PDA

Επιστροφή στο Forum : μονομαχος

kiriaki
03-01-15, 09:37
καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. ολοτελα καινουρια στο μαγευτικο κοσμο των ψαριων και αυτο απο συμπτωση. εφεραν δωρο στην κορη μου εναν μονομαχο μεσα σε ενα πλαστικο ενυδρειο, χωρις εξοπλισμο (στην ουσια γυαλα) περιπου 10 λτ, οπως το εβγαλα απο τις διαστασεις του. τα οικονομικα δεν επιτρεπουν και μεγαλες επεμβασεις, δε θα μπορουσα δλδ να παρω μεγαλυτερο ενυδρειο.... θα μπορουσατε να με βοηθησετε να εξοπλισω το υπαρχον ενυδρειακι με τα απαραιτητα, ωστε να βελτιωσω οσο το δυνατον τις συνθηκες διαβιωσης του μικρου μας φιλου; εχω χαθει μεσα στο διαδικτυο με φιλτρα, θερμοστατες κ.λ.π. και δε βγαζω ακρη.... ευχαριστω εκ των προτερων

johnpecn`
03-01-15, 10:13
Καλώς ήρθες ,δυστυχώς το δοχείο που έχεις ειναι εντελώς ακατάλληλο ,δεν μπορείς να διαθέσεις ουτε 50 ευρω;

kiriaki
03-01-15, 10:32
καλημερα, και ευχαριστω για το καλωσορισμα. ας πουμε πως μπορω να διαθεσω 50 ευρω, εχεις να μου προτεινεις κατι;

johnpecn`
03-01-15, 10:56
Εδώ στο φόρουμ στις αγγελίες έκανα ενα πρόχειρο ψάξιμο και βρηκα
Ενυδρειο 45 λιτρα 20 ευρω
Εσωτερικό φιλτρο 11.90 ευρω http://www.petsupermarket.gr/3080/προϊόντα/jet-flo-75-για-ενυδρεία-έως-75lt.html
Θερμοστάτη 14.20 ευρω http://www.petsupermarket.gr/263/κατάλογος/θερμοστάτες.html
Συν 2-3 κιλα άμμο η χαλίκι 4-5 ευρω η και τζάμπα. :D

astrapcian
03-01-15, 11:08
θέλει λίγο ψάξιμο... έχει και ποιο φθηνά για αρχή και αν σου αρέσει το χόμπι βλέπουμε.. πχ

θερμοστάτης: εδώ (http://www.igna.gr/index.php/eshop/thermansi-psyksi-6/esoterikoi-thermantire-49/gyalinoi-50/1836-bg01-0019-thermantiras-rs-100w-210mm-detail)

και φίλτρο κρεμαστό για να μην σου τρώει και άλλο χώρο εδώ (http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/kremasta-83/1830-bg01-0013-sl-106-hang-on-filter-6-5w-250-lt-h-detail)

johnpecn`
03-01-15, 11:12
θέλει λίγο ψάξιμο... έχει και ποιο φθηνά για αρχή και αν σου αρέσει το χόμπι βλέπουμε.. πχ

θερμοστάτης: εδώ (http://www.igna.gr/index.php/eshop/thermansi-psyksi-6/esoterikoi-thermantire-49/gyalinoi-50/1836-bg01-0019-thermantiras-rs-100w-210mm-detail)

και φίλτρο κρεμαστό για να μην σου τρώει και άλλο χώρο εδώ (http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/kremasta-83/1830-bg01-0013-sl-106-hang-on-filter-6-5w-250-lt-h-detail)

+1

Αν αποφασίσεις να προβείς στις άνωθεν αγορές θα έχεις ενα πολυ σωστό μονομαχοενυδρειο :D
Το βασικό για μενα ειναι οτι ενδιαφερθηκες.

gordon
03-01-15, 11:41
αυτο http://www.igna.gr/index.php/eshop/enydreia-1/1843-bg01-0026-hailea-f30-mayro-36ch24ch38-32lt-me-eksopl-detail
και ενας θερμαντηρας http://www.igna.gr/index.php/eshop/thermansi-psyksi-6/1834-bg01-0017-thermantiras-rs-50w-185mm-detail
ειναι οτι πρέπει για το ψαράκι σου με 60 ευρω περίπου ...καινούργια..
με σωστο στήσιμο και με τη βοηθεια μερικών απο εδω μέσα θα κάνεις ένα πολύ όμορφο μονομαχοενυδρείο !!! καλή αρχή
-------------------------
αυτο http://www.igna.gr/index.php/eshop/enydreia-1/1843-bg01-0026-hailea-f30-mayro-36ch24ch38-32lt-me-eksopl-detail
και ενας θερμαντηρας http://www.igna.gr/index.php/eshop/thermansi-psyksi-6/1834-bg01-0017-thermantiras-rs-50w-185mm-detail
ειναι οτι πρέπει για το ψαράκι σου με 60 ευρω περίπου ...καινούργια..
με σωστο στήσιμο και με τη βοηθεια μερικών απο εδω μέσα θα κάνεις ένα πολύ όμορφο μονομαχοενυδρείο !!! καλή αρχή

με αυτο σου βγαινει λίγο φθηνότερα http://www.igna.gr/index.php/eshop/enydreia-1/1979-bg01-0169-enydreio-hailea-b-30-black-detail

astrapcian
03-01-15, 11:56
όπως βλέπεις λύσεις υπάρχουν αρκεί να το θέλεις..

kiriaki
03-01-15, 12:28
οντως οπως τα παρουσιαζετε υπαρχουν πολλες επιλογες. σταθηκα παντως στην απαντηση του φιλου ή της φιλης astrapcian που μου προτεινει τον συγκεκριμενο εξοπλισμο. ηθελα να ρωτησω αν αυτα που μου προτεινεις αφορουν το ενυδρειακι που εχω. αν ειναι ετσι ισως να μπορω να καθυστερησω λιγο την αγορα καποιου καινουριου. στην πορεια ισως μπορεσω να κατασκευασω (με βοηθεια εννοειται) ενα στις διαστασεις που θελω ή και να βρω μεσω γνωστων κατι που θα με εξυπηρετει.

astrapcian
03-01-15, 13:18
δυστυχώς δεν κάνει ο εξοπλισμός για την γυάλα σου αλλά δεν θα αντέξι και το ψαράκι εκεί μέσα. αν θέλεις την γνώμη μου δώσε μερικά χρήματα και αγόρασε των εξοπλισμό που σου προτείναμε και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε ευχαριστήσει.

ChocolatePuma
03-01-15, 13:58
Αν μπορείς να προμηθευτείς το παρακάτω, ειναι μια καλή αρχή
http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-48650/48936/

Διάθεση να σωθεί το ψαράκι υπάρχει? ;)

kgf12345
03-01-15, 15:25
βλεπω εισαι τηνο,ισχυει?

γιατι αν κατεβαινετε καθολου αθηνα,υπαρχουνε λυσεις οικονομικες-εως τζαμπα.

αν σκοπευετε να κατεβειτε καθολου αθηνα,η μπορειτε εστω να πληρωσετε εξοδα ταχυδρομειου,στειλε μου πμ.
για τη γυαλα δεν μπορω να σε βοηθησω,αλλα για ολα τα υπολοιπα που θα χρειαστεις μπορω;)

αν οχι,χρειαζεσαι ενα ενυδρειο απο 25(μινιμουμ-και οχι απολυτα ιδανικο) εως 55-60 λιτρα(ιδανικα).
αναλογα με το κοστος τωρα και τι μπορειτε να διαθεσετε,τα περισσοτερα λιτρα θα ειναι πιο ευκολα στη συντηρηση αποτι τα λιγοτερα.
φυσικα αν υπαρχει διαθεση για να ζησει καλα το ψαρι,μπορει να γινει και στα μινιμουμ λιτρα,που ομως δεν πρεπει να ειναι κατω απο 25.
αλλιως θα υπαρχουνε προβληματα σταθεροτητας θερμοκρασιας και παραμετρων νερου,που οσο καλη διαθεση και αν εχει καποιος,δυστυχως παλι θα υπαρχουν
και θα τα πληρωσει το ψαρι.

εκτος απο ενυδρειο θα χρειαστεις απαραιτητα θερμαντηρα,φιλτρο με βιολογικο υλικο,θερμομετρο,τεστ,και υλικα για τη διακοσμηση.

επισης διαβασε τα υπομνηματα στην κατηγορια των αρχαριων και στην κατηγορια των μονομαχων.
τα γραφουν ολα αναλυτικα.
οτι απορια εχεις,ρωτα.
ειναι ολα εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490).

lifefx
03-01-15, 15:30
βλεπω εισαι τηνο,ισχυει?

γιατι αν κατεβαινετε καθολου αθηνα,υπαρχουνε λυσεις οικονομικες-εως τζαμπα.

αν σκοπευετε να κατεβειτε καθολου αθηνα,η μπορειτε εστω να πληρωσετε εξοδα ταχυδρομειου,στειλε μου πμ.
Σ'αγαπω...:grin:

kgf12345
03-01-15, 15:37
χαχαχαχα:D

ChocolatePuma
03-01-15, 15:44
Κι εγω μέσα
Γι αυτο ρωτησα πιο πανω αν υπάρχει διάθεση να σωθεί το ψαρι
Φιλτρο και θερμαντήρας υπάρχουν
Ξυλα για διακόσμηση ναι
Τροφές ναι
Φυλλα καταπα και alder ναι
Χαλικι δεν εχω δυστυχως

Οπότε αν υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε, υπολογιστε κι εμένα ειτε σε αποστολη ειτε σε παραλαβή απο Αθήνα

kgf12345
03-01-15, 15:45
ωραιος!
μπραβο ρε σακη!:smt041

ChocolatePuma
03-01-15, 19:16
ωραιος!
μπραβο ρε σακη!:smt041

Έτσι κι αλλιώς κάθονται :grin:
Το θέμα ειναι να πιάσουν τόπο και το χόμπι να κερδίσει ένα νέο μέλος...;)

kgf12345
03-01-15, 20:54
στο μυαλο μου εισαι:D

kiriaki
03-01-15, 22:54
βρε παιδια, με συγκινειτε.... η διαθεση που εχετε να βοηθησετε, δειχνει την αγαπη σας για αυτα τα μικρα πλασματακια. για να ερθω αθηνα το βλεπω εως αδυνατο (οπως λεω χαριτολογοντας μακαβρια, μονο αν ειμαι για γιατρο). ωστοσο μπορουμε να κανονισουμε με το ταχυδρομειο.
αυτο που θελω πανω απο ολα ειναι να εξασφαλισω μια αξιοπρεπη διαβιωση για τον μικρο γοδεφρειδο (ετσι τον ονομασε η κορη μου). αν μπορειτε να μου δωσετε καποια λυση, με το αζημιωτο βεβαια, θα σας ειμαι ευγνωμων....

lifefx
03-01-15, 23:17
Ναι είναι συγκινητικά τα παλιοπαιδα :D....
Καλώς ήρθες στο GAB,είναι εμπειρία.
Και το ψαράκι σου να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει μονο για να διασκεδαζουμε μάζι του,άρα να είσαι υπεύθυνη μαζι του και θα σε ανταμείψει

paraskevas
03-01-15, 23:29
Καλησπερα βλεποντας ολη την συζητηση δεν κρατηθηκα να μην παραθεσω την γνωμη μου σαν αρχαριος στον κοσμο των ενυδρειων και των ψαριων.
πρωτον να πω ενα μπραβο στα παιδια που προτιθενται να παραχωρισουν τα απαραιτητα εξαρτηματα για το ενυδρειο σου , αυτο δειχνει την αγαπη τους για το χομπι
και δευτερον σε εσενα σε σενα που θες να κανεις τα παντα για να διασφαλισεις ενα καλο περιβαλλον για το ψαρακι σου.
Γιαυτο θα σου πω την ειλικρινη αποψη μου σαν εντελως αρχαριος, δωσε το ψαρακι καπου προσωρινα και κανε ενα βημα πισω και δες εαν θες πραγματικα να ασχοληθεις με το χομπι κανε ενα πλανο μην βιαζεσε ξεκινα απο την αρχη. Επειδη ανεφερες στην αρχη οτι οικονομικα δεν επιτερπουν πολλα και να διευκρινισω οτι το σεβομαι απολυτα και πανω κατω και εγω ετσι ειμαι σου λεω οτι το χομπι δεν ειναι φθηνο, δεν περνεις γυαλα,φως,φιλτρο,θερμοστατη,τροφη και τελος ολα λύθηκαν ενα ενυδρειο εχει συνεχεια εξοδα, να ενα φαρμακο να μια αλλη τροφη για ποικιλια να μια βλαβη ή αναβαθμιση του εξοπλισμου.
Δες κανε τα σχεδια σου και αμα εισαι προθυμη να δεσμευτεις προχωρα εδω υπαρχουν αρκετα παιδια ετοιμα και προθυμα να σου λυσουν ολες τις αποριες σου, απλα εχω δει πολλα παιδια ξεκινησαν σαν εσενα, βρεθηκε ξαφνικα στην κατοχη τους μια γυαλα με ενα ψαρι και δεν ηξεραν τι να κανουν και το πρωτο που εγραφαν ειναι σοσ τι να κανω το ψαρι δεν ειναι καλα.
Δεν θελω να σε αποθαρρύνω απλα καποιος πρεπει να σου πει και τα κακα στην αρχη για να ξερεις που μπενεις.
Ελπιζω να μην σε προσβαλλα ή σε εθιξα με αυτα που εγραψα (ειναι και πολλα) αλλα και εγω σαν αρχαριος αυτα περναω.

kiriaki
04-01-15, 00:45
φιλε παρασκευα πολυ καλα κανεις και παραθετεις τις επισημανσεις σου. δε με προσβαλεις καθολου, ισα-ισα που επικροτω τη θεση σου και συμφωνω μαζι σου. γνωριζω απο πολυ κοντα περιπτωσεις ανθρωπων -και ακομα χειροτερα οικογενειων, που αναλαμβανουν τη φροντιδα καποιου μικρου φιλου, ενος σκυλακου, μιας γατας, ενος παπαγαλου ή ενος ψαριου και το αντιμετωπιζουν στην πορεια ως αναλωσιμο. ευτυχως δε συμβαινει στη δικη μου οικογενεια, μπορουν να στο διαβεβαιωσουν οι δυο σκυλοι, 4 γατες, δυο καναρινια και φυσικα οι κοτες μου:D:D:D το ενυδρειο το ειχα παντα στο μυαλο μου, αλλα οι συγκυριες δε βοηθησαν και πολυ ωστε να κανω κατι. ισως αυτη ειναι η αρχη.
επισης να διευκρινισω πως τα παιδια οπως αναφερεις, σε καμια περιπτωση δε θα μου παραχωρησουν κατι. αν μπορω να ανταπεξελθω οικονομικα στην προταση θα δεχτω.... :smt023

kgf12345
04-01-15, 01:48
@kiriaki

εχεις πμ.

stanisalus18
04-01-15, 01:49
αν σε ενδιαφερει σου στελνω τη δευτερα πρωι με το πρωτο πλοιο για τηνο ενα ενυδρειο 40-45 λιτρων με μερικα καλουδια χαρισμα απο μενα... θα χαρω πολυ αν το δεχτεις...

kgf12345
04-01-15, 01:51
ωραιος!

@kiriaki
θα ελεγα να συνενοηθεις με το γιαννη(stanisalus)
και μολις κανονισετε να μου πειτε κιεμενα για να βρεθω κιεγω με το γιαννη και να τα κανουμε ολα πακετο,ναρθουν ολα μαζι:D

stanisalus18
04-01-15, 01:54
ωραιος!

@kiriaki
θα ελεγα να συνενοηθεις με το γιαννη(stanisalus)
και μολις κανονισετε να μου πειτε κιεμενα για να βρεθω κιεγω με το γιαννη και να τα κανουμε ολα πακετο,ναρθουν ολα μαζι:D

μεσα :grin: αναμενουμε την απαντηση του φιλου μας τωρα :rolleyes: καλη χρονια να εχουμε παιδια

lifefx
04-01-15, 02:34
Σώθηκε άλλος ένας μονομάχος...:smt023

ChocolatePuma
04-01-15, 02:42
Πειτε και σε μενα λεμεεεεε να στειλω οτι μπορω :D

kgf12345
04-01-15, 02:47
ναι ντε!:Dκατσε να κανονισει με το γιαννη πρωτα,μη στελνουμε 3 διαφορετικα πακετα αφου χωρανε ολα στη γυαλα:D

ChocolatePuma
04-01-15, 02:53
ναι ντε!:Dκατσε να κανονισει με το γιαννη πρωτα,μη στελνουμε 3 διαφορετικα πακετα αφου χωρανε ολα στη γυαλα:D

Ενταξει, παω για υπνο ήσυχος :p

nikos1125
04-01-15, 04:13
μπραβο ρε παιδια που βοηθατε και εναν ανθρωπο να προχωρησει με το χομπι και να σωθει το ψαρακι.μακαρι να ειχα κατι να βοηθησω κι εγω. παρασκεβα ολοι απο καπου ξεκινησαμε και ενα ενυδρειο με ενα μονομαχο μπορεσαμε να το φτιαξουμε. νομιζω οτι πρεπει να ενθαρρυνουμε τον κοσμο να ασχοληθει με το χομπι και οχι να τους αποθαρρυνουμε.και τα εξοδα που λες στην πορεια..... τροφη???

kiriaki
05-01-15, 12:46
τι να πω, εχω παθει πλακα...... ωστοσο αν δεχτω ολα αυτα που μου λετε ειναι σαν να αναιρω αυτοματα αυτα που εγραψα στον παρασκευα. ολοι πληρωσατε για αυτα που μου αναφερετε, οποτε ειναι αδικο να τα παρω εγω ετσι. φιλε γιαννη με ενδιαφερει πολυ η προταση σου, οποτε θα ηθελα να μου δωσεις μια τιμη για τα πραγματα που εχεις, ομοιως και οι υπολοιποι της παρεας και ελπιζω να βγαλουμε ακρη... οπως και να εχει σας συγχαιρω ειλικρινα για το ενδιαφερον σας που καθρεφτιζει την αγαπη σας για αυτα τα πλασματακια....

Τάκης
05-01-15, 16:08
Αυτα είναι τα παιδιά του φόρουμ.
Συγχαρητήρια παιδιά ,
Μπράβο

ChocolatePuma
05-01-15, 21:10
τι να πω, εχω παθει πλακα...... ωστοσο αν δεχτω ολα αυτα που μου λετε ειναι σαν να αναιρω αυτοματα αυτα που εγραψα στον παρασκευα. ολοι πληρωσατε για αυτα που μου αναφερετε, οποτε ειναι αδικο να τα παρω εγω ετσι. φιλε γιαννη με ενδιαφερει πολυ η προταση σου, οποτε θα ηθελα να μου δωσεις μια τιμη για τα πραγματα που εχεις, ομοιως και οι υπολοιποι της παρεας και ελπιζω να βγαλουμε ακρη... οπως και να εχει σας συγχαιρω ειλικρινα για το ενδιαφερον σας που καθρεφτιζει την αγαπη σας για αυτα τα πλασματακια....

Τα δικα μου αντικείμενα (θερμαντήρας, φιλτράκι, φυλλα, alder και τροφή) δεν ειναι για πουλημα
Αν μπορούν να βοηθήσουν εσενα ή τον οποιοδήποτε νέο χομπίστα ο οποίος προσπαθεί να ξεκινήσει σωστά, τα παραχωρώ
Αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον για το ψάρι και το χόμπι γενικότερα

Περιμένω απο τον Γιάννη και τον Γιώργο να με ενημερώσουν τι θα χρειαστούν ;)

Τα υπόλοιπα με πμ (ήδη το καθυστερήσαμε εις βάρος του ψαριού ;))

stanisalus18
05-01-15, 21:32
και τα δικα μου που θα δωσω δεν ειναι για πουλημα. το ενυδρειο σε σχεδον αριστη κατασταση με τον μαμα φωτισμο, με προεγκατεστημενο συστημα ψυξης (2x 80αρια ανεμιστηρακια με το τροφοδοτικο τους) μια μεγαλη χουφτα βιολογικο υλικο ελαχιστα χρησιμοποιημενο (Eheim Substrat Pro) ενα 5αρι πολυπριζο ασφαλειας, μια εφεδρικη λαμπα της Arcadia ειδικη για φυτα, ενα ψηφιακο θερμομετρο και ενα κομματι ξυλο (μοπανι ειναι νομιζω)

ετοιμα ειναι και περιμενουν να τα παω στον πειραια να τα στειλω με το πλοιο για τηνο. το μονο που θα χρειαστω ειναι αν υπαρχει μια καθαρη κουτα απο καποιο παιδι εδω στις διαστασεις τουλαχιστον 40x45x50 εκατοστων για να το βαλω μεσα και κατι για να το τυλιξω ωστε να μην σπασει το τζαμι. ή εκτος αν εχετε να προτεινετε κατι που δεν το σκεφτηκα.
οι φωτογραφιες:

http://s16.postimg.org/okorq5hw5/IMAG0212.jpg

http://s16.postimg.org/66e8m65lh/IMAG0214.jpg

http://s16.postimg.org/j7zxc0tzp/IMAG0215.jpg

http://s16.postimg.org/4twjka85x/IMAG0216.jpg
Περιμένω απο τον Γιάννη και τον Γιώργο να με ενημερώσουν τι θα χρειαστούν ;)

Τα υπόλοιπα με πμ (ήδη το καθυστερήσαμε εις βάρος του ψαριού ;))

απο μενα τα υπολοιπα με PMs τωρα, Γιωργο κατι εχεις και δεν μπορω να σου στειλω μηνυμα.

Οντως το καθυστερησαμε λιγο :(

kgf12345
06-01-15, 00:20
οκ,επειδη οντως το καθυστερησαμε,εχουμε και λεμε.
εχω αυτα να στειλω:

ενα φιλτρακι εσωτερικο aquael turbo500 το οποιο μπορω να γεμισω με ελαφροπετρα.
θα ειναι αστρωτη,αλλα πιστευω θα το παλεψετε...

ενα θερμαντηρα 75αρη aquael
ενα μπουκαλακι(πανω απτο μισο)μελαφιξ
ενα μπουκαλακι(πανω απτο μισο)πιμαφιξ
μερικες τροφες που δεν εχουν ληξει ακομα και ητανε κλειστες σε δροσερο μερος
ενα θερμομετρο οινοπνευματος sera.
και μερικα φυλλα καταπα.
εχω και ενα ξυλο,αλλα θα το δουμε αν χωραει στο πακετο,οπως και αμμο,αλλα ισως ειναι καλυτερα να την προμηθευτεις εκει τοπικα την αμμο.
δεν ξερω αν θα χωραει,και ειναι και το βαρος...

νομιζα πως ειχα και μερικα τεστ αλλα δυστυχως τα ειχα δωσει και το ειδα τωρα.συγνωμη.

σακη θα πρεπει να συνενοηθουμε τωρα,λεω να στειλεις μερικα απτα αναλωσιμα που εχεις κιεσυ,πχ αλντερ,καταπα,τροφες κλπ δεν ξερω τι,
για να μου φυγουνε εμενα τα φιλτρα κλπ αποδω,μου πιανουν χωρο:D
τωρα πως θα βρεθουμε,ειναι ενα θεμα.αν εχεις καμια ιδεα,ριχτη...

γιαννη επισης θα πρεπει να συνενοηθουμε,για να μπορεσω να σε βρω να σου φερω τα πραγματα.
δυστυχως μου ειναι πολυ δυσκολο να κατεβω πειραια για να τα στειλω εγω,αν μπορεις εσυ(γιαννη) θα ειναι σουπερ.
για το πακεταρισμα τωρα,κατι θα βρεθει πιστευω...

οποιος θελει να στειλει πμ,ας στειλει τωρα που αδειασα λιγο απτο Inbox.
ξανα:D

@kiriaki
θα κανεις σουπερ μονομαχοενυδρειο:)
επισης,κατι που παραλειψαμε:

μεχρι να στησεις το ενυδρειο και να μπει το ψαρι μεσα,ταισμα ελαχιστο.μια φορα τη μερα,και αλλαγες νερου στη γυαλα 3 λιτρα καθε δυο μερες.
το νερο να προσεχεις να εχει οσο γινεται κοντινη(αν οχι ιδια) θερμοκρασια με το νερο που υπαρχει στη γυαλα.
και τη γυαλα κρατηστε τη αν γινεται σε μερος που να εχει μια σχετικα "ψηλη" θερμοκρασια χωρου.23-25 αν γινεται,καλα ειναι.
αυτο μεχρι να μπει σε ενυδρειο το ψαρι με θερμαντηρα....
το νερο θελει επισης αντιχλωριο.αν δεν εχεις,θα πρεπει να παρεις ενα.μεχρι να παρεις,το νερο της αλλαγης,αφηνε το να αεριζεται καλα μια μερα πριν το βαλεις στο ενυδρειο για να εξατμιζεται το χλωριο.

επισης,δεν γλυτωσες απτα εξοδα:D
θα χρειαστεις υγρα τεστ για ph,αμμωνια(NH3NH4),νιτρωδη(ΝΟ2),νιτρικα(NO3) και σκληροτητες(KH/GH αυτα τα δυο πανε μαζι σε μια συσκευασια).

αυτα.
μετα,στηνεις το ενυδρειο,και τα υπολοιπα τα συζηταμε εδω.
και φυσικα,διαβασε και αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78892).
πιστευω θα σε βοηθησει:)

kgf12345
06-01-15, 00:58
και κατι που το σκεφτηκα τωρα.υπαρχει πετσοπ εκει στην τηνο?
αν υπαρχει κ δεν ειναι κοπος,να προσθεσω κ μερικα φυλλαδια για μονομαχους να τα αφηνες εκει στο μαγαζι...:D

kiriaki
06-01-15, 11:17
μα στα αληθεια μιλατε τωρα; δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο... ειναι σαν να με περιμενατε!!! αφου εχετε τη διαθεση λοιπον να χαρισετε νομιζω θα ηταν πρεπον να δεχτω, πιστευω στην πορεια θα βρεθει ενας τροπος να ανταπωδωσω....
προς το παρον αλλαζω το νερο της γυαλας οπως μου περιγραφετε παραπανω, αφηνω σε δοχειο το νερο της αλλαγης ωστε να εξατμιστει το χλωριο και φροντιζω να μην υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις στη θερμοκρασια.
πετ σοπ υπαρχει στην τηνο, πολυ ευχαριστως να μου δωσετε τα φυλλαδια.
θα περιμενω νεα σας....:smt001

kgf12345
06-01-15, 11:25
οκ:)
στειλε ενα πμ στον γιαννη(stanisalus) με τα στοιχεια για την αποστολη,και θα συνενοηθω κιεγω μαζι του για τα υπολοιπα.ελπιζω να μπορεσει να βρεθουμε σημερα μπας και τα στειλουμε αυριο το πρωι:)

kiriaki
06-01-15, 17:16
καλα θα ηταν να το κανονισουμε απο πεμπτη και μετα, ειμαι σε απομακρυσμενο χωριο και προς το παρον ειμαστε αποκλεισμενοι απο το χιονι. μη φανταστητε πως εχει και 2 μετρα, απλα ο δρομος ειναι χαλια και ο μηχανισμος καθολου ετοιμος για αυτα τα καιρικα φαινομενα. απ' οτι φαινεται ο καιρος θα κρατησει μεχρι πεμπτη, οποτε καλα ειναι να το κανονισουμε μετα...
στελνω πμ στον γιαννη

kgf12345
06-01-15, 18:51
οκ,μια χαρα.αυριο θα συγκεντρωσουμε ολα τα πραγματα και θα τα πακεταρουμε,οποτε η πεμπτη η παρασκευη,πεταγεται ο γιαννης και τα στελνει;)

stanisalus18
09-01-15, 13:25
βρεθηκα με τον σακη εχτες κ πηρα τα δικα του, ηρθε ο γιωργος σημερα και με βοηθησε στη ετοιμασια του πακετου, εφερε και εκεινος τα δικα του και να ειναι ετοιμο το πακετο να μπει στο πλοιο για τηνο ;)

ειναι τυλιγμενο με bubble wrap μεσα και με χοντρο χαρτονι γυρω γυρω

http://s29.postimg.org/yr5qes29z/IMAG0221.jpg

delta66
09-01-15, 14:15
Γραψτε γυαλινο ενυδρειο απεξω

stanisalus18
09-01-15, 14:33
Γραψτε γυαλινο ενυδρειο απεξω

έγινε

kgf12345
09-01-15, 15:08
σωστος!δεν το σκεφτηκαμε:D

kiriaki
09-01-15, 21:10
παιδια χιλια συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω, αλλα εδω ειχαμε μεγαλο θεμα με τον καιρο. λιγο μετα που εστειλα το μνμ στον γιαννη, κοπηκε το ρευμα (σε ολο το νησι) και ξαναηρθε σημερα το πρωι. 3 μερες χωρις ηλεκτρικο, χωρις θερμανση, μεγαλο τμημα του νησιου χωρις νερο, κινητα ακομα δεν εχουμε και πολλοι απο τους δρομους ειναι ακομα κλειστοι. οταν ερχεται η κακοκαιρια εδω δεν αστειευεται.....
γιαννη πολυχρονος για τη γιορτη σου...
θα σου ηταν ευκολο να στειλεις το δεμα τη Δευτερα, που θα ειναι σιγουρα καθαρο το οδικο δικτυο και θα μπορω να κατεβω στην πολη; δε βασιζομαι να οδηγησω ακομα, γιατι ειναι και μια διαδρομη σχεδον 30 χιλ. με στροφες.
ή οποτε μπορεις μετα το σαββατοκυριακο;

ChocolatePuma
09-01-15, 21:43
βρεθηκα με τον σακη εχτες κ πηρα τα δικα του, ηρθε ο γιωργος σημερα και με βοηθησε στη ετοιμασια του πακετου, εφερε και εκεινος τα δικα του και να ειναι ετοιμο το πακετο να μπει στο πλοιο για τηνο ;)
ειναι τυλιγμενο με bubble wrap μεσα και με χοντρο χαρτονι γυρω γυρω

Είσαι τσάκαλος! :smt041

Εστειλε μηνυμα η Κυριακη πιο πανω...για το ποτε μπορει να παραλάβει ;)

kgf12345
13-01-15, 00:58
κανα νεο εδω,εχουμε?:D

kiriaki
13-01-15, 09:12
καλημερα..... συννενοουμαστε με πμ με τον γιαννη, προς το παρον τα καραβια εχουν απαγορευτικο λογω θυελλωδων ανεμων.
ο μονομαχος τα παει καλα, προσεχω θερμοκρασια και κανω αλλαγες, απλα δεν τον βλεπω να τρωει....
θα χρειαστω λιγη βοηθεια μαλλον με τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω οταν λαβω το ενυδρειο. περα απο τα τεστακια που μου ειπες να παρω, θα πρεπει να κανω αυτο που λετε, στρωσιμο του ενυδρειου; για ποσο διαστημα;

kgf12345
13-01-15, 12:03
ok!:)
αν δεν τρωει δεν ειναι καλο.
αλλα καποιες τροφες δεν τις τρωνε ευκολα,η πρεπει να τις μαθουνε για να αρχισουν να τις τρωνε.
καταρχην γραψε ποια τροφη εχεις και τι ημερομηνια ληξης γραφει πανω της.

στρωσιμο θα χρειαστεις ναι.αλλα,επειδη προκειται για μονο ενα ψαρι,και τα λιτρα του ενυδρειου που θα παρεις ειναι αρκετα,δεν θα ειναι δυσκολο να γινει.με λιγη προσοχη στις αλλαγες νερου,το στησιμο(αληθινα φυτα κλπ)και προσεκτικο ταισμα,θα ειναι σχετικα ευκολο και μπορει να γινει καπως "ανωδυνα".για βοηθεια μπορεις να χρησιμοποιησεις και καποιο ετοιμο σκευασμα για στρωσιμο.

το φιλτρο που θα παρεις εχει ελαφροπετρα σαν βιολογικο υλικο(για τη βιολογικη φιλτρανση) και σφουγγαρι για μηχανικη φιλτρανση(ωστε να κραταει τα χοντρα σκουπιδια)
αν δεν εχεις διαβασει τα υπομνηματα στους αρχαριους,τωρα ειναι ευκαιρια να τα διαβασεις και νασαι προετοιμασμενη;)
και οτι απορια εχεις,ρωτας εδω.

stanisalus18
13-01-15, 12:04
καλημερα..... συννενοουμαστε με πμ με τον γιαννη, προς το παρον τα καραβια εχουν απαγορευτικο λογω θυελλωδων ανεμων.
ο μονομαχος τα παει καλα, προσεχω θερμοκρασια και κανω αλλαγες, απλα δεν τον βλεπω να τρωει....
θα χρειαστω λιγη βοηθεια μαλλον με τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω οταν λαβω το ενυδρειο. περα απο τα τεστακια που μου ειπες να παρω, θα πρεπει να κανω αυτο που λετε, στρωσιμο του ενυδρειου; για ποσο διαστημα;

ναι θα φυγει το δεμα με τη πρωτη ευκαιρια.

θα χρειαστεις περα απο αυτα που θα σου ερθουν στο δεμα λιγη αμμο ή χαλικακι, εναν STC-1000 για να διατηρεις σταθερη τη θερμοκρασια με πολυ μικρες αποκλισεις και μερικα φυτακια. Βαλε αγγελια για μπολι μηπως και υπαρχει καποιος ενυδρειοφιλος με υγιες ενυδρειο εκει στο νησι να σε βοηθησει λιγο στο στρωσιμο. και τα τεστ να ειναι υγρα λογω αξιοπιστιας. τεστ αμμωνιας, νιτρωδων και νιτρικων. και αν το αντεχει η τσεπη σου τεστ για να ξερεις τις σκληροτητες του νερου, τεστ για pH, gH και kH.

και καλο διαβασμα και μελετη εδω για να κατανοησεις διαφορα. οτι δεν καταλαβαινεις, ρωτας

kiriaki
13-01-15, 19:28
δυστηχως δε μπορω να δω τι του εδινα γιατι σημερα το πρωι το εφαγε.....ο σκυλος. μαζι με το δοχειο:(
ηταν παντως σε μορφη φλεικς. μηπως ηταν τροφη για χρυσοψαρο; οπως διαβασα στο φορουμ την εχουν πατησει και αλλοι. αυριο θα του αγορασω καινουρια, δεν ξερω και τι εχει το (ενα και μοναδικο) πετσοπ του νησιου.
εχω διαβασει επιμελως ολα τα υπομνηματα που αφορουν στρωσιμο, εχω καταλαβει βεβαιως τη διαδικασια της μετατροπης της αμμωνιας σε νιτρικα, αλλα ηθελα να ρωτησω, γιατι δε βρηκα κατι σχετικο, ποιο ειναι το σκευασμα που μπορω να χρησιμοποιησω για βοηθεια στο στρωσιμο; επισης, ειναι παρα πολυ επικινδυνο να προμηθευτω μπολι απο το πετσοπ; δε γνωριζω καποιον εδω που εχει ενυδρειο και δεν ειμαι σιγουρη αν θα βγαλω ακρη με αγγελιες....

λεω να χρησιμοποιησω ποταμισιο χαλικακι και χονδροκοκκη αμμο αφου τα βρασω. με τα φυτα λιγο τα εμπλεξα...διαβασα πως το υποστρωμα μπορει να ειναι χωμα του εμποριου, αυτο που χρησιμοποιουμε για γλαστρες, αληθευει ή δεν καταλαβα καλα; απο που μπορω να προμηθευτω φυτα;
τελος αυτα τα υγρα τεστ ειναι λιγο τσουχτερα, θα ρωτησω αυριο και στο πετσοπ τις τιμες αλλα βρηκα και αυτο http://www.petcumulus.gr/aquili-aquarium-test-set. κανει;
αυτα προς το παρον. πολλες ερωτησεις, αλλα οπως λεει και το ρητο: "ρωτωντας πας στην πολη"

kgf12345
13-01-15, 21:38
μαζι με το δοχειο εφαγε την ψαροτροφη ο σκυλος?:o
δεινοσαυρο εχεις?:D

για τροφη,κοιταξε για αποξηραμενο Bloodworm.
αν βρεις και της sera,ακομα καλυτερα.
σου εχουμε βαλει κιεμεις στο δεμα αρκετες διαφορετικες τροφες,οποτε θα εχεις ποικιλια στην αρχη και αργοτερα βλεπεις τι τρωει το ψαρι και τι θα ξαναπαρεις.

θα σου απαντησω και στα υπολοιπα σε μερικα λεπτα...
σκευασματα για στρωσιμο υπαρχουνε διαφορα.
καποια λειτουργουνε οπως πρεπει αν ακολουθηθουν οι οδηγιες τους,καποια οχι.
δεν ξερω τι εχει το καταστημα εκει.θα πρεπει να δεις και να μας πεις.
για να μη δωσεις λεφτα τζαμπα.

για το μπολι,ειναι αρκετα επικινδυνο ναι.
αν το επαιρνες την ιδια μερα που αγοραστηκε το ψαρι(αν αγοραστηκε απτο ιδιο μαγαζι) τοτε θα ελεγα οκ.αλλα απο τοτε μεχρι τωρα,μπορει να εχει προκυψει κατι στα ενυδρεια του.
υποψιν,αυτο που λεω θα ισχυε μονο αν το ψαρι ειχε αγοραστει απτο ιδιο μαγαζι.

για το βυθο μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτα που λες,αλλα αν ειναι ασβεστολιθικα,μπορει να σου ανεβαζουν τις σκληροτητες του νερου.
ριξε μια ματια στο μαγαζι οταν πας,και ρωτα τον για χαλαζιακη αμμο.
αν εχει και δεν ειναι ακριβη,τοτε παρτη,θα γλυτωσεις αρκετο κοπο.
(αρκει να ειναι οντως χαλαζιακη)

για τα φυτα δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.μην βαλεις χωμα κλπ.δεν χρειαζεται,και πιο πολυ κακο θα κανεις.ειναι σιγουρο οτι θα σου ανεβασει αμμωνια αν βαλεις κανονικο χωμα μεσα.

στην αμμο που θα παρεις,θα φυτεψεις και τα φυτα.δες στο μαγαζι αν εχει καθολου αληθινα ενυδρειακα φυτα.
αν δεν εχει,θα δουμε τι θα γινει.

κατσε να σου ερθουν τα πραγματα,και τοτε θα μπορεις να κρινεις καλυτερα;)

delta66
13-01-15, 23:20
Αν μπορει να βρεθει μια απο αυτες για βασικη
http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=betta-pro
http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=betta-food

stanisalus18
14-01-15, 14:40
Αν μπορει να βρεθει μια απο αυτες για βασικη
http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=betta-pro
http://www.oceannutrition.eu/en/products.aspx?Product=betta-food

@kiriaki σου εστειλα μολις ενα PM για τις τροφες αυτες

tsala
14-01-15, 17:03
Αυτα είναι τα παιδιά του φόρουμ.
Συγχαρητήρια παιδιά ,
Μπράβο

+1000000000000000

Αξιοι !!!
το μπραβο μας ειναι λιγο!
:smt038:smt023

kiriaki
14-01-15, 17:36
καλησπερα.... οχι, δεν εχω δεινοσαυρο:D ενα τσομπανοσκυλο εχω, συνηθως δεν πειραζει τιποτα, αλλα αυτο φαινεται της καλομυρισε. και εχω και ενα μικρουλι που εγλειφε απο κατω οτι επεφτε....
λοιπον πηγα σημερα στο πετσοπ, δεν εχει τιποτα, ουτε bloodworms, ουτε αμμο, ουτε φυτα, ουτε υλικα για στρωσιμο, ουτε υγρα τεστ....απελπισια! σαν εταιρεια εχει τη sera, μπορω ισως να παραγγειλω καποια πραγματα αλλα ηταν η μητερα του στο μαγαζι, οποτε το αφησα προς το παρον. πηρα μια τροφη διαφορετικη απο την πρωτη που ειχα, αλλα ουτε αυτην την τρωει. επομενη κινηση ειναι να παραγγειλω αποψε κιολας απο ιντερνετ καποια απο αυτες που μου προτεινετε, οπως αυτες που μου εγραψε ο delta. θα ηθελα να μου πειτε, αν τα υγρα τεστ που παραθεσα πιο πανω ειναι ενταξει, ωστε να τα παραγγειλω μαζι.

kgf12345
14-01-15, 17:51
για τα τεστ αυτα(aquili),υπαρχουν λιγο αντικρουομενες αποψεις,αποτι εχω καταλαβει...

καπoιοι λενε πως ειναι καλα για την τιμη τους,αλλοι παλι λενε πως μπορει να τυχουνε και προβληματικα.βεβαια προβληματικα μπορει να τυχουν ολα...

για μενα,η καλυτερη περιπτωση ειναι να τα παραγγειλεις απο ebay ολα μαζι και να ξεμπερδευεις.
τωρα για μαρκες τι να σου πω?
τα api θεωρουνται τα πιο αξιοπιστα γενικα,αν και προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα και με τεστ της tetra,η της sera.

κοιταξε μερικα online μαγαζια,και συγκρινε τιμες.δεν χρειαζεται να τα παρεις ολα απτην ιδια εταιρια και δεν τα χρειαζεσαι ολα μαζι.αυτα που χρειαζεσαι και ειναι βασικα προς το παρον,ειναι τα τεστ για αμμωνια,νιτρωδη και νιτρικα.
τα αλλα δυο(πεχα και σκληροτητες) μπορεις να τα παρεις αργοτερα.(καλο ειναι να τα εχεις και αυτα)

πχ μπορεις να κοιταξεις
www.igna.gr (http://www.igna.gr)
www.petsupermarket.gr (http://www.petsupermarket.gr)
και αν εχει και κανεις αλλος καποιο καταστημα υποψη του,ας το γραψει.

επισης μαζι με τα τεστ,παρε και ενα μπουκαλι seachem prime.ειναι αντιχλωριο συμπυκνωμενο(αρα εχει οικονομικη δοσολογια)και μπορει να σου χρειαστει γιατι αντιμετωπιζει και την αμμωνια αν τυχει εξαρση.

kiriaki
14-01-15, 18:32
ξεχασα να πω πως αντιχλωριο πηρα σημερα της sera. θα ριξω μια ματια και στο ebay και γενικα στα eshop και θα παραγγειλω.
εντωμεταξυ, μεχρι να ερθει η τροφη μπορω να δωσω κατι αλλο στο ψαρι; μαλλον ειναι πολλες μερες νηστικο....

kgf12345
14-01-15, 18:36
ποσες δηλαδη?:D
καλα το μαγαζι εκει δεν ειχε τιποτα απολυτως απο τροφες?
ποιο αντιχλωριο της σερα πηρες?(δε βγαζει μονο ενα)

kiriaki
14-01-15, 19:14
γραφει aquatan, ειναι στα 50 ml. απο τροφες εχει απλα φλεικς για τα διαφορα ειδη ψαριων, ειχε μια αλλη που ηταν σε διαφορετικη μορφη, κατι σαν γαριδακια αλλα ειχε ληξει και εχει και σπιρουλινα.
και την προηγουμενη τροφη την ψιλοδοκιμαζε, δεν το ειδα ποτε να τρωει με ορεξη....

kgf12345
14-01-15, 20:02
το ακουαταν χρησιμοποιησε το μεχρι να σου τελειωσει στις αλλαγες νερου,και οταν κοντευει να τελειωσει,παρε Prime.
με ενα μπουκαλι,θα βγαλεις κανα χρονο στα λιτρα αλλαγης που θες.

κοιταξε στη σελιδα της σερα και δες τις τροφες που εχει για betta fish.
http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/category/trofi-1648.html

αν δεις καποια που υπαρχει στο μαγαζι,παιρνεις αυτη.γενικα ειναι πιο "ασφαλη"(στο να τη φαει) τροφες που βασιζονται σε σκουληκια,εντομα κλπ.
πχ bloodworms,tubifex,δαφνια,αρτεμια κλπ
πχ αν δεις αυτη εισαι μια χαρα.
http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ola-ta-diakosmitika-psaria-2480/product/sera-fd-bloodworms.html

αλλιως κοιτα για συσκευασιες που εχουνε ειτε μονομαχο πανω τους,ειτε δισκους.

αν δεν εχει,τοτε θα κοιταξεις για καποια γενικη τροφη για τροπικα ψαρια,σε φλεικς.
πχ http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ola-ta-diakosmitika-psaria-2480/product/sera-flocken-menue.html

αν δεις τροφη σε μπιλακια,κοιταξε να περιεχει ζωικες πρωτεινες και οχι φυτικες,γιατι δεν ειναι φυτοφαγο το ψαρι σου.
επισης,προτιμησε τροφες που επιπλεουνε για καποιο διαστημα.δεν θες τροφη για βυθοψαρα δηλαδη που παει στον πατο αμεσως.

η σπιρουλινα καλη ειναι να μαθει να την τρωει,αλλα αστο για αργοτερα,οταν θα εχεις χρονο να διαλεξεις και να παραγγειλεις.

γενικα δες για φλεικς τροπικων ψαριων.αλλα οχι ταμπλετες και οχι για ψαρια που ειναι φυτοφαγα.οπου δεις κοκκινο χρωμα κοντα εισαι,οπου δεις πρασινο μακρια:D

δεν ξερω σε τι κατασταση τις εχει τις τροφες στο μαγαζι,αλλα αν ειναι πολυ "παρακμιακο" το καταστημα κοιταξε να μην ειναι ληγμενες,διαλεξε απο πισω στο ραφι αν τις βλεπει ηλιος κλπ και φυσικα να ειναι και σφραγισμενες.

παρε μικρη συσκευασια γιατι εκτος απτο οτι μπορει να μην του αρεσει πολυ,οι μεγαλες δεν συμφερουνε μακροπροθεσμα.αρχιζουν να χαλανε με την υγρασια μολις ανοιχτουνε.
οποτε κοιτα για μικρες συσκευασιες,ωστε να ειναι φρεσκες,και να υπαρχει ποικιλια γενικα οπως τελειωνουνε.
δηλαδη ειναι καλυτερα να παρεις 2-3 διαφορετικες μικρες,παρα μια μεγαλη που σε κανα τριμηνο θα την πεταξεις.

αν δεν την τρωει με ορεξη αυτη που θα παρεις,θα τη βρεξεις σε σκορδοζουμο,και λογικα θα τη φαει.
και θα του κανει και καλο το σκορδο μεχρι να παρεις το δεμα και να δεις τι θα κανεις.

για χαλαζιακη αμμο,κοιταξε και σε οικοδομικα υλικα εκει στο νησι.ισως να βρεις κατι.
πρεπει να τους πεις ομως πως θες χαλαζιακη.
αν ειχες τεστ για σκληροτητες θα βοηθαγε να δεις αν επηρεαζει το νερο η οχι και αρα,αν ειναι οντως χαλαζιακη...

τεσπα.τωρα θα πας λιγο ψαχνωντας.και με βοηθεια αποδω,κατι θα γινει πιστευω...
ασχετο/σχετικο.
κανα φυτωριο παιζει εκει στο νησι η δεν?:)

kiriaki
14-01-15, 20:06
σκορδοζουμο; δηλαδη λοιωνω το σκορδο και νοτιζω την τροφη;
οσο για την αμμο λεω να κανω τη δοκιμη με το ακουα φορτε που διαβασα, θα ρωτησω και σε οικοδομικα υλικα.
ευχαριστω για τις πληροφοριες, θα ψαξω και θα ενημερωσω

kgf12345
14-01-15, 20:15
ναι.
σε ενα σφηνοποτηρο θα λιωσεις μια σκελιδα σκορδο,θα προσθεσεις λιγο νερο (μερικες σταγονες)απτο ενυδρειο η τη γυαλα στην προκειμενη περιπτωση,θα το ανακατεψεις,και σαυτο το θολο υγρο που θα προκυψει,θα βρεξεις την τροφη.αν το δεις να τρωει ετσι,ταιζε το ψαρι και αφηνε το νηστικο καθε τριτη μερα.δεν παθαινει τιποτα αν πεινασει μια μερα.
και παραπανω δεν παθαινει τιποτα,απλα δεν ξερω ποσες μερες ειναι νηστικο τωρα γιαυτο το λεω.

αυτο σε περιπτωση που δεν τρωεει την τροφη που θα παρεις.αν την τρωει δεν υπαρχει λογος να το κανεις.
θα το κανεις αργοτερα μια φορα στο τοσο.
με το ακουαφορτε στην αμμο,δεν θα βγαλεις ακρη.
το πιθανοτερο ειναι πως θα αφριζει ειτε ειναι χαλαζιακη ειτε οχι γιατι θα περιεχει και αλλες βρωμιες,σκονη κλπ.

δοκιμασε αν θες,(με προσοχη γιατι το ακουαφορτε ειναι καυστικο) αλλα 99% θα αφρισει:D
αν πετυχεις αμμο που δεν αφριζει,στειλε μου κιεμενα ενα τσουβαλι:D

ChocolatePuma
14-01-15, 20:22
@Κυριακή, το πακέτο έφτασε?

@Γιωργο, τι μαχαιρι ειναι αυτό στη φωτο????:(

kgf12345
14-01-15, 20:24
κυριακη σορυ για το οφτοπικ...

σημερινο σακη,σημερα το τελειωσα κ μενει η θηκη.
και εχει βγει πολυ καλο...
δουλευω κιαλλο ομως...

stanisalus18
16-01-15, 06:56
ξεκινάει σε λίγο το δέμα το ταξίδι του για Τήνο με το Blue Star Paros

kgf12345
16-01-15, 07:04
μπραβο ρε γιαννη! ευχαριστω πολυ για το τρεξιμο που εριξες!
δυστυχως εγω δεν θα μπορουσα...:(

...καλημερα:)

@kiriaki

κυριακη καλημερα.οταν λαβεις το πακετο,θα βρεις σε μια σακουλα μεσα στο ενυδρειο το φιλτρο γεμισμενο με ελαφροπετρα.
προσπαθησαμε με το γιαννη να τα βαλουμε ετσι ωστε να μην κουνιουνται πολυ,αλλα μπορει στην μεταφορα να εχει ανοιξει το φιλτρο.
απλα θα βαλεις την ελαφροπετρα παλι μεσα και θα το κλεισεις.προσεξε γιατι μεσα στο φιλτρο υπαρχουν δυο πλαστικα πλεγματα.
αυτα βγαινουν και ξαναμπαινουν για να μπορεις να καθαρισεις το φιλτρο.ενα παει στον πατο του δοχειου του φιλτρου και ενα στο πανω μερος κατω απτην αντλια.
αν εχουν βγει και αυτα(που δεν νομιζω)ξαναβαλτα πριν το κλεισεις,για να μην παει κανα κοματι ελαφροπετρας και κλεισει την εισοδο της αντλιας.

επισης μιας και θα το ανοιξεις να το δεις,κανε και ενα ξεβγαλμα στην ελαφροπετρα.
απλα θα βγαλεις το καπακι με την αντλια και θα βαλεις το δοχειο κατω απτη βρυση να τρεξει νερο στα υλικα.να φυγει τυχων σκονη που εχει μεινει.

επισης,επειδη ο γιαννης ειναι πατεντιαρης(:D) εχει βαλει και ανεμιστηρακια στο καπακι του ενυδρειου οποτε θα δεις και ενα εξτρα καλωδιο με τροφοδοτικο.
αυτο δεν το χρησιμοποιεις προς το παρον οποτε δεν χρειαζεται να το βαλεις στην πριζα.
θα σου φανει χρησιμο το καλοκαιρι ομως;)

αυτα προς το παρον:D
οτι αλλο χρειαστει,τα λεμε.

Κλεόβουλος
16-01-15, 08:55
Από 'μένα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας!!! +-3+-3+-3
Αυτό το θέμα ίσως πρέπει να το καρφιτσώσουμε
για να βλέπουμε ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά μεταξύ μας, είναι ένα κομμάτι της ευχαρίστησης σ' αυτό το χόμπυ.
Μακάρι να υπήρχε σε όλη τη κοινωνία :smt052

Τάκης
16-01-15, 16:22
Μπράβο παιδιά
Συγχαρητήρια

kiriaki
16-01-15, 19:40
αγαπητοι μου φιλοι, δεν εχω λογια να σας ευχαριστησω...δεν εχει και πολυ ωρα που γυρισα σπιτι και ανοιξα το δεμα και ξετρελαθηκα...:smt041 τοσο με το ενυδρειο, οσο και με τα καλουδια που εχετε μεσα. δυστυχως σημερα, λογω ανωτερας βιας δεν προλαβαινω να ασχοληθω με λεπτομερειες, αλλα απο αυριο θα αρχισει η "καθοδηγηση". αυτη τη στιγμη δεν εχω ουτε αμμο, αλλα ουτε και τα τεστ που θα χρειαστουν, απλα θελω να ρωτησω αν μπορω το πρωι να θεσω σε λειτουργια το ενυδρειο και να επεμβω με τα υπολοιπα τις επομενες μερες

kgf12345
16-01-15, 19:44
καλογεμιστο:D

καλο για το ψαρι θα ειναι.
περισσοτερα λιτρα με θερμαντηρα.
καντο.
γεμισε το,βαλε φιλτρο θερμαντηρα και θερμομετρο να δουλευουν,ριξε μεσα και κανα φυλο,και βαλε το ψαρι.
προσεξε μονο οταν βαλεις το ψαρι μεσα,μην το ριξεις στο παγωμενο νερο!κανε προσαρμογη αν χρειαζεται,αλλιως,φτιαξε νερο ιδιας θερμοκρασιας με αυτο που εχεις στη γυαλα.

ChocolatePuma
16-01-15, 20:27
αγαπητοι μου φιλοι, δεν εχω λογια να σας ευχαριστησω...δεν εχει και πολυ ωρα που γυρισα σπιτι και ανοιξα το δεμα και ξετρελαθηκα...:smt041 τοσο με το ενυδρειο, οσο και με τα καλουδια που εχετε μεσα. δυστυχως σημερα, λογω ανωτερας βιας δεν προλαβαινω να ασχοληθω με λεπτομερειες, αλλα απο αυριο θα αρχισει η "καθοδηγηση". αυτη τη στιγμη δεν εχω ουτε αμμο, αλλα ουτε και τα τεστ που θα χρειαστουν, απλα θελω να ρωτησω αν μπορω το πρωι να θεσω σε λειτουργια το ενυδρειο και να επεμβω με τα υπολοιπα τις επομενες μερες

Βήμα βήμα...κι εδώ είμαστε!

Τα φυλλα καταπα (ένα κάθε φορά) να τα αλλάζεις μόλις τα δεις να "διαλυονται" και να μένουν μονο τα νευρα
Την επόμενη φορά θα στείλω μια σακούλα σκουπιδιών με πλατανόφυλλα...και θα φτιάξεις μαγικο ζωμό για τον ψαρή! ;)
Alder cones βάλε 1-2 για αρχή. Μόλις τα δεις να "αδειαζουν" και να μενει μονο η βαση, τα βγαζεις και τα πετάς

Για το νερό, ότι σου εγραψε πιο πάνω ο Γιώργος

Καλό ξεκίνημα και τα ξαναλέμε...

ΥΓ : Χίλια μπράβο στον Γιάννη (stanisalus18 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=10040)) για όλο τον κόπο που έκανε (999 μπράβο στον Γιώργο (kgf12345) (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=8152)- αλλά ο Γιάννης λόγω ηλικίας και λογω ωριμότητας βάζει τα γυαλιά σε πολλους (μας))

kgf12345
16-01-15, 21:32
συμφωνω για τον γιαννη,ειναι παιδι απτα λιγα.τον "εκοψα" απτην πρωτη φορα που τον γνωρισα:D

@chocolatepuma
και αλλα τοσα μπραβο σε σενα,γιατι κινηθηκες αστραπιαια:D

tsala
16-01-15, 22:10
Μπραβο σε ολους σας παιδια!!!
δεν μετριουνται τα μπραβο!!!!! :p

Κυριακη, βγαλε το ψαρακι απο την "φυλακη" , ηρθε η ωρα να ζησει αξιοπρεπως!!

stanisalus18
17-01-15, 01:22
να πω και εγω το μπραβο μου και για σας βρε Γιωργο και Σακη διοτι χωρις τα δικα σας καλουδια, δεν θα ελεγε και πολλα να εστελνα ενα ενυδρειο σκετο μονο του. δεν ειμαι μονος σε αυτη τη προσφορα οποτε μπραβο και σε σας παιδια ;)

καλογεμιστο λοιπον να ειναι το ενυδρειο και ο Γοδεφρειδος να καλοπερασει στο νεο σπιτι του. αυτο δεν ειναι το ονομα του μονομαχου, ετσι?

οτι αποριες ή ερωτησεις που μπορει να εχει η Κυριακη στην πορεια, ρωταει εδω.

περιμενουμε updates και photos με το καλο :rolleyes:

kiriaki
18-01-15, 09:28
καλημερα σε ολους. συγνωμη, εχασα μια ολοκληρη μερα αλλα ειπαμε, λογοι ανωτερας βιας.....
αν καταλαβα καλα μου λετε πως μπορω να ετοιμασω το ενυδρειο και να βαλω και το ψαρακι μεσα;:smt041 οκ, νερο, αντιχλωριο, θερμοκρασια και θα ειμαστε ετοιμοι για τη μεγαλη βουτια!!!! προς το παρον θα βαλω μεσα το πανεμορφο ξυλαρακι που μου στειλατε καθως και φυλλα και κουκουναρακια και θα επεμβω με τα υπολοιπα σιγα-σιγα. τα alder cones γνωριζετε απο ποιο φυτο ειναι;
παω να αρχισω διαδικασιες και θα ενημερωσω προς το βραδακι...

stanisalus18
18-01-15, 11:19
με το καλό αναμένουμε την εξέλιξη :)

kgf12345
18-01-15, 12:27
σκληθρο
http://www.dwdekamhnes.gr/fita/files/alnus.htm

κυριακη,θα ητανε καλυτερα αν ειχες στησει το ενυδρειο πρωτα,για να μη χρειαστει αργοτερα οταν βρεις ολα τα υπολοιπα υλικα να το αδιεασεις και να το ξαναστησεις.
απλα τωρα για να μην ταλαιπωρειται το ψαρι στη γυαλα χωρις λογο,νομιζω ειναι καλυτερα να το βαλεις στο ενυδρειο,και οταν σιγα σιγα βρεις ολα τα υπολοιπα που χρειαζεσαι,τοτε μεταφερεις το ψαρι για λιγο,αδειαζεις το ενυδρειο,το στηνεις και ξαναγεμιζεις.

kiriaki
18-01-15, 15:52
συγνωμη παιδια, αλλα για να μην κανω καμια "πατατα" πρεπει να ρωτησω. το φιλτρο σε ποια θεση ακριβως το βαζω; υπαρχει καποιος τροπος στηριξης; μεχρι ποιο τμημα του πρεπει να ειναι μεσα στο νερο;:confused:

stanisalus18
18-01-15, 15:57
συγνωμη παιδια, αλλα για να μην κανω καμια "πατατα" πρεπει να ρωτησω. το φιλτρο σε ποια θεση ακριβως το βαζω; υπαρχει καποιος τροπος στηριξης; μεχρι ποιο τμημα του πρεπει να ειναι μεσα στο νερο;:confused:

πληρως βυθιζομενο πρεπει να ειναι. βαλτο στη μια γωνια που βολευει στη πλατη, θα εχει βεντουζακια λογικα για να στηριχθει
και βαλτο ετσι ωστε το νερο που πεταει να χτυπαει προς το τζαμι, δεν θελει πολυ ροη ο μονομαχος σου, θα κουραζεται αν ειναι πολυ δυνατη
και τον θερμαντηρα βαλτον στην αλλη γωνια της πλατης ορθιο καθετα, πληρως βυθιζομενο και εκεινον, εκτος αν γραφει κατι πανω του

kgf12345
18-01-15, 15:59
ναι εχει μια βασουλα με βεντουζες που πιανει πισω απτην αντλια του φιλτρου.

ελα ρε κυριακη και με τρομαξες μηπως δεν την ειχα βαλει μαζι με το φιλτρο:D
στανταρ την εχεις εκει γιατι εδω δεν ειναι.

τα υπολοιπα,οπως στα ειπε ο γιαννης.

kiriaki
18-01-15, 16:01
δεν εχει βεντουζακια οπως ο θερμοστατης. οταν λες βυθιζομενος, εννοεις πως αφηνουμε απο εξω μονο το καλωδιο; οσο και αν εψαξα δε βρηκα καποια φωτο για καθοδηγηση....

stanisalus18
18-01-15, 16:13
καπως ετσι οπως τα βλεπεις στις φωτογραφιες

http://fish-tank.freeservers.com/diagram2.gif

http://img0106.popscreencdn.com/159246506_way-fish-tank-aquarium-internal-filter-water-flow-new.jpg

http://www.wonbrothers.com/images/filterc.jpg

http://www.cpsc.gov/PageFiles/75890/11202b.jpg

http://g-ec2.images-amazon.com/images/G/01/aplusdiy/B005345YLI/installation_small._V398835323_.jpg
δεν εχει βεντουζακια οπως ο θερμοστατης. οταν λες βυθιζομενος, εννοεις πως αφηνουμε απο εξω μονο το καλωδιο; οσο και αν εψαξα δε βρηκα καποια φωτο για καθοδηγηση....

στη φωτο πιο πανω στο θεμα ο γιωργος δειχνει να την εχει βαλει την βαση με τα βεντουζακια για το φιλτρο.

ναι ετσι, μονο το καλωδιο εξω, το υπολοιπο σωμα μεσα.
http://www.minizoo.dk/gfx/thumbs/200x200/AquaElHoldertilTURBOFILTER1100.jpg

αυτο το εξαρτηματακι που βλεπεις εδω, δεν υπαρχει εκει?

kiriaki
18-01-15, 17:03
ευχαριστω, οι φωτο ειναι κατατοπιστικοτατες. παω να τσεκαρω για τα βεντουζακια του φιλτρου και θα ενημερωσω
ολα καλα, βρηκα και τη βαση του φιλτρου. ρυθμισα το φιλτρο σε χαμηλη ροη και το γυρισα προς το τζαμι. ρυθμισα και το θερμοστατη στους 25, ειναι καλα; προς το παρον και συμφωνα με το θερμομετρο το νερο εχει 14 βαθμους. περιμενω να ανεβει λιγο η θερμοκρασια και θα προχωρησω αναλογα. ο θερμοστατης εχει καποια ενδειξη που δειχνει λειτουργια ή απλα περιμενω να δω ανοδο στο θερμομετρο;

stanisalus18
18-01-15, 17:30
λόγικα ο θερμαντηρας πρεπει να εχει ενα λαμπακι που οταν αναβει δειχνει οτι λειτουργει. για να ειναι στους 14 βαθμους θα ειναι αναμμενο σιγουρα. θελει ωρα αρκετη για να ζεσταθει. δεν ξερω ομως με ποια ταχυτητα θα πρεπει να φτασει στους 25 βαθμους, μη παθει θερμικο σοκ φοβαμαι. ας απαντησουν οι εμπειροτεροι εδω σε αυτο

johnpecn`
18-01-15, 18:05
Το ψαρι ειναι μέσα στο ενυδρειο;
Αν όχι μπορούσες να είχες γεμίσει με πιο χλιαρό νερο στην ιδια θερμοκρασια με το νερο που ειναι ηδη το ψαρι. Το ψαρι στους πόσους βαθμούς ειναι;

kiriaki
18-01-15, 18:20
δεν εχω το ψαρακι μεσα ακομα, θα περιμενω να ανεβει κοντα στους 19 που ειναι περιπου το νερο της γυαλας και θα το βαλω σιγα σιγα.

kgf12345
18-01-15, 18:59
δεν χρειαζεται να περιμενεις να ζεσταθει το νερο στο ενυδρειο.
συμπληρωσε με λιγο ζεστο απο βραστηρα(η βρασε λιγο σε μια κατσαρολα)
και συμπληρωσε σιγα σιγα στο ενυδρειο ωστε να φτασει στη θερμοκρασια της γυαλας.

μολις φτασει στα ιδια,βαζεις το ψαρι μεσα,και αναβεις το θερμαντηρα ωστε να αρχισει να ανεβαιανει σιγα σιγα η θερμοκρασια.
το θερμοστατη του θερμαντηρα μην τον βαλεις ακομα στους 25,βαλτο περιπου στους 20 με 21.

αυριο το ανεβαζεις λιγο ακομα να παει 23 και μεθαυριο το ανεβαζεις αλλους 2 βαθμους.
υπολογισε επιθυμητη θερμοκρασια,26 με 27.

δεν θυμαμαι να σου πω ακριβως ποση αποκλιση εχει ο θερμαντηρας που εχεις,αλλα νομιζω πως δεν ειναι πολυ μεγαλη.
και ειναι και σχετικα δυνατος για τα λιτρα σου,(75watt)οποτε δεν θα αργησει και πολυ να ανεβασει θερμοκρασια.

οπως και ναχει,εσυ θα πας με το θερμομετρο.
αυτο θα κοιτας.
θελουμε να ανεβει η θερμοκρασια σταδιακα και οχι πανω απο 2 βαθμους στο 24ωρο. για να μην παθει θερμικο σοκ το ψαρι απτην αποτομη ανοδο;)
επισης,καλα θα ειναι,αν αρχισεις να κοιτας και τις αγγελιες εδω στο φορυμ για φυτα κλπ.
πολυς κοσμος χαριζει ευκολα φυτα και μπορει να βρεις καποιον να μπορει να σου στειλει πολυ οικονομικα.
μπορεις και απο καταστηματα φυσικα να βρεις.
το ιδιο και για αμμο,αν δεν μπορεσεις να βρεις στο νησι.
φυσικα με το ρυθμο που μπορεις εσυ.

αντε μπας και τελειωσει και δουμε και καμια φωτο:D

kiriaki
19-01-15, 08:59
καλημερα!!! δεν προλαβα να ενημερωσω χθες που καναμε τη μεγαλη βουτια... για πρωτη φορα μετα απο τοσο καιρο βλεπω ανοιχτα τα πτερυγια του:D που να το φυτεψω κιολας τι εχει να γινει!!! ρυθμισα χθες στους 21 βαθμους και σημερα ανεβασα στους 23.
ψαχνω ιδεες διακοσμησης οπως και για καταλληλα φυτα, οσο μου το επιτρεπει ο ελευθερος χρονος μου βεβαια (καθοτι, μανα, νοικοκυρα, κηπουρος κ.λ.π.) βρηκα εδω στο φορουμ πολλα και ενδιαφεροντα, ειδικα για φυτα. σιγα- σιγα θα συγκεντρωσω τα πραγματα που χρειαζεται και τοτε θα ειμαστε ετοιμοι για το τελικο στησιμο του ενυδρειου. στα κοντα (να εξασφαλισω και κανενα φραγκο) θα παραγγειλω και τα τεστ.
αποριες: οι υδρατμοι και οι φυσαλιδες ειναι φυσιολογικα;
το βουητο απο το φιλτρο ειναι φυσιολογικο; εχω αφησει ενα τμημα του εξω απο το νερο, στο σημειο που βγαινει το καλωδιο (απο φοβο μαλλον), μηπως αν το βαλω πιο βαθεια θα σταματησει;

kgf12345
19-01-15, 12:29
καλημερα!!! δεν προλαβα να ενημερωσω χθες που καναμε τη μεγαλη βουτια... για πρωτη φορα μετα απο τοσο καιρο βλεπω ανοιχτα τα πτερυγια του:D που να το φυτεψω κιολας τι εχει να γινει!!!

τωρα θα δεις αλλο ψαρι:)και οταν φυτεψεις και βαλεις φυτα και γινει ζουγκλιτσα ακομη περισσοτερο.;)

ρυθμισα χθες στους 21 βαθμους και σημερα ανεβασα στους 23.

μια χαρα:smt023
σιγα σιγα ανεβαζε το μεχρι να φτασεις τους 26-27.

ψαχνω ιδεες διακοσμησης οπως και για καταλληλα φυτα, οσο μου το επιτρεπει ο ελευθερος χρονος μου βεβαια (καθοτι, μανα, νοικοκυρα, κηπουρος κ.λ.π.) βρηκα εδω στο φορουμ πολλα και ενδιαφεροντα, ειδικα για φυτα. σιγα- σιγα θα συγκεντρωσω τα πραγματα που χρειαζεται και τοτε θα ειμαστε ετοιμοι για το τελικο στησιμο του ενυδρειου.

φυτα θα βρεις σιγουρα αποδω μεσα(ακομη και τζαμπα ισως) και απο μαγαζια μολις μπορεσεις να ασχοληθεις.για ξυλα κοιτα και εκει στο νησι.πρεπει να ειναι εντελως ξερα,αλλα μπορεις να βαλεις ελια,πλατανο,ακομα και αμπελι.
αρκει να ειναι εντελως ξερα και καθαρισμενα απτο φλοιο οσο γινεται.(ο φλοιος σαπιζει πολυ πιο γρηγορα και θα σου κανει σκουπιδι στο βυθο)
μονο αποφυγε τα ξυλα που εχουν ρετσινι(πευκο κλπ)
αν βρεις καποιο κοματι με ωραιο σχημα κλπ που θα σου αρεσε να βαλεις αλλα δεν εισαι σιγουρη,ρωτα εδω μεσα;)
φυλλα μπορεις επισης να βαλεις απο πλατανο (ξερα) αν σου τελειωσουν τα καταπα.και μολις μπορεσεις παραγγελνεις απο ebay.ετσι κιαλλιως καταπα δεν θα βαζεις πολλα μαζι.απο πλατανο μπορεις να βαλεις λιγο περισσοτερα.

στα κοντα (να εξασφαλισω και κανενα φραγκο) θα παραγγειλω και τα τεστ.
αποριες: οι υδρατμοι και οι φυσαλιδες ειναι φυσιολογικα;

υδρατμοι και φυσαλιδες που?στο καπακι εσωτερικα και στα τζαμια απο μεσα?
ναι ειναι φυσιολογικο.καποια στιγμη τα τζαμια εσωτερικα θα αρχισουν να πιανουν βιολογια(γλυτσα)και οι φυσαλιδες θα φυγουν.
οι υδρατμοι στο καπακι ειναι αναγκαιο "κακο".

το βουητο απο το φιλτρο ειναι φυσιολογικο; εχω αφησει ενα τμημα του εξω απο το νερο, στο σημειο που βγαινει το καλωδιο (απο φοβο μαλλον), μηπως αν το βαλω πιο βαθεια θα σταματησει;

το φιλτρο θα κανει ενα μικρο θορυβο ετσι κιαλλιως αλλα ειναι και νεοστημενο.οσο δουλευει και αρχιζει να μπουκωνει θα μειωθει ο θορυβος του.
τη ροη του μπορεις να τη ρυθμισεις με τη μικρη κανουλα που εχει πανω απτην εξοδο.ρυθμισε το χαμηλα αν βλεπεις το ψαρι να ζοριζεται στο κολυμπι η αν εχεις μεγαλη αναταραξη στην επιφανεια,η αν βλεπεις οτι το ψαρι δεν μπορει να σταθει στην επιφανεια ανετα.

δεν υπαρχει προβλημα να το βαλεις και πιο βαθια.ειναι φταιγμενο για να ειναι βυθισμενο.
ισως ειναι και καλυτερα να το βαλεις λιγο πιο βαθια για να μειωθει και η αναταραξη στην επιφανεια.
οι μονομαχοι προτιμουν ηρεμη επιφανεια γιατι ανεβαινουν και αναπνεουν εκει;)

τον φωτισμο μην τον δουλευεις πολλες ωρες,οσο δεν εχεις φυτα.δεν χρειαζεται,και οσο δεν ειναι το ενυδρειο στρωμενο και στημενο με φυτα κλπ,μπορει να στρεσαρει και το ψαρι περισοτερο.

προσοχη με το ταισμα μεχρι να στρωσει το ενυδρειο.μην ταιζεις πολυ και μη σου πεφτει πολυ τροφη στο νερο και μενει στο βυθο.
ενα δυο φυλλαρακια τη μερα ειναι καλα για την πρωτη βδομαδα.
μετα το αυξανεις λιγο.
πχ πρωτη βδομαδα 1-2 φυλλαρακια τη μερα και καθε τριτη μερα νηστεια.
δευτερη βδομαδα,1-2 φυλλαρακια δυο φορες τη μερα και καθε τριτη νηστεια και ουτω καθεξης...
κοιταξε στο μαγαζι εκει καποια στιγμη για σκευασμα βακτηριων μηπως εχει τιποτα εκει το μαγαζι,θα σε βοηθησει.
στη χειροτερη περιπτωση ισως χρειαστει να παρεις το ρισκο και να παρεις μπολι απτο μαγαζι,αλλα αν μπορεις,αποφυγε το.απλα θελει προσοχη με το ταισμα.
τα τεστ οσο πιο γρηγορα τα παρεις τοσο πιο καλα θα ειναι για το ψαρι.
και για σενα για να βλεπεις τι γινεται.
παρε εστω μονο τεστ για αμμωνια τωρα αρχικα.και σιγα σιγα παιρνεις και τα υπολοιπα.
αν βρεις στο καταστημα εκει αυτα τα δυο
http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/weiches-wasser-pflegen-5585/product/sera-bio-nitrivec.html

http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/wasserwerte-optimieren-5586/product/sera-toxivec.html

αγορασε τα,θα σε βοηθησουν.
ειδικα το πρωτο τωρα στην αρχη.

δεν ειναι και οτι καλυτερο να ξεκινας ενυδρειο ετσι,αλλα απτο ολοτελα που λενε...

kiriaki
20-01-15, 09:26
καλημερα. εχεις δικιο, εχω ξεκινησει πολυ αναποδα. ομως οσο βλεπω το ψαρι να πηγαινοερχεται μεσα στο ενυδρειο με αυτη την απιστευτη κινηση των πτερυγιων, σαν μικρη νεραιδα, τοσο πορωνομαι να το κανω οσο γινεται καλυτερο.
εχω καταληξει περιπου στο πως θα ειναι η διακοσμηση, αυτο που ειπες με την ελια με εβγαλε απο αδιεξοδο, καθως εδω κλαδευουμε ελιες καθε χρονο και ετσι υπαρχουν πολλα ξερα κλαδια που μπορω να χρησιμοποιησω. για φυτα, εχω βρει καποια παιδια που μπορω να απευθυνθω εδω στο φορουμ.
για να προμηθευτω χαλικι και τεστ και ισως σκευασμα βακτηριων, πρεπει να κατεβω στην πολη. δεν ειμαι σιγουρη για το ποτε, ελπιζω μεχρι το τελος της εβδομαδας.
οπως και να εχει, θα ενημερωνω....

kiriaki
22-01-15, 18:50
καλησπερα... λοιπον, κατοπιν τηλεφ. επικοινωνιας με τον ιδιοκτητη του πετσοπ (ακομα δεν τα καταφερα να παω), μου ειπε πως εχει τα δυο προιοντα που μου συστηνεις. και επισης τα τεστ. οποτε τα πραγματα δρομολογουνται...
ηθελα να ρωτησω αν θα χρησιμοποιησω το nitrivec, εχοντας το ψαρι μεσα στο νερο;
και επισης, στο ενυδρειο κολυμπαμε εδω και 4 μερες, ποτε θα κανω αλλαγη νερου και σε τι ποσοστο;

kgf12345
22-01-15, 22:11
και τα δυο προιοντα μεσα στο νερο μαζι με το ψαρι μπαινουν.

το τοξιβεκ,δεν ειναι απολυτως απαραιτητο να το παρεις τωρα,απλα εχε στο νου σου πως μπορει να σου χρειαστει αν τυχει αναγκη.
οποτε χρησιμο θα ειναι να το εχεις προχειρο.

το νιτριβεκ καλο θα ειναι να το παρεις και να βαλεις,ισως βοηθησει στο στρωσιμο.τωρα 100% σιγουρο δεν ειναι τιποτα,αλλα τουλαχιστον θα εχεις κανει οτι μπορεις.θα χρειαστει φυσικα να εισαι και προσεκτικη με το ταισμα οπως σου ειπα.

για αλλαγη τωρα,αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω στα 40(37 ισως)λιτρα το ενυδρειο,υπολογισε καμια δεκαρια λιτρα αυριο η το σαββατο.

την αλλαγη θα την κανεις παντα με νερο ιδιας θερμοκρασιας με αυτο του ενυδρειου και θα το βαζεις αργα στο ενυδρειο.να κανει δηλαδη περιπου μισαωρο να μπει ολο το νερο.αυτο μπορεις να το κανεις με ενα σωληνακι μικρης διατομης οπως ειναι της αεραντλιας αλλα επειδη τωρα μαλον δεν εχεις,θα το κανεις αναγκαστικα με το χερι βαζοντας λιγο λιγο.

αυτα.οταν παρεις τα τεστ θα εχεις κιεσυ καλυτερη εικονα για τη συχνοτητα αλλαγων που χρειαζεται.
και υπαρχουν και τα εκτακτα.πχ αν μετρησεις αμμωνια θα κανεις αλλαγη δε γινεται αλλιως.αν ειχες και το τοξιβεκ θα εβαζες και απο αυτο αν εβλεπες αμμωνια.

γιαυτο σου ειπα οταν σου τελειωσει το ακουαταν παρε prime,γιατι κανει και τις δυο δουλειες.

αυτα ειναι γενικες πληροφοριες.μεχρι να παρεις τα τεστ θα πηγαινουμε λιγο στα τυφλα.
προσεξε ομως γιατι η αμμωνια τα καιει τα ψαρια.θελει προσοχη.
δηλαδη μπορει να ξυπνησεις μια μερα και εκει που ολα σου φαινοντουσαν καλα,να το δεις το ψαρι στον πατο.
δεν φαινεται η αμμωνια στο νερο και δεν θα σε προειδοποιησει το ψαρι.

στο λεω απλα να το εχεις υποψη σου.μολις παρεις τα τεστ θα μπορω να σου πω πιο συγκεκριμενα τι να κανεις,γιατι τωρα κανουμε "προληψη".
αλλα σε αστρωτο ενυδρειο δε θελει προληψη,θελει στρωσιμο.

σε νορμαλ συνθηκες(στρωμενου ενυδρειου) ενας καλος γενικος κανονας ειναι 30% αλλαγη καθε 7 μερες.
αλλα αυτο οπως σου ειπα ειναι για στρωμενο ενυδρειο.στο στρωσιμο μπορει αν χρειαστει να κανεις πιο συχνα,αναλογα τις μετρησεις σου.
και καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.δεν ισχυουν παντα τα ιδια.
στα δικα μου παντα αυτο ακολουθουσα παντως και δεν ειχα προβλημα με τα νιτρικα.
σε γενικες γραμμες ομως,καλυτερα μια (σωστη) αλλαγη παραπανω,παρα μια λιγοτερη.
και καλυτερα ακομα ειναι αν κανεις πολλες μικρες αλλαγες παρα μια μεγαλη.

kiriaki
26-01-15, 22:39
εδω ειμαι παιδια, δε χαθηκα.....:D
απλα ειμαι στην αναμονη. περιμενω το μαυρο χαλικακι, εχω βρει ξυλο, πετρες και εχω συννενοηθει με μελος του φορουμ για τα φυτα. σε κανα-δυο μερες ελπιζω να εχω και τα τεστ. εν τω μεταξυ, ακολουθω τις οδηγιες σας με διατροφη, αλλαγες νερου κ.λ.π. και φυσικα διαβαζω και ενημερωνομαι σχετικα και στο φορουμ και γενικα στο ιντερνετ. ο μονομαχος ειναι απιστευτος, ειναι πολυ δραστηριος, δε φοβαται καθολου την παρουσια μου και εχει κανει και καποιες κινησεις να πλησιασει το δαχτυλο μου οταν το ακουμπαω στο νερο!!!!

stanisalus18
26-01-15, 22:41
:smt041

kgf12345
26-01-15, 22:49
ωραια!
μολις στησεις το ενυδρειο και νιωσει το ψαρι ανετα(θα το καταλαβεις κιολας) θα παθεις πλακα.ειναι απιστευτα ψαρια:)

οσο περιμενεις,διαβαζε και τα θεματα στους μονομαχους,θα βρεις πολλες πληροφοριες και για τα ψαρια και για το βιοτοπο τους.
προσπαθησε να στησεις το ενυδρειο σου οσο πιο φυσικα γινεται,και θα σε ανταμειψει σιγουρα το ψαρι.

και οταν στρωσουν ολα,ηρεμησει το ψαρι και αρχισει να ωριμαζει το ενυδρειο,θα δεις οτι καθε ωρα της ημερας που θα το κοιτας θα το βλεπεις και λιγο διαφορετικα:)

εχει τυχει παμπολλες φορες να καθομαι να βλεπω εργο και να μου αποσπα την προσοχη το ενυδρειο με τα ψαρια.δε μπορουσα να παρακολουθησω το εργο δηλαδη:D

ξερεις,αλλος φωτισμος,αλλες σκιες,το νερο καθαρο,το ψαρι να κολυμπαει κλπ,γινεται μεγαλο κολλημα καποια στιγμη:D

kiriaki
26-01-15, 22:52
ειμαι σιγουρη πως θα παθω αυτο ακριβως που λες...σχεδον το ερωτευεσαι!!!

kgf12345
26-01-15, 23:00
ετσι ειναι.γιαυτο εχουμε κολλησει εδω μεσα και δεν ξεκολλαμε:D
υπαρχει κοσμος εδω μεσα που συνεχιζει,με κινδυνο διαζυγιου:D

ενταξει ομως,ειναι ωραιο χομπι και μαθαινεις πολλα πραγματα.εχω μαθει παρα πολλα εδω μεσα που δεν υπηρχε περιπτωση να τα μαθω ποτε αλλιως,αν δεν ειχα ασχοληθει με τα ενυδρεια.

stanisalus18
26-01-15, 23:10
ειναι ωραιο χομπι και μαθαινεις πολλα πραγματα. εχω μαθει παρα πολλα εδω μεσα που δεν υπηρχε περιπτωση να τα μαθω ποτε αλλιως, αν δεν ειχα ασχοληθει με τα ενυδρεια.

+100000

kiriaki
30-01-15, 22:31
λοιπον παιδια, ενημερωση.....
το χαλικακι μου καθυστερει, ελπιζουμε ομως μεχρι τεταρτη να ερθει. ειμαι σε διαδικασια παραγγελιας για τα φυτα. εχω παραγγειλει απο ιντερνετ τεστ για αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα γιατι στο πετσοπ τελικα ειχαν μονο για ph. πηρα το nitrivec, αλλα δεν το χρησιμοποιησα ακομα. ο λογος; οταν πηγα στο πετσοπ πετυχα στη φαση που αλλαζε το βαμβακι απο το ενυδρειο του. ετσι το πηρα και στραγγιξα το ζουμι στο δικο μου. ελπιζω να εκανα καλη κινηση, με διαβεβαιωσε πως δεν ειχε καποιο προβλημα με ασθενειες ποτε.
τωρα το nitrivec το χρησιμοποιω ή οχι;

tsala
30-01-15, 22:40
λοιπον παιδια, ενημερωση.....
το χαλικακι μου καθυστερει, ελπιζουμε ομως μεχρι τεταρτη να ερθει. ειμαι σε διαδικασια παραγγελιας για τα φυτα. εχω παραγγειλει απο ιντερνετ τεστ για αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα γιατι στο πετσοπ τελικα ειχαν μονο για ph. πηρα το nitrivec, αλλα δεν το χρησιμοποιησα ακομα. ο λογος; οταν πηγα στο πετσοπ πετυχα στη φαση που αλλαζε το βαμβακι απο το ενυδρειο του. ετσι το πηρα και στραγγιξα το ζουμι στο δικο μου. ελπιζω να εκανα καλη κινηση, με διαβεβαιωσε πως δεν ειχε καποιο προβλημα με ασθενειες ποτε.
τωρα το nitrivec το χρησιμοποιω ή οχι;

ναι , χρησιμοποιησε το.. ποση βιολογια μπορει να εβγαλε ενα βαμβακι.. αλλα απο το τιποτα, κατι ειναι.. κανονικα να ριχνεις τα βακτηρια.
οσο για τις ασθενειες.. δεν μπορω να τον πιστεψω..ουτε ο ιδιος μπορει να ξερει.
ψαρια μπαινοβγαινουν καθημερινα, η παρατηρηση ειναι ελαχιστη..δεν ειναι δυσκολο να εχει περασει καποιο αρρωστο καποια στιγμη.
ας ελπισουμε ομως οτι ειναι ετσι ;)

kgf12345
31-01-15, 14:34
συμφωνω.κανε οτι σου εγραψε ο Tsala.ελπιζω να πανε ολα καλα.

αν θες την επομενη φορα που θα πας στο καταστημα ριξε μια ματια και στα ψαρια που εχει στο ενυδρειο απο οπου πηρες το νερο που στραγγιξε.

δες τα χρωματα τους,αν ειναι εντονα,αν τα ψαρια ειναι ζωηρα,αν εχουν ασπρα σημαδια πανω τους σαν μπιλακια η σαν γδαρσιματα,αν ειναι φουσκωμενα με τα λεπια να πετανε σαν κουκουναρι,αν τα ματια τους ειναι οκ και οχι θαμπα,αν οι κοιλιες του ειναι μαζεμενες προς τα μεσα,κλπ.

και παλι δεν θα εισαι σιγουρη βεβαια,αλλα κατι ειναι κιαυτο.οσο μπορεις τεσπα,να αποφυγεις την περιπτωση ασθενειας,η αν υπαρχει κατι εμφανες να εισαι σχετικα προετοιμασμενη.στην ιδεα τουλαχιστον.

ενταξει δε νομιζω,αλλα δεν ξερεις ποτε.
παντως αν παρατηρησεις κατι απτα παραπανω,γραψτο κιεδω να το ξερουμε κιεμεις;)

kiriaki
09-02-15, 14:05
επιτελους, μετα απο πολλη καθυστερηση τα τεστακια ηρθαν. εχουμε και λεμε, συμφωνα με τα υγρα τεστ της sera:

αμμωνια ----- 0
νιτρωδη ----- 0 - 0.1
νιτρικα ------ 0 - 0.5

στα νιτρωδη και νιτρικα τα αποτελεσματα βγηκαν κατα προσεγγιση, κρινοντας παντα απο το χρωματολογιο. πιστευω πως ειμαι σε καλο δρομο....
κανω εβδομαδιαιες αλλαγες νερου στο 30% των λιτρων και ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να βαζω καθε φορα το nitrivec.
επισης να πω πως εχω παρει το μαυρο χαλικακι και περιμενω να μου ερθουν τα φυτα που μου εχει στειλει μελος του φορουμ με το ταχυδρομειο.
οποτε, καλως εχοντων των πραγματων απο βδομαδα θα σας παρουσιασω το στημενο μου ενυδρειο, με λιγη βοηθεια φυσικα αφου δεν ξερω πια διαδικασια θα ακολουθησω....

Τάκης
09-02-15, 15:06
νιτρωδη ----- 0 - 0.1
νιτρικα ------ 0 - 0.5

Αυτα τα 2 με προβληματίζουν

σύμφωνα με αυτόν πίνακα

http://www.aquafora.nl/images/aqua_extra/serano2kleurschaal.jpg

τα Νιτρώδη δεν ήταν στο 1ο αριστερά ;

και σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα

http://w.static.aquario.fr/images/thumb/5/50/NO3.jpg/600px-NO3.jpg
τα Νιτρικά (ΝΟ3) ήταν στον 2ο από αριστερά ;
Γιατί τότε έχεις 5 που είναι απόλυτα φισιολογικό

kiriaki
09-02-15, 16:22
τα νιτρωδη ειναι στο πρωτο και τα νιτρικα μεταξυ πρωτου και δευτερου

Τάκης
09-02-15, 16:31
τα νιτρωδη ειναι στο πρωτο και τα νιτρικα μεταξυ πρωτου και δευτερου
μια χαρα
ΝΟ2 = 0
ΝΟ3 > 0 <= 5
τελεια

kgf12345
10-02-15, 00:54
κιεμενα καλα μου φαινεται να πηγαινεις.κανε μετρησεις τακτικες ομως και εχε το νου σου.ειδικα για τα νιτρωδη(NO2).

αντε να δουμε:)

kiriaki
15-02-15, 09:37
επιτελους, πηρα και τα φυτακια μου... αυριο (αν ολα πανε καλα, γιατι ειμαι ολο καθυστερησεις:D) λεω να ξεκινησω το στησιμο. ποια ακριβως διαδικασια πρεπει να ακολουθησω; μου φαινεται βουνο και ακομα δεν εχω στο μυαλο μου ενα σχεδιο βαση του οποιου θα κινηθω. εχω δει πολλα, μα παρα πολλα ενυδρεια προσπαθωντας να παρω ιδεες, αλλα εχουν γινει μια "μαζα" στο μυαλο μου και μπερδευτηκα..... ελπιζω εκεινη την ωρα να μου ερθει η φωτηση και να βγαλω ακρη:smt073

kgf12345
15-02-15, 10:32
ωραια!
λοιπον.θα μεταφερεις το ψαρι σε ενα μεγαλουτσικο δοχειο,μαζι με οσο περισσοτερο νερο μπορεις απτο ενυδρειο,και εκει μεσα θα βαλεις το θερμαντηρα και το φιλτρο.το φιλτρο με τη ροη χαμηλωμενη τερμα για να μην το κανει πληντηριο το δοχειο.

προσεξε το δοχειο να ειναι καθαρο και να μην εχουν μπει απορρυπαντικα σε αυτο.

αδειαζεις το υπολοιπο νερο του ενυδρειου και βαζεις την αμμο στο βυθο.ενα στρωμα περιπου 3-4 εκατοστα αρκει. για να μπορεις και να φυτεψεις τα φυτα σου.

φυτευεις τα φυτα,βαζεις ξυλα κλπ και το διακοσμεις οπως θες,και αφου τα κανεις αυτα,μεταφερεις ψαρι νερο και εξοπλισμο παλι στο ενυδρειο.

προσεξε τωρα.την αμμο πριν τη βαλεις ξεπλυνε τη για να φυγει η πολυ σκονη.μπορει να χρειαστει αρκετα χερια πλυσιμο.τη βαζεις σε λεκανη με νερο την ανακατευεις,αδειαζεις το βρωμικο νερο και επαναλαμβανεις μεχρι το νερο που θα βγαζεις να ειναι σχετικα καθαρο.οσο πιο καθαρο,τοσο καλυτερα.

αυτο θα περιορισει τις πιθανοτητες να σου ανεβασει αμμωνια.

οταν ξαναγεμισεις το ενυδρειο,βαζε το νερο αργα,ωστε να μη σου ξεριζωσει τα φυτα η σου σηκωσει σκονη.
μπορεις να το κανεις βαζοντας και ενα πιατακι στο βυθο και ριχνοντας το νερο εκει πανω,ωστε να μη σου σκαβει την αμμο.προσεχε το πιατο να ειναι καθαρο απο απορυπαντικα.(πολυ καλο ξεβγαλμα με νερο πριν το βαλεις)

αφου γεμισει το ενυδρειο μεχρι ενα σημειο,συμπληρωνεις και με το νερο που εχεις κρατησει,και βαζεις το ψαρι και τον εξοπλισμο.

τωρα για το στησιμο,αν κοιταξεις τα θεματα στους μονομαχους θα παρεις αρκετες ιδεες.φαντασου ενα σημειο σε ποταμι,ρεμα η καναλι,με στασιμο καθαρο νερο και πολυ βλαστηση.

θα προσθεσεις φυλλα και ξυλα,και λογικα κατι θα βγει:)
δεν υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες,εκτος απτο τι θελει σε γενικες γραμμες το ψαρι.
αυτο θα το δεις στο προφιλ του.
πχ εδω (http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/).

σε γενικες γραμμες,"σκοτεινα" νερα,μαυρισμενα απο τανινες φυλλων,ξυλων,τυρφης κλπ,με εντονη βλαστηση,μικρη εως μηδενικη κινηση του νερου,και σημεια οπου μπορει να σταθει το ψαρι κατω απο φυτα στην επιφανεια,που προσφερουν ισκιο,καλυψη κλπ.
παντα με μικρη εως μηδενικη κινηση του νερου στην επιφανεια.

αυτα σε γενικες γραμμες.αν διαβασεις το προφιλ στο λινκ παραπανω,θα μαθεις κιαλλα;)

κανε αυτα,και σιγα σιγα θα δουμε και το νερο σου;)

kiriaki
19-02-15, 14:01
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
επιτελους!!!!!! ετοιμο το ενυδρειο. μετα απο πολυ - πολυ αναμονη, το "σπιτακι" του μονομαχου εχει τελειωσει.
ακολουθησα ολη τη διαδικασια που μου περιγραψατε, το εστησα κατα τη γνωμη μου πολυ ωραια και τωρα μενει να το παρουσιασω.
εχω να κανω τις μετρησεις για να δω που βρισκομαστε και να βγαλω τις φωτο. ελπιζω να προλαβω σημερα......

lifefx
19-02-15, 14:14
:smt023
Επειδή δεν συμετεχουμε στο thread μην νομίζεις οτι δεν περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα :p

Michali[s]
19-02-15, 14:24
:smt023
Επειδή δεν συμετεχουμε στο thread μην νομίζεις οτι δεν περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα :p

Και επαυξανω

kiriaki
19-02-15, 14:36
πολυ χαιρομαι που δειχνετε ενδιαφερον για την εξελιξη του μονομαχοενυδρειου μου....
ειμαι παρα πολυ ευτυχισμενη που καταφερα με τη συμβολη ολων σας να φτασω σε αυτο το αποτελεσμα. περιμενω σχολια μολις βαλω τις φωτογραφιες.

:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

ChocolatePuma
19-02-15, 19:07
Εγώ πάντως περιμένω φωτογραφίες!!!!

Αρκετά το ψιψιρίσαμε το θέμα :D