Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τρύπες στα φύλλα

Gourami
17-06-05, 13:02
Φίλοι χομπίστες,
τα φύλλα των φυτών μου παρουσιάζουν μικρές τρύπες.Εδώ και μία εβδομάδα προσθέτω εκτός από το λίπασμα σε ταμπλέτες και το υγρό (Sera)
υγρό κάλιο.Φτάνει αυτό ή χρειάζομαι και κάτι άλλο.
Σημ. έχω μπούκαλα CO2 και λάμπες 90 Watt
Ευχαριστώ.

netblues
17-06-05, 13:07
Πρεπει να μας πεις και τα υπολοιπα.
Λιτρα ενυδρειου, διαστασεις, τι φυτα εχεις , τι υποστρωμα, ποσες φυσαλιδες το δ/λεπτο, PH, KH.. ωρες φωτισμου, θερμοκρασια.
Απο αλγες πως πας?
Ποσο καιρο ειναι το ενυδρειο στημενο?
Το προβλημα εμφανιζεται μονο σε παλια φυλα?

gemini_str
17-06-05, 13:08
Να μας πεις και σε πόσα λίτρα ενυδρείου χρησιμοποιείς 90Watt; Επείσης αλλαγές στην λίπανση καλό θα ήταν να γίνονται σταδιακά. Ελπίζω να μην άρχισες ξαφνικά και με μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων. Το λίπασμα σε ταμπλέτες ποιο ακριβώς είναι και πως το χρησιμοποιείς;

hejo
17-06-05, 19:46
Yπάρχει περίπτωση οι τρύπες στα φύλλα να οφείλονται σε σαλιγγάρια ;;;

lasal
17-06-05, 22:30
Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με έλειψη καλίου.
Δώσε μας λεπτομέρειες.

Gourami
09-07-05, 20:02
Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 100*40*55=220lt.Είναι στημένο ένα χρόνο και χρησιμοποιώ τα λιπάσματα της Tetra (PlantaMin & Crypto) σε κάθε αλλαγή νερού.Σαλιγκάρια δεν έχω λόγω της ύπαρξης clown.Πάντως μέτα την προσθήκη καλίου το προβλημά λύθηκε.
Ευχαριστώ.

Theokyr
21-07-05, 21:50
Γιατί παρουσιάζουν τρύπες τα φύλλα ενός είδους (echinodorus) και όλα τα άλλα να είναι μία χαρά (anubias, microsorium, vallisneria, hydrophila, cryptocoryne)? Να ωφείλεται και αυτό σε έλλειψη καλίου?

Από λιπάσματα έχω βάλει floradepot, βάζω florena και έχω 4χ38 W για περίπου 350 λίτρα.

Θεόφιλος