PDA

Επιστροφή στο Forum : Περιττώματα στην άμμο

Akakios Miskos
16-12-14, 11:50
Καλημέρα!
Έχω χαλαζιακή άμμο για υπόστρωμα. Κάνω σκούπα 1 φορά τον μήνα και αλλαγές 1 φορά την βδομάδα. Αν και η σκούπα μου τραβάει τα περισσότερα περιττώματα, μένουν πάνω στην άμμο σχεδόν τα μισά με αποτέλεσμα να δείχνει λερωμένη...
Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να περιμένω να λιώσουν? Αλήθεια, λιώνουν ή μένουν έτσι?

nazgul
16-12-14, 11:58
Κυκλοφορια νερου προφανως χρειαζεσαι παραπανω.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποιο φιλτρο εχεις? Υπαρχει καποιος επιπλεον κυκλοφορητης?

Τάκης
16-12-14, 12:00
Τι ψάρια και τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο ;
Γενικά όμως, όσο ωριμάζει ο βυθός τόσο πιο εύκολα βιοδιασπώνται αυτού του είδους οι ρύποι, αν έχεις και καμια γαρίδα ή κανα σαλιγκάρι Melanoides , κάνουν τον βυθό να λάμπει, αυτο τουλάχιστον συμβαίνει στο δικό μου το φυτεμένο, και όλα αυτά είναι 1ης τάξεως λίπασμα και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά

Akakios Miskos
16-12-14, 12:55
Κυκλοφορια νερου προφανως χρειαζεσαι παραπανω.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποιο φιλτρο εχεις? Υπαρχει καποιος επιπλεον κυκλοφορητης?

Έχω το Fluval 406 σε λιγότερο από 200 λίτρα νερό χωρίς επιπλέον κυκλοφορητή. Όπως το έθεσες όμως μου κίνησες το ενδιαφέρον γιατί είναι ο καιρός να το ανοίξω για καθαρισμό....μπορεί να μάζεψε και να δυσκολεύεται.

Τι ψάρια και τι άλλα είδη έχεις στο ενυδρείο ;
Γενικά όμως, όσο ωριμάζει ο βυθός τόσο πιο εύκολα βιοδιασπώνται αυτού του είδους οι ρύποι, αν έχεις και καμια γαρίδα ή κανα σαλιγκάρι Melanoides , κάνουν τον βυθό να λάμπει, αυτο τουλάχιστον συμβαίνει στο δικό μου το φυτεμένο, και όλα αυτά είναι 1ης τάξεως λίπασμα και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά

Μέσα στο μυαλό μου είσαι...
Έχω puntius denisonii (http://www.seriouslyfish.com/species/puntius-denisonii/) κι ένα pleco ancistrus. Σκεφτόμουν να βάλω 3-4 κόρυ (άκουσα πως κάνουν δουλειά) και κανένα σαλιγκάρι Clea helena (Assassin Snail)...

Τάκης
16-12-14, 13:03
Για τα κόρυ δεν ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ μου. Γενικά όμως ότι κινείται στο βυθό τον ανακατεύει ελαφρώς και αναγκάζει τα περιττώματα και τους λοιπούς ρύπους ή να διαλύονται ή να ανασηκώνονται και να τους τραβανε τα φίλτρα.

Γιαννης186
16-12-14, 15:47
Τα κoρυ ειναι μανα γι αυτη τη δoυλεια
Μην ξεχασεις να τoυς κoλησεις και κανενα ενσιμo (βαρεα εεεε)