Επιστροφή στο Forum : White Cloud Mountain Minnows
Τελικά μετά από διάφορα γεγονότα το ενυδρείο στήθηκε.. (60%)
Μερικές φωτογραφίες από το στήσιμο...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-001_zps9d699076.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-002_zpsfc5adfa4.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-003_zpsba51ce1f.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-004_zpsc06d98fe.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-005_zps9d610b7a.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-006_zps073da263.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-007_zps7072c9f9.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-008_zpsae14262f.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-009_zps2c49fd05.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-010_zpsebadbcf3.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-011_zpsfe7e5b82.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-012_zps05e4c3b5.jpg
Μόλις μπουν και τα ψάρια θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση.
Περιμένω σχόλια... (τα αρνητικά με ενδιαφέρουν περισσότερο) ;)
Χρηστος Ζ.
14-12-14, 18:07
καλοοοο, κατι αρνητικο δεν βλεπω στο ακουασκειπ, μολις το ολκληρωσεις θα τα βρεις και μονος σου. εξω θα το εχεις αυτο?
τα χερια σου τι εχουν παθει? πολυ μαυρισμενα τα βλεπω:D.
καλοοοο, κατι αρνητικο δεν βλεπω στο ακουασκειπ, μολις το ολκληρωσεις θα τα βρεις και μονος σου. εξω θα το εχεις αυτο?
τα χερια σου τι εχουν παθει? πολυ μαυρισμενα τα βλεπω:D.
Αυτό θα το έχω μέσα Χρηστάρα... άλλο ετοιμάζεται για έξω (Paludarium)
Όσο για τα χέρια μου είχε ήλιο και μαύρισαν... τώρα ετοιμάζεται να μαυρίσει το στήθος :p
Άμα περιμενεις αρνητικά σχόλια μαλλον το θέμα θα μείνει ασχολιαστο:D
Εκτός οτι ειναι άρτια βιοτοπικο ειναι και άψογο σαν aquascape+-3+-3+-3
Άμα περιμενεις αρνητικά σχόλια μαλλον το θέμα θα μείνει ασχολιαστο:D
Εκτός οτι ειναι άρτια βιοτοπικο ειναι και άψογο σαν aquascape+-3+-3+-3
Σ'ευχαριστώ...
Περιμένω αρνητικά σχόλια για να γίνει καλύτερο :p
stratigos24
14-12-14, 18:42
Παρα πολυ ωραιο με ενδιαφερον στησιμο και ωραιες διαστασεις. Μπραβο!
Θα βαλεις και φυτα?
Φυτά θα μπουν... το ψάχνω λίγο!!
Θα καθυστερήσω να βάλω τα ψάρια ώστε και με τις λάμπες που θα βάλω θα δημιουργεί άλγη και θα γίνει περισσότερο βιοτοπικό.
stratigos24
14-12-14, 18:55
Ωραιος, με το καλο! Ξεκιναει πολυ ομορφα. Περιμενουμε.. :)
Οσον αφορα την αλγη, θα ειναι φυσικο και θα του ταιριαζει, απλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις ποια αλγη θα βγει. Δηλαδη, εχω πχ δει σε φιλο μου με μονο φυτο επιφανειας (που δεν τον χαλαγε γενικα η αλγη) να του εχει βγαλει αρκετη hair algae που εμενα δεν με τρελαινε. Παντως, το βλεπεις και οποια δεν σου αρεσει την αφαιρεις.
Θα γεμισει μεχρι πανω με νερο?
Χρηστος Ζ.
14-12-14, 18:59
ρε Γιωργο μιας και το εφερε η κουβεντα για λαμπες, το φωτιστικο θα το παρεις ετοιμο η θα το φτιαξεις μονος σου?
(ψαχνω εδω στα μερη μου να βρω ανακλαστηρες και οπου παω με κοιτανε σαν ουφο, ειδικα μολις τους λεω για λαμπες συλβανια γκρολουξ εκει να δεις γελια).
να ρωτησω και κατι ασχετο, αυτες οι καφε μπαλιτσες κατω απο το φυτο τι ειναι?
Χρήστο φωτιστικό για αρχή θα βάλω αυτό που έφτιαξα με LED και όταν θα μπουν τα ψάρια θα βάλω κάτι απλό.
Έχω διαβάσει ότι δεν θέλουν πολύ δυνατό φως τα συγκεκριμένα ψάρια.
Είναι άργιλος (http://www.aeroponic.gr/proionta/ypostrwmata-kalliergeias/diafora-ylika/diogkomeni-argilos-5l-9-15-detail.html)...!!!
Πολυ καλο φαινεται. Το μπονσαι θα την παλεψει? Σκεφτομαι οτι ετσι οπως ειναι ο αργιλος θα ειναι παντα υγρος. Εαν σαπιζει το δεντρακι θα μπορεις να το βγαλεις ευκολα?
Πολυ καλο φαινεται. Το μπονσαι θα την παλεψει? Σκεφτομαι οτι ετσι οπως ειναι ο αργιλος θα ειναι παντα υγρος. Εαν σαπιζει το δεντρακι θα μπορεις να το βγαλεις ευκολα?
Ο άργιλος δεν θα είναι όλος μέσα στο νερό.
Θα είναι μόνο τα 10cm από τα 20cm που έχω βάλει. Άρα πιστεύω ότι θα την παλέψει το μπονσαί
Πάντως εάν χρειαστεί να βγει, θα βγει πολύ εύκολα.
ChocolatePuma
14-12-14, 20:32
Καιρό είχες να κάνεις νέα παρουσίαση και είχα αρχίσει να ανησυχω!
Τα αρνητικά:
Τα μπουκάλια μπύρας που είναι εκτός ψυγείου! Μοναδική δικαιολογία - εάν κι εφόσον ειναι άδεια! :p
Κατά τα άλλα για μία ακόμη φορά, εντυπωσιάζεις! :smt041
Η γυάλα και οι διαστάσεις της, όλα τα λεφτά!
Περιμένουμε παρουσίαση :smt020
Καιρό είχες να κάνεις νέα παρουσίαση και είχα αρχίσει να ανησυχω! Είχα κάποια προβλήματα και δεν μπορούσα να στήσω ενυδρείο
Τα αρνητικά:
Τα μπουκάλια μπύρας που είναι εκτός ψυγείου! Μοναδική δικαιολογία - εάν κι εφόσον ειναι άδεια! :p Έχεις δίκιο... :( :( τα μπουκάλια είναι γεμάτα
Κατά τα άλλα για μία ακόμη φορά, εντυπωσιάζεις! :smt041
Η γυάλα και οι διαστάσεις της, όλα τα λεφτά!
Περιμένουμε παρουσίαση :smt020
Χαλια...ολα χαλια! :D
Άρα να το διαλύσω καλύτερα και να το ξαναφτιάξω
pagokoftis
14-12-14, 21:09
Πολύ ωραίο φίλε μου!!! Συνδιάζει διαφορετικά πράγματα, εντυπωσιακό!! Μοιάζει και λίγο με paludarium!!
Τι κάνεις πάλι βρε φίλε,
θέλω να το δω στο τέλος, πρέπει να βγει κάτι καταπληκτικό.
Ο συνδυασμός στεριάς / νερού πρέπει να είναι κάτι μοναδικό.
Μπράβο
Τι κάνεις πάλι βρε φίλε,
θέλω να το δω στο τέλος, πρέπει να βγει κάτι καταπληκτικό.
Ο συνδυασμός στεριάς / νερού πρέπει να είναι κάτι μοναδικό.
Μπράβο
Σ' ευχαριστώ Τάκη... προσπαθώ όσο μπορώ για το καλύτερο.
Ετοιμάζομαι για τον διαγωνισμό της Ρωσίας του 2015 :grin: :grin: :grin:
τωρα τι να πω?
θα με κανεις να ξαναστησω ενυδρειο και δε θελω αυτη τη στιγμη.
δηλαδη ελεος!
παρτο πετα το το ρημαδι να μην το βλεπω:)
και θες νακουσεις και αρνητικα?
τι αρνητικα νακουσεις,οτι μας εβγαλες τα ματια δε φτανει?:D
το παλουνταριουμ δε θελω να το σκεφτομαι.
αμα πας ετσι κιεκει αστα να πανε.
θα βαλω τα κλαματα:D
καλα δεν περιμενα και τιποτα λιγοτερο μετα το μεγαλο που ειχες,αλλα αλλο να το βλεπεις:)
ντροπη σου παντως που κανεις ζημιες:D
αντε να πω κιενα αρνητικο.τη λεκα θα την ηθελα λιγο πιο σκουρο καφε:D
τωρα τι να πω?
θα με κανεις να ξαναστησω ενυδρειο και δε θελω αυτη τη στιγμη. έλα δεν είναι τίποτα για εσένα να στήσεις ένα ενυδρείο :D
δηλαδη ελεος!
παρτο πετα το το ρημαδι να μην το βλεπω:)
και θες νακουσεις και αρνητικα? αρνητικά για να βγει καλύτερο
τι αρνητικα νακουσεις,οτι μας εβγαλες τα ματια δε φτανει?:D
το παλουνταριουμ δε θελω να το σκεφτομαι. αυτό θα ετοιμαστεί από το νέο έτος με πολλά νέα κόλπα που έχω βρει, ελπίζω να σου αρέσει όσο και το προηγούμενο
αμα πας ετσι κιεκει αστα να πανε.
θα βαλω τα κλαματα:D
καλα δεν περιμενα και τιποτα λιγοτερο μετα το μεγαλο που ειχες,αλλα αλλο να το βλεπεις:)
ντροπη σου παντως που κανεις ζημιες:D
αντε να πω κιενα αρνητικο.τη λεκκα θα την ηθελα λιγο πιο σκουρο καφε:D
και εγώ το ήθελα λίγο πιο σκούρο αλλά δεν βγήκε τελικά :(
Πανέμορφο:smt120 φίλε μου και καταπληκτική ιδέα του όλου project ξεφεύγει απ τα κλασικά και πάει σ άλλα επίπεδα!!!!!!!
Το μόνο αρνητικό στις φώτο είναι πως θα ήθελα και λίγο χρώμα στα χέρια πέραν του μαύρου....κάτι σε bouena vista αν με πιάνεις γιατί απ ότι είδα είσαι του old school...... :D:D:D:D:cool:
Πανέμορφο:smt120 φίλε μου και καταπληκτική ιδέα του όλου project ξεφεύγει απ τα κλασικά και πάει σ άλλα επίπεδα!!!!!!!
Το μόνο αρνητικό στις φώτο είναι πως θα ήθελα και λίγο χρώμα στα χέρια πέραν του μαύρου....κάτι σε bouena vista αν με πιάνεις γιατί απ ότι είδα είσαι του old school...... :D:D:D:D:cool:
Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. όσο το ότι πάει σε άλλα επίπεδα φταίει το GAB!!!
Όσο για το χρώμα στα χέρια είναι προσωπογραφίες των γονιών μου και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά!!!
Στο στήθος θα είναι σε στυλ bouena vista :grin: :grin:
Σουπερ το στησιμο δε το συζηταω, πολλα μπραβο!!!!!!!!!!
Το μονο που με ξενιζει εμενα (όχι ότι με χαλαει ιδιαιτερα) είναι η διχρωμια με το αργιλο που φαινεται στο πλαι κατά τα αλλα το μονο σοβαρο αρνητικο είναι αυτό που επεσήμανε ο puma μεγαλο ατόπημα :D
Σουπερ το στησιμο δε το συζηταω, πολλα μπραβο!!!!!!!!!!
Το μονο που με ξενιζει εμενα (όχι ότι με χαλαει ιδιαιτερα) είναι η διχρωμια με το αργιλο που φαινεται στο πλαι κατά τα αλλα το μονο σοβαρο αρνητικο είναι αυτό που επεσήμανε ο puma μεγαλο ατόπημα :D
Και εμένα μα χαλάει λίγο αλλά σκέφτομαι να βάλω μαύρο αυτοκόλλητο για να το καλύψω.
το πιθανοτερο ειναι πως θα φανει πιο σκουρο οταν γεμισει και αρχισει να μαζευει.
μπορει και οχι,αλλα δε νομιζω πως θα φαινεται ασχημο.
σιγουρα στη χειροτερη το καλυπτεις με αυτοκολλητο.
αν παιξεις λιγο με διαφορα υλικα μπορει να βρεις αυτο που θες.
πχ υπαρχει και λεκα που δεν ειναι τοσο ομοιομορφη(εχει πιο ακανονιστο σχημα).
σιγουρα υπαρχει και πιο ανοιχτοχρωμη.
ισως να υπαρχει και πιο σκουρα.
η μπορεις να παιξεις και με αλλα υλικα.πχ λαβα(αν σου καθεται καλυτερα οπτικα) γιατι αφου θαναι και τα δυο μεσα στο νερο,την ιδια δουλεια θα κανουν.δηλαδη καμια,εκτος απτο να σηκωνουν το βυθο.
οι σκληροτητες μπορει να ειναι ενα θεμα με τη λαβα βεβαια,αν και με τα ψαρια που θα βαλεις δε νομιζω πως θαναι μεγαλο προβλημα...
οσον αφορα την ομοιομορφια στη λεκα που εχεις,(αν σε ενοχλει αυτο) μπορεις και να τη σπασεις.απλα θα βαλεις περισσοτερη.
σιγουρα αν τη σπασεις θα αλλαξει και το χρωμα που βλεπεις τωρα.απο μεσα ειναι σκουρο καφε προς μαυρο,
οποτε σιγουρα θα φυγει αυτο το "ομοιομορφο"....
αν και εδω που τα λεμε αυτα ειναι λεπτομερειες που μονο εσυ θα τις βλεπεις.μολις γεμισει και μπουνε ψαρια σιγουρα θα βρωμισει η λεκα και σιγουρα το ματι θα πηγαινει στο δεντρο και αριστερα
και εκει,τοχεις;)
οποτε κανε οτι γουσταρεις στην τελικη,καλο θα βγει:D
Το μηκος παντως σε παιρνει και για στησιμο ρυακι Ασιας με Borneo Suckers. Σαν και αυτο (http://www.ukaps.org/forum/threads/3ft-hillstream-tank.31390/page-2).
Γιατι χρησιμοποιησατε τον αργυλο?
Το νερο θα παει μεχρι επανω?
Ο φικος δεν θα σαπισει με τοσο νερο?
Το υποστρωμα θα σου φυγει απο το σημειο που το εχει βαλει ( φικο) και θα γεμισει το ενυδρειο.
Μηπως θα ητανε καλυτερα να εβαζες τον φικο σε μια στεγανη λεκανη, και απλα να τον ποτιζεις? :D
Στηνετε το ενυδρειο εξω , μετα την μεταφορα την σκεφτηκατε με τοσο βάρος
? :rolleyes:
Το στησιμο που αρεσει, αλλαμου προκληθηκαν τα παραπάνω ερωτηματα... :D
Το μηκος παντως σε παιρνει και για στησιμο ρυακι Ασιας με Borneo Suckers. Σαν και αυτο (http://www.ukaps.org/forum/threads/3ft-hillstream-tank.31390/page-2).
Πολύ ωραίο.. θα το σκεφτώ για το μέλλον :D :D
Γιατι χρησιμοποιησατε τον αργυλο?
Το νερο θα παει μεχρι επανω?
Ο φικος δεν θα σαπισει με τοσο νερο?
Το υποστρωμα θα σου φυγει απο το σημειο που το εχει βαλει ( φικο) και θα γεμισει το ενυδρειο.
Μηπως θα ητανε καλυτερα να εβαζες τον φικο σε μια στεγανη λεκανη, και απλα να τον ποτιζεις? :D
Στηνετε το ενυδρειο εξω , μετα την μεταφορα την σκεφτηκατε με τοσο βάρος
? :rolleyes:
Το στησιμο που αρεσει, αλλαμου προκληθηκαν τα παραπάνω ερωτηματα... :D
Δεν ήθελα να βάλω μεγάλο βάρος μέσα στο ενυδρείο. Με τον άργιλο αναπνέει καλύτερα το φυτό και δεν έχει βάρος πολύ.
Το νερό θα πάει περίπου στους 10cm
Πιστεύω ότι δεν θα σαπίσει γιατί δεν θα έχει νερό στις ρίζες του.
Το υπόστρωμα του φίκου δεν θα φύγει γιατί δεν θα έρχεται σε επαφή με το νερό.
Το πότισμα του φίκου θα γίνεται με ψεκαστήρα.
Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί α) δεν το γέμισα και β) έχει ρόδες η κατασκευή με τις παλέτες και μεταφέρετε πολύ εύκολα. :D :D
Θα γινει εκπληκτικο, εχω την εντυπωση!
Θα γινει εκπληκτικο, εχω την εντυπωση!
Σ' ευχαριστώ...
και ποιο πολύ μου αρέσει που σας αρέσει :D :D :p
stanisalus18
15-12-14, 11:45
πολύ όμορφο και κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά μπράβο σου περιμένουμε την εξέλιξη του ;)
Έβλεπα αυτά τα video το παλληκαρι έχει κανει τρελή δουλειά δες το κανάλι του
Μπορείς να πάρεις πολλές ιδέες για να προσθέσεις λεπτομέρειες
Κάπου έχει και cloud minnows δεν το βρίσκω τωρα:rolleyes:
http://youtu.be/4izZrHeH-CU
ΥΣ
Δεν ειναι αργά να αλλάξεις ψαρια
να πας σε ασιατικους γοβιους το στήσιμο ειναι ιδανικο:D:D
ΥΣ 2
Τα κανάλι του odysey3543 στο YouTube θα μπορούσε να γινει υπόμνημα στην ενότητα Ασία
Αν το βλέπει κανένας mod ας το τσεκάρει
Πολύ ωραία τα βίντεο που έχει ανεβάσει...
Σε γοβιούς θα είναι το επόμενο ενυδρείο που θα στήσω γιατί μου αρέσουν πολύ.
Το συγκεκριμένο ενυδρείο επειδή θα είναι ανοιχτό προσπαθώ να βάλω ψάρια κρύου νερού (12 με 18C) δεν θέλω μεγαλύτερες θερμοκρασίες για να μην έχω πρόβλημα υγρασίας!!
Πολύ ωραία τα βίντεο που έχει ανεβάσει...
Σε γοβιούς θα είναι το επόμενο ενυδρείο που θα στήσω γιατί μου αρέσουν πολύ.
Το συγκεκριμένο ενυδρείο επειδή θα είναι ανοιχτό προσπαθώ να βάλω ψάρια κρύου νερού (12 με 18C) δεν θέλω μεγαλύτερες θερμοκρασίες για να μην έχω πρόβλημα υγρασίας!!
Τα δικα μου παντως κατω απο τους 17 ειχαν χασει το χρωμα τους και ηταν συνεχεια κρυμμενα.....Τωρα τα εχω στους 19 αλλα θα δοκιμασω να την ξαναριξω μιας που εβαλα και τον stc-1000 πριν 3 μερες.
Τα δικα μου παντως κατω απο τους 17 ειχαν χασει το χρωμα τους και ηταν συνεχεια κρυμμενα.....Τωρα τα εχω στους 19 αλλα θα δοκιμασω να την ξαναριξω μιας που εβαλα και τον stc-1000 πριν 3 μερες.
Όταν λες ότι ήταν συνέχεια κρυμμένα τι εννοείς?
Γιατί δεν είδα κρυψώνες στο ενυδρείο σου (εκτός εάν το άλλαξες)
Εγώ στους 17 (17-17,3) τους έχω τώρα και το χρώμα τους είναι μια χαρά, το μόνο που έχω παρατηρήσει πως είναι πιο πολύ στο κάτω μέρος του ενυδρείου μέσα στα φυτά, σε σημείο που πολλές φορές δεν τους βλέπω, μόλις ρίξω φαί ανεβαίνουν επάνω και τρώνε κανονικά
Αυτο που λεει ο Τακης. Εμενα ηταν συνεχεια πισω απο τις πετρες. Βεβαια ηταν και αρχη και ισως ηταν στρεσαρισμενα. Τωρα κατεβαζω παλι σιγα σιγα και θα σας πω....
Υπεροχο στησιμο!!
ο αργυλος δεν επηρεαζει τα ψαρια?
επισης, 10 cm υψος νερου , δεν ειναι λιγο? :confused:
Υπεροχο στησιμο!!
ο αργυλος δεν επηρεαζει τα ψαρια?
επισης, 10 cm υψος νερου , δεν ειναι λιγο? :confused:
Καλημέρα,
σ' ευχαριστώ!!!!
Ο άργυλος δεν επηρεάζει τα ψάρια... κυρίως χρησιμοποιείτε σε συστήματα ενυδροπονείας, άρα είναι τσεκαρισμένο.
Δεν είναι ούτε πολλά ούτε λίγα... (περίπου 10-15cm θα είναι η στάθμη) η παρακάτω εικόνα είναι από τον βιότοπο που ζουν τα ψάρια. Θα δεις ότι έχει και ρηχά σημεία αλλά και πιο βαθιά.
Εγώ επέλεξα να μείνω στα ρηχά :grin: :grin:
http://www.seriouslyfish.com/wp-content/uploads/2012/03/T.-albonubes-habitat-Wu-Tong-Mountain-Shenzhen.jpg
σιγουρα θα γινει πανεμορφο George.ανυπομονω να το δω τελειωμενο:)
δε δοκιμαζεις σε ενα ποτηρακι να σπασεις λιγη λεκα σε χοντρα κομματια να δεις πως φαινεται?μπορει να ειναι πιο φυσικο το αποτελεσμα.
αν και προσωπικα δεν με χαλαει οπως ειναι,το λεω μονο για την περιπτωση διαγωνισμου:D
τα χρωματα παντως ειναι κοντα σε αυτα της φωτο.
Το έχεις στήσει τώρα αλλά εγω να πω μια χαζή ιδέα για τον αργιλο.
Φτιάχνεις ένα μικρό τελάρο από χαρτόνι , οι διαστάσεις θα εξαρτηθούν απο το πλάτος του ενυδρείου, το μήκος και το ύψος που θες να έχει ο ασγυλος στο ενυδρείο.
Βάζεις το τελάρο αυτό στο σημείο που θες να είναι ο αργιλος, βάζεις τον άργυλο μέσα, ρίχνεις απο έξω πέτρες . βοτσαλα , χαλίκι , ότι θες να φαίνεται δηλαδή εξωτερικά, (απο αυτο θα εξαρτηθούν και οι διαστάσεις του τελάρου) τραβάς το χαρτόνι επάνω και ο αργιλος δεν θα φαίνεται, και πλέον δεν θα χρειάζεσαι αυτοκόλλητα και αισθητικά πιστεύω πως θα δένει με όλο το θέμα.
κιαυτο δεν ειναι κακο;)
οφτοπικ
οταν εψαχνα για λεκα για να βαλω στο βιβαριουμ δεν εβρισκα πουθενα.τη μιση αθηνα εψαξα.τωρα εχουν ολοι:mad:
ετσι αναγκαστηκα κιεβαλα ελαφροπετρα για το στραγγισμα...
Και κάτι άλλο, είπες πως βάζεις τον αργιλο μόνο για να έχεις όγκο χωρίς να έχεις βάρος, αν έβαζες ελεφρόπετρα θεωρώ πως θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα και αισθητικά αν φαινοτανε καμια πετρούλα θα είχε τα ίδια χρώματα με τις υπόλοιπες πέτρες, και δεν θα σου πειράξει τις παράμετρες του νερού (σκληρότητα PH κλπ).
Αυτα τα λίγα :)
-------------------------
οταν εψαχνα για λεκα για να βαλω στο βιβαριουμ δεν εβρισκα πουθενα.τη μιση αθηνα εψαξα.τωρα εχουν ολοι:mad:
ετσι αναγκαστηκα κιεβαλα ελαφροπετρα για το στραγγισμα...
Καλά τα ίδια θα λέμε ; :)
χαχαχα:D
και η λεκα δεν ειναι βαρια,και αν προσεξεις τη φωτο απο πανω θα δεις οτι ταιριαζουνε τα χρωματα της.η ειναι κοντινα εστω.
μου φαινεται πιο φυσικο δηλαδη.
θα δουμε τι θα πει και ο γιωργος που ειναι ο ειδικος επι του θεματος:D
Την έχει λίγο τη διχρωμία του
σιγουρα θα γινει πανεμορφο George.ανυπομονω να το δω τελειωμενο:)
δε δοκιμαζεις σε ενα ποτηρακι να σπασεις λιγη λεκα σε χοντρα κομματια να δεις πως φαινεται?μπορει να ειναι πιο φυσικο το αποτελεσμα.
αν και προσωπικα δεν με χαλαει οπως ειναι,το λεω μονο για την περιπτωση διαγωνισμου:D
George θα το δοκιμάσω να δω πως θα είναι.
Το έχεις στήσει τώρα αλλά εγω να πω μια χαζή ιδέα για τον αργιλο.
Φτιάχνεις ένα μικρό τελάρο από χαρτόνι , οι διαστάσεις θα εξαρτηθούν απο το πλάτος του ενυδρείου, το μήκος και το ύψος που θες να έχει ο ασγυλος στο ενυδρείο.
Βάζεις το τελάρο αυτό στο σημείο που θες να είναι ο αργιλος, βάζεις τον άργυλο μέσα, ρίχνεις απο έξω πέτρες . βοτσαλα , χαλίκι , ότι θες να φαίνεται δηλαδή εξωτερικά, (απο αυτο θα εξαρτηθούν και οι διαστάσεις του τελάρου) τραβάς το χαρτόνι επάνω και ο αργιλος δεν θα φαίνεται, και πλέον δεν θα χρειάζεσαι αυτοκόλλητα και αισθητικά πιστεύω πως θα δένει με όλο το θέμα.
Τάκη το είχα σκεφτεί αυτό που προτείνεις και το άλλαξα τελευταία στιγμή.
Ο λόγος ήταν ότι σκέφτηκα να βάλω και άλλα φυτά (μικρά) εκτός ενυδρείου ώστε να καλύψουν το κομμάτι που φαίνεται ο άργιλος
Και κάτι άλλο, είπες πως βάζεις τον αργιλο μόνο για να έχεις όγκο χωρίς να έχεις βάρος, αν έβαζες ελεφρόπετρα θεωρώ πως θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα και αισθητικά αν φαινοτανε καμια πετρούλα θα είχε τα ίδια χρώματα με τις υπόλοιπες πέτρες, και δεν θα σου πειράξει τις παράμετρες του νερού (σκληρότητα PH κλπ).
Αυτα τα λίγα :)
Την ελαφρόπετρα είχα στο μυαλό μου απλά ήθελα να δοκιμάσω τον άργυλο. (μου αρέσουν τα πειράματα :D )
Ο άργυλος έχει λιγότερο βάρος από την ελαφρόπετρα και το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα γρατσουνίσει τα τζάμια.
χαχαχα:D
και η λεκα δεν ειναι βαρια,και αν προσεξεις τη φωτο απο πανω θα δεις οτι ταιριαζουνε τα χρωματα της.η ειναι κοντινα εστω.
μου φαινεται πιο φυσικο δηλαδη.
θα δουμε τι θα πει και ο γιωργος που ειναι ο ειδικος επι του θεματος:D
Εσύ είναι ο ειδικός George εγώ έρχομαι χιλιόμετρα πίσω :D :p :cool:
Την έχει λίγο τη διχρωμία του
Έχεις δίκιο για την διχρωμία, η οποία φαίνεται μόνο από το πλάι. Από επάνω έχει καλυφτεί με πέτρες και χαλικάκι μικρό (μαύρο).
Περιμένω τα σχόλια του "κριτή" μας... που είσαι???
Μόλις έστειλα mail στον Heiko Bleher να μου πει την γνώμη του για το στήσιμο του ενυδρείου.
Δεν ξέρω εάν θα απαντήσει.. θα δούμε
Μιας και αναφέρθηκε τα 10 εκατοστά μου φαίνονται λίγα
Μπορει στο βιότοπο να υπάρχουν τόσο ρηχά σημεία,αλλα με πλάτος κάποια τετραγωνικά ,συν οτι φαντάζομαι τα ψαρια έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν σε αλλα σημεία με διαφορετικά βάθη.
Μόλις μου απάντησε
It looks good, but pebbles should be more roundish, some driftwood needed
Θα προσπαθήσω να βρω και άλλες πέτρες!!!
Μιας και αναφέρθηκε τα 10 εκατοστά μου φαίνονται λίγα
Μπορει στο βιότοπο να υπάρχουν τόσο ρηχά σημεία,αλλα με πλάτος κάποια τετραγωνικά ,συν οτι φαντάζομαι τα ψαρια έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν σε αλλα σημεία με διαφορετικά βάθη.
ολα σχετικα ειναι.εξαρταται απτο ποιο σημειο του ποταμου πιανεις και ποια εποχη.επισης η εκταση ενος συγκεκριμενου βαθους μπορει να ειναι απο μερικα εκατοστα εως και αρκετα τετραγωνικα.
δεν σημαινει κατι δηλαδη.
το που αποφασιζουν τα ψαρια να σταθουν και να περασουν την ωρα τους (και για ποιο λογο)θα το μαθουμε αν παμε ταξιδι να δουμε απο κοντα:D
εκτος αυτου,-συνηθως-βαθος σημαινει και μεγαλυτερη ροη.
και εκτος αυτου ακομα,σε ενα ενυδρειο ειναι περιορισμενος ο χωρος.
απλα διαλαγεις ενα σημειο του βιοτοπου και τον αντιγραφεις οσο μπορεις καλυτερα.
εμενα μια χαρα μου φαινονται ολα:D
Μόλις μου απάντησε
Θα προσπαθήσω να βρω και άλλες πέτρες!!!
μην ξεχασεις να ειναι στρογγυλεμενες:D
Diskus fan
17-12-14, 00:00
Τι αηδία είναι αυτή ρε μεγάλε... άντε σπάστο!!!!! :smt108
ΕΥΓΕ Γιώργο... καλογέμιστο.- ;)
:smt023
Τι αηδία είναι αυτή ρε μεγάλε... άντε σπάστο!!!!! :smt108
Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις... θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες από το σπάσιμο του :grin: :grin:
ΕΥΓΕ Γιώργο... καλογέμιστο.- ;)
:smt023
Σ' ευχαριστώ Νικόλα!!!!
Εχω καιρο να γραψω,για δικους μου λόγους αλλα με εκανες να σπασω το "εμπαργκο",....μου αρεσει πολύ και εχει πολύ μελλον με τα φυτα που θα μπουν και τις οποιες αλγες αποκτησεις.Θα γινει φανταστικο.
Το αρνητικο σχόλιο που δεν αντεχω να μην κάνω είναι για τον αργυλο που φαινεται σαν κάτι αφυσικο και τεχνητο.
Εχω καιρο να γραψω,για δικους μου λόγους αλλα με εκανες να σπασω το "εμπαργκο",....μου αρεσει πολύ και εχει πολύ μελλον με τα φυτα που θα μπουν και τις οποιες αλγες αποκτησεις.Θα γινει φανταστικο.
Το αρνητικο σχόλιο που δεν αντεχω να μην κάνω είναι για τον αργυλο που φαινεται σαν κάτι αφυσικο και τεχνητο.
Θα πρέπει να σου αρέσει πολύ όπως λες για να σε κάνω να σπάσεις το "εμπάργκο"... χαίρομαι πολύ!!!!
Το φωτιστικό δουλεύει περίπου 12 ώρες την ημέρα και "χτυπάει" τις πέτρες μόνο ώστε να δημιουργηθούν άλγες.
Όσο για τον άργυλο έχω απαντήσει και σε προηγούμενα ποστ μου. Είτε θα καλυφτεί με φυτά που θα μπουν εκτός / εντός ενυδρείου ή με αυτοκόλλητο.
Σ' ευχαριστώ πολύ :grin: :grin:
Μερικές φωτογραφίες ακόμα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1764_zpsb9c66750.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1766_zps41419fd5.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1767_zpsef289b1b.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1768_zpsea22b8f8.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1769_zpseba55832.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1762_zps95fb934e.jpg
δεν ξερω τι θα πουνε οι κριτες του διαγωνισμου(οταν με το καλο παρεις μερος)αλλα ειναι κουκλι:)
κατι "παρομοιο" η εστω με αυτη τη λογικη,ειχα προσπαθησει να κανω οταν ειχα κανει το δευτερο στησιμο στα μαχατσαι.εκεινο το πρωτο ψαρι που εχασα....
φωτο εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=820740&postcount=124)και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=820452&postcount=122)
τα πλαινα κομματια που ειναι πιο ψηλα,εχουν dow απο κατω.
οπως ειχες κανει κιεσυ george στο μεγαλο αν θυμαμαι καλα.
αλλα πλεον το εχεις προχωρησει πολυ το θεμα κιεχεις αρχισει και με βαζεις στην πριζα:)
εχω κιενα τσουβαλι υλικα που ειχα μαζεψει στο λουσιο,και εχω αρχισει να το σκεφτομαι για γυαλα χωρις ψαρια...
αν μου τη δωσει καμια μερα και παρω γυαλα,θαρθεις αποδω να κερασω καφε και να το στησουμε μαζι:D
δεν ξερω τι θα πουνε οι κριτες του διαγωνισμου(οταν με το καλο παρεις μερος)αλλα ειναι κουκλι:)
κατι "παρομοιο" η εστω με αυτη τη λογικη,ειχα προσπαθησει να κανω οταν ειχα κανει το δευτερο στησιμο στα μαχατσαι.εκεινο το πρωτο ψαρι που εχασα....
φωτο εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=820740&postcount=124)και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=820452&postcount=122)
τα πλαινα κομματια που ειναι πιο ψηλα,εχουν dow απο κατω.
οπως ειχες κανει κιεσυ george στο μεγαλο αν θυμαμαι καλα. καλά θυμάσαι George
αλλα πλεον το εχεις προχωρησει πολυ το θεμα κιεχεις αρχισει και με βαζεις στην πριζα:) εύκολο είναι για εσένα... μέσα σε μια ώρα το έχεις έτοιμο
εχω κιενα τσουβαλι υλικα που ειχα μαζεψει στο λουσιο,και εχω αρχισει να το σκεφτομαι για γυαλα χωρις ψαρια
αν μου τη δωσει καμια μερα και παρω γυαλα,θαρθεις αποδω να κερασω καφε και να το στησουμε μαζι:D όποτε θες, μέσα είμαι εγώ. Στο στήσιμο του paludarium θα έχεις την τιμητική σου
Πάντως και χωρίς ψάρια (προσωρινά) μου αρέσει πολύ...!!!
Ενταξει, θα γινει πολυ ωραιο ομως!
Μπραβο σου βρε φιλε μας εχεις μαγεψεις ολους για να μην πω πως
μας εχεις ξεσηκωσει για αλλαγες:smt118:smt118:smt118
Γιωργη εισαι μια χαρα σαν στησιμο,οπως ειπε και ο Χεικο χρειάζεσαι μερικες πετρες σαν τις μεγαλες σου,στο ιδιο χρωμα με αυτες,λιγο μικροτερες ωστε να δεσει καλυτερα το ολο project.
Επισης σου προτεινω αν εχεις περίσσιες πρασινες,να σπασεις μερικες σε πολυ μικρα κομματακια και να διασκορπισεις τα "τρίμματα" σε ολο τον βυθο ωστε να δεσουν καλυτερα αυτες οι μεγαλες πετρες με το υποστρωμα και να μην φαίνονται παράταιρες λογω χρωματος και ογκου.
Οσο για τα μπιλακια αργυλου,δειχνουν καπως αλλα ή θα τα κρυψεις κατα την φωτογραφηση σκοτεινιαζοντας (μη εχοντας καμια πηγη φωτος απο εμπρος) αυτο το σημειο ή θα τα σπρωξεις 2 εκατοστα προς το εσωτερικο,θα βαλεις ενα σκληρο φιλμ -ακομα και χοντρη σακουλα απορριμμάτων καταλληλη για τροφιμα κανει- και μπροστα τους θα γεμιζεις το χαλικακι που υπαρχει στο υπολοιπο ενυδρειο.
Συνεχισε και εδω ειμαστε να τα λεμε...
stratigos24
19-12-14, 03:09
ή θα τα σπρωξεις 2 εκατοστα προς το εσωτερικο,θα βαλεις ενα σκληρο φιλμ -ακομα και χοντρη σακουλα απορριμμάτων καταλληλη για τροφιμα κανει- και μπροστα τους θα γεμιζεις το χαλικακι που υπαρχει στο υπολοιπο ενυδρειο.
Kατι τετοιο σκεφτηκα και εγω οταν το ειδα παλι. Θα μπορουσε να κανει μια αναμειξη εκει τον αργυλο με χαλικι που υπαρχει στο υπολοιπο ενυδρειο ή μηπως θα φαινεται χειροτερο και καλυτερα να κρυφτει τελειως ο αργυλος?
Γιωργη εισαι μια χαρα σαν στησιμο,οπως ειπε και ο Χεικο χρειάζεσαι μερικες πετρες σαν τις μεγαλες σου,στο ιδιο χρωμα με αυτες,λιγο μικροτερες ωστε να δεσει καλυτερα το ολο project.
Επισης σου προτεινω αν εχεις περίσσιες πρασινες,να σπασεις μερικες σε πολυ μικρα κομματακια και να διασκορπισεις τα "τρίμματα" σε ολο τον βυθο ωστε να δεσουν καλυτερα αυτες οι μεγαλες πετρες με το υποστρωμα και να μην φαίνονται παράταιρες λογω χρωματος και ογκου.
Οσο για τα μπιλακια αργυλου,δειχνουν καπως αλλα ή θα τα κρυψεις κατα την φωτογραφηση σκοτεινιαζοντας (μη εχοντας καμια πηγη φωτος απο εμπρος) αυτο το σημειο ή θα τα σπρωξεις 2 εκατοστα προς το εσωτερικο,θα βαλεις ενα σκληρο φιλμ -ακομα και χοντρη σακουλα απορριμμάτων καταλληλη για τροφιμα κανει- και μπροστα τους θα γεμιζεις το χαλικακι που υπαρχει στο υπολοιπο ενυδρειο.
Συνεχισε και εδω ειμαστε να τα λεμε...
Θα προσπαθήσω να βρω παρόμοιες πέτρες, γιατί αυτές τις είχα μαζέψει από ένα παραπόταμο του Καμναϊτικο ποταμού στο χωριό Πύρρα, Τρικάλων. 39°32'12.26"N, 21°24'29.60"E
Kατι τετοιο σκεφτηκα και εγω οταν το ειδα παλι. Θα μπορουσε να κανει μια αναμειξη εκει τον αργυλο με χαλικι που υπαρχει στο υπολοιπο ενυδρειο ή μηπως θα φαινεται χειροτερο και καλυτερα να κρυφτει τελειως ο αργυλος?
Δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα εάν αναμείξω τον άργυλο με το χαλίκι και ο λόγος είναι ότι ο άργυλος έχει έντονο χρώμα.
Θα προσπαθήσω να το κρύψω
Μια ερώτηση,αν η στάθμη του νερού φτασει και ίσως ξεπεράσει τα 2/3 του αργίλου, θα υπάρξει πρόβλημα με το μπονζάι? Εννοώ για την σταθερότητα του λοφίσκου και σάπισμα του φυτού. Δε ξέρω αν είναι υδρόφιλο το δεντράκι.
Μια ερώτηση,αν η στάθμη του νερού φτασει και ίσως ξεπεράσει τα 2/3 του αργίλου, θα υπάρξει πρόβλημα με το μπονζάι? Εννοώ για την σταθερότητα του λοφίσκου και σάπισμα του φυτού. Δε ξέρω αν είναι υδρόφιλο το δεντράκι.
Θα υπάρχει πρόβλημα και θα σαπίσει... όσο για την σταθερότητα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί έχει τις πέτρες μπροστά.
Γνωριζεις να μου προτεινεις ενα υδροφιλο φυτο του οποιου οι ριζες θα ειναι μεσα στο νερο?καποιο απο φυτοριο και οχι ενυδρειακο φυτο emersed.sorry αν σου χαλαω το θεμα αλλα σε βλεπω ψαγμενο και γι'αυτο σε ρωταω
Γνωριζεις να μου προτεινεις ενα υδροφιλο φυτο του οποιου οι ριζες θα ειναι μεσα στο νερο?καποιο απο φυτοριο και οχι ενυδρειακο φυτο emersed.sorry αν σου χαλαω το θεμα αλλα σε βλεπω ψαγμενο και γι'αυτο σε ρωταω
Nα σου προτεινω εγω? Δε ξερω ποσο ευκολο ειναι να βρεις τη συγκεκριμμενη φτερη αλλα ειναι πανεμορφη και καταλληλη για riparium.
http://i.imgur.com/PyuRp8wl.jpg
Ονομαζεται στα αγγλικα maiden hair fern (Adiantum sp).
συμφωνω,πολυ ωραιο φυτο.υπαρχει και στην ελλαδα και φυτρωνει συχνα σε πηγες.
στην εκθεση στην κηφησια το πουλαγανε,οποτε ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει.πιστευω θα το εχει και ο γρυλλης στο φυτωριο στο μαραθωνα....
το ειχα βαλει κιεγω προπερσι στην πρωτη λιμνη,αλλα δεν μου πηγε καλα.
ισως να εφταιγα εγω ομως κ οχι το φυτο.
μπορει στο ενυδρειο να παει καλυτερα.
'Οντως ειναι πολυ ομορφο.
κανε ενα τηλεφωνο εδω,ισως να μπορει να σου στειλει,η να ξερει καποιο αντιστοιχο φυτωριο στη θεσσαλονικη.
www.greekponds.gr (http://www.greekponds.gr)
η εδω αν ειναι πεσμενη η σελιδα.
http://www.hellenicgardenteam.gr/en/gryllis-water-lillies
κατω κατω εχει τηλεφωνο και email.
κανε ενα τηλεφωνο εδω,ισως να μπορει να σου στειλει,η να ξερει καποιο αντιστοιχο φυτωριο στη θεσσαλονικη.
www.greekponds.gr (http://www.greekponds.gr)
η εδω αν ειναι πεσμενη η σελιδα.
http://www.hellenicgardenteam.gr/en/gryllis-water-lillies
κατω κατω εχει τηλεφωνο και email.
Σ'ευχαριστω,εστειλα ήδη μειλ.Ισχυει οτι θα ειναι φυτεμενο στον βυθο και το φυλωμα θα ειναι εξω,έ?
ναι.ειναι υδροφιλο και οχι υδροβιο.
αν το βαλεις σε φαση οπως ειναι η φωτο που εβαλες,λογικα δεν θα εχεις προβλημα.
δεν την εβαλα εγω την φωτο αλλα τελος παντων:D:D...αντε φτανει τωρα με μενα γιατι σε ξενο θεμα ειμαστε.ευχαριστω και παλι
ναι οκ:D
στη φωτο που εβαλε ο sarpijk:D
stratigos24
15-01-15, 21:05
Πώς πάει το εγχείρημα? Έχουμε κανένα νέο?
φυλλοδενδρο σου κανει?
Πώς πάει το εγχείρημα? Έχουμε κανένα νέο?
Πάει πολύ καλά... σύντομα θα ανεβούν και νέες φωτογραφίες!!!
φυλλοδενδρο σου κανει?
Ειναι μια καλη λύση το φυλοδεντρο αλλά απο εμφάνησή δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Μου φαίνεται πολύ συνηθισμένο. Προμηθευτηκα Cardamine Lyrata απο συμφορουμητη και συνεχιζω να ψαχνωμαι
Πάει πολύ καλά... σύντομα θα ανεβούν και νέες φωτογραφίες!!!
Για να συντομευουμε σε παρακαλώ...:)
Για να συντομευουμε σε παρακαλώ...:)
Ψάχνω να βρω περισσότερα ψάρια για να είναι πιο σωστό... αλλά δεν βρίσκω
Αλλά και εσύ σιγά σιγά πρέπει να μας δείξεις!!!
Το πάω πολύ χαλαρά το δικο μου.Ακόμα στην κατασκευή της γυαλας είμαι. Άλλα θα ανοιξωαλλο thread και δε θα πεταγομαι στο δικο σου :D:D:D
Άντε πάρτε λίγο μάτι.. :cool: :cool:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j9-jorge_pantazo-dsc_1769_zps9732ec2f.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-j9-jorge_pantazo-dsc_1768_zps7b1b4add.jpg
Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα το να "πετάγεσαι" εδώ..!!!
Μμμμμμμ....καλα το πας. Έτσι όπως έβαλες την Μος μου αρέσει παρα πολύ και ομοίως η αρμονία των βοτσαλων.Για φιλτρανση τι έκανες?
ωραια πραγματα:)
το δεντρακι πως τα παει?
ειδες κανα προβλημα?
Μμμμμμμ....καλα το πας. Έτσι όπως έβαλες την Μος μου αρέσει παρα πολύ και ομοίως η αρμονία των βοτσαλων.Για φιλτρανση τι έκανες?
Φίλτρο έφτιαξα DIY με μια μικρή αντλία και ένα μπουκάλι από κόκα κόλα
ωραια πραγματα:)
το δεντρακι πως τα παει?
ειδες κανα προβλημα?
Μια χαρά πάει το δεντράκι... κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
ChocolatePuma
16-01-15, 21:21
Με το σταγονόμετρο οι φωτογραφίες!!! :mad:
Αλλά ξέρω τι κάνεις : Σε λίγο καιρό θα μας δειξεις κάτι "τελειο" και θα τρίβουμε τα μάτια μας... :grin:
Σάκη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... αλλά "τέλειο" το κάνετε εσείς με τα σχόλια σας...!!!
Άντε επειδή παραπονιέσαι θα σου δώσω μερικές φωτογραφίες ακόμα :smt020 :smt020
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1772_zps02f370ed.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1776_zps6c88f81b.jpg
Michali[s]
16-01-15, 22:43
Α.Ψο.ΓΟ.
Και η μος μεσα καθεται πολυ ωραια.
Diskus fan
17-01-15, 23:58
Σωραίος μεγάλε... λέμε!!!!! :D
Σ' ευχαριστώ Νικόλα... μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός ετοιμαστείτε για bbq
Diskus fan
18-01-15, 16:07
Σωραίος Χ 10!!!!! :smt023
ΥΓ. Με τηλέφωνο... ΔΕΝ μπαίνω κάθε μέρα... και κάποιες φορές... για καιρό.-
Κανένα νεο απο δω?
Με την γλύκα μας άφησες!
Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί και να ανεβάσω!!!
Ασε μας ρε φίλε.... Θες να το χαίρεσαι μόνος σου:D
ChocolatePuma
13-02-15, 21:42
Με το σταγονόμετρο οι φωτογραφίες!!! :mad:
Αλλά ξέρω τι κάνεις : Σε λίγο καιρό θα μας δειξεις κάτι "τελειο" και θα τρίβουμε τα μάτια μας... :grin:
...:smt020
Ασε μας ρε φίλε.... Θες να το χαίρεσαι μόνος σου:D
Είναι μια απάντηση και αυτό!!!
...:smt020
Δεν έχει φώτο Σάκη... :mad: :mad: κάηκε το φιλμ... όταν βρω μπορεί να τραβήξω μερικές.
Είναι μια απάντηση και αυτό!!!
Δεν έχει φώτο Σάκη... :mad: :mad: κάηκε το φιλμ... όταν βρω μπορεί να τραβήξω μερικές.
Πλάκα σου κάνω εννοείται...!!!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1791_zpsx1dhptu4.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1798_zpstdhluhw9.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1799_zpsey8zv9zy.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1802_zps07e2s3uc.jpg
Diskus fan
06-03-15, 14:41
Ωραιότατος!!!!!! :smt023
Ομορφο, ειδικα με την άλγη δείχνει φυσικό.
Δείξε μας και καμια ολόκληρη, όχι μόνο αποσπάσματα. :)
Βρήκες τελικα συννεφάκια ;
Ομορφο, ειδικα με την άλγη δείχνει φυσικό.
Δείξε μας και καμια ολόκληρη, όχι μόνο αποσπάσματα. :)
Βρήκες τελικα συννεφάκια ;
Θα προσπαθήσω να βγάλω ολόκληρη κάποια στιγμή..!!
Δεν έχω βρει τον χρόνο να πάω να κοιτάξω!
Πάρε τηλέφωνο σε αυτά μήπως έχουν και αν έχουν πας
FISH & PET PLANET - ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Γ.
Ιωνίας 196, Άλιμος, 17456, ΑΤΤΙΚΗΣ
2110120189 , 2110120190
http://www.fish-petplanet.com/
http://www.vrisko.gr/advdetails/2k2i345i1b2jcece__ck5j4aak2k3kce
Σε αυτό βρήκα τα Gold
https://www.google.com/search?q=White+Cloud+Mountain+Minnows+gold&newwindow=1&tbm=isch&imgil=KUfEYN_joLuTfM%253A%253BmIHZ2UYKP845nM%253Bh ttp%25253A%25252F%25252Fwww.liveaquaria.com%25252F product%25252Fprod_Display.cfm%25253FpCatId%252525 3D952&source=iu&pf=m&fir=KUfEYN_joLuTfM%253A%252CmIHZ2UYKP845nM%252C_&usg=__VpBt4wS41_Vc_Xhc0tw7wk9hVK8%3D&biw=1024&bih=611
PET SUPERMARKET #1
Λεωφ. Κηφισού 79,
Άγιος Ιωάννης Ρέντης
(Έναντι Λαχαναγοράς)
Τ.Κ. 18233
ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ :
210 482 3907
210 481 7550
PET SUPERMARKET #2
Πειραιώς 71, Πειραιάς,
Τ.Κ. 18543
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ :
210 481 1203
http://www.petsupermarket.gr/111/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%C E%BD%CE%AF%CE%B1.html
Βρέθηκαν οι νέοι κάτοικοι... έγινε η κατάλληλη προσαρμογή και μπήκαν στο ενυδρείο. Σύντομα φωτογραφίες
Βρέθηκαν οι νέοι κάτοικοι... έγινε η κατάλληλη προσαρμογή και μπήκαν στο ενυδρείο. Σύντομα φωτογραφίες
Ωραία Γιώργο, και σε σκέφτηκα πριν από λίγο που είδα αγγελία από μαγαζί πως έφερε
συννεφάκια :)
Ένα μικρό οφθαλμόλουτρο :p :p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1814_zpsmmujrkvd.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1834_zpsppdxmxiy.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1816_zps8syv2v36.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1827_zpsto2j8lad.jpg
stratigos24
31-03-15, 21:54
Όμορφα...:p
Πιο μακρινή δεν έχει ή δυσκολεύει το μέρος που είναι για να βγάλεις?
Πολύ όμορφο, μπράβο,
βγάλε και μια μακρινή να το δούμε ολόκληρο :)
Σας ευχαριστώ...!!!
Άμα βάλω από τώρα μακρινή τι θα έχω να σας δείξω μετά :p :p :p
stratigos24
31-03-15, 22:27
Μας έχεις φάει...:D
Απλά θέλω να στηθεί 100% το ενυδρείο και μετά να βγάλω μακρινή φωτογραφία.
Μέχρι στιγμής έχει στηθεί το 35%.. έχουμε καιρό ακόμα!!!
stratigos24
31-03-15, 22:52
Οκ πάσο...
Απλά όταν θα βάλεις και τη μακρινή με το καλό, βάλε και καμιά από πριν το τελικό να δούμε και την εξέλιξη που είχε μέσα στο χρόνο. Πιστεύω είναι βασικό και μαθαίνουμε πράγματα κλπ.
Καλως τα δεχτηκες!!!
Μας βασανίζεις :D
Οκ πάσο...
Απλά όταν θα βάλεις και τη μακρινή με το καλό, βάλε και καμιά από πριν το τελικό να δούμε και την εξέλιξη που είχε μέσα στο χρόνο. Πιστεύω είναι βασικό και μαθαίνουμε πράγματα κλπ.
Εννοείται ότι υπάρχουν σταδιακές φωτογραφίες... έτσι θα σας άφηνα?? χαχαχα
Καλως τα δεχτηκες!!!
Μας βασανίζεις :D
Για το καλό σας το κάνω.. :D :D :D :D
Diskus fan
01-04-15, 23:57
Μάστορης... λέμε!!!!! :smt023
Φιλαρακι δεν το στρεχω να το ξέρεις!:D
Και το δικό μου δεν είναι τελειωμένο αλλά το εβγαλα ολόκληρο.
Πολύ ωραίο :smt041
Μάστορης... λέμε!!!!! :smt023
Σαν και εσένα δεν είμαι :D :D
Καλα το πας...
Δημήτρη σ' ευχαριστώ.. θα σου στείλω γενική φωτογραφία να μου πεις σχόλια.
Φιλαρακι δεν το στρεχω να το ξέρεις!:D
Και το δικό μου δεν είναι τελειωμένο αλλά το εβγαλα ολόκληρο.
Πολύ ωραίο :smt041
Όταν λέω ότι δεν είναι τελειωμένο δεν εννοώ από φυτά και πέτρες, αλλά δεν έχει "στρώσει" στο βαθμό που θέλω.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους...
δυο ερωτήσεις:
Ένας καλός φίλος μου έφερε βρύα, θέλω να τα βάλω στο ενυδρείο αλλά μήπως θα έπρεπε να τα "απολυμάνω" πρώτα και με ποιον τρόπο?
Απόκτησα κυανοβακτήριο (Blue Green Algae) και ψάχνω να βρω ερυθρομυκίνη, έχεις κανείς υπόψιν του που θα βρω?
Απόκτησα κυανοβακτήριο (Blue Green Algae) και ψάχνω να βρω ερυθρομυκίνη, έχεις κανείς υπόψιν του που θα βρω?
Για ευθρομυκίνη ατύχησες, έχει σταματήσει να κυκλοφορεί στα φαρμακεία εδώ και 2 χρόνια, την αποσύρανε ή επειδή είναι φθηνό αντιβιοτικό ή εμφανίστηκαν στελέχη ανθεκτικά στην ερυθρομικίνη (έτσι μου είπαν 2 φαρμακοποιοί)
Από όσο ξέρω υπάρχει της API αυτό
http://www.apifishcare.com/product.php?id=631#.VT33qPDLIWc
και υπάρχει και στα κτηνιατρικά σκόνη για κοτόπουλα σκύλους γάτες κλπ
http://www.provet.gr/el/animal-health/proionta/farmakeftika/veterinary-pharmaceuticals/erythromycin--provet-w.s.p.-5/7-437
και βρήκα και αυτό
http://www.vetnews.gr/katalogos-ktiniatrikon-farmakon/ceva/antibiotika/ximeiotherapeitika-enesima/gallimycin-50mg.html
Τάκη σ' ευχαριστώ...!!! Θα πάω να πάρω το ERYTHROMYCIN/ PROVET w.s.p. 5% (http://www.provet.gr/el/animal-health/proionta/farmakeftika/veterinary-pharmaceuticals/erythromycin--provet-w.s.p.-5/7-437)
Απόκτησα κυανοβακτήριο (Blue Green Algae)
Πριν από αρκετά χρόνια έλυσα μια κι έξω το πρόβλημα του κυανοβακτήριου με απλή συσκότιση. Νομίζω πως κι εσύ μπορείς να το ξεφορτωθείς χωρίς χρήση χημικών.
Προτείνω να κάνεις ένα καλό τάισμα και μετά μια καλή σκούπα βυθού για να μαζέψεις ότι μαζεύεται. Μετά να σκεπάσεις το ενυδρείο με ένα σκουρόχρωμο αδιαφανές ύφασμα και να το αφήσεις χωρίς φώς για 48 ώρες. Δε θα το ξεσκεπάσεις καθόλου, ούτε για τάισμα, ούτε για τίποτα. Μετά θα κάνεις μια σκούπα βυθού για να μαζέψεις τα υπολείμματα που θα χουν ξεκολλήσει και θα απομακρύνονται ευκολότερα.
Ούτε τα ψάρια ούτε τα φυτά πρόκειται να πάθουν τίποτα απολύτως με τη 48ωρη συσκότιση... Αν θέλεις να είσαι απολύτως σίγουρος, μπορείς να δοκιμάσεις και τρίτο (συνεχόμενο) 24ωρο. Να το κρατήσεις δηλαδή σκοτεινό για 72 συνεχόμενες ώρες.
Το έχω διαβάσει αυτό, αλλά επειδή είναι μικρόβιο πιστεύω ότι θα "μείνει" μέσα στο ενυδρείο.
Θα το επιχειρήσω και αν δεν δω αποτέλεσμα θα πάω στο φάρμακο.
αρκετά φαρμακεία έχουν βάση ερυθρομυκίνης που τη χρησινοποιούν στην παρασκευή κρεμών κατά της ακμής.
την κτηνιατρική την είχα παρει και εγω αλλά δε μου γέμιζε το μάτι (ήταν πορτοκαλί ή ροζ αν θυμάμαι καλά) και δε τη χρησιμοποίησα.
αρκετά φαρμακεία έχουν βάση ερυθρομυκίνης που τη χρησινοποιούν στην παρασκευή κρεμών κατά της ακμής.
την κτηνιατρική την είχα παρει και εγω αλλά δε μου γέμιζε το μάτι (ήταν πορτοκαλί ή ροζ αν θυμάμαι καλά) και δε τη χρησιμοποίησα.
Συμφωνω,δεν εχει σταματησει.
Πριν δυο εβδομαδες πηρα,ρωτησα σε 3 φαρμακεια και ειχαν ολα(τα 2 χυμα που το επερνες με το γραμμαριο 2e/gr και το αλλο ειχε το erythromycin base 5-10 gr.
Βρήκα βάση ερυθρομυκίνης στο φαρμακείο... τα 5gr 7,38e
Θα ξεκινήσω με την συσκότιση και αν δεν δω αποτελέσματα θα πάω στην σκόνη.
Για την απολύμανση των βρύων γνωρίζει κανείς πως θα γίνει?
Για την απολύμανση των βρύων γνωρίζει κανείς πως θα γίνει?
Υπερμαγγανικό κάλιο, και αυτό από το φαρμακείο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812&highlight=%F5%F0%E5%F1%EC%E1%E3%E3%E1%ED%E9%EA%FC+ %EA%DC%EB%E9%EF
Τάκη για άλλη μια φορά σ' ευχαριστώ!!!
Άντε να γυρίσω σπίτι να ξεκινήσω τα προβλεπόμενα...!!!
ΥΓ. Ακόμα περιμένω σχόλια (ξέρουν αυτοί για ποιους μιλάω :grin: :grin: )
Ωρε!
Θα δείξει παρα πολύ με τα βρύα!
Αυτό είναι το ωραίο με τέτοιου είδους ενυδρεία... δεν τελειώνουν ποτέ:)
Και κάτι με οξυζενέ παιζει για απολύμανση αλλά δε ξέρω την τεχνική.
Εγώ τα δικά μου μια βουτιά τα εκανα σε καφτο νερό και τέλος
george τι να πουμε?
εμενα μου αρεσε πολυ το ενυδρειο.κανα δυο πραγματακια θελουν λιγο "φτιαξιμο". το ενα ειναι η αλγη που το κανεις τωρα και το αλλο ειναι πως θα ανεβαζα λιγο ακομα τη σταθμη.
τωρα τα φυτα,σιγα σιγα πιστευω θα παρουν τα πανω τους και θα στρωσουνε μολις φτιαξεις και το φωτισμο.
εχεις καιρο γιαυτο.
κατα τα αλλα δεν εχω να πω κατι,μου αρεσε:)
αυτο που δεν καταλαβα,ητανε γιατι δεν εβαλες την αντλια με το φιλτρο κατω απτη λεκα.
υπηρχε καποιος λογος που δεν τον σκεφτομαι?
αυτο που δεν καταλαβα,ητανε γιατι δεν εβαλες την αντλια με το φιλτρο κατω απτη λεκα.
υπηρχε καποιος λογος που δεν τον σκεφτομαι?
Και πως θα έκανα τον καθαρισμό του φίλτρο εάν το έβαζα από κάτω???
Και κάτι με οξυζενέ παιζει για απολύμανση αλλά δε ξέρω την τεχνική.
Εγώ τα δικά μου μια βουτιά τα εκανα σε καφτο νερό και τέλος
Στο link που παραθέτει ο Τάκης αναφέρει την τεχνική με οξυζενέ.
οπως το εχεις τωρα,αλλα θα ητανε κατω απτον αργιλο.
με τον ιδιο τροπο στηνουνε και τα παλουνταριουμ που εχουνε λιμνουλες ρυακια κλπ.
βαζουν κατω κατω το υλικο οπου θα στραγγιζει το νερο(συνηθως ελαφροπετρα η λεκα),απο πανω γεωυφασμα για να μην περναει το πολυ χωμα μεσα και πανω στο γεωυφασμα το χωμα οπου φυτευονται και τα φυτα κλπ.
η αντλια μπαινει κατω κατω εκει που στραγγιζει το νερο(μεσα στην ελαφροπετρα η στη λεκα δηλαδη).
οχι για κανενα αλλο λογο,απλα δεν θα το ειχες μεστη μεση.
το προβλημα με αυτο ειναι ο καθαρισμος αν χρειαστει,αλλα με τοση λεκα γυρω γυρω και οπως τοχεις κανει το φιλτρο πιστευω πως δεν θα ειχες θεμα.
οχι πως ειναι κακο οπως τοχεις,αν θες να βγαλεις φωτο το βγαζεις και τελειωνει το θεμα.
οπως το εχεις τωρα,αλλα θα ητανε κατω απτον αργιλο.
με τον ιδιο τροπο στηνουνε και τα παλουνταριουμ που εχουνε λιμνουλες ρυακια κλπ.
βαζουν κατω κατω το υλικο οπου θα στραγγιζει το νερο(συνηθως ελαφροπετρα η λεκα),απο πανω γεωυφασμα για να μην περναει το πολυ χωμα μεσα και πανω στο γεωυφασμα το χωμα οπου φυτευονται και τα φυτα κλπ.
η αντλια μπαινει κατω κατω εκει που στραγγιζει το νερο(μεσα στην ελαφροπετρα η στη λεκα δηλαδη).
Εχεις κάποιο link να το δουμε ζωντανά λίγο αυτό;
Σκέφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές στο πίσω μέρος, μπορεί να το βάλω τότε κάτω από την λέκα και να τραβήξω σωληνάκι ώστε να ρίχνει το νερό επάνω στης πέτρες.
Ο φωτισμός θα διορθωθεί μέχρι την Κυριακή, όσο για την στάθμη δεν θα ήθελα να την σηκώσω, μου αρέσει σε αυτό το ύψος, εκτός εάν βρω παρόμοιες πέτρες και βάλω μπροστά.
Τάκη σ' ευχαριστώ...!!! Θα πάω να πάρω το ERYTHROMYCIN/ PROVET w.s.p. 5% (http://www.provet.gr/el/animal-health/proionta/farmakeftika/veterinary-pharmaceuticals/erythromycin--provet-w.s.p.-5/7-437)
Υποψιν οτι αυτο δεν εχει μονο ερυθρομυκινη μεσα. (ειναι για διαλυση στο ποσιμο νερο των ζωων)
Και πρεπει να βρεις και τη σωστη αναλογια για να εχεις την σωστη πσοοστητα δραστικης ουσιας που πρεπει αναλογα την περιπτωση.
(εμενα παντως πετυχε η θερπαεια με παρομοιας μορφης αντιβιωτικο, αφου δεν μπορουσα να βρω τη δραστικη ουσια)
PP (potassium permanganate) για ασφαλη απολυμανση χωρις να καουν.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812
Υποψιν οτι αυτο δεν εχει μονο ερυθρομυκινη μεσα. (ειναι για διαλυση στο ποσιμο νερο των ζωων)
Και πρεπει να βρεις και τη σωστη αναλογια για να εχεις την σωστη πσοοστητα δραστικης ουσιας που πρεπει αναλογα την περιπτωση.
(εμενα παντως πετυχε η θερπαεια με παρομοιας μορφης αντιβιωτικο, αφου δεν μπορουσα να βρω τη δραστικη ουσια)
Βρήκα βάση ερυθρομυκίνης σε σκόνη...
Ποιο αντιβιοτικό χρησιμοποίησες?
Καλησπέρα σε όλη την τρελοπαρέα...
ύστερα από μια μικρή εκδρομούλα στην Λίμνη Δόξα είπα να κάνω κάποιες αλλαγές στο ενυδρείο!!!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2007_zpszndlxt70.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2008_zpsqver8f6s.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2012_zpscy9ndk7l.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2015_zps2eldbmsi.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2018_zpsasoqpplc.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2000_zpsukezae8k.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_2004_zpshrtkrjsj.jpg
δεν ξερω τι ειναι το νεο φυτο αλλα μου αρεσει:D
Το βρήκα σε μια βρύση...!!!
ενταξει,θα πιασουμε τις βρυσες τωρα σαν την αστερω:D
καηκαμε μια με το πολυτριχι,αντε να καουμε και μαυτο κιας μην ξερουμε τι ειναι ακομα:D
παντως σκεφτομαι κιεγω για σπερχειο το επομενο σαβ/κο.
αν δεν προκυψει τιποτα μεχρι τοτε μαλον θα παω,θα ποσταρω στο σχετικο θεμα οταν θα ξερω πιο σιγουρα.
ενταξει,θα πιασουμε τις βρυσες τωρα σαν την αστερω:D
καηκαμε μια με το πολυτριχι,αντε να καουμε και μαυτο κιας μην ξερουμε τι ειναι ακομα:D
παντως σκεφτομαι κιεγω για σπερχειο το επομενο σαβ/κο.
αν δεν προκυψει τιποτα μεχρι τοτε μαλον θα παω,θα ποσταρω στο σχετικο θεμα οταν θα ξερω πιο σιγουρα.
Θα πρέπει να μάθουμε τι είναι :grin: :grin: :grin:
Όχι το επόμενο ΣΚ (έχω αγώνα) να πάμε το μεθεπόμενο :p :D
Έχω ενα πρόβλημα με το gab στο ταμπλετ (συνήθως μου το εμφανίζει θολό)
και δυσκολευομαι να ξεχωρίζω χρώματα.(άσχετο τώρα αυτό αλλά συζήτηση κάνουμε:D)
Μοιάζει με Πελία ε;
Ωραίο είναι πάντως
δεν παιζει το μεθεπομενο george,μαλον θα δουλευω.
εχω πενθημερο off αυτη τη βδομαδα γιαυτο το σκεφτομαι να παω.
αυθημερον δηλαδη οχι να μεινω.(αν και θα ηθελα:D)
ναι μοιαζει πολυ με Pelia.
ισως ειναι καποιο συγγενικο ειδος κιολας.
Μοιάζει με Πελία ε;
Ωραίο είναι πάντως
Ναι είναι κοντά στην πέλια...
δεν το βρήκα μέσα στο νερό αλλά εκτός νερού, ίσα ίσα που βρεχόταν.
δεν παιζει το μεθεπομενο george,μαλον θα δουλευω.
εχω πενθημερο off αυτη τη βδομαδα γιαυτο το σκεφτομαι να παω.
αυθημερον δηλαδη οχι να μεινω.(αν και θα ηθελα:D)
ναι μοιαζει πολυ με Pelia.
ισως ειναι καποιο συγγενικο ειδος κιολας.
Εάν είναι για Σαββάτο ΟΚ.. την Κυριακή έχω αγώνα!!!
Ξέχασα να ενημερώσω ότι μετά από 6 μέρες συσκότιση στο ενυδρείο δεν υπάρχει πλέον κυανοβακτήριο :) :)
Δεν χρησιμοποιησες την αντιβιωση;
Δεν χρησιμοποιησες την αντιβιωση;
Γιώργο δεν έβαλα καθόλου αντιβίωση... το είχα πει άλλωστε, ότι θα κάνω πρώτα συσκότιση (θα σηκώσω το φωτιστικό) και εάν δεν έβλεπα διαφορά θα έβαζα αντιβίωση.
Θα πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια στο τέλος να μαζεύουμε υδρόβια και υδροχαρή φυτά μου φαίνεται :).
ετσι πρεπει αλλιως δε θα τα μαθουμε ποτε.
ειναι παρα πολλα τα ειδη που εχουμε διπλα μας κ αντι να ασχολουμαστε μαυτα,ασχολουμαστε με τα τροπικα στην αλλη ακρη του κοσμου.
ενταξει καλα ειναι κιαυτα κ χρησιμα,αλλα ξεκιναμε αναποδα μου φαινεται ωρες ωρες...
ετσι πρεπει αλλιως δε θα τα μαθουμε ποτε.
ειναι παρα πολλα τα ειδη που εχουμε διπλα μας κ αντι να ασχολουμαστε μαυτα,ασχολουμαστε με τα τροπικα στην αλλη ακρη του κοσμου.
ενταξει καλα ειναι κιαυτα κ χρησιμα,αλλα ξεκιναμε αναποδα μου φαινεται ωρες ωρες...
Τη πρωτομαγιά βρέθηκα στο φράγμα του Μαραθώνα να πίνω καφέ, και κοίταζα στις όχθες τι υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο φυτό :)
Μου έκανε εντύπωση που είδα ψάρια μέσα , και πολλά αλλά και μεγάλα , 30 με 40 πόντους
Τι ωραία δουλεια. Περιμένουμε μακρινή φωτό !
Τι ωραία δουλεια. Περιμένουμε μακρινή φωτό !
Καλημέρα,
περίπου σε ένα μήνα θα ανεβάσω μακρινή φωτογραφία...!!! (ολοκληρώνεται το project :D :D )
Μας κρατάς σε αγωνία άτιμε !!!!!
Εκεί που πήγα να ταϊσω εμφανίστηκαν οι μικροί μπόμπιρες
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1937_zpsbdjfx3ny.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1943_zpsctnlulnh.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1944_zpsfmtxvacd.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_19371_zpsxiqcm7bf.jpg
Μέχρι στιγμής βλέπω τέσσερα (4) μικρά!!!
:smt041:smt041:smt041Να τα εκατοστησεις!!!!:grin:
Να σου ζήσουν Γιώργο !!
Αντε δείξε μας τι έχεις κάνει :)
:smt041:smt041:smt041Να τα εκατοστησεις!!!!:grin:
να τα χαιρεσαι george:)
Να σου ζήσουν Γιώργο !!
Αντε δείξε μας τι έχεις κάνει :)
Σας ευχαριστώ όλους... τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!!
Δεν έχω ενυδρείο για τους μπόμπιρες (αν καταφέρω να τους πιάσω).
Λέω να βάλω ένα μικρό μπολ με μια αεραντλία μέσα, να κόψω ένα κομμάτι moss.
Από τροφή τη να τους ρίχνω?
γιατι να τα βγαλεις?αστα εκει μεσα.οποιο ειναι να ζησει θα ζησει.θαχεις κιαλλες γεννες,ειναι να μην αρχισουν.
Μπράβο ρε Γιώργο, ωραίος !
γιατι να τα βγαλεις?αστα εκει μεσα.οποιο ειναι να ζησει θα ζησει.θαχεις κιαλλες γεννες,ειναι να μην αρχισουν.
Λες να μην τα βγάλω και όσα επιβιώσουν??
ναι.moss υπαρχει στο ενυδρειο,μερη για να κρυφτουνε υπαρχουνε,οποτε γιατι να παιδευτεις?
γεννες θαχεις κιαλλες ετσι κιαλλιως.
τις ιδιες τροφες που ταιζεις στα αλλα,καντες πουδρα και ριχνε και για τα μικρα.ισως σε γουδι με τριψιμο να ειναι πιο ευκολο να το κανεις.
τρωνε και Infusoria απτα φυτα σου,τη moss κλπ.σιγουρα εχουνε.
Θα μείνουν τότε μέσα.. και όσα επιβιώσουν (αν και πιστεύω ότι θα επιβιώσουν όλα λόγο moss)
ε ναι,ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της;)
πιο πολλες πιθανοτητες εχουν εκει μεσα παρα σε αλλο δοχειο.ειναι και πολυ μικρα,οποτε και το λιγο στρες τα στελνει γρηγορα.
+1 να αφήσεις μέσα τα μικρά..θα βρουν τροφή στη moss..
Infusoria αναπτύσσονται και στα ξερά φύλλα (σε περίπτωση που έχεις ρίξει).
Περιμένω να δω το ενυδρείο όταν τελειώσει!
Mπραβο! Τα συννεφακια δε πειραζουν το γονο. Μεγαλωνουν γρηγορα. Μεγαλωνοντας αποκτουν μια μπλε λωριδα στο πλαι και ειναι πανεμορφα.
Πάρα πάρα πολύ όμορφα!
Να σου ζήσουν!
Mπραβο! Τα συννεφακια δε πειραζουν το γονο. Μεγαλωνουν γρηγορα. Μεγαλωνοντας αποκτουν μια μπλε λωριδα στο πλαι και ειναι πανεμορφα.
Ωπα Στέφανε ,
τι είπες τώρα,
γενικά δεν πειράζουν γόνο ;
Δηλαδή αν έχω γόνο από χρυσόψαρα και τον βάλω στα συννεφάκια θα είναι ασφαλής ;
Tακη εχω διαβασει οτι δε τρωνε το δικο τους γονο. Για αλλα ψαρια δε ξερω. Παντως για μενα πιο ασφαλης θα ειναι ο γονος στα συννεφακια παρα με τα χρυσοψαρα.
Tακη εχω διαβασει οτι δε τρωνε το δικο τους γονο. Για αλλα ψαρια δε ξερω. Παντως για μενα πιο ασφαλης θα ειναι ο γονος στα συννεφακια παρα με τα χρυσοψαρα.
Το σκεφτόμουνα αυτό Στέφανε γιατί στα συννεφάκια με τόσα φυτα και σαλιγκάρια που έχω πιστεύω να υπάρχει πολύ Infusoria για το γόνο, καλτσόν μόνο στο φίλτρο θα χρειαζότανε, και προσοχή στις αλλαγές νερού
ε ναι,ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της;)
πιο πολλες πιθανοτητες εχουν εκει μεσα παρα σε αλλο δοχειο.ειναι και πολυ μικρα,οποτε και το λιγο στρες τα στελνει γρηγορα.
+1 :cool:
+1 να αφήσεις μέσα τα μικρά..θα βρουν τροφή στη moss..
Infusoria αναπτύσσονται και στα ξερά φύλλα (σε περίπτωση που έχεις ρίξει).
Περιμένω να δω το ενυδρείο όταν τελειώσει!
Σύντομα φτάνει στην ολοκλήρωση :) :) :) και θα ανεβάσω νέες φωτογραφίες
Σ' ευχαριστώ!!!
Πάρα πάρα πολύ όμορφα!
Να σου ζήσουν!
Σ' ευχαριστώ!!!
Μπορείς να βάλεις το link που το έχεις διαβάσει να του ρίξουμε μια ματιά και εμείς?
+1 :cool:
Σπύρο θα μείνουν τελικά εδώ...!!!
Μπραβο, καλη αρχη και να βλέπεις συνεχεια καινουργια συννεφάκια στο ενυδρειο σου.
Να συμφωνησω κι εγώ με όλα τα παραπάνω;
Αφού εξ αρχής δεν ηταν σκοπός σου η αναπαραγωγή, όπως έτυχε να αναπαραχθούν πιστεύω θα τύχει και να επιβιώσουν.
Φαίνεται οτι η φύση μας ανταμείβει όταν τη σεβόμαστε.
Να συμφωνησω κι εγώ με όλα τα παραπάνω;
Αφού εξ αρχής δεν ηταν σκοπός σου η αναπαραγωγή, όπως έτυχε να αναπαραχθούν πιστεύω θα τύχει και να επιβιώσουν.
Φαίνεται οτι η φύση μας ανταμείβει όταν τη σεβόμαστε.
Ναι, δεν ήταν σκοπός μου η αναπαραγωγή των ψαριών αλλά ο βιότοπος τους.
Από το αποτέλεσμα (αναπαραγωγή), μάλλον έχω προσεγγίσει τον βιότοπο τους σε καλό βαθμό και υπάρχει και συνέχεια!!!
Ναι, δεν ήταν σκοπός μου η αναπαραγωγή των ψαριών αλλά ο βιότοπος τους.
Από το αποτέλεσμα (αναπαραγωγή), μάλλον έχω προσεγγίσει τον βιότοπο τους σε καλό βαθμό και υπάρχει και συνέχεια!!!
Με μια κουβέντα... Τα καταφερες:)
Με μια κουβέντα... Τα καταφερες:)
Όχι και τα "κατάφερα"... απλά είμαι κοντά!!! Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.
Οι μπόμπιρες αυξήθηκαν σήμερα :smt041 :smt041
stanisalus18
25-05-15, 22:54
μπραβο και απο μενα Γιωργο με το καλο να μεγαλωσουν τα μικρα :D
Συγχαρητηρια για την γεννα!
Αν θελεις να ζησουν ολα παντως , πρεπει να μεταφερθουν..
γενικα το λεω , οχι για την περιπτωση σου μονο..
στις πεισσοτερες περιπτωσεις η infusoria δεν φτανει για ολα.. γνωμη μου..
Εγω στα δικα μου τα μικρα συννεφακια ειχα δοκιμασει να δωσω λιγο λιωμενο κροκο αυγου και το φαγανε. Τα ταισα βεβαια μονο μια φορα γιατι ειχα μονο τρια και δε χρειαστηκε να συμπληφωνω τη διατροφη τους.
Υπάρχει moss στο ενυδρείο που καλύπτει περίπου 70x25cm
Δεν είναι αρκετή για τον γόνο?
Όσο για τροφή ρίχνω πούδρα (από τις τροφές που έχω ήδη)
"Ριχνε" και αρτεμια μεσα στην moss, οταν ειναι σε καταλληλο μεγεθος τα μικρα, για να τη φανε.
Ετοιματζιδικη (http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=instant-baby-brine-shrimp), αν δεν προλαβαινεις να φτιαχνεις φρεσκια.
Δεν έχω έτοιμη.. θα πρέπει να φτιάξω (σαν να το ήξερα και είχα παραγγείλει Ocean Nutrition Brine Shrimp (http://igna.gr/index.php/eshop/trofe-8/ocean-nutrition-95/3893-gr01-0626-ocean-nutrition-brineshrimp-pre-mix-30g-detail))
Τι κανουν οι μικρουλιδες;
George (lifefx), τα μικρά δεν τα βλέπω :( :( μπορεί να έχουν μπει μέσα στην moss και να μην τα βλέπω (για την ώρα)
George (kgf12345), κάνοντας ένα μικρό τουρ στην κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα, πέρασα και από τον Σπερχείο, είδα ότι έχει "ηρεμήσει" στα σημεία που σου είχα υποδείξει στον χάρτη. Κανόνισε πότε θα πάμε!!!
Ρώτησα τον Heiko Bleher και πριν από λίγο πήρα μια απάντηση...
Congratulations, I could not have done it more authentic, ideal biotope for Tanichthys, as they live
Ρώτησα τον Heiko Bleher και πριν από λίγο πήρα μια απάντηση...
Congratulations, I could not have done it more authentic, ideal biotope for Tanichthys, as they live
Μπράβο βρε Γιώργο :smt041:smt041:smt041
Μπράβο βρε Γιώργο :smt041:smt041:smt041
Σ' ευχαριστώ Τάκη!!!
Τελικά η υπομονή έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα.
μπραβο ρε george!:smt041
να μαθει κιαυτος ο heiko τιποτα:D
μπραβο ρε george!:smt041
να μαθει κιαυτος ο heiko τιποτα:D
Σ' ευχαριστώ George...
αααα.. του έστειλα και "μακρινή" φωτογραφία για να έχει ολοκληρωμένη άποψη!!! :p :p
Congratulations, I could not have done it more authentic, ideal biotope for Tanichthys, as they live.
Heiko Bleher +-3+-3
Για τα μικρα εφοσον τα ενηλικα δεν τα πειραζουν δε νομιζω να εχεις θεμα μαλλον καπου θα εχουν κρυφτει το πιο πιθανο.
Οσων αφορα την απαντηση πολλα μπραβο :smt041:smt041
Οποτε να ζητησουμε απ τον Heiko να μας στειλει τη φωτογραφια:D
Δεν χρειαζεται, εχω βγαλει φωτο εγω.
Ακουω προσφορες :D
αααα.. του έστειλα και "μακρινή" φωτογραφία για να έχει ολοκληρωμένη άποψη!!! :p :p
Α ναι ε;;;;;:)
Μπράβο ρε george!
Τέτοια σχόλια ανεβάζουν το χόμπι στη χώρα μας
χαχαχαχα:D
:DΕναν fender vintage bassman amplifier:D
Για τα μικρα εφοσον τα ενηλικα δεν τα πειραζουν δε νομιζω να εχεις θεμα μαλλον καπου θα εχουν κρυφτει το πιο πιθανο.
Οσων αφορα την απαντηση πολλα μπραβο :smt041:smt041
Οποτε να ζητησουμε απ τον Heiko να μας στειλει τη φωτογραφια:D
1. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες.. αλλά και να μην ζουν μικρό το κακό!!!
2. Σ' ευχαριστώ Χρήστο :D
3. Του έχω πει να μην την δώσει πουθενά :p :p
Πότε την έβγαλες ρε συ???
Α ναι ε;;;;;:)
Μπράβο ρε george!
Τέτοια σχόλια ανεβάζουν το χόμπι στη χώρα μας
1. Θα σου στείλω σε ΠΜ George να το δεις :cool:
2. Μακάρι να πουν και οι άλλοι κριτές τα ίδια στον διαγωνισμό που θα γίνει... λέτε να πάμε Αγ. Πετρούπολη φέτος???
Πότε την έβγαλες ρε συ???
Νομιζω αναμεσα στο σουφλε και στο κατσικι.
Πως δεν σε πήρα μυρωδιά :smt102
πηρα εγω.και απτη φωτογραφια, αλλα ειδικα απτο σουφλε και το κατσικι:D
Κοκορέτσι προλάβατε ή το είχαν φάει όλο??? χαχαχα
εγω προλαβα.ο σπυρος δεν ξερω γιατι δεν προσεχα εκεινη την ωρα,ειχα αλλου το μυαλο μου:D
Κωστας Malawi
02-06-15, 21:12
στο φαι ολοι το μυαλο σας:D
φιλε no_name προσπαθω να βρω τι να πω για αυτο που εχεις φτιαξει και δε βρισκω λεξεις..ΜΠΡΑΒΟ για το μερακι σου!!
στο φαι ολοι το μυαλο σας:D
φιλε no_name προσπαθω να βρω τι να πω για αυτο που εχεις φτιαξει και δε βρισκω λεξεις..ΜΠΡΑΒΟ για το μερακι σου!!
Σ' ευχαριστώ πολύ... αλλά το ΜΠΡΑΒΟ να το πεις σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που με βοήθησαν με τις γνώσεις τους!!!!
Εγώ απλά υλοποίησα ότι μου έμαθαν!!!!
Κωστας Malawi
02-06-15, 21:35
εχεις απολυτο δικιο σε αυτο!!η αληθεια ειναι οτι οποιος εχει ορεξη να μαθει υπαρχουν πολλα ατομα εδω μεσα που δινουν τα φωτα τους χωρις κανενα ανταλαγμα!!ΜΠΡΑΒΟ σε ολους λοιπον που βοηθατε να βλεπει ο κοσμος τετοια κοσμηματα!!!
Καλημέρα σε όλους τους ψαροκαμένους.
Είπα να ανεβάσω μια φωτογραφία να δείτε το ενυδρείο.
Η φωτογραφία είναι πριν από λίγες ημέρες.. έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο κομμάτι της ξηράς!!
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/11349084_10206943646813353_1951316235_n.jpg?oh=bec cae5abf134b3242f2556f25a03c80&oe=55706818
Το φωτιστικό θα "ντυθεί" με πλέξι εντός ημερών.
πολλα μπραβο george,τα σπαει το ενυδρειο:)
πιο φυσικο δυσκολα γινεται,ειχε δικιο ο bleher...
οφτοπικ..,
μηπως ειναι ωρα να σκεφτεις για μια λιμνουλα εκει στο μπαλκονακι σου;:D
stanisalus18
04-06-15, 09:32
πανεμορφο, μπραβο και απο μενα :smt041
Σας ευχαριστώ :grin: :grin:
οφτοπικ..,
George μου έχει περάσει από το μυαλό.. αλλά άμα φτιάξω λίμνη έξω που θα ψήνω το κατσίκι και το κοκορέτσι??? :cool: :cool:
Στησε εξω ενα βιοτοπικο Λειβαδιας :D
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο,
πολλά μπράβο
οφτοπικ..,
Βρε, φαγωθήκατε με τις λιμνούλες :D:D:D:D
Γιώργο, άφησα για σήμερα το εγκώμιο του ενυδρείου σου αλλα με προλαβες με την φωτό:)
Να μην τα ξαναλεω,ε;:)
Αυτό είναι κύριοι..... ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.
Το βρηκες το φυτό που είπαμε;
Στησε εξω ενα βιοτοπικο Λειβαδιας :D
Καλή ιδέα :smt020
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο,
πολλά μπράβο
Σ' ευχαριστώ Τάκη...
Γιώργο, άφησα για σήμερα το εγκώμιο του ενυδρείου σου αλλα με προλαβες με την φωτό:)
Να μην τα ξαναλεω,ε;:)
Αυτό είναι κύριοι..... ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ.
Το βρηκες το φυτό που είπαμε;
George δεν μπόρεσα να πάω γιατί έφυγα 21:00 από το γραφείο :(
Θα προσπαθήσω να πάω σήμερα, αλλιώς το Σάββατο.
Θέλω να βάλω κάποιο είδος φτέρης... έχετε να προτείνετε κάποιο?
Πολυτρίχι
Πολυτρίχι
Θα μπει στην στεριά... δεν έχει θέμα??
Τη Soleirolia που έχεις βάλει επάνω στον άργιλο, την καθάρισες από το χώμα που είχε?
Ναι τη καθάρισα, και το πολυτρίχι, μόνο τις ρίζες κράτησα .
Στη στεριά δεν θα έχουν μια σχετική υγρασία ; ή βάλτα στη στεριά αλλά σε σημείο που το υψος του νερού δεν θα είναι πολύ κοντά στις ρίζες, αλλιώς πας για τη κλασσική φτέρη αλλά οι ρίζες της θα πρέπει να φτάνουν στο νερό, θα σκάψεις με κάποιο τρόπο. Τώρα αν υπάρχει αντλία που κάνει το νερό να τρέχει σαν ρυάκι απο τη στεριά στο νερό θα είναι ότι καλύτερο για αυτά τα φυτά
Ναι τη καθάρισα, και το πολυτρίχι, μόνο τις ρίζες κράτησα .
Στη στεριά δεν θα έχουν μια σχετική υγρασία ; ή βάλτα στη στεριά αλλά σε σημείο που το υψος του νερού δεν θα είναι πολύ κοντά στις ρίζες, αλλιώς πας για τη κλασσική φτέρη αλλά οι ρίζες της θα πρέπει να φτάνουν στο νερό, θα σκάψεις με κάποιο τρόπο. Τώρα αν υπάρχει αντλία που κάνει το νερό να τρέχει σαν ρυάκι απο τη στεριά στο νερό θα είναι ότι καλύτερο για αυτά τα φυτά
Υπάρχει αντλία που στέλνει νερό.. άρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα...!!
Υπάρχει αντλία που στέλνει νερό.. άρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα...!!
Ε εντάξει τότε βρε συ, μια χαρα και τα 2 είδη αν βάλεις
Το πολυτρίχι από την έκθεση της Κηφισιάς, το άλλο μου το έδωσε ο Γιώργος.
Πολυτρίχι έχω ακούσει πως έχει ο Αντεμισάρης στο Μπραχάμι
Αν και εξαφανίστηκε η φωτογραφια προλαβα και την ειδα στην δουλεια ευτυχως δηλαδή :D Τι να πω ρε Γιωργαρε πολλα μπραβο και παλι!!!
Εχω κατι στο μυαλο μου από ένα παλιο thread του Raven αν το βρω θα στο ποσταρω να το δεις
Δεν έχει εξαφανιστεί.. είναι στην προηγούμενη σελίδα :) :) :)
Για καποιο λογο δε μου την εμφανιζει :confused:
Τη βρηκα!!https://www.google.gr/search?q=selaginella+martensii&hl=el&client=firefox-a&hs=mkf&pwst=1&rls=org.mozilla:el:official&biw=1920&bih=910&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=SHb6TY6SJMrJhAeE1emUAw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBAQ_AUoAQ&gws_rd=ssl (https://www.google.gr/search?q=selaginella+martensii&hl=el&client=firefox-a&hs=mkf&pwst=1&rls=org.mozilla:elfficial&biw=1920&bih=910&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=SHb6TY6SJMrJhAeE1emUAw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBAQ_AUoAQ&gws_rd=ssl)
και επισης αυτή https://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&hs=LvK&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&biw=1920&bih=910&tbm=isch&sa=1&q=asplenium+nidus&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7&oq=asplenium+nidus&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=s&gs_upl=13221l17580l0l15l15l0l4l4l0l303l2503l0.4.5. 2l11&gws_rd=ssl
Μου αρέσει πολύ το selaginella martensii.. το άλλο θα είναι λίγο μεγάλο για το ενυδρείο!!!
Για καποιο λογο δε μου την εμφανιζει :confused:
Το ίδιο κι εμένα :smt120
το πρωτο φυτο μου αρεσει κιεμενα πολυ.George αν το βρεις πουθενα "σφυρα":)
για τα αλλα σε περιμενω...
Τώρα φαίνεται??
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-11349084_10206943646813353_1951316235_n_zps3xqawrw m.jpg
George άμα βρω θα πάρω και για εσένα!
:smt023Τωρα μαλιστα:cool:
Οfftopic πολύ καλη τροφη η πανω αριστερα της ocean;)
Από τις 6 τροφές που έχω οι 5 είναι ocean
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1956_zpsvqhg5nh2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1959_zps2zdgxeia.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1960_zpsdfcpqxaz.jpg
Τα βρύα έχουν ξεκινήσει και "πετάνε" νέα άτομα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1964_zpsytyjgdem.jpg
Η moss έχει ξεκινήσει και βγαίνει εκτός νερού :) :)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1967_zpszml78xxq.jpg
Το πολυτρίχι μπήκε ανάμεσα στις δυο μεγάλες πέτρες και πίσω του έβαλα το Soleirolia
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1971_zpsf1lft0jr.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1974_zpsn7t4d1fa.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-dsc_1978_zpsox7c2c9z.jpg
stanisalus18
07-06-15, 11:57
απιστευτες φωτογραφιες ;)
Εντάξει, τα σπάει!
Πολλά μπράβο!
Τα βρυα πώς τα διατηρείς υγρά, τα ψεκάζεις?
Εντάξει, τα σπάει!
Πολλά μπράβο!
Σ' ευχαριστώ πολύ
Τα βρυα πώς τα διατηρείς υγρά, τα ψεκάζεις?
Έχω βάλει στο φίλτρο ένα σωληνάκι που στέλνει νερό επάνω στις πέτρες, διακρίνεται σε μερικές φωτογραφίες.
Πανεμορφο, μπραβο. Θα προτεινα να βαλεις τη Soleirolia να παει πανω από την κεντρικη πετρα με το κλαδι και όχι πισω που την κρυβει το πολυτριχι. Μεγαλωνοντας θα σου αγκαλιασει την πετρα και θα φτασει μεχρι το νερο.
Michali[s]
07-06-15, 13:40
http://38.media.tumblr.com/50b1e927a3ec1203b845b46d74261d33/tumblr_mm77exj49q1spyxjco1_400.gif
Αψογος..
ενταξει...ετσι και πιασουν κ μεγαλωσουν τα φυτα στις πετρες george,θα γινει απιστευτο ενυδρειο...
George να σε ευχαριστήσω και δημοσίως για τα φυτά που μου έδωσες...
Έχεις δίκιο, εάν πάρουν μπροστά θα γίνει κουκλί :) :) :)
Άννα, σ' ευχαριστώ. Λέω να κρατήσω πίσω τη Soleirolia για να απλώσει την επάνω επιφάνεια.
σιγα ρεσυ,ποιος ξερει τι.τουλαχιστον εκει θα πιασουν τοπο κ δε θα χαλασουν εδω στο περιμενε.
Εάν έρθουν τα ψάρια σου θα σου δώσω κλαδέματα!!!
Είπα να ανεβάσω και ένα μικρό βίντεο
tr5hmhaK3Co
stratigos24
07-06-15, 20:53
Πάρα πολύ ωραίο!!
Θα ήθελα λίιιγο πιο πάνω τη στάθμη οπτικά (δεν ξέρω βέβαια αν είναι εφικτό) αλλά είναι σούπερ! Και ο βυθός πολύ όμορφος!
Σ΄ευχαριστώ Στρατηγέ...
δεν ανεβάζω την στάθμη και ο λόγος είναι το benjamina.
Βρήκα ένα βίντεο (δεν ξέρω εάν είναι από τον βιότοπο τους) αλλά είμαι πολύ κοντά!!!!
82PClqVnpKw
george ειναι απο πραγματικη φυσικη λιμνουλα,οποτε ναι ειναι βιοτοπος τους και πραγματι εισαι πολυ κοντα;)
το γραφει στην περιγραφη του βιντεο:
"Tanichthys albonubes, Notropis chrosomus, lagunage piscine naturelle"
καλά Γιώργο είναι πολύ όμορφο, δεν ξέρω ίσως με λιγο πιο ψηλά η στάθμη δειξει ακόμα καλύτερα, και αυτη η ροη του νερού είναι όλα τα λεφτα
Δεν είσαι κοντά, μέσα είσαι! :p
καλά Γιώργο είναι πολύ όμορφο, δεν ξέρω ίσως με λιγο πιο ψηλά η στάθμη δειξει ακόμα καλύτερα, και αυτη η ροη του νερού είναι όλα τα λεφτα
Δεν είσαι κοντά, μέσα είσαι! :p
Σας ευχαριστώ και τους δυο...
Θάνο κοντά είμαι...έχω δρόμο ακόμα για να μπω μέσα :grin: :grin:
οκ,οσον αφορα την περιγραφη του βιντεο βιαστηκα να απαντησω.
γραφει μεν πως ειναι φυσικη λιμνουλα,αλλα δεν γραφει που...
και εκτος αυτου,βλεπω πως το δευτερο ειδος ειναι απο αμερικη.
http://fishbase.sinica.edu.tw/summary/Notropis-chrosomus
οποτε το βιντεο δεν ειναι απο φυσικο βιοτοπο των white cloud.σιγουρα ειναι κοντα ομως οπτικα με βαση φωτογραφιες που εχω δει,
αλλα δυστυχως δεν υπαρχουνε πολλες απαυτες.
σε γενικες γραμμες παντως για τοσο διαδεδομενο χομπι(παγκοσμιως) που εχει να κανει με τη διατηρηση και το μεγαλωμα ψαριων σε ενυδρεια,ειμαστε αρκετα πισω σαυτο νομιζω.
θα περιμενε κανεις πως θα ητανε πιο ευκολο να βρεις φωτογραφιες και πληροφοριες των φυσικων βιοτοπων για τα διαφορα ειδη και οχι να ψαχνεις στα διαφορα εγχωρια και ξενα φορουμ.
γενικως δηλαδη ολοι ειναι πισω σαυτο.
τουλαχιστον ετσι μου φαινεται...
να μια ιδεα για σελιδα(?)
αποκλειστικα με φωτογραφιες βιοτοπων.
θαχει πολυ δουλεια,αλλα ισως να αξιζε τον κοπο...
Καλημέρα,
επειδή κάποιοι μπορούν να αμφισβητούν την επικοινωνία που είχα με τον Bleher σας παραθέτω την συνομιλία μου μέσω facebook που είχα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ab295-no_name_81-white_cloud_mountain_minnows-bleher_zpslokpohmh.jpg
Καλημέρα,
επειδή κάποιοι μπορούν να αμφισβητούν την επικοινωνία που είχα με τον Bleher σας παραθέτω την συνομιλία μου μέσω facebook που είχα
Χαχαχα :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.