Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νέα αρχή

HeliosPanoptes
27-10-14, 10:18
Γεια σας ξανά μετά από απουσία 1 χρόνου.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και κάτι μήνες από την διάλυση του ενυδρείου μου λόγο μετακόμισης. Πρόσφατα αποφάσισα να το ξανά στήσω και θα ήθελα μερικές συμβουλές.
Το ενυδρείο είναι 60 λίτρων.
Σκοπός μου να είναι με άμμο και φυτεμένο.
Και να φιλοξενεί κόρυ και Νεον

Πλέον όμως δεν υπάρχει η βιασύνη της πρώτης φοράς και για αυτό θα ήθελα βοήθεια με τον εξοπλισμό.
Παλιά λειτουργούσε με εσωτερικό φίλτρο (μεγάλη ταλαιπωρία). Τώρα όμως προσανατολίζομαι στο να του βάλω ένα εξωτερικό, ίσως ένα Eheim 2211;

Διαβάζω αλλά έχω μπερδευτεί. Λίγη βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

stanisalus18
27-10-14, 10:50
καλησπερα. φοβαμαι οτι το Eheim 2211 θα ειναι λιγο μικρο για τα λιτρα σου, με αυτη την ψαροσυνθεση που σκεφτεσαι, θα σου προτεινα να κοιτουσες για το 2213 ή και το 2215 . αν δεν εχεις ξανασχοληθει με εξωτερικα φιλτρα παλιοτερα, ισως σε παιδεψει η συγκεκριμενη σειρα της Eheim λιγο.

Κωστας Malawi
27-10-14, 12:04
καλη αρχη!!μια χαρα ειναι το 2211 για τα λιτρα σου.και το φλουβαλ 106..
κορυδορας δεν νομιζω οτι κανουν στα 60 λιτρα γιατι πανε σε μεγαλες ομαδες..

ξεκινα με ενα κοπαδακι 10-12 cardinal και ισως και 3-4 otocinclus..

φυσικα για ολα αυτα θα χρειαστεις συσκευη αντιστρωφης οσμωσης η επεξεργασια με τυρφη για να κρατησεις τις σκληροτητες του νερου χαμηλα..

για αρχη φυσικα πρεπει να ξεκινησεις απο το στρωσιμο...

korasidikos
02-11-14, 13:39
το 2211(210 λιτρα/ωρα πραγματικη ροη), θα σου φιλτραρει περιπου 3 φορες το νερο του ενυδρειου σου το θεωρω ανεπαρκη με μικρους χωρους,καλυτερα το 2213(310 λιτρα/ωρα πραγματικη ροη) που χωραει περισσοτερο ογκο βιολογικου υλικου(σχεδον τριπλασιο) ,εχει καλαθι που θα σε βολεψει με τη τοποθετηση του καθε υλικου και αργοτερα μπορεις να το χρησιμοποιησεις και σε καποιο αλλο μεγαλυτερο ενυδρειο!;)