Επιστροφή στο Forum : Blind Cave Tetra με Neon Tetra, Guppy, Αρκελίνους και Ξιφοφόρους;
Καλησπέρα!
Έχω ένα ενυδρείο 60λίτρων με 2 guppy, 2 neon, 2 αρλεκίνους και θα βάλω και 4 ξιφοφόρους.
Μπορώ σε αυτό το συνδυασμό να προσθέσω 3 Blind Cave Tetra;
Μου έχουν πει ότι μπορούν να συμβιώσουν, όμως διαβάζω σε μερικά forum ότι δημιουργούνται προβλήματα με τα μικρότερα ψαράκια.
Έχει κανείς ιδέα-εμπειρία;
Οχι φίλε μου, τα ψάρια που ήδη έχεις είναι ασύμβατα, θέλουν διαφορετικές παράμετρες νερού
πριν βάλεις ψάρια καλό ειναι να μαθαίνεις τι παραμετρες νερού θέλουν και γενικα το τρόπο διαβίωσης τους
τα γκαπυ και οι ξιφοφόροι είναι ζωοτόκα και θέλουν σκληρο και αλκαλικό νερό , ενω τα υπόλοιπα θέλουν όξινο και μαλακό νερό
http://www.seriouslyfish.com/species/astyanax-mexicanus/
http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-innesi/
http://www.seriouslyfish.com/species/trigonostigma-heteromorpha/
http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-reticulata/
http://www.seriouslyfish.com/species/xiphophorus-hellerii/
ChocolatePuma
21-11-14, 20:09
Καλησπέρα!
Έχω ένα ενυδρείο 60λίτρων με 2 guppy, 2 neon, 2 αρλεκίνους και θα βάλω και 4 ξιφοφόρους.
Μπορώ σε αυτό το συνδυασμό να προσθέσω 3 Blind Cave Tetra;
Μου έχουν πει ότι μπορούν να συμβιώσουν, όμως διαβάζω σε μερικά forum ότι δημιουργούνται προβλήματα με τα μικρότερα ψαράκια.
Έχει κανείς ιδέα-εμπειρία;
Καλησπέρα
Κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα
Οπως πολύ σωστά εγραψε ηδη ο Τακης τα ψάρια ειναι ασύμβατα, οπότε το πιο λογικό ειναι να βγάλεις κι όχι να βάλεις ;)
Ειναι ωραιο να βλέπεις διάφορα χρώματα και διαφορετικές συμπεριφορές, αλλά δεν θα ειναι ώραιο να τα βλέπεις να αρρωσταίνουν
Πληροφορίες
Διαστάσεις:
Όγκος:
Κατηγορία:
Φυτά:
Ψάρια / Άλλα είδη:
Διακοσμητικά υλικά:
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:
Φωτισμός:
Διάρκεια φωτισμού:
Φιλτράρισμα:
Θερμοστάτης:
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Παράμετροι:
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:
Ουπς! Με βάζετε στα βαθιά και είμαι αρχάριος!
Πρώτη φορά μου λένε ότι δε μπορούν να συμβιώσουν αυτά τα ψάρια.
Τα blind cave tetra τί θέμα θα αντιμετωπίσουν με αυτά που έχω είδη;
ChocolatePuma
21-11-14, 20:40
Ουπς! Με βάζετε στα βαθιά και είμαι αρχάριος!
Πρώτη φορά μου λένε ότι δε μπορούν να συμβιώσουν αυτά τα ψάρια.
Τα blind cave tetra τί θέμα θα αντιμετωπίσουν με αυτά που έχω είδη;
Συμπληρωσε βρε συ την παραπανω φορμα :smt039
Δεν δαγκωνει :smt028
νομιζω δεν χρειαζεται η φορμα... προφανως τα δεδομενα που ξερουμε γραφτηκαν παραπανω..
χρειαζεται να βγαλεις ψαρια οπως πολυ σωστα σου ειπαν, κι οχι να βαλεις..
βασικα πρεπει να φυγουν ολα και να μεινουν μονο τα γκαπυ και να μεγαλωσεις την ομαδα τους..
τα 60 λιτρα ειναι οριακα για 1 ειδος ζωοτοκων... με εμπειρια κρατας και 2 ειδη.. αλλα οχι τα τερατα τους ξιφους..;)
ChocolatePuma
21-11-14, 21:50
νομιζω δεν χρειαζεται η φορμα... προφανως τα δεδομενα που ξερουμε γραφτηκαν παραπανω..
Εκτός κι αν οι αλλαγές νερού ειναι λάθος, οι μετρήσεις επίσης, η θερμοκρασία το ίδιο...;)
Εκτός κι αν οι αλλαγές νερού ειναι λάθος, οι μετρήσεις επίσης, η θερμοκρασία το ίδιο...;)
νομιζω καταλαβες τι εννοω :p
δεν νομιζω να υπαρχουν μετρησεις.. το νερο θα ειναι βρυσης..
αλλαγες νερου κι αν ειναι στρωμμενο το φιλτρο εξ αρχης , ειναι καλο να τα μαθουμε..
Βασικά πηγαίνω που και που δείγματα στο pet shop απ' όπου ψωνίζω, και με καθοδηγούν ανάλογα. Σε γενικές γραμμές δε δείχνουν άνθρωποι που θέλουν να πουλήσουν απλά ψάρια. Δηλαδή μου έκαναν 3-4 ελέγχους σε διάστημα 1 μήνα για να μου πουν "τώρα μπορείς να βάλεις ψάρια".
Με βάση την καθοδήγησή τους αυτή τη στιγμή έχω 1 pleco 15cm, 2 guppy, 2 neon tetra και 2 αρλεκίνους.
Σήμερα κάποιος θα μου δώσει για να βάλω 4 emperor tetra, 1 serpae tetra, και 2-3 ακόμα guppy.
Προς το παρόν βλέπω ότι συμβιώνουν αρμονικά, και να φανταστείτε πριν τα βάλω στο 60λιτρο, τα είχα (χωρίς το pleco) σε ένα 10άρι μικρό ενυδρείο.
Σε ότι αφορά τους ξιφοφόρους αναμένεται να μου χαρίσει κάποιος 2 ζευγάρια μάλλον αύριο, και εκεί λέω να σταματήσω να βάζω, και αν συμπληρώσω άλλα 4 neon tetra για να έχω το minimum του σμήνους.
Βασικά πηγαίνω που και που δείγματα στο pet shop απ' όπου ψωνίζω, και με καθοδηγούν ανάλογα. Σε γενικές γραμμές δε δείχνουν άνθρωποι που θέλουν να πουλήσουν απλά ψάρια. Δηλαδή μου έκαναν 3-4 ελέγχους σε διάστημα 1 μήνα για να μου πουν "τώρα μπορείς να βάλεις ψάρια".
Με βάση την καθοδήγησή τους αυτή τη στιγμή έχω 1 pleco 15cm, 2 guppy, 2 neon tetra και 2 αρλεκίνους.
Σήμερα κάποιος θα μου δώσει για να βάλω 4 emperor tetra, 1 serpae tetra, και 2-3 ακόμα guppy.
Προς το παρόν βλέπω ότι συμβιώνουν αρμονικά, και να φανταστείτε πριν τα βάλω στο 60λιτρο, τα είχα (χωρίς το pleco) σε ένα 10άρι μικρό ενυδρείο.
Σε ότι αφορά τους ξιφοφόρους αναμένεται να μου χαρίσει κάποιος 2 ζευγάρια μάλλον αύριο, και εκεί λέω να σταματήσω να βάζω, και αν συμπληρώσω άλλα 4 neon tetra για να έχω το minimum του σμήνους.
Καλά, τα έκανες ψαρόσουπα με αυτά που μας λες, και συγνώμη αλλά μάλλον δεν θες να καταλάβεις αυτά που σου λέμε, δεν έχουμε κάποιον συμφέρον φίλε μου εκτός από το να προστατέψουμε τα ψάρια σου και εσένα από λάθος επιλογές, και εσύ επιμένεις και μας λες πως σε 60 λίτρα θα έχεις 1 πλεκο και 15 πόντους (απορώ πως στρίβει μεσα στο ενυδρείο) , 2 νεον , 2 αρλεκινους 2 γκαπυ και θα βάλεις 4 ξιφοφορους , 4 εμπερορ ,1 σεπραε 2-3 γκαπυ και μετά αλλα 4 νεον για να τα κάνεις κοπαδι (ε ναι δεν είναι σωστο τα νεον να μην είναι κοπαδι), πες μας πως θα βάλεις και ενα παγκασιους για να δεσει η ομαδα. Συγνώμη για το ειρωνικό μου ύφος αλλά δεν άντεξα.
Προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Καλή συνέχεια απο εμένα.
Και κάτι άλλο, τα συγχαρητηρια μου στο πετ-σοπ που με δικια τους καθοδήγηση έβαλες όλα αυτα τα διαφορετικά ψάρια
Παντως μην ανησυχεις.
Αν κανεις λαθος και βαζεις παραπανω ή λαθος ψαρια, θα διορθωνεται .... μονο του. :smt051
Δυστυχως, το εργο το εχω δει παρα πολλες φορες...και παντα εχει το ιδιο τελος (για τα ψαρακια).
Αφησε τις συμβουλες του καταστηματος στην ακρη και αρχισε διαβασμα αμεσα, αν θελεις να μην εχεις πολυ συντομα προβληματα. Εδω δεν θελει κανενας τα χρηματα σου. Τα ειδη που φιλοξενεις απαιτουν διαφορετικες παραμετρους νερου και α περισσοτερα, αλλες διαστασεις ενυδρειου. Ψαξε το προφιλ των ψαριων σου λιγο και θα το διαπιστωσεις μονος σου.
Οσο πιο συντομα καταλαβεις τα λαθη σου (που ολοι τα καναμε στο ξεκινημα μας), τοσο λιγοτερα προβληματα θα εχουν τα ψαρακια σου. Φυσικα, για οτι θελεις, ρωτας.
Καλη συνεχεια.
χαχαχαχα .... Να υποθέσω πως ο φίλος κάνει χιούμορ σωστά ?!?!?! Αν όχι τότε εχω να πω το εξής :
κάτσε διάβασε .... Αλλιώς βαλε και μια τσιπούρα μέσα , ένα αερόστατο , μια τίγρη και ένα παπαγαλακι χαχαχαχα !!!!!
Δε νομιζω να ηξερες καποιος απο εμας πριν ασχοληθει με το χομπι οτι καθε ειδος ψαριου εχει συγκεκριμενες απαιτησεις σε παραμετρους νερου και λιτρα. Ολοι μαλλον νομιζαμε οτι απλα θελουν νερο και τροφη για να ζησουν. Τουλαχιστον εγω, αυτο νομιζα.
Ποσο μαλλον, αν καποιος που υποτειθεται καθοδηγει το ολο εγχειρημα και υποτειθεται οτι ειναι γνωστης του αντικειμενου, δινει συμβουλες και διαβεβαιωνει οτι η συμβιωση των ειδων θα ειναι σωστη.
Δε βρισκω λογο για να δουλεψει καποιος το φιλο μας για να πω την αληθεια. Οι περισσοτεροι απο εμας ετσι αρχισαμε (τουλαχιστον αυτοι που το παραδεχομαστε), ακουγοντας τον πετσοπα και κανοντας λαθη. Ουτε ο πρωτος ειναι, ουτε ο τελευταιος. Σιγουρα εχω δει πολυ χειροτερα πρωτα ενυδρεια.
Το θεμα ειναι τι κανεις οταν πια διαπιστωσεις οτι ολες αυτες οι συμβουλες που θα οδηγησουν στην ταλαιπωρια και θανατο των ψαριων, μαλλον ειναι λαθος...
Αν υπαρχει ορεξη, ολα γινοται.
Δε νομιζω να ηξερε καποιος απο εμας πριν ασχοληθει με το χομπι οτι καθε ειδος ψαριου εχει συγκεκριμενες απαιτησεις ....
...Το θεμα ειναι τι κανεις οταν πια διαπιστωσεις οτι ολες αυτες οι συμβουλες που θα οδηγησουν στην ταλαιπωρια και θανατο των ψαριων, μαλλον ειναι λαθος...
Ολοι σχεδον ετσι ξεκινησαμε.
Διαβασαμε, μαθαμε, και διορθωσαμε τα λαθη μας.
Αν ομως μετα απο οσα γραφτηκαν, κανει αυτο ...
.... δεν θελει δουλεμα?
Ενας σοφος δασκαλος ελεγε "αν βλεπεις καποιον και κοιμαται, σκεπασε τον να μην κρυωσει". :D
Το ιδιο πραγμα λεμε Σπυρο. Οτι θελει ορεξη για να δεις τα λαθη και να τα βελτιωσεις.
Το δουλεμα σιγουρα δεν ενθαρρυνει κανεναν, παντως.
Κωστας Malawi
22-11-14, 19:09
Θυμαμαι το πρωτο μου ενυδρειο πριν απο 20 περιπου χρονια!!!ετσι ξεκινησα κι εγω.η μονη διαφορα ειναι οτι τωρα υπαρχει το ιντερνετ και μπορεις να διαβασεις τα παντα γυρω απο τα ψαρια..
Καποιοι απο εμας δεν ειχαμε αυτη την πολυτελεια για δωρεαν σωστες πληροφοριες και καναμε τρομερα λαθη..
Εκμεταλευσου σωστα αυτα που σου λενε τα παιδια και δεν θα βγεις χαμενος.
Το δουλεμα σιγουρα δεν ενθαρρυνει κανεναν, παντως.
Εχεις δικιο.
Καποιες φορες ομως το μονο που μενει ειναι το σκεπασμα.
ΥΓ Παιζει και το τρολαρισμα του θεματοθετη.
ΥΓ Παιζει και το τρολαρισμα του θεματοθετη.
Αυτο ειναι αλλη ιστορια, που παντα επιβεβαιωνεται με τον καιρο αν ισχυει. Αλλα ας μην το παρουμε ως δεδομενο καλυτερα.
ΟΚ καλη συνεχεια.
Εγω δεν αντεχω πια να παρακολουθω τετοια θεματα, με την ελπιδα για ενα θαυμα κλπ
Οποιος θελει να μαθει, φαινεται.
Εκει να δωσω το χρονο, ΟΚ.
Σε ολα τα αλλα γινεσαι απλα κακος τελικα, προσπαθωντας.
Καλα ρε, μην παρεξηγηθεις κιολας :D
Κουβεντα κανουμε.
Η πορεια παντα δειχνει, οπως λες και εσυ.
Οχι δεν σε παρεξηγησα.
Καταλαβαινω απολυτα τη θεση σου και τα γραπτα σου και πολυ σωστα κανεις και με βαζεις στη θεση μου.
Keep on.
Eνα ξεσπασμα απο κουραση ηταν.
Δεν επρεπε να γραψω καθολου.
ChocolatePuma
22-11-14, 19:42
Οχι δεν σε παρεξηγησα.
Καταλαβαινω απλυτα τη θεση σου και τα γραπτα σου και πολυ σωστα κανεις και με βαζεις στη θεση μου.
Keep on.
Eνα ξεσπασμα απο κουραση ηταν.
Η κούραση είναι εμφανής, μέχρι και τα απλυτα βγηκα στη φόρα :p
@Σπύρο, εσύ προσωπικά έχεις βοηθήσει δεκάδες, άρα δεν μπαίνει θέμα θέσης
Ο Θοδωρής πολύ καλά έκανε κι έγραψε τα όσα πρέπει να ισχύουν. Απλά κάποιες φορές δυστυχώς ισχύει το "ακού σωστές γνώμες, αλλά έχω ήδη αποφασίσει να κάνω τ το λαθος"
Για να το σοβαρέψω:smt102
Οποιος θέλει ακούει τους πετσοπαδες. Επιλογή προσωπική ειναι του καθενός
Οταν αρχισουν οι ασθένεις και οι θάνατοι, οι ίδιοι πάλι πετσοπαδες θα πουλήσουν ακόμη περισσότερα ψάρια κι ακόμη περισσότερα γιατροσόφια
@GiaNt, η επιλογή ειναι δική σου. Εφόσον μπήκες σε ένα φόρουμ, θεωρώ πως το έκανες επειδή θες βοήθεια. Αν σκοπεύεις να συνεχίσεις να ακούς τους ίδιους πετσοπάδες που σου έκαναν το ενυδρείο ψαρόσουπα, η γνώμη μας περισσεύει ;)
Δες ποια ψάρια σου αρέσουν και μετά το ξανασυζητάμε
Αυτή τη στιγμή από το ενυδρείο λείπουν μερικά καρότα και μερικές πατάτες...(και δεν το λεω ειρωνικα)
και ένα τρενάκι , μια μπάλα μπάσκετ και ένα τηλεκατευθυνόμενο .... Δηλαδή αυτό το εργαλείο που λέγεται ίντερνετ και πλέον το έχεις ακόμα και δωρεάν ?!?!? δεεεε... Μέχρι εκεί κόβει !?!?!?!
Υγ... :-D
Λίγο τρολαρισμα πότε δεν έβλαψε κανένα .... :-D
Ευχαριστώ για τις ειρωνείες. Είναι μέρος της καταπληκτικής λογικής που θέλει κάποιους να ισχυρίζονται με πλάγιο τρόπο ότι είχαν έμφυτες γνώσεις. (Προφανώς κανείς μας ΔΕ γνωρίζει κάτι πριν ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ..)
Σε ότι αφορά την συμβίωση των ειδών, δεν είναι ότι δε θέλω να καταλάβω, απλώς λαμβάνω αντικρουόμενες πληροφορίες. Έστω ότι το κατάστημα έχει συμφέρον και κάνει οτιδήποτε για να πουλήσει (που όπως σας εξήγησα δεν ισχύει γιατί μου βγαλε την πίστη μέχρι να με αφήσει να βάλω τα πρώτα 2 νέον). Υπήρξαν άτομα που χωρίς κανένα όφελος, μου είπαν ότι η συμβίωση των ειδών που έχω επιλέξει είναι εφικτή.
Ο λόγος που συνεχίζω να εκφράζω τις όποιες απορίες, είναι για να συνθέσω κάποιο συμπέρασμα.
ChocolatePuma
23-11-14, 19:15
Ευχαριστώ για τις ειρωνείες. Είναι μέρος της καταπληκτικής λογικής που θέλει κάποιους να ισχυρίζονται με πλάγιο τρόπο ότι είχαν έμφυτες γνώσεις. (Προφανώς κανείς μας ΔΕ γνωρίζει κάτι πριν ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ..)
Σε ότι αφορά την συμβίωση των ειδών, δεν είναι ότι δε θέλω να καταλάβω, απλώς λαμβάνω αντικρουόμενες πληροφορίες. Έστω ότι το κατάστημα έχει συμφέρον και κάνει οτιδήποτε για να πουλήσει (που όπως σας εξήγησα δεν ισχύει γιατί μου βγαλε την πίστη μέχρι να με αφήσει να βάλω τα πρώτα 2 νέον). Υπήρξαν άτομα που χωρίς κανένα όφελος, μου είπαν ότι η συμβίωση των ειδών που έχω επιλέξει είναι εφικτή.
Ο λόγος που συνεχίζω να εκφράζω τις όποιες απορίες, είναι για να συνθέσω κάποιο συμπέρασμα.
Καλησπέρα
1ον Κανεις μας δεν γεννηθηκε γνωστης κι ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε
2ον Στην πορεία ομως διορθώσαμε τα λαθη μας (ή μερος αυτών)
3ον Δεν αποτελεί άλλοθι το να εισαι "νεος" στο χομπι. Πλεον με τα φορουμ και το διαδίκτυο το σύνολο των πληροφοριών ειναι εκει και περιμενει
4ον Ακομη κι αν τα ειδη που εχεις ήταν συμβατά μεταξύ τους, η αναλογία τους, οι διαφορετικές απαιτήσεις σε τροφή κλπ θα τα έκαναν στην πορεία ασύμβατα
5ον Πριν βάλεις το οποιοδήποτε ψάρι, πρέπει εσύ ο ίδιος να ενημερωθείς για τις απαιτήσεις του
6ον Η μασημενη τροφή δεν φερνει γνωση
ΥΓ : Οι ειρωνίες (εάν κι εφόσον υπάρχουν) είναι αποτέλεσμα του πως φιλτράρει ο καθενας μας τις απαντήσεις που παίρνει. Εαν πχ 10 άτομα σου λενε, βγάλε ψάρια και μην βάζεις άλλα κι εσύ επιλέξεις να φορτώσεις κι άλλο το ενυδρείο, τότε τι άλλη απάντηση περιμένεις να διαβάσεις?
ΥΓ2 : Η συμβιωση πολλων ειδων ειναι εφικτη...για έναν έμπειρο χομπίστα!
Εφόσον καταλήξεις στο ποια ψαρια σου αρεσουν, εδω είμαστε
3ον Δεν αποτελεί άλλοθι το να εισαι "νεος" στο χομπι. Πλεον με τα φορουμ και το διαδίκτυο το σύνολο των πληροφοριών ειναι εκει και περιμενει
Επαναλαμβάνω ότι οι πληροφορίες που βρίσκω είναι αντικρουόμενες.
Χρηστος Ζ.
23-11-14, 19:23
το βλεπω 10σελιδο.
Κωστας Malawi
23-11-14, 19:30
αντικρουομενο ειναι που εχεις τα κοπαδοψαρα σε ζευγαρια?
νομιζω οτι κανεις δε μπορει να ισχυρηστει κατι τετοιο..ακομα και ο πετσοπας.
θα σου πω ακομη μια φορα οτι αν ακολουθησεις το φορουμ και το ιντερνετ θα βγεις κερδισμενος.
λιγα ειναι τα πετσοπ που γνωριζουν και συμβουλευουν σωστα.
το να βλεπεις τα διαφορετικα ειδη ως συμβατα για λιγο καιρο δεν ειναι επυτυχια.μετα απο λιγο παντα αρχιζουν τα προβληματα.το ξερω.το εχω κανει:cool:
φίλε μου η πρώτη απάντηση που πήρες στο θέμα σου ήταν αυτή
Οχι φίλε μου, τα ψάρια που ήδη έχεις είναι ασύμβατα, θέλουν διαφορετικές παράμετρες νερού
πριν βάλεις ψάρια καλό ειναι να μαθαίνεις τι παραμετρες νερού θέλουν και γενικα το τρόπο διαβίωσης τους
τα γκαπυ και οι ξιφοφόροι είναι ζωοτόκα και θέλουν σκληρο και αλκαλικό νερό , ενω τα υπόλοιπα θέλουν όξινο και μαλακό νερό
φοβάμαι όμως πως δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις τα link που σου έβαλα για να μάθεις το τρόπο διαβίωσης του κάθε ψαριού και συνέχισες να λες για τις επιλογές σου και ότι θα προσθέσεις και άλλα ασύμβατα ψάρια,
λογικό δεν ήταν να είναι ελαφρώς ειρωνική η επόμενη απάντηση μου ;
-------------------------
το να βλεπεις τα διαφορετικα ειδη ως συμβατα για λιγο καιρο δεν ειναι επυτυχια.μετα απο λιγο παντα αρχιζουν τα προβληματα.το ξερω.το εχω κανει:cool:
Ολοι το έχουμε κάνει
Kαλα αυτο εδω το ποστ δεν το ειδες?????
Αυτα δεν τα γραφει ουτε το πετσοπ, ουτε ο τακης.
Τα γραφει ενα απο τα πιο εγκυρα σαιτ με πληροφοριες διατηρησης ψαριων.
ChocolatePuma
23-11-14, 20:56
Στο 2ο ποστ ο Τακης, έδωσε τη μασημενη τροφη
Ποια πληροφορία βρηκες και ειναι αντικρουόμενη?
(Δες επίσης στο δικό μου ποστ, το Νο5 σχόλιο και το "Η συμβιωση πολλων ειδων ειναι εφικτη...για έναν έμπειρο χομπίστα!")
Δυστυχώς μέχρι τώρα μιλάς θεωρητικά χωρίς κάτι συγκεκριμένο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ποστ
Αφού λοιπόν σε πειράζουν οι ειρωνιες .... Ακου και αυτό ....
Κάτσε διάβασε πρώτα για αυτό που υποτίθεται θέλεις να ασχοληθείς και μετά να έρχεσαι να ρωτάς αυτα που ρωτάς...
Το ότι η τεμπελιά ονομάζεται "νέος στο χόμπυ" και τέτοια κουραφεξαλα αρνούμαι να το δεχτώ .... Δηλαδή όταν πηγές να αγοράσεις αμάξι (αν και βάζω στοίχημα είσαι πιτσιρίκας) δε κοίταξε τίποτα ε!? Η οι πληροφορίες που έβρισκες ήταν "αντικρουόμενες" ?!?!
... Και για να χαλαρώσω λίγο το τρολαρισμα ..... Σου εχω μια πρόταση...δώστα όλα και πάρε έναν μονομαχο .... Αν καταφέρεις να το έχεις 6 μήνες ... ( είναι σχετικά ψαράκι για αρχαρίων ) .... Τότε θα δούμε από εσένα αλλά ποστ !
Υγ...
Εύχομαι καλή τύχη ....γιατί τα ψαράκια σου το χρειάζονται
εδώ μέσα υπάρχει ότι χρειαστείς ... Καλό διάβασμα ...
Τρολ λόλ λολ.... Τρολ λολ λολ :-D
Εγω συμφωνω με αυτα που λετε αλλωστε αυτες ειναι οι παραμετροι που χρειαζονται τα ψαρια,μπορεις να το βρεις παντου.Αλλα ας μην φερομαστε με τετοιο τροπο στον ανθρωπο ,μπειτε λιγο στην θεση του ολοι μας καπως ετσι ξεκινησαμε.Πιο ειναι το πιο λογικο να εμπιστευτει τον πετσοπα που του τα πουλησε η δεκα αγνωστους ανθρωπους απο ενα φορουμ,αν και ευτο ειναι το σωστο,και εγω στην αρχη αργισα να το καταλαβω.Οταν πρωτοξεκινησα με τα ενυδρεια ειχα παρει ενα 10λιτρο ενυδρειακι (συνηθες λαθος) και ο πετσοπασ μου ειπε πως 4 χρυσοψαρα ειναι ενταξει και εγω τον ακουσα (μιαλο που ειχα!!!)την επομενη εβδομαδα ολα ψοφησαν (και πολυ αντεξαν).Αυτο που πρεπει να κανεις φιλε μου ειναι να μαθεις λιγα ακομα πραγματα για τα ψαρακια σου και να εμπιστευτεις τους εμπειτους,εγω που τους ακουσα δεν εχασα.αν θες τα ψαρακια σου να ζουν ευχαριστα και θες ενα ενυδρειο χωρις απωλειες πρεπει να εμπιστευτεις το φορουμ.Αλλωστε οι καιροι ειναι δυσκολοι και τα χρηματα λιγα,πιστευω πως δεν εχεις την ορεξη να δινεις συνεχεια χρηματα για καινουργια ψαρια αφου ετσι οπως ειναι τωρα θα ψοφανε συνεχεια:D:D
Εγω συμφωνω με αυτα που λετε αλλωστε αυτες ειναι οι παραμετροι που χρειαζονται τα ψαρια,μπορεις να το βρεις παντου.Αλλα ας μην φερομαστε με τετοιο τροπο στον ανθρωπο ,μπειτε λιγο στην θεση του ολοι μας καπως ετσι ξεκινησαμε.Πιο ειναι το πιο λογικο να εμπιστευτει τον πετσοπα που του τα πουλησε η δεκα αγνωστους ανθρωπους απο ενα φορουμ,αν και ευτο ειναι το σωστο,και εγω στην αρχη αργισα να το καταλαβω.Οταν πρωτοξεκινησα με τα ενυδρεια ειχα παρει ενα 10λιτρο ενυδρειακι (συνηθες λαθος) και ο πετσοπασ μου ειπε πως 4 χρυσοψαρα ειναι ενταξει και εγω τον ακουσα (μιαλο που ειχα!!!)την επομενη εβδομαδα ολα ψοφησαν (και πολυ αντεξαν).Αυτο που πρεπει να κανεις φιλε μου ειναι να μαθεις λιγα ακομα πραγματα για τα ψαρακια σου και να εμπιστευτεις τους εμπειτους,εγω που τους ακουσα δεν εχασα.αν θες τα ψαρακια σου να ζουν ευχαριστα και θες ενα ενυδρειο χωρις απωλειες πρεπει να εμπιστευτεις το φορουμ.Αλλωστε οι καιροι ειναι δυσκολοι και τα χρηματα λιγα,πιστευω πως δεν εχεις την ορεξη να δινεις συνεχεια χρηματα για καινουργια ψαρια αφου ετσι οπως ειναι τωρα θα ψοφανε συνεχεια:D:D
+1000:smt023:smt023:smt023
Τέτοιο πέσιμο δεν ξανάδα εδώ στο φόρουμ ουτε και σε ενυδρεια με χειρότερα λάθη :D
Φιλε Giant ελπίζω και συ να καταλάβεις τα λάθη σου κ να τα διορθώσεις ,για τα ψαράκια σου πάνω απ ολα,και πιστεύω κ τα παιδιά που σε κραξαν θα σε βοηθήσουν:smt075
ChocolatePuma
24-11-14, 16:43
Μάλλον δουλευόμαστε!!! :smt017
Οποιος έχει χρόνο ας δει το ποστ Νο2 και το ποστ Νο3
Στο πρωτο ο Τακης του λεει τις διαφορές μεταξύ των ειδών που εχει κι εκεινων που θελει να βάλει και στο δευτερο του ζητάμε(ω) να κάνει παρουσίαση του ενυδρείου
Που το ειδατε το πεσιμο...ειλικρινα απορω!
Μηπως μετά τις απαντήσεις...άρχισε το τρολινγκ??? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
+1000:smt023:smt023:smt023
Τέτοιο πέσιμο δεν ξανάδα εδώ στο φόρουμ ουτε και σε ενυδρεια με χειρότερα λάθη :D
@johnpecn`, προσωπικά δεν νομίζω πως υπήρξε "πέσιμο" ειδικά για το θέμα των λαθών
Προσωπικά δεν αφιερώνω χρόνο (εντός κι εκτός χόμπι) σε όσους έχουν προαποφασίσει τι θα κάνουν, ωστόσο ζητάνε απόψεις, σχολιάζουν χωρίς επιχειρήματα και στο τέλος ξαναγυρνάνε στις απόψεις που έτσι κι αλλιως είχαν αποφασίσει!
Δεν αναφέρομαι συγκεκριμενα στον συγχομπίστα - για να μην θεωρεί κι αυτό πέσιμο! :smt103
Μάλλον δουλευόμαστε!!! :smt017
Οποιος έχει χρόνο ας δει το ποστ Νο2 και το ποστ Νο3
Στο πρωτο ο Τακης του λεει τις διαφορές μεταξύ των ειδών που εχει κι εκεινων που θελει να βάλει και στο δευτερο του ζητάμε(ω) να κάνει παρουσίαση του ενυδρείου
Που το ειδατε το πεσιμο...ειλικρινα απορω!
Μηπως μετά τις απαντήσεις...άρχισε το τρολινγκ??? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
@johnpecn`, προσωπικά δεν νομίζω πως υπήρξε "πέσιμο" ειδικά για το θέμα των λαθών
Προσωπικά δεν αφιερώνω χρόνο (εντός κι εκτός χόμπι) σε όσους έχουν προαποφασίσει τι θα κάνουν, ωστόσο ζητάνε απόψεις, σχολιάζουν χωρίς επιχειρήματα και στο τέλος ξαναγυρνάνε στις απόψεις που έτσι κι αλλιως είχαν αποφασίσει!
Δεν αναφέρομαι συγκεκριμενα στον συγχομπίστα - για να μην θεωρεί κι αυτό πέσιμο! :smt103
Φιλε δεν καταλαβαίνω τι γράφεις
Δεν έβγαλα νόημα :confused:
Αν και δεν με νοιάζει κιόλας :D
Επίσης δεν σου ζήτησε κανεις ν αφιερώσεις χρόνο για οτιδήποτε
Σε 1.5 χρόνο ασχολίας με το χόμπι δεν βαραίνει και πολυ η γνώμη κάποιου
Δεν αναφέρομαι ουτε εγω στο συγχομπιστα :smt118
Δεν χρειαζεται να μαλωνετε για τετοια θεματα :D :D Ας μην ξεχναμε τον σκοπο του φορουμ,το νοημα αυτης της συζητησης ηταν η σωστη πληροφοριση το συγχομπιστα που ελπιζουμε να καταλαβε τα λαθη του.Παντα φιλικα
Δεν χρειαζεται να μαλωνετε για τετοια θεματα :D :D Ας μην ξεχναμε τον σκοπο του φορουμ,το νοημα αυτης της συζητησης ηταν η σωστη πληροφοριση το συγχομπιστα που ελπιζουμε να καταλαβε τα λαθη του.Παντα φιλικα
Δίκιο έχεις
Εγω ζητάω ενα συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα κάποιον, βαριέμαι κιόλας την λογομαχία :smt014άνευ λόγου και ουσίας,μπαίνω λέω την γνώμη μου διαβάζω άλλες γνώμες και τέλος
Έχω επιλέξει και 3-4 άτομα που τα θεωρώ ¨ειδικους¨ και βαραίνει η γνώμη τους για μενα ιδιαίτερα.
Αυτό με το 1.5 χρόνο και γενικά όλη η απάντηση μου στον puma ηταν ατόπημα απο μέρους μου ,απάντησα εν θερμώ και μην κατανοώντας το μυνημα του
Τώρα που το ξαναδιαβαζω άλλο είχα καταλάβει οταν έγραφα κι άλλο τωρα:smt025
μαλλον θελετε (καποιοι) να τις βγαλουμε να τις μετρησουμε, ποιος την εχει μεγαλυτερη.... την εμπειρια.
Αλλος ειναι ο λογος του θεματος.. :rolleyes:
σε τετοια απλα θεματα ¨δημοτικου¨ βαραινει και η γνωμη 6μηνης ασχολιας με το αντικειμενο..
δεν χρειαζεσαι ντοκτορα για να ξεχωρισεις μια ασυμβατη ψαροσυνθεση.
Φιλε δεν καταλαβαίνω τι γράφεις
Δεν έβγαλα νόημα :confused:
Σου λεει με λιγα λογια οτι μεχρι το 9ο ποστ, δεν υπηρχε καποιο πεσιμο, παρα μονο πληροφορηση και διαθεση για βοηθεια.
Δεν μενει να καταλαβεις και το 9ο ποστ
Δίκιο έχεις
Εγω ζητάω ενα συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα κάποιον, βαριέμαι κιόλας την λογομαχία :smt014άνευ λόγου και ουσίας,μπαίνω λέω την γνώμη μου διαβάζω άλλες γνώμες και τέλος
Έχω επιλέξει και 3-4 άτομα που τα θεωρώ ¨ειδικους¨ και βαραίνει η γνώμη τους για μενα ιδιαίτερα.
Αυτό με το 1.5 χρόνο και γενικά όλη η απάντηση μου στον puma ηταν ατόπημα απο μέρους μου ,απάντησα εν θερμώ και μην κατανοώντας το μυνημα του
Τώρα που το ξαναδιαβαζω άλλο είχα καταλάβει οταν έγραφα κι άλλο τωρα:smt025
Σου λεει με λιγα λογια οτι μεχρι το 9ο ποστ, δεν υπηρχε καποιο πεσιμο, παρα μονο πληροφορηση και διαθεση για βοηθεια.
Δεν μενει να καταλαβεις και το 9ο ποστ
Λοιπόν απάντησα πριν μόνος μου ότι κατάλαβα εκ των υστέρων ζήτησα και συγνώμη και τελειώνει εδώ για μένα αυτό.
το 9 ποστ του giant το κατάλαβα και πάλι δεν δικαιολογεί ειρωνείες.δεν μπορεί κάποιος με 2 ποστ να έρθει στα νερά μας.απλα επειδή είδα ότι με τραινακια καρότα τσιπούρες κλπ δεν γίνεται κάτι είπα να ελαφρύ το κλίμα και έγραψα το ποστ που έγινε αφορμή για τα περαιτέρω
ΟΚ :cool::cool::cool::cool:
ChocolatePuma
24-11-14, 19:57
Την επόμενη φορά λοιπον, αφού τα ελληνικά μου δεν γίνονται κατανοητά, θα τα παίζω στην κιθάρα
@delta66 χρειάζομαι μαθήματα :smt035
ΥΓ : Εν θερμώ η παραπάνω απάντηση :smt102(αυτό μάλλον μεταφράζεται σε αλλοθι!!!! :smt056)
ΥΓ2 : Ξαναρχίσαμε τα περί εμπειρίας και χρόνων ενασχόλης με το χόμπι! Δλδ ο κολλητος μου που 10 χρόνια κάνει λαλακίες με τα ενυδρείου και του πεθαίνουν μέχρι και οι πετρες...θεωρείται έμπειρος.. :smt067
Για να το κλεισω : Οχι στις ψαρόσουπες! Ειδικά όταν αποτελούν επιλογή και δεν γίνονται απο λάθος! :D
Αφού λοιπόν σε πειράζουν οι ειρωνιες .... Ακου και αυτό ....
Κάτσε διάβασε πρώτα για αυτό που υποτίθεται θέλεις να ασχοληθείς και μετά να έρχεσαι να ρωτάς αυτα που ρωτάς...
Το ότι η τεμπελιά ονομάζεται "νέος στο χόμπυ" και τέτοια κουραφεξαλα αρνούμαι να το δεχτώ .... Δηλαδή όταν πηγές να αγοράσεις αμάξι (αν και βάζω στοίχημα είσαι πιτσιρίκας) δε κοίταξε τίποτα ε!? Η οι πληροφορίες που έβρισκες ήταν "αντικρουόμενες" ?!?!
... Και για να χαλαρώσω λίγο το τρολαρισμα ..... Σου εχω μια πρόταση...δώστα όλα και πάρε έναν μονομαχο .... Αν καταφέρεις να το έχεις 6 μήνες ... ( είναι σχετικά ψαράκι για αρχαρίων ) .... Τότε θα δούμε από εσένα αλλά ποστ !
Υγ...
Εύχομαι καλή τύχη ....γιατί τα ψαράκια σου το χρειάζονται
εδώ μέσα υπάρχει ότι χρειαστείς ... Καλό διάβασμα ...
Τρολ λόλ λολ.... Τρολ λολ λολ :-D
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/17585214.jpg
χαχαχαχα .... Καλό διάβασμα.... :-D νεε στο χόμπυ !!!!!! .... Παλιό αμυβαδα :-P
χαχαχαχα .... Καλό διάβασμα.... :-D νεε στο χόμπυ !!!!!! .... Παλιό αμυβαδα :-P
http://www.troll.me/images/futurama-fry/not-sure-if-trolling-or-just-stupid.jpg
Stamatis uk
25-11-14, 15:00
Ρεεεεεεε !!!!! το έριξες στις φωτό ??? μη παρεξηγήσε και άκου τους !! όταν τσακώνονται μεταξύ τους είναι καλό γιατί ακούς παραπάνω γνώμες και έχει ζωή το ποστ σου !!! ξεκίνα από την αρχή ! διάβασε ! και γράψε πάλι τις απορίες σου!!! Είμαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσουν χωρίς ειρωνείες ! (κατά την γνώμη μου ήταν αστείες) :smt019
Θεωρώ πως στο συγκεκριμένο θέμα χάθηκε κάθε διάθεση να ασχοληθεί κάποιος, ακόμα και από τον ίδιο το δημιουργό του, θα πρότεινα να κλειδώσει, και αν ο ενδιαφερόμενος θέλει πραγματικά να ρωτήσει , μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο.
Και φίλε Gemomar η συμπεριφορά σου στο θέμα αυτό με βρίσκει αντίθετο.
korasidikos
25-11-14, 15:28
ο ενδιαφερομενος ας διαβασει υπαρχει πληθωρα πληροφοριων να εξειδικευσει τι θελει να κανει και εδω ειμαστε!:D
Αυτό εδώ το thread όχι μόνο δεν πρέπει να κλειδωθεί, αλλά πρέπει να γίνει pin.
Είναι μια απόδειξη στο πόσο κομπλεξικός μπορεί να γίνει ένας Έλληνας ακόμα κι όταν πρόκειται για συζήτηση περί ενυδρείων.
"ΕΓΩ ξέρω να σου πω καλύτερα", "ΕΓΩ κατέχω την απόλυτη αλήθεια", "ΕΣΥ είσαι ο κουτός άρα ΕΓΩ είμαι ο έξυπνος".
Stamatis uk
25-11-14, 16:43
Είσαι σαν την Durasel !! Εκεί που οι άλλοι σταματούν εσύ συνεχίζεις !!! :smt040
Αυτό εδώ το thread όχι μόνο δεν πρέπει να κλειδωθεί, αλλά πρέπει να γίνει pin.
Είναι μια απόδειξη στο πόσο κομπλεξικός μπορεί να γίνει ένας Έλληνας ακόμα κι όταν πρόκειται για συζήτηση περί ενυδρείων.
"ΕΓΩ ξέρω να σου πω καλύτερα", "ΕΓΩ κατέχω την απόλυτη αλήθεια", "ΕΣΥ είσαι ο κουτός άρα ΕΓΩ είμαι ο έξυπνος".
εχεις δικιο.
σαν το δικο σου ανοιγουν πολλα θεματα αρχαριων που ζητουν συμβουλες κτλ..
το ζητουμενο ειναι οποιος εχει την διαθεση και την ορεξη να ασχοληθει να απαντησει, αλλιως υπαρχουν και admin. οποιος δεν εχει διαθεση δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει, δεν ειναι η εργασια του το φορουμ.
υπηρξαν πολλοι τρολλερς και αργα καραβια στο παρελθον στο φορουμ που ομως συνεχιζατε να τους απαντατε και φτασανε και δεκαπεντασελιδα..
:smt093:smt093:smt093
ρε φιλαρακι θες και τα λες αυτα τωρα?τη δεν καταλαβενις απ ότι σου προτειναν πιο πάνω:smt029
κάνε μας και μαθήματα τώρα για το τη χριαζοντε και τα ενυδρεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:smt093:smt093:smt093
ρε φιλαρακι θες και τα λες αυτα τωρα?τη δεν καταλαβενις απ ότι σου προτειναν πιο πάνω:smt029
κάνε μας και μαθήματα τώρα για το τη χριαζοντε και τα ενυδρεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλλον πρέπει να σας κάνω μαθήματα συμπεριφοράς, όπως και να σας παραπέμψω σε ένα ψυχολόγο για να συζητήσετε τους τρόπους αντιμετώπισης της ανταγωνιστικής-κομπλεξικής συμπεριφοράς εξ' αιτίας της μικροφαλλίας.
Μάλλον πρέπει να σας κάνω μαθήματα συμπεριφοράς, όπως και να σας παραπέμψω σε ένα ψυχολόγο για να συζητήσετε τους τρόπους αντιμετώπισης της ανταγωνιστικής-κομπλεξικής συμπεριφοράς εξ' αιτίας της μικροφαλλίας.
δηλαδή εσένα οποιος δεν σου λεει αυτό που θες να ακούσεις είναι κομπλεξικός ??????????
ορεα κρατα τα μεσα ολα και βαλε και ενα OSCAR και εισαι οκ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ παλι καλα που εχουμε και εσενα εδω μεσα να μας κανεις μαθημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δηλαδή εσένα οποιος δεν σου λεει αυτό που θες να ακούσεις είναι κομπλεξικός ??????????
ορεα κρατα τα μεσα ολα και βαλε και ενα OSCAR και εισαι οκ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ παλι καλα που εχουμε και εσενα εδω μεσα να μας κανεις μαθημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ή είσαι αμόρφωτος και δεν καταλαβαίνεις, ή παριστάνεις τον αμόρφωτο.
Κωστας Malawi
25-11-14, 18:28
χαλατε την εικονα του φορουμ και ειναι πολυ κριμα:(
Ή είσαι αμόρφωτος και δεν καταλαβαίνεις, ή παριστάνεις τον αμόρφωτο.
κοιτα για να μην σου πω τιποτα βαρη και ειναι και βραδυ καλη συνεχεια
και λιγο σεβασμος δεν βλαπτει πιτσιρικο η τερας μορφώσεως!!!!!!!!!!!!!!!
ChocolatePuma
25-11-14, 20:00
Θεωρώ πως στο συγκεκριμένο θέμα χάθηκε κάθε διάθεση να ασχοληθεί κάποιος, ακόμα και από τον ίδιο το δημιουργό του, θα πρότεινα να κλειδώσει, και αν ο ενδιαφερόμενος θέλει πραγματικά να ρωτήσει , μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο.
Και φίλε Gemomar η συμπεριφορά σου στο θέμα αυτό με βρίσκει αντίθετο.
+1000!!!!
Απλά θα συμπληρώσω πως και η συμπεριφορά πλέον του GiaNt (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=12514) με βρίσκει αντίθετο (είναι άλλο το να ξεκινάς ως αρχάριος κι άλλο το να εξελίσεσαι σε ανώριμος)
kostas_pana
25-11-14, 20:13
ρε παιδια ήρεμα...
τη εγινε χασαμε την ουσία...
εδω δεν εχουμε αθλητικα στο φορουμ για να μην σφαχτούμε και σφαζόμαστε για μια ψαρόσουπα???
έλεος...
giant δεν περιμενα τετοια συμπεριφορα απο καποιον που θελει να μαθει.Εμ ζητας πληροφοριες εμ το παιζεις και εξυπνος,τεσπα οι απαντησεις εχουν δοθει στην αρχη του thread.Τωρα αν θες να το παιξεις μαγκας δικη σου επιλογη.Εγω στην θεση σου θα το εκοβα
takis_gt .... σεβαστό .... ;)
κοιτα για να μην σου πω τιποτα βαρη και ειναι και βραδυ καλη συνεχεια
και λιγο σεβασμος δεν βλαπτει πιτσιρικο η τερας μορφώσεως!!!!!!!!!!!!!!!
Μη συγχύζεσαι, θα κάνεις ρυτίδες.
ChocolatePuma
25-11-14, 22:08
takis_gt .... σεβαστό .... ;)
+1
ΥΓ : Είναι από τις λίγες φορές που λυπάμαι που ποσταρα στο θέμα κάποιου
@GiaNt, ελπίζω οταν ωριμάσεις να επανέλθεις και να διορθώσεις τα βασικά λάθη σου
Οχι για το φόρουμ, αλλά για τα ζωντανά που θα έχεις ταλαιπωρήσει μέχρι τότε (κυρίως λόγω χαρακτήρα κι όχι λόγω ασχετοσύνης)
Εφυγα....!
polykarpos
26-11-14, 00:12
ειναι στιγμές που λέω να κρατηθώ κ να μην μιλήσω αλλά απο την άλλη νοιώθω σαν χρυσόψαρο στους 28'C όταν βλέπω τέτοια πράγματα
Δεν είμαι ούτε admin ή moderator απλά ένα απλό μέλος όπου είναι υπέρ αρκετό να μπορώ να έχω γνώμη κ άποψη...
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΝ στον νεο μας φίλο όπου αρχικά έκανε μια ερώτηση κ αντί να καταλάβει ότι απο την αρχή όλα ήταν λάθος στημένα , ευθύς αμέσως πέρασε στην απέναντι όχθη με επιθέσεις...
ΟΜΩΣ
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΝ σε εμάς όπου καμιά φορά με τα διάφορα περίεργα που ακούμε (εχουμε συνηθίσει πλέον) είμαστε λίγο πιο απότομοι απο οτι θα πρεπε..
μπορεί καμιά φορά να βγαίνουμε κ έξω απο τα ρούχα μας αλλά το μονο που έχω να πω ειναι οτι ολοι λιγο πολύ τα εχουμε κανει τα λαθη μας , απο απλα μεχρι κ τραγικα... ουδείς αλάνθαστος! Μπορεί κ μερικά λάθη να μην τολμάμε να τα πουμε για να μην γελάσουν οι αλλοι...
το δια ταύτα , ο νεος φίλος που δεν το ξερω , μπορει να αντεδρασε κ λιγο λογικα όπως αντέδρασε γιατι κάπου έκανε αναφορά για προσβολές κλπ..
κ εγώ αν δεν ήξερα κ αμεσως με περνανε απο τα μουτρα, ισως μπορει κ εγω να αντιδρουσα το ίδιο αλλα ίσως κ χειρότερα...
Ο νεος φίλος μπορεί να είναι "βαλτός" απο άλλα φόρουμ κοκ , το έχουμε ζησει κ αυτο στην ζωή μας...
μπορεί να είναι όντος ένας νεος φίλος στον υδάτινο κόσμο μας ΑΛΛΑ να εχει παρει λαθος δρόμο...
Πολύ σωστά κάποιοι φίλοι εδω του είπαν οτι ειναι λαθος μερικά είδη ως προς το είδος των ψαριών μέχρι κ είδος του νερού, του ζητήσαμε φόρμα κ μετά λέει ο άνθρωπος οτι πήγε στο πετ σοπκ του ειπε οτι ειναι ολα οκ..
μετα το πράγμα ξέφυγε...
μπορεί εμείς να ξερουμε τι γινεται στα πετ σοπ αλλα πρεπει με τον τροπο μας να του εξηγήσουμε κ εμεις οτι τα πραγματα δεν εχουν ετσι ακριβώς...
μπορεί να μην διαβασα ή ακομη αν δω τις ωρες κλπ των ποστ ηταν το ενα μετα το αλλο...
δεν προσπαθω να δικαιολογήσω τον άνθρωπο αλλά απο την μεριά μας είμαστε "υπόχρεοι" να βοηθαμε όποιον μας ρωτάει κ ζητάει την βοήθεια μας... το ξεροκόματο "διαβασε αυτο" καμια φορά δεν βοηθαει..
δεν το εχουν ολοι οι ανθρωποι το επικοινωνιακο χαρισμα...
ΟΠΩΣ κ εσυ φίλε μου GIANT , δες κ τα πραγματα απο την αλλη οψη...
αν ο πετ-σοπ-ας δεν θελει να σου πουλησει, τοτε φαντασου εμας που δεν μπορουμε να σου πουλησουμε ετσι κ αλλιως τιποτα αρα οτι σου λεμε , το λεμε για να σε βοηθήσουμε...
βασικα δεν θελουμε μονο να βοηθήσουμε εσενα αλλα κ τα ψαράκια σου
για να στο πω πιο απλα... φαντασου να σου αρεσει η ζεστη κ εγω να σε εχω σε ενα δωματιο που εχει 3 κλιμαστιστικο στο φουλ ψυξη!!
φαντασου να σου αρεσει η μαυρη σοκολατα κ να με καλεις στο σπιτι σου κ να σου φερνω μπακλαβα!
βεβαια αν ξερω τις επιθυμίες σου , ειτε ειμαι σαδιστής ή έχω κατι το προσωπικό μαζί σου.... ετσι κ τα ψαράκια σου! αν ξερεις τις απαιτησεις τους θα τα κανεις πιο χαρουμενα κ θα ζησουν παραπανω κ μπορει να σου φερουν απογονους!
Θα σου κανω εγω μια απλη ερώτηση:
θες τα ψαρακια σου να ειναι χαρουμενα κ ευτυχισμένα ? δεν φτάνει που ΔΕΝ ειναι στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά σε τεχνητό βιότοπο , τουλάχιστον να το κάνουμε όσο πιο ομορφο κ συμβατο γίνεται. Δεν μιλάω για ομορφιά αν έχει πέτρες κλπ αλλα το βασικότερο απο όλα , ΤΙ ΝΕΡΟ εχεις...
το νερο της βρύσης μπορεί να είναι γλυκό νερό (οπως το λεμε) αλλά σε άλλες περιοχές λόγο του υπεδάφους ειναι πιο σκληρό , εχει αλατα , αλλου ειναι πιο μαλακο κοκ
σε εκεινες τις περιοχες ζουν διαφορετικα ψαράκια.. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ολα μαζι παρεούλα κ ας είναι ψάρια!
δεν μπορείς σε ενα κλουβι να εχεις ενα παπαγαλο , ενα γαλό, μια κοτουλα , δυο καναρίνια κ μια καρακαξα επειδη ειναι ολα πτηνα.
αρα η ερωτηση μου ειναι η εξης
ΘΕΣ να ειναι χαρουμενα τα ψαρακια σου κ να ειναι οπως πρεπει ?
ΘΕΣ να δεις κ απογόνους απο τα "μωρα" σου ?
ΘΕΣ να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε κ απο τις γνώσεις αλλα κ απο τις εμπειρίες που έχουμε?
Σέβομαι ότι ήρθες στο φόρουμ μας κ έκανες εγγραφή για να μπεις στο κοπο να ρωτήσεις αν κανουν τα ψαρακια σου που έχεις με καποια αλλα
θα το λαβω αυτο σαν ενδιαφέρον... αρα αν θες ακουσε με μαζί κ με όλα τα άλλα παιδιά κ θα εισαι ΜΟΝΟ κερδισμένος..
απο την δικιά μου πλευρά ζητάω ΣΥΓΝΩΜΗ αν κάποιος φίλος μπορεί να παραφέρθηκε αλλά θα μουν κ χαρουμενος αν έβλεπα κ απο σενα μια συγνώμη αν πιστεύεις κ εσυ οτι παρασύρθηκες!
το θέμα μας ειναι ΑΛΛΟ κ το έχουμε παει στην άλλη άκρη
λοιπον οσο για την ερώτηση σου , επετρεψε μου να σου πω 1-2 λογακια εν συντομια...
1) τα 60 λιτρα ειναι ενα καλο ενυδρείο αλλά μονο για αρχή..
θα μου πεις οτι ειναι κ μερικοι που έχουν τα ψάρια σε στρογγυλή γυάλα..οκ αυτοί είναι κοινός εγκληματίες αλλα ειναι αλλο θέμα αυτο!
Οσο πιο λίγα τα λιτρα τοσο πιο ευκολα λερώνεται το νερό κ πρεπει να κανουμε συνέχεια αλαγές μετρήσεις κ αν μας βγει καμια αρρώστια τότε αρχίζουν τα χιπ-χοπ!
2) ειναι παρα πολλα τα ψαράκια σου για το ΑΥΤΟ ενυδρείο! μπορει τα 60 λιτρα να ειναι πιο πολλα απο το 10αρακι που καπου αναφερες αλλα κ παλι ειναι παρα πολλα τα ψαρια σου!
3) τα λίτρα δεν ειναι μονο ο ογκος του νερου μιας κ στα ίδια λίτρα μπορει ενα ενυδρείο να είναι πολύ ψιλό , άλλο να ειναι φαρδύ το άλλο πλατύ κοκ
μερικά ψάρια όπως ξιφοφοροι που έχεις , θελουν απλα , να κολυμπάνε, εχεις ενα ψαρι που ειναι σαν αεροπλανο κ σιγουρα μπορει να γυριζει αλλα πιστεψε με δεν του ειναι ευχάριστο να κανει κωλοτούμπες
εκτος αυτου οπως ειπαν κ τα παιδια μερικα θελουν σκληρό νερό κ άλλα μαλακό , πιο αλκαλικο τα μεν κ πιο οξυνο τα δε..
απο ολα αυτα που εχεις θα σου πρότεινα 2 πραγματάκια...
το 10αρι ενυδρείο κράτα το ΜΟΝΟ για ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, Πρώτες βοήθειες σε αρρωστα ψαρακια... τιποτα αλλο για την ωρα
το 60αρι ειναι καλο για καποια που εχεις κ ΩΣ ΕΚΕΙ. Οτι άλλο βάλεις ειναι ταλαιπωρεία κ για τα ψαράκια σου κ για σενα
Μπορει οπως λες να ειναι καλα κ να περνανε καλα αλλα στην πραγματικότητα δεν ειναι ετσι
το αλλο που μπορεις να κανεις να πάρεις αλλο ενα 60 κ να βαλεις την άλλη κατηγορία αλλα κ αυτα με ΜΕΤΡΟ!!!
ειδεμή δώσε τα στον πετ-σοπ-α κ πάρε κάτι άλλο , φαγητό κατι... αν είναι σωστός κ δεν θέλει να σε χάσει απο πελάτη θα το κάνει
αν κ οι παραπανω ΔΕΝ παίρνουν γιατι α) πουλάνε δεν ανταλάζουν κ β) δεν θελουν να ρισκαρουν αν τα δικα σου κουβαλάνε κανένα βακτήριο κ κολλήσουν όλα τα άλλα τα δικά του!
Τα ενυδρεία ειναι όμορφα , πραγματικά όμως δεν πρεπει κ αυτά να έχουν μια κατάληξη παρόμοια με τα αδέσποτα ζωντανά
Βλέπουν ένα σκυλάκι το παίρνουν, το βαριούνται, το πετάνε έξω κ τέλειωσε... τα ψάρια δεν μπορεί να τα πετάξει κανείς!
Απλά στην αρχή τους αρέσουν κ μετά βαριούνται ή απογοητεύονται γιατί όλα πάνε στραβά κ στο τέλος τα παρατάνε μέχρι τα ψαράκια να τα τινάξουν...
δεν μιλάω για σένα αλλά για κάθε νέο υποψήφιο χομπίστα!
Κάτι ακόμη , χομπίστας εδώ είναι αυτός που ασχολείται με κάτι αλλά ασχολείται πραγματικά , ρωτάει ,διαβάζει μαθαίνει κ αν βέβαια ξέρει κάτι που δεν το ξέρουν οι άλλοι το μοιράζεται μαζί τους!
δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις τα ψάρια αλλα πίστεψε με μερικοί εδω μέσα ασχολούνται με ψάρια , ίσως περισσότερο απο οση ειναι η ηλικία σου κ μερικά πράγματα τα έχουμε δει ΟΛΟΙ μας εδω ΑΠΕΙΡΕΣ φορες...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΏΝ κ ΛΟΙΠΕΣ ΕΙΡΩΝΕΊΕΣ , ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
"επί παντός επιστητού" για ενυδρεία , με ψάρια ή χωρίς , φυτεμένα κ μη , λίμνες κοκ... κ ΟΧΙ μονο!
επιστητού: ό,τι είναι δυνατό να ερευνήσει και να γνωρίσει, ιδίως επιστημονικά, ο άνθρωπος: Kάθε επιστήμη καλύπτει ορισμένο τομέα του επιστητού.
Άρα φίλε μου , όρεξη να έχεις κ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα σε βοηθήσουμε με όσες γνώσεις έχουμε για τα όμορφα ψαράκια σου ΑΛΛΑ κ εσύ πρέπει να βοηθήσεις με τους κανόνες μας για να πάνε τα πράγματα όμορφα..
Δεν υπάρχει εγώ κ εσύ ούτε εξαιρέσεις κ αν κάποιος σου λέει συμπλήρωσε μια φόρμα , πρέπει να γίνει γιατι εκείνη η φόρμα δεν είναι τυχαία , βοηθάει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ να δούμε κ να εκτιμήσουμε όσο πιο καλά την περίπτωση σου(οποια κ αν ειναι αυτη) , αν κάποιος σου λέει διάβασε αυτό , οφείλεις να του ρήξεις μια ματιά κ αν δεν καταλάβεις κάτι , πάλι θα σε βοηθήσουμε
ΔΕΝ μπορούμε για ΚΑΝΕΝΑΝ να παρατήσουμε προσωπικές ζωές , δουλειές κτλ κ να κάνουμε ιδιαίτερα σε κανέναν , ιδίως όταν του λέμε δες πρώτα αυτα κ μετά τα λέμε ξανα...
επίσης αν διαβασες ΟΛΟ αυτο το σεντόνι (κ απολογούμαι απο τους moderator) τότε είμαι σίγουρος ότι μπορείς να διαβάσεις κ ΑΠΕΙΡΑ πολυ ωραία θέματα εδω μέσα που κανείς μας δεν γεννήθηκε με όλες αυτές τις πληροφορίες.
ευχομαι να σε κάλυψα κ περιμένω αγωνιωδώς την απάντηση σου ΠΕΡΙ ΨΑΡΙΩΝ κ μονο σε παρακαλώ
Υ.Γ.
Προς παλαιότερα μέλη , παιδιά νομίζω οτι δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτή η παρωδία που γινόταν. Δεν κάνουμε λαϊκό Δικαστήριο για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στο φίλο κ τα ψαράκια του να μας πει τι θέλει να κάνει κ έπειτα το κλείνουμε
ευχαριστω άπαντες για την υπομονή σας προς ε με
Το κανατε το θεμα...να μην πω.
Τελος.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.