Επιστροφή στο Forum : Τα Gourami μου σφαζονται! Please help!
Μεχρι προτινος ειχα 2 gourami (δεν ξερω φυλο) και τα πηγαιναν αρκετα καλα.Την περασμενη εβδομαδα το ενα τα κακαρωσε και σημερα αγορασα αλλα 2 θυλικα.Το παλιο gourami μολις τα ειδε τρελαθηκε και τα κυνηγαει συνεχως.Τι μπορω να κανω?
PS: Αρχαριος φυσικα!
...αρχικά μπορείς να γίνεις πιο σαφής... να μας πείς τί είδος είναι, πόσα αρσενικά και πόσα θυληκά, τί μέγεθος/ηλικία έχουν, πόσα λίτρα ενυδρείο, τί "συγκάτοικους"...
Το φυλο δεν το ξερω εκτος αν μου πειτε πως το ξεχωριζουμε.
Oπως σας ειπα εχω 3 gourami, ενα pearl, ενα gold και ενα Kissing.
Και τα 3 ειναι στο ιδιο μεγεθος.Το ενυδρειο μου ειναι 1.20 περιπου 200 λιτρα.Οι συγκατοικοι ειναι 3 ξιφοφοροι,καμια 20αρια tetra,2 γλυφτες και μια γαριδα.
τι ενοεις τα κακαρωσε κατι φταιει το ψαξες?δε μπορει να πεθανε κατι μελετα το για να μην εχεις αλλες απολιες!παντως ο παλιος μαλλον καψωνια στους ψαρακες κανει θα ηρεμησουν σιγα σιγα...
Aποκλειεται να το σκοτωσε γιατι ζουσαν μαζι στο ενυδρειο πανω απο ενα χρονο.. :?
Λες να ηρεμισουν? Εχουν κλεισει 24 ωρες ασταματητου κυνηγητου!
δε με καταλαβες δεν ειπα οτι το σκωτωσε ειπα να πεθανε απο καποια αιτια πχ να φταιει κατι στο νερο!τεστ ολα οκ?!ησυχασε...2βδομαδες κυνηγητου θα κλεισουν οχι 24 ωρες!
γενικα τα πρωτα γκουραμια που ειχες ειχαν βρει τις ισσοροπιες τους μεσα στο ενυδρειο . με την προσθηκη αλλων 2 ξεκιναει το προβλημα αφου το νιωθουν σαν απειλη για την περιοχη τους (εφοσων δεν ξερεις και το φυλλο των 2 αρχικων δυσκολευεις την κατασταση)
ΙΜΟ το κυνηγι θα συνεχιστει μεχρι να κανει πεισω ο ασθενεστερος/οι .
αυτο σημαινει ή θα το σκοτωσει ή αλλιως να το στρυμωξει σε μια γωνια να
μην κουναει ουτε εκατοστο.
ειμαι της αποψης οτι οταν θελουμε να βαλουμε γκουραμια (παροτι θεωρουντε ηρεμα ψαρια ) πρεπει να μπει ο
τελικος αριθμος απο την αρχη αλλιως μετα εχουμε τα αναλογα προβληματα .
καλυτερα για μενα κατσε 2-3 μερες να δεις πως πανε αλλιως να να τα πας
πισω .
Πως γινεται να το σκοτωσει??? :shock: :shock: :shock:
Το kissing παντως εχει κατσει σε μια γωνια και δεν κουνιεται ουτε τρωει! :(
Το φυλο πως μπορω να το ξεχωρισω?
Oπως σας ειπα εχω 3 gourami, ενα pearl, ενα gold και ενα Kissing.
Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις 2 gourami που ειναι άλλου είδους και να βάλεις 2 απο το ίδιο είδος.
παράδειγμα
3 pearl ή 3 kissing.
Να φροντίσεις να ειναι 2 θυληκά και ενα αρσενικό.
Τα καινουργια οταν κάνεις την προσαρμογή να τα κρατήσεις λίγο περισσότερο μέσα στην σακούλα.
στα gourami που ανέφερες - αλλα και στα περισσότερα gourami, το ραχιαίο πτερύγιο είναι "μυτερό" στα αρσενικά και "στρογγυλεμένο" στα θυληκά!
Φιλικά,
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.