Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σαπισμα

panos84
03-07-05, 15:19
τα φυτα μου σε ενυδρειο 220 λιτρων αρχιζουν να σα πιζουν και να βγαζουν τρυπες ειδικα τα παλια φυλλα.το ενυδρειο εχει στειθει προ 10 ημερων και τα φυτα προ τεσσαρων.μονο η ανουμπια δεν εχει πραβλημα τοθλαχιστον για την ωρα.δεν εχω βαλει κανενα λιπασμα.απλα τα εχω φυτεψει στο χαλικι!πειτε μου τι πρεπει να κανω

netblues
03-07-05, 21:06
4 μερες ειναι παρα πολυ λιγες για να προλαβουν τα παλια φυλλα να τρυπησουν. Η οπια ελειψη μαλλον εγινε στο μαγαζι που το πηρες.
Γενικα σε ενυδρειο 10 ημερων δεν συνισταται η προσθηκη κανενος λιπασματος. Να στρωσει πρωτα και μετα βλεπεις...
Τι γεγονος οτι η ανουμπια δεν εχει παθει κατι δεν λεει και πολλα, καθοτι ειναι αργό φυτό στις αντοδρασεις του.
Γενικα πες μας τι φωτισμο εχεις, τι υποστρωμα, τι αλλαγες νερου κανεις και τι φυτα για να δουμε τι μπορει να γινει.

annivas2000
03-07-05, 22:52
Εφ'οσον πας για φυτεμενο ενυδρειο....ξεκινα και παροχη ενος γενικου λιπασματος σε χαμηλες δοσεις και αναλογως των απαιτησεων σου και διοξειδιου (CO2)....και βαλε μπολικα φυτα και ευκολα τωρα στην αρχη.....αν τα φυτα δεν πανε καλα, η αλγη θα βρει ευκολο εδαφος να εγκατασταθει.....
Σωτηρη το να ''στρωσει'' το ενυδρειο δεν ''παιζει'' με τα φυτα.......ασε που σε ενα καλα φυτεμενο απο την αρχη ενυδρειο, δεν περιμενουμε καλα-καλα να στρωσει...

netblues
03-07-05, 22:58
Μα εδω δεν προκειται για φυτεμενο...Εχουμε φιλτρο βυθου... χρυσοψαρα και αλλα τετοια...
Γενικα εχεις δικιο.. ειδικα ομως, προηγουνται άλλα.

panos84
03-07-05, 23:38
ο φωτισμος ειναι χαμηλος 40watt για 200λιτρα.το φυτο ειναι μαλλον ειδος hygrophila οταν συγουρευτω θα σας πω.το φιλτρο βυθου το δουλευω μονο την μερα και ισως το σταματησω γιατι θελω φυτεμενο ενυδρειο.επισης εχω το 'κρεμμυδι' αυτο για την ωρα ειναι ενταξει.οσο για το χρυσοψαρο ειναι ενα.αν δημιουργει προωλιμα πειτε μου να το βγαλω

annivas2000
04-07-05, 21:28
Με αυτο το φωτισμο μπορεις να εχεις χαμηλων απαιτησεων φυτα. Με το φιλτρο βυθου επισης μπορεις να εχεις φυτα αλλα ειναι δυσκολο στη συντηρηση του (παντως κι εδω http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=5635&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= δεν το λειτουργεις σωστα).....τα χρυσοψαρα γενικα δεν πανε με τα φυτα (τα τρωνε)......και με τα 3 threads που εχεις ανοιξει φαινεται οτι εχεις προβληματα με το στησιμο του ενυδρειου σου (και ειδικα με τη φιλτρανση).....ξεκαθαρισε τα θεματα λιγο....