Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Στησιμο Ενυδρειου

Stavros7
15-10-14, 08:48
Ηθελα την βοηθεια σας για ενυδρειο 180λ ...Εκτος απο ζωοτοκα τι αλλο μπορω και εκτος απο τοπιο με νταμαρι?Γιατι ειμαι μπερδεμενος πολυ...Φυτεμενο με φυτα το πολυ εως μετρια απο θεμα φωτισμου...

Τάκης
15-10-14, 09:29
Ηθελα την βοηθεια σας για ενυδρειο 180λ ...Εκτος απο ζωοτοκα τι αλλο μπορω και εκτος απο τοπιο με νταμαρι?Γιατι ειμαι μπερδεμενος πολυ...Φυτεμενο με φυτα το πολυ εως μετρια απο θεμα φωτισμου...
Μόνο ζωοτόκα και για την ακρίβεια είναι προτιμότερο έως αναγκαίο να μπεί ένα είδος ζωοτόκα, κάποια υβριδίζουν μεταξύ τους

nazgul
15-10-14, 10:45
Τι μετρησεις παιρνεις απο το νερο δικτυου? Εχεις σκοπο να επεξεργαστεις καπως το νερο σου, ωστε να μαλακωσει για παραδειγμα?

Τάκης
15-10-14, 10:52
Ισως να μη κατάλαβα καλά, αν ήδη έχεις ζωοτόκα , μπορείς μόνο ζωοτόκα και ότι είπα πριν

Stavros7
15-10-14, 11:44
οχι δεν εχω ακομα τιποτα μεσα,ναι σκεφτομαι για επεξεργασια εαν ακουσω κατι καλο απο θεμα ψαριων με οσμοση η με τυρφη...

stanlee
15-10-14, 21:56
Με τύρφη αν οι σκληρότητες και το πχ του δικτύου σου είναι ψιλό θα αργήσεις πολύ να δεις αποτελέσματα....με όσμωση έχεις πάρα πολλές επιλογές...
Σ αυτά τα λύτρα και με μέτριο φωτισμό ελαφρός φυτεμένο θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματια σε ψαράκια Ασίας αρλεκίνοι και γκουράμι θα έδειχναν όμορφα....

kgf12345
16-10-14, 07:29
θα εβαζα ενα κοπαδι oryzias woworae.
τα ειδα στην εκθεση στο περιπτερο του zoo area και μου αρεσανε πολυ:)

Stavros7
16-10-14, 22:58
για ροδοστομους με σκαλαρια ουτε καν?

kgf12345
16-10-14, 23:20
ροδοστομους μπορεις να βαλεις.σκαλαρια στα 180 λιτρα δεν θα εβαζα.
θελουνε και υψος εκτος απο μηκος.

Stavros7
17-10-14, 09:05
απο ψαρια βυθου?Εχω χαλικι 0,3-0,5 καπου εκει σκεφτομουν για κορυς αλλα θελουν αμμο καλυτερα

kgf12345
17-10-14, 09:49
δε νομιζω πως θαχεις προβλημα.0,3-0,5 ειναι αμμος λιγο χοντρουτσικη.
κιεγω τετοια ειχα παλιοτερα.
αν βαλεις κορυντορας,βαλε 10 απτο ιδιο ειδος.μη
μπλεξεις διαφορετικα ειδη δηλαδη.

Stavros7
17-10-14, 10:12
αν βαλεις κορυντορας,βαλε 10 απτο ιδιο ειδος.μη
μπλεξεις διαφορετικα ειδη δηλαδη.
Eτσι θα το εκανα,απλα τωρα που το ειπες γιατι να μην μπλεξω?

kgf12345
17-10-14, 11:48
γιατι ειναι καλυτερα για τα ψαρια να ειναι μια "μεγαλη" ομαδα παρα να ειναι δυο μικρες απο διαφορετικα ειδη.
αν κανεις το λαθος που το ειχα κανει κιεγω,θα καταλαβεις μονος σου το γιατι.
αλλα τοτε αν εχεις χασει και ψαρι, θαναι αργα;)

εκτος αυτου,θα δεις και πολυ καλυτερες συμπεριφορες.

tsala
17-10-14, 11:53
ολα αυτα σταδιακα...
μην βαλεις 10 κορυς και 20 ροδοστομους με την μια..
καλυτερα να αφησεις και κανενα 2μηνο να ωριμασει ο βυθος με τους ροδοστομους και υστερα βαλε κορυς.

kgf12345
17-10-14, 11:56
ολα αυτα σταδιακα...
μην βαλεις 10 κορυς και 20 ροδοστομους με την μια..
καλυτερα να αφησεις και κανενα 2μηνο να ωριμασει ο βυθος με τους ροδοστομους και υστερα βαλε κορυς.

+1
ειδικα αφου προκειται για νεο ενυδρειο με καινουριο φιλτρο,
εστω και αν ειναι μπολιασμενο.ειναι αρκετα ψαρια για να το φορτωσεις με τη μια.

και αν ταιζεις οπως πρεπει(3 φορες τη μερα τουλαχιστον)
οι ρυποι θα ειναι πολλοι.

υποψιν πως αν μπολιασεις,το ταισμα θα το φτασεις στις 3 φορες τη μερα σταδιακα και αυτο.
μην τα πλακωσεις απτην αρχη με πολυ ταισμα γιατι τοτε θα φανε και αμμωνια εκτος απο τροφη:D

εκτος αν προκειται να εχεις κανα 2080 για φιλτρανση με ενα καλαθι στρωμενο υλικο στην αρχη.

Stavros7
17-10-14, 14:17
χρησμες ολες οι πληροφοριες και σας ευχαριστω και παλι,απο οτι καταλαβα δεν πρεπει να εχω καθαρισει και τελεια την αμμο και εχει εκεινη την σκονη ας το πω,αυτο επειρεαζει στα ψαρια?

kgf12345
17-10-14, 16:45
καλα θα ητανε να βαλεις ενα μικρο φιλτρακι μεσα με ανθρακα και ενυδρειακη βατα να τρεξει 2-3 μερες.πριν βαλεις ψαρια.
μπορεις να το κανεις και στο κυριως φιλτρο αυτο.

τι φιλτρο εχεις;

Stavros7
17-10-14, 17:17
ναι μπορω και θα το εχω ετσι :)

kgf12345
17-10-14, 17:43
και για βιολογικο υλικο τι θα βαλεις;

Stavros7
18-10-14, 07:54
σιποραξ εχω
-------------------------
να κανω μια ερωτηση σε ενυδρειο γνωστου 120λ με μετρησεις
nh3/nh4 -> 0,75 με 1
no3 -> 5
no2 -> 0
ph -> 7,6

Τρεχει περιπου ενα μηνα καλος η κακος εβαλε Guppy και καθε μερα εχει απο 2-3 απωλιες και 3 helena του πεθαναν,τα guppie ως επιτοπληστο κοινουνται στην ειφανια και πισω απο το φιλτρο,σπανια να κατεβουν κατω,να τονισω οτι εχει βαλει το ιδιο χαλικι που εχω και εγω και δεν εχει και πολυ καθαρισει δηλαδη κατω δεν ειναι τελειος μαυρο εχει λιγη σκονη ας το πω (υπαρχει προβλημα σε αυτο?θα το εβγαζε σις μετρησεις)?Επισεις στο φιλτρο του δεν εβαλε καθολου ανθρακα μονο σιποραξ και σφουγγαρια που εχει....Τι προτεινται?

kgf12345
18-10-14, 08:10
τις απωλειες τις εχει λογω της αμμωνιας.

πεστου να παρει prime (http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html),να ριξει διπλη δοση στο ενυδρειο και
να κανει αλλαγες νερου 30% καθε μερα για οσο μετραει αμμωνια.

οι αλλαγες να γινονται με νερο στην ιδια θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου
και στο νερο της αλλαγης να βαζει prime.

το ταισμα να το μειωσει οσο μετραει αμμωνια.1-2 φυλλαρακια τη μερα σε καθε ψαρι,να μην περισσευει τιποτα και πεφτει στο βυθο.
καλυτερα ακομα να το κοψει τελειως για κανα 2-3 μερες.δεν θα παθουνε τιποτα τα ψαρια αν μεινουν νηστικα.

η ταιζει πολυ,η εχει πολλα ψαρια,η δεν εχει στρωσει ακομα το φιλτρο του οσο χρειαζεται για το ενυδρειο του.

διαβασε τα υπομνηματα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490) του φορουμ στους αρχαριους.θα σε βοηθησουνε κιεσενα και εκεινον.

γραψε και τη θερμοκρασια που εχει.

για να μη μπερδευτουμε εδω με δυο ενυδρεια,καλυτερα ανοιξε αλλο θεμα για το ενυδρειο του φιλου σου.

Stavros7
18-10-14, 08:16
Ωραια θα διαβασω,να σου πω το prime σε καθε αλλαγη θα το ριχνει?ειναι προτιμοτερο να βαλουμε τα ψαρια σε καραντινα για καποιες μερες και να βαλουμε ανθρακα στο φιλτρο για 2-3 μερες για τυχον ασθενειες και μετα το σιποραξ πισω?οσο αφορα αυτο με το υποστρωμα που ειπα παιζει ρολο?αυτο συμβαινει εδω και τρεις μερες εχει χασει 8 ψαρακια

kgf12345
18-10-14, 08:23
για ποιο ενυδρειο μιλας τωρα,το δικο σου η του φιλου σου?

το prime ειναι αντιχλωριο με την εξτρα ιδιοτητα να αποτοξικοποιει την αμμωνια σε υπερδοσολογηση.
η κανονικη δοση του ειναι 5ml/200λιτρα.

αναλογα με τα λιτρα αλλαγης ρυθμιζεις και τη δοση.

δεν εχεις γραψει λεπτομερειες για τα ενυδρεια.
φιλτρα,λιτρα,αριθμο ψαριων κλπ.
παρε τη φορμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398) απτις παρουσιασεις και συμπληρωσε τη εδω οσο πιο αναλυτικα μπορεις.
και ανοιξε ξεχωριστο θεμα για το ενυδρειο του φιλου σου-θα μπερδευτουμε εδω.

το Prime θα το χρησιμοποιει σαν αντιχλωριο σε καθε αλλαγη.
απλα οσο μετραει αμμωνια θα ριχνει διπλη δοση.
μια παραπανω δοση για τα λιτρα του δηλαδη,για καθε 1mg αμμωνιας που μετραει.

για τη σκονη και το υποστρωμα που λες,μπορει να παιζει ρολο μπορει και οχι.
αν ανακατεψε το βυθο η εκανε τιποτα αλλαγες,μπορει να σηκωσε αμμωνια απο εκει.

Stavros7
18-10-14, 08:26
για ποιο ενυδρειο μιλας τωρα,το δικο σου η του φιλου σου?

το prime ειναι αντιχλωριο με την εξτρα ιδιοτητα να αποτοξικοποιει την αμμωνια σε υπερδοσολογηση.
η κανονικη δοση του ειναι 5ml/200λιτρα.

αναλογα με τα λιτρα αλλαγης ρυθμιζεις και τη δοση.
δεν εχεις γραψει λεπτομερειες για τα ενυδρεια.
φιλτρα,λιτρα,αριθμο ψαριων κλπ.
παρε τη φορμα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398) απτις παρουσιασεις και συμπληρωσε τη εδω οσο πιο αναλυτικα μπορεις.

το Prime θα το χρησιμοποιει σαν αντιχλωριο σε καθε αλλαγη.
απλα οσο μετραει αμμωνια θα ριχνει διπλη δοση.
μια παραπανω δοση για τα λιτρα του δηλαδη,για καθε 1mg αμμωνιας που μετραει.

για τη σκονη και το υποστρωμα που λες,μπορει να παιζει ρολο μπορει και οχι.
αν ανακατεψε το βυθο η εκανε τιποτα αλλαγες,μπορει να σηκωσε αμμωνια απο εκει.
Μαλιστα κοιτα δεν θα ασχοληθω και πολυ για αυτν εγω,θα του πω τι να παρει να βγαει και τα ψαρια ολα δεν ξερω ποσα εχει γυρω στα 25-30 υπολογιζω και να βαλει και ανθρακα για 2-3 μερες στο φιλτρο του

kgf12345
18-10-14, 08:29
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο του?

Stavros7
18-10-14, 08:35
εγραψα παραπανω 120λ φιλε μου

kgf12345
18-10-14, 08:39
οκ.
ο ανθρακας δεν θα του κανει τιποτα.
καλυτερα να βγαλει καμια δεκαπενταρια ψαρια.
τα γκαπυ θα γεννησουν καποια στιγμη και θα εχει προβλημα υπερπληθυσμου.

πεστου να κανει αλλαγες με Prime και να κοψει το ταισμα για 2-3 μερες.
και διαβασε τα υπομνηματα οπωσδηποτε.
οτι δεν καταλαβεις απο αυτα που θα διαβασεις,ρωτα εδω.

Stavros7
18-10-14, 08:43
Οκ φιλε σε ευχαριστω και παλι,θα του πω να τα βγαλει ολα βασικα,να αγορασει prime, (διαβασα στο υπομνημα για τον ανθρακα οτι ειναι καλο για νεοστιτα ενυδρεια και οτι μετα απο ασθενειες ειναι καλο να μπαινει για αυτο και σκεφτηκα ανθρακα,αλλα αφου λες οχι εσυ οκ,τωρα να βγαλει τα ζωντανα απο μεσα και να ριξει πριμε 5μλ και μετα απο ποσες μερες να κανει αλλαγη νερου και να ριξει prime??
Βασικα στην μια θηκη εχει βαλει αυτο http://www.petsupermarket.gr/8259/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/dophin-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CE%B4%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%C E%B9-400gr.html

kgf12345
18-10-14, 08:58
ο ανθρακας κανει χημικη φιλτρανση.δηλαδη κραταει οποιαδηποτε χημικη ουσια βρισκεται στο νερο.

γιαυτο τον χρησιμοποιουμε μετα απο ασθενειες οπου εχουμε κανει χρηση φαρμακων,ωστε να μαζευει τα φαρμακα που δεν χρειαζονται πλεον.

Prime θα ριξει 5ml τωρα που εχει την αμμωνια και θα κανει μετρησεις καθε μερα με παραλληλο κοψιμο του ταισματος για να δει αν πεφτει η αμμωνια.

οσο μετραει αμμωνια στο ενυδρειο,θα πρεπει να κανει αλλαγες καθε δυο μερες.
αν αλλαζει 40λιτρα νερο με ξεχωριστο δοχειο θα ριχνει 1ml prime στο νερο της αλλαγης.
αν αλλαζει νερο κατευθειαν στο ενυδρειο με λαστιχο,θα πρεπει να ριχνει prime για ολα τα λιτρα του ενυδρειου.(2.5-3ml)

ειναι παρα πολλα για να στα εξηγησω ολα εδω ενα ενα.διαβασε πρωτα τα υπομνηματα και μετα ρωτα οτι θες.
οι περισσοτερες αποριες σου ειναι ηδη απαντημενες εκει;)

Stavros7
18-10-14, 10:26
ο ανθρακας κανει χημικη φιλτρανση.δηλαδη κραταει οποιαδηποτε χημικη ουσια βρισκεται στο νερο.

γιαυτο τον χρησιμοποιουμε μετα απο ασθενειες οπου εχουμε κανει χρηση φαρμακων,ωστε να μαζευει τα φαρμακα που δεν χρειαζονται πλεον.
Σε ευχαριστω πολυ και παλι,εγω ασθενειες καταλαβα οτι και να πθανει..Ευχαριστω και παλι και οπως ειπες εδω ειμαστε :P
Mια ακομα ερωτηση για ευκολα φυτακια και για αρχη να ριξω κανενα λιπασματακι?οπως π.χ excel ή οχι? και καμια ταμπλετα?Η εαν υπαρχει ακποιο λιπασμα που να ειναι για ολα οπως κιτρινισμα φυλλων,ή καποιος συνδιασμος flouris excel με flourish σκετο :P

kgf12345
18-10-14, 12:16
για αρχη μη ριξεις τιποτα.αν θες να βαλεις καμια ταμπλετα στις ριζες μπορεις,αλλα εξαρταται και απτο τι φυτα θα βαλεις.βαλε μονο ταμπλετες αν θες και αστο κανα διμηνο να δεις πρωτα τι χρειαζονται τα φυτα.αν χρειαζονται κατι.

μεχρι να ηρεμησει και να αρχισει να ωριμαζει το ενυδρειο,το μονο που θα ευνοησουν τα λιπασματα ειναι οι αλγες.

Stavros7
18-10-14, 14:22
για αρχη μη ριξεις τιποτα.αν θες να βαλεις καμια ταμπλετα στις ριζες μπορεις,αλλα εξαρταται και απτο τι φυτα θα βαλεις.βαλε μονο ταμπλετες αν θες και αστο κανα διμηνο να δεις πρωτα τι χρειαζονται τα φυτα.αν χρειαζονται κατι.

μεχρι να ηρεμησει και να αρχισει να ωριμαζει το ενυδρειο,το μονο που θα ευνοησουν τα λιπασματα ειναι οι αλγες.
Οποτε καμια ταμπλετα?Οπως?Εχεις καποια να προτινεις?Κατι ακομα πηραμε το Prime ριξαμε οπως ειπες (σαν να θολωσε λιγο το νερο το ριξαμε σε δοσολογια λιγο παραπανω),εχουμε βγαλει ολα τα ψαρια και εχει αφησει τα φυτα μονο,να βαλουμε και καμια αεραντλια και κανα 2-3 μερες?

kgf12345
18-10-14, 16:03
αν υπαρχει αεραντλια βαλτε τη να δουλευει ναι.

θολωσε το νερο με το prime?
πρωτη φορα το ακουω αυτο.
μπας και ριξατε τιποταλλο;

τα ψαρια που τα βαλατε;
αν δεν υπαρχει αλλο στρωμενο ενυδρειο θα γινουν χειροτερα.
ητανε μεσα οταν ειχε την αμμωνια και τωρα που θα καθαρισει τα βγαλατε;:D

οι μονες ταμπλετες που εχω δοκιμασει ειναι οι flourish tabs της seachem.

nazgul
18-10-14, 16:05
Δε θολωνει το νερο σε υπερδοσολογια το prime, απ' οτι ξερω. Μονο λιγο αφρο στην επιφανεια του νερου μπορει να προκαλεσει. Εκτος αν εβαλες τιποτα αλλο.

Τα ψαρια δεν εκανες καλα που τα εβγαλες, στρεσαρονται χωρις λογο. Που βρισκονται τωρα?

Stavros7
18-10-14, 16:28
Σε αλλομ ενυδρειο,δεν θα μπουν ιδια ψαρια,θα τα δωσω,ειναι καλες ταμπλετες αλλαγη καθε 3 μηνες??ναι ψαρια λεω να βαλω μετα απο κανα 2 μερες...για ποσο καιρο να εχω την αεραντλια να δουλευει?γιατι εχω φυτα μεσα

kgf12345
18-10-14, 16:43
τωρα για ποιο ενυδρειο μιλας?για το δικο σου η του φιλου σου?
γιατι εχω μπερδευτει,
τοση ωρα νομιζα οτι μιλαμε για του φιλου σου.

το ποτε θα βαλεις ψαρια στο δικο σου εξαρταται απτο αν ειναι στρωμενο η οχι.

Stavros7
18-10-14, 17:54
μιλαμε για του φιλου,εγω δεν βαζω ψαρια ακομα,αλλα και ο φιλος μου που εβαλε ειχε αμωνι ακαι μαλλον αυτο φταει,τωρα βαλαμε prime αλλα θελει να αλλαξει ψαροσυνθεση,μετρηση ποτε να κανουμε?Οσο αφορα εμενα θα παρω για αρχη ταμπλετες τις seachem και θα βαλω σε λιγη αποσταση απο τις ριζες...σε ρωτησα για flourish και excel και μου ειπες οχι ακομα,μιλαω για ευκολα φυτα και δεν εχω co2... φυτα 10 ριζες vallisneria 1 ριζα echinodorus osiris και 2 ριζες pogostemon Erectus..Προς το παρων αυτα απο φυτα αργοτερα θα μπουν και αλλα..Ακομα πια η διαφορα seachem excel με flourish?

Τάκης
18-10-14, 19:39
Το flourish είναι γενικό λίπασμα , και το excel θα το έλεγα υποκατάστατο CO2, είναι ένα είδος oργανικού άνθρακα

Stavros7
18-10-14, 19:40
Kαλα το διαβασα,αλλα δεν ημουν και 100% σιγουρος,οποτε καλο ειναι να ριξω flourish...Γιατι οχι?γιατι εσυ νομιζω,νομιζω λεω και παλι μου ειπες ακομα μην ριξω τιποτα απο αυτα τα 2..

Τάκης
18-10-14, 20:02
Το excel (σύμφωνα με την seachem) δεν πρέπει να βάλεις παρπάνω από όσο λέει ο κατασκευαστής (5 ml / 40 λιτρα) σε κάθε αλλαγή ή 5 ml / 200 λίτρα καθημερινά

http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishExcel.html
On initial use or after a major (> 40%) water change, use 1 capful (5 mL) for every 40 L (10 gallons*). Thereafter use 1 capful for every 200 L (50 gallons*) daily or every other day. Dosing may be slowly increased in high-growth aquariums. For smaller dosing please note that each cap thread is approximately 1 mL.

Το flourish θα το βάζεις και αυτό με σύνεση γιατί αλλιώς θα γεμίσεις άλγη, στα εύκολα φυτά θερωρώ πως δεν χρειάζεται και ειδικά αν βάζεις ταμπλέτες στο βυθό, πάντως να ξέρεις πως αν αρχίσεις να βάζεις λιπάσματα , θα χρειαστείς και CO2 για να μπορέσουν τα φυτά να ανταγωνιστούν την άλγη

Stavros7
18-10-14, 20:04
πάντως να ξέρεις πως αν αρχίσεις να βάζεις λιπάσματα , θα χρειαστείς και CO2 για να μπορέσουν τα φυτά να ανταγωνιστούν την άλγη
To εχω ξαναακουσει αυτο,κατι θα ξερετε παραπανω...Οποτε για αυτα δεν χρειαζετε πιστευεις ε?Με ταμπλετα και αλλαγη καθε 2,5 πιστευεις θα ειμαι οκ?

Τάκης
18-10-14, 20:47
To εχω ξαναακουσει αυτο,κατι θα ξερετε παραπανω...Οποτε για αυτα δεν χρειαζετε πιστευεις ε?Με ταμπλετα και αλλαγη καθε 2,5 πιστευεις θα ειμαι οκ?
Ξεκίνα με ταμπλέτες και να βάζεις κάθε 2-3 μήνες και βλέπεις, κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό και κανεις δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, πας σιγά σιγα , παρατηρείς και κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Σε 6 ή 8 μήνες ή και αργότερα μπορεί να μη χρειστείς να βάζεις, κάποια στιγμή το υπόστρωμα θα μάζεψει θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και δεν θα είναι απαραίτητο να βάζεις ταμπλέτες. Να ξέρεις όμως πως όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους, υπομονή και όχι βιαστικές κινήσεις

Stavros7
18-10-14, 20:48
ολοκληρες ταμπλετες η στην μεση?

Τάκης
18-10-14, 20:59
ολοκληρες ταμπλετες η στην μεση?
Βάλε ολόκληρες αλλά όχι κοντά στις ρίζες, και βάλε όπως σου είπαν τα παιδιά κάθε 15 εκατοστά , σε χώρο 15 Χ 15 δηλαδή μία ταμπλέτα

kgf12345
18-10-14, 22:17
συμφωνω και προσθετω,να μην ριξεις excel αφου εχεις βαλισνεριες γιατι θα στις καψει.

οι βαλισνεριες ειναι απτα φυτα που δεν το δεχονται καλα το excel.

Stavros7
20-10-14, 08:33
Ωραια λοιπον...
σε αυτο το φυτεμενο μπορω να βαλω κορυς και kuhli loach? ή ενα απο τα δυο?

Τάκης
20-10-14, 08:39
σε αυτο το φυτεμενο μπορω να βαλω κορυς και kuhli loach? ή ενα απο τα δυο?

για κάθε ψάρι που θες να βάλεις θα βρίσκεις πληροφορίες για το ψάρι, παράμετρες νερού, τρόπος διαβίωσης κλπ
όπως εδώ
http://www.seriouslyfish.com/species/corydoras-sterbai/
http://www.seriouslyfish.com/species/pangio-semicincta/

Stavros7
20-10-14, 14:36
ωραιος σε ευχαριστω πολυ...

Stavros7
05-11-14, 16:57
να επιστρεψω στο θεμα και στην βοηθεια σας,σκεφτομαι για Dwarf Gourami..τι λετε?Η θα μου απαγορεψη την υπαρχει αλλου ειδος ψαριου?

Τάκης
05-11-14, 17:08
να επιστρεψω στο θεμα και στην βοηθεια σας,σκεφτομαι για Dwarf Gourami..τι λετε?Η θα μου απαγορεψη την υπαρχει αλλου ειδος ψαριου?
Με ζωοτόκα όχι, θέλουν μαλακό και όξινο νερό.
Γενικότερα, όταν έχεις ζωοτόκα μόνο ζωοτόκα μπορείς να έχεις, και όχι όλα, κάποια υβριδήζουν μεταξύ τους

Stavros7
05-11-14, 19:59
Oχι δν εχω ζωοτοκα( τα εχω χαρισει) μονο 5 κορυ και σκεφτομαι τι αλλο μπορω να βαλω.Απλα απο οτι ειδα ειναι επιθετικα και θα μ απαγορευσουν να βαλω καποιο αλλο ειδος αργοτερα αν θελησω?οπως επισης με εχει φαει η κοπελα μου για τα Pink Kissing Gouramι,μπορουν να ζησουν αυτα τα 2 ειδη γκουραμι (Pink Kissing Gourami και Dwarf Gourami) ??

tkalamat
05-11-14, 20:42
συμφωνω και προσθετω,να μην ριξεις excel αφου εχεις βαλισνεριες γιατι θα στις καψει.

οι βαλισνεριες ειναι απτα φυτα που δεν το δεχονται καλα το excel.

Ρίχνω excel 2 μήνες περίπου και η βαλισνέρια έχει μεγάλη ανάπτυξη στο διάστημα αυτό.

Stavros7
06-11-14, 21:01
αλλα και παλι ειμαι ανοιχτος σε προτασεις ψαροσυνθεσης...
Εχω τωρα 3 kuhli loach και 6 corydoras..θελω να προσθεσω ενα κοπαδι-χαρεμι εαν μπορεσω απο Dwarf Gourami και ισως κανενα κοπαδι απο τετρα (οποιοδηποτε)?εαν ταιριαζει,ή ραμιρεζι?ή Rummy Nose (ροδοστομους)

Stavros7
07-11-14, 22:22
apistogramma borellii μπορω να τα βαλω αυτα μεσα?ταιριαζουν?με αυτα που εχω και ισως αργοτερα που προσθεσω Gourami,Γιατι δεν μπορω να βρω καπου το προφιλ τους.

kgf12345
07-11-14, 23:44
Ρίχνω excel 2 μήνες περίπου και η βαλισνέρια έχει μεγάλη ανάπτυξη στο διάστημα αυτό.

τι να σου πω,εμενα οταν εριξα μου τις εκαψε.και οχι μονο εμενα,και σε πολλους αλλους.μαλιστα δεν θυμαμαι να εχω ακουσει ποτε οτι δεν ειχανε προβλημα.πρωτη φορα το ακουω αν δεν κανω λαθος.
παντως σε εμενα ειχανε προβλημα με το excel.

σορυ αν ειμαι Offtopic.

Τάκης
07-11-14, 23:58
apistogramma borellii μπορω να τα βαλω αυτα μεσα?ταιριαζουν?με αυτα που εχω και ισως αργοτερα που προσθεσω Gourami,Γιατι δεν μπορω να βρω καπου το προφιλ τους.
εδώ μπορείς να βρίσκεις πολλές πληροφορίες
http://www.seriouslyfish.com/

όπως για τα apistogramma borellii
http://www.seriouslyfish.com/species/apistogramma-borellii/
ή για τα gourami
http://www.seriouslyfish.com/search/Gourami

Stavros7
08-11-14, 21:36
ωραιος τακη...

Stavros7
17-12-14, 15:07
Να επιστρεψω και να ρωτησω τα τετρα ζουν με Guppy?

Τάκης
17-12-14, 15:14
Να επιστρεψω και να ρωτησω τα τετρα ζουν με Guppy?
Οχι βρε, δεν έχουν τις ίδιες παράμετρες νερού,
τα γκάπυ θέλουν σκληρο και PH >= 7
http://www.seriouslyfish.com/species/poecilia-reticulata/
ενω τα τετρα μαλακό και PH =< 6,5 και θέλουν και κοπαδι > 8-10 ψάρια
http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-simulans/

Stavros7
17-12-14, 20:20
ναι βιαστικα και δεν ειδα τα προφιλ τους,εχω τετρα τωρα αλλα θελω και κατι αλλο να βαλω...δεν ξερω τι..εχω δυο κοπαδια απο 10 αρλεκινους και καρδιναλιους

Stavros7
26-12-14, 14:29
εχω δει σε βιντεο στο youtube συγκατκση tetra Με σκαλαρια οπως τετρα με gourami ....????Γινετε?

Stavros7
30-12-14, 21:56
πηρα ραμιρεζι αλλα δεν εχω ακομα πετρες,πειραζει??

Stavros7
02-01-15, 20:56
εαν βαλω red cherry πειραζει ?γιατι τα κορυ δεν πειραζουν νομιζω (τις red cherry)..?Επισεις το ενυδρειο μου ειναι λιγο φυτεμενο λογο απουσιας μου θα μπορεσω σε μια εβδομαδα περιπου να το βαλω πετρες,μπορει να υπαρξει καποιο προβλημα (για τα ραμ)?

delta66
02-01-15, 21:23
Γiα τα ραμ συνηθως ειναι καλος μεζες οι red cherry.

Stavros7
02-01-15, 21:27
Μαλιστα,ευχαριστω :P

Stavros7
15-01-15, 11:17
τα ψαρια sae τρωνε αυγα?δηλαδη μπορω να βαλω μεσα στο ενυδρειο μου??

delta66
15-01-15, 12:36
Τα βασικα

Maximum Standard Length: 14 – 15 cm.

Aquarium: A group would require an aquarium with base measurements of 150 ∗ 45 cm or equivalent.

Water Conditions:
Temperature: 20 – 26 °C
pH: 6.0 – 7.5
Hardness: 1 – 15 dH

Behaviour and Compatibility
They are shoaling, rather than schooling, fishes which develop a distinct pecking order and are best-maintained in a group of six or more since weaker individuals may be bullied incessantly if smaller numbers are kept.
http://www.seriouslyfish.com/species/crossocheilus-langei/

Stavros7
15-01-15, 13:52
τι θελει να πει ο ποιητης?απο αυτοπ που διαβασα ειναι καλο να ειναι σε μεγαλη ομαδα αλλα οταν ειναι σε μικρη επιφυλασονται ας το πω..η δεν καταλαβαει κατι σωστα?και απο οτι βλεπω σχετικα ιδιες συνθηκες με ραμ?η ειπα χαζομαρα?

αλλα μολις διαβασα αυτο . Επίσης θα παρενοχλεί ή θα κυνηγάει τα υπόλοιπα αλγοφάγα του ενυδρείου και θα ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα βυθόψαρα (πχ corydoras). Τέλος, ο δραστήριος και υπερκινητικός χαρακτήρας του είναι πιθανό να ενοχλήσει κάποιες νανοκιχλίδες και να παρεμποδίσει την αναπαραγωγή τους.

delta66
15-01-15, 14:04
Θελει να παει

Το ψαρι φτανει σε μεγεθος 15 εκ και ζει σε ομαδα μεγαλυτερη απο 6 ατομα, αφου σε μικροτερη ομαδα τα πιο αδυναμα μελη τρομοκρατουνται απο τα πιο δυνατα.
Ολα αυτα συναδουν στο να χρειαζονται ενυδρειο πανω απο 1.5 μετρο.

Τα ram παρολο που φαινεται να ζουν σε παρομοιες συνθηκες, η θερμοκρασια ειναι ενα θεμα.
Τα sae διατηρουνται σε 20-26 και τα ram σε 23-30, φαινεται να ειναι συμβατα, αλλα καποιος που ξερει τα ram, ξερει οτι αν θελει να διευκολυνει τις γεννες τους, πρεπει να προτιμησει να παει στις πιο ψηλες θερμοκρασιες, που ειναι εκτος θερμοκρασιων sae.

Αν εχεις καλα φυτεμενο ενυδρειο πανω απο 1.5 μετρο, και δεν σε ενδιαφερουν οι αναπαραγωγες των ram, μαλακωνεις το νερο με ΑΟ ή/και τυρφη, μπορεις να τα διατηρησεις.

Stavros7
15-01-15, 14:19
με ενδιαφερει η δοκιμη να κανω αναπαραγωγη ραμ,αλλα εχω και αλλα ψαρια μεσα που σκευτομαι να ανεβασω την θερμοκρασια ,εχω cory,apple και ραμ...θερμοκρασια 27 βαθμους...επισεις σε ποια ηλικια ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη εφοσων πετυχης ζευγαρι και ταιριαστω...

delta66
15-01-15, 14:49
Οι ιδανικες θερμοκρασιες για αναπαραγωγη ειναι στους 27-30C.
Φτανουν σε ηλικια για αναπαραγωγη απο τους 4 μηνες. (δεδομενου και του μικρου προσδοκιμου ζωης που εχουν).
Η αποψη μου ειναι οτι καλο ειναι να μη μπαινουν στη διαδικασια αναπαραγωγης απο πολυ νεαρα.
Η γεννα δεν ειναι το δυσκολο μερος.
Το πιο δυσκολο μερος ειναι το μεγαλωμα των μικρων.

Τα apple ειναι πολυ πιθανος κινδυνος για τα αυγα.
Και τα ram δεν θα μπορουν να τα διωξουν.

Stavros7
15-01-15, 15:21
Οι ιδανικες θερμοκρασιες για αναπαραγωγη ειναι στους 27-30C.
Φτανουν σε ηλικια για αναπαραγωγη απο τους 4 μηνες. (δεδομενου και του μικρου προσδοκιμου ζωης που εχουν).
Η αποψη μου ειναι οτι καλο ειναι να μη μπαινουν στη διαδικασια αναπαραγωγης απο πολυ νεαρα.
Η γεννα δεν ειναι το δυσκολο μερος.
Το πιο δυσκολο μερος ειναι το μεγαλωμα των μικρων.

Τα apple ειναι πολυ πιθανος κινδυνος για τα αυγα.
Και τα ram δεν θα μπορουν να τα διωξουν.που σημαινει οτι εαν με το καλο δω κατι, τα απομακρυνω για καποιο διαστημα (τα apple snail)?

delta66
15-01-15, 16:31
Τα apple ετσι κι αλλιως πρεπει να τα υπολογιζεις στην ιχθυοφορτωση κανονικα.
Σαν να ειναι ψαρι 10 εκατοστων.
Δεν θυμαμαι τι μεγεθος εχει το ενυδρειο σου, αλλα πρεπει να το προσεξεις αυτο.
Πολλοι νομιζουν οτι δεν "πιανονται" επειδη ειναι σαλιγκαρια. Ομως επηρεαζουν δραστικα ολες τις παραμετρους του νερου και μαλιστα περισσοτερα απο τα ψαρια, αφου επηρεαζουν και GH KH pH, εκτος απο τα συνηθη ΝΗ3 ΝΟ2 ΝΟ3 που επηρεαζουν αναλογως ολα τα ζωντανα απο τους ρυπους τους.
Αν γεννησουν ιδιως .... κλαφτα Χαραλαμπε.

Τάκης
15-01-15, 17:00
Ολα τα σαλιγκάρια επηρεάζουν GH , KH και αντίστοιχα το PH, ας είναι μικρά σε μέγεθος , αν είναι μεγάλος ο πλυθησμός το μειώνουν πολύ. Το εχω παρατηρήσει στα melanoides, μπορεί να είναι μικρότερα σε μεγεθος απο τα Apple,έχουν πολύ σκληρό κέλυφος και όταν υπάρχει ένας καλός πλυθησμός κατεβαζουν αρκετα το GH