Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Λαμπα γραφειου

puntakias22
20-11-14, 18:53
Καλησπερα εστησα εχτες ενα μικρο ενυδρειο 30λιτρων με πολλα κλαδεματα.το κακο ειναι οτι δεν ειχα λαμπα.εχω παραγγειλει ενα στο συστημα στο ebay που θα ερθει 10 δεκεμβρη.ακι ρωταω τωρα...εχω βαλει τη λαμπα γραφειου απο πανω να το φωτιζει.πειραζει.μια αλογονου κιτρινη ειναι.η να βαλω ενα αλλο που εχω με μια οικονομιας λευκη;;θα αντεξουν μεχρι τοτε;;

delta66
20-11-14, 19:54
Αναλογως τα φυτα.
Για ευκολα φυτα μια οικονομιας γυρω στα 10W φτανει.

puntakias22
20-11-14, 20:05
Και αμα λεει 12βατ και δινει 60βατ;;;

polykarpos
20-11-14, 21:48
καλησπερα φιλε μου, περα απο την λαμπα αν ειναι οικονομικη κτλ δεν μας λες κ τι φυτα εχεις βαλει μεσα? αν ειναι ευκολα φυτά κ δεν θελουν πολυ φωτισμό το παλευουν.
αλωστε το πιο σημαντικο ειναι το ποτε τα εβαλες ακριβως εκει γιατι θελουν κ αυτα τον χρονο τους προσαρμογης!
να βρουν "τις ριζες" τους! :rolleyes:

το νερο παιζει σημασια , αν εχεις καλο βυθό κτλ κτλ....

μπορει στο τελος της ημερας το φως να ειναι δευτερευων...

απλα οπως παντα , κανουμε το καλυτερο με οτι διαθετουμε κ ευχομαστε να πανε ολα καλα!!

puntakias22
20-11-14, 21:59
ολα τα φυτα ειναι πολυ ευκολα.γνωριζω οτι θα αργησουν να πιασουν αλλα το ερωτημα ειναι αν μπορουν να μεγαλωσουν με λαμπα αλογονου κιτρινη.τη φυσιολογικη δηλαδη.αυτη που εχουν οι λαμπες των γραφειων.επισης εχω αλλη μια λαμπα γραφειου η οποια εχει ψυχρο φως 16βαττ που αποδιδει 60 λεει.ποια απο τις 2?

delta66
20-11-14, 22:45
Και αμα λεει 12βατ και δινει 60βατ;;;
Aυτο που λεει.
12w
Ασε τι "δινει"