd22aopli.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/beni%20kikokuryu_zpsd22aopli.jpg.html)

Σε ευχαριστούμε Σταύρο για το delivery :D:D:D

pavos
16-10-15, 12:29
Φτου φτου!!!!

aliens-
16-10-15, 12:37
ωωωω να τα χαίρεσαι.
Και μένα το επόμενο ΚΟΙ μου θα είναι asagi !!

Artemisia
16-10-15, 12:53
Φτου φτου!!!!

:D:D:D:D:D
ωωωω να τα χαίρεσαι.
Και μένα το επόμενο ΚΟΙ μου θα είναι asagi !!
Σε αυτό το μέγεθος δεν το τάζουμε κιόλας ότι είναι Asagi ;) αλλά θα δούμε όσο θα μεγαλώνει :)

Τάκης
16-10-15, 13:16
Καλως τα δέχθηκες Αρτεμις, να τα χαιρεσαι

Artemisia
16-10-15, 13:18
Σε ευχαριστώ πολύ Τάκη :D:D

takolas
16-10-15, 19:13
Καλώς τα δέχτηκες, θα καλοπεράσουν, η λίμνη σου φοβερή!

Artemisia
16-10-15, 21:39
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :D:D

Michali[s]
16-10-15, 22:06
:smt041 :smt041 :smt041

Πανεμορφα. Και η λιμνη και τα ζωα και τα φυτα.

Artemisia
16-10-15, 22:08
Μιχάλη μου σε ευχαριστώ πολύ :D:D:D

stanisalus18
17-10-15, 01:53
Ομορφιες βλεπω, το μερακι και η αγαπη που εχεις για αυτα, φαινεται. Μπραβο σου.

Artemisia
17-10-15, 09:42
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια :D:D

nikolakis94
17-10-15, 16:08
Πολύ ομορφα και τα ψαρια και η λιμνη σου να τα χαιρεσαι

pavos
17-10-15, 16:19
εχεις platinum ogon???

Artemisia
17-10-15, 18:37
Πολύ ομορφα και τα ψαρια και η λιμνη σου να τα χαιρεσαι
Σε ευχαριστώ πολύ :D:D:D
εχεις platinum ogon???
ΕΕΕ platinum ogon δεν το λές .... έχει μεγάλα λέπια αλλά στο χρώμα ταιριάζει ;)

pavos
17-10-15, 19:02
ΑΑΑαααααχχχχ αυτο το ki matsuba!!!!
φτου φτου σκορδα να μη το ματιαξω και μετα με κυνηγάς!!!

Artemisia
17-10-15, 19:05
Δεν σε κυνηγάω πουλάκι μου και δεν ματιάζεται μην φοβάσαι ;);) Θα σου πάρω δώρο πιο ωραίο μόλις βρω ;) Ο Σάκης είναι δίπλα μου , λέει είναι δικό του :)

pavos
17-10-15, 19:25
το ξερω οτι ειναι δικο του και αφου του αρεσει η μπαλα και ειναι κιτρινομαυρο να το ονομασει Ντεμη ( Νικολαιδη ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ)

Artemisia
17-10-15, 19:28
xaxaxaxaxa Κατάνγκα το λέει :D:D

Artemisia
19-10-15, 12:41
Καλημέρες να εδώ ταϊζουμε :D:D με το κουτάλι ;)
watch?v=OQSs0J-_OL8&feature=youtu.be

aliens-
19-10-15, 13:26
Σε λίγο και με μπιμπερο :cool: xexe

Artemisia
19-10-15, 13:52
Αυτη την τροφή την μουλιάζω σε νερό απο την Λίμνη (μου την είχε δώσει ενας εκτροφέας απο εξωτερικό ) είναι μεγάλο πελλετακι και για να μην βάζω τα χέρια μου την δίνω με το πλαστικό κουτάλι . Αυτό το κάνω για να την χωνέψουν πιό εύκολα και να μην φουσκώνει μέσα τους ;) άσε που αν την δώσω έτσι δεν έχουν έλεγχο στην ποσότητα που τρώνε .... :smt120

takolas
19-10-15, 15:10
Τσιμπούσι :-), πολύ ωραία τα ψάρια σου.

sarpijk
19-10-15, 16:18
Tέλεια είναι!

Artemisia
19-10-15, 16:25
Τσιμπούσι :-), πολύ ωραία τα ψάρια σου.
Ευχαριστώ πολύ !!! :D
Tέλεια είναι!
Σε ευχαριστούμε :D

alexis cosmo
19-10-15, 17:02
Πω πω ψαρουκλες !!!
Μπραβο να τα χαιρεσαι φτου φτου πανεμορφα

pavos
19-10-15, 17:41
βλεπω το βρηκες το κολπο οποτε δε χρειαζεται να σου πω πως γίνεται....
πηγα εσκαψα οποτε αργησα να σου απαντησω

Artemisia
19-10-15, 18:47
Πω πω ψαρουκλες !!!
Μπραβο να τα χαιρεσαι φτου φτου πανεμορφα
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !! Τα χαίρομαι :)
βλεπω το βρηκες το κολπο οποτε δε χρειαζεται να σου πω πως γίνεται....
πηγα εσκαψα οποτε αργησα να σου απαντησω
Χεχεχεχε είχα βοήθεια απο αλλού ;) Καλή ξεκούραση Σταύρο περιμένω να μου πείς πότε θα ρθείς να σου μαζέψω σκουλίκια ;)

Lth1
19-10-15, 18:56
εχω δει το βιντεο 5-6 φορες...φτου φτου μην τα ματιαξω...πολυ ωραιες οι Ψαρουκλες σου...υγεια να εχουν και αυτα και εσυ,να τα χαιρεσαι για μια ζωη ολοκληρη :)

Artemisia
19-10-15, 19:01
εχω δει το βιντεο 5-6 φορες...φτου φτου μην τα ματιαξω...πολυ ωραιες οι Ψαρουκλες σου...υγεια να εχουν και αυτα και εσυ,να τα χαιρεσαι για μια ζωη ολοκληρη :)
Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σου :) Και εγω υγεία θέλω να έχουν για αυτο τα φροντίζω ;) :D:D:D:D

Yiannis59
19-10-15, 20:20
Λόγο απουσίας έχω χάσει επεισόδια νομίζω χε χε

Artemisia
19-10-15, 20:52
Επέστρεψες Γιάννο μου , απο την μαγευτική Κύπρο ?? ;)

Artemisia
22-10-15, 12:35
Καλοκαιρία τέλος .... :confused: Ανέβασα τις αντλίες πιο πάνω (σε δύο διαφορετικά σημεία) Ανέβασα και την αεραντλία κούρεψα ότι είχε μείνει απο φυτά έκλεισα και τον καταράκτη (είναι με τσιμέντο και αν πιάσει πάγο την έκατσα ), έβαλα τις εξόδους του νερού σε 2 σημεία και ελπίζω φέτος να την γλιτώσω απο τον πάγο .... Άντε να δούμε :smt120
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151022_122318_zps3hfe3nvc.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151022_122318_zps3hfe3nvc.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151022_122233_zpsihtctsyy.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151022_122233_zpsihtctsyy.jpg.html)

Τάκης
22-10-15, 12:50
Άντε και κάλο χειμώνα.
Για να αποφύγεις κάπως αυτό που σου έτυχε πέρσι, πάρε να έχεις μια σημαδούρα, αυτές που επιπλέουν στη θάλασσα, σε περίπτωση πάγου βάλτην με κάποια πέτρα μέσα στη λίμνη μισοβυθισμένη , έτσι αν κάνει πάγο να πάρει η σημαδούρα τη πίεση του πάγου, ίσως να σε γλυτώσει από το να σπάσουν τα τσιμέντα της λίμνης, καλύτερα να σπάσει ή να λιώσει από τη πίεση η σημαδούρα πάρα να σπάσουν τα τσιμέντα

takolas
22-10-15, 12:51
Καλό ξεχειμώνιασμα!

Artemisia
22-10-15, 12:55
Άντε και κάλο χειμώνα.
Για να αποφύγεις κάπως αυτό που σου έτυχε πέρσι, πάρε να έχεις μια σημαδούρα, αυτές που επιπλέουν στη θάλασσα, σε περίπτωση πάγου βάλτην με κάποια πέτρα μέσα στη λίμνη μισοβυθισμένη , έτσι αν κάνει πάγο να πάρει η σημαδούρα τη πίεση του πάγου, ίσως να σε γλυτώσει από το να σπάσουν τα τσιμέντα της λίμνης, καλύτερα να σπάσει ή να λιώσει από τη πίεση η σημαδούρα πάρα να σπάσουν τα τσιμέντα
Σε ευχαριστώ Τάκη :D:D αν τα βρώ σκούρα θα βάλω και σημαδούρα .... αλλά έχω και θερμοστάτη Λίμνης που επιπλέει (ακομα δεν τον έβαλα ), ας ευχηθώ όλα να πάνε καλά :grin: με τον καιρό δεν μπορώ να τα βάλω....
Καλό ξεχειμώνιασμα!
Ευχαριστώ :D

Yiannis59
22-10-15, 12:56
στο λινκ που σου έδωσα για αλλο λογο υπάρχει ενα μαραφετι απο φελιζολ που στοιχιζει ελάχιστα και σε προστατεύει και αφήνει άνοιγμα στο νερό για αερισμό
καλο χειμωνα

Artemisia
22-10-15, 12:58
Ευχαριστώ Γιάννη μου :D:D Το ξέρω και εμένα ο θερμοστάτης τετοιο μαραφέτι έχει ;)

Τάκης
22-10-15, 13:10
κάτι τέτοιο εννοείς Αρτεμις ;

https://www.google.com/search?q=floating+de+icer&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIwuWOmPjVyAIVih8aCh0XqA5a&biw=1024&bih=611

Artemisia
22-10-15, 13:17
Όχι Τάκη τέτοιο έχω http://www.cmcaquatics.co.uk/velda-floating-pond-heater-300-watt , 600watt τωρα τον έχω στην μικρή Λίμνη για να ταϊζω τα χρυσόψαρα και να μεγαλώσω τα Κόι και θα αγοράσω ακόμα 1 για την μεγάλη . Δεν είναι τίποτα θερμοστάτης Τιτανίου με φελιζόλ .... όταν τα οικονομήσω θα πάρω pond heater τετοιο http://www.joesponds.com/Pond-Heaters-and-De-Icers/Elecro-Stainless-Steel-Heaters-sc-335.html και θα κάνω συμβόλαιο με την ΔΕΗ χαχαχαχχαχα :grin:

Τάκης
22-10-15, 13:24
Αν αυτό δημιουργεί τρύπα στο πάγο, μετά είναι δύσκολο η πίεση να μεταφερθεί στα τσιμέντα, άρα θα κάνει δουλειά, και δεν χρειάζεσαι σημαδούρα.

Artemisia
23-10-15, 11:14
Έτσι θέλω να πιστεύω . ;) Πέρυσι όταν το αγόρασα ήταν ήδη πολύ αργά.... μετα έμαθα, με τον δύσκολο τρόπο . :( Φέτος είμαι λίγο καλύτερα προετοιμασμένη , νομίζω ....
Καλημέρα :smt120 όσο καλή μπορεί να είναι .... 2 Γριβάδια πήδηξαν τα ξημερώματα απο την λίμνη και τα βρήκα 11 το πρωί (τότε ξύπνησα) .
Ευτυχώς έχουμε 10 βαθμούς και σε αυτη την θερμοκρασία έχεις 4-5 ώρες που μπορεί να αντέξει το ψάρι έξω απο το νερό . Σας φαινεται "κάπως" τωρα αυτο, αλλά έχω καταφέρει να τα επαναφέρω μερικός είμαι ακόμα στην προσπάθεια...
Τα βρήκα στο ίδιο σημείο και ήταν τελειώς στεγνα δεν ανεπνεαν ...
Θέλω να βάλω βίντεο όλη την διαδικασία που ακολούθησα (αχρειαστη να σας είναι) χωρίς να ανεβάσω το βίντεο στο youtube για πειτε πώς θα το κάνω ???

Τάκης
23-10-15, 11:32
Ελα βρε, και για πιο λόγο άραγε πήδηξαν έξω ; Μήπως είχαν κάποια επίθεση από κάποιο ζώο ; αλεπου ή γατα ή κάτι άλλο ;

Για βίντεο , ανεβασε το στο youtube και βάλε το λινκ ή εδω που γραφεις πατάς το κουμπακι πάνω δεξιά που λεει youtube και θα σου βγάλει αυτό , ανάμεσα βάλε αυτό που έχει το λίνκ μετά το =
πχ σε αυτό το βίντεο www.youtube.com/watch?v= (http://www.youtube.com/watch?v=)qKP8gq98avg ή
www.youtube.com/watch?v= (http://www.youtube.com/watch?v=)qKP8gq98avg&feature=player_embedded

βάζεις μόνο αυτό qKP8gq98avg
ετσι δηλαδή qKP8gq98avg
Πιστευω να βοήθησα :p

Artemisia
23-10-15, 11:42
Ευχαριστώ Τάκη , ευχαριστω και άλλους που μου έστειλαν .... Τα κυπρινοειδή όλα πηδάνε απο το νερό στις Λίμνες άλλες φορές απο αλλαγές του καιρού και αλλές φορές απο αποτομη αλλαγή περιβάλλοντος ... Προχθές συζητούσα για κάποιον που έχασε με αυτο τον τρόπο 1 Κόι 200.000 ευρώ .
Εχθές έβρεχε όλη μερα όλη νυχτα και τους ανέβασα απο το πρωι την αεραντλία και μάλλον δεν την είχαν συνηθίσει να βρίσκεται εκει και ξεγελάστηκαν και φούνταραν και τα 2 ....
Έχω αμφιβολίες αν θα τα καταφέρουν μετά απο τόσες ώρες .....

Τάκης
23-10-15, 11:55
Κρίμα :(

aliens-
23-10-15, 12:01
Και μόνο που υπάρχουν ελπίδες μετά από τόσες ώρες, είναι εντυπωσιακό !!!

Όσο και να ψάχνω στο ίντερνετ πόσο μπορεί να αντέξει ένα ΚΟΙ έξω από το νερό δεν βρίσκω κάτι. Άλλοι λένε 5 λεπτά και μετά βλέπω επεμβάσεις που κρατάνε 20-30min.

Θα είναι πολύ χρήσιμη η διαδικασία (αχρείαστη να είναι όπως λες) και ελπίζω στο τέλος να βγούνε κερδισμένα τα γριβάδια σου.

Artemisia
23-10-15, 12:24
Μόλις έχασα το 1ο :(:( Θηλυκό 2 ετών το άλλο παλευει ....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151023_130150_zpspif96glx.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151023_130150_zpspif96glx.jpg.html)
Ετσι ήταν όταν τα έβαλα μέσα στον κουβά με νερό της Λίμνης και οξυγόνο στο φουλ , δεν μπορεις να κάνεις τίποτα άλλο .......
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151023_113954_zpsxmafl3pp.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151023_113954_zpsxmafl3pp.jpg.html)
Τώρα είναι σε αυτη την φάση .... και ακόμα παλέυω :(:(
watch?v=DevZdg7CSoE&feature=youtu.be

Lth1
23-10-15, 12:26
κριμα πραγματικα στεναχωρηθηκα :(
Μακαρι να ζησει το 2ο τουλαχιστον

Artemisia
23-10-15, 13:45
Το δεύτερο δείχνει μεγάλη βελτίωση , ενώ του λείπουν λέπια μάλλον πέρασε καμια γάτα μου ..... που δεν ήξερε και τι να το κάνει (ευτυχώς) αν τα καταφέρει θα ξέρω σίγουρα αυριο και θα κάνει θεραπεία για τα λέπια .

Ένας "παλιός" που έχει Κόι και Κυπρίνους χρόνια ολόκληρα , μου είχε πεί οτι αντέχουν σε θερμοκρασια 10 βαθμων 1 ώρα έξω απο το νερό , είναι σαν να αναπνέουμε εμείς με καλαμάκι .
Επειδή το έχει πάθει και ο ίδιος μου είχε πει δεν έχει σημασία πόσες ώρες είναι εξω απο το νερό αν έχει κρύο προσπάθησε με αυτον τον τρόπο νερό και οξυγόνο .
Όταν τα βρήκα ήταν "ξερά" καθόλου υγρασία και δεν ανέπνεαν καθόλου.... σαν να έχουν πεθάνει ώρες και τότε τον θυμήθηκα, ευτυχώς δεν έπαθα κρίση πανικού ....
Έτσι ήταν την 1η ώρα μέσα στο νερό που προσπαθούσα να τα επαναφέρω ...
watch?v=jG-9hsAiMQU&feature=youtu.be

takolas
23-10-15, 13:55
Κρίμα για το ψάρι...δυστυχώς είναι κάτι που μπορεί να συμβεί...
Πιστεύω το δεύτερο θα τα καταφέρει αφού δείχνει σημάδια βελτίωσης...
Ίσως αν το βάλεις σε λίγο μεγαλύτερη λεκάνη για να μπορείς να το κουνάς μπρος-πίσω
να το βοηθήσει.
Πριν φτιάξω την λιμνούλα είχα βρει το πρωί ένα χρυσόψαρο στο πάτωμα
στεγνό, όταν πήγα να το πετάξω ένοιωσα έναν ελαφρύ σπασμό και το έβαλα
πάλι στο νερό, τα πήγε μια χαρά και το ονομάσαμε Λάζαρο...

Artemisia
23-10-15, 16:14
Ζει ο Λάζρος ακόμα?? Τυχερούλης :) Θα είναι οκ ο δευτερος ξεκίνησε να αντιδράει έντονα θα τον βάλω σε δεξαμενη σε λίγες ώρες αλλά αυριο θα ξέρω στανταρ . Κρίμα πολύ κρίμα με βλέπω για δίχτυ ....
Για να δείτε δουλειά που κάνουν τα aerator και μετά πείτε μου ότι θέλετε ... Δεν υπάρχει πιο βασικό απο την οξυγόνωση παιδιά , ξέρω ότι πολλοί εδω μέσα θα με κοροϊδεύατε που προσπαθω να σώσω τα Γριβάδια μου αλλά τα ψάρια μου τα αγαπώ ότι και να είναι ...
Tα κατάφερε :D έξι ώρες μετά , τώρα θέλω τα φώτα σας για να επαναφέρω την βλένα και αν πρέπει να ξεκινήσω τώρα θεραπεία , επίσης του λείπουν και λέπια . Πείτε τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω την θεραπεία .
Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε κάτι σαν κομμάτια πάνω στο δέρμα είναι ξερή βλένα που φεύγει απο το ψάρι .

watch?v=89SfK0zgpeA

aliens-
23-10-15, 16:27
... Για να δείτε δουλειά που κάνουν τα aerator και μετά πείτε μου ότι θέλετε ... Δεν υπάρχει πιο βασικό απο την οξυγόνωση παιδιά , ξέρω ότι πολλοί εδω μέσα θα με κοροϊδεύατε που προσπαθω να σώσω τα Γριβάδια μου αλλά τα ψάρια μου τα αγαπώ ότι και να είναι ...
Αυτό ξανα πες το.
Είναι κάτι πολύ βασικό που δυστυχώς το παραμελούμε.

Από θεραπείες έχω μαύρα μεσάνυχτα. Μπράβο σου που έσωσες τουλάχιστον το 2ο.

Τάκης
23-10-15, 16:31
Μπραβο σου βρε Ατρεμις, αντε ,με το καλό και στη λίμνη πάλι.
για τη βλένα αυτό που ξέρω και βάζω αν χρειαστεί , αχρείαστο να είναι, είναι αλάτι και melafix.
Σου είχα δείξει το άρθρο για το αλατι, το αναφέρει

takolas
23-10-15, 17:14
Ζει ο Λάζρος ακόμα?? Τυχερούλης :) Θα είναι οκ ο δευτερος ξεκίνησε να αντιδράει έντονα θα τον βάλω σε δεξαμενη σε λίγες ώρες αλλά αυριο θα ξέρω στανταρ .
Του πήρε καμιά εβδομάδα να επανέλθει, φυσιολογική κίνηση κτλ
είχε πάθει μερική ζημιά και στην ουρά αλλά και αυτό έφτιαξε...
Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά το ψάρι σου!

Artemisia
23-10-15, 17:28
Μπραβο σου βρε Ατρεμις, αντε ,με το καλό και στη λίμνη πάλι.
για τη βλένα αυτό που ξέρω και βάζω αν χρειαστεί , αχρείαστο να είναι, είναι αλάτι και melafix.
Σου είχα δείξει το άρθρο για το αλατι, το αναφέρει
Νερό απο την Λίμνη έβαλα και κατι ακόμα αν βάλω αλάτι έχει βγαλμένα λέπια με λίγο αίμα σίγουρα θα του κάνω καλό ?
Επίσης είδα κάτι που συζητούσες με κάποιον για το Tropical με την αλόη κανένα νέο για το συγκεκριμένο ??
Τώρα πήγα να τον δώ έχει απίστευτη βελτίωση δεν μπόρεσα να τον πιάσω :D:D
Του πήρε καμιά εβδομάδα να επανέλθει, φυσιολογική κίνηση κτλ
είχε πάθει μερική ζημιά και στην ουρά αλλά και αυτό έφτιαξε...
Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά το ψάρι σου!

Σε ευχαριστώ :Dκαι εγω αισιόδοξη θέλω να είμαι .
Αυτό ξανα πες το.
Είναι κάτι πολύ βασικό που δυστυχώς το παραμελούμε.

Από θεραπείες έχω μαύρα μεσάνυχτα. Μπράβο σου που έσωσες τουλάχιστον το 2ο.
Σε ευχαριστώ Παναγιώτη :D

Κωστας Malawi
23-10-15, 17:42
Αρτεμισια περαστικα στο ψαρακι..tropical escarlin.εχει μεσα αλοη που βοηθαει πολυ στα δερματικα προβληματα.διορθωνει τη βλεννα πολυ γρηγορα.αν θες δοκιμασε το.επισης ειναι ανχολυτικο.

pavos
23-10-15, 17:42
Αμανννν βρε Αρτεμη...
τι ηταν αυτο παλι στα ξαφνικα????
κριμα για το πρωτο.... περαστικα για το δευτερο.
Και καλου κακου βαλε ενα διχτακι

Artemisia
23-10-15, 17:44
Αρτεμισια περαστικα στο ψαρακι..tropical escarlin.εχει μεσα αλοη που βοηθαει πολυ στα δερματικα προβληματα.διορθωνει τη βλεννα πολυ γρηγορα.αν θες δοκιμασε το.επισης ειναι ανχολυτικο.
Ξέρεις να μου πείς δοσολογία ? Εχθές είμουνα στον Ιγνατιο και το έχουν μου αρέσει που το βρήκα και το κοιτούσα στο μαγαζι .... σαν να ξερα τι με περίμενε ...

Κωστας Malawi
23-10-15, 17:46
20 ml στα 200 λιτρα γραφει.μεχρι στιγμης δεν εχω χρειαστει κατι παραπανω απο αυτο.κι εγω δεν το ηξερα,μου το συστησαν..

Artemisia
23-10-15, 17:48
Αμανννν βρε Αρτεμη...
τι ηταν αυτο παλι στα ξαφνικα????
κριμα για το πρωτο.... περαστικα για το δευτερο.
Και καλου κακου βαλε ενα διχτακι
Διχτάρα απο τράτα θέλω :D
:D:D:D:D δεν έβαζα γιατι φοβόμουν μην βρω κανένα απο τα γατιά σκυλιά μέσα πνιγμένο ... τωρα θα δώ τι θα κάνω :rolleyes:
20 ml στα 200 λιτρα γραφει.μεχρι στιγμης δεν εχω χρειαστει κατι παραπανω απο αυτο.κι εγω δεν το ηξερα,μου το συστησαν..
Ευχαριστώ πολύ :)

Τάκης
23-10-15, 17:52
Με 30γρ αλατι σε 10 λίτρα νερό δεν παθαινει τίποτα, μέχρι και ενα μήνα μπορείς να το κρατήσεις.
Το melafix προστατεύει από μολύνσεις, είναι φυτικο , tea tree oil.
Με το αλατι όμως να ξερεις πως μετα θέλει σταδιακή αφαίρεση
Εχεις κανα βαρελι να το βαλεις να είναι μερικες μέρες με αλατι ;

Artemisia
23-10-15, 18:02
Τάκη μόνο του το έχω σε αυτη την μαύρη δεξαμενη μόνο με οξυγόνο δεν την γέμισα μέχρι πάνω μην πηδήξει και απο εκει του έχω βάλει 300 λίτρα (έχει μετρητη μέσα) για το αλάτι ξέρω ;) 0,3% μαζί με το melafix δεν έχει θέμα φαντάζομαι... θα δοκιμάσω και το αλλο της tropical μάλλον και θα σας λέω αποτελέσματα .
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151023_154043_zpsrpguvw8u.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151023_154043_zpsrpguvw8u.jpg.html)
στο βίντεο το τελευταίο εδω μέσα τον έχω .

pavos
23-10-15, 18:18
αμα το βγαλεις αποτομα απο το αλατι ξερεις τι θα παθει!!!!! οτι επαθαν τα δικα μου!!!! θα παει να βρει το αλλο!!!:confused:

Artemisia
23-10-15, 18:21
xaxaxaxaxaxa μην σκας αλάτι ξέρω να χρησιμοποιώ ;) Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πώς πήδηξαν 2 τσ τσ τσ τσ , μα 2 ? αντε 1 να πώ , 2 ? Μιλάμε πολύ γκαντεμιά ...τα βρήκα το ένα δίπλα στο άλλο σαν ζευγάρι παπούτσια απίστευτο μου φαίνεται ....

pavos
23-10-15, 18:27
το ταπερ τα εβγαλε τα λεφτα του!!!! χαχαχα

Artemisia
23-10-15, 18:30
xaxaxaxaxa ευτυχώς που το είχαμε πάρει τότε για άλλο λόγο ;)

pavos
24-10-15, 08:43
πως παει το ψαρι?? ειναι καλυτερα??
με τα λεπια ξερει κανεις τι παιζει???
ειμαι σιγουρος οτι ξαναβγαινουν, αλλα σε ποσο καιρο??
αν γνωριζει καποιος κατι γυρο απο το θεμα θα ηθελα να μαθω!!!

Lth1
24-10-15, 09:39
Καλημερα και απο εμενα
Πως το θηριο??Καλυτερευει?
Εχω μαθει οτι με το αλατι με μελαφιξ και το αλλο με την αλοη καλυτερευουν και χαλαρωνουν το ψαρι καθως επισης με αυτην την θεραπεια βγαζει ξανα και τα λεπια του...
Ευελπιστω για τα καλυτερα!

Artemisia
24-10-15, 13:06
Καλημερα και απο εμενα
Πως το θηριο??Καλυτερευει?

Εχω μαθει οτι με το αλατι με μελαφιξ και το αλλο με την αλοη καλυτερευουν και χαλαρωνουν το ψαρι καθως επισης με αυτην την θεραπεια βγαζει ξανα και τα λεπια του...
Ευελπιστω για τα καλυτερα!
Καλημέρα σε όλους :D Σήμερα είναι καλύτερα τελικά κατέληξα στο Melafix με αλάτι γιατι της tropical εγραφε απο 20-28 για θεραπεία και δεν έχω άλλο θερμοστάτη ..... Θα ανεβάσω πιο μετά βίντεο να το δείτε που χθες του σωσα την ζωη και σήμερα κάνει πως δεν με ξέρει χαχαχχαχαχαχα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151024_122500_zps0zt0wllr.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151024_122500_zps0zt0wllr.jpg.html)

Τάκης
24-10-15, 13:15
Μπράβο,
ευχάριστα νέα,
και επίσης μια καλή αντιμετώπιση σε αυτού του είδος τα προβλήματα να μαθαίνουμε όλοι
:smt041:smt041:smt041:smt041

Tanganyiκας
24-10-15, 13:31
Μπράβο σου!!!!!!!!!!Να κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε.

Artemisia
25-10-15, 13:19
Μπράβο,
ευχάριστα νέα,
και επίσης μια καλή αντιμετώπιση σε αυτού του είδος τα προβλήματα να μαθαίνουμε όλοι
:smt041:smt041:smt041:smt041
Eυχαριστώ πολύ , Τάκη σημαίνει πολλά για μένα :D:D:D Γι αυτο ότι κάνω βάζω και βιντεο και φώτο και ας είναι δύσκολο.... όταν περνάμε τετοιες καταστάσεις , κάποιος μπορεί να σώσει το ψάρι του αν δεί τι να κάνει ;) .
Μπράβο σου!!!!!!!!!!Να κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε.
Ευχαριστώ πολύ πραγματικά !!! :D:D:D
πως παει το ψαρι?? ειναι καλυτερα??
αν γνωριζει καποιος κατι γυρο απο το θεμα θα ηθελα να μαθω!!!

Δεν βγαίνουν σε όλα τα Κόι (εξαρτάται απο την Ράτσα ) στα Γριβάδια κάνουν περίπου 1 χρόνο για πλήρης αποκατάσταση :)
Έχω ένα Koi Mirror ( με μεγάλα λέπια μια σείρα) έχασε 1 λέπι και δεν πρόκειται να το ξαναβγάλει ... επίσης πολλά Gin Rin αν χάσουν λέπι είναι 50 - 50 αν θα ξαναβγεί στα Common scale έχεις μεγάλες πιθανότητες να ξαναβγούν αλλά δεν σημαίνει ότι στανταρ θα αποκατασταθούν όλα . Κόι διαγωνισμών χάνουν θέση επειδή τους λείπει 1 λέπι . Φυσικά η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει απο 6 μήνες και πάνω ... και εξαρτάται απο πολλους παράγοντες ;)
Νάτος ο αναστημένος αλήτης :D μακάρι να τα καταφέρει .... ακομα περνάμε κρίσιμη κατάσταση ...
Τον έχω μόνιμα με αεραντλία χωρίς φίλτρανση , δεν θα φάει στην κατάσταση που είναι έτσι και αλλιώς .
watch?v=MMqcqp6ute8&feature=youtu.be
Καλημέρες φίλοι :D Να βάλω και ένα πιο ευχάριστο βίντεο απο τα Κόι και να πώ και 2 πραγματάκια που παρατήρησα και ίσως βοηθήσουν κάποιους .
-1 την Πέμπτη μετακίνησα το pond aerator στην επιφάνεια και σήμερα παρατηρώ για πρώτη φορά μετά απο 1 χρόνο λειτουργίας της Λίμνης "σκατούλες" στον πυθμένα .
Συμπέρασμα :Τα pond aerator ή pond air diffuser βοηθούν στην φίλτρανση και την καλύτερη κυκλοφορία του νερού σε ποσοστό (θα τολμήσω να πώ) > 30% .
Αν δέν έχετε την δυνατότητα να κάνετε bottom drain όπως εγώ , για πολλούς λόγους και δεν θέλετε να δώσετε 200 ευρώ για ένα καλό bottom aerator τότε προτείνω Portable Aerated Bottom Drain και θα με θυμηθείτε ;) Καλή διασκέδαση με τις λίμνες μας ;)
watch?v=f9LC5TzstUw&feature=youtu.be

pavos
25-10-15, 18:35
Αρτεμη μου φαινεται παραξενο το να μη ξαναβγαλει λεπια....
ολες οι συγκρισεις που κανω ειναι με τα θαλασσινα ψαρια που πιανω και τι εννοώ. Στη φυση δεν εχω δει ποτε ψαρι που να του λειπουν λεπια, και ας μη γελιομαστε το κυνηγι για το τροφη ειναι πολυ σκληρο. οποτε σχεδον ολες οι πληγες αν δεν ειναι σε ζωτικα οργανα γιατρευονται πραγμα τσεκαρισμενο. ψαρια που εχουν φαει βεργα και γλυτωσαν τα πιασαμε μετα απο μεγαλο διαστημα με σημαδι, τονοι με βεργα στο κορμί τους ζουν χρονια και την κουβαλανε λες και ειναι piercing, μονο τα ματια δεν γιατρευονται. για το λογο αυτο πιστευω οτι τα λεπια θα πρεπει μαλλον να ξαναβγαινουν. οπως μια αλλη θεωρια που εχω ειναι οτι στη φυση η διαδικασια culling γινεται αυτοματα απο αλλους θηρευτες. ενα ψαρι πχ με στραβη σπονδυλικη η αλλα προβληματα δυσμορφοιας δεν μπορει να ξεφυγει γρηγορα και τρωγεται απο αλλα ζωντανα....γι αυτο και δεν εχει δει ποτε σακατικα ψαρια που μπορει να βρεις σε pet shop.....

Artemisia
25-10-15, 19:09
Ναι Σταύρο συμφωνω για την φύση αλλά εδώ έχουμε επιλεκτικές αναπαραγωγές πολλών ετών για να αποκτήσεις ένα ψάρι τύπου mirror που έχει φαρδια λέπια και ένα gin rin με γυαλιστερά λέπια στην φύση θα ήταν δόλωμα για τα άλλα ψαρια . Γι αυτο είπα οτι τα common scale (κοινά λέπια) φτιάχνουν πιο εύκολα γιατί έχουν κανονικά λέπια . Εγώ το έχω δεί στα Γριβάδια μου που όταν μου τα έφερε ο πατέρας μου έλειπαν λέπια σχεδόν και απο τα 4 τους πήρε πάνω απο 6 μήνες να ξαναβγούν και να δέσουν κάποια κομμένα πτερύγια το έχω δεί και στο Κόι το Μirror του λείπει το λέπι πάνω απο 4 μήνες και δεν νομίζω να ξαναβγεί θα το δούμε ;)
Επίσης τα ψαρια μας στις λίμνες μας ποτέ δεν ζούν σε ιδανικές συνθήκες ότι και να κάνουμε ;)

pavos
25-10-15, 19:33
Τα λέπια είναι για να προστατεύουν το σώμα του ψαριού... δε νομίζω να παίζει ρόλο αν είναι common h mirror

Artemisia
25-10-15, 19:48
Kαι όταν τα Κόι είναι Doitsu???

pavos
25-10-15, 20:23
Τα doitsu είναι από κατασκευής χωρίς λέπια με ένα άλλο είδος ανθετικου δέρματος σα τα τονοειδη... Οπότε δε μπορούν να χάσουν λέπια. αυτά που έχουν λέπια τα έχουν για προστασία και άρα είναι απαραίτητα άρα λογικά ο οργανισμός πρέπει να τα αντικαταστησει

Artemisia
25-10-15, 20:32
"Λογικά" Μόνο που τα Κόι είναι ornamental fish στο ξαναλέω και είναι επιλεκτικές αναπαραγωγές καμια σχέση δεν έχει το δέρμα τους με του τόνου .
http://www.koisa.co.za/articles-on-koi/146-history-of-doitsu-koi.html

pavos
25-10-15, 20:39
Περιμένεις να διαβάσω όλο αυτό ????:D:D

Artemisia
26-10-15, 12:41
ΕΕΕ μα γι αυτο σου το έστειλα θα σου λύσει και την απορία για τα λέπια ;)
Σήμερα έκανα στο Γριβάδι μου 20% αλλαγή ( είμαι στην 4η μέρα) συμπλήρωσα νερό απο την Λίμνη και συμπλήρωσα melafix ,τον έβγαλα για να δώ πως τα πάει και παρατήρησα :
- στα σημεία που φύγαν τα λέπια η ερυθρότητα υποχώρησε και αναπτύχθηκε επιπλέον βλένα (δεν την ακούμπησα φαίνεται , για να μην επηρεάσω την επούλωση )
- η ξερή βλένα έχει φύγει απο το σώμα και ξεκίνησε ήπια να αναπτύσσεται καινούρια δέν είναι ακόμα ικανοποιητική θα έλεγα στο 35%
- τα μάτια με ανησυχούσαν αλλά είναι καλά
- 2 εικοσιτετράωρα τώρα έχω θερμοστάτη αλλά δεν έχει φάει (δεν έδωσα τροφή έβαλα 3 σκουλίκια γιατι αν μείνει θα υπάρχει πρόβλημα)

Τάκης
26-10-15, 12:54
Μπραβο βρε Αρτεμις,
πιστευω πως θα γίνει καλά,
συνέχεια βελτιώνεται,
μη ξεχνας πως δεν πέρασε και λίγα, πηγε στον Αγ.Πετρο των ψαριών και ξαναγύρισε

Artemisia
26-10-15, 14:44
Eυχαριστώ Τάκη , μακάρι να γίνει καλά :) , ότι πήγε στον Αγ.Πετρο των ψαριών και ξαναγύρισε είναι το μόνο σίγουρο , αν τον καταφέρω να φάει θα πάρω ανάσα και θα μου φύγει η ανησυχία ;) προς το παρόν τα σκουλίκια είναι εκεί ...

Artemisia
28-10-15, 13:13
Σήμερα , ακόμα μία αλλαγή νερού και mellafix , η κατάσταση παραμένει σταθερή .... :(
Υπομονή κάνω και εγω και το ψάρι .... :(

takolas
29-10-15, 15:36
Υπομονή, ελπίζω να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια σου.

Artemisia
29-10-15, 16:45
Ευχαριστώ , θα δούμε .... αυτο που με προβληματίζει είναι ότι ακόμα δεν έχει φάει τίποτα... :confused:

Artemisia
20-11-15, 20:09
Αχ παλιοχειμώνας :( Θερμοκήπιο για τα Κόι done ;)
Ευελπιστώ να γλιτώσω τον πάγο φέτος θα δούμε .....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-1_zpsqdff1zys.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/1_zpsqdff1zys.jpg.html)
Κατασκευη απο αλουμίνιο (για να μην σκουριάζει) και ρολό φύλλα πολυεστέρα μια χαρα δουλευει ως τώρα το θερμοκήπιο. Κρατάει αυξημένη θερμοκρασία μέχρι και κάποια νούφαρα βγάλανε πάλι φύλλα :smt120 βέβαια βοήθησε και ο καιρός :D

Τάκης
20-11-15, 20:19
Δεν το κλεινεις τελείως βρε Αρτεμις. :)
Δεν είναι άσχημο, κάτι θα κάνει.
Μετρησες διαφορα θερμοκρασίας ; πχ τι θερμοκρασία έχει πριν πέσει ο ήλιος και τι θερμοκρασία έχει νωρίς το πρωι, να δεις πόσο κρατάει

Artemisia
20-11-15, 20:49
Δεν το κλείνω τελείως Τάκη μου , γιατί πρέπει να φεύγουν τα βλαβερά αέρια αλλά και γιατι δεν είναι και εφικτό λόγω σχήματος :)
Κάνει , κάνει δουλειά το βλέπω και απο τους υδρατμούς αλλά και κάτω απο τους 15 δεν πέφτει η θερμοκρασία . :)

Yiannis59
20-11-15, 20:53
Στήριξε το καλά και σωστά γιατί με τις πέτρες που έβαλες ετσι και φυσήξει το βλέπω να φτάνει Αθήνα

Artemisia
20-11-15, 20:55
Ναι Γιαννο μου ναι :D Απο τον βοριά είναι δεμένο θα το φτιάξω και άλλο :D

Artemisia
22-11-15, 14:25
Μποφόρρρρρρρ :confused: άνετα κάνω χαμηλή πτήση ΄......
http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151122_140616_zpskhaz09ig.mp4.html

aliens-
23-11-15, 12:17
Το έκλεισε τελικά. χεχε. Καλή δουλεία. Τώρα δεν θα έχεις άγχος να σου πηδήξει και κάνα ψάρι από έξω. Ξεκίνησαν τα νούφαρα να βγάζουν πάλι φύλλα? 15C θερμοκρασία? Όπως πας, σε λίγο θα τους ξεκινήσεις πάλι την καλοκαιρινή τροφή :D :D

pavos
23-11-15, 12:24
Το έκλεισε τελικά. χεχε. Καλή δουλεία. Τώρα δεν θα έχεις άγχος να σου πηδήξει και κάνα ψάρι από έξω. Ξεκίνησαν τα νούφαρα να βγάζουν πάλι φύλλα? 15C θερμοκρασία? Όπως πας, σε λίγο θα τους ξεκινήσεις πάλι την καλοκαιρινή τροφή :D :D
Έτσι..... Και μετά θα μου λέει δε θέλω να μεγαλώσουν αλλο:p

Artemisia
23-11-15, 17:35
Παναγιώτη ο καιρός αποτρελάθηκε 20 βαθμούς δεν θυμαμαι να έκανε ποτε τετοια εποχή εμένα πάντως μια χρά με βολεύει :D:D:D:D
Ναι δεν έχω άγχος η αλήθεια είναι και θα κάνει και δουλειά με την θερμοκρασία, αλλά χάθηκε όλη η ομορφιά :( δεν πειράζει την άνοιξη θα επανέλθουμε δριμύτεροι και θα φτιάξω και καινούριο φίλτρο με την βοήθεια του Γιαννη_Κόι :D:D:D μεγαλώνουν οι ανάγκες μας βλέπεις , μισό μέτρο γίνανε στο δεύτερο χρόνο !!! Άντε έλα καμια βόλτα στα βόρια να βοηθήσεις εσυ το έχεις με τις κατασκευές :):)
Έτσι..... Και μετά θα μου λέει δε θέλω να μεγαλώσουν αλλο:p
Μέχρι 80 εκατοστά μετά τέλος , δεν θέλω τέτοια .... που να πώ στο Σάκη "αγάπη η λίμνη θέλει προέκταση" ...... Με βλέπω να ψάχνω φιλοξενία :p Θα δείς όσο θα περνάει ο καιρός Σταύρο θα με θυμηθείς ..... ;)

pavos
24-11-15, 07:00
Αντε κάνε το φίλτρο να το δούμε :D

pavos
01-12-15, 12:16
Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω μια ξύλινη κατασκευή με ναιλον.... Κάτι σαν θερμοκηπίο όχι μόνιμο.... Μόνο για φέτος ώστε να ξεχειμωνιασουν τα ψάρια. Χθες είχε 10βαθμους το νερό και το πρωί άρχισε να έχει εξωτερική 6. Λογικά από δω και πέρα τα ψάρια δε θα τρώνε.... Οπότε αφού είναι η πρώτη τους χρονιά ίσως τα κλείσω για 4 μήνες.... Εσύ πως πας ?

Artemisia
01-12-15, 13:09
SUPER Σταύρο , είμαι τόοοοσο ευτυχισμένη , εδώ είχαμε τα ξημερώματα 4 βαθμούς και το νεράκι 15 :D:D:D:D:D έκλεισα και τα χρυσόψαρα εχθές να κάνω λίγη οικονομία με τον θερμοστάτη .
Πάω το βράδυ με τον φακό και είναι σαν να κοιτάω μέσα σε σάουνα , μετανιώνω που δεν το σκέφτηκα πέρυσι και υπέφερα ....

Artemisia
14-12-15, 22:14
Σήμερα το πρωί είχαμε -5 :smt120 αυτό που βλέπετε στην φωτό παρακάτω είναι πάγος .... και όμως στις λίμνες μου τρέχουν υδρατμοί απο παντού απο την διαφορά θερμοκρασίας "χαμάμ" τα ψαράκια μου :D:D:D:D:D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20151214_074739_zpsd1cnhir3.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20151214_074739_zpsd1cnhir3.jpg.html)

Yiannis59
14-12-15, 22:21
Δεν θα σχολιάσω το χαμάμ αλλά σε θεωρώ τυχερή που ζεις σε αυτή την άγρια ομορφιά σε ζηλεύω

gregkn73
14-12-15, 22:22
Το βράδυ και ς τους θερμαντήρας Αρτεμισία;

Artemisia
14-12-15, 22:32
Δεν θα σχολιάσω το χαμάμ αλλά σε θεωρώ τυχερή που ζεις σε αυτή την άγρια ομορφιά σε ζηλεύω
Ευχαριστώ Γιάννη , αλλά και εσύ μέσα στην φύση ζεις :D:D:D και στην Αθήνα παρακαλώ ;)
Το βράδυ και ς τους θερμαντήρας Αρτεμισία;
Στην μικρή ναι , γιατι μεγαλώνω και 2 Κόι ;)

gregkn73
14-12-15, 22:35
Αν δεν καις θέρμανση , τότε πρόσεξε αν επισκευάσει σωστά το τσιμέντο! στο ξαναέγραψε ότι οι κατασκευές σου δεν θα σε γλυτώσουν από το να παγώσει τι νερό όταν κάνει γερά κρυα.

Artemisia
14-12-15, 22:50
Δεν κατάλαβα Γρηγόρη ??? "επισκευάσει σωστά το τσιμέντο"

gregkn73
14-12-15, 22:55
Ο.....κορεκτορας, αν δεν επισκευάσες σωστά, το τσιμέντο της μεγάλης λίμνης σου, που ράγισε πέρσι και είχες προβλήματα. Όταν κάνει συνεχόμενες μέρες με ολικό παγετό, ή κατασκευή που έκανες από πάνω, χωρίς θέρμανση εντός νερού, δεν θα σε γλυτώσει από το να σχηματιστεί επιφανειακός πάγος.

Artemisia
14-12-15, 23:15
Tωρα κατάλαβα :) θα δούμε πώς θα πάει και αν δώ ότι πέφτει κάτω απο -10 θα μπεί και εκεί θερμοστάτης ;)

Nitro
02-01-16, 23:05
βάζω και μια φωτογραφία :)

απίστευτη η λίμνη σου πραγματικά, την ζηλεύω. πεντακάθαρα νερά, υπέροχο δημιούργημα

Artemisia
03-01-16, 16:32
απίστευτη η λίμνη σου πραγματικά, την ζηλεύω. πεντακάθαρα νερά, υπέροχο δημιούργημα
Σε ευχαριστώ πολύ :D:D:D να είσαι καλά , την κάναμε με πολύ αγάπη για τα ψάρια μας ;)
What's up Pond people :D:D:D Σήμερα χιονίζει !!!!! Είπα να φτιάξω ένα βίντεο να δείτε τι γίνεται κάτω απο το χιόνι ;)
Θερμοκρασία -3 με -5 εξωτερική . Θερμοκρασία στις λίμνες δεν ξέρω γιατί μελάνιασαν τα χέρια μου μέχρι να τις ανοίξω :D
watch?v=zAloLzq9V5s
Έχω να δώ τόοοοσο χιόνι πολλά χρόνια , αν δεν σταματήσει μέχρι αύριο θα μείνω σπίτι καμιά βδομάδα .....:smt120:smt120
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160103_155945_zpsh2tkukiv.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160103_155945_zpsh2tkukiv.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160103_160424_zpsnorxwmmr.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160103_160424_zpsnorxwmmr.jpg.html)

Yiannis59
03-01-16, 16:35
Γουσταρωωωωωωωωωωωωωωωωω
Εμας εδω μας κορόιδεψε μονο το κρυο μας εμεινε

Artemisia
04-01-16, 11:25
Εσύ γουστάρεις ,χαχαχαχαχαχαχαχαχα εγώ να δώ τι θα κάνω :D
:D:D:D:D
Πολύ χιόνι μόνο το σκυλί μου χαίρεται [emoji2] http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/52f85b11611447769b16e458de620d6f.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/38a82dd30bdcd2ebe7e450aa5c721893.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/473477907798967bb551d36d41513948.jpg αντέ τώρα να καθαρίσω τις σκάλες από το χιόνι. ....

Τάκης
04-01-16, 11:29
Μη μιλάς, ειδατε και άσπρη μέρα :)
εμεις εδω κάτω ούτε ετσι ειδαμε άσπρη μέρα :(

Artemisia
04-01-16, 13:54
Εύχομαι όλοι να ζήσουν λοιπόν την δική τους άσπρη μέρα :)
Καθάρισμα τέλος [emoji3] http://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/be7d1b55b4881c6d7121ad2881fb7ee9.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/16/01/04/4c1a1652f7a57e051c78e858b115aa4d.jpg

Andros
05-01-16, 00:47
Πολυ ωραια δουλεια!!! Μπραβο σας!!!!

Artemisia
05-01-16, 16:07
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Άνδρο :D:D:D

Artemisia
26-02-16, 14:29
Είπα να κάνω ένα μικρό βίντεο σήμερα που τάιζα :D αν και ο καιρός είναι βροχερός και μου βγήκε λίγο σκοτεινό :grin:

watch?v=hQT5Dsac4eA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=hQT5Dsac4eA&feature=youtu.be

Τάκης
26-02-16, 14:33
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/Allium_sativum._Restra_de_allos_de_Oroso-_Galiza.jpg/250px-Allium_sativum._Restra_de_allos_de_Oroso-_Galiza.jpg

takolas
26-02-16, 14:36
Πολύ όμορφα!

Artemisia
26-02-16, 14:39
Ευχαριστώ παιδιά :D:D

alexis cosmo
26-02-16, 15:39
φάγανα είναι βλέπω.
μπράβο για τα παιδιά σου:D

Artemisia
26-02-16, 15:46
Ευχαριστώ Αλέξη :grin::grin:
Δεν είναι απλά φαγανά είναι τα γουρούνια του γλυκού νερού :D:D:D εγω πάντα σε δίαιτα - διατροφή τα έχω , γιατι αλλιώς θα γίνουν έτσι :

alexis cosmo
26-02-16, 15:52
Τι ειναι αυτό φώκια? χααχαχαχαχ:D:D
ε ναι αυτό είναι σε όγκο ακόμα τα δικά σου έχουν περάσει στην γραμμωση:D:D:D

Artemisia
26-02-16, 15:56
Tα δικά μου πάντα σε γράμμωση θα είναι γιατι έχει μεγάλο βάθος και μήκος η Λίμνη οπότε κάνουν γυμναστικούλα :D:D Αλλιώς αν ταίζεις και όσο ζητάνε .....άσε ασε :smt120

tsala
26-02-16, 16:07
Φαλαινες!!!
Να σου ζησουν!!!
Τι ταιζεις στο βιντεο?

Tanganyiκας
26-02-16, 16:51
Τι ταιζεις στο βιντεο?

Από ότι βλέπω.........γλυκό κυδώνι!!!!:D

Artemisia
26-02-16, 17:51
Γιάννη ταϊζω πελλετάκι , που το φουσκώνω πρώτα στο νερό της Λίμνης :D:D
Το είχα πάρει απο έναν εκτροφέα και μου αρέσει πολύ αυτη η τροφή γιατι δεν έχει χρωστικές ούτε Ε και άλλα τέτοια ;) Εντελώς φυσική τροφούλα και να δώ πώς θα πάρω και άλλη ....

tsala
26-02-16, 18:49
Το ειδα βυθιστηκε αμεσως , γι αυτο ρωτησα..:p

tsoui
26-02-16, 19:49
Γομαράκια :D να σου ζήσουν!!!

Artemisia
26-02-16, 19:51
Eυχαριστώ Χρήστο :D:D Μικρά είναι ακόμα, το πιο μεγάλο σε ηλικία είναι 2 ετών ;)

BUREKAS47
27-02-16, 00:26
πανέμορφη είναι μπράβο πολύ καλή δουλειά κάνατε!!! :-)
και του χρόνου 10κ+lit με πιράνχας :-)

Artemisia
27-02-16, 00:29
Ευχαριστούμε Πολύ Βασίλη :D
Πώς θα τα ζεσταίνω τα πιράνχα πές μου και εγώ μέσα είμαι :D:D:D

BUREKAS47
27-02-16, 00:41
έχει ένα δίκιο αλλά στον έβρο βρήκανε πιράνχας κάποιος τα πέταξε και ζούνε τώρα το πόσο δεν ξέρω απλά βρήκανε καπιεί ψαράδες.
δεν έχης να χασίς τίποτα.
απλά ότι μπένι μέσα στην λίμνη θα γίνετε γευμα :-)

Artemisia
27-02-16, 00:43
χαχαχαχχα λές εεε να δοκιμάσω ;)
Μου βάζεις ιδέες :smt120:smt120

takaros
27-02-16, 00:45
Ειναι μυθος της ορεστιαδας αυτος φιλε μου..ειμαι φοιτητης στην ορεστιαδα..δεν ισχυει αυτο με τα πιρανχας!! Αρετιμισια να σου ζησουν τα ψαρακια σου!! :D

Artemisia
27-02-16, 00:47
Ευχαριστώ πολύ :D:D
Πλάκα κάνουμε με τον Βασίλη μην νομίζεις ;)
Τώρα αν όντως βρήκαν δεν ξέρω , αν και νομίζω ότι σε κάποια εφημερίδα το είχα διαβάσει .

BUREKAS47
27-02-16, 00:47
χεχεχε https://www.youtube.com/watch?v=0SuNIoS1yxA

Artemisia
27-02-16, 00:50
χαχαχαχαχα το εχω δει τι νόμιζες ;) Εγω άνετα έμπαινα :D

odin79
19-03-16, 22:36
πανενορφη η λιμνη σου πραγματικα σε ζηλευω

Artemisia
19-03-16, 22:52
Σε ευχαριστώ παρα πολύ !!! :D
Κάνε μία και εσύ ;) εδω είμαι θα σε βοηθήσω όπως μπορώ :D

odin79
20-03-16, 02:05
Σε ευχαριστώ παρα πολύ !!! :D
Κάνε μία και εσύ ;) εδω είμαι θα σε βοηθήσω όπως μπορώ :Dλιμνη δυσκολα για την ωρα,αν και εχω κηπο 2 στρεμματα, γιατι αν την κανω πρεπει να γινει σωστα αλλα παρουσιαση του ενυδρειου
θα κανω την δευτερα με την αλλαγη νερου απλα αν βλεπεις τα duch style τα primeval forest του johnpecn

λες που πας ρε καραμητροοο :):)

Artemisia
20-03-16, 13:05
Όταν έρθει η ώρα για Λίμνη λοιπόν , θα περιμένω :D:D 2 στρέμματα εεεε τέλεια !!!
Με το καλό το aquascape όλα θα πάνε Τέλεια ;) με την βοήθεια όλων :D Και εγω έτσι ένιωθα για το φυτεμένο μου γαριδάδικο αλλά τα πάει σούπερ και είμαι ευτυχισμένη , δεν είναι βέβαια σαν των παιδιών αλλά είναι μια χαρά για μένα ;)

odin79
20-03-16, 13:15
Μια λιμνη ειναι ονειρο ζωης για μενα απλα ειμαι ψυχαναγκαστικος και παθιαζομαι οταν φιαχνω κατι συνήθως μου παει 3x— σε χρηματα από αυτα που ειχω υπολογισει.ασε που δεν υπαρχει τπτ άλλο εκτως απο αυτο πού φιαχω, φαντασου ηρθε ενας φιλος που δουλεύει σε βενζινάδικο και μου λέει φιλε τα χερια μου εκαναν σαν τρυπες και τι του ειπα ασυναίσθητα? Φιλε ριξε λιγο καλιο!!!!ελπιζω να το κανω πραγματικότητα μια μέρα.

Artemisia
20-03-16, 18:04
Λοιπόν φίλε odin (όνομα δεν ξέρω :confused:) χαίρομαι που το πρωί μιλούσαμε και ξαφνικά βλέπω θέμα με κατασκευη Λίμνης ;) όλα γίνονται όρεξη να έχουμε και να αγαπάμε τα ψάρια μας :D:D

Artemisia
21-03-16, 19:53
Ήρθαν τα πραγματάκια μου :smt041:smt041:smt041
Δίχτυ , καινούρια UV και η αγαπημένη μου τροφούλα :D:D:D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq195-artemisia_kou-20160321_192452_zpsojdgqdwm.jpg (http://s447.photobucket.com/user/Artemisia_Kou/media/20160321_192452_zpsojdgqdwm.jpg.html)

tsoui
21-03-16, 20:27
Μεγιες μεγιες!Αυτή είναι συσκευασία "οικογενειακή" :D

Artemisia
21-03-16, 21:37
Οικογενειακή :D:D:D:D 4 Κιλά θα με πάει 1 μήνα :D:D:D:D άν ανέβει η θερμοκρασία ;) Και τα χρυσόψαρα ταϊζω :D

alexis cosmo
21-03-16, 21:46
τέτοια συσκευασία παίρνω για το σκύλο χαχαχαχαχ
αυτό θα πει καλοταισμενα:D

Artemisia
21-03-16, 22:00
Χαχαχαχαχαχαχα Αλέξη και τα Κόι σαν σκύλοι είναι ;) και στον χαρακτήρα και στο φαγητό :D:D

tsala
21-03-16, 22:43
4 κιλα σκυλοτροφη ,μου παει 1,5 μηνα περιπου:D
Pellets ειναι Αρτεμισια;
Βυθιζονται;

Artemisia
21-03-16, 22:54
Πέλετ είναι Γιάννη αλλά floating :D:D βυθιζόμενη δίνω μόνο φθινόπωρο χειμώνα :D ανάλογα με τις θερμοκρασίες και τα λεφτά ;)

tsala
22-03-16, 12:32
τι βυθιζομενη παιρνεις?
αυτες της τροπικαλ του λιτρου , τις εχεις δοκιμασει?
ψαχνω μια μεγαλη συσκευασια , αλλα βυθιζομενα..
δεν θελω ομως να δωσω μια περιουσια, ζηταω πολλα?:D

Artemisia
22-03-16, 17:55
Γιάννη της Τρόπικαλ πήρα μερικές φορές αλλά χωρίς χρώμα κλπ (ειμαι πολυ ιδιόρρυθμη στο τάισμα) οπότε καταλαβαίνεις δεν συμβιβάζομαι εύκολα :D Πάντα διαβάζω όλα τα συστατικά και άν η τροφή λέει without artificial colors και κάποια Ε την παίρνω , αλλιώς αντε να βρω τροφή την προκοπής :confused:
Λοιπόν τα 300 γραμ. για χρυσόψαρα βυθιζόμενη τιμές χωρίς να έχουν έξοδα αποστολής :
http://www.ebay.com/itm/Hikari-Lionhead-Ranchu-Baby-Gold-Mini-pellet-Sinking-Fish-food-Goldfish-Japan-/252124920951?var=550966834896&hash=item3ab3d0fc77:m:mkKjCrTr602PVs1AvPxgi8A
http://www.ebay.com/itm/Hikari-Breeder-Preferred-Saki-Hikari-Fancy-Goldfish-Sinking-Pellet-from-Japan-/351414967671?hash=item51d1f6dd77:g:W-cAAOSwKrhVbAQ0
http://www.ebay.com/itm/Hikari-Oranda-Baby-Gold-Mini-pellet-Floating-Color-Fish-Goldfish-food-Ranchu/311466072835?_trksid=p2045573.c100034.m2102&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26 asc%3D35958%26meid%3D9569587f5f3144599f23d12b3a1c1 56b%26pid%3D100034%26rk%3D2%26rkt%3D8%26sd%3D25212 4920951

Μπορώ να σου παραγγείλω αν δεν μπορείς :D (με έμαθε ο Τάκης) και αν θέλεις σου στέλνω 1000 ml (δεν θέλω κουβέντα για λεφτά ) απο την βυθιζόμενη που έχω (20 κιλά είχα αγοράσει) αλλά είναι μεγάλη θα πρέπει να την σπάσεις . (εγω έχω ένα γουδί μόνο για τροφές χαχαχαχχα)

tsala
22-03-16, 22:26
Ευχαριστω Αρτεμισια, παλι γαυρο θα φανε! Χαχαχα:D
Οχι ρε συ, τι να μου στειλεις, αν ειναι θα παρω..
Για την ωρα εχω κατι ψιλα τετρα goldfish και μια ακομα για συμπληρωμα στον γαυρο.. Μετα βλεπουμε;)
Μπορω κι εγω να παραγγειλω πλεον , μου εμαθε ο Παναγιωτης , εκανα λογαριασμο στο revolut.:D

Artemisia
22-03-16, 22:30
Εγω Paypal (Tακης) :D:D:D Λοιπόν θα σου στείλω δεν θέλω χαζά ;) Θα τα πούμε με ΠΜ. :D:D

tsala
22-03-16, 22:40
Κι εγω paypal βρε, αλλα με αγγλικη καρτα.. no capital controls :p

Artemisia
27-03-16, 15:23
Το πρώτο ανθισμένο μου Νούφαρο για φέτος :D:D

tsala
27-03-16, 16:13
Αυτα ειναι!!!!:smt041

Artemisia
27-03-16, 16:57
Ευχαριστώ Γιάννη :D Νωρίς νωρίς φέτος και με βροχή :D:D

tsoui
27-03-16, 17:22
Εχω μπει σε σκεψεις να βαλω στο ενυδρειο...... που δε ξερω χαχα πανεμορφο ανθος!!!

Artemisia
27-03-16, 18:11
Eυχαριστώ Χρήστο :D:D Θα μπορούσες άνετα να βάλεις σε ενα ενυδρείο που έχεις πολύ υπόστρωμα και που δεν θα έχουν τα ψάρια πρόβλημα αν τους καλύψει την επιφάνεια και δεν περνάει πολύ φως .
Αν το αποφασίσεις μου λές και άν κάνει κάποιο απο αυτα που έχω για το υψος του ενυδρείου σου στέλνω ;)

tsoui
27-03-16, 18:13
Α ρε Αρτεμησια ψυχουλα εισαι σε ευχαριστω!